Kioski auki, eli liigajoukkueiden tyhjennysmyynnit keväällä 2023

  • 117 280
  • 657

Tupaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa ja Saimaan Kurra.
Tyhjennysmyynnit olisivat maltillisempia sarjan ollessa auki. Ylipäätään en mä tyhjennysmyyntejä suurena ongelmana nää. On tyhmyyttä selittää, että sarjajumbo myisi avoinna olevassa sarjassa kaikkia pelaajia pois ketkä vain muille kelpaisivat ja pelaisivat loppukauden a-junnu painoitteisella rosterilla , tottakai he taistelisivat kynsin ja hampain paikasta Liigassa ensi kaudeksi. Tekisivät vaik taloudellisia säästöjä maltillisemmin eikä sarjapaikan kustannuksella.
Eihän se ole hullu joka pelaajasta pyytää hyvän hinnan, vaan se joka ostaa.
Eiköhän tuo Tobiaskin ole koko kauden hankkinut pelaajia ja vieläkin on kuulemma verkot vedessä. Onhan sitten taas toisaalta loppukevät hienoa seurata kun sarjan parhaat pelaajat pelaavat kannusta, eikä potki rantapalloa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Suurin jännityksen aihe taitaa olla, että mihin Ville Meskanen päätyy.. Cmore vois laittaa kameraryhmän ja Mertarannan seuraamaan Meskasta tappituntumalla siirtorajaan asti.
Tuosta saisi mukavan livevetokohteen että monestiko Mertaranta onnistuisi nimeämään Meskasen väärin, vaikka koko ryhmä seuraisi pelkästään ko. pelaajaa. Kuultaisiin varmaan myös useita mielenkiintoisia anekdootteja Meskasen nastolakontakteista.
Mikä on tämä pyhä "urheilullisuus" jonka perään kaikki täällä kuuluttavat? Joukkueiden pitäisi paskoa talouttaan joidenkin epämääräisten "arvomaailmojen" vuoksi joista ei hyödy fanit eikä joukkue?

Bisnes on bisnestä ja varmasti tyhjennysmyyntijoukkuiden fanit hyötyvät tästä enemmän kuin jostain teennäisestä kunniasta.
Tuntuu että tämän urheiluromantiikan takia ylipäätään koko tyhjennysmyyntikonsepti on olemassa. Jääkiekko on tolkuttoman paskaa bisnestä ja jos tuota harrastettaisiin minkäänlainen realismi edellä, niin suurin osa joukkueista budjetoisi pelaajiin n. puolet vähemmän kuin nykyisin. Urheiluromantiikka vaatii kuitenkin "liian" kalliin joukkueen kasaamista jolla saattaisi tähtien asentojen ja muiden tekijöiden osuessa kohdalleen (n. kerran 1000 vuodessa) pystyä voittamaan yllätysmestaruuden. Vähintään pitäisi saada useampi pudotuspeliottelu myytyä, että palkat saadaan kuitattua. Se on kuitenin selvää että 5 joukkuetta jää kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle ja kahdella nekin kestävät lisäksi korkeintaan 2 (todennäköisemmin 1) ottelua. Joulun jälkeen tehdään sitten laskutoimitukset ja katsotaan kassaa ja helposti tulee mieleen että nyt kun laittaa huutokaupaten huonossa joukkueessa parhaiten suorittaneet (tai muuten lupaavimmat), niin sillä saadaan kuitattua niitä tappioita joita ei olisi tullut jos olisi painettu jo kauden alkuun pelaajabudjetti jonnekin miljoonan euron tietämille. Jos tuollaisesta toiminnasta ei tulisi pahemmin sanktiota, niin säästöeuroilla voisi rakentaa oikeasti laadukkaan joukkueen muutaman vuoden välein jopa ilman pakkoa pajatson tyhjentämiselle vaikkei porukka lunastaisikaan tavoitteita. Toki muistaen että menestys vaatii pääsääntöisesti pitkäjänteisempiä projekteja, eikä sitä ole mahdollista ostaa yksittäisille vuosille ilman minkäänlaista jatkumoa tekemisessä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä Kiekko-Espooseen tulee, niin teillä nyt tuskin on hätää. Ovi on auki heti kun rahoitus ym. asiat puoltavat liigassa pelaamista.

Sen verran, mitä mä Kiekko-Espoon touhuista tiedän, eli en paljoakaan, ymmärtääkseni rahoitus ei todellakaan ole ainoa syy, miksi nousua on tehty rauhassa. Mä olen siinä ymmärryksessä, että Espoossa on haluttu tehdä asiat oikein isommassa kuvassa ja pidemmällä tähtäimellä ja siksi turhaa kiirettä ei ole pidetty. Espoon kiekkoilun taustoilla on isommassa kuvassa ollut ymmärtääkseni iso merkitys ja espoolaisesta junnutoiminnasta halutaan jatkossa ottaa aiempaa enemmän irti. Mutta tämäkin asia jää nähtäväksi ja on tietysti aina riippuvainen jonkin verran myös vallitsevista olosuhteista, seurajohdosta, valmennuksesta, jne.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
suomalainen kiekkopomo saadaan ymmärtämään realiteetit.
Melkoinen tilanne, kun Ruotsissakin naureskellaan Suomen pelleilylle.

Suomalainen kiekkopäättäjä nimenomaan ymmärtää realiteetit, kun se SHL seura saa pelkkiä TV rahoja 4.5M€ kaudessa ja itselle tulee vaan 1.3M€.

Eli jollain tavalla kuitenkin pitäsi pelaajista pystyä kilpailemaan, niistä ensikertalaisia katsomoihin tuovista tähtitason kaverista niin SHL:n, NLA:n kuin DEL:n kanssa. Jostain tarvii kaivaa taloudellista etua sponsseille, ja se on suojata sponssien sijoituksia sarjan vakaudella...


..on sarjajärjestelmästä nyt mitä mieltä tahansa, niin suomalaisten kiakkopäättäjien realsimin puutteesta syyttely kertoo kyllä kaiken syyttelijän talousymmärryksestä.
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tähtitason kaverit voi olla myös käteviä siinä vaiheessa, kun niitä tyhjennysmyydään kentällisen verran pois yhden viikonlopun aikana. Saattaa olla se Sportin tähtikavereista innostunut ensikertalainen aika masentunut tällä hetkellä.

SaiPan ja Sportin loppukauden peleillä ei houkutella yhtään ketään katsomoon saatika kilpailla missään muodossa tasossa SHL:n, NLA:n tai DELin kanssa. Eiköhän muutama sponsorikin irvistä.
 
Viimeksi muokattu:

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Suomalainen kiekkopäättäjä nimenomaan ymmärtää realiteetit, kun se SHL seura saa pelkkiä TV rahoja 4.5M€ kaudessa ja itselle tulee vaan 1.3M€.

Eli jollain tavalla kuitenkin pitäsi pelaajista pystyä kilpailemaan, niistä ensikertalaisia katsomoihin tuovista tähtitason kaverista niin SHL:n, NLA:n kuin DEL:n kanssa. Jostain tarvii kaivaa taloudellista etua sponsseille, ja se on suojata sponssien sijoituksia sarjan vakaudella...


..on sarjajärjestelmästä nyt mitä mieltä tahansa, niin suomalaisten kiakkopäättäjien realsimin puutteesta syyttely kertoo kyllä kaiken syyttelijän talousymmärryksestä.
Sekoitat tässä iloisesti asioita keskenään. Kuten sanoin, vika ei ole seurojen kuin välillisesti. Olemassa olevassa sarjajärjestelmässä ne tosiaan toimivat ainakin näennäisesti fiksuimmalla tavalla. Toinen asia on, että kokevatko pidemmällä aikavälillä sponsorit tulevansa petetyiksi. Ratkaisut ovat tyypillisiä kvarttaalittain taloutta miettiville. Pidemmän jänteen suunnittelua tämä ei edusta. Jos tätä pitää järkevänä, niin kertoo kyllä näin ajattelevan olemattomasta talousymmärryksestä.

Liigan businestä uhkaa puristus kansainvälisessä kilpailussa. Suljetun sarjan kiinnostavuus laskee ja kasvun rajat on pian ylitetty. Sarjan kiinnostavuutta olisi mahdollista kasvattaa, mutta se vaatisi pidemmän aikavälin suunnittelua. Tästä kiekkopäättäjillä ei ole mitään näyttöä. Pikemminkin päinvastoin.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Suurin jännityksen aihe taitaa olla, että mihin Ville Meskanen päätyy.. Cmore vois laittaa kameraryhmän ja Mertarannan seuraamaan Meskasta tappituntumalla siirtorajaan asti.

Ja katsokaa mitä Meronen tekee. Nousee vaaaaarrallisesti takakarvasta suoraan maalille. Mäkynen laukooo, laukoo kuin poikamies talouspaperiin. Kuti menee sisään. Mekanen on uusi Mörkö!
 

p_3ksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL, Jukurit
Voisiko Cmore tai joku muu taho järjestää NHL:n tapaan Trade deadline -lähetyksen huomenna? Olisi hauska seurata "hulinoita" joiden taustanauhaksi voisi varmaan laittaa heinäsirkkojen sirinää.

Cmoren tuntien sieltä tulisi näiden hulinoiden välissä Red Bull Läpimurto- sarjan jaksoja eli toisinsanoen jatkuvasti. Toinen mitä voisi tietysti näyttää niin Mertsin parhaimmat selostukset tältä kaudelta, niitäkin riittäisi hyvä kokoelma, jossain alareunassa voisi sitten vilahtaa nopeasti minne Meskanen on siirtynyt tai ei ole.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Saipakin varmaan tienaa parin pudotuspelin verran, kun aloitti tyhjennysmyynnit paljon aikaisemmin...Voittaja on se, kuka saa vedettyä eniten läskiksi? Kenellä on pokkaa luovuttaa aikaisimmin?

Voisiko koko playoff-tuoton ja mestaruusrahat voittaa ihan vaan myymällä. Pitsiturnauksen jälkeen koko porukka lihoiksi. Ei me lähetä kauteen, on liian pienet prosentit.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Liigalize podcastissa Petrell vitsailee salaliittoteorialla, että Hiltunen tietää avoimen sarjan saapuvan ja haluaa varmistaa Sportin taloudellista asemaa näille vuosille tekemällä näinkin ison luovutuspäätöksen ja ottamalla mielummin rahat ja vakaamman taloudellisen pohjan. Jotain he viittailivat myös Sportin uuteen strategiaan, mutta itse en aivan saanut kiinni tätä juttua.


Nyt Petrell kyllä vähän hassuttelee. Ei yksillä tyhjennysmyynneillä luoda vielä kovin vakaata taloudellista pohjaa tuleville kausille. Sillä pikemminkin vain yritetään vähentää tästä kaudesta tulevaa persnettoa. Eiköhän seuralle edelleen paras talouden turva ole menestys ja säännöllinen pleijareiden pelaaminen.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Vaikka se nimilista ei aina ole tae menestykselle, niin pitkässä juoksussa sijoitukset kyllä ohjaantuvat siihen suuntaan, että suuremman pelaajabudjetin joukkueet pärjäävät paremmin.
Kärjistettynä tällä hetkellä Ilveksen, Kärppien, Tapparan, Hifkin, TPS:n ja Lukon ulkopuolella olevat joukkueet, joutuvat latomaan kaikki budjetista vapautuvat rahat pelaajiin, jotta pääsevät haastamaan em. joukkueita.

Taitaisi tulla parranpärinää myös siitä, että pelattaisiin varman päälle ja lähdettäisiin jo valmiiksi 1,3 miljoonan budjetilla, jos kuitenkin tulee huono kausi.
Ei ehkä tarvittaisi tyhjennysmyyntejä, mutta olisiko se sitten sitä oikeaa "kilpailullisuutta" ja minkä verran se tekisi hallaa sponsseille/lipputuloille ym.?
Onhan se lähtökohtaisesti lipun ostajalle kuitenkin parempi, että pelaajalistoja katsellessa edes sarjan alussa näyttää, että mahdollisuudet on hyvään sijoitukseen.
Joka kausi vaan jotkut seurat joutuvat olemaan siellä bottom 3:ssa.
Ehkä se syy, että joudutaan tekemään talouden takia kipeitä ratkaisuja on suomalaisessa fanikulttuurissa.
Kun voittoja ei tule, niin hallille raahautuvien määräkin pienenee ja sitäkautta tulot.

En usko, että Sport olisi tässä tilanteessa "luovuttanut", jos talous olisi ollut kunnossa tai ainakin toivon niin, että taloudelliset perusteet olivat ratkaisulle olemassa.

Yleisesti taidetaan ajatella, että pienten pitäisi saada kasvatettua pelaajabudjettejaan, mutta eikö olisi helpompi Liigan kilpailullisuutta ajatellen tehdä toisinpäin?

Mitä jos siirrytään Liigassa myös palkkakatto malliin?
Isossa kuvassa sillä tietenkin olisi vaikutusta Liigan kilpailukykyyn muihin euroopan sarjoihin verrattuna, mutta voisi siitä seurata pidemmällä tähtäimellä hyvääkin?

Jos pelaavan kokoonpanon pelaajabudjetin katoksi laitetaan vaikka 2,5 miljoonaa, johon ei edelleenkään läheskään kaikilla liigaseuroilla ole mahdollisuus, mutta osa pienemmän budjetin seuroista voisi hiukan löysätä kravattia ja silti olisi parempi mahdollisuus useammin haastaa kärkijengejä, kuin nykyisin silloin tällöin tulevat yksittäiset yllätykset.
Ehkä talous myös kestäisi paremmin huonot sarjasijoitukset, jolloin ei näihin tyhjennysmyynteihin olisi suljetussa sarjassa tarvetta.

Tavoitteena ehkä voittojen kautta enemmän väkeä halleihin ja sitä kautta tulovirtoja myös kasvatettua.

Kuitenkin sarjatilannetta kun katsoo, en tiedä onko tässä hirveästi aihetta isoon pullikointiin. Sarja on ollut tasaisin moneen vuoteen, vaikka siellä ei mitään kovia yllätyksiä loppujen lopuksi ole, vaan pelaajabudjetin top 5 jengeistä 3 ovat miehittäneet kärkipaikat ja kaksi muutakin kiipivät ylemmäs.

Sportin kannattajia ajatellen, kovia löytöjä ja varmaan pienenä lohtuna Sport kannattajana ollut kiva seurata heidä otteita ja menestystä henkilökohtaisissa tilastoissa. Sen lisäksi varmasti vielä hienompi oli saada jatkosopimukset heille ensi kaudeksi.
Ehkä tämä liike vielä osottautuukin loistavaksi ja Sport saa tämän johdosta ensi kaudeksi jalkeille sellaisen nipun, joka pelaa tämän kauden lopun unohduksiin ja pois Sport fanit saavat muistella tätä positiivisena käänteenä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Tästä ongelmasta päästään vähän eteenpäin kun siirtojen takaraja muutetaan vuodenvaihteeseen. Liigassa on muutenkin urheilullisuus taka-alalla suurseurojen viedessä jatkuvasti parhaat pelaajat ja vielä kevättä kohti lisää.
Kyllä näin on ja takarajaksi 31.12. tästä vuodesta alkaen, kunnes palaamme avoimeen karsintasarja malliin.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
En usko, että Sport olisi tässä tilanteessa "luovuttanut", jos talous olisi ollut kunnossa tai ainakin toivon niin, että taloudelliset perusteet olivat ratkaisulle olemassa.

Ehkä ei. Tosin yhtenä perusteena käytettiin Sportissa käynnistettyä urheilujohtamiseen liittyvää organisaatiouudistusta, joka nielee varoja.

Edelleenkään en puolustele Sportin "luovuttamista" enkä seurajohdon aiempiakaan virheitä, mutta tämä on kuitenkin jokaisen liigaa seuraavan ehkä hyvä ymmärtää, että Sportin hallituksessa on ymmärretty seuran ajaneen vuosien saatossa umpikujaan, ja täyskäännökseen pyrkivät toimenpiteet on aloitettu. En näkisi sitä ihan emävaleenakaan, että tätä kautta tärkeämpää on suunnata varoja tuleviin kausiin ja toimintakulttuurin ja urheilustrategian uudistamiseen.

Niitä joita asia kiinnostaa, kannattaa ehkä tutustua Sportin tämän päiväiseen tiedotteeseen koskien uuden urheilujohtajan nimittämistä:

 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Tästä ongelmasta päästään vähän eteenpäin kun siirtojen takaraja muutetaan vuodenvaihteeseen. Liigassa on muutenkin urheilullisuus taka-alalla suurseurojen viedessä jatkuvasti parhaat pelaajat ja vielä kevättä kohti lisää.
Tuo vaatisi, että IIHF muuttaisi kansainvälistä siirtorajaa. Omilla kansallisilla sääntömuutoksilla pystytään kyllä estämään Suomen sisäiset siirrot ja siirrot ulkomailta Suomeen, mutta edelleen jäisi mahdollisuus siirtyä Suomesta ulkomaille.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mikä on tämä pyhä "urheilullisuus" jonka perään kaikki täällä kuuluttavat? Joukkueiden pitäisi paskoa talouttaan joidenkin epämääräisten "arvomaailmojen" vuoksi joista ei hyödy fanit eikä joukkue?

Bisnes on bisnestä ja varmasti tyhjennysmyyntijoukkuiden fanit hyötyvät tästä enemmän kuin jostain teennäisestä kunniasta.

Urheilubisnes on poikkeuksellisen vahvasti arvojen ympärillä pyörivää touhua. Se on vahvasti emotionaalisiin ja irrationaalisiin asiakkuuksiin, monesti erittäin pitkäikäisiin sellaisiin, perustuvaa bisnestä, jossa ydintuote ei lopulta ole se jääkiekko vaan ne arvot joita joukkue kannattajilleen, siis tärkeimmille asiakkailleen, edustaa.

"Bisnes on bisnestä". Jos joku ajattelee urheiluseuran johdossa noin, on väärässä hommassa. Se bisnes missä he ovat, on nimittäin helvetin huonoa bisnestä, jossa on vaikea tehdä järkeviä ratkaisuja ja rakentaa pitkäjänteisesti liiketoimintaa. Markkina on äärimmäisen rajattu ja vahvasti kilpailtu, eikä riitä, että omaa tuotetta hioo kun vahvasti omaan liiketoimintaan sidoksissa olevista sidosryhmistä (muut seurat) osa on niin rapasakkia, ettei ketään kiinnosta. Kulut ovat suhteessa tuloihin niin suuret, että poikkeuksetta joka ainoa vuosi useampi seura tekee helvetinmoista persnettoa. Voittomarginaalit ovat sitä luokkaa, että kukaan täysjärkinen sijoittaja ei tuohon bisnekseen sijoittaisi.

Näkemyksesi mukaisella johtamisella seuroista suurimman osan tarina loppuisi muutamassa vuodessa. Ja juuri siksi sillä "pyhällä urheilullisuudella" ja "epämääräisillä arvomaailmolla" on helvetin iso merkitys.
 

PursuerJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Florida Panthers

Huono bisneskin on bisnestä. Omistajat ja sijoittajat ovatkin varmasti mukana rakkaudesta lajiin, en sitä kiellä. Ei se silti tarkoita ettei saisi tehdä järkeviä bisnes-ratkaisuja kun on sellaisen aika, vain siksi koska jotkut kuuluttavat sen olevan väärin.

Väärin miten? Järjen kannalta? Ei. Moraalisesti? Ketä kohtaan? En voi käsittää.
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa

Tähtipelaajista saatava kompensaatio ja palkkakulujen säästäminen on niin merkittävä, että vastaavaan olisi kentällä menestymällä tarvittu useampi kotiottelu pudotuspeleissä.

Toimitusjohtaja korostaa, että ilman kiistanalaista ratkaisua tilanne olisi ajanut Sportin äärimmäiseen haastavaan tilanteeseen taloudellisesti.
Jaa, vain näinkö tiukalle se budjetti oli tehty. Eli haalittiin pelaajia vaasalaisilla tasolla mottipäisillä sopimuksilla eikä ajateltu sen pidemmälle... Vai mitä en nyt tästä ulostulosta ymmärrä??
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jaa, vain näinkö tiukalle se budjetti oli tehty. Eli haalittiin pelaajia vaasalaisilla tasolla mottipäisillä sopimuksilla eikä ajateltu sen pidemmälle... Vai mitä en nyt tästä ulostulosta ymmärrä??
Sitä ilmeisesti ajateltiin All in kausi vetää mutta meni sisu kaulaan. Tuohan on vedetty ihan perseelleen jos puoli miljoonaa tulee turskaa siitä ettei päästä pleijareihin. Mestaruus oli ilmeisesti kuvitelmissa
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Sitä ilmeisesti ajateltiin All in kausi vetää mutta meni sisu kaulaan. Tuohan on vedetty ihan perseelleen jos puoli miljoonaa tulee turskaa siitä ettei päästä pleijareihin. Mestaruus oli ilmeisesti kuvitelmissa
Tuolla saadaan pöhinää ja tsemppiä kausarinmyyntikaudelle, toisin kuin talous edellä rakennetusta joukkueellisesta löppösmöttösiä ja pari lupaavahkoa U20- tai ulkomaan arpa -peluria.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Sportin Holmström puuttuu kokoonpanoista. Kuka nappasi vai lensikö jo Ruotsiin?
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Sebastian Stålberg loppukauden lainalle Turkuun.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Stålbergin ja Holmströmin jälkeen Sport taitaa olla puhtaaksi kupattu. Tai sitten joku on todella epätoivoinen...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös