Kiina väläytteli lihaksiaan yllättävällä tavalla venäläisten kanssa. Pommikoneiden parvi lensi kohti Alaskaa härnäyslennon. Venäjän ja Kiinan pommikoneet lensivät yhdessä lähellä Alaskaa – ”Suuri huolenaihe”
Kiina on kuitenkin onnistunut saamaan ison osan Afrikasta "haltuunsa" ihan puhtaalla rahalla. Samoin esimerkiksi Indonesiassa Kiinalaisilla yhtiöillä on huomattavan paljon kaivoksia. Eiköhän sieltä sitä (halpa)työvoimaa ole saatavissa sitten kun omat riistettävät loppuvat.Kiinassa toden totta kärsitään nyt vuosikymmeniä jatkuneesta yhden lapsen politiikasta, mikä taannoin otettiin käyttöön talouskasvu silmälläpitäen, mutta vaikeahan kasvua on nyt koko ajan supistuvan työvoiman varaan rakentaa, etenkin kun ikäluokkien pienenemisen lisäksi maasta joka vuosi muuttaa ulkomaille tällä hetkellä yli 300 000 ihmistä vuosittain.
En ole ihan kauhean tarkasti ehtinyt uutisia tämän osalta seuraamaan, mutta aina on mukava spekuloida:Korvaakohan Kiina kaasuputken katkeamisen?
Missään tapauksessa tuo ei ollut vahinko. Aluksen kapteeni ei olisi muka huomannut ankkurin laahavan meren pohjaa pitkään. Vaikea uskoa selitystä.
Tuollehan kävi kuin Jethron moottoriveneelle. Laiturin viereen sekin upposi. Ei ihan hirveästi vakuuta tuon sukellusvenetyypin merikelpoisuus.Venäläiset varmaan konsultoineet sukellusveneen rakennuksessa ja hyvinhän tuo sukelsi.
Nöyryytys Xille: Kiinan uusi ydinsukellusvene upposi
Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan Kiina pyrki piilottelemaan ydinsukellusveneen menetystä.www.is.fi
Jetihän osti sen purkin aina luotettavalta Hjallikselta. En ihmettelisi, vaikka myyjällä olisi ollut jotain tietoa paatin kunnosta ja olisi päättänyt kusettaa toista kusettajaa.Tuollehan kävi kuin Jethron moottoriveneelle. Laiturin viereen sekin upposi. Ei ihan hirveästi vakuuta tuon sukellusvenetyypin merikelpoisuus.
Samaa kuin keisari.Mitähän ”tavallinen kiinalainen” ajattelee tästä kaikesta?
Varmaan se ajattelee, että tavallisen ihmisen ei pidä kärsiä, jos johtaja aloittaa sodan.Kiina aloitti sotaharjoitukset Taiwanin ympärillä
Kiinan armeijan edustajan mukaan sotaharjoitus toimii vakavana varoituksena Taiwanin joukoille. Taiwanissa on odotettu Kiinan toimia viime viikosta lähtien.yle.fi
Kiina on (jälleen) aloittanut sotaharjoitukset Taiwanin ympärillä. Syynä tällä kertaa Taiwanin presidentin rajanveto, ettei Kiina voi edustaa puheissaan Taiwania.
Sotaharjoituksesta rytinät usein alkaa. Vaikka juuri nyt varsinaiselle hyökkäykselle ei näytäkään, yksi vahinko alueella riittänee lietsomaan tilanteen eri tolalle.
Mitähän ”tavallinen kiinalainen” ajattelee tästä kaikesta?
Kiina on fiksu ja pelaa ns. pitkää peliä, ulottaa lonkeroitaan joka suuntaan ja tukee salassa ja ei niin salassa kumppaneitaan kuten venäjää, samalla rakentaen asevoimiaan. Kiinan talous on kuitenkin edelleen hyvin riippuvainen länsimaisten kuluttajien tilauksista. Näkisin että parasta olisi pyrkiä pistämään tähän stoppi mieluummin ennen kuin myöhemmin: jos länsi olisi jämäkkä, olisi Putin kyykyssä, Kiinan tilaukset ehdollisesti nollassa, ja siellä pitäisi oikeasti miettiä halutaanko talouskasvua vai sotia. Mitä pidemmälle nykyinen tilanne jatkuu, sitä vahvemmaksi idän oikea jätti kasvaa. Eli vaikka Temut ym. jäisi pois, ja aika monen tuotteen hinta nousisi, olen sitä mieltä että vaikka taloudellisesti länsimaissa otetaan hetkellisesti ”hittiä”, se kannattaa ottaa. Vaihtoehto tuntuu päivä päivältä pahemmalta.Ukrainan sota | Tiedustelutiedot: Kiina rakentaa sotilasdrooneja Venäjälle – Se ylittää EU:n ”punaisen linjan”
Tuoreet tiedustelutiedot vahvistavat väitteet, että Kiinassa sijaitseva tehdas valmistaa Venäjälle pitkän kantaman drooneja käytettäväksi Ukrainan rintamalla.www.hs.fi
Olisiko aika myöntää jo että Kiina on samaa paskaa kuin Venäjä ja muut paskamaat? Kyllä se valitettavasti suurempi maailmanpalo näyttää todennäköisemmältä kuin koskaan.
Mitä pidemmälle nykyinen tilanne jatkuu, sitä vahvemmaksi idän oikea jätti kasvaa. Eli vaikka Temut ym. jäisi pois, ja aika monen tuotteen hinta nousisi, olen sitä mieltä että vaikka taloudellisesti länsimaissa otetaan hetkellisesti ”hittiä”, se kannattaa ottaa. Vaihtoehto tuntuu päivä päivältä pahemmalta.
Tämä on ollut valitettavasti näin, mutta nyt kahden vuoden aikana olen nähnyt muutoksen markkinoilla. Amerikkalaiset lähti liikkeelle ensin ja maksoivat tuotantolinjojen siirron Kiinasta mm. Intiaan, Vietnamiin, Meksikoon jne. Sitten seurasivat muut perässä China+1 vaatimuksilla, mutta vain isoimmat olivat valmiita maksamaan siitä, osa hyötyi jenkkien investoinneista, joten pääsivät ns. siivellä. Varsinkin ne, jotka tekevät kauppaa jenkkeihin lähtivät Euroopassa liikkeelle ensimmäisenä. Jotain tuotantoa on jopa tuotu Eurooppaan muutamien Saksalaisten asiakkaiden toimesta. Ikävä todeta, että Pohjoismaiset asiakkaat ovat olleet kitsaita ja hitaita. Vain hinta kiinnostaa. Veikkaan, että tulevat vielä ottamaan takkiin pelillään. Niin paljon on Kiinasta poistunut länsiteollsuutta ja erityisesti tuotekehitystä, että tämän on pakko näkyä pian kiinan taloudessa ja työllisyydessä. Paljon riippuu mikä on Kiinan "sotakassa". Kuinka paljon valtionyhtiöt (lue lähes kaikki) voivat rekrytä ja tehdä tappiota? Silti, loppuasiakas tämän lystin maksaa ja inflaatio sen kuin kiihtyy. Ja kuinka Kiina on hyötynyt tästä länsimaiden aivovuodosta sinne? Kiinalaiset huippuuotteet ovat nykyisin myös varsin hyviä vaikka paskaa kin on paljon joukossa. Omaa kuoppaa tässä on kaivettu vaikka rahaakin on tehty satumaisia summia. Donaldin tullit voi olla Kiina hysterian lopullinen loppu ja mitä diktatuurit tekee, kun sisäiset ongelmat kasvavat liian suuriksi hallita? Haetaan ongelmia ulkoa. Taiwan on jo liipaisimella. Korea? Japani?Temu yms. krääsäkaupat ovat aikamoinen kärpäsenpaska vrt. Teollisuuden, Rakennusalan ja lääketeollisuuden Kiina-riippuvuuksiin.
Ostelen työkseni asioita ympäri maailmaa ja asiakkaiden vastuullisuus ja muut puheet vähän hiljenevät aina siinä kohtaa kun näkevät tuotteen loppuhinnan esim. Kiinassa vs. Euroopassa tuotettuna. Ei siinä laivojen päästöt tai työläisten olot kiinnosta kun hinta on kohdillaan.