Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 327 140
  • 5 817

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Aina niin positiivinen asenne. Jos vaikka lopetetaan koko jääkiekko Espoossa, siirretään junnut kaikista ikäluokista IFK:lle ja vuokrataan hallit kun niitä on niin vaikeaa siirtää.

Tässä tilanteessa on täysin mahdotonta edes yrittää suhtautua mihinkään Bluesiin liittyvään positiivisesti. Seura on niin kusessa, kuin vain voi olla ja sitä ei mikään määrä iloisia ajatuksia muuksi muuta.

Itseäni riipii nykytilanteen jatkumisessa se, että JOS saneeraus hyväksyttäisiin, tarkoittaisi se nimenomaan tätä: jopa parhaat junnut lähtisivät vuosien ajan muualle koska Bluesilla ei olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia kilpailla heistä. Vaikka nyt kovasti vannotaan, että jengiä tuetaan aina ja muuta suloista, veikkaan, että viiden vihoviimeisenä vietetyn vuoden jälkeen kovin suurta osaa nykykannattajista ei vaan enää kiinnosta. Tai mistäs mä mitään tiedän, siellä voi olla koko kulma täynnä porukkaa laulamassa ja halli täynnä muita intohimolla O. Moilasten ja muiden Mestisstarbojen turpiinottoa seuraavia. Se on ihan mahdollista myös.

Mulle on sinänsä ihan sama mikä taho seuran omistaa, kunhan sen toiminta on edes jossain määrin uskottavaa. Ainoa uskottava taho, jolla olisi motiivi ottaa tuo kivireki vedettäväkseen, on tällä hetkellä Jussi Salonoja. Siksi, ja vain siksi, toivon nykyomistajien yrityksen kaatuvan, sillä en usko Jussin lähtevän siihen mukaan kaiken vedätyksen ja silmiinpissimisen jälkeen.
 
Fiksumpaa kuin kuseminen sähköpaimeneen. Toiset menee hallille tuijottamaan mainoksia, toiset lätkää.
Kivasti nyt vähän tahallaan ymmärrät väärin jotta saat njasevaa naljailtavaa. Mutta jos jatkuvasti vuosikausia on negatiivisia uutisia taloudesta, niin kyllä se vaikuttaa yleiseen seuran maineeseen ja sitä kautta niihin mahdollisiin tuleviin katsojiin.

jonkun mielestä se on vielä ymmärrettävää koska Jussi neuvotteluissa laittoi vähän kovaa kovaa vastaan
Niin, laittoiko? Laittoiko _neuvotteluissa_ tietoa tuosta konkkaan hakemisesta? Käsitän, että ei laittanut vaan tieto tuli yllätyksenä omistajille KESKEN neuvotteluiden muuta kautta.. hence ottivat nenukkiin ja tekivät oharit. Ymmärrätkö ollenkaan mitä ajan takaa?
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Itseasiassa yleensä on jopa suotavaa, että toimiva johto vaihtuisi. Kovinkaan usein tuomioistuimella tai velkojilla ei ole kovin suurta luottoa siihen, että se kuljettaja, joka on ajanut auton jo ojaan, saisi sen nostettua sieltä ja jatkossa pysymään tiellä.

Tämä on täysin loogista. Mutta tässä skenaariossa pitäisi varmaan tietää kuka tai ketkä johdossa olisivat. Nythän hakemuksessa ei ole voitu tuoda esiin minkäänlaista muutosta johdossa, kun on pelkkiä epävarmuustekijöitä.

Rautio muuten itse kertoi ja tyypilliseen tapaan kierteli tätä asiaa toteamalla että aikoo ostaa kausikortin ja käydä peleissä, mutta kaikki muu on auki. Ei siis itse sulkenut pois mahdollisuutta jatkaa hallituksessa tai operatiivisessa johdossa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
JOS saneeraus hyväksyttäisiin, tarkoittaisi se nimenomaan tätä: jopa parhaat junnut lähtisivät vuosien ajan muualle koska Bluesilla ei olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia kilpailla heistä.



Juuri näin. Kattokaa Tampereelle. Ilves on koittanut säästää ja saneerata, syöksyen yhä syvemmälle ja nimenomaan tuo omien nousevien tähtien lähtö on tapahtunut joka kevät. Tästä isolla porulla tänkauden nuoret, Meskanen ja Suomi kiinnitettiin kahdeksi vuodeksi... Paljon lohduta jumbojoukueeesa… Sitä ennen täältä pakeni Hintz, Keränen, Sointu, Rajala, Rask, Palola, Järvinen, Lindgren, Lehtivuori… (osa toki kokeilleen siipiään änärissä, mutta palasivat, vaan eivät tänne).


Ilves on velkaa 3 miljoonaa. Ilveksen paras liikevoitto on 160k€ vuosituhannen alusta. Tommosella huippuvuosivoitolla velan maksamiseen menis yli 20 vuotta.. oletuksena huippuvuosi toisensa perään pienellä budjetilla…


…saneerauksen kanssa kidutte vuosikausia ja sitä kierrettä on vaikea katkasta. Konkka ja puhtaaltapöydältä. Saneeraukseen ajaa ainoastaan nykyomistajien omien rahojen ja omaisuuden menettämisen pelko, ei seuran etu.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Konkkaan vaan ja uutta nousua Suomi-sarjan kautta........tämä toisi kyllä historiaa joukkueelle, mutta ei sieltä kyllä noustaisi 10-20 vuoteen liigaan. Talous vakaalle pohjalle ja nopeasti mestiksen kautta takaisin. Mites se talous sitten riittää ilman tv tuloja, katsojiahan ei täällä pääkaupunkiseudulla varmasti kiinnosta mestis jos tarjolla on vieressä liigaa ja KHL:ää ja sama koskee myös mahdollisia sponsoreita. Ja se paskamyrsky jonka osaksemme saamme jos liiga antaa homman jatkua suoraa uudella taustayrityksellä.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Joopa, ei se tapahdu sormia napsauttamalla tuo nousu Suomi-sarjasta takaisin Liigaan, toisin kuin monet sen täällä esittävät. Silloin vasta juniorit alkaisivatkin hyppiä muihin seuroihin, kun edustusjoukkue pelaa Suomi-sarjassa. Miten mahtaisi edes käydä koko junnujoukkueiden olemassaololle tuossa vaiheessa? Vaikka seura putoaisi "vain" Mestikseen, ei nousu sieltäkään olisi kovin realistinen moneen vuoteen. Konkurssi ja putoaminen sarjatasoja alemmas on melkeinpä pahinta, mitä tässä tilanteessa voi tapahtua.
 

ohiveto1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues

Blondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Kunnarin kommentti: Salonojan milli roikkuu ilmassa - SM-liiga - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

Jätän tämän Kunnarin jutun vaan tähän. Taas ne sillä Salonojalla spekuloi, että mies olisi edelleen kiinnostunut. Mutta ilmeisesti sillä osakeannilla tätä yritetään lähteä korjaamaan. Kumpikaan taho ei anna periksi.

No joka tapauksessa, ratkaisuja pitäisi saada nopeasti, ja mielestäni sen Raution pelastussuunnitelman kanssa pitäisi tulla esiin nyt. Nyt heti. Siten tästä saisi kokonaisvaltaisemman kuvan ja tämä loputon spkeulaatio loppuisi. Siinä IS:n jutussahan Rautio vain vihjaili ja kehotti malttiin.

Toiseen ketjuun linkatussa HBL:n jutussa ilmeisesti lisätietoa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tuohan se tilanne on ollut käytännössä nyt jo kolmen kuukauden ajan. Salonoja on ollut valmis ottamaan seuran ja sijoittamaan Bluesiin tukipaketin, mutta nykyiset omistajat eivät ole hyväksyneet hänen ehtojaan. Mitään muuta ei sitten ole tapahtunut kuin se että joukkue on tyhjentynyt pelaajista ja kannattajat ovat riidelleet keskustelupalstoilla. Ai niin, ja meillä pitäisi vain olla malttia katsella tätä touhua vielä lisää ja olla negailematta.
Futiskausi sais mun puolesta alkaa pian.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Liigalisenssin jatkuminen ilman pian jostain tulevaa isompaa rahoitusta ei vaikuta kovin todennäköiseltä. Kovin pitkään ei varmaan malttia tuossa eläkevakuutusmaksuasiassa riitä.
Iltasanomat kirjoitti:
Entä mitä sanot pelaajien eläkevakuutuksista, joita ette ole pystyneet maksamaan?

– Meillä on pyrkimys saada ne maksettua pois. Tilanne on sellainen, että näihin rasteihin ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta. Selvittelemme niitä ja katsomme, miten asiat etenevät kevään aikana. Malttia pitää olla.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Tuohan se tilanne on ollut käytännössä nyt jo kolmen kuukauden ajan. Salonoja on ollut valmis ottamaan seuran ja sijoittamaan Bluesiin tukipaketin, mutta nykyiset omistajat eivät ole hyväksyneet hänen ehtojaan.
Hetkonen hetkonen, Jussi kyllä veti sen tukipaketti-diilinsä pois kun nykyomistajat tekivät hänelle oharit neuvottelussa ja hakivatkin saneeraukseen. Eli ei se tarjous ole ollut pöydässä enää pitkään aikaan, ellei sinulla sitten ole parempaa tietoa? Niistä Jussin ehdoista ei sitten ole julkisuudessa paljoa kerrottukaan, mutta varmasti ovat niin mahdottomat, ettei niitä voi yksinkertaisesti hyväksyä. Ja miksi pitäisi hyväksyä, kun velkasaneerauksella on hyvät saumat mennä läpi. Jussi saa sijoittaa sen tukipakettinsa sitten osakeantiin, jos kiinnostaa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Hetkonen hetkonen, Jussi kyllä veti sen tukipaketti-diilinsä pois kun nykyomistajat tekivät hänelle oharit neuvottelussa ja hakivatkin saneeraukseen. Eli ei se tarjous ole ollut pöydässä enää pitkään aikaan, ellei sinulla sitten ole parempaa tietoa?

Mun mielestä päivän HBL:ssä on sen suuntaista että JS on yhä kuvioissa mukana.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Mun mielestä päivän HBL:ssä on sen suuntaista että JS on yhä kuvioissa mukana.
Mulla tuo toinen kotimainen on luvalla sanottuna surkeaa, eli en edes yritä ymmärtää siellä lukevaa. Muualta kuitenkin kerättynä ymmärtäisin asian niin, että Jussi on valmis sijoittamaan miljoonan joukkueeseen, sen haltuun saatuaan. Mitä hän on sitten tarjonnut seuran haltuunsaamiseksi, on ihan toinen asia.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mulla tuo toinen kotimainen on luvalla sanottuna surkeaa, eli en edes yritä ymmärtää siellä lukevaa. Muualta kuitenkin kerättynä ymmärtäisin asian niin, että Jussi on valmis sijoittamaan miljoonan joukkueeseen, sen haltuun saatuaan. Mitä hän on sitten tarjonnut seuran haltuunsaamiseksi, on ihan toinen asia.

Seuran rahallinen arvohan on käytännössä tasan se mikä on liigalisenssin arvo. Mulla ei ole tietoa eikä näkemystä mikä se on.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Seuran rahallinen arvohan on käytännössä tasan se mikä on liigalisenssin arvo. Mulla ei ole tietoa eikä näkemystä mikä se on.
Entäs voimassaolevat pelaajasopimukset? Toki ne on nyt oikeus purkaa milloin vain, mutta on ne silti sopimuksia, jotka pätevät siinä tilanteessa taas normaalisti, kun rästissä olevat eläkemaksut on maksettu, mitkä Jussi taatusti joutuisi hoitamaan seuran hankkiessaan.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Entäs voimassaolevat pelaajasopimukset? Toki ne on nyt oikeus purkaa milloin vain, mutta on ne silti sopimuksia, jotka pätevät siinä tilanteessa taas normaalisti, kun rästissä olevat eläkemaksut on maksettu, mitkä Jussi taatusti joutuisi hoitamaan seuran hankkiessaan.

Ostaja on tietty velvoitettu maksamaan voimassaolevat sopimukset loppuun asti. Edellyttäen toki sitä että seura saisi jatkaa liigassa. Millään muulla sarjatasollahan sopimukset eivät ole enää voimassa. Eihän siitä montaa vuotta ole kun seura sopimuksineen viimeksi vaihtoi omistajaa, niin että kokemusta siellä ainakin sellaisen prosessin hoitamisesta on.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Hetkonen hetkonen, Jussi kyllä veti sen tukipaketti-diilinsä pois kun nykyomistajat tekivät hänelle oharit neuvottelussa ja hakivatkin saneeraukseen. Eli ei se tarjous ole ollut pöydässä enää pitkään aikaan, ellei sinulla sitten ole parempaa tietoa? Niistä Jussin ehdoista ei sitten ole julkisuudessa paljoa kerrottukaan, mutta varmasti ovat niin mahdottomat, ettei niitä voi yksinkertaisesti hyväksyä. Ja miksi pitäisi hyväksyä, kun velkasaneerauksella on hyvät saumat mennä läpi. Jussi saa sijoittaa sen tukipakettinsa sitten osakeantiin, jos kiinnostaa.
Yhä Blues tarvisee heti sen n.1M€ vaikka saneeraus menisi läpi jota taas en pidä kovin todennäköisenä koska se vaikuta kuin hetkellisesti yrityksen tilaan pysyvää muutosta tuolla ei saada.
Toisekseen myös osakeannin pitäisi onnistua täydellisesti mutta tässä se suurin ongelma onkin kuka on valmis lapiomaan rahaa firmaan, jonka koko osakeannin pääoma menee pelkkiin velkojen maksuun ja niillä ei saada kehitettyä toimintaa.
Sitten pitää vielä muistaa tuo, että liiga on osakassopimuksessaan kieltänyt saneerauksessa olevan yrityksen osallistumisen sarjaan niin näinköhän Blues edes saisi lisenssiä ensi kaudeksi vaikka tuurilla saneeraukseen pääsisi.
Tämähän olisi käytännössä sama kuin konkurssi kun Mestiksessä ei tuota saneerausta voi hoitaa mitenkään.

Tuo IS:n juttu kertoo hyvin siitä kuinka pihalla he ovat olleet seuran johtamisessa jos eivät ole huomanneet näitä juttuja ajoissa.

Nykyomistajille Jussin ehdot eivät varmaan olleet hyvät mutta Bluesille ne olisivat olleet ja sen jälkeen tuo Rautio&co porukan touhu on ollut vain ja ainoastaan oman perseen pelastamista.
Miksi Salonoja maksaisi vapaaehtoisesti ensiksi osakeannissa ja sitten pitäisi seuraan vielä pumpata lisää rahaa, jotta toiminta saadaan pystyy.
Salonojalle on halvempaa perustaa kokonaan uusi taustayhtiö kuin ryhtyä maksamaan Raution velkoja kun niistä suurin osa vielä kaiken lisäksi Jussin "omaa rahaa".

Entäs voimassaolevat pelaajasopimukset? Toki ne on nyt oikeus purkaa milloin vain, mutta on ne silti sopimuksia, jotka pätevät siinä tilanteessa taas normaalisti, kun rästissä olevat eläkemaksut on maksettu, mitkä Jussi taatusti joutuisi hoitamaan seuran hankkiessaan.
Näillä ei sinänsä ole mitään arvoa varsinkaan kun niitä usean kauden sopimuksia ei juuri ole.
Pelaajasopimuksilla on arvoa vain KHL:n myynnin kohdalla, jälkimmäisiä ei nyky Bluesissa taida olla yhtäkään.
Juu uusi omistaja joutuu ensimmäisenä maksamaan eläkemaksut ja verovelat+jääkiekkoliiton/liigan maksut jos haluaa lisenssin tulevaisuudessa.
 
Viimeksi muokattu:

Snaibeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen nyt uskallan sanoa että antia valmistellaan kovaa vauhtia ja alkaa pian, siitä kyllä sitten tiedotetaan kunnolla ja tulevaisuuden suunnitelmat ja strategiat kyllä sen yhteydessä kerrotaan.

Tämä on hyvä homma! Ulkopuolisena ihmettelin lähinnä hiljaisuuden kestoa, sillä jo ensimmäisen hakemuksen yhteydessä on täytynyt olla joku kuva siitä, miten asiat käännetään ja osakeanti saadaan onnistuneesti läpi. Ja tosiaan, nykyisten omistajien ei missään tapauksessa pidä jäädä siihen mielentilaan, että 'kadotaan tästä pikku hiljaa pienomistajiksi'. Silloin osakeannin onnistumismahdollisuudet ovat todella pienet.
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Mä taas ihmettelen sitä, että vielä oletetaan löytyvän rahoittajia eli tahoja, jotka uskovat hommaan tarpeeksi osallistuakseen osakeantiin ja vieläpä siihen, että homma joskus alkaa tuottamaan jotain. Jos ei tuottanut näiden vuosien jälkeen kuin turskaa, nytkö se yks kaks alkaa takomaan sijoittajille voittoa. NOT. No jos hyvää hyvyyttään sijoittaa ja tyytyy siihen, että sinne meni, niin...

Minä en usko nykyjohdon ja takapirujen saavan mitään muuta aikaan kuin pitkitettynä entistä komeamman konkurssin. Jos ei Salonoja tule ja pelasta, ei pelasta mikään. Sijoittajien usko on mennyt, eikä sitä nykyjohto takaisin saa.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Mä taas ihmettelen sitä, että vielä oletetaan löytyvän rahoittajia eli tahoja, jotka uskovat hommaan tarpeeksi osallistuakseen osakeantiin ja vieläpä siihen, että homma joskus alkaa tuottamaan jotain. Jos ei tuottanut näiden vuosien jälkeen kuin turskaa, nytkö se yks kaks alkaa takomaan sijoittajille voittoa. NOT. No jos hyvää hyvyyttään sijoittaa ja tyytyy siihen, että sinne meni, niin...

Jos ei Salonoja tule ja pelasta, ei pelasta mikään. Sijoittajien usko on mennyt, eikä sitä nykyjohto takaisin saa.
Eli jos joku tuote ei ole aiemmin tuottanut, se ei tule koskaan tuottamaan? Miten tämä tilanne eroaa sitten siitä, että Jussi ottaa tuotteen haltuunsa? Luuletko että hän jaksaa katsella miljoonatappioita taas vuodesta toiseen? Vai onko Jussi se merkitsevä tekijä, joka saa "homman" tuottavaksi? Kukaan muu ei voi onnistua siinä...

Ota nyt sinäkin huomioon se, että sijoittaja voi ihan itse määritellä sen tulevan johdon, joka "hommaa" alkaa tekemään kannattavaksi, jos ostaa tarpeeksi ison siivun kakkua..
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ota nyt sinäkin huomioon se, että sijoittaja voi ihan itse määritellä sen tulevan johdon, joka "hommaa" alkaa tekemään kannattavaksi, jos ostaa tarpeeksi ison siivun kakkua..

Ei tämä ole enää vaihtoehto, sillä ilman selkeää pesän puhdistamista (lue nykyjohdon näyttävää poistumista) kovin moni yhteistyökumppani ei rahojaan seuralle kanna.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Ei tämä ole enää vaihtoehto, sillä ilman selkeää pesän puhdistamista (lue nykyjohdon näyttävää poistumista) kovin moni yhteistyökumppani ei rahojaan seuralle kanna.
Raution haastatteluista sai kyllä sen kuvan, että ihan on itsekin tietoinen, että sivuun olisi siirryttävä. Mikä toki on ihan luonnollista. Hurjaa olisi, jos jotain muuta ajattelisi. Kyllähän tässä nyt odottaa vaan sitä antia ja sen lopputulemaa. Kaikki muu on sivuseikkaa.
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
JOS joku muu taho haluaisi Bluesin pelastaa, se joku olisi jo varmasti tullut esille kertomaan aikomuksistaan.

Ei tässä siis taida olla mitään muita vaihtoehtoja kuin Jussi Salonoja, koska mahdolliset sijoittajat haluavat rahansa takaisin.
Salonoja tietää että Blues ei ole pankki, jossa rahat kasvaa korkoa. Hän ei käsittääkseni ole sijoittamassa vaan ostamassa itselleen joukkuetta.
Mutta kun niitä euroja on riittävästi, niin mitä sillä on väliä.
Blues ehtisi Jussin rahoilla vielä hyvin pelaajamarkkinoilta naarata hyvän nipun ensikaudeksi.
Ei Roman Abramovitskaan luule saavansa Chelseaan syytämiä rahoja ikinä takaisin. Ja tuskin on siitä moksiskaan. Toisten harrastukset on vaan kalliimpia kuin toisten.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
JOS joku muu taho haluaisi Bluesin pelastaa, se joku olisi jo varmasti tullut esille kertomaan aikomuksistaan.
Päinvastoin, kyllä itse pysyisin poissa mediasta kaikin keinoin, koska en haluaisi ryvettää firmani/omaa nimeäni paskamyrskyssä, mikä Bluesin ympärillä on ollut. Varsinkin jos tavoitteena on nimenomaan hankkia siivu osakeannin kautta ja miksei olisi? Siihen asti asioille ei voi tehdä mitään, joten miksi tulla julkisuuteen? Sitten jos/kun anti käynnistyy lähiaikoina, on aika astua esiin Bluesin pelastajana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös