Kiekko-Espoon juniorijoukkueet

  • 958 927
  • 2 808

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Heipä hei. Tulen tänne vieraisiin pöytiin vähän huuletemaan. En jaksa koko kertjua selata että onko aiheesta jo puhuttu. Mutta kiinnostaisi tietää millainen pelimies tämä nuorempi Ikosen veljeksistä on? Onko samaa potentiaalia kuin veljessään?

Joku voi varmaan päivittää tilanteen parin viime kauden osalta, jolloin pikku-Ikosen pelejä en ole nähnyt mutta junnuvuosilta voisin sanoa, että aivan samanlainen -ehkä jopa päivitetty versio- aihio kaveri on kuin isoveljensä. Pienikokoinen - välillä jopa kädet eivät oikein tulleet pelipaidan hihoista ulos ollenkaan - erittäin taitava kiekon kanssa ja erottui jäällä.

Nuorempi Ikonen taitaa olla -99 ikäluokkaa mutta kiekkoili -98 ikäluokan kanssa huippujengissä, joka pelasi -97 ikäluokan kilpasarjaa eli on pienestä pitäen tottunut singahtelemaan isompien keskellä.

Niin kuin sanottu, päivitettyä tietoa voi antaa joku muu.
 

Grafite

Jäsen
En ole vielä käynyt A-nuorten peleissä tällä kaudella.
Pari kyssäriä: Pääseekö runkosarjamatseihin vielä ilmaiseksi, onko maalilaulu vaihtunut viime kaudesta, ja onko Jyrki Ahoa näkynyt otteluissa ollenkaan?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ei pääse ilmaiseksi. Onko ja jos nin mitä sukua Sebastian on Frankille?
 
Otetaanpa tämä tänne talteen kokonaisuudessaan - veikkaan, että kovin kauaa ei Blues Juniorien sivuilla pysy, kai sielläkin nyt jollakin jotain tolkkua on.

Voiko rivien välistä tulkita muuten, että Blues Juniorit on kaatumassa (taloudellisesti) nyt sekin?

Blues Juniorit - Blues Juniors ry puheenjohtaja kirjoitti:
Case Juuso Ikonen

- puheenjohtajan kommentti




--------------------------------------------------------------------------------

Case Juuso Ikonen

Kuluneen viikon aikana espoolaisen jääkiekon seuratuin ja puhutuin aihe on ollut case Juuso Ikonen. Julkisuuteen päin tapahtumien kulku alkoi purkautua 22.10. pelatun liigaottelun Blues-SaiPa jälkeen, missä Ikonen ei ollut kokoonpanossa, vaan seuran yhteistyökumppanin promotilaisuudessa esittelemässä uutta jääkiekkomailaa.

Kannattajien keskuudessa Ikosen lepovuoroa ihmeteltiin, koska yleisen käsityksen mukaan Ikosta olisi tarvittu enemmän jäällä kuin myyntitehtävissä. Tässä vaiheessa asia ei kuitenkaan herättänyt vielä suurempaa ihmetystä, koska joukkueen pelaava kokoonpano luonnollisesti vaihtelee vastuuvalmentajan harkinnan mukaisesti ja pelaajien on hoidettava myös omat velvollisuutensa seuran yhteistyökumppaneita kohtaan. Kannattajien harmitus kohdistui tuolloin vain siihen, että Ikosta ei nähty jäällä.

Seuraavana päivänä Juuso Ikosen tilanne alkoi saada yllättäviä piirteitä. Julkisuuteen tihkui tietoja, että Ikosta on kaupiteltu kolmen edellisen viikon aikana pelaajan tietämättä muille seuroille. Tietojen mukaan Ikonen oli nostettu "myyntiviikkojen" ajaksi ykköskenttään näyteikkunaan ostajakandidaatteja varten. Ikonen käytti saamansa tilaisuuden ykköskentässä, lunasti odotukset ja teki tulosta. Siitä huolimatta seurasi katsomokomennus, minkä jälkeen alkoi hienovarainen Ikosen mustamaalaus. Eri kanavia pitkin julkisuuteen on saatettu tietoja, jonka mukaan Ikosen pelitapa ei sovi joukkueen pelitapaan, Ikosen asenne ja ahkeruus on esitetty kyseenalaisessa valossa ja pelaajaa on kritisoitu nöyryyden puutteesta. Kun Ikoselle itselleen selvisi, että häntä on kaupiteltu muille seuroille hänen selkänsä takana, luottamus seuraa kohtaan katosi. Ikonen päätyi siihen, että hänen paikkansa ei ole enää Bluesissa ja hän ehdotti seuralle sopimuksen purkamista yhteisymmärryksessä. Tähän seura ei kuitenkaan suostunut ja Juuso Ikonen huomasi yllättäen olevansa umpikujassa. Edellytykset jatkaa Bluesissa olivat menneet, mutta tie ulos oli suljettu. Loppuviikon ajan espoolainen kiekkoyhteisö on seurannut tapausta vierestä ja jännittänyt, kuinka tarina päättyy.

Blues Juniorit ry:n puheenjohtajana en voi hyväksyä itselleni sivustakatsojan roolia. Olen seurannut vierestä Juuso Ikosen pelaajapolkua yli 10 vuotta ja tunnen Juuson erinomaisen hyvin toimittuani matkan varrella joukkueenjohtajana Juuson joukkueessa useamman vuoden ajan. Olen oppinut tuntemaan Juuson ahkerana ja kovana harjoittelijana, joka vaatii itseltään enemmän kuin muilta. Juuso on aina ollut loppuun asti joukkuepelaaja, joka on ottanut muut huomioon. Poika ei ole koskaan tehnyt itsestään numeroa, vaikka olikin jo juniorivuosinaan aina joukkueensa tähtipelaaja. Olen siis oppinut tuntemaan Juuson hienona urheilijana. Olen varma siitä, että kaikki Juuson kanssa vuosien varrella samoissa joukkueissa olleet pelaajat, valmentajat ja muut toimihenkilöt jakavat tämän kokemuksen.

Tuntuu pahalta nähdä oman junioriputken läpi kulkeneen 18-vuotiaan pelaajan joutuvan tämän kaltaiseen tilanteeseen omassa liigaseurassa. Blues Juniorit ry:n visiona on rakentaa espoolaisille lapsille ja nuorille liikunnallista tulevaisuutta. Toiminnan perusarvot ovat innokkuus, ahkeruus, osaaminen ja toisten kunnioittaminen. Nämä arvot ohjaavat toimintaamme. Blues Juniorit ry:n tehtävänä on myös kasvattaa pelaajia Bluesin edustusjoukkueisiin ja mahdollistaa lahjakkaimmille tie Liigaan. On ikävää huomata, että liigajoukkueeseen yltänyt lahjakas nuori pelaaja kohtaakin siellä yllättäen täysin eri arvot.

Kun Juuso Ikosta alettiin kaupitella muille seuroille, hän oli joukkueensa toiseksi paras pistemies. Ikonen täytti siis varmasti paikkansa joukkueessa. On mahdotonta ymmärtää ensinnäkin sitä, että 18-vuotiasta ”omaa poikaa” aletaan kaupitella muille seuroille tämän selän takana. Vielä mahdottomammalta tuntuu, että pelaajaa pyrittäisiin mustamaalaamaan ja vahingoittamaan tämän mainetta, jotta myynti voitaisiin perustella kannattajille ja yhteistyökumppaneille helpommin käyttäen muita kuin taloudellisia perusteita. Tällainen vaikutelma nyt valitettavasti on syntynyt. On täysin arvotonta, että 18-vuotias oma juniori joutuu talouden pelinappulaksi ja varainhankinnan välineeksi. Varsinkin tilanteessa, jossa liigaorganisaatio on jättänyt juniorivalmentajien (Blues B ja C) palkat sopimuksen vastaisesti Blues Juniorit ry:n maksettavaksi omaan kireään taloustilanteeseensa vedoten ja kuitenkin hankkinut samaan aikaan uusia pelaajia. On vaikea olla ajattelematta, että uudet hyökkääjät hankittiin oman juniorin myynnin ja kaupalla saatavan taloudellisen hyödyn mahdollistamiseksi. Tällaista ei pitäisi voida tapahtua Espoossa, eikä kyllä missään muuallakaan. Liigaorganisaation pitäisi päinvastoin tehdä kaikkensa tukeakseen oman juniorin kehitystä ja edistää tämän uraa.

Puheenjohtajana joudun miettimään, minkälaisen viestin liigaorganisaation toiminta Juuson tapauksessa antaa espoolaisille junioripelaajille omien kohtelusta. Tätä tilannetta korostaa, että Juuso Ikonen on erittäin suosittu pelaaja Bluesin junioreiden ja fanien keskuudessa. Juusoa onkin käytetty aktiivisesti Bluesin tuotteiden ja ottelutapahtumien markkinoinnissa. Tätä taustaa vasten oli hätkähdyttävää nähdä 25.10. ilmestyneen iltapäivälehden urheiluliitteen kannessa koko sivun kuva Juuso Ikosesta otsikon julistaessa ”Umpikuja”. Olen huolissani 18-vuotiaan pojan henkisestä jaksamisesta näiden paineiden alla ja toivon tilanteen ratkeavan Juuso Ikosen kannalta edullisesti mahdollisimman nopeasti. Pattitilanteen jatkuminen on myös omiaan heikentämään espoolaisen kiekkoyhteisön luottamusta Bluesin liigaorganisaatioon ja siksi pikainen ratkaisu olisi kaikkien osapuolten etu.



Heikki Kymäläinen
puheenjohtaja
Blues Juniorit ry
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Mahti

Jäsen
Hyvä että otit vuodatusoksennuksen tänne talteen, Toivo.

On ikävää että asioita hoidetaan vain ja ainoastaan omia etuja ajaen,
kuten nyt ilmi tuli. Puheenjohtajan oikea ajatus tuli varmasti kaikille esille ja julki niin iltapäivälehdistössä kuin emoseurassakin. Hienoa, hyvä hyvä ja läpy läpy!

Otan takaisin jokaikisen sanani ja lausuntoni joissa olen ennakkoluulottomasti puolustanut BJR-systeemiä. Uskoin että sitä kehittämällä Espoolainen kiekkoilu pystyisi kasvamaan oikeasti. NYT muistan varoituksen sanoja espoonlahdesta ja laaksolahdesta. En yksinkertaisesti vain niitä uskonut. NYT tilanne muuttui.

Mistä löytyy Espoolaisia kiekkoilun ystäviä jotka pystyisivät pelastamaan nuorille tasapuoliset ja hyvät kehittymisen mahdollisuudet ? Tämä systeemi ei siihen pysty.

Vielä muistutukseksi puheenjohtajan aiempi postaus ja siitä lainaus;
"...mutta seura haluaa jatkossa tarjota myös muissa kuin edustusjoukkueissa pelaaville jäsenilleen mahdollisuuden harrastaa lajia omalla tasollaan, samassa seurassa ja urheilullisesti uskottavassa toimintaympäristössä. Jokainen harrastaja on Blues Junioreille yhtä tärkeä!"

http://www.bluesmatinkyla.fi/index.php?bW9kPWNvbnRlbnQmYWN0PXZpZXdhY29udGVudGl0ZW0mdG9waWNpZD0xJnBhZ2VfaWQ9NjU5MiZzcmE9MjAmc3J0PTAmY2hlY2s9YjdhMjEzZTY1ZjgyZjk3ZjE2NTczOGVjM2Q0OWYyMDE=
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tämmöinen kulurakenne duunattu, ei ihme että harrastaminen maksaa.
Päällikkötasoa on kyllä aika monta, tosin onhan tuolla ikäluokkiakin ja taitovalmentajan palkka tulee jääkiekkoliitosta. Vertailun vuoksi, Ässät ry:llä on viisi ihmistä, joista yksi on taitovalmentaja eli neljä seuran palkollista. Määrässä on aika pieni ero, kun ikäluokissa on paljon vähemmän pelaajia. Ässillä tosin uskoisin että Oy:n puolelta tulee ainakin markkinointiin apua.

Bluesilla on listattu tuonne myös puheenjohtaja ja rahastonhoitaja, jotka tuskin ovat seuran palkollisia.
 

Trick

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Otetaanpa tämä tänne talteen kokonaisuudessaan - veikkaan, että kovin kauaa ei Blues Juniorien sivuilla pysy, kai sielläkin nyt jollakin jotain tolkkua on.

Voiko rivien välistä tulkita muuten, että Blues Juniorit on kaatumassa (taloudellisesti) nyt sekin?

Hehe! Nyt lähti kirjoitus, lähtikö Kymäläinen myös?
 
Hehe! Nyt lähti kirjoitus, lähtikö Kymäläinen myös?

Tällaista touhua tämä. Vahingon ollessa sylissä todetaan, että puheenjohtaja on ollut täysin pihalla rooliinsa nähden, poistetaan aivopieru junioreiden sivuilta ja ollaan kuin ei oltaisikaan.

Ei puhettakaan mistään selityksistä, överiksi meni -pahoitteluista tms. vaikka jokaisen espoolaishallin nurkalla ja kahviossa asiasta puhutaan.

Haloo! Koska herätään nykyajan toimintatapoihin?

Ehdittekö katsoa samaa pj:n vuodatusta BJR:n facebookista? Moni jo havahtuikin ihmettelemään, jotta onpas hämmästyttävän yksipuolisia "hyvä Hessu, jee, hienoa, asiasta kirjoitat" kommentteja sepustuksen yhteydessä. Täältä Jatkoaika.comista voi sitten tavata hieman kolikon kääntöpuolta.
 

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kymäläisen aivopierut eivät aiheuttaneet jännitettä pelkästään liiga-Bluesin ja Blues Juniorsien välillä. Tasan tarkkaan paskapyykin pesua on jouduttu tekemään myös BJR:n sisällä.

Olisiko kuitenkin niin, että Saintula edes jonkinlaisena tolkun miehenä on saanut sanansa kuuluviin ja Kymäläisen pierut on poistettu.

Toki samaa mieltä siitä, että asian julkinen poisputsaaminenkin olisi syytä vielä tehdä ja voiko sitä tehdä ilman henkilövaihdoksia..?
 

Mahti

Jäsen
Kymäläisen aivopierut eivät aiheuttaneet jännitettä pelkästään liiga-Bluesin ja Blues Juniorsien välillä. Tasan tarkkaan paskapyykin pesua on jouduttu tekemään myös BJR:n sisällä.

Olisiko kuitenkin niin, että Saintula edes jonkinlaisena tolkun miehenä on saanut sanansa kuuluviin ja Kymäläisen pierut on poistettu.

Toki samaa mieltä siitä, että asian julkinen poisputsaaminenkin olisi syytä vielä tehdä ja voiko sitä tehdä ilman henkilövaihdoksia..?

Tuskin nämä veljet osaavat itse luopua vallastaan.
Omia etuja on vielä paljon ajettavina.

Puheenjohtajan käsittämättömän itkuraivarin suurin vaikutus tulee näkymään harrastajien määrän laskussa BJR;ssa. En millään usko että vanhemmat ymmärtäisivät mitään syytä maksaa lasten/nuorten harrastustoiminnasta selkeästi isompaa summaa kuin Espoonlahdessa tai Laaksolahdessa.
Kun Matinkylässä harrastajamäärät tippuvat (harrastajat siirtyvät muualle), niin jäljelle jäävät maksavat vieläkin enemmän. Näin toimii maailman paras organisaatio !
 

Stonehenge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
En millään usko että vanhemmat ymmärtäisivät mitään syytä maksaa lasten/nuorten harrastustoiminnasta selkeästi isompaa summaa kuin Espoonlahdessa tai Laaksolahdessa.
Kun Matinkylässä harrastajamäärät tippuvat (harrastajat siirtyvät muualle), niin jäljelle jäävät maksavat vieläkin enemmän. Näin toimii maailman paras organisaatio !

Tiedätkö sinä tai ymmärrätkö paljonko harrastajat maksavat seuralle BJRssä enemmän kuin EKSissä tai ylipäätään maksavatko enemmän?

Suurimmat osuudet kuukausimaksuissa jääkiekon harrastuksessa johtuvat joukkueiden jääkustannuksista. Puheet BJRn hallinnon kustannuksista ovat aika mututasolla tällä palstalla. Kustannusvaikutus poikien harrastamiseen on marginaalinen, sellainen että edes köyhinkään harrastaja ei huomaisi hallinnon kustannusavaikutusta omissa kuukausimaksuissaan.
 

Mahti

Jäsen
Stonehenge,

Tiedän. Enemmän maksavat. Merkittävästi enemmän.

Jääkustannukset yksi iso osa, kaupunki kompensoi voimakkaasti.
Eri sarjoihin osallistuvilla matkapelien kustannukset yksi iso osa.
Hallintokulut yksi osa.

Juurihan luit BJR;n puheenjohtajan itkuvirren jossa ilmoitti BJR;n joutuvan maksamaan C-ja B-junnuvalmentajien palkat, tuskin hän valehteli?
BJR ottaa palkkarahat...., ainiin BJR;n maksavilta vanhemmilta!

Toivottavasti erinomaista lasten ja nuorten urheilukasvatustyötä ei tuhota Espoossa kokonaan. Kustannukset karkaavat älyttömyyksiin jo ihan terveelläkin tavalla toimittaessa.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Stonehenge,

Tiedän. Enemmän maksavat. Merkittävästi enemmän.

Jääkustannukset yksi iso osa, kaupunki kompensoi voimakkaasti.
Eri sarjoihin osallistuvilla matkapelien kustannukset yksi iso osa.
Hallintokulut yksi osa.

Juurihan luit BJR;n puheenjohtajan itkuvirren jossa ilmoitti BJR;n joutuvan maksamaan C-ja B-junnuvalmentajien palkat, tuskin hän valehteli?
BJR ottaa palkkarahat...., ainiin BJR;n maksavilta vanhemmilta!

Toivottavasti erinomaista lasten ja nuorten urheilukasvatustyötä ei tuhota Espoossa kokonaan. Kustannukset karkaavat älyttömyyksiin jo ihan terveelläkin tavalla toimittaessa.

Tätä mä en nyt ymmärrä. Kenen ne valmentajien palkat sitten pitäisi maksaa jossei juniorien vanhempien? Mikä tässä on ongelma?

Onko tässä nyt oikeasti mitään muuta ongelmaa kuin se, että vingutaan siitä että harrastus maksaa? Jos halutaan hyviä valmentajia joilla on oikeasti mahdollisuus panostaa siihen valmentamiseen, se maksaa. Ja sen maksavat juniorien tapauksessa juniorien vanhemmat.

Liigajoukkueenko se pitäisi maksaa? Miksi?
 

Mahti

Jäsen
Tätä mä en nyt ymmärrä. Kenen ne valmentajien palkat sitten pitäisi maksaa jossei juniorien vanhempien? Mikä tässä on ongelma?

Onko tässä nyt oikeasti mitään muuta ongelmaa kuin se, että vingutaan siitä että harrastus maksaa? Jos halutaan hyviä valmentajia joilla on oikeasti mahdollisuus panostaa siihen valmentamiseen, se maksaa. Ja sen maksavat juniorien tapauksessa juniorien vanhemmat.

Liigajoukkueenko se pitäisi maksaa? Miksi?

Ei, vaan juuri näin. Lasten ja nuorten oikeanlaiseen tekemiseen ohjaaminen mahdollisimman hyvien ohjaajien voimin on tärkein asia. Se myös maksaa ja uskoisin jokaisen hyvää ohjausta saaneen hyväksyvän asian. Tämä selvää ja ihan oikein. Eikä maksaminen kuulu liigajoukkueelle joka on täysin eri organisaatiota.

Nyt BJR ilmoittaa maksavansa tiettyjen kilpajoukkueiden valmentajien palkat. BJR koostuu aika isosta määrästä pikkulapsia/nuoria joilla ei ole mitään tekemistä KILPAjoukkueiden toiminnan kanssa. MUTTA, BJR;n puheenjohtajan ilmoituksen mukaan joutuvat osallistumaan taloustalkoisiin. Espoonlahti, Laaksolahti ja Leppävaara EIVÄT osallistu, niinkuin ei kuulukaan.
 
Voit ainoastaan verrata EKS/BluesJr:ia korkeintaan saman ikäluokan joukkueita joissa niissäkin on eroja mm harjoitusmäärissä, matkoissa yms.
Kilpajoukkueita kun ei voi verrata kun EKS:llä ei niitä ole.
Oikeastaan, vertailukohtia ei taidakkaan olla.

Miten niin ei löytyisi vertailukelpoisuutta? Miten niin EKS:lla ei ole kilpajoukkueita? Nuohan pelaavat A:n osalta samaa sarjaa (Nuorten Mestis), jossa nyt kustannukset ylipäätään matkakuluineen ovat aivan omaa luokkaansa.

Niin onko nyt sitten niin, että BJR (kasvattajaseurana, sama sarja) ei olekaan saanut liigalta tukirahojaan ja EKS:lle (kasvattajaseurana, sama sarja) ei niitä annetakaan?

Eikö täälläkin käyty taannoin keskustelua siitäkin, että EKS löi viimeksi Blues Akatemian 3-2 keskinäisessä pelissä? Urheilullisin perustein väitetty jako voisi siten mennä toisinkin...

Btw. EKS:n A-nuorten kotisivuilta käy ilmi, että ahkerasti näyttää joukkueen varainhankinta yhteistyökumppaneiden muodossa toimineen. BJR / Blues Akatemian osalta joukkueesta ei tiedoteta tuossa muodossa oikeastaan mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Löysit sitten peräti yhden tulkinnanvaraisen "kilpajoukkueen" joka häilyy A:n suomisarjan ja Mestiksen alkusarjan välillä... Hurraa ! Tuolla EKS-A:ssa pelaa kuitenkin kavereita jotka eivät mahtuneet A-Akatemiaan.

Hip hurraa! Mitä tulkinnanvaraisuutta samassa sarjassa pelaamiseen liittyy?

Oman ajatukseni mukaisesti kuitenkin näiden kahden joukkueen ero tulisi olla selkeästi isompi kuin näyttäisi olevan, koska toisen pitäisi ainakin lähtökohtaisesti olla "kaupungin kakkosjoukkue". Jos resursseja on ainakin (ollut) Kymäläisen nyt kadottamien valmennuskulujen verran enemmän niin kyllä ainakin itse odottaisin / vaatisin, että tuollainen joukkue menee selkeämmin edellä. Tämä sillä edellytyksellä - en tiedä - että näistä kahdesta EKS maksaa kulunsa ilman Jääkiekko Espoo Oy:n tai muun tahon tukia.

Ettei unohtuisi --> kertakaikkiaan hieno homma, että peräti kaksi espoolaisjoukkuetta tuolla kamppailee.

Mitä pelaajien "mahtumiseen" liittyy niin näkisin niin, jos katsoo vaikka nyt sitten viimeisimpien EKS:n pelien tilastoista pistemiesten nimiä, että saattaisi pikemminkin kyse olla kyse haluttomuudesta mennä Blues Akatemiaan kuin sinne "mahtumattomuudesta".
 

Mahti

Jäsen
Löysit sitten peräti yhden tulkinnanvaraisen "kilpajoukkueen" joka häilyy A:n suomisarjan ja Mestiksen alkusarjan välillä... Hurraa ! Tuolla EKS-A:ssa pelaa kuitenkin kavereita jotka eivät mahtuneet A-Akatemiaan.

Sarjatilanne kertoo tason, ei yksittäinen ottelu, tiedät sen varsin hyvin itsekkin.
En usko Akatemioiden tai entisten Blues-Teamien saaneen koskaan mitään muuta tukea kuin kaupungin halvemmat jäät.

Ja näissä maksuasioissa olenkin eniten huolissani BJR;n harrastejoukkueista.
Ei ole oikein että harrasteryhmiltä matinkylässä otetaan rahaa kilpajoukkueille.
Nythän matinkylässä BJR joutuu (tämän hetkisen) puheenjohtajansa mukaan maksamaan kilpajoukkueiden valmentajien palkat, itse ilmoitti sen BJR;n sivuilla, eikä puheenjohtaja valehtele, eihän?
Näinkö selittyy kalliimmat harrastusmaksut?

Kilpajoukkueiden (mikä on kilpajoukkue, mikä ei?) maksuissa eri kaupunginosissamme on selkeä ero.

Tämä asia nyt ei välttämättä kuulu asiaan, mutta pyynnöstäsi pieni selvennys lienee paikallaan;
A-ikäluokassa on aina ollut nuoria jotka haluavat pelailla helpommin ja sitten kilpailuhenkisempiä nuoria. Se, mihin joukkueeseen menee ei välttämättä ole ollenkaan kiinni lahjoista tai taidosta.
 

ralph cox

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, AS Roma, Blues
Jääaikojen riittävyys on Espoossa erittäin niukka, joten sitä taustaa vasten jääaikojen kova hinta juniorijoukkueille taitaa olla valitettavasti ihan perusteltu. Menisivät tuollakin hinnalla arviolta 130% kaupaksi; jos jääaikaa olisi enemmän, joten ongelmaan ei oikein ole muuta lääkettä kuin jäätä lisää. Toivottavasti jo kahden vuoden kuluttua tilanne olisi vähän helpompi.

Blues Juniorsin toimiston toiminta joukkueiden suuntaan on hyvää, ja siitä seuran puolelta aiheutuvat kustannukset ovat joukkueille hyvin minimaalinen osa kulubudjettia. Minkäänlaista kustannusten työntöä harrastejoukkueille ei esiinny, kustannukset käydään läpinäkyvästi läpi ja hyväksytään vanhempainkokouksissa.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Blues Juniorsin toimiston toiminta joukkueiden suuntaan on hyvää, ja siitä seuran puolelta aiheutuvat kustannukset ovat joukkueille hyvin minimaalinen osa kulubudjettia. Minkäänlaista kustannusten työntöä harrastejoukkueille ei esiinny, kustannukset käydään läpinäkyvästi läpi ja hyväksytään vanhempainkokouksissa.

Juuri tämän halusin minäkin, että joku tuo täällä esille. Joukkueen pääkohtaiset kustannukset ovat sen oma toiminta (valmennus, jäämaksut, tuomarimaksut, toimihenkilökorvaukset, matkakustannukset (bussit, ruokailut), sarjamaksut, varustekulut).

En todellakaan osaa sanoa, että onko harrastaminen halvempaa Espoonlahdessa tai Laaksolahdessa ja tästä toivon, että väittäjät toisivat faktaa tueksi. Itse tiedän faktana, että EPS:ssä valmentajille maksetaan huomattavasti vähemmän. Tämä näkyy yleisesti laadussa.

Mitä tulee tuohon A-junnu esimerkkiin niin itse olen sitä mieltä, että Espoossa löytyy laadukkaita pelaajia ja osaamista pyörittää kolmea vakavastiotettavaa joukkuetta. Nämä ovat edustuksen ykkönen ja sen kakkosjoukkue sekä "joku muu". Valitettavan monessa ikäluokassa joku muu on jäänyt puuttumaan kun edustusryhmien ulkopuolelle jääneet tai jättäytyneet ovat hajonneet Espoonlahteen, Matinkylään tai Laaksolahteen. Mielestäni olisi kaikkien edun mukaista, että ikäluokassa kuin ikäluokassa olisi vähintään sen kolmas kilpatason (1-divaritason) joukkue.
Tällä kaudella A-junioriessa EKS on tässä onnistunut. Osittain tätä on auttanut hyvien EKS-ikäluokkien lisäksi, yhteistyössä puuhattu MK-joukkueiden yhdistyminen EKS:ään 92- ja 93- ikäluokissa sekä 94-ja 95 ikäluokkien puuttuminen Matinkylästä.
 

Stonehenge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
En todellakaan osaa sanoa, että onko harrastaminen halvempaa Espoonlahdessa tai Laaksolahdessa ja tästä toivon, että väittäjät toisivat faktaa tueksi. Itse tiedän faktana, että EPS:ssä valmentajille maksetaan huomattavasti vähemmän. Tämä näkyy yleisesti laadussa.

Osaan sanoa, tietoon perustuen, että harrastaminen samassa ikäluokassa, samoilla jäämäärillä, turnaustapahtumilla ja muulla joukkueen toimintaan liittyvällä rekvisiitalla ei ole sen halvempaa Laaksolahdessa tai Espoonlahdessa.

Se mikä tekee Espoossa harrastuksesta kalliin, on edellisissä viesteissä mainittu jään hinta. Jos joukkueen jääkustannukset 7:llä viikkotunnilla on vajaa 50teur, ja se kohdistetaan vaikka 30 pojalle, niin kyllä siitä tulee vanhemmille maksettavaa. Tekee muuten 1700€ vuodessa. Varsinkin jos vertaa esim Turkuun, jossa käsittääkseni junnujen jäät ovat joukkueille ilmaisia (?). Joku turkulainen voinee vahvistaa.

Toinen kysymys on onko valmennuksen laatu maksetun rahan arvoista? Kokemukseni mukaan näin Espoossa pääsääntöisesti on. Ja uskon että hyvä valmennus junnuissa on yksi hyvin vaikuttava tekijä Espoolaisen juniorityön laadussa. Tottakai aina mahtuu mukaan myös poikkeuksia, mutta yksistään hyvät palkat junnuvalmentajille ei takaa laatua. Monissa tapauksissa on myös hyviä isä-valmentajia, joidenka pojat pelaa joukkueissa, ja he eivät tietääkseni tee tuota hommaa rahasta vaan rakkaudesta lajiin ja poikiinsa, pyyteettömästi.
 

Trick

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Toivo Isänmaa,
-haastavassa taloudellissa tilanteessa junnujoukkueiden tukeminen tullee
olemaan vähäisempää. Pk-seudun muihin kilpailijoihin nähden onko toiminta Espoon nuorilla edullisempaa vai arvokkaampaa? Luulisin edullisemmaksi. En tiedä.
-Ainakin B-ikäluokasta lähtien harjoittelu taataan jokereissa ja hifkissä veloituksetta? Nuoremmat maksavat.

Eikö yksi nimenomainen tavoite BluesJuniorssin perustamiselle ollut juuri kustannusten aisoissa pysyminen. Kilpailullisten tavoitteiden lisäksi.

Tuon EKS;n käräjähomman ilmoittivat jo aiemmin vetäneensä (yhteistyö-hengessä) pois. Eli kommenttisi pois potkimisesta ei tukisi tätä yhteistyö-henkeä?

Toivottavasti saavat asiat järjestykseen ja Kivilinnoja tulee jatkossakin!

Wanha! Mutta jotain kulisseissa on tapahtunut, Herrat Ikonen ja Kymäläinen ovat "kadonneet" Kiekkoilun Tuki ry:n hallituksesta.

Onko tietoa mitä siellä on tapahtunut? Kiinnostaa kovasti.
 

Mahti

Jäsen
Juuri tämän halusin minäkin, että joku tuo täällä esille. Joukkueen pääkohtaiset kustannukset ovat sen oma toiminta (valmennus, jäämaksut, tuomarimaksut, toimihenkilökorvaukset, matkakustannukset (bussit, ruokailut), sarjamaksut, varustekulut).

En todellakaan osaa sanoa, että onko harrastaminen halvempaa Espoonlahdessa tai Laaksolahdessa ja tästä toivon, että väittäjät toisivat faktaa tueksi. Itse tiedän faktana, että EPS:ssä valmentajille maksetaan huomattavasti vähemmän. Tämä näkyy yleisesti laadussa.

Mitä tulee tuohon A-junnu esimerkkiin niin itse olen sitä mieltä, että Espoossa löytyy laadukkaita pelaajia ja osaamista pyörittää kolmea vakavastiotettavaa joukkuetta. Nämä ovat edustuksen ykkönen ja sen kakkosjoukkue sekä "joku muu". Valitettavan monessa ikäluokassa joku muu on jäänyt puuttumaan kun edustusryhmien ulkopuolelle jääneet tai jättäytyneet ovat hajonneet Espoonlahteen, Matinkylään tai Laaksolahteen. Mielestäni olisi kaikkien edun mukaista, että ikäluokassa kuin ikäluokassa olisi vähintään sen kolmas kilpatason (1-divaritason) joukkue.
Tällä kaudella A-junioriessa EKS on tässä onnistunut. Osittain tätä on auttanut hyvien EKS-ikäluokkien lisäksi, yhteistyössä puuhattu MK-joukkueiden yhdistyminen EKS:ään 92- ja 93- ikäluokissa sekä 94-ja 95 ikäluokkien puuttuminen Matinkylästä.

Tiedän ja toivon, jne. Niin minäkin.

Espoonlahtelaisten "heikommasta" valmennuksesta on putkahtanut U17-jengiin Bluesista valituista 2/3, 1/3 joensuusta.
http://www.bluesmatinkyla.fi/index.php?bW9kPWNvbnRlbnQmYWN0PXZpZXdhY29udGVudGl0ZW0mdG9waWNpZD00JnBhZ2VfaWQ9NzI3NCZzcmE9MCZzcnQ9MCZjaGVjaz1hYzNiM2I3ZjliMzFlNjRmMzE5YzlkYWUzNzQ0OTBlZg==
Jaahas..... ja päivitetyn listan mukaan joensuun poika on poissa ja tilalle laitettu yleisesti heikommasta valmennuksesta nauttinut nuori. Näin siis Bluesjoukkuetta edustaa maajoukkueessa 100% espoonlahtelaispojat.
http://leijonat.fi/maajoukkueet/u17/201314/item/8745-u17-kokoonpanoon-muutama-muutos-tassa-paivitetty-rosteri.html

Myöskin U16-joukkueen pelaajalista pullistelee "heikomman", halvemman valmennuksen tuotoksia espoonlahdesta, BJR-tuotanto heikkoa, oikeastaan olematonta.
http://www.bluesmatinkyla.fi/index.php?bW9kPWNvbnRlbnQmYWN0PXZpZXdhY29udGVudGl0ZW0mdG9waWNpZD00JnBhZ2VfaWQ9NzE1MyZzcmE9MCZzcnQ9MCZjaGVjaz01NWIwMjA3MDk2OTM5N2UzNzRmM2VjNzJjZjJhMWMwNA==

Onko maajoukkueisiin nimeämisen yhtenä esteenä nimenomaan BJR ja Matinkylä vai miten tuota tulisi tulkita ?

Ja poikkeushan vahvistaa säännön, U18-joukkueessa ainoa Bluesilainen on matinkylän kiekkoilun kasvatti !
http://leijonat.fi/uutiset/tuoreimmat/item/8744-u18-pikkuleijonien-lopullinen-turnausjoukkue-selvilla.html

Pääasiahan tietenkin on että myös Espoolaispoikia on maajoukkueiden ringeissä, mistä pojat sitten tulevatkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös