Kiekko-Espoon viestintä & markkinointi

  • 651 075
  • 2 907

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tein joskus ihan pienenä omana huvina toisen projektin tueksi hieman suunnitelmaa siitä, miten jäähallia saisi viihtyisämmäksi tai toimivammaksi ja siinä oli ihan selkeästi eroteltu esimerkiksi "lapsiperheiden katsomonosat" muista erikoisryhmistä. Käytännössä jos hahmotelmaa muokkaisi Baronan tarpeisiin, vieraskannattajien katsomonosa olisi esim 406, ja sinne ei myytäisi alennuslippuja kuin vierasjoukkueen faniyhdistyksen kautta. Opiskelijakatsomo taas olisi 404, joka olisi ainoa katsomo, johon olisi opiskelijahintaisia lippuja. Sitten taas toisen puolen yläkatsomoon myytäisi normaalihinnan lisäksi alennuksella vain lasten- ja eläkeläisten lippuja (nämä samaan jo senkin vuoksi, että isovanhemmat voi hyvin haluta viedä lapsenlapsia peleihin). Ja tämä tosissaan vielä huomioitaisi jotenkin katsomolohkojen nimeämisissä. Tällöin saisi "bilepuolen" eri puolelle hallia kuin lapsien katsomonosat ja sen voisi huomioida myös esimerkiksi oheismyynnin painotuksissa (lapsiperheiden puolella ei välttämättä menisi niin paljon olutta, kun taas bilepuolella sitä voisi ylipainottaakin). Ja hintaluokat jne painotukset voisi vaihdella pelipäivänkin mukaan - arkena ei ehkä ole tuo bilepuoli niin aktiivinen jne. Fanipääty taas päätyyn ja istumafanipaikat siihen kulmiin vierellä - päätyravintola ihan vaan kaljakuppilaksi. Mutta tosissaan tämä on nopeasti tehty oma fiilis - muut voi olla eri mieltä.

Alakatsomoihin taas ei juurikaan alennuslippuja edes tarvitsisi, ainakaan parhaille paikoille. Ja katsomolohkojen hintoja voisi porrastaa paljon vahvemmin, esimerkiksi juuri niin, että keskellä pitkää sivua olisi kalleimmat paikat ja hinta muuttuisi päätyyn päin mennessä ja alimmilla riveillä - alennuslippuja korkeintaan "väärään päähän" ehkä voisi harkita, mutta nykyisin käytössä oleva 2 euron erikoisryhmien alennus 50 euron lipusta paikallispeleihin klubikatsomoon on lähellä vittuilua (lastenliput on joo puoleen hintaan silti).
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sunnuntaisin täytyy aina väkisin keksiä ohjelmaa koko perheelle, kun kauppapäiväksi sitä on vaikeaa varata ja muutenkin koko Suomi tuntuu viettävän kristillistä siestaa. Joten säädylliseen aikaan alkava lätkämatsi olisi pelastus.
Musta optimi aika sunnutaimatsien alkamisajaksi ois klo 16:00. Ihme että noin liigajoukkueet ei käytä sitä pelipäivänä kun on esim. euro-fudiksessa se on ykkös pelipäivä. Kuitenkin noita matseja käydään katsomassa vapaa-ajalla ja sunnuntaisinhan sitä vapaa-aikaa on kaikista eniten tarjolla. Lisäksi sunnuntaipeliksi voisi valikoida niitä jengejä jotka ei vältämättä ole yleisömangneeteja tai jotka ei kiinnosta yritysasiakkaita. Noissa perhepeleissä kun se yhdessä oleminen on se juttu ja paljon tärkeämpi asia kuin se kuka Bluesilla on vastassa. Pelicans ja HPK saataisi olla hyviä vastuksia sunnuntaille kun sieltä saattaisi ehkä tulla jotain faneja vierasmatkalle.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jopa hieman pelottavaa tekstiä toimarilta tuossa IL:n haastattelussa... Jos peli on tasollisesti kuraa ja oheismyynti liian kallista ja/tai skeidaa, tapahtuman kehittäminen muista lähtökohdista on täysin toissijaista. Eihän tässä olekaan muuta tehty kuin kehitelty teemoja ja yritetty saada tapahtumasta vetovoimasta jollain mulla kuin ydintuotteella - Espoo Bluesilla ja jääkiekolla sekä siihen kylkeen myytävällä syötävällä ja juotavalla. Ja sitten kun pelistä toiseen pysyvät elementit (peli ja ruoka/juoma) tuottaa jatkuvasti pettymyksiä, ei ole mikään ihme, että ihmiset eivät tule uudestaan vaan kokevat itsensä ryöstetyiksi.

Hyvä lätkä ei riitä täyttämään hallia edes puolilleen, se on nähty. Jokainen NHL-pelejä (ja KHL-Jokerien pelejä) nähnyt tietää miten paljon viihdyttävämpi tapahtuma on ihan siksi, että se "tulee kaukalosta katsomoihin" modernien av-systeemien avulla (en keksi parempaakaan tapaa ilmaista tätä). Vaikka hallia kiertävä videoscreeni, pleksituissa vaihtuvat värivalot ja muut hilavitkuttimet voivat tuntua turhalta krumeluurilta, luovat ne yllättävän paljon tunnelmaa. Eli juuri sitä, jolla hallilla katsottu peli voi tv:stä/netistä katselun voittaa.

TJEU: https://www.youtube.com/watch?v=FsZrywjPIb0 (linkki vie videoon NBA-ottelun alkufiilistelystä)

Tuo on vain yksi esimerkki yhdestä tavasta tuoda homma uudella tavalla eloon. Jotain tuollaista tarvitaan, sillä vaikka kylmän kahvin ja rasvaisen nakkimakkaran voimin pelejä 80-luvun ladoissa vahdanneet vanhukset muuta väittävät, ei peli yksinään riitä yhtään mihinkään. Hyväkin jääkiekko näyttää ihan yhtä hyvältä tv:ssä, mutta tunnelmaa ei kotiin voi tv-lähetyksellä tuoda.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Vahva sama siihen, että hallilla pitää olla showta tarjolla, ja juuri nämä uudet leditaulut ja muut vemputtimet luovat ihan uudenlaista showta. Katson kateudella mm. Montreal Canadiensin sisääntuloa ja koko ottelun alku-spektaakkelia, joka on jopa videon välityksellä mahtava! Voin vain kuvitella, miten mahtava se on livenä. Moni urheiluseura on todistanut sen, että pelin laadulla ja menestyksellä ei ole oikeasti mitään merkitystä. Seuran perinteet, shown taso ja oheistuotteet riittävät täyttämään monta hallia vaikka joukkue, jonka peleihin yleisö saapuu, ei ole voittanut vuosikausiin yhtään mitään. Sunnuntai-matseille myös peukkua, joskin ottelu voisi alkaa jo klo 15.00.

EDIT: Montrealilla on siis samanlainen teknologia käytössä kuin tuossa NBA-videossa Clevelandilla. https://www.youtube.com/watch?v=hSCx2DldWfo (linkki vie Youtubeen, Montrealin introon)
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Vahva sama siihen, että hallilla pitää olla showta tarjolla, ja juuri nämä uudet leditaulut ja muut vemputtimet luovat ihan uudenlaista showta. Katson kateudella mm. Montreal Canadiensin sisääntuloa ja koko ottelun alku-spektaakkelia, joka on jopa videon välityksellä mahtava! Voin vain kuvitella, miten mahtava se on livenä.
Tässä tullaan sitten taas siihen perusongelmaan, eli hallin omistajan haluttomuuteen panostaa ympäristöön. Voisi kysyä sitäkin montako musiikitapahtumaa jää hallin huonon kunnon ja heikon varustuksen vuoksi saamatta halliin. Joskohan ESAR olisi innokas panostamaan areenaan.
P.S. Kun tuosta operoijasta etsin tietoa, niin huomasin uhkauksen (LV 9.5.2014) Barona-areenan nimen muuttamisesta jopa jo tänä vuonna. Siinä ei ainakaan voisi mennä huonompaan ;-)
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Musta optimi aika sunnutaimatsien alkamisajaksi ois klo 16:00. Ihme että noin liigajoukkueet ei käytä sitä pelipäivänä kun on esim. euro-fudiksessa se on ykkös pelipäivä. Kuitenkin noita matseja käydään katsomassa vapaa-ajalla ja sunnuntaisinhan sitä vapaa-aikaa on kaikista eniten tarjolla.

Tällainen keski-ikäistyvä kirjoittelija muistaa vielä hyvin ajan jolloin sunnuntai oli vilkkain urheilupäivä. Silloin pelattiin eri sarjoissa täydet kierrokset ja Uhreiluruutu kesti puoli tuntia. 80-lukua, tais olla vielä ysärilläkin noin? En tiedä mistä tuo johtui että lauantai tai paremminkin tapahtumien ripottelu useille eri viikonpäiville voitti urheilusunnuntain. Varmaan johtui sponsoreista eli suomeksi sanottuna oluen myynnistä?

Nimimerkki E:n mainitsemasta katsomoinnin sektoroinnista voisin mainita esimerkkinä tämän Eisbären Berlinin mallin https://www.eventimsports.de/ols/eh...4088?areaplan.x=232&areaplan.y=127&tribuneId=
Tuoltahan löytyy yksi kulmauskin joka on nimetty Familien Blockiksi.

Hassua muuten että kun somessa päivitellään lippujen hinnoittelua nostetaan aina esiin alakatsomon sivustojen kalleimpien paikkojen hinnat. Kuitenkin kun matseissa katsoo hallin täyttöä niin nuo ovat parhaiten täytettyjä alueita. Tyhjää sen sijaan on yläkatsomon halvemmilla paikoilla. Eli hintaero ala- ja yläkatsomojen välillä voisi olla nykyistä suurempikin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
mistä tuo johtui että lauantai tai paremminkin tapahtumien ripottelu useille eri viikonpäiville voitti urheilusunnuntain.
Mulla on sellainen hämärä muistikuva että MTV3 sais tosta syyttää. Se legendaarinen Hockey Night oli aina sunnuntaisin ja jotta sillä tv-matsilla ois ollu paljon katsojia niin siitä tehtiin sitten lopulta kierroksen ainoa matsi. Samaan aikaan sitten vielä Formuloiden suosio kasvoi Suomessa räjähdymäisesti Mika Häkkisen ansiosta joten F1 kisasunnuntaille ei sitten haluttu pelejä. Siitä sitten on mielestäni jäänyt toi käytäntö päälle että sunnuntaisin ei pelata liigaa.

Itse kyllä uskon siihen että noissa sunnuntaipeleissä ois todellakin potentiaalia nostamaan yleisömääriä. Varsinkin jos niistä vielä tehtäisiin kunnon perhetapahtumia. Esim. nyt kun Rovioon on toi keskustelyhteys avattu niin ehkä joku Angry Birdsien vierailu vois olla kova juttu. Siis ilman niitä vihreitä pelipaitaoja. Mutta jotta tollaset perhematsit toimisi kunnolla niin kyllä ne pitää pelata joko sunnuntaina (taikka lauantaina) jotta vanhempien ei tarvii stressata siitä nukkumaanmenoajasta ja jonne muksut tulee virkeinä eikä väsyneenä koulupäivän jälkeen. Bissen myynissä varmaan päästäisiin ihan samoihin lukemiin kuin jonain väsyneenä tiistai-iltana, mutta varmasti fanishopissa ja kiskoilla olisi ihan erillainen liikevaihto.
 

Kisalihis

Jäsen
En tiedä mistä tuo johtui että lauantai tai paremminkin tapahtumien ripottelu useille eri viikonpäiville voitti urheilusunnuntain. Varmaan johtui sponsoreista eli suomeksi sanottuna oluen myynnistä?

Oma käsitykseni on, että se johtuu urheilun ammattimaistumisesta. Ennen vanhaan kun urheilijat (tai edes osa ottelutapahtumaan vaadittavista jampoista) kävi arkisin päivätöissä, oli viikonloppu parasta aikaa pelata. Nykyään on ammattikiekkoilijat, -valmentajat, -huoltajat, yms., jotka viettävät vapaa-aikaansa kotona mieluiten samaan aikaan kuin muukin perhe.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Tein joskus ihan pienenä omana huvina toisen projektin tueksi hieman suunnitelmaa siitä, miten jäähallia saisi viihtyisämmäksi tai toimivammaksi ja siinä oli ihan selkeästi eroteltu esimerkiksi "lapsiperheiden katsomonosat" muista erikoisryhmistä. Käytännössä jos hahmotelmaa muokkaisi Baronan tarpeisiin, vieraskannattajien katsomonosa olisi esim 406, ja sinne ei myytäisi alennuslippuja kuin vierasjoukkueen faniyhdistyksen kautta. Opiskelijakatsomo taas olisi 404, joka olisi ainoa katsomo, johon olisi opiskelijahintaisia lippuja. Sitten taas toisen puolen yläkatsomoon myytäisi normaalihinnan lisäksi alennuksella vain lasten- ja eläkeläisten lippuja (nämä samaan jo senkin vuoksi, että isovanhemmat voi hyvin haluta viedä lapsenlapsia peleihin).
Tämähän on oikeasti mielenkiintoinen ja potentiaalinen idea! Itsehän olisin enemmän kuin tyytyväinen jos kaikki adhd-lapset painisivat keskenään jossain yläkatsomon nurkassa missä eivät häiritse muita. Matinkylässähän tuo toimi loistavasti kun lapset riehuivat käytävillä katsomoiden alapuolella. No mutta vakavasti ottaen tuota ideaa voi kehittää vaikka mihin suuntaan - itse kun käyn hallissa vain ja ainoastaan lätkän takia niin ensimmäinen, itsekäs ajatus on se että olisin enemmän kuin tyytyväinen jos känniääliöt, lapset ynnä muut häiriköt pyörisivät jossain toisessa katsomonosassa kuin minä.


Itse reagoin heti tähän lauseeseeen tuossa Iltalehden haastattelussa:
- Tapahtuma on keskittynyt liikaa jääkiekkoon, joka on totta kai se ydin, mutta sieltä puuttuu viihde-elementtejä. Teknisellä puolella kaivattaisiin soittoa ja laulua, valoja ja ääntä.

Aina kun joku kiekkotoimari puhuu ottelutapahtuman kehittämisestä asetun vaistomaisesti puolustuskannalle. Pelkona on että lähdetään kehittämään otteluTAPAHTUMAA eikä OTTELUtapahtumaa, jos ymmärrätte eron.

Tuo lausunto on siinäkin mielessä outo että mehän pelataan siinä liigahallissa jossa itse peliä kunnioitetaan ehkä kaikkein vähiten. Muutama esimerkki:

- Vaihtoaitioiden ja jäähyaitioiden takana olevat lasit vääristävät sen verran että niistä voisi saada epileptisen kohtauksen.
- Kaukalo hajoaa mystisesti tasaisin väliajoin ja korjaamiseen menee aina ikuisuus koska varaosat ovat jossain kellarissa ja vaksit puoliunessa ottelujen aikana.
- Erien alussa jää on usein märkä koska tauon aikana on niin paljon ohjelmaa (tätä ongelmaa ei ehkä ole enää ollut tällä kaudella?)
- Järjestysmiehet ovat vuodesta toiseen epäpäteviä vätyksiä jotka seuraavat kädet taskuissa kun ihmiset kävelevät katsomoon vaikka peli on käynnissä tai kun penskat kiipeävät penkistä toiseen.
- Täysin turhat cheerleaderit jotka häiritsevät aloituksien seuraamista.

Tämän lisäksi päätuote, itse peli, on heikossa kunnossa. Tunnen kausikorttilaisia jotka käyvät mieluummin harrastamassa jotain muuta ottelun sijaan koska ovat täysin kypsiä Bluesin roiskimiseen.

Jos oikeasti haluaa keskittyä peliin ilman kaiken maailman häiriötekijöitä ja hyviltä paikoilta niin Nordis on aivan ylivertainen Baronaan verratuna.

Koskinen on myös sitä mieltä että Jokerien ottelutapahtumasta pitäisi otta mallia. Minulla ei ole aavistustakaan siitä mitä jipppoja siellä on (omaan edes jotain arvoja joten Putin-liiga on ja pysyy täydellisessä boikotissa) mutta olen täysin varma siitä etteivät Jokerien katsojaluvut selity millään valoilla tai äänitoistolla.
Jokerien salaisuus on erittäin onnistunut markkinointi + todella mielenkiintoinen joukkue + halvat liput. Noista kolmesta meiltä löytyy ainoastaan halvat liput. Mutta sekin on laiha lohtu kun pitäisi vääntäytyä keskelle peltoa, halliin jossa nakit maksavat monta euroa ja peli on paskaa.

Eli kyllä minä lähtisin perusasioista: peli kuntoon, halli ja sen palvelut kuntoon, markkinointi kuntoon.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jokerien yleisömäärät selittyvät tappiolla myydyillä lipuilla, Putin-liigan uutuudenviehätyksellä ja Karjala-lippiksien tuntemilla höntsämiehillä. Se on totta. Mutta Jokerien shöy-puoli on omiaa huumaaman random-kävijän, jota ei hirveästi kiinnosta se roiskitaanko kiekolla vai tehdäänkö viideskymmenes viivelähtö. Väitän, että näitä on halleissa valtaosa.

Itse lähtisin siitä, että pelin tason vakiona pysymiseen ei voida luottaa. Siksi tapahtumaa ja puitteita pitää kehittää pelistä riippumatta. Jos peli paranee jonain vuonna, se on tavallaan vain plussaa, mutta ottelutapahtuman pitää olla niin viihdyttävä, että hallille on kiva mennä silloinkin kun tulee huonoja kausia.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Itse lähtisin siitä, että pelin tason vakiona pysymiseen ei voida luottaa.
Se on tietysti totta. Mutta jonkinlainen pelifilosofia, pelillinen tavoite, pelityyli jne on asia jota voi säätää pidemmälläkin aikavälillä ja laittaa jonkinlaisiin raameihin. Olen vahvasti sitä mieltä että seuran pitäisi ottaa pari isoa askelta taitokiekkoa päin. Tämä Ahon traktorikiekko karkottaa katsojat hallista eikä tule tuomaan menestystä - lätkä on kaikesta huolimatta edelleenkin maalintekopeli, ei kalorienpolttopeli. Valitettavasti vaan näyttää siltä että seuran johto on sitoutunut hyvin vahvasti nykytyyliin.

Mutta tämä uhkaa mennä off topicin puolelle joten ei tästä sen enempää. Ehkä toisessa ketjussa paremmalla ajalla.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Olen vahvasti sitä mieltä että seuran pitäisi ottaa pari isoa askelta taitokiekkoa päin. Tämä Ahon traktorikiekko karkottaa katsojat hallista eikä tule tuomaan menestystä - lätkä on kaikesta huolimatta edelleenkin maalintekopeli, ei kalorienpolttopeli.
Sinusta Bluesin pitäisi siis unohtaa identiteettinsä, jota on vihdoin alettu samaan ja rakennettu oikeastaan siitä lähtien, kun Petri Matikainen asteli puikkoihin? Taistelukiekko, spartalaisuus, loppuun asti taisteleminen ja ehkä pieni puukätisyys (pari hyvää esimerkkiä Roope Talaja ja Jari Sailio) sytyttävät yleisön. Kun siihen saatiin parina viime kautena mukaan jo pientä ilkeyttä Huhtalan ja Liivikin myötä, rakenteilla oli omasta mielestäni hyvin mielenkiintoinen ja viihdyttävä paketti. Tällä kaudella tuosta puuttuu oikeastaan Huhtalan tyyppinen maalikone, joka myös herättää voimakkaasti tunteita puolesta ja vastaan. Giliatista voisi kasvaa vähän samantyyppinen kaveri, vaikka ulkomaalaisuus onkin tässä tapauksessa ehkä pieni miinus. Tämän puutteen takia sijoitus on, mitä on.

Sinänsä vertaaminen Jokereihin on täysin typerää, koska me emme pysty kilpailemaan noin halpojen lippujen ja kalliin joukkueen kanssa. Itse oheistoiminnasta ja markkinoinnista sen sijaan voisi ottaa paljonkin oppia. Minulla ei sitten vissiin ole mitään arvoja, kun olen seurannut Jokereiden touhua aika suurella mielenkiinnolla. Ei käy kieltäminen, että Blues saisi paljon enemmän positiivista vibaa, jos meilläkin julkaistaisiin joka päivä joulukalenteriluukkua, jonka takaa aukeaisi joku videopläjäys. Tämä nyt yhtenä esimerkkinä, mikä ei maksa muuta kuin vaivaa. Eurola tekee muutenkin haastiksia, joten miksei voisi tehdä joulukuussa 24 haastiksen sarjaa? Jokereilla oli eilen omat joulumyyjäiset, samoin kuin Bluesilla. Suht iso ero tässä tulee kuitenkin siitä, että Jokereilla paikalla oli myös koko joukkue ja tapahtumaan yhdistettiin mm. mahdollisuus yleisöluisteluun. Tämäkään ei varsinaisesti maksa mitään muuta kuin aikaa pelaajlta ja hallihenkilöstöltä, jotka joutuvat ajamaan jään yhden ylimääräisen kerran.

Mitä tulee tuohon listaan esimerkeistä, joiden perusteella Baronalla peliä kunnioitetaan kaikkein vähiten, annan muutaman kommentin:
- Lasien vääristäminen on toki ikävä asia, oletin että nämä kaikki vaihdettiin silloin, kun päädyssä olleet vääristävät lasit menivät vaihtoon. Tuo kuitenkin koskettaa aika pientä osaa katsojista.
- Kaukalo hajoaa ihan samalla tavalla muissakin halleissa, ehkä Baronalla on eniten petraamista tuossa työn kestossa, myönnetään.
- Itse en ole huomannut, että jää olisi ollut enää märkä erien alussa, joten tämä ongelma on jo ratkaistu.
- Tähänkin on pakko sanoa, että samanlaista touhua on varmasti joka hallissa. Osa henkilökunnasta puuttuu tuohon katsomoonmenemiseen ahkerammin kuin osa. Tästä kannattaisi antaa palautetta vaikkapa Barona Areenan meiliosoitteeseen, jos et ole jo niin tehnyt. Keskustelupalsta-avautuminen tuskin auttaa asiaa ollenkaan.
- Cheerleaderit voivat olla sinusta turhia, mutta joku taas saattaa tykätä heidän vemputuksestaan hyvinkin paljon. Väittäisin, että joka liigaseuralla on moiset tyttöset, joten miten tämä tekee Baronasta ja Bluesista jotenkin huonomman hallin ja seuran?

Kokonaisuutena sanoisin näihin pointteihin, että korjauksia voitaisiin toki tehdä suuntaan jos toiseenkin, mutta ei näistä kyllä löytynyt yhtään esimerkkiä, mikä todistaisi minulle, että Baronalla peliä kunnioitettaisiin vähiten liigaseuroista..
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Sinusta Bluesin pitäisi siis unohtaa identiteettinsä, jota on vihdoin alettu samaan ja rakennettu oikeastaan siitä lähtien, kun Petri Matikainen asteli puikkoihin? Taistelukiekko, spartalaisuus, loppuun asti taisteleminen ja ehkä pieni puukätisyys (pari hyvää esimerkkiä Roope Talaja ja Jari Sailio) sytyttävät yleisön. Kun siihen saatiin parina viime kautena mukaan jo pientä ilkeyttä Huhtalan ja Liivikin myötä, rakenteilla oli omasta mielestäni hyvin mielenkiintoinen ja viihdyttävä paketti. Tällä kaudella tuosta puuttuu oikeastaan Huhtalan tyyppinen maalikone, joka myös herättää voimakkaasti tunteita puolesta ja vastaan. Giliatista voisi kasvaa vähän samantyyppinen kaveri, vaikka ulkomaalaisuus onkin tässä tapauksessa ehkä pieni miinus. Tämän puutteen takia sijoitus on, mitä on.

Espoolaisella jääkiekolla on ollut identiteettinsä jo 80-luvulta ja sekä minä että Blågula ollaan siihen identiteettiin kasvaneita. Välillä oli kasvukipuja ja harhavuosia (käytännössä Bluesin alkutaival, kun yritettiin tehdä jotain muuta ja isompaa), mutta selkeä oman identiteetin muotoutumisen pidempi jakso Bluesin aikana oli Heikkilä-Marjamäki -välinen jakso. Sillä jaksolla peliä pelattiin kiekon ehdoilla - kiekko teki töitä enemmän - kiekko ei väsy kuin pelaajat. Vastustaja joutui tekemään töitä, että sai kiekon. Aholla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Ymmärrän kyllä, ettei kaikkia kiekon ehdoilla tehtävät pelitavalliset asiat miellytä, mutta nykyinen anarkiakiekko tai traktorikiekko on jotain ihan muuta kuin se identiteetti, mitä tuossa edellä kuvailet, nyt kiekkoa roiskitaan eikä kiekolla tehdä töitä, ja pelaajat yrittää tehdä töitä entistä enemmän - tässä nyt viedään tietoisesti joukkuetta taaksepäin ja suljetaan silmät asialta ihan täysin. Aho tai Dufva voi olla jyväskyläisen kiekon identiteetin mukaisia, mistä esimerkiksi Virtasen Markon negatiivinen palaute kielii - vaikka Virtasen kiekko on paljon nykyaikaisempaa ja kuin se sekava energiankulutus, mitä nyt täällä tehdään.

Se, että kakkosdivarista asti joukkuetta seuranneita jossain vaiheessa itseään 2000-luvun vaikeina vuosina termillä "elinkautista istuva" kuvailleita ihmisiä on jäänyt nyt kotiin, kertoo jotain muutoksesta, joka on tapahtunut. Ja sen muutoksen kieltäminen on pelkästään tyhmää. Siihen päälle sitten kun hassutellaan ja yritetään rahastaa kaikesta liikaa, paketti hajoaa käsiin.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
tässä nyt viedään tietoisesti joukkuetta taaksepäin ja suljetaan silmät asialta ihan täysin.

Taaksepäin Marjamäen viimeisestä päävalmentajakaudesta? On tässä itsekin kohtuullisen kauan jengiä tullut seurattua ja se kausi on pelillisesti masentavinta aikaa mitä Bluesista muistan, poislukien kauden ekat puolitoista kuukautta hyvin toiminut Rinkinen-Ramstedt-Nieminen -ketju.

Mielestäni kuitenkin pikkasen väärä ketju pelitavalliselle keskustelulle. Ymmärrän kyllä että pointtina on, että sillä on merkitystä ottelutapahtuman viihdyttävyydelle. Rohkenisin kuitenkin väittää että satunnaiskatsojista / irtolipun ostajista yli 90 prosenttia on sellaista väkeä joille kiekkokontrolliteoilla ja viivelähdöillä ei ole paskaakaan merkiystä. Pelin viihdyttävyys tarkoittaa heille (vähän kärjistäen) maaleja, taklauksia ja toisinaan myös tappeluja.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Taaksepäin Marjamäen viimeisestä päävalmentajakaudesta? On tässä itsekin kohtuullisen kauan jengiä tullut seurattua ja se kausi on pelillisesti masentavinta aikaa mitä Bluesista muistan, poislukien kauden ekat puolitoista kuukautta hyvin toiminut Rinkinen-Ramstedt-Nieminen -ketju.

Mielestäni kuitenkin pikkasen väärä ketju pelitavalliselle keskustelulle. Ymmärrän kyllä että pointtina on, että sillä on merkitystä ottelutapahtuman viihdyttävyydelle. Rohkenisin kuitenkin väittää että satunnaiskatsojista / irtolipun ostajista yli 90 prosenttia on sellaista väkeä joille kiekkokontrolliteoilla ja viivelähdöillä ei ole paskaakaan merkiystä. Pelin viihdyttävyys tarkoittaa heille (vähän kärjistäen) maaleja, taklauksia ja toisinaan myös tappeluja.

Marjamäen ongelmat olivat muita kuin pelkästään pelitavallisia - en tiedä niistä sen enempää, mutta kadotti jostain syystä täysin otteen joukkueeseen. Oliko liian pehmeä, eikö osannut käsitellä joukkuetta... toteutuksessa oli ongelmat. Ydintuotteen ominaisuudet olivat kuitenkin paljon nykyistä edellä ja huomattavasti lähempänä espoolaisen kiekon muodostunutta identiteettiä - toteutuksen laatu vaan oli siis huono. Ja aika voi kullata muistot, mutta kyllähän Grogin tai Hantan aikana oli aika pirun ankeaa, mutta silloin ei tullut mieleenkään jäädä kotiin, vaikka peli oli ihan skeidaa. Tuomen aikana taas oltiin ehkä Bluesin ajoista lähimpänä tätä nykyistä tilannetta - homma oli mukamas viihdyttävää rock 'n roll -kiekkoa, mutta muut pyyhki meillä lattiaa. Tuomen aikana kuitenkin sentään taklattiin ja tapeltiin - eipä sitäkään ole paljoa nyt näkynyt.

Markkinoinnin vanhoisin perusasioihin kuitenkin kuuluu myös tuote - joten kai tuotteesta keskustelu kuuluu myös markkinointiketjuun? Fiksusti pelaaminen kuitenkin tuottaa tilastollisesti enemmän pelitilanteita, jotka voivat päättyä maaliin, taklaukseen tai tappeluun. Nyt Blues ei pääse maalipaikoille, etäisyydet tekevät taklaamisesta omaa joukkuetta haavoittavan (jos ei osukaan) ja tappelut nyt on framilla aina. Fiksummalla pelaamisella näitä kaikkia elementtejä olisi potentiaalisesti kasvatettavissa ja tuote olisi selkeästi parempi.
 

Jerkkola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Porilaiset, etenkin Ässät.
Saattaa olla väärä ketju, mutta saako Bluesin fanituotteita jostain kivijalkamyymälöistä? Tarkemmin kiekkoa seuran logolla. Kummipoika keräilee noita ja pitäis jouluksi löytää..
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Ainahan tammikuu on ihan täynnä otteluita koska näitä perhanan EHT-höntsiä on joulu- ja helmikuussa. Toivoa sopii että ensi kaudella maaotteluiden vähentyessä (?) tammikuulta menisi vaikka yksi peli joulukuulle ja toinen helmikuulle jolloin tuossa olisi jo enemmän järkeä.

Mitä sitten tulee Bluesin ohjelmaan kotiotteluiden suhteen niin alunperinhan tuo oli ihan fiksu. Ensin 3 "perjantaipeliä" eli 3.1, 5.1 ja 9.1 ja sitten seuraavalla viikolla 2 peliä arkena eli "firmoille" mukaanlukien Hifk-peli jolloin kassakoneen pitäisi laulaa. No, nythän ensin tuo SaiPa-peli maaliskuulta(?) siirtyi tuohon 7.1 ja Apulannan keikkojen takia Lukko-peli 9.1 sunnuntaille joten onhan tuo 6 kotipeliä 15 vuorokauteen aika hurja määrä. Ei auta itku markkinoilla mutta toivottavasti nämä CHL:n ulkopuolella ovat joukkueet ottavat tiukemman linjan noiden pelien siirtojen suhteen kuin tänä vuonna. Suunnitelkoot muut joukkueet ohjelmansa niin ettei CHL:n takia tarvitse siirtoja tehdä.

Nythän tuo Lukko-peli on sunnuntaina 11.1 ja alkaa vielä klo 16:00 eli nyt sinne vaan perheet sankoin joukoin. Ei voi ainakaan syyttää nukkumaanmenoaikoja tms.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hienointahan olisi olla suostumatta siirtoon. Siinä sitten vierasjoukkue tulee paikalle junnujoukkueella tai ei ollenkaan, oma ongelma.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Kausarilaisille tulleessa joulutervehdyksessä oli tulostettava lippu/lippuja HPK-matsiin. Lipussa ei sen kummempaa viivakoodia tai edes paikannumeroa ole, onko tietoa mihin katsomoon näillä lipuilla kaverit voivat mennä? Vai onko kyseessä ovelta vaihdettava lippu? Pitääkö kausarilaisen olla mukana ovella vaihtamassa lippua?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei auta itku markkinoilla mutta toivottavasti nämä CHL:n ulkopuolella ovat joukkueet ottavat tiukemman linjan noiden pelien siirtojen suhteen kuin tänä vuonna.
Entäs jos Blues pelaa CHL:lää ensi kaudella, ja se onkin Blues jonka tarvii matseja siirrellä? Oletko silloinkin tiukan linjan kanattaja?

Mutta ois kaikkein fiksuinta että CHL ilmottas hyvissä ajoin ne päivät jolloin niitä pelejä pelataan. Jokainen liiga/jengi sitten osaa siihen varauta kun suunittelee sitä omaa otteluohjelmaansa. Ei varmaan ois CHL:n toimistolla niin vaikea päättää niitä päivä esim. jo nyt. Se että liiga(t) tekee ensikis otteluohjelmansa ja sitten ilmotetaan arvovaltaiset CHL pelipäivät on vähän niikuin kiipeis perse edellä puuhun. Lisäksi ne jengit jotka ei ole CHL:lässä pystyis hyvin pelailemaan keskenään noita pelejä silloin kun CHL jengeille on budjetoitu välipäivä matkustamiseen.[/QUOTE]
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei varmaan nykymuotoista CHL:ää tarvitse kovin kauaa pelata kun ei se näemmä yleisöä kiinnosta. En pidättäisi siis hengitystäni odottaessa, että Bluesnoihin karkeloihin mukaan kerkeää.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
No, CHL ilmoitti pelipäivät jo ennen kuin viime liigakausi päättyi, joten ei voi sanoa että päiviä ei olisi ilmoitettu ajoissa. Suomessa vaan laskettiin varmaan että yksikään liigajoukkue ei pääse CHL:ssä jatkoon, joten niinä päivinä voi ihan hyvin pelata.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Entäs jos Blues pelaa CHL:lää ensi kaudella, ja se onkin Blues jonka tarvii matseja siirrellä? Oletko silloinkin tiukan linjan kanattaja?
Kuten Espoon Siniset tuossa ilmoitti oli CHL-päivät tiedossa hyvissä ajoin joten kyllä, olen tässä asiassa Juhaht:n kannalla että tiukkaa linjaa vaan. Yleisesti nykymuodossaan CHL ei minua kiinnosta enkä näe Bluesin mukanaolon juurikaan asiaan vaikuttavan. Pelejä on jo liikaa muutenkin. Se "edellinen" CHL tai millä nimellä olikaan oli enemmän makuuni.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Kyllä mäkin olen sen entisen CHL:än kannalla. Harmi ettei Venäläis joukkue voittanut tuota koska jos näin olisi käynyt niin pelattaisiin tuota varmaan vieläkin tuossa mallissa. Mitenhän tuo Blues joulushow muuten onnistui, ei tainnut olla mikään menestys? Hyvää joulua kaikille palstalaisille ja toivottavasti pelit paranee kevättä kohti ja porukka löytää hallille otteluohjelmasta huolimatta sankoin joukoin. Kannattajien juhlapäivä on toivottavasti sellainen mainos Espoolaisille satunnais katsojille että mieli tekee tulla takaisin useamminkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös