Kimmo Kuhta – comeback!

  • 623 766
  • 1 791
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno pelaaja, hieno mies ja hieno juhla. Ehkä snadisti liikaa puheita, joiden tilalla olisi voitu näyttää mediakuutiolta lisää parhaita paloja palopostin uralta, mutta hyvä näinkin. Jäi vain ärsyttämään Nordiksen surkea ilmastointi, joka puhalsi jatkuvasti roskia silmiin. :)

Minkähän takia Simppa ja Hexi eivät käyneet onnittelemassa Kibeä, kun toivat jäädytettävän paidan nosturiin? Vai jäikö se multa vain huomaamatta?

Pikantti yksityiskohta sekin, että numero 9 on järjestyksessä yhdeksäs jäädytetty IFK-numero.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Minkähän takia Simppa ja Hexi eivät käyneet onnittelemassa Kibeä, kun toivat jäädytettävän paidan nosturiin? Vai jäikö se multa vain huomaamatta?
...

Heiluttivat tervehdykset Kibelle. Oletan, että herroja oli ohjeistettu menemään suoraan vaijereille ilman koukkausta Kiben luona.

Minua hieman häiritsi, ettei Kiben kattoon nostetun paidan numerossa ollut sinistä reunaviivaa, kuten muissa jäädytetyissä ja 2011(?) uusituissa paidoissa. Kiben "paita" näytti myös hieman pidemmältä kuin muut ja toki nuo vanhempien paitojen väri on jo ehtinyt haalistua. Toivottavasti yhtenäistävät rivistöä ennemmin kuin myöhemmin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin. Jäin miettimään, että väliin oli jätetty tyhjä paikka... Numerolle 8?

Sitä väliä mäkin ihmettelin, mutta ehkä sillä vain haluttiin korostaa sitä, että tämä ilta on Kiben, ja ysi siirretään sinne Saken rotsin viereen myöhemmin. Tulevissa matseissa se nähdään. Ellei sitten joku typerys tilannut kaksi metriä liian lyhyen pätkän punaista mattoa ja #9 oli nostettava siltä kohtaa, missä matto loppui.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän se ole maanantain matsiin mennessä siististi samassa rivissä. Mahtoiko tuossa noston yhtrydessä lopulliset kiinnikkeetkään olla vielä paikoillaan. Sitä paitsi, nuo numerothan on katossa jäähdytysjärjestyksessä, niin tulevat menee sitten reunaan Kiben viereen.

Mahtava ilta alusta loppuun ja onneksi melkein koko yleisö oli tosiaan alusta asti paikalla. Tästä voi tulla yksi parhaista IFK-viikonlopuista koskaan. Paraikaa seuraavassa junassa Kainuuseen, mitä nyt Pohjanmaan kautta...

Vielä tuli mieleen, että Hakin paidan "istuminen" omassa tuolissaan oli tyylikäs ele ja tulisikohan ne B-junnujen päällä olleet Kibe-paidat KSB-sportiin tai jonnekin myyntiin? Menisivät kyllä varmaan kuin kuumille kiville.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Huvitti itseäni (sekä arvostin samalla) Kuhdan tyttären hieno yleisön huomioonotto sisään astuessaan, kun muut vieraat pääpiirteittäin vain jäykästi kävelivät sisään.
Näköjään Jatkoajan kuva-artikkelissakin tämä on huomattu.
Hieno tapahtuma (ja hieno peli) ja eiköhän toi "paita" saada yhteneväisenä samalle putkelle muiden viereen melkoisen nopeasti.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Mieleenpainuva tilaisuus, sympaattinen, pidetty ja iso hahmo, suuri osa IFK:n historiaa. Hauskoja stooreja niin Södeltä automatkoista Hampuriin kuunnellen suomalaista rokkia, kuin Turrelta jokseenkin ylimielisistä kuittailuista :) Sävähdyttävin ja häkähdyttävin hetki oli kuitenkin se, kun Kibe eleettömästi ja tyylikkäästi taitteli paidan Hakille, viereiselle tuolille. Siinä vaiheessa en voinut pidätellä pisaraa silmäkulmaan.
 

chamberlin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskomaton ilta! Kiitos Kibe, kiitos IFK. Ison seuran kannattajan etuja on, että voi näin saamarin tyylikästä seremoniaa seurata. Vaikka kotoolta katsoin, itkeä vollotin täyttä päätä. Pojalleni 6v, yritin kyynelehtiessäni selostaa, kuinka hienosta miehestä on kyse. Ei ehkä tajunnut suuren maalintekijämme arvoa seurallemme, mutta varmasti ymmärsi isin kyyneleet ja niiden merkityksen.
Kiitos vielä kerran urastasi IFK:ssa Kibe ja kaikista niistä ilon, surun, voittojen ja tappioiden sävyttämistä vuosista, mitä saimme yhdessä kokea!

En gång, alltid!

Kibe Kuhta #9
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Sä olet C.Orr yhtä tyylikäs kuin IFK. Hyvin sanottu!
Tyylikkyydestäni on paha mennä mitään sanomaan (kiitos tg kuitenkin!), mutta niin Kiben ura kuin paitaankattoseremonia oli sitä ehdottomasti.

Tänne on varmaan Lätkäradion tribuutti Kibestä moneen kertaan postattu, mutta lienee paikallaan postata se nyt, kun ura sai viimeisen ja hienon sinetin.

Linkki YouTubeen.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Iso respect myös täältä hieman eri suunnalta. Kuhta oli sellainen vanhan liiton maalintekijä isolla m:llä. Ei niin loistelias tai säväyttävä tyyli noin muuten, mutta kun paikka tuli, niin Kuhta tiesi mitä teki ja oli ilkeän tehokas vastustajan näkökulmasta. Mulle jäi erityisesti mieleen Kuhta - Harkins - Pärssinen, jotka kurittivat Tepsiäkin niin monet monituiset kerrat. Kuhtakin kävi muualla tekemässä "syrjähypyn", mutta se tavallaan vahvistaa säännön. HIFK:n ja Kuhdan liitto on ikuinen. Iso hatunnosto näille alati väheneville seuraikoneille, heille seura on sydämen asia eikä vain palkanmaksaja. Sama koskee jotain SaiPan Ville Kohoa, mutta ei hänestä enempää Kuhdan ketjussa.

#9, olet hehkutuksesi arvoinen ja paitasi kattoon varmasti ansainnut.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ilmeisesti Stadissakin osataan tehdä nämä seremoniat kunnolla, hyvä niin. Liigassa nimittäin harvinaisen usein nämä paidan jäädytykset on sellaisia että seremonia alkaa tyyliin 18.27 ja viimeistään klo 18.35 pitää kiekon olla jo jäässä. Tämä nyt oli kärjistetty esimerkki, mutta usein nämä on juostenkusten tehty. Hienoa että Kuhta saa ansaitsemansa arvostuksen ja vieläpä tyylikkäästi.

Olihan tuo Kuhta pelaajana ihan järjettömän kova seppä. Jos nyt tuo viimeisin kausi jätetään pois laskuista, niin eihän mies käytännössä osannut pelata alle 20 maalin tai alle 40 pisteen kautta. Parin kauden aikana pyörittiin sielä 30 maalin tuntumassakin. Tällaisia viileitä snaippereita on ilo katsoa. Ei tarvitse pörrätä tehottomasti ympäri kaukaloa jos on niin hyvä omassa hommassaan kuin mitä IFK:n #9 oli.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno ilta, upea persoona ja pelaaja. Eilinen seremonia oli toteutettu niin tyylikkäästi kuin mahdollista, kyllä IFK:ssa nykypäivänä osataan. Köllin, Turren ja Söden puheet erinomaisia. Koko tapahtuma kiteytti ainutlaatuisesti sen, mitä IFK-laisuus on.

Seuran ja Kiben lisäksi pitää myös arvostaa koko yleisöä. Mahtava ja jopa harras tunnelma koko seremonian ajan. Enkä olisi ikinä uskonut, että valtaosa yleisöstä on paikoillaan katsomossa jo klo 18 ja osaavat kuunnella puheet asianmukaisesti. Ja koko yleisö seisoo alusta loppuun. Eilinen oli IFK-fanille yksi hienoimpiä päiviä 2010-luvulla.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Itselläkin meni roska silmään siinä kohtaa kun Kibe laittoi #20 paidan kunniapaikalle. Kyllä HIFKssa tehdään jotain oikeinkin.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Jotain pölyä siellä ilmeisesti oli kun itsellänikin silmät hikoili väkisin. Mahtava ja ikimuistoinen ilta hienolle pelaajalle. Kiitos. Tack.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Allekirjoitukseni sen kertoo. Hieno ilta eilen ja mikä fiilis! Tyylikkyyttä ei vaan voi ostaa.
Kibe jos kuka tän ansaitsi. Kiitos vielä kerran! <3

Jollekin provikkapalkkaiselle siivousfirmalle olis kyllä ollut ihan tuottoisa ilta. Niin paljon oli roskia ilmassa. ;)
 
Vetää edelleen eilinen spektaakkeli sanattomaksi. Käsittämättömän hieno pelaaja ja viimeinen pelaaja, jota olen fanittanut. Toki edelleen osa pelaajista miellyttää enemmän kuin toiset, mutta Kibe oli niin monessa muodossa suosikkipelaajani, että tuskin koskaan enää vastaavaa tulee. Stadilainen, joku sanoisi ylimielinen (minä en) ja helvetin hyvä pelaaja. Puhtaasta maalintekotaidosta puhuttaessa taistelee kaikkien aikojen parhaan tittelistä nimenomaan HIFK:n kohdalla.

Sitten luin Yleltä loistavan jutun koskien Kibeä. Erityisesti jäi mieleen seuraavat lauseet: "Kuhta kantoi koko uransa mukanaan idoliensa Hagmanin ja Kortelaisen antamia IFK-oppeja, jotka hän parhaansa mukaan välitti myös eteenpäin. Parhaiten ne purivat Lennart Petrelliin, joka saattaa hyvinkin jäädä viimeiseksi IFK-mohikaaniksi".

Valitettavan totta. Kibe oli ehkä se viimeinen mohikaani, joka kantoi sitä suuruusvuosien viittaa mukanaan. Sitä viittaa, jonka Carl Brewer aikoinaan pelillisesti loi ja Hakki sitten jalosti myös kopin puolelle. Ehkä olikin jopa erittäin kuvaavaa, että se Hakin paita oli siinä vieressä ja Kölli nosti puheessaan Hakin sanat Kuhtaa koskien esiin.

Hieno mies, hieno ura, kiitos kaikesta! Muutaman vuoden päästä sitten valmennuskaksikkona Peltonen - Kibe johtavat joukkueen jälleen Suomenmestaruuteen!
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vetää edelleen eilinen spektaakkeli sanattomaksi. Käsittämättömän hieno pelaaja ja viimeinen pelaaja, jota olen fanittanut. Toki edelleen osa pelaajista miellyttää enemmän kuin toiset, mutta Kibe oli niin monessa muodossa suosikkipelaajani, että tuskin koskaan enää vastaavaa tulee. Stadilainen, joku sanoisi ylimielinen (minä en) ja helvetin hyvä pelaaja. Puhtaasta maalintekotaidosta puhuttaessa taistelee kaikkien aikojen parhaan tittelistä nimenomaan HIFK:n kohdalla.

Kiben yksi hieno ansio on se, että ylläpitää stadin slangi -perinnettä. Slangin puhuminen nähdään muualla maassa "ylimielisyytenä" tai sitten se käsitetään väärin. Se on kuitenkin aivan yhtä arvokasta kuin mikä muu murre tahansa. Siinä vaan on vähän enemmän b-, d- ja g-kirjaimia. Köh.

Kibe on hauska, vilkas, sanavalmis tyyppi pelillisten huippuominaisuuksiensa rinnalla - todellinen persoona! Sellaisilla ihmisillä on paikka sydämessäni aina.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ei tarvitse olla professorin tai toimittajan ammatissa ymmärtääkseen kuinka tämä oli kenties viimeinen. Maailma on mennyt sellaiseksi missä on normaalia edustaa eri seuroja kausi tai pari ja jatkaa sitten muualla.

Siihen en ota kantaa onko tässä palkkasoturisekoilussa järkeä. Varmasti olisi Kibelläkin ottajia johonkin suuntaan ollut, mutta sydän on siellä missä se on.
 

Carlos

Jäsen
Ei tarvitse olla professorin tai toimittajan ammatissa ymmärtääkseen kuinka tämä oli kenties viimeinen.

Niinpä, vaikea alkaa olla juu kuvitella että kukaan enää nykyaikana vetäisi jotain 10-15 kautta Hifk;ssa tulosvastuullisessa asemassa. Puhumattakaan sitten jostain 20+ kautta - kuten tiedätte kyllä kuka. Ensinnäkin jos joku olisi niin hyvä, niin varmasti rahakkaita tilaisuuksia mennä muualle tulee loputtomiin. Ja sitten taas jos ei ole ihan niin hyvä, niin tuskin saa loputtomiin uusia diilejä, ja jossain vaiheessa muutenkin lähtee kokeilemaan muualle josko siellä muualla saisi uuden nousun uralle.

Yksi asia tosin mikä on muuttamassa tätä status quota on oma juniorituotanto. Nyt pitkästä pitkästä aikaa ollaan tilanteessa että HIFK tuottaa taas omista junioreistaan pelaajia ammattilaisiksi. Ja tämä voisi mahdollistaa sen että joku tyyliin vaikka Lundell ehtii vetää ensin meillä pari-kolme vuotta, sitten olla 10+ vuotta NHL:ssa keräämässä vähän tuohia, ja sitten ehkä vielä tulla takaisin jäähdyttelemään mallia 3-5 vuotta vaikka kapteenina. Siihen väliin vielä vaikka 2 lockout-kautta NHL:ssa, niin aletaan olla jo lähellä legendastatusta.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sekin on muuttunut, että nämä pitkän NHL-uran tehneet pelaajat ovat alkaneet jäädä Pohjois-Amerikkaan asumaan Suomeen paluun ja Liigassa jäähdyttelemisen sijaan. Ajattelen, ettei NHL- tai maajoukkuesaavutuksilla tulisi olla mitään merkitystä arvioitaessa pelinumeron jäädyttämistä IFK:ssa, mutta kenties tulevaisuudessa se "sukupolvensa IFK-pelaaja" -status on saavutettavissa jollain 3-5 kauden sirpaleisella IFK-uralla.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maailma on muuttunut niin valtavan paljon sinä aikana, kun itse olen seurannut aktiivisesti jääkiekkoa (~60-luvun alkupuolelta), joten Kiben kaltainen ura on varmasti viimeisiä lajiaan.
Juuri nyt, tänään ja tässä, viime tuntien uutisten johdosta, tunnen suunnatonta helpotusta siitä, että jääkiekko vie kuitenkin ajatukseni pois siitä kaikesta, mitä muuta maailmassa tapahtuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös