Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 325 260
  • 5 817
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Tuossa syy miljoonan tappioon! Lippujen keskihinta ei todellakaan saa olla lähellä kympin luokkaa, useimmilla muilla joukkueilla keskihinta on 20 euron tietämillä. Mutta tähän liittyy hassu yksityiskohta Bluesin kotisivuilla. Mun piti mennä katsomaan onko siellä mitään lippuluokkaa edes lähellä tota hintaa myynnissä (mikä tarkoittaisi että ilmaislippuja jaettaisiin enemmän kuin mitä saadaan myytyä), mutta eihän siellä ole lippuhintoja edes esillä! Ajattelin että no mä en vaan huomaa sitä, alkaahan liiga 3 viikon päästä, tokihan nyt lippumyynti on aloitettu, mutta 10 minuutin tarkkaavainen etsiskely oli tulokseton, Bluesilla ei ole lippuja myynnissä Liiga-avaukseen! Kausikortteja on tarjolla, mutta ei yksittäisiä lippuja.

PK-seudun joukkueista HIFK aloitti lipunmyynnin tänään ja Jokerit viikko sitten. Joten ei Blues mitenkään tajuttomasti myöhässä ole sen suhteen. Itse olisin kyllä laittanut liput myyntiin jo ensimmäisestä harjoitusottelusta lähtien. Luulen että aika moni irtolipun ostaja olisi avauspeliin lipun jo silloin hankkinut.

Nyt meillä on loistava markkinointiosasto Jason Nikkisen johdolla ja organisaatio muutenkin parempi kuin vuosiin (koskaan?). Tällä kaudella ei voi enää maksaa oppirahoja.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Tappio oli sitten miljoona euroa IL:n mukaan. Paljon pitää parantaa tälle kaudelle että päästään nollaan.

Sent from my RM-821_eu_finland_207 using Board Express

Mitä tähän voi enää oikeasti sanoa? Ramu myytiin ja miljoona tappiolla? Voi luoja tätä touhua..
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Lippujen hinnat julkistetaan syyskuun alussa, mielenkiintoinen ajankohta kun tiedossa on lippujen hintoihin kohtalainen (=reilusti inflaatiota suurempi) korotus.

Reilusti inflaatiota suurempi korotus voi nykyisissä lähes nollainflaation olosuhteissa olla mitä vain. Siinäpä toimistolla/hallituksella hommaa miettiä miten korotuksen kohdentaa niin, että se tuottaisi mahdollisimman vähän imagotappiota (vrt. Jussin viimeisen kauden korotukset Jyppi- ja Kalpalisineen).

Mitä tähän voi enää oikeasti sanoa? Ramu myytiin ja miljoona tappiolla? Voi luoja tätä touhua..

Tuo pistää oikeasti miettimään onko seuralla varaa pitää nykyistäkään - sinänsä melko tasapaksua joukkuetta - koko kautta vai lasketaanko taloudenpito sen varaan että joku tai joitakin (tyyliin Kossu, Hirso, Huhtala) myydään kauden aikana.

Vielä yön yli nukuttuakin on aika järkyttynyt fiilis.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei kai kenenkään pitäisi olla yllättynyt, että tappiota tuli. Se kävi selväksi Pusan potkuista ja niitä edeltäneistä Saarikankaan kommenteista surkuhupaisan runkkaripäätöksen jälkeen. Tappion suuruudesta on kyllä ihan paikallaan vähän ihmettyä.

Itse odottelin optimistina jotain puolen miljoonan tappiota, mutta miltsihän sieltä sitten tuli. No, onneksi ei ole omat rahat kyseessä. Paljon pitää homman parantua, jotta vuoden päästä tilanne on parempi.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Olen lähes sanaton. Hiljaiseksi vetää. Taisi Jussi jättää perinnöksi suuremman läjän paskaa kuin kukaan osasi edes arvata.

Yön yli nukuttua tässä hiipii mieleen että nyt tälle kaudelle täytyy saada tuo tulopuoli kuntoon. Tuo 5.2 miljoonan budjetti kuulostaa järkevältä sinänsä ja varmaan ihan saavutettavissa on.

Nythän tuota kulupuolta ei ole päässyt näkemään ja ihmetyttää kyllä onko muka kaikki tuo aiheutunut vain tulojen pienuudesta mutta samaan hengenvetoon on todettava että pelaajabudjettia on siis yksinkertaisesti laskettava jonnekin tuonne lähemmäs 1.5 miljoonaa ellei nyt sitten tuo tulopuoli ota huiman harppauksen eteenpäin. En nimittäin usko että voidaan jatkossa laskea sen varaan että kauden aikana aina myydään pelaaja KHL:ään talouden tasapainottamiseksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
No just. Eli Ramulla paikattiin pleijareista ulosjäänti mutta silti pamautettiin milli tappiota? Huhhuh.

Liikevaihto 5.2M? Okay.

Saipa teki toissakaudella 3.9M liikevaihtoa ja sillä 144K voittoa. Siinä vähän maalitaulua Bluesille.

Tuolla rosterilla ja liikevaihdolla toiminnallinen tappio 1.6 miljoonaa on käsittämätön. Olettaen että luvut ovat oikeita, jää kaiketi vain yksi vaihtoehto. Uudet bluesilaiset olivat liian innokkaita ostamaan seuran ja epäedulliseen vuokrasopimukseen hallista ei osattu kiinnittää huomiota. Kun liikevaihtoa on yli 5 miljoonaa, ei sillä saada millään normaalitoimilla tuolla joukkueella aikaan 1.6 miljoonan tappiota (jota paikattiin 0.6 miljoonan euron kertaerällä). Jos vuokrasopimus on kuten uskon aivan liian kallis, tulosta ei tule jatkossakaan.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Se piti vielä lisätä että vaikka omaakin lompakkoa kirpaisee niin lipun hintojen nostolle täältä iso peukku ylös näin talouden kannalta. 4500 katsojan keskiarvolla se että keskiarvon lipunhinta nousee edes eurolla toisi jo vajaat 150 000 euroa kassaan. Tavoite pitää mielestäni olla selkeästi tuota kovempi.

Olen muutenkin vastustanut tätä ideaa jossa ilmaislippuja jaetaan ja olisikin mielenkiintoista tietää kuinka moni esim niistä jotka viime kaudella saivat tuon "ilmaisen" kausikortin lunastivat sen tälle kaudelle itselleen. Veikkaanpa ettei kovin moni. Jonain yksittäisenä tempauksena koululaisille tai "Kannattajan juhlapäivänä" tuo ilmaislippujen jakaminen vielä toimii, muuten mielestäni ei.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kun liikevaihtoa on yli 5 miljoonaa, ei sillä saada millään normaalitoimilla tuolla joukkueella aikaan 1.6 miljoonan tappiota (jota paikattiin 0.6 miljoonan euron kertaerällä). Jos vuokrasopimus on kuten uskon aivan liian kallis, tulosta ei tule jatkossakaan.
Nythän missään ei julkistettu viime kauden liikevaihtoa vaan tuo 5.2 miljoonaa on tulevan kauden tavoite. Itse veikkaan että viime vuosi oli jossain 4.5 miljoonaan tienoilla eli sama kuin Jussin viimeisellä kaudella. Tässähän melkein pitää toivoa että se oli vielä pienempi, en muuten tiedä miten tuo 700 000 euron nousu liikevaihdossa kattaisi nuo käsittämättömät tappiot.

Jotain tuossa edelleenkin mättää ja ainakin itse toivon että Saarikangas "parin viikon päästä" hieman avaisi miten tämä on mahdollista.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Nyt meillä on loistava markkinointiosasto Jason Nikkisen johdolla ja organisaatio muutenkin parempi kuin vuosiin (koskaan?). Tällä kaudella ei voi enää maksaa oppirahoja.

Tähän on pakko puuttua. Tämä myyntiosasto ja varsinkin nimeltämainitun kaverin mukanaolo tuntuu monen mielestä olevan ihan jumalasta seuraavaa meininkiä.
Onko näin? Sama kaverihan siellä viime vuonnakin oli hommaa ajamassa.

Joo, mainosten ilme oli kivemman näköinen ja joo, nettisivuilla oli siisti lookbook. Mutta jääkiekkojoukkueen olemassaolon kannalta tärkein asia, eli yhteistyösopparit ilmeisesti ihan mestisjoukkueen tasolla. Ei voi jatkua näin, ei millään. Ja nyt siellä on tosiaan satatuhatta sales executive vice presidenttiä palkkalistoilla... Saa nähdä.

Toivon parasta, mutta olen aika skeptinen nyt julkaistujen tietojen jälkeen. Viime kauden yleisömäärä (ei vissiin ainakaan aiemmasta lisääntynyt ilmaislippujen jako) ja ramun myynti jne. Olin varma, että tulos olisi kuultua parempi. Vitun hätähankinnat. Sanotaan se vielä kerran, kyllä niistä helposti parisataa tonnia olisi säästänyt oheiskuluineen.
 
Tähän on pakko puuttua. Tämä myyntiosasto ja varsinkin nimeltämainitun kaverin mukanaolo tuntuu monen mielestä olevan ihan jumalasta seuraavaa meininkiä.
Onko näin? Sama kaverihan siellä viime vuonnakin oli hommaa ajamassa.

Joo, mainosten ilme oli kivemman näköinen ja joo, nettisivuilla oli siisti lookbook. Mutta jääkiekkojoukkueen olemassaolon kannalta tärkein asia, eli yhteistyösopparit ilmeisesti ihan mestisjoukkueen tasolla. Ei voi jatkua näin, ei millään. Ja nyt siellä on tosiaan satatuhatta sales executive vice presidenttiä palkkalistoilla... Saa nähdä..

Kyllä, yleisilme on modernimpi ja säihkyy ja loistaa siellä täällä. Vaan ei ole ihan lihaksi muuttunut tuo markkinointihomma - veikkaan kuitenkin, että helvetin kalliiksi on tullut. Pitkäjänteisyyttä tarvitaan, mutta onko meillä siihen varaa.

Saarikangas sanoo, että "kassa on kunnossa". Onko firma saanut jotakin lainaa jostakin, kun osakeannilla kerätyn millin voisi kuvitella menneen Blues Hockey Oy:n liiketoiminnan ostamiseen tai näin ainakin antia ymmärtääkseni markkinoitiin. Nyt on sitten yli millin persnetto sylissä - millä se rahoitetaan / on rahoitettu? Ainakaan osakkaille ei uusista mahdollisista uusista rahoitusjärjestelyistä ole mitään tiedotettu.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun katsoo tuota Buesin organisaatiota, niin siihen on ainakin panostettu vahvasti. Siellä näyttää olevan 17 ihmistä töissä, joista toista kymmentä kulkee vähintään jonkinlaisella manager-tason tittelillä. Paljonkohan organisaatioon uppoaa rahaa palkkoina? Voisin kuvitella, että heille maksetaan kuitenkin ihan tittelinsä mukaista markkinatason palkkaa.

Vaikuttaa hieman perse edelle puuhun kiipeämiseltä rakentaa iso ja kallis organisaatio ja alkaa vasta sitten pistää firman talouden perusteita kuntoon. Tai ainakin mennään isolla riskillä, kun toivotaan että tuo organisaatio pystyy samantien kuittaamaan omat palkkansa ja sen päälle parantamaan muuta talouspuolta.

Esimerkkinä Kiekko-Laserin taival muutama vuosi sitten kaatui ilmeisesti juuri liian raskaaseen organisaatioon firman tulopuoleen nähden.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Vaikuttaa hieman perse edelle puuhun kiipeämiseltä rakentaa iso ja kallis organisaatio ja alkaa vasta sitten pistää firman talouden perusteita kuntoon.

Tuo myyntiorganisaatio on rakennettu vasta nyt kesällä ja tarkoituksena on nimen omaan saada sitä rahaa sisään - kulut ei ole niin iso ongelma kuin se, että rahaa ei tule sisään. Palkkauksesta ei ole aavistustakaan, mutta epäilisin olevan aika isosti provisiopainotteista tuossa organisaatiossa. Organisaatio oli oikeastaan aika kevyt viime kaudella. En tiedä johdon palkkatasoa, mutta ei siellä paljoa nurkissapyörijää käsittääkseni ole.

Valitettavaa näin isot luvut tappioita ovat, mutta eivät ne minulle yllätyksenä tulleet. Tai no ehkä hieman yllätyksenä, jos on yli miljoonan, koska tosissaan TR-kertaerä on mukana. Olisin itse pitänyt ensimmäisellä kaudella lähtökohtiin nähden puolen miljoonan tappiota todellisena onnistumisena. Sen olisi pitänyt olla tavoite, jos hihat olisi kääritty alkuvuoden puolella - toukokuu tuli liian myöhään sopimusneuvotteluiden kannalta, jos vanhoissa yhteistyösopimuksissa (=sponsorisopimuksissa) oli huonoja ja katkeavia diilejä. En näistäkään detaljeja tiedä, mutta vähän on se fiilis, että joku siellä mättää ja pahasti jo taustalla. Ja kun pleijarit jäi haaveeksi, en missään nimessä odottanut alle puolen miljoonan tappiota tästä TR-kertaerästä huolimatta.

Ainoa oikeasti huolestuttava asia tässä on kuitenkin juuri tuo, että onko sopimukset Areenan ja muiden Areenan sidosryhmien kanssa kunnossa. Omat vaikutusmahdollisuudet on huonot, jos yhteistä säveltä ei saada aikaan. Oluentoimittajaa ei voi kilpailuttaa, jos ravintolapalveluista vastaavan yrityksen sopimus on jonkun kanssa. Järjestysmiehiä ei voi ottaa talkoilla, jos Areenalla on sopimus jonkun yrityksen kanssa. Jne jne jne - näitä vastaavia omissa käsissä olevia tuloeriä tai säästöjä on monella pienemmällä joukkueella enemmän kuin Bluesilla.

Toisaalta ainoa todella hyvä asia on se, että Areena (saman katon alla olevin sidosryhmineen) on tällä hetkellä oman mutulla heitetyn arvion mukaan riippuvaisempi Bluesista kuin Blues Areenasta. Ja Areenalla ei ole varaa päästää Bluesia konkurssiin, koska se veisi peruspohjan Areenan toiminnalta. Ainakaan ennen kuin metro on valmis. Ja jos Areena alkaa vittuilemaan, toimisto on toivottavasti muutettavissa muualle ja treenit (ja miksei pelitkin) vietävissä muualle.

Lisäkaneettina ja tarkennuksena se, että luotan täysin tämän hetken Bluesin johtoon (ja samalla myös Areenan realiteettientajuun) siinä, että talous saadaan tasapainoon. Ensi kaudella ei enää voi tehdä isoa tappiota ja jokainen irtonainen lati pitää vetää omaan fikkaan, mutta tämä on mahdollista nyt, kun aikaa rakentamiseen on ollut. Jos tulos taas on myös ensi kauden jälkeen sen miljoonan tai edes puoli miljoonaa tappiolla... joku on mokannut ja pahasti. Ja sitten ei meilläkään ole hauskaa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos vuokrasopimus on kuten uskon aivan liian kallis, tulosta ei tule jatkossakaan.

Millaisista summista puhutaan näiden vuokrien osalta? Onko kategoria satojatuhansia vai puhutaa miljoonista? Kun tuota Bluesin tulosta peilaa muihin joukkueisiin, niin joko Blues maksaa aivan järkyttävää ylihintaa hallivuokrien osalta, muut pelaavat halvalla tai Bluesin tuloksen takana on muutakin. Jälkimmäiseen varmasti vaikuttaa "myöhästynyt" myynti, mutta hieman toiminnasta antaisi osviittaa tuo hallivuokran skaala. Niin järkyttävästä tuloksesta on kuitenkin kyse, että jopa tällaista pessimistiä arveluttaa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kai tää lähinnä talouteen liittyy. Bluesilta tuli mainos irtolipuista kauden ekaan kotipeliin tepsiä vastaan sekä paikallismatseihin narreja ja julleja vastaan.

Halvimmat lippuhinnat näyttäis olevan 19,50/junnut 10 ja paikallispeleihin 24,50/13,50. Noissa hinnoissa on mukana lippupalvelun kulut.

Kyllä nuo lippuhinnat kauttaaltaan vieläkin ihan kohtuullisia ovat jos vertaa vaikkapa HIFK:n vastaaviin. Jokereilta löytyy toki halvempiakin kategorioita.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kalpa yritti päästä samaan kastiin mutta ei ihan onnistunut, pääsi vaan vajaaseen 800 kilon turskaan.

Kalpa-palstalla sanottua, kuulemma heidän viime kauden pelaajabudjetti oli 2.4M€ joka oli isompi kuin Jypin ja Ässien vastaava.

Mietin tässä hiljaa että jos Blues saa 5.2M€ myyntiä ensi kaudella ja pelaajabudjetti olisi 2M, siihen sivukulut 1M päälle niin käytettävissä olisi 2.2M hallivuokraan, toimiston kuluihin yms. Äkkiseltään kuulostaa aika helpolta.

Kai se Bluesin tilinpäätös pitää hakea PRH:sta kun se sinne tulee.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kalpa yritti päästä samaan kastiin mutta ei ihan onnistunut, pääsi vaan vajaaseen 800 kilon turskaan.

K.Kapanen selitteli tulosta kalliilla Kuparisen paikkaajilla. Tulee mieleen että paljonkohan meidän Vesce, Draveky ja Lee maksoivat? Nyholmia ja Stålea nyt ei olisi pitänyt ottaa edes ilmaiseksi vaan peluuttaa omia junnuja.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Halvimmat lippuhinnat näyttäis olevan 19,50/junnut 10 ja paikallispeleihin 24,50/13,50. Noissa hinnoissa on mukana lippupalvelun kulut.

Liian kalliit liput. Opiskelijalta 17,50e on liikaa. Hyvä jos saadaan kauden avaukseen ja paikallispeleihin täydempää hallia. Karu arki iskee sitten kun kohdataan Jyppi, Pelsut ja Ilves kotona kauden avausottelun jälkeen. Kausareita ei varmastikkaan ole myyty viime kautta enempää joten heikot yleisömäärät näillä lippujen hinnoilla ovat odotettavissa. "Vaikka peliäkään ei ole kaudesta pelattu."
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Liian kalliit liput. Opiskelijalta 17,50e on liikaa. Hyvä jos saadaan kauden avaukseen ja paikallispeleihin täydempää hallia. Karu arki iskee sitten kun kohdataan Jyppi, Pelsut ja Ilves kotona kauden avausottelun jälkeen. Kausareita ei varmastikkaan ole myyty viime kautta enempää joten heikot yleisömäärät näillä lippujen hinnoilla ovat odotettavissa. "Vaikka peliäkään ei ole kaudesta pelattu."

Varsin karu arki on jo koittanut, ainakin seuralle. Viime kaudella näytettiin avokätisesti mikä tuote on. Tällä kaudella katsotaan onko tuotetta ylipäänsä mahdollista pitää myynnissä. Hinnoittelua on yksinkertaisesti pakko muuttaa tälle kaudelle. Olisin toki silti toivonut että opiskelija-alennus olisi ollut edes vähän isompi, vaikka 4e/lippu.

Jos 17,50e on opiskelijalle liikaa, niin se tarkoittaa etteivät he toisi seiraööe suoraa rahaa muutenkaan (ainakaan tällä kaudella). Itsellä ei ollut opiskelija-aikana varaa käydä yhdessäkään pelissä (tai ehkä kyse oli asioiden priorisoinnista). Tosin siltikin kannattajakausikortti on edelleen varsin edullinen (joskaan ei ilmainen). Nyt on sikäli reilu peli, että kaikki maksavat lipusta suunnilleen saman verran, eiväkä normaalihinnan maksajat tunne tulevansa kusetetuiksi. Pk-seudun kulttuuriin eivät opiskelija-alet tunnu kuuluvan muutenkaan. Ero kalleimman ja halvimman aikuisten lipun välillä on muuten aika pieni (17.50 - 40e).

Taloudelliseksi ongelmaksi on seurassa varmasti koettu alhainen lippukohtainen tulo. Veikkaan, että tavoitteeksi on asetettu tämän suureen arvon kohentaminen. Ongelmaksi muodostuu lähinnä se, että miten saadaan samanaikaisesti myös yleisömäärä korkeaksi. Toivottavasti näitä asioita/suureita ei nähdä toisistaan irrallisina.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jos kansa ei ole valmis maksamaan lipuistaan enemmän ja jos yhteistyökumppaneita ei löydy riittävästi, niin sitten kannattaa miettiä kannattaako tässä kaupungissa yleensäkän tarjota liigakiekkoa vai suosiolla laittaa lappu luukulle.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Jos kansa ei ole valmis maksamaan lipuistaan enemmän ja jos yhteistyökumppaneita ei löydy riittävästi, niin sitten kannattaa miettiä kannattaako tässä kaupungissa yleensäkän tarjota liigakiekkoa vai suosiolla laittaa lappu luukulle.

Sama. Ei maan suosituimman lajin pääsarjan pelejä voi loputtomiin tarjota ilmaiseksi tai edes puoli-ilmaiseksi. Varsinkaan maan rikkaimpiin kuuluvassa kaupungissa.

Ja muutaman baari-illan jättämisellä väliin saa opiskelijakin jo kannattajakausarin.
 

Mahti

Jäsen
Sama. Ei maan suosituimman lajin pääsarjan pelejä voi loputtomiin tarjota ilmaiseksi tai edes puoli-ilmaiseksi. Varsinkaan maan rikkaimpiin kuuluvassa kaupungissa.

Ja muutaman baari-illan jättämisellä väliin saa opiskelijakin jo kannattajakausarin.

Kyllä, mutta mikä tässä mättää? Puitteet on kunnossa, menestystä on seuralle tullut, liigaan on tuotu omia junioreita, on järjestetty erilaisia tapahtumia, jaettu ilmaislippuja, houkuteltu kansaa katsomoihin, MUTTA EI !

Maan suosituin laji ei tunnu Espoolaisia kiinnostavan pääsarjatasolla, katsojina tai sponsoreina.

Jos seura pärjäisi (tulevaisuudessa) liigassa taloudellisesti ja urheilullisesti,
olisiko silti siirtyminen Matinkylän latoon pelaamaan alempia sarjoja oikea ratkaisu? Kulut pienenisivät ja siirtyminen Blues Matinkylän joukkueista oman kylän jengiin helpottuisi.

Espoolainen, muutamia poikkeusyksilöitä lukuunottamatta, taitaakin olla enemmän urheilun kuin kilpaurheilun kannattaja?
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Kausareita ei varmastikkaan ole myyty viime kautta enempää joten heikot yleisömäärät näillä lippujen hinnoilla ovat odotettavissa. "Vaikka peliäkään ei ole kaudesta pelattu."

Itseasiassa minä ainakin olen elänyt siinä tiedossa, että kausikortteja olisi myyty enemmän, kuin viime vuonna. Tiedä sitten pitääkö paikkansa. Kyllähän tuolla myyntiorganisaatio parhaansa tekee, että myyntiä tulisi.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Kyllä, mutta mikä tässä mättää? Puitteet on kunnossa, menestystä on seuralle tullut, liigaan on tuotu omia junioreita, on järjestetty erilaisia tapahtumia, jaettu ilmaislippuja, houkuteltu kansaa katsomoihin, MUTTA EI !

Maan suosituin laji ei tunnu Espoolaisia kiinnostavan pääsarjatasolla, katsojina tai sponsoreina.

Jos seura pärjäisi (tulevaisuudessa) liigassa taloudellisesti ja urheilullisesti,
olisiko silti siirtyminen Matinkylän latoon pelaamaan alempia sarjoja oikea ratkaisu? Kulut pienenisivät ja siirtyminen Blues Matinkylän joukkueista oman kylän jengiin helpottuisi.

Espoolainen, muutamia poikkeusyksilöitä lukuunottamatta, taitaakin olla enemmän urheilun kuin kilpaurheilun kannattaja?

Kyllähän paljon on tehty ja sanomattakin oli selvää, että turskaa tulee, varsinkin, kun ei Playoffeihin päästy. Mun mielestä kyse oli juurikin siitä, että viimeisen vuoden aikana haluttiin erinäisin tempauksin saada porukkaa jopa alihintaan hallilla näkemään sen, että tuote on mennyt eteenpäin. Sosiaalinen media on kasvanut kokoajan ja tavoittaa päivä päivältä enemmän kannattajia, joten jotain on tehty oikein. Nythän kyse on siitä, että kiinnostaako kiekko Espoossa vaiko ei, kuten aiemminkin todettiin. Pitäisi olla aika mielipuoliset (vertaa KHL) yhteistyökumppaneilta saatavat tulot, että polkuhintaisilla lipuilla saataisiin homma positiiviseksi.

Täysin oikea ratkaisu ja minä en ainakaan kitise lipun hinnoista vaan olen hallilla seuraamassa Bluesin otteita kausikorttipaikallani. Toivottavasti mahdollisimman moni muukin on.

Kyllähän sen näki viime vuonna, että sarja kiinnostaa. Vaikka peli oli loppukaudella heikkoa, niin kyllähän väki löysi Baronalle ihan kiitettävästi. Edelliskaudella ei löytänyt ja siitä todisteena jopa pienemmät katsojaluvut, kun tämän kauden harjoitusotteluissa.

Matinkylästä puhuminen on täysin turhaa ylipäänsä, koska halliahan kohta ei enää ole. Se on Barona tai ei mitään.
 

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kyllähän Espoo on osoittanut haastavuutensa markkina-alueena huippu-urheilulle muutenkin, kuin jääkiekon osalta. Korishonkahan meni jo kerran konkurssiin -toki nyt tekee hienosti uutta tulemista aivan huipulle- futishongan talousvaikeudet ovat kaikkien tiedossa ja Bluesinkin osalta talousluvut ovat aina olleet kuralla.

Ei siis välttämättä kannata sanoa, että toimistolla aina olisi jokin vialla ja lamput sammuneina. Ei kait meillä niin huono tuuri Espoossa voi olla, että kaikissa huippu-urheilun organisaatioissa on pelkkiä Puuha-Petejä hommissa, jotka eivät saa hommaa kantamaan.

Tilanne vaan taitaa olla se, että perusespoolaisen perheenisän ja äidin lempparipaikka on mieluummin oman rivitalohuoneiston telkkarihuoneessa kuin urheilukatsomossa. Peleihin saatetaan lähteä, jos kartano-Volvon pesemilseltä ehditään.
Espoossa huippu-urheilukulttuuri on nuorta ja toisaalta kaupunkirakenne on niin kuin tiedetään lähiöryppäistä koostuvaa, joten sellaista yhteisöllisyyttä, joka purkautuisi intohimona oman joukkueen kannustamiseen huippu-urheilukatsomossa, ei vaan vielä tahdo löytyä. Se on todella sääli, sillä tarjonta on aivan huippuluokkaa maamme mittakaavassa.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Oon kyllä miettinyt muutenkin että Tapiola ei ole otollisin paikka jengin sijainnille: lähistöllä aika pieni väestöntiheys joista suuri osa eläkeläisiä ja Westendin kermaperseitä, ja Tapiola on helvetin kaukana - niin matkallisesti kuin henkisestikin - Espoon suurimmista lähiöalueista, joista se suurin kannattajamassa olisi saavutettavissa (Matinkylä, Kivenlahti, Espoon Keskus, Leppävaara ja varauksin Olari)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös