Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 326 922
  • 5 817

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Onhan tuo surullista luettavaa. Liiga julkisti vuoden kannattaja ryhmä kilpailun joten eiköhän kerätä porukalla tuo satatonnia ja luovutetaan se juhlallisin menoin runkosarjan viimeisessä kotiottelussa niin voitto on varma.

Jotenkin tuntuu, että saisitte olla pian taas keräämässä uutta kolehtia... Ikävää tämä espoolaisen kiekkoilun taloustilanne :(
 
Jo on sensuuri mennyt pitkälle kun ei saa enää Bluesin talousseurantaketjuun linkittää uutisia Bluesin taloudesta. Eihän tilanne voi olla kenellekään yllätys että kassa on tyhjä kun ketään ei olla kaupattu Venäjälle ja samaan aikaan yleisömäärät ovat olleet paskan alkukauden takia mitä ovat.

Toistan itseäni ja totean ettei Liigalla ja Jussilla ole "varaa" päästää Bluesia konkkaan ja täten en sitä jaksa edes pelätä, vaikka kassa onkin tyhjä niin talousasioissa on menty tällä kaudella eteenpäin (hallitoiminnan vuokraus). Kyllä tämä ahdinko silti vituttaa mutta mun mielestä tulevaisuus näyttää edelleen aurinkoiselta, nyt tarvitaan vaan kaikilta kärsivällisyyttä.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Niin kyllähän tuo seuraavan kauden joukkuekin on kohta valmis joten uskoa tulevaisuuteen on ainakin toimistolla joten eikai asiat niin huonosti ole? Pitkä kevät toisi helpotusta tilanteeseen, nyt vaan kaikki sinne hallille näihin loppuihin peleihin ja kannatus sälää kaupasta ylle! Believe&never give up, niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin.
 

MiNi78

Jäsen
Tämä. Ilkkukaa pois. Klikatkaa niitä lööppejä kuhan taas keltaseen lehdistöön ehtivät. Huomenna hallille, se on taas pelipäivä.

Bluesin johto on vuodesta toiseen täynnä amatöörejä, valtaosa tämänkin keskustelun henkilöistä hoitaisi jopa toimitusjohtajan tehtävät paremmin kuin "veljet" Kivimäki, Lindström, Pusa ja Rautio.

Ilkkuminen on jopa oikeutettua kun joukkue on budjetoinut yleisömääräksi 5000 per peli ja laskee vielä sen varaan, että saavat pelaajan/pelaajia myytyä Venäjälle kesken kauden.

Kuinka monta kertaa yleisömäärä on tällä kaudella ollut yli 5000? Kerran, kaksi? Kuinka monta kertaa Bluesin yleisökeskiarvo on ollut yli 5000? Ei kertaakaan? Silti suunnitelmat lasketaan sen varaan. Järkyttävää.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Bluesin johto on vuodesta toiseen täynnä amatöörejä, valtaosa tämänkin keskustelun henkilöistä hoitaisi jopa toimitusjohtajan tehtävät paremmin kuin "veljet" Kivimäki, Lindström, Pusa ja Rautio.

Ilkkuminen on jopa oikeutettua kun joukkue on budjetoinut yleisömääräksi 5000 per peli ja laskee vielä sen varaan, että saavat pelaajan/pelaajia myytyä Venäjälle kesken kauden.

Kuinka monta kertaa yleisömäärä on tällä kaudella ollut yli 5000? Kerran, kaksi? Kuinka monta kertaa Bluesin yleisökeskiarvo on ollut yli 5000? Ei kertaakaan? Silti suunnitelmat lasketaan sen varaan. Järkyttävää.

Minua ihmetyttää suuresti miten Suomen suurimmalta talousalueelta on vaikea löytää yhteistyökumppaneita? Blues tekee loistavaa juniorityötä ja organisaatio ansaitsee pätevän johdon jolla on hyvät suhteet liike-elämään. Olisi suuri tappio suomalaiselle jääkiekolle jos Blues ajautuu konkurssiin. Tuo toimitusjohtajan ilmoitus kulukuurista ei voi tarkoittaa muuta kuin heikompaa rosteria ensi kaudelle. Voisiko joku asioista perillä oleva laittaa tänne Bluesin tämänhetkisen organisaatiokaavion (hallitus, tj, toimiston väki etc.).
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Blues kärsii Salonojan ajasta edelleen. Tuolloin yhteistyökumppaneita laiminlyötiin eikä niin kovaa tunkua edes ollut tukemaan miljonäärin harrastusta. Kun sitten Jussi hyppäsi pois, jäi jäljelle vain savuavat rauniot. Lisäksi Bluesin ongelma on kaupungin ja alueen suuruus. Yllättävää kyllä. Täällä nimittäin ei ole sosiaalista pakkoa tukea paikkakunnan liigajoukkuetta. Toisin on jossain Porissa, siellä voi konepaja palaa joku yö, mikäli on unohtunut Ässien sponssaaminen.
 

Jonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Heräsi kiinnostus asiaan ja YTJ:n sivuilta katselin Jääkiekko Espoo Oy.n tietoja. Tuolla ainakin mainittiin, että ei ole rekisteriin merkittyä puutteita kausiveroilmoituksen antamisessa. Maksamatonta verovelkaa tosin näyttää löytyvän vähintään 10 000 euroa :/
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tuo toimitusjohtajan ilmoitus kulukuurista ei voi tarkoittaa muuta kuin heikompaa rosteria ensi kaudelle. Voisiko joku asioista perillä oleva laittaa tänne Bluesin tämänhetkisen organisaatiokaavion (hallitus, tj, toimiston väki etc.).

Ei nyt ainakaan paljon heikompaa koska suurimmalle osalle nykyisistä pelaajista on soppari Bluesiin myös ensi kaudeksi. Mikä pistää ihmettelemään sitäkin kuinka paljon noista pelaajapalkkioistakaan lopunkaiken voidaan säästää. Tuskin he ovat tehneet jatkoja sanottavammin nykyistä huonommilla ehdoilla? Vai mitä tj tuossa jutussa tarkoitti sillä että pelaajatkin saavat huomata kulukurin kun istuvat neuvottelupöytään? Luulis että ne kulutkin on jo aika lailla lyöty lukkoon jos ensi kaudelle on 24 sopimusta. Ei kai se nyt niin mene että ensin sovitaan että jäädään taloon töihin ja vasta sen jälkeen aletaan puhua palkasta?

Blues ei sinänsä ole varmasti ainoa seura joka joutuu pelaajapalkkioitaan sopeuttamaan pienentyneisiin tuloihin. Sponsorirahat ovat laman takia tiukoilla, yleisömäärät laskeneet, KHL ei enää osta pelaajia. Liigajengien on pakko halventaa rostereitaan. Samalla nuoret saavat lisää pelitilaisuuksia. Ei siis pelkästään huono suuntaus.

Tuolla nettisivuillahan nuo organisaatiotiedot ovat Yhteystiedot
 
Viimeksi muokattu:

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Yhteistyökumppaneiden suhteen potentiaalia on toki mutta ei se nyt ihan retuperällä ole. Liian suuri hallivuokra sekä liian pienet lipputulot sekä myytyjen lippujen että keskihinnan osalta, näistä kolmesta osa-alueesta se ongelma luullakseni edelleen koostuu. Eihän tuo joukkue ole enää mikään kallis mutta jälkiviisaasti ajateltuna tässäkin olisi pitänyt ajaa sisään enemmän junnuja kuin hankkia näitä ns. liigajyriä edellisinä kausina. Toki tälle kaudelle tuo joukkue rakennettiin jo fiksusti ja runkohan ensi kaudella on huikean hyvin kasassa. Lähtijät korvataan sitten selkeästi halvemmilla pelaajilla niin kyllä ensi kaudellakin ihan hyvä joukkue on kasassa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hesarin haastattelussa Koskinen antaa kyllä varsin realistisen arvion tilanteesta ja riittävän fiksun kuvan itsestään. Mikä parasta, siellä ollaan VIHDOIN pudottamassa tuloarviota merkittävästi ensi kauden budjetissa, siten, että kokonaisbudjetti tippuu miljoonan verran. Hyvä, jo oli aikakin.

Jotta Blues saadaan raiteille ja kestävälle nousu-uralle, täytyy kaksi asiaa tapahtua: talous pitää saada kuntoon ja junioreista vielä parempia pelaajia liigan käyttöön. Huvittavasti nämä kaksi ovat täysin toisiaan tukevia asioita: kun säästetään, saavat junnut isomman tontin. Tällöin heistä taas tulee nipeammin parempia pelaajia ja katsos, omat junnut pelaavatkin yhtäkkiä kärkirooleissa.

Mitään pikavoittoja ei Bluesin kannattajana todellakaan ole tultua piiitkään aikaan odoteltua, joten nyt vaan toivon itse, että seura alkaa vihdoin elää kuten normaalit yritykset. Jos tulot eivät ole riittävän suuret, pitää menoista karsia ja miettiä tarkemmin miten olemassaolevat massit käytetään. Ehkä Blegi on jo viiden vuoden päästä taloudeltaan vakaa liigan kärkiseura, kuka tietää. Pitää vain tehdä työt hyvin.

Hienoa siis, että tulevat vihdoin julki nämä jutut. Ihan kuten alkoholismissa, ongelman myöntäminen on ensimmäinen askel sen korjaamiseen.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
@Pavlovin Koira , kurkkasin tuon linkin taakse. Komeat on kuvat ja ulkomaankieliset tittelit, alivoimaspesialistikin joukossa. Vakavasti puhuen tuo organisaatio vaikuttaa hieman raskaalta eikä nuo varmaan ihan vapaalipuilla työskentele. Jos kuluja pitää karsia niin voisin kuvitella että toimistostakin väkeä vähennetään. Tuon hallituksen kokoonpanon joku voisi vielä kaivaa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Valmennusryhmähän ainakin kai vähenee yhdellä ensi kaudeksi, pienistä puroista syntyy iso joki, jne.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Eikä kai Simontschuk ja Eurola ihan päätoimisesti ole Bluesin hommissa.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tuossa listassa on myös 2 joukkueenjohtajaa, jotka eivät kai sinällään ole "toimiston" porukkaa. Noin vuosi sitten listalla oli nykyisen listan lisäksi 5 erilaista markkinoijaa/myyjää. Säästöjä on siis tehty, kompetenssi ei riitä sanomaan onko riittävästi. Onhan se pararoksaalista, jos ei ole varaa markkinoida.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
@bebeto , tuossa listassa on siis TJ, UTJ, yksi yritysmyyjä, yksi lipunmyynnistä vastaava, yksi markkinointi-ihminen ja yksi toimistopäällikkö. Siinä käytännössä se toimiston väki on eli 6 henkilöä sillä nuo @Hannutic in mainitsemat kaksi joukkueenjohtajaa eivät tuohon mielestäni kuulu, lisäksi Simontschuk ja Eurola eivät ole kokoaikaisina työntekijöinä ymmärtääkseni. En mä oikein näe mistä noista 6:sta henkilöstä voidaan säästää.

Ymmärtääkseni ensi kaudelle on tiedossa edelleen myös muita säästöjä. Varmasti pelaajapuoli laskee usealla sadalla tuhannella verrattuna tämän kauden budjetoituun mutta säästöjä tulee siis muualtakin. Lisäksi tulee muistaa että tämän kauden pelaajabudjettiahan ei käytetty. Summa summarum: näin kauan näköjään kesti että "kaikki" lyötiin pöydälle. Mielenkiinnolla odotan miltä ensi kausi näyttää ja viimeistään nyt lienee aika jokaisen espoolaisen joka Espoossa huippukiekkoa haluaa nähdä ruveta raahautumaan hallille, mieluiten parin kaverin kanssa.
 

Tuamas

Jäsen
Eihän Bluesin tilanne käytännössä eroa normaaleista kriisiyrityksistä.

Tällöin tilinpäätösten toimittamista kaupparekisteriin viivytellään yleensä uhkasakkoon asti.

Toki nämä uudet protestit asettavat Koskisen lausunnot Karhu-Kissojen konkurssihakemuksesta melko koomiseen valoon, kun tuolloin seliteltiin asiaa järjestelmävirheellä. Olisi nyt vain jo silloin reilusti myöntänyt että syvällä kynnetään.

Sinänsä on käsittämätöntä kuinka amatöörimäistä toimintaa seurassa on vedetty, yleisömäärien budjetointi jonkun toiveunen perusteella ja jo pitkään laskussa olleiden KHL-siirtokorvausten laskeminen ylipäätään tulobudjettiin osoittaa todella pahaa harkintakyvyn puutetta.
 
Täysin vitsihän se Bluesin "budjetti" oli. Alkukaudesta nauratti kun luulin, että se oli ihan vitsillä tehty, mutta sit ne on oikeesti uskonu siihen eli nyt itkettää. 800ke tappio muuttuisi 300ke voitoksi. Ei paha idea jossain haavemaailmas, mutta tosimaailmassa lähempänä vitsiä kun totuutta.

Menopuolelta (lähinnä nämä näkyvät menot siis) tommosen n. 400-500ke säästämisen ei pitäisi olla mikään mahdottomuus ja silti saataisiin ihan iskukykyinen kokoonpano koottua. Mistä tämä 500ke säästö sitten syntyisi:
- yks pukumies vähemmän heilumassa
- Nieminen, Zamorsky, Honejsek, (Iossafov), Tikkinen, (Sailio) ja Giliati ei "korvaavia" pelaajia

Eli laitetaan nyt tähän spoileriin se miten se kokoonpano menis näillä muutoksilla
Korhonen - Hirschovits - X
Kantola - X - Talaja
(Sailio)/Lahtinen - Tiivola - Rooba
Makkonen - Liivik - Pitkänen
+Lahtinen, Niemelä, Björkqvist

Malmivaara - Rantakari
Kaijomaa - "thepakki"
Kuukka - Westermack
+Seppälä, lupaavat junnut

Laurikainen (Kähkönen)

Tottakai rosteri ois tällöin entistä kapeempi, mutta kyllä noita lupaavia nuoria on tuolla tulossa ja Lehterällä on heistä hyvät tiedot eli junnuille siinä tulis sillon aiempaa enemmän näytönpaikkoja. Kausi voitais toki myös aloittaa niin, että annettais Tiivolalle toi kakkossentterin paikka ja katottais onko mies valmis siihen, mutta Bluesin ulkomaalaishankinnat on niin perseestä, että näitä tärkeitä osasia joukkueesta ei sais jättää kesken kauden hommattavaks mielellään.

E: Mitään järkyttävää miljoonan leikkausta pelaajabudjettiin ei tietenkään kannata tehdä, kun äkkiä käy niin, että pienentämällä menoja pienenee ne tulotkin tolla tyylillä. Terävä kärki höystettynä lupaavilla junnuilla antamassa taustatukea.
 
Viimeksi muokattu:

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
@bebeto , tuossa listassa on siis TJ, UTJ, yksi yritysmyyjä, yksi lipunmyynnistä vastaava, yksi markkinointi-ihminen ja yksi toimistopäällikkö. Siinä käytännössä se toimiston väki on eli 6 henkilöä sillä nuo @Hannutic in mainitsemat kaksi joukkueenjohtajaa eivät tuohon mielestäni kuulu, lisäksi Simontschuk ja Eurola eivät ole kokoaikaisina työntekijöinä ymmärtääkseni. En mä oikein näe mistä noista 6:sta henkilöstä voidaan säästää.

Ymmärtääkseni ensi kaudelle on tiedossa edelleen myös muita säästöjä. Varmasti pelaajapuoli laskee usealla sadalla tuhannella verrattuna tämän kauden budjetoituun mutta säästöjä tulee siis muualtakin. Lisäksi tulee muistaa että tämän kauden pelaajabudjettiahan ei käytetty. Summa summarum: näin kauan näköjään kesti että "kaikki" lyötiin pöydälle. Mielenkiinnolla odotan miltä ensi kausi näyttää ja viimeistään nyt lienee aika jokaisen espoolaisen joka Espoossa huippukiekkoa haluaa nähdä ruveta raahautumaan hallille, mieluiten parin kaverin kanssa.

En tiedä voiko toimiston väkeä vähentää, mutta jokaisen on palkkansa ansaittava eli tuotava rahaa kassaan tai muuta lisäarvoa organisaatiolle. Yritin löytää netistä hallituksen kokoonpanoa, tuloksetta. Ilmeisesti Bluesin omistaa joku luxemburgilainen veroparariisifirma mutta kuittaako tuo myös tappiot? Toimitusjohtaja on kuitenkin viime kädessä tilivelvollinen hallitukselle jonka kokoonpano on? Minusta olisi paljon parempi jos Bluesin liigajoukkuetta pyörittävä osakeyhtiö olisi vaikkapa jonkun espoolaisliikemiesryhmän omistuksessa. Se antaisi toiminnalle uskottavuutta ja kasvot. Kun siellä Espoossa asuu niitä vitun rikkaita niin miten tällaista kuviota ei ole onnistuttu luomaan?
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
En tiedä voiko toimiston väkeä vähentää, mutta jokaisen on palkkansa ansaittava eli tuotava rahaa kassaan tai muuta lisäarvoa organisaatiolle. Yritin löytää netistä hallituksen kokoonpanoa, tuloksetta. Ilmeisesti Bluesin omistaa joku luxemburgilainen veroparariisifirma mutta kuittaako tuo myös tappiot? Toimitusjohtaja on kuitenkin viime kädessä tilivelvollinen hallitukselle jonka kokoonpano on? Minusta olisi paljon parempi jos Bluesin liigajoukkuetta pyörittävä osakeyhtiö olisi vaikkapa jonkun espoolaisliikemiesryhmän omistuksessa. Se antaisi toiminnalle uskottavuutta ja kasvot. Kun siellä Espoossa asuu niitä vitun rikkaita niin miten tällaista kuviota ei ole onnistuttu luomaan?

Bluesin omistaa kyllä nykyään juurikin joukkio suomalaisia/espoolaisia ihmisiä. Luxemburg-virityshän oli Salonojan juttuja. Siihen aikaan toki Salonoja kuittasi tappiot ja homma jatkui. Hallituksessa istuvat Mika Rautio, Peter Ahola ja muita omistajia.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Bluesin omistaa kyllä nykyään juurikin joukkio suomalaisia/espoolaisia ihmisiä. Luxemburg-virityshän oli Salonojan juttuja. Siihen aikaan toki Salonoja kuittasi tappiot ja homma jatkui. Hallituksessa istuvat Mika Rautio, Peter Ahola ja muita omistajia.

Jaa että semmoinen kuvio, ok. Mites tuo Ahola, jäävääkö itsensä kun hallitus käsittelee general managerin onnistumisia ja asemaa? Minusta hallituksen tulisi olla päivittäisestä toiminnasta erillään. Hyvä että ooyyn omistus on espoolaisissa näpeissä mutta onko siellä ketään jolla olisi suhteita liike-elämään? Saarikangas ei liene enää kuvioissa mukana.
 

lucas

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Saarikangas ei luojan kiitos ole enää mukana. Suhteiden puolesta se on hyvä asia, sillä miehellä itsellään ei tainnut olla suhteita kuin ehkä Brezhneviin ja Kekkoseen. Ne suhteet eivät Bluesia auttaneet ja muutenkaan miehen edesottamuksista ei tuntunut olevan kuin pelkkää haittaa koko touhulle.

HIFK:n parjatut dinot ovat hipstereitä tämän jurakauden valtiaan rinnalla.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ei nyt ainakaan paljon heikompaa koska suurimmalle osalle nykyisistä pelaajista on soppari Bluesiin myös ensi kaudeksi. Mikä pistää ihmettelemään sitäkin kuinka paljon noista pelaajapalkkioistakaan lopunkaiken voidaan säästää. Tuskin he ovat tehneet jatkoja sanottavammin nykyistä huonommilla ehdoilla? Vai mitä tj tuossa jutussa tarkoitti sillä että pelaajatkin saavat huomata kulukurin kun istuvat neuvottelupöytään? Luulis että ne kulutkin on jo aika lailla lyöty lukkoon jos ensi kaudelle on 24 sopimusta. Ei kai se nyt niin mene että ensin sovitaan että jäädään taloon töihin ja vasta sen jälkeen aletaan puhua palkasta?

Ja toisesta ketjusta:

Pääkaupunkiseudulla alkuviikosta lähtien kiertäneiden huhujen mukaan pari Bluesin korkeimpaan pelaajakategoriaan kuuluvaa pelaajaa olisi etsimässä itselleen ensi kaudeksi pelipaikkaa muista liigajenfgeistä, voimassaolevista sopimukisista huolimatta. En tiedä, liittyykö jotenkin ilmoitettuihin säästötavoitteisiin ensi kauden osalta.

Olishan tuo pitänyt arvata. No, katotaan nyt mihin tää kausi menee ja aletaan sitten repiä hiuksia noista jutuista.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Hevosmiesten tietotoimiston mukaan... Eiköhän noi jotka etsii uutta seuraa oo oikeesti sieltä Giliati-Nieminen akselilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös