Kiitos&näkemiin Jussi Markkanen...

  • 8 609
  • 135

Littune

Jäsen
Viestin lähetti Apa
Asia on nimittäin niin, että Markkanen valitaan pomminvarmasti kakkostähdistöön. Tästä voin lyödä vaikka vetoa...

Kuinka suuri veto lyödään? Lasak, Sokolov ja Salo menevät kirkkaasti Markkasen edelle. Markkanen ei kuitenkaan mielestäni ollut erityisen huono, hän ei vain kyennyt venymään kun sitä olisi tarvittu. Hän torjuu luottaen sijoittumiseensa ja kokoonsa, mutta ei ole todellakaan mikään huippu (refleksi)torjuja, ja irtokiekkoja tulee eteen aivan liikaa. Turnauksen aikana ei ollut missään vaiheessa sellainen olo, että nyt saa tulla vaikka sata laukausta ja silti voitetaan.
Toivoisin Kari Lehtoselle arvokisadebyyttiä kovaan paikkaan. Hän oli koko kauden niin hermoton kaveri, että olisi hauska nähdä mihin nuorukaisen rahkeet riittäisivät. Tosin luulen että Jussi jatkaa maalissa. Lehtosen pelitaukokin on melko pitkä.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Markkanen

Kyllä kallistun samalle kannalle Muksun ja kumppaneiden kanssa. Ei Markkanen juuri mitään pystynyt Suomelle pelaamaan. Suurin syy tappioon oli luonnollisesti surkea viimeistely, mutta toisin kuin esim. Ruåtsilla tai Slovakialla ryssistä nyt puhumattakaan, Suomella EI ollut kovien pelien voittavaa maalivahtia maalissa. Jo siinä Ruåtsi-pelissä alkoi kauhea imutus ja kaikki kiekot tuntuivat pomppivan eteen. Joo joo, onhan se pakkien tehtävä siivota, mutta voisi niistä edes yhden ottaa joskus kiinnikin. Reboundit pomppivat joskus nimittäin aika arvaamattomasti. Rankkareissa arvasin miten tulee käymään: Suomen kädettömät hyökkääjät+Markkanen imuttamassa vastaan taitavat ryssät ja huippukuntoinen Sokolov....varma tulos. Suomi ulos.

En tiedä floppasiko Markkanen, mutta hän ei ollut todellakaan mikään positiivinen yllätys. Mielestäni olisi ehdottomasti kannattanut peluuttaa Norrenaa. Vaikken miehen tyylistä erityisemmin pidä, hän osoitti tällä kaudella olevansa todella kovan luokan veskari VARSINKIN kovissa peleissä. Sitä Markkanen ei ole tai ei ainakaan ollut näissä kisoissa. Tulee mieleen esim. välierä Tappara-TPS, jossa mielestäni Norrena pelasi aivan loistavasti verrattuna vastakkaisen päädyn veskariin....siihen nyt ei tietysti paljoa tarvita, mutta verrattuna keneen tahansa Norrena pelasi upeat playoffit. Heppo tietysti sanoa nyt näin että olisi pitänyt jne. Markkaseen Suomi ei kaatunut vaan umpisurkeaan viimeistelyyn. Apua tosin Markkanenkaan ei sitten viitsinyt yhtään imutukseltaan antaa....no, mies otti kiinni mitä sai. Varmasti yritti parhaansa.

Yhteenveto: Markkaseen ei kaaduttu, joten hänen piikkiinsä en tappiota laita. Toisaalta, hänkään ei apua antanut, vaan pelasi alle odotusten ja kenties alle tasonsa. Pelottavaa ajatella, että tuo olisi hänen oikea tasonsa. NHL:ssä kuitenkin pelaa...
Jos Markkanen kakkostähdistöön valitaan, ovat valitsijat joko Tampereelta, Lappeenrannasta tai Edmontonista ja sen lisäksi sokeita. Muista veskoista en tarkemmin tiedä, mutta jo nyt voin sanoa, että ihme, jos tähdistöpaikoista eivät taistelisi Lasak, Sokolov ja Salo.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
En ole kyllä varma..

mutta on jäänyt maku että Norrena olisi ollut hyvä torjumaan rangaistuslaukauksia?

En ollut uskoa silmiäni kun Laiska-Lasse ja Janne Ojanen tulivat vetelemään rankkarinsa, huhu.

Mielestäni Markkanen ei ollut hyvä, tässä keskustelussa, Tappara fanit puolustelevat (ok, en saisi yleistää) Jussia ja muut (en saisi yleistää) haukkuvat.

Tuon puolustuksen takaa ei pitäisi olla liian vaikeaa ammattilaiselle pitää Puolaa-Itävaltaa-Unkaria vastaan tyhjänä, Itävaltaa väheksymättä, mutta kun katsoo puolustusta niin pieni maalimäärä omissa on varma, oli maalissa sitten kuka tahansa näistä 3:mesta (Markkanen,Norrena,Lehtonen)

Montako huippu torjuntaa Jussi teki voitto otteluissaan?
Montako huippu torjuntaa Jussi teki turnauksessa?
Kuinka monta kertaa sydän pomppasi kurkkuun kun Jussi pomputteli kiekkoja?

After all, ei me Jussiin tiputtu, mutta ei hän kyllä meitä jatkoon vienyt. Jos Suomi ei olisi tuolla joukkueella voittanut yliopisto USA:ta (kyllä kyllä 'Miracle on ice '80) niin se olisi ollut pohja noteeraus.

Lehtonen pronssipeliin maaliin niin saadaan ehkä ensimmäinen 1st Draft pick suomeen :)
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei todellakaan Markkaseen kaaduttu. Markkanen oli ihan hyvä näissä kisoissa vaikkakin loistokkuus jäi puuttumaan. Venäjän toinen olisi ollut otettavissa samoin kuin Ruotsipelin eka, mutta muita helppoja Markkanen ei päästänyt.

Toivottavasti Jussi saa jatkaa pronssipelissä maalilla ja ottaa revanssin Salosta.
 

OJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei saakeli mitä porukkaa täällä. Pelin JÄLKEEN tullaan sanomaan, että olisi pitänyt peluuttaa Norrenaa eikä Markkasta. Helppo se on jälkeenpäin aukoa. Jos jossain Cannibal ennen peliä sanoit haluavasi Norrenan maaliin niin tunnustan olevani väärässä. Mutta Suomi on selkäänpuukottajien/vahingoniloisten luvattu maa kuten nyt taas nähdään/ tullaan näkemään.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Nämä on niitä pelejä joissa jyvät erottovat akanoista. Ikävä kyllä Markkanen ei kestänyt paineita ja oli todella huono.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Turha syyttää Markkasta. Kaikki oli pohjimmiltaan Arajuuren Saunakerhon syytä. Uskokaa minua. Join the resistance.
 

Skaba

Jäsen
Norre maaliin

Eiköhän Markkasen kyvyt olla nähty - turha kaveria laittaa vielä kerran nöyrytettäväksi.

Norre maaliin ettei MM-kisat jää pelkäksi turistiksireissuksi. Lehtosen aika koittaa vielä.
 

Tuamas

Jäsen
Viestin lähetti holvius
Nämä on niitä pelejä joissa jyvät erottovat akanoista. Ikävä kyllä Markkanen ei kestänyt paineita ja oli todella huono.

- Todella huono?
Joutui pelaamaan kylmänä ja päästi yhden, joka olisi ehkä ollut otettavissa. Rankkareissa ei ollut huippu, mutta tuollaisia ei ota kiinni kuin huippuvireessä oleva kuuma huipputason maalivahti, jolla on hyvä päivä. Kuten Lasak tänään.

Kyllä markkanenkin olisi ottanut suomalaisten yritykset kiinni, uskon että siihen olisi pystynyt vaikka Jan Lundell.
 

pale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lebarin Pantterit
Eikä jälleenkään...

...sitä kirkkainta, ehkä puumitali vittuuntuneilta svenneiltä ja sitä sitten hehkutetaan taas "katkeamattoman työvoittoraatamisurakointihiki-mitaleihin"

Yks kulta on arvokisoissa ja se, kuten hyvin tiedätte, on jonkun muun kuin Ara-verannan tuoma.

Oisko ihan oikeesti aika vaihtaa verta?

Toinen asia, joka on syönyt jo pidemmän aikaa ,on meidän yleinen junnuvalmennus. Meillä ei osata kasvattaa maalintekijöitä ja todellisia voittajia Kundeja joille tosiaankin annettais vapaus ja luovuus tehdä sen kiekon kanssa mitä huvittaa? Ei, koska se ei sovi meidän demarilais-luterilais katsantoon jääkiekko-pelistä

Jumalauta, jokuhan vois olla vaikka ihan helvetin hyvä ja luova jo snadina siinä puuhassa ja sitähän ei hyvällä Suomessa katsota, että poikkeat massasta. Niinkuin ihan missä tahansa asiassa...

Puumitalista käydään jäykkä vääntö ja lopputulos on 0-0.

Sanan varsinaisessa merkityksessä.

pale
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
OJ

Enpä kommentoinut ennen kisoja näitä juuri mitenkään. Tekstissäni mainitsinkin: "Helppo tietysti sanoa nyt näin että olisi pitänyt jne. " Joten ei sun sitä tarvitse uudestaan kertoa. Kyllä mä sen itsekin tiedän, että on helppo olla jälkiviisas. En mä sitä valintaa sen enempää kritisoi.
 

Pete#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Detroit
V**** tääl on ankeeta jengii,uhkailkaa nyt vielä Jussin sukuakin niin voimme olla ylpeinä jääkiekkofanejaMitä pässejä!!!!!!
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Re: Millä perusteella?

Viestin lähetti jerry


Kuinka monta peliä Markkanen ratkaisi Suomelle torjunnoillaan, ei yhtään.

Kuinka monta peliä Suomi pelasi, joissa Markkanen olisi voinut ratkaista pelin Suomelle? Ei yhtään. Suomi hallitsi jokaista pelaamaansa ottelua, Markkasella ei ollut maalillaan kuin hävittävää. Harvatkin vedot pahoja. Yritä sitten ratkaista siinä voittoja henkilökohtaisella panoksella.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sampe tuossa sanookin juuri sen mitä itsekin ajattelin - Markkanen joutui äärimmäisen hankalan tehtävän eteen, ja suoriutui siitä kelvollisesti. Vain muutama veto per erä, ja heti pitäisi pystyä paraatipelastuksiin, ja niitä olisi todella vaadittu, että olisi pystynyt ottamaan maaliin menneet kudit. Tämä tilanne toistui kaikissa otteluissa, vaikka näkyi ehkä kärjistetyimmin viimeisessä.

Jos nyt puhutaan tästä Venäjä -pelistä, niin ensimmäiselle maalille ei Markkanen voinut yhtään mitään. Puolustuskolmio oli aivan liian ylhäällä! En tiedä kenelle tuli yllätyksenä, että itänaapuri mielellään pelaa vapaisiin paikkoihin takakulmalla? Ei kai se perimmäinen pelityyli mihinkään muuttunut kun valtio vaihtui Neuvostoliitosta Venäjäksi? Kyllähän Kanadaa vastaan kannattaa valmistautua laukauksiin viivalta, mutta Venäjä pelaa mielellään syöttöpeliä, jolloin olisi ollut tärkeää ottaa kaikkein lähimpänä maalia olevat miehet tiukemmin ja antaa kiekon kiertää ulompana.

Toisessa Venäjän maalissa suurin kritiikki kohdistuu siihen, että Markkanen päästi reboundin eteensä. Mutta kuitenkin täytyy muistaa, että maalivahdin tärkein tehtävä on pysäyttää se ensimmäinen veto. Mitään ongelmia ei olisi syntynyt, jos OJ olisi pitänyt oman miehensä.

Kyllähän Suomi kaatui nimenomaan huonoon viimeistelyyn. Kaikissa tärkeissä otteluissa Suomi joutui tekemään uskomattoman määrän työtä jokaista tekemäänsä maalia kohti. En kyllä tiedä mikä olisi ollut ratkaisu tähän ongelmaan. Ehkä Suomella ei ole kuin yksi kansainvälisen tason maalintekijä, ja sekin tahkoaa pudotuspelejä siellä, missä oikeasti maailman parhaat kiekkoilijat pelaavat...
 

Honug

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Markkanen pelasi mielestäni ok kisat. Tosin uskon että moni muukin maalivahti Suomesta olisi pystynyt samaan tai jopa parempaankin. Vaikeita pelejä oli Jussille pari, kun Suomi hallitsi peliä ja vetoja tuli tosi harvoin. Tänään taas harvoin syntyneet tilanteet olivat todella vaarallisia. Markkaseen Suomi ei kuitenkaan kaatunut. Ja onkin todella säälittävää arvostella täällä Jussia, mies teki sen mihin pystyi, ehkä Ara ensi kerralla valitsee toisen miehen ykkösmaalivahdiksi. Itse en nimittäin usko, että Markkasesta tulee meille maajoukkueen selkeää ykkösveskaria ikinä, sillä hän tuntuu jatkuvasti hermoilevan tiukoissa peleissä.

Markkaselle kuitenkin onnittelut ihan kelpo kisoista ja toivottavasti Lehtonen saisi huomenna näyttöpaikan. :)
 
Valitettavasti Markkanen pelasi huonoiten juuri ne pelit, mitkä olivat tärkeitä. Se ei ole huippuveskarin ominaisuus vrt. Nurminen.

Pronssipelissä maalilla on 100%:m varmuudella Norrena.

Eka maali ei olisi tietenkään ollut otettavissa, mutta se toinen voi prkl. aivan Markkasen maali. Ensin tiputtaa suoraan eteen ja sitten istuu perseellään jo valmiiksi odottamassa, että mitäs nyt tapahtuu. Kun kerran Suomen taktiikka näissä kisoissa oli pelata 1-0 niin maalivahdin olisi pitänyt pystyä olemaan juonessa mukana, varsinkin kun laukauksia tuli 8.

Homman tiiviisti erinomaisesti vaimoni, joka ei jääkiekosta mitään ymmärrä, mutta katsoi, kun oli henkilökohtaista intressiä mukana:

"Miks toi tiputtaa noi kaikki kiekot noille vastustajille... ei ne ennen oo tiputtanu.....?"

Miettikääpä sitä.:mad:
 

Vaicci#63

Jäsen
Miettikäähän itse minkälaista olisi olla pelissä ennen rankkareita lämmittelemässä kun koko ottelussa tuli vaivaiset 9 laukausta!Sokolov oli kuuma maalivahti ,Markkanen kylmä.Ei siinä paljoa venyttelyt auta.Syyksi minä pistäisin rankkareiden ampujien ponnettomat yritykset.

Rintanen-------------->Laukaus,ei kikkaa,laukaus ohi
Karpov ---------------->Kikka,maaliin
Koivisto--------------->laukaus,ei kikkaa,laukaus suoraan Sokoloville
Ljashenko------------>kikka,ei maalia
Pirjetä------------>aivan ponneton yritys,laukaus Sokoloville
Kovalenko------------>veivi,maaliin
Ojanen--------------->eka veivi,Sokolovin pelastus


Turha valinta oli kyllä Pirjetä!!!!
 

Vaicci#63

Jäsen
Re: Re: Ei Markkanen vaan heikko taitotaso

Viestin lähetti Pressiboxi


Kaikki ylläoleva on aivan totta, mutta silti Markkanen teki karvaimman imaisun sitten Pietarin 1998 turnauksen tuossa 2-2 tilanteessa. Kaksi erittäin vaaratonta lääpäisyä maalille, joista toisesta syntyy käsittämätön rebound ja toinen imuttaa sisään 6-0 pohjalta. Ei hyvä.

sinuna en (TPS_fani) tulisi tänne tollaista kirjoittelemaan.Markkanen on ollut varmempi kuin Miikka Kiprusoff vuonna 2000 vai olikos se 2001.No kuitenkín.:rolleyes:
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Viestin lähetti Apa
Asia on nimittäin niin, että Markkanen valitaan pomminvarmasti kakkostähdistöön. Tästä voin lyödä vaikka vetoa...
En suosittele kovin suurta panostusta. Paitsi jos välttämättä haluat lyödä vetoa minun kanssani. Summan saat nimetä ihan itse. Talk'bout easy money...

Ike
 

axe

Jäsen
Tällaisia keskustelupalstoja lukiessa ja baaritiskien kiekkoasiantuntijoita kuunnellessa tulee siihen tulokseen, että Suomi on AINA (käytetään samaa yleistystä kuin moni muukin) kaatunut maalivahtipeliin. Yleensä molarivalinnat on tehty alunperinkin väärin ja sitten viimeistään niitä peluutetaan väärin. Se on aika hämmentävä seikka.

Ihan sama onko maalivahdin nimi Markkanen, Sulander, Toskala, Kiprusoff, Myllys, Hurme tai mikä tahansa, niin Suomen hävitessä tietyt sormet osoittavat aina sinne maalivahtiin. Sitten ihmetellään miksi mv-A pelasi ja mv-B ei ja ennen kaikkea miksei mv-C päässyt edes joukkueeseen. Seuraavana vuonna C sitten pelaa ja "mokaa Suomen mahkut" ja taas ihmetellään miksei joku muu pelannut.

Toisin sanoen Suomen paras maalivahti on aina se, joka ei pelaa. Edelleenkään molarien nimillä ei ole väliä.

Mun mielestäni se on katsojalta ja kommentoijalta asiantuntematonta paskaa. Tai itse asiassa sillä ei luultavasti ole alunperinkään edes yhtään mitään tekemistä jääkiekkoilun tai urheilun kanssa, vaan pelkästään ihmisyyden.

Se on juuri sitä, kun ihmisen täytyy saada pettymykselleen purkautumisen kohde, syntipukki, joku jota osoittaa sillä sormella tappiosta. "Ylivoimapelin tehottomuus" tai "maalintekotaidottomuus" ovat ihan liian abstrakteja asioita, ne eivät käy syntipukeiksi. Läpiajoja tai muita ns. varmoja maalipaikkoja hukanneita pelaajia on yleensä liian monta eikä sellainenkaan syyttely onnistu - paitsi tietysti silloin jos jotakuta pari namupaikkaa tuhrinutta pelaajaa kohtaan on olemassa jo valmiit antipatiat. Puolustuspäässäkin voidaan antaa harhasyöttöjä tai tehdä pahojakin merkkausvirheitä, mutta niitäkin sattuu usein ja monta kertaa niissä on vaikea nähdä, oliko se sittenkään tämä kaveri joka jätti omansa pitämättä vai syöksyikö tuo toinen turhaan maalin taakse kiekon perään tms. Taas on ihan liian hankala löytää sitä yksilöityä rikollista.

Mutta maalivahti... sen tehtävähän on torjua ne laukaukset. Jos ei torju, niin maalihan siitä tulee. SEN kyllä näkee jokainen. Siinä on helposti ymmärrettävä ja ennen kaikkea yksilöity kohde, jota syyttää. Se päästi kaksi maalia, se torjui paljon vähemmän kuin toinen, sen vähät torjunnatkin oli vielä ihan huonoja torjuntoja. Jos se toinen vastustajan maali ei olisi mennyt, niin me oltaisiin voitettu. Ja sen maalivahdin taaksehan se meni. Sen takia hävittiin.

Eilisessä pelissä on kärjistetysti sanottuna ihan sama vaikka Markkanen ei olisi torjunut yhtä ainutta kertaa koko pelissä ja vaikka molemmat selän taakse menneet maalit olisi liu'utettu Venäjän siniviivalta määriksinä juuri ja juuri maaliviivan yli Markkasen längistä sisään. Suomen olisi SILTI pitänyt tuolla hallinnalla ja noilla luoduilla maalipaikoilla tehdä itse ne vähintään kolme maalia ja voittaa peli. (Joo, no varmaan ihan noin ekstriimissä esimerkkitapauksessa maalivahtia voisi kuitenkin syyttää.)

"Suomi teki vastustajan maalivahdista sankarin", on usein toisteltu fraasi. Yhtä totuudenmukainen mutta liian harvoin kuultu fraasi on, että "Suomi teki omasta maalivahdistaan antisankarin".

Nyt jääkiekosta suunnilleen pelkät maalit ja tappelut näkevät ja ymmärtävät asiantuntijat huutavat suu vaahdossa Markkasen pilanneen Suomen mahdollisuudet. Mutta jos Suomi olisi tehnyt yhden maalin lisää ja voittanut pelin 3-2, niin kukaan -- ei KUKAAN -- mainitsisi Markkasta kuin korkeintaan jossakin sivulauseessa.

Mutta toivottavasti helpottaa ja lievittää pettymystä kuitenkin, kun on joku, johon kohdistaa syytökset.
 

teukka2000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Maalivahtiin ei kaaduttu

No voi hyvää päivää...

Eihän tässä turnauksessa maalivahtipeliin kaaduttu, J.Markkasta on ihan turha käydä syyttämään.

Enimmäkseenhän koko hommassa on kyse siitä, että oltiin liikkeellä joukkueella, josta puuttuu MAALINTEKIJÄT, nyt oli joukkue täynnä ns. haalariosastoa.

Ei Markkanenkaan mitään loistopeliä esittänyt - ehkä muutaman väläytyksen, mutta muuten melko tavanomaista peruspeliä. Kuitenkin tässä kaaduttiin enemmän huonoon viimeistelytaitoon.

...ja ehkä lisäksi vielä Aravirran rankkarikisan valintoihin.
Ara selitteli, että kun peliä oli pelattu koko ajan Venäjän päädyssä, niin jää oli sielä jo niin huonoa, ettei hirmu harhautuksia pystynyt tekemään....

SIIS HALOO: jos jää on jo mennyt huonoksi, niin minkä ihmeen takia pitää sitten pistää isoja ja kömpelöitä puukäsiä vetämään rankkaria, Iso-Lasse ja J.Ojanen esimerkkeinä ja Tom Koivisto vielä samaan listaan vaikkei niin köntys olekaan ????

No nyt on helppo viisastella jälkeenpäin, mutta olisihan sielä ollut maalinteossa jo onnistuneita pienempiä, kevyempiä ja vikkelämpiä kavereita, esim Hagman, Pärssinen ja vaikka vielä "Hyvät kädet" Raipekin...

Noo, toivotaan, että pronssipelissä Sveduja loppuottelusta putoaminen masentaa vielä enemmän kuin suomipoikaa...
 

Hannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eipä käynyt Markkasta kateesi eilisessä pelissä. Ottelu oli Jussille todella ikävä, siis siinä mielessä, että laukauksia ei tullut kuin muutama erässä ja aina kun niitä tuli, oli kyseessä hyvä maalintekotilanne. Ei ollut Jussin varmasti helppo pysyä "kuumana" pelissä mukana, kun Suomi käytännössä lähes kokoajan myllytti Venäjän päädyssä.

Mielestäni Markkanen ei ole pelannut erityisen huonosti kisoissa, muttei hän ole myöskään mitenkään suuresti loistanut otteillaan, vaikkakin USA-pelissä Jussi piti Suomen "hengissä". Sellaista tasaista perustyöskentelyä ilman haamutorjuntoja koko kisojen ajan.

Mielenkiintoista nähdä mikä on Aravirran maalivahtivalinta pronssipeliin. Saako Markkanen tilaisuuden revanssiin Salosta vai ottaako torjuntavastuun viime vuosien tyyliin kakkosmolari eli Norrena? Vai nappaako Ara todellisen ässän hihasta laittamalla nuoren jäämiehen, Lehtosen maalliin? Kuka se sitten ikinä onkaan... may the force be with you!
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Vaughan
Sampe tuossa sanookin juuri sen mitä itsekin ajattelin - Markkanen joutui äärimmäisen hankalan tehtävän eteen, ja suoriutui siitä kelvollisesti. Vain muutama veto per erä, ja heti pitäisi pystyä paraatipelastuksiin, ja niitä olisi todella vaadittu, että olisi pystynyt ottamaan maaliin menneet kudit. Tämä tilanne toistui kaikissa otteluissa, vaikka näkyi ehkä kärjistetyimmin viimeisessä.

Sille ensimmäiselle ei kukaan olisi mahtanut mitään. Ehkä joku TODELLA tulikuumana pelaava maalivahti olisi voinut sen ottaa, mutta ei tuollaista voi realistisesti odottaa maalivahdin torjuvan. Kaksi nopeaa poikittaissyöttöä ja veto? Joopa joo.

Sen sijaan se toinen maali oli puhtaasti Markkasen maali. Hidas lääpäisy B-pisteen kaarelta ja lipuu avoimista porteista sisään. Tuollainen maali hävettäisi minuakin ja minä pelaan sentään divaritasolla. Tuon lisäksi Jussille ei pahaa torjuttavaa tullutkaan, joten ei hänen voida sanoa hyvin urakastaan selviytyneen. Hävisikö Suomi Markkasen takia? Ei. Suomella oli paikat kuuteen maaliin. Nyt kävi kuitenkin niin, että jos Volvo olisi tuon helpon perustorjunnan tehnyt, Suomi olisi finaalissa.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Saipafan
Miettikäähän itse minkälaista olisi olla pelissä ennen rankkareita lämmittelemässä kun koko ottelussa tuli vaivaiset 9 laukausta!Sokolov oli kuuma maalivahti ,Markkanen kylmä.Ei siinä paljoa venyttelyt auta.Syyksi minä pistäisin rankkareiden ampujien ponnettomat yritykset.

Ei rankkareihin tarvita mitään hirveää lämpöä. Niissä riittää yleensä kun osaa vain pelata tilan pois ja pakottaa hyökkääjän epäröimään. Ei sen puoleen, kyllä Venäjä pisti niin kylmästi kiekot maaliin, että ei niille olisi juuri kukaan mitään mahtanut. Suomalaisista maalivahdeista sen ensimmäisen olisi torjunut ehkä Kiprusoff tai Niittymäki, mutta ei juuri kukaan muu.

Muutenkin tämä koko kylmä/kuuma-asetelma tuntuu aiheuttavan vähän ongelmia suurelle kiekkoyleisölle. Jos maalivahti tulee vaihdosta peliin kesken kaiken, ei hänelle tule ongelmia siitä, että hänen lihaksensa olisivat kylmät. Ongelmat tulevat siitä, että maalivahdilla ei ole tuntumaa kiekkoon. Kun vetoja tulee tasaisesti, maalivahti tottuu siihen rytmiin ja pystyy tekemään torjuntoja reflekseillään. Kun vetoja tulee vähän, tuntuma katoaa ja helpot perusvedotkin tuntuvat vaikeilta, eikä peliin pääse sisään. Sitä on hankala selittää ihmisille, jotka eivät ole koskaan itse pelanneet maalissa, mutta jokainen maalivahti tietänee tässä vaiheessa, mistä puhun.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti axe
Mutta maalivahti... sen tehtävähän on torjua ne laukaukset. Jos ei torju, niin maalihan siitä tulee. SEN kyllä näkee jokainen. Siinä on helposti ymmärrettävä ja ennen kaikkea yksilöity kohde, jota syyttää. Se päästi kaksi maalia, se torjui paljon vähemmän kuin toinen, sen vähät torjunnatkin oli vielä ihan huonoja torjuntoja. Jos se toinen vastustajan maali ei olisi mennyt, niin me oltaisiin voitettu. Ja sen maalivahdin taaksehan se meni. Sen takia hävittiin.

Jep, näin se on. Kun Lydman töppää, Timonen voi paikata. Kun Markkanen töppää, tulos näkyy taululla. Näin se valitettavasti maalivahtien maailmassa menee ja sen myös tietää jokainen, joka maalissa pelaa. Kun torjut sen one-timerin puolestatoista metristä, olet sankari. Kun pakit tunaroivat ja syöttävät kiekon maalin eteen jääneelle hyökkääjälle, joka tekee maalin, oletkin surkea ja sinut pitäisi vaihtaa. Noin se menee. Kyllä maalivahdit sen tietävät, että ainoat, joilta sitä arvostusta tulee, ovat joukkuekaverit. Sanonta siitä, että maalivahdin paikka on joukkueurheilun vaikein, ei ole keksittyä juttua.

Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Markkanen OLI eilen epävarma. Hän pudotteli kiekkoja ja saa ottaa vastuun siitä toisesta maalista. Suomi ei silti kaatunut Markkaseen, vaan huonoon viimeistelyyn.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös