Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

KHL:ssä muutoksia – asetelmat tasoittuvat?

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana Jesus Shaves, 27.03.2018 klo 14.21.

 1. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Tämän mukaan bonukset lasketaan salary cap'iin mukaan mutta bonuksien vuoksi capin saa ylittää 7.5%.

  NHL CBA FAQ - CapFriendly - NHL Salary Caps

  Linkistä lisää informaatiota asian tiimoilta.

  What is a Performance Bonus?
  A Performance Bonus can be given to a player in addition to their salary. Performance bonuses are only paid to the player if they meet the requirements as defined by the bonus. Performance bonuses count against the salary cap; however, a team can exceed the salary cap due to performance bonuses by the maximum performance bonus cushion amount of 7.5 percent of the upper limit. Not all players are eligible for Performance Bonuses, and to receive a bonus within their contract, a player must meet one of the following criteria:
  1. The player is on an entry-level contract.
  2. The player has signed a one-year contract and is over 35 years old.
  3. The player has signed a one-year contract after returning from a long-term injury (has played 400 or more games, and spent 100 or more days on the Injured Reserve in the last year of their most recent contract).
   
 2. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Olin juuri tulossa laittamaan tuon tismalleen saman tekstin. Veikkaisin, että ihan tuollaisilla ehdoilla ei KHL:n bonusjärjestelmä tulisi toimimaan, jos isoihin joukkueisiin halutaan kiinnostavia staroja jatkossakin. Kohosen eilen mainitsema "yhtiöjärjestely" kuulostaa huomattavasti todennäköisemmältä: joukkue maksaa pelaajilleen sovitun määrän palkkaa ja loput hoidetaan omistajilta pelaajien yhtiöille erillisillä soppareilla tai jotain vastaavaa.

  Siinä @powerplaymaker on taatusti aivan oikeassa, että SKA:n täysin ilmeinen erityisasema vituttaa muita isoja venäläisjoukkueita, jotka ovat kyllä oman arvonsa tuntevia ja tottuneita menestymään. Jokereiden kohdalla tilanne on kuitenkin ihan erilainen sikäli, että sen budjetti koostuu joka tapauksessa armopaloista mitä tulee sen nostamiseen kilpailukykyiselle tasolle. Ufassa, Kazanissa ja Moskovassa toisin sanoen vituttaa se, että SKA saa tarpeetonta lisäetua, kun taas täällä se, että KHL on suomalaiselle pikkuseuralle täysin epäreilu sirkussarja.

  Itselleni nousee muutamia kysymyksiä mieleen sellaisesta skenaariosta, jossa KHL asettaisi oikeasti tuollaisen palkkakattojärjestelmän:
  - Putoaisiko Jokereiden budjetti nykyistä alemmalle tasolle?
  - Miten Seattlen joukkueen perustaminen NHL:ään vaikuttaa? Parisenkymmentä parasta KHL-pelaajaa NHL:ään?
  - Mitä kävisi yleiselle kiinnostavuudelle pelin tason oletettavasti laskiessa?
  - Mitä kävisi yleiselle kiinnostavuudelle starojen määrän oletettavasti vähentyessä tietyissä seuroissa?
  - Vähentäisikö tämä KHL-seurojen tekemiä tappioita ja riippuvuutta valtion rahoituksesta?
   
 3. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Totta ja samaa mieltä. Seuraan venäläistä mediaa ja kyllä siellä on yhä enemmän juttua toimittajienkin kynästä tästä asiasta. Mutta enpä kirjoittanut SKA:n suosimisesta. Vaan siitä, että jos KHL:ssä keskimääräiset pelaajabudjetit alittavat mm. Saksan, Sveitsin ym kärkijoukkueiden pelaajabudjetit, KHL ei pysty tarjoamaan riittävän kovaa palkkaa NHL:n ulkopuolelle jääville eurooppalaisittain huippupelaajille. Tällöin Euroopan kovimmat joukkueet tulevat muualta kuin KHL:stä. Tähän en usko ilman, että KHL:n tehtävä muuttuu. Toki tätä toivon, koska samalla loppuisi Jokerien rahoitus.
   
 4. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  OIkeastaanhan tässä pitäisikin siis katsoa joukkueiden rahankäyttöä ylemmällä tasolla eikä tuijottaa pelaajabudjettia sokeasti.

  Toki joukkueiden organisaatioiden koko & rakenne vaihtelee, mutta näin kulurakennetta tarkastelemalla saattaisi saada paremman ymmärryksen siitä minne rahat kulkeutuvat, ja kuinka paljon pelaajille ohjataan rahaa pelaajabudjetin ulkopuolelta.

  Toki tuontyyppistä lähes "open books" lähestymistapaa ei varmasti saada aikaiseksi KHL:ssä.
   
 5. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Vaikka ei menekkään palkkakattokeskustelun alle, niin muutos KHL:ssä:

  Jugra ja Lada ovat ulkona ensi kaudella.
   
 6. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Oikea suuntaus, mutta vielä olisi muutama muukin joukkue tuolta ulostettava. Ainakin toistaiseksi näyttäisi että Slovanista ja Riigasta halutaan pitää väkisinkin kiinni, vaikka kummankin touhu on viime vuodet ollut enemmän ja vähemmän sekaisin. Myös Admiral taitaa olla aika pahoissa vaikeuksissa, joten ihan suosiolla tuosta saisi vielä muutaman joukkueen ennen ensi kautta tiputtaa pois.

  Mitä taas tulee tuohon palkkakattoon, niin todelliseen testiinhän se joutuu siinä vaiheessa kun Venäjän omat pojat alkavat haikailemaan enemmissä määriin NHL:än puolelle. Tuossa vaiheessa saattaa homma lähteä lipsumaan niihin "Pimeisiin palkkohin" .
   
 7. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  jatkoajan uutinen osaisi kertoa, että palkkakatto on ensikaudella "850" miljoonaa ruplaa ja sitä seuraavalla kaudella "800" miljoonaa ruplaa. Luvut heittomerkeissä, koska juttu osaa kertoa myös sen, että niin sanottu kova palkkakatto tulisi vasta kaudelle 2020-21, jolloin palkkakatto olisi näillä näkymin 900 miljoonaa ruplaa. Ja yllättyneitä oli..
   
 8. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Samalla uutisoitiin ensi kauden starttaavan vasta syyskuussa (1.9.). Lisäksi nousee 56:stä 60:een, mikä Jokereiden osalta tietänee paria peliä lisää SKA:ta ja Riikaa vastaan.

  Tämän lisäksi KHL ilmeisesti harkitsee pudotuspeleihin sellaista muutosta, että konferenssivälierien jälkeen ei pelattaisikaan enää konferenssifinaaleja, vaan jo siinä vaiheessa Idän ja Lännen joukkueet pelaisivat keskenään. SKA-TsSKA Gagarin Cupin finaalissa tästä eteenpäin?

  Lainaus:
  Näin siis kertoi myös omalla Twitter-sivullaan:

  "KHL Board of Directors approved the salary cap for next seasons:
  2018-19 – 850 million rubles + 20% fine for violation of soft salary cap
  2019-20 – 800 million rubles + 30% fine for violation of soft salary cap
  2020-21 – 900 million rubles (hard cap)"
   
 9. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Ilmeisesti yksi joukkue saamassa kenkää sitten seuraavan kauden jälkeen (tass.ru) ja jos KHL saa uskottavan hakemuksen ulkomaalaiselta joukkueelta, niin ulos potkittavien määrä nousee kahteen. Kun tuossa sanat noin asetellaan (vaikka google kääntäjän kanssa tavailen), niin voisi kuvitella, että molemmat ulos potkittavat tulevat olemaan venäläisiä seuroja.

  Venäjän kiekkoliiton pomo (Vladislav Tretyak) ei tykkää tänään tehdystä päätöksestä (tass.ru) ja voisi kuvitella, ettei tule tykkäämään siten ensi kauden päätteeksi mahdollisesti tehtävästä, samankaltaisesta päätöksestä.
   
 10. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Hyvä vaan että huonoimpia jengejä pois niin taso nousee!

  Sama juttu kotimaan Liigassa niin mielenkiinto mahdollisesta paluusta edes vähän nousisi.
   
 11. Gags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Tuosta palkkakatosta sen verran, että en usko hetkeäkään että se toteutuu vedenpitävästi. Ihan varmasti sitä rikotaan jossain muodossa samantien. Miksi venäläiset tässä asiassa olisivat kuuliaisempia kuin missään muussakaan asiassa? Jos nyt oletetaan että se toteutuu, niin sarjan taso kyllä laskee samantien. Kuka Venäjälle enää lähtisi pelaamaan? Ei sinne tähänkään asti ole kukaan lähtenyt muuta kuin rahan takia. Jokereita tämä tietenkin toteutuessaan palvelisi, sillä about samalla palkkatasolla useampi ulkomaalaispelaaja varmasti valitsee Jokerit. Toki se edellyttää että Jokerit pystyy maksamaan palkkakaton rajalle meneviä palkkoja jatkossa.
   
 12. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Näen palkkakattojen hyödyn niiden silmissä, joille on tärkeää että kaikki nallekarkit menevät tasan. Itse olen sitä mieltä, että tasapäistäminen on läskin kouluampujakansan hapatusta eikä kuulu millään tavalla eurooppalaiseen urheiluun. Täällä pitää olla ne Realit, Barcat, Bayernit, PSG:t, muutamat valioliigajoukkeet, SKA ja ZSKA, jotka ostavat kaiken minkä haluavat. Tähtisikermät kuuluvat eurooppalaiseen urheiluun, vaikkakin ne omat suosikkijoukkueeni ovat asemassa jossa eivät voi käytännössä voittaa koskaan yhtään mitään ilman ihmettä. Tai noh, fudiksen puolella ei auttaisi edes se ihme.
   
 13. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Yllä pitkälti samaa suomeksi, mitä KHL:n ja SKA:nkin pomo Medvedev sanoi venäjäksi. Medvedev oli huolissaan siitä, että olympia- ja NHL-tason pelaajia ei jatkossa KHL:ään tulisi, kun palkoille lyödään katto. Medvedev ihmetteli, miksi ei puhuta palkkalattiasta KHL:n kehittämisessä ja annetta palkkakaton olla vapaampi. Medvedev totesi, että palkkakatto alkaa [näillä näkymin] kovana kolmen vuoden päästä, mutta ketä kiinnostaa silloin pelata KHL:ssä ja Venäjän kannalta on vielä olympialaiset taas nurkan takana. Medvedevin kirjoituksen voi ymmärtää niin, että KHL tarvitsee palkkalattian liigan kehittämiseksi, mutta Venäjä ei tarvitse KHL:ään palkkakattoa. Championat.comissa julkaistu kirjoitus löytyy tästä.
   
 14. anteror Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Tretjak, Majorov
  Näin nallekarkkien maksajana vituttaa että ne nallekarkit pitää hankkia siltä yhdeltä ja ainoalta Kroisos Pennoselta. Mutta jos jonkun mielestä tää on vain normimarkkinataloutta niin on se sit varmaan niinkin
   
 15. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Itseä ei vähääkään hetkauta sekään, että touhu on kaukana normaalista markkinataloudesta. Jos sheikit ja oligarkit haluavat työntää satoja miljoonia joka kausi harrastuksiinsa, niin se on vain ja ainoastaan positiivinen asia. Jos olisin miljardööri niin voisin itsekin kuvitella helposti tekeväni niin
  Lainaus:
  Medvedevillä on pointti. Mitä enemmän tähtiä, sen enemmän mikä tahansa sarja kiinnostaa. Siihen on syynsä miksi vaikkapa UCL:stä on tullut se mikä se on, eli ainoastaan huippuliigojen rikkaimpien joukkueiden hiekkalaatikko jonne ei lilliputteja haluta ottaa osille. Sen sijaan, että itkettäisiin parin joukkueen muita isommista resursseista, pitäisi miettiä mistä vastaavanlaisia massijengejä voisi saada lisää. Tommoset Ladat ja hantimansikat joutavatkin helvettiin. Riika ja Slovan olisivat voineet mennä samalla oven avauksella.
   
 16. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Sitten kun arabit alkavat työntämään rahaansa jääkiekkoon, niiin osa joukkueista saa olla erittäin tyytyväisiä - tätä odottavan aika saattaa kuitenkin käydä pitkäksi. Olisihan se hienoa kun KHL:ssä (tai miksei kotoisessa Liigassakin) joukkueista 75+% olisi näitä "massijengejä" ja kaikki joukkueet täynnä toinen toistaan suurempia staroja. Tämä nyt ei kuitenkaan ole mitenkään realistinen odotus.

  Ei futiksessakaan Ligue 1:ssä, Serie A:ssa, La Ligassa, Valioliigassa ja Bundesliigassakaan pääosa joukkuesta ole mitään "massijengejä". Osalla urheilujoukkueista nyt tulee aina olemaan enemmän resursseja kuin toisilla. Eihän se kovin reilulta tietenkään vaikuta, mutta näinhän se vaan on. KHL:n tapauksessa parin jengin erityisvapaudet ovat sitten vähän niin ja näin. Saavutetuista eduista on kuitenkin kovin ikävää aina luopua. Kysy vaikka suomalaisilta poliitikoilta :)

  Niitä massijengejä ei varmaan tule mistään lisää ellei joku niihin joukkueisiin halua alkaa työntämään rahaa. Eihän KHL-jengin pyörittäminen millekään bisnekselle haise. Tosin harrastuksena tuohan on jopa kokonaisedullinen verrattuna vaikkapa F1-tallin pyörittämiseen.
   
 17. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Jos KHL:ssä pitää tehdä muutoksia, niin tuo SKA:n ja tuomarit voisi ampua vaikka kuuhun pelaamaan. Voivat keksiä omat säännöt, eikä tarvitse hävitä ainuttakaan peliä.

  Cskaa vastaan 7 pelaajaa kentällä, eivätkä dumarit näe tätä edes videolta.
   
 18. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ketä kiinnostaa pelata KHL:ssä kun yksi joukkue tekee 56 pelin runkosarjassa yli 50 maalia enemmän kuin sarjan 2 tai 100 maalia enemmän kuin puolivälierävastustajansa? Lisäksi tuomarit on maksettu sokeiksi.

  Näin katsojana en ole katsonut ensimmäistäkään SKA:n peliä 1,5 kauteen.
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Vaikka en kannata nykyistä Jokerien edustusta KHL:ssä, arvaan silti @Wire ketä kiinnostaa pelata KHL:ssä. Lähes kaikkia pelaajia, jos he saavat riittävän korvauksen. Rahasta on kyse ensisijaisesti ja pääsääntoisesti. Uralla eteneminen tulee seuraavana.
   
 20. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Nostamalla palkkalattiaa ja mm. talouteen liittyviä vaatimuksia, KHL olisi kiinnostavampi. Itse en näkisi palkkakattoa huonona, jos se olisi riittävän korkea ja valvonta rehellistä. Mutta KHL tekee kuten muut päättävät.
   
 21. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Pelaajat pelaa rahasta vaikka Namibiassa mutta omistajia ei kiinnosta upottaa rahaa yhtään enempää kuin nyt ovat laittaneet kiinni.
   
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Näin olen asian itsekin ymmärtänyt kun KHL:n johto on ryhtynyt "kapinaan" palkkakattoa vastaan. Isot venäläisyritykset, jotka ovat viime kädessä valtiollisia ja Putinin kontrollissa, haluavat maksaa jatkossa vähemmän tukea.
   
 23. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Hyvä pointti. Lattian nostaminen toki osaltaan nostaa yleistasoa, koska se pudottaa juuri ne heikoimmat joukkueet pois pelistä/varmistaa ettei mitään junnuporukoita höystettynä muutamalla tusinakokeneella ole mukana ja olisi siksi hyvä uudistus. Itselläni tuon katon osalta ongelma on se, että kuten jo olen todennutkin, niin tähtisikermät kuuluvat eurooppalaiseen urheilukulttuuriin, enkä missään tapauksessa haluaisi luopua niistä missään lajissa, vaikkei omilla suosikeilla olekaan sellaisten kasaamiseen mitään mahdollisuuksia.
   
 24. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Tiedä sitten tuleeko vaikuttamaan asetelmiin mitenkään merkittävästi, mutta mikäli uskomme tätä juttua championat.ru sivustolla, niin mitä ilmeisimmin Torpedo Nishi-Novgorod siirtyy ensi kaudeksi itäiseen konferenssiin. Sehän tulisi siis ilmeisesti tekemään sen, että läntisessä konferenssissa pelaa ensi kaudella 12 joukkuetta ja itäisessä 13 joukkuetta.
   
 25. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)