Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 326 836
  • 5 817
Kävisivätkö sitten KHL-Jokerien kannattajat myös kannattamassa farmi-Blegiä Baronalla?

Ei mitään järkeä, jos tällainen kuvio toteutuu niin pelipaikaksi kannattaa valita Pasilassa sijaitseva maan ykkösareena ja samalla kun hihat kääritään ylös niin Hjallis kaivaa Jokeri-brändin pöytälaatikosta ja otetaan se käyttöön. Kysymys kuuluukin että kävisivätkö Bluesin kannattajat katsomassa samaa joukkuetta eri vetimissä Hartwall Areenalla?
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Tappion lisäksi olisi hyvä tietää, missä kunnossa tase on eli onko oma pääoma 'syöty' niin että oy-lain mukainen pakollinen selvitystilaan asettaminen on edessä.

Siitä ei vaikenemalla ja vetkuttelemalla selviä, jos numerot näin näyttävät.

Uskon, että tiukan paikan edessä espoolaisilta saa kerättyä osakeannilla isonkin rahan, mutta silloin on annettava kunnollinen selvitys taloudesta ja talouden pidosta. Ilman mitään 'liikesalailua' tai venkoilua.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tässä nyt ei ole nähty kuin toinen puoli - ja siitäkin vain pinta. Hieman jopa sensaatiomaisesti haettuna. Lukujen taakse ja samalla varallisuuden puolelle näkemällä saattaisi nämä luvut olla ihan siedettäviä - tai sitten katastrofaalisia.

Mutta eihän tämä tilanne nyt millään kantilta katsottuna kuitenkaan hyvältä näytä. Ja jyrkkä ei suorille farmisopimuksille Jokerien kanssa tms. Yhteistyötä voi ja pitääkin saada aikaiseksi, jos sellaiseen löytyy joku ideaali ratkaisumalli, mutta saman sateenvarjon alle... ei kiitos. Mieluummin ylpeänä pohjaan ja uutta nousua hakemaan.

Metron tulo on Bluesille siinä mielessä erittäin tärkeä, että matka seuran identiteetin ydinalueilta Matinkylästä nykyiseen mausoleumiin helpottuu. Helsingin suunnan liikenteen helpottuminen auttaa taloutta myös, mutta ei ole mielestäni niin kriittinen kuin Matinkylä, jonne kausikortin myyminen pitäisi olla se tavoite irtolipun sijaan. Toivottavasti vaan metro ei tule liian myöhään.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
IFK:llehan tässä on aukeamassa kissanpäivät pääkaupunkiseudun kiekkokartalla kun Narrit lähtee KHL:ään ja Blues menee konkkaan. Eihän tässä taida juuri muita realistisia vaihtoehtoja olla. Kun JS ei ole enää rahoittamassa lystiä niin tuollaiset 1,5 miljoonan tappiot eivät mitenkään voi jatkua mikäli Blues aikoo toimintaansa jatkaa. Bluesin konkan jälkeen ainoa tapa nähdä Liigakiekkoilua paikan päällä on mennä IFK:n matsiin. Sama tietenkin sponsorien suhteen. Heilläkään ei enää ole valinnan varaa kolmesta jengistä vaan on sponssattava IFK:ta jos haluaa Liigassa näkyä. Voiko IFK:n taloudenpito enää helpommaksi mennä kun ympärillä on miljoonan asukkaan talousalue ja saa yksin huseerata?
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
IFK:llehan tässä on aukeamassa kissanpäivät pääkaupunkiseudun kiekkokartalla kun Narrit lähtee KHL:ään ja Blues menee konkkaan.

No, en nyt tiedä. Juurihan Moberg sanoi haastattelussa että silloin kun Jokerit tippui divariin niin luulivat että nyt tulee kissanpäivät, mutta kävi päinvastoin. Kiinnostus koko touhuun alkoi selvästi laskea pääkaupunkiseudulla ja tämä näkyi heti HIFK:n kassassa.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
No, en nyt tiedä. Juurihan Moberg sanoi haastattelussa että silloin kun Jokerit tippui divariin niin luulivat että nyt tulee kissanpäivät, mutta kävi päinvastoin. Kiinnostus koko touhuun alkoi selvästi laskea pääkaupunkiseudulla ja tämä näkyi heti HIFK:n kassassa.

Myös Hjallis on myös sanonut monta kertaa, että on Jokereille taloudellisesti hyvä että pk-seudulla on kaksi muutakin joukkuetta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mikäli näin käy ja Jokerit pelastaa Bluesin vanja-enon ruplilla, on mielenkiintoista nähdä, miten espoolaiset suhtautuvat jatkossa Bluesiin.

Riippuisi tietysti siitä miten homma todellisuudessa menisi, mutta noilla spekseillä jäisi kyllä Liigan seuraaminen siihen. Sama juttu mahdollisen konkurssin kohdalla: kävisin ihan mielellään kyllä katsomassa alasarjojen otteluita ja ensiluokkaisen junnutyön ansiosta tapahtuvaa (hidasta) uutta nousua kohti ylintä pääsarjatasoa, mutta en mä nyt muiden jengien pelejä lähtisi katsomaan. Lätkä ei ole enää moneen vuoteen kiinnostanut niin paljoa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
No, en nyt tiedä. Juurihan Moberg sanoi haastattelussa että silloin kun Jokerit tippui divariin niin luulivat että nyt tulee kissanpäivät, mutta kävi päinvastoin. Kiinnostus koko touhuun alkoi selvästi laskea pääkaupunkiseudulla ja tämä näkyi heti HIFK:n kassassa.
No jaa, tuosta Jokereiden divariin putoamisesta on kuitenkin kohta 30 vuotta aikaa. Olen taipuvainen uskomaan että tilanne olisi nyt koko lailla eri.

Lyhyellä tähtäimellä pitkäaikaisten paikallisvastustajien puuttuminen toki näkyisi jonkin verran yleisökatona mutta olen aivan varma että pitkällä tähtäimellä on IFK:llekin taloudellisesti parempi jos kilpailijoita lähistöllä on vähemmän. Voin hyvin kuvitella että esim. Bluesin kannattajakunnassa on sellaista liikehtivää porukkaa jotka siirtyvät IFK:n taakse mikäli Blues lakkaa olemasta tai vajoaa mutasarjoihin. Sponsorit taas eivät ole tippaakaan seurauskollisia. Esimerkiksi KOFF voisi hyvinkin satsata jatkossa IFK:hon enemmän kun se nyt jakaa panoksiaan liigassa IFK:n ja Bluesin kesken.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
No jaa, tuosta Jokereiden divariin putoamisesta on kuitenkin kohta 30 vuotta aikaa. Olen taipuvainen uskomaan että tilanne olisi nyt koko lailla eri.

Miksi kilpailun puuttuminen olisi nyt IFK:lle parempi asia kuin aiemmin?

Koriksessakin on nähty kuinka pääkaupunkiseudun jengit ovat yksi toisensa jälkeen tipahtaneet pois kuvioista: Namika, Pantterit, Topo, Honka. Jälkimmäinen toki teki nyt paluun pääsarjaan mutta tuskin mikään letskoupaisons saa houkutelluksi Tapiolaan yleisöä niin kuin paikallismatsi Topoa vastaan saisi.

Jääkiekko on toki paljon suositumpi laji ja siksi uskonkin että tyhjiö täyttyisi melko nopeasti koska kyse on niin suuresta talousalueesta. Jostain löytyisi porukka joka satsaisi vaikka Kiekko-Vantaaseen tai johonkin muuhun Uudellamaalla pelaavaan seuraan sen verran että IFK ei montaa vuotta olisi ainoa alueella pääsarjassa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miksi kilpailun puuttuminen olisi nyt IFK:lle parempi asia kuin aiemmin?
Yhteiskuntakin on tyystin erilainen nyt kuin 80-luvulla. Pääkaupunkiseudun asukaslukukin on varmaan lähes tuplaantunut tässä välillä. Tämä lisääntynyt väkimäärä ei suinkaan ole peräisin helsinkiläisten vilkkaudesta makuukammarissa (vaikka sieltäkin osa tulee) vaan enimmäkseen muualta Suomesta seudulle muuttaneista. Tässä muualta muuttaneissa on sellaista porukkaa jotka katsovat pelejä paikan päällä olosuhteiden mukaan. Kun vaihtoehdot poistuvat, he menevät IFK:n peliin. Asuin itsekin aikanaan pääkaupunkiseudulla ja silloin kuljin aika tasaisesti niin Jaffalassa, Nordiksella kuin Länkkärilläkin. Jos ei olisi ollut muita vaihtoehtoja, olisin varmasti viihtynyt useammin Nordiksella.

Samaten yleinen seurauskollisuus urheiluelämässä (erityisesti sidosryhmien taholla) on vähentynyt 80-lukuun verrattuna. Silloin tunnustettiin värejä huomattavasti kiihkeämmin eikä ollut puhettakaan takin käännöstä. Silloin seurat pystyttiin yhdistämään jopa tiettyyn poliittiseen liikkeeseen, tänä päivänä poliittinen suuntaus ei seuroissa juurikaan enää näy. Yleisesti ottaen maailman meno on muuttunut koko ajan enemmän ja enemmän konservatismistä liberaaliuden suuntaan. Tämä kaikki johtaa siihen että on helpompi hypätä toisen kelkkaan jos oma kelkka hajoaa alta.
 

Royal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Aluksi menee näennäisesti OT:ksi, mutta kun talous on kyseessä, on ketju oikea paikka. Eilisen Iltasanomien uutisen mukaan teidän Vuorinen on siirtymässä ensi kaudeksi Jokereiden utj:ksi. Itse videossa käytiin läpi ajatusta, että Bluesista olisi tulossa Jokereiden yhteistyökumppani. Nytkun teidän talousluvut ovat paljastuneet, skenaario vaikuttaakin hyvin loogiselta. Teiltä puuttuu rahaa, Jokereilta puuttuu yhteistyökumppani. Jos nämä väitteet pitävät paikkaansa, niin itse olen tyytyväinen tähän ratkaisuun, sillä en missään nimessä haluaisi Bluesin menevän konkurssiin ja Kiekko-Espoon paluuta divarien kautta.

Kuvioissa on selkeästi suuremmat intressit taustalla ja mikäli Jokereista ja Bluesista tulee yhteistyökumppanit, venäläistä rahaa virtaa myös Bluesille ja tätä kautta teidän mahtava junioritoiminta voi jatkua ja yhteistyö on win-win. Jokerit taasen tarvitsevat oikeasti yhteistyökumppanin ja tätä kautta myös espoolaisilla pelaajilla on erinomainen mahdollisuus päästä KHL:ään. Ensi vuonna Jokereille on tietenkin tärkeää, että pelaajalla on jokeritausta, mutta vielä tärkeämpi asia on suomalaisuus. Putki junnut->KiVa->Blues->Jokerit kuulostaa maallikkona hyvältä vaihtoehdolta, kun kilpaillaan lahjakkaimista junioreista. Myöskään tuo putki ei poissulje missään vaiheessa ykköstavoitetta änäriä, mutta selkä kuva on parempi myyntivaltti kuin pelkkä junnut->mestis->liiga. Tämä skenaario myös vahvistaa espoolaisten asemia taistelussa ifkiä vastaan.

Mikäli mahdollinen yhteistyö solmitaan, tuo se myös Bluesille lisää kannattajia Liigan puolelle ja mahdollisesti myös uusia sponsoreita. Luonnollisesti vihaajat vihaavat, mutta itse pyrin näkemään sen suuremman kokonaisuuden ja ennen kaikkea sen, mikä on parasta suomalaiselle jääkiekolle yli seurarajojen. Maailmanmestaruus on minun silmissäni parempi meriitti kuin SM-kulta.

Pelottava skenaario mutta kun miettii niin tuota miettii niin ei mahdoton.

Mutta päivän sanana toimikoon SPEKULAATIO.

Toivon todella että kenenkään ei tarvitse parinkuukauden päästä tätä tekstiä kaivaa esiin ja sanoa että sanoinhan.

Luin tämän tekstiketjun läpi ja ainoa mitä tekee mieli sanoa on että rauhoittukaa. Joo otimme juuri takkiin aika reippaasti ja rehellisesti sanoen kyllä, minuakin pelottaa. Mutta kukaan meistä ei tiedä mitä siellä offiisin puolella touhutaan. Mikäli sikäli rahat olisivat loppumassa kyllä siellä väki olisi reagoimassa. Tuleeko meille uusi rikas kummisetä (J.S) vaiko tuleeko meistä Rupla Jokereiden farmi? Sen näyttää aika. Muistakaa että mahdollisuutena on myös että toiminta jatkuu NORMAALISTI. Spekuloidaan vaikka seuraavalla: Pelit lähtevät sujumaan, Blues saa uuden ison sponsorin ja väki löytää taas hallille viime vuoden tapaan. Pointtina tässä on vain se että ainoa mitä voimme tässä tehdä on jatkaa joukkueemme kannattamista ja lopettaa "propagandan" ja spekulaatioiden levittäminen. Tässä ahdistusta varmasti itsekullakin pelisuoristusten takia jo ihan tarpeeksi.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Luin tämän tekstiketjun läpi ja ainoa mitä tekee mieli sanoa on että rauhoittukaa. Joo otimme juuri takkiin aika reippaasti ja rehellisesti sanoen kyllä, minuakin pelottaa.
Syytä onkin pelätä. Eihän 1,5 miljoonan tappiollinen tilikausi olisi mikään katastrofi jos se olisi kertaluonteinen ja se pystyttäisiin kuittaamaan esim. aiemmilla kausilla tehdyillä voitoilla. Tilanne nyt kuitenkin on se että Blues on tehnyt tappiota kaudesta toiseen ja aiemmin ne tappiot on kuitannut J.S. omasta lompakostaan. Fakta on kuitenkin se että tuon 1,5 millin tappio jolla toimintaa on pyöritetty, täytyy jonkun olla Bluesille lainannut ja jos se joku alkaa vaatimaan niitä rahojaan takaisin niin Blues on kusessa. En nimittäin ihan heti usko että Blues pystyy kelkkansa niin totaalisesti yhtäkkiä kääntämään kun turpiin on tullut tähänkin asti joka kausi ja kun katsoo nykyisen kauden meininkiä niin mikään ei viittaa siihen että tulopuoli olisi jostain syystä parantunut kovin merkittävästi.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Syytä onkin pelätä.

Miksi olisi? Ei pelkäämällä saa elämässä mitään aikaan. Varovaisuus on tässä tilanteessa hyväksi, mutta nyt juuri pitää vaan rohkeasti uskoa omaan tekemiseen. Tulot ja menot ovat niin yksinkertainen juttu, että jos toista kautta putkeen eletään yli varojen, pitää kaikki miehet organisaatiosta vaihtaa.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Pelottava skenaario mutta kun miettii niin tuota miettii niin ei mahdoton.

Mutta päivän sanana toimikoon SPEKULAATIO.

Kun asiaa miettii hetken, niin voi olla että jonkinlainen yhteistyösopimus ilman, että Jokerit tai venäläiset tai Hjallis omistaa murustakaan Bluesista olis ihan järkevääkin. Siis jos Blues ihan todella säilyisi itsenäisenä liigaseurana.

Otetaan tähän pari esimerkkiä mielikuvitusmaailmasta:

Esimerkki 1: Tänään julkistettiin Bluesin ja Pietarin SKA:n välinen yhteistyösopimus. Sopimus pitää sisällään ainoastaan pelaaja vaihtoa ja valmennusyhteistyötä ja Blues saa jatkuvasti käyttöönsä SKA:n kuntoutuvia- ja prospektipelaajia. Samalla ilmoitettiin, että loukkaantumisista toipuvat Ilja Kovaltshuk ja Aleksei Ponikarovsky pelaavat Bluesissa lainalla seuraavat viisi ottelua.

Esimerkki 2: NHL seura Detroit Redwings lanseeraa täysin uudenlaisen farmijärjestelmän eurooppalaisille kärkivarauksilleen ja yhteistyöseuraksi on valikoitunut Espoo Blues. Redwings tulee peluuttamaan koko kauden ajan noin viittä-kuutta prospektipelaajaansa espoossa ja vastaa pelaajien palkasta ja elinkustannuksista kokonaisuudessaan.

Tuntuisko pahalta??

Sitten vielä esimerkki 3, joka ei olekkaan enää mielikuvitusta:
Jääkiekko Espoo Oy teki viime tilikaudella julkisuudessa liikkuneiden tietojen mukaan 1,5 miljoonan Euron tappiot. Tämä tarkoittaa sitä, että jos yhtiön osakepääoma oli alunperin 2 miljoonaa on siitä nyt "syöty" 75%.
Tämä taas puolestaan tarkoittaa sitä, että yhtiön hallituksen tulisi asettaa yhtiö selvitystilaan. Mikäli osakepääomaa ei onnistuta kuluvan tilikauden aikana nostamaan liikevoiton tai lisäpääomituksen(osakeanti tai pääomalaina) avulla yli 50%:in alkuperäisestä on edessä toiminnan päättäminen ja konkurssi.

Selvitystilaan joutuminen tarkoittaa lähes aina myös, että rahoittajat eräännyttävät saatavansa kokonaisuudessaan heti eikä uutta lainarahaa tai luottoa enää saada. Tämä taas puolestaan vauhdittaa yhtiön päätymistä maksukyvyttömäksi ja konkurssiin.

Alkaa näyttää siltä, että jäljellä on mahdollisesti vain huonoja ja tosihuonoja ratkaisuja...

Miksi olisi? Ei pelkäämällä saa elämässä mitään aikaan. Varovaisuus on tässä tilanteessa hyväksi, mutta nyt juuri pitää vaan rohkeasti uskoa omaan tekemiseen. Tulot ja menot ovat niin yksinkertainen juttu, että jos toista kautta putkeen eletään yli varojen, pitää kaikki miehet organisaatiosta vaihtaa.

Juuri näin. Ei siinä nyt pelkääminen auta, rohkeasti eteenpäin ja keskittyminen omaan juttuun ja tarkkaan taloudenpitoon. Taas tuli selvää säästöä, kun Vuorinen on poistunut Bluesista (ei ole yhteystietojakaan enää kotisivulla).
 
Viimeksi muokattu:

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Suurin riskihän tässä on muiden edellä olevia kirjoituksia hieman sivuten, että Jääkiekko Espoo Oy:n maksukyvyn pelätään katoavan viiteryhmien joukossa - ja esimerkiksi hankintoja ei enää saa laskulla vaan ne pitää maksaa saman tien. Ostovelat ajan hetkellä X on ihan irrelevantti seikka, jos a) taseessa on likviditeettiä hoitaa ne per heti tai b) tulevaisuudessa on likviditeettiä hoitaa ne optimaalisen maksuajan puitteissa.

Kuitenkin "naurettavana kädestä suuhun -esimerkkinä" jos esimerkiksi joukkue tarvitsee 50 uutta mailaa otteluun ylihuomiseksi ja niiden kustannus on 1000 euroa (yhteistyösopimuksella saatu halvat kahdenkympin mailat, vai pitäisikö ne saada jopa ilmaiseksi, rautalankaesimerkki kuitenkin?) ja joukkueen tilillä on 500 euroa, joukkue pyytää laskun 7 päivää netto. Jos joukkue ei saa näitä mailoja ilman viikon maksuaikaa - mailoja ei voikaan ostaa ja mailoja ei ole. Viikon päästä tilillä olisi ottelun irtolipunmyynnistä pelipäivänä saatu 1000 katsojaa x 14 euroa = 14 000 euroa, jolloin mailat olisi vaivatonta maksaa tuolla maksuajalla. (Ja tässä on irrelevanttia se, että Masa kyllä ne mailat tässä tapauksessa maksaisi vaikka omalla Visallaan, mutta siis periaatteessa vaan annoin esimerkin siitä, millaisia riskejä voi olla maksukyvyn epäilysten kasvaessa)
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Olen sanonut tämän jo monta kertaa mutta jos Blues ei pysty sanotaan HPK/Saipa tyyppiseen taloudelliseen tilanteeseen (pienet voitot pienellä liikevaihdolla) niin sitten se ei ansaitse jatkaa. Se miten voidaan tehdä 1.5M€ tappiota 5M€ liikevaihdolla on käsittämätöntä, Saipa teki pienemmällä lv:llä 700K voittoa (molemmilla oli yksi iso pelaajamyynti KHL:ään).
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miksi olisi? Ei pelkäämällä saa elämässä mitään aikaan. Varovaisuus on tässä tilanteessa hyväksi, mutta nyt juuri pitää vaan rohkeasti uskoa omaan tekemiseen. Tulot ja menot ovat niin yksinkertainen juttu, että jos toista kautta putkeen eletään yli varojen, pitää kaikki miehet organisaatiosta vaihtaa.
Niin no lähinnä tarkoitin että teillä Blues-kannattajilla on syytä pelätä toiminnan loppumista. Tehän ette juuri asialle pysty mitään tekemään. Jos ei pelota niin ei se toki pakko ole. Totesinpahan vain että syitä siihen pelkäämiseen kyllä löytyy.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
että Bluesista olisi tulossa Jokereiden yhteistyökumppani. Nytkun teidän talousluvut ovat paljastuneet, skenaario vaikuttaakin hyvin loogiselta. Teiltä puuttuu rahaa, Jokereilta puuttuu yhteistyökumppani. Jos nämä väitteet pitävät paikkaansa, niin itse olen tyytyväinen tähän ratkaisuun, sillä en missään nimessä haluaisi Bluesin menevän konkurssiin ja Kiekko-Espoon paluuta divarien kautta.

Nyt kun asiaa miettii, niin ei se konkurssi sittenkään ole se pahin mahdollinen vaihtoehto... mielummin seuraisin mestistä kuin hjalliksen farmia!
 

JAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon entiset SM-liigajoukkueet
Tässäpä tarkempia lukuja asiasta pällisteltäväksi:


Tase 30.04.2013

VASTAAVAA

Pysyvät vastaavat
Aineettomat hyödykkeet
Muut pitkävaikutteiset menot 73 299,24
Aineettomat hyödykkeet yhteensä 73 299,24
Aineelliset hyödykkeet
Koneet ja kalusto 242 737,32
Muut aineelliset hyödykkeet 84 780,00
Aineelliset hyödykkeet yhteensä 327 517,32
Sijoitukset
Sijoitukset yhteensä 0,00
Pysyvät vastaavat yhteensä 400 816,56
Vaihtuvat Vastaavat
Vaihto-omaisuus
Vaihto-omaisuus yhteensä 0,00
Saamiset
Pitkäaikaiset
Pitkäaikaiset saamiset yhteensä 0,00
Lyhytaikaiset
Myyntisaamiset 286 534,95
Muut saamiset 9 045,73
Siirtosaamiset 16 826,46
Lyhytaikaiset saamiset yhteensä 312 407,14
Saamiset yhteensä 312 407,14
Rahoitusarvopaperit
Muut osakkeet ja osuudet 2 029 256,28
Rahoitusarvopaperit yhteensä 2 029 256,28
Rahat ja pankkisaamiset 2 204,03
Vaihtuvat vastaavat yhteensä 2 343 867,45

VASTAAVAA YHTEENSÄ 2 744 684,01


VASTATTAVAA

Oma pääoma
Osake-, osuus- tai muu vastaava
pääoma 1 133 480,00
Muut rahastot
Muut rahastot 1 709 256,28
Muut rahastot yhteensä 1 709 256,28
Tilikauden tulos -1 447 415,19
Oma pääoma yhteensä 1 395 321,09
Tilinpäätössiirtojen kertymä
Tilinpäätössiirtojen kertymä yhteensä 0,00
Pakolliset varaukset
Pakolliset varaukset yhteensä 0,00
Vieras pääoma
Pitkäaikainen vieras pääoma
Pitkäaikainen vieras pääoma yhteensä 0,00
Lyhytaikainen vieras pääoma
Lainat rahoituslaitoksilta 255 803,39
Saadut ennakot 111 515,57
Ostovelat 390 725,07
Muut velat 529 050,61
Siirtovelat 62 268,28
Lyhytaikainen vieras pääoma yhteensä 1 349 362,92
Vieras pääoma yhteensä 1 349 362,92

VASTATTAVAA YHTEENSÄ 2 744 684,01


Tuloslaskelma

09.03.2012 - 30.04.2013

Liikevaihto 4 260 885,26
Liiketoiminnan muut tuotot 189 853,93
Materiaalit ja palvelut
Aineet, tarvikkeet ja tavarat
Ostot tilikauden aikana -464 030,18
Varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) 69 118,21
Ulkopuoliset palvelut -256 510,24
Materiaalit ja palvelut yhteensä -651 422,21
Henkilöstökulut
Palkat ja palkkiot -2 838 968,42
Henkilösivukulut -498 332,33
Eläkekulut -175 851,36
Muut henkilösivukulut -322 480,97
Henkilöstökulut yhteensä -3 337 300,75
Poistot ja arvonalentumiset
Suunnitelman mukaiset poistot -54 715,62
Poistot ja arvonalentumiset yhteensä -54 715,62
Liiketoiminnan muut kulut -1 828 307,19
Liikevoitto (- tappio) -1 421 006,58
Rahoitustuotot ja -kulut
Tuotot muista pysyvien vastaavien
sijoituksista
Muut korko- ja rahoitustuotot
Muilta 20,82
Korkokulut ja muut rahoituskulut
Muille -26 429,43
Rahoitustuotot ja -kulut yhteensä -26 408,61
Tulos ennen satunnaiseriä -1 447 415,19
Satunnaiset erät
Satunnaiset erät yhteensä 0,00
Tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja -1 447 415,19
Tilinpäätössiirrot
Tilinpäätössiirrot yhteensä 0,00
Tilikauden voitto (tappio) -1 447 415,19
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Kiva olis tietää, mitä kaikkea tähän sisältyy:

Liiketoiminnan muut kulut -1 828 307,19

Nimittäin uskon, että jäämaksut y.m.s kulut sisältyy tähän:

Ostot tilikauden aikana -464 030,18
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Paljonko meidän pelaajabudjetti olikaan viime kaudella?

Palkat ja palkkiot -2 838 968,42

ilman sivukuluja
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Paljonko meidän pelaajabudjetti olikaan viime kaudella?

Palkat ja palkkiot -2 838 968,42

ilman sivukuluja

Tuossa on valmennus, toimisto ja mahdollisesti jotain muitakin henkilökuluja, kun ei erittelyä ole.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tuossa on valmennus, toimisto ja mahdollisesti jotain muitakin henkilökuluja, kun ei erittelyä ole.

Kyllä mutta kuinka suuressa osassa pelaajat?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kyllä mutta kuinka suuressa osassa pelaajat?

Oman maalaisjärkeni mukaan tuosta jäisi pelaajiin hieman yli 2M, mutta en tiedä esim Pusan palkkaa. Tuskin paljon kansainvälisen yrityksen johtaja-tittelin palkasta (edellinen toimenkuva) ainakaan alle jää. Valmennus kokonaisuutenaan on kuitenkin useampi satatuhatta.

Ilmeisesti Ramusta saatu korvaus on liikevaihdon alla - ei kai sitä voi kirjanpidossa laittaa negatiivisena palkkana henkilöstökuluihin?
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omavaraisuusaste (omat pääoma / koko pääoma) on vappuna ollut kuitenkin vielä 51 %. Tuntematta tavanomaista pääomarakennetta liigassa, niin onhan tuo yleisellä tasolla ihan tyydyttävä vakavaraisuus vielä.

1,5 me tappio on luonnollisesti se huolestuttavin asia tässä, koska pelkästään lyhyellä matikalla samanlainen tulos vie oman pääoman negatiiviseksi tällä tilikaudella. Uskoisin sen olevan kuolinisku nyky-Bluesille, koska tuosta tapahtumasta pitää tehdä jo kaupparekisterimerkintä, mikä karkottaisi loputkin pääoman lähteet.

Kuten yllä on jo ihmetelty, niin 1,8 me "liiketoiminnan muut kulut" on melkoinen salaperäisyys. Ilman tuota eräähän Blues olisi tehnyt heittämällä positiivisen tuloksen. Hallivuokrien uskoisin olevan materiaaleissa ja palveluissa; varsinkin, kun nekin ovat varsin korkeat.

Liiketoim. muihin kuluihin voi toki jemmata vaikka mitä, kuten joukkueen kaikki matkustuskulut. Ei siinä siltikään ole järkeä. Jääkiekkobisnes on erittäin työvoimavaltaista, ja luulisi että 70-80 % kuluista olisi heittämällä erässä "henkilöstökulut". Bluesilla tuo suhde on nyt 57 %.

Paha noista on vetää johtopäätöksiä, kun ei tiedä, miten tulot ja kulut on luokiteltu ja ei ole muiden jengien tilinpäätöksiä vertailukohtina, mutta Bluesin kulurakenteessa on silti jotain eriskummallista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös