KHL - Raha ratkaisee?

  • 81 211
  • 283
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Voisi tosiaan kuvitella, että jos hyökkääjä takoo 55 pelissä tehot 7+12, niin siinä saattaa seurallakin olla vähän jotain sanomista sen suhteen, jatkaako pelaaja heillä vai ei.
Mutta mutta... Jos pelaaja ei onnistu hyvin KHL:ssä johtuu se joka tapauksessa aina siitä, että Venäjä on asuinpaikkana niin paska (vaikka pelaaja epäonnistuisi esimerkiksi EU-valtiossa Riikassa, kuten esimerkiksi Lee Sweattille kävi), ei siitä että KHL:n pelillinen vaatimustaso olisi ollut pelaajalle liian korkea :).

Mutta olen toki varmaan väärässä, jos Perrin on sanonut Keskisuomalaisessa, että Jyväskylä on tosi mesta paikka eikä ne Venäjän miljoonat silleen oikeen niinku houkuta, tiätsä.
Jep, onhan se kivempi sanoa jyväskyläläiselle sanomalehdelle, että siirryin Jyväskylään siksi että täällä on mukava asua enkä siksi, että en pärjännyt tarpeeksi hyvin Venäjällä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Mitä tuolla vaatimustasolla tarkoitat?
Pelillistä vaatimustasoa. Sitä, että pystyy pelaamaan sarjassa sillä tasolla, mitä ulkomaalaisvahvistukselta odotetaan.

Kenties harjoittelua? Jos näin, niin voin todeta, että aika paljon kovempaa ja laadukkaamminen mennään esim. SM-Liigassa. Tästä esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa Jarkko Immonen joka Radio Jyväskylän haastattelussa haukkui Kazanin joukkueharjoitukset luokattomiksi ja heikoimmiksi urallaan. Tästä syystä mies on alkanut kehittää yksilötaitojaan itsekseen vapaa-ajallaan, tuo toki on alkanut tuottaa tulosta. Vai onko Jarkkokin mielestäsi väärässä ja haluaa vain lisää peliaikaa, purkaa mielipahaa tai jotain muuta vastaavaa?
Tästä on sitten olemassa ristiriitaista tietoa. Joidenkin lähteiden mukaan Venäjällä harjoitellaan älyttömiä määriä, kun toiset sanovat ettei siellä harjoitella likimainkaan yhtä paljon kuin Suomessa. Ota näistä selvää?

Mitä Immoseen tulee, on hän kiistatta kehittynyt Venäjällä. Immosen tehot ovat Venäjällä laskeneet SM-liigaan verrattuna (kuten pelaajalle yleensä Venäjälle siirtyessä tapahtuu), mutta näytöt maajoukkueessa ovat olleet vakuuttavia.

Pelitaso, mitä helvettiä tuo edes tarkoittaa?
Pelillistä tasoa.

Välivaara on sinänsä oikeassa, että tuolla tuo peli on aika hidasta tai lähinnä ehkä verkkaista ja peli pyöri todella paljon kulmissa.
Mitä hitaampitempoista ja vähemmän fyysistä peli on, sitä helpompaa pitäisi pisteiden teko olla nopeille ja taitaville pelaajille. Kuitenkin KHL:ssä pisteiden tekeminen on ilmiselvästi vaikeampaa kuin SM-liigassa. Miten selität ristiriidan?

Pidätkö SM-liigaa ihan oikeasti kovempana sarjana kuin KHL:ää?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Vai niin.. Ymmärrän kyllä että haluat ajatatella niin kuin haluat puolustaaksi KHL:ää mutta eikai pelaajan yrittäminen saa häntä tekemään enemmän pisteitä? Aika mielenkiintoinen väite.
Välivaaran omien sanojen mukaan hänelle ei tule KHL-peleissä edes hiki. Kun katsotaan Välivaaran tämän kauden tilastoja (20 ottelua, 0+4), niin eivät ne kovin paljon mairittele viime kevään maailmanmestaria. Jos oletetaan että Välivaara puhuu totta ja hän ei saa KHL-peleissä edes hikeä pintaan, niin pieniin lisäponnisteluihin voisi hänellä olla hyvinkin varaa.

Ehkä muutama kiekollinen nousu omalta alueelta vastustajan maalille saisi häneltä kuparisen rikottua tämän kauden osalta ja samalla hien pintaan? Tämän luulisi olevan Välivaaralle helppoa, koska KHL:ssä pelataan niin hidasta kiekkoa ja fyysistä kontaktia ei ole ollenkaan.

Niin, joillakin pelaajilla voi ne tehot myös tippua tullessaan SM-liigaan, kuten Esa Pirneksellä.
Joitakin esimerkkejä on myös tähän suuntaan, totta. Tosin Pirneksellä oli Atlantissa aika unelmapaikka pelata, kun sai vetää ylivoimaa mm. Sergei Mozjakinin ja Magnus Johanssonin kanssa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Sulla on aika erikoinen käsitys nähdäkseni ihmisen psykologiasta, jos luulet, että raha ei ihmistä motivoi antamaan parastaan. Itse olen siinä uskossa, että jos jotain kaveria ei kiinnosta tsempata esim. 800 000 euron vuosiliksalla, niin jostain kyllä löytyy tilalle kaveri, jota kiinnostaa.
Sulla taas on psykologiasta aika vaillinainen käsitys. Siitä löytyy ihan tutkimustuloksia, että palkkiolla pystytään motivoimaan ihmistä vain hyvin lyhytaikaisesti. Kaikki on lisäksi hyvin suhteellista. Joku niukasti toimeentuleva ihminen saadaan varmasti hetkeksi motivoitua suurilla palkkioilla, mutta kun nyt puhutaan pelaajista, joilla on jo entuudestaan miljoonia tilillään ja sitä kautta turvattu elintaso loppuelämäksi (karrikoidusti sanottuna), niin ne extra 800 000 eurot ovat hänelle enää tärkeysjärjestyksessä tasolla "ihan kiva".

Pelitilantessa pitää reagioida sadasosissa ja sen reagtion pitää tulla selkärangasta. Ei silloin ole joka tilanteessa ole aikaa alkaa miettimään että paljonko tästä maksetaankaan, viitsisikö sitä lähteä kiekon perään. Ei Jesse Niinimäistä tai Pavel Brendeistä olisi saatu paria askelta kovempia pelimiehiä maksamalla heille enemmän palkkaa.
 
motivoitua suurilla palkkioilla, mutta kun nyt puhutaan pelaajista, joilla on jo entuudestaan miljoonia tilillään ja sitä kautta turvattu elintaso loppuelämäksi (karrikoidusti sanottuna), niin ne extra 800 000 eurot ovat hänelle enää tärkeysjärjestyksessä tasolla "ihan kiva".

Mä kyllä olen sitä mieltä, että jos ne palkkiot olisivat tasoa "ihan kiva" pelaajan mielestä, niin kyllä se mieluummin pelaisi länsimaissa kuin Venäjällä. Elintasostakin kannattaa muistaa sellainen homma, että nälkä kasvaa kummasti syödessä.

Ei Jesse Niinimäistä tai Pavel Brendeistä olisi saatu paria askelta kovempia pelimiehiä maksamalla heille enemmän palkkaa.

Niin kai se homma menee vähän niin, että ensin tulee näytöt, sitten kova liksa, ei päinvastoin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mä kyllä olen sitä mieltä, että jos ne palkkiot olisivat tasoa "ihan kiva" pelaajan mielestä, niin kyllä se mieluummin pelaisi länsimaissa kuin Venäjällä. Elintasostakin kannattaa muistaa sellainen homma, että nälkä kasvaa kummasti syödessä.
Se pitää ymmärtää, että kaukakolla tehdään päätökset eri tavalla kuin kaukalon ulkopuolella. Vaikka kaukalon ulkopuolella lokoisessa nojatuolissa kuinka sanoisi olevansa "valmis vaikka tappelemaan pelipaikan puolesta" (lainaus Marko Kiprusoffilta), niin se on ihan eri asia, kun silloin kaukalossa oikeasta mennä oikeasti tappelemaan, heittäytyä kiekon eteen tai muuten ottaa sitä kipua vastaan. Sopimus jolla rahaa tulee reilusti on helppo tehdä, mutta se että siellä kaukalossa antaisi kaikkensa on toinen juttu. Elintaso ei sitäpaitsi juurikaan nouse siitä, että onko sitä rahaa tilillä miljoona vai kaksi.
Niin kai se homma menee vähän niin, että ensin tulee näytöt, sitten kova liksa, ei päinvastoin.
Kyllä, ensin pitää olla se motivaatio kohdallaan, rahasta se ei synny. Tätä tässä vissiin yritettiin sanoa.
 

Peacemaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Vityaz Chekhov, Real Madrid
Mä kyllä olen sitä mieltä, että jos ne palkkiot olisivat tasoa "ihan kiva" pelaajan mielestä, niin kyllä se mieluummin pelaisi länsimaissa kuin Venäjällä.

Mutta kyllä esim. Pietari on upea kulttuurikaupunki jossa ainakin minä asuisin mielelläni. Toisaalta saattaa olla niin, että Juha-Matti Aaltosen ykkösprioriteetti asuinpaikkaa valittaessa ei ole Mariinski-teatterin syyskauden ohjelmisto tai Talvipalatsin sunnuntain aukioloajat.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Seura haluaa oman hallin. Tilanne on sellainen, että muiden omistamasta hallista ei saa kaikkia tuloja ja joukkue on menneinä kausina myös joutunut pelaamaan kotiotteluita evakossa (mm. Espoossa) kun Riian halli on ollut varattu joihinkin konsertteihin tms. KHL :n sarjataulukon laatija ei ilmeisesti paljon kysele, että onko joukkueella aina halli käytössään. Tähän samaan on törmätty myös Pietarissa kun esimerkiksi viime kaudella SKA pelasi yhden kotiottelun Sveitsissä.

Riian halli on myös ollut paljon käytössä konserttien lisäksi mm. koripallossa, joten Dinamo halunnee oman pyhätön. Dinamohan pelasi pari peliä evakossa myös Espoossa pari vuotta sitten, kun halli oli muussa käytössä. Lisäksi joskus muistan, että pelasivat Liepajassa jne. muualla Latviassa.
 

Theone

Jäsen
Tästä on sitten olemassa ristiriitaista tietoa. Joidenkin lähteiden mukaan Venäjällä harjoitellaan älyttömiä määriä, kun toiset sanovat ettei siellä harjoitella likimainkaan yhtä paljon kuin Suomessa. Ota näistä selvää?

Toki en voi puhua kaikista seuroista mutta aika paljon tuosta harjoittelusta seurat ovat saaneet kritiikkiä. Se, että harjoitellaan älyttömiä määriä ei kerro mistään mitään. Tuotahan esim. Immonenkin kritisoi: joukkueharjoitukset ovat täyttä paskaa. Kumpi on sitten tehokkaampaa: vetää 2 laadukasta harjoitusta päivässä vai 3-4 kertaa päin persettä?

Sitten on Sibirin kaltaisia seuroja joissa ei sitten harjoitella minkään mittapuun mukaan ammattimaisesti tai ainakin näin mentiin viime kaudella. Eiköhän nykytilasta tule vielä Joulukuun lopussa tarkempaa infoa.

Mitä Immoseen tulee, on hän kiistatta kehittynyt Venäjällä.

Jakke ei yksinkertaisesti enää vain jaksanut makailla basassa ja pelata bilistä. Alkoi sitten harjoittelemaan ahkerasti myös vapaa-ajalla ja tulosta on tullut. Tuota kehitystä ei voida mielestäni laskea mitenkään seuran ansioksi.

Mitä hitaampitempoista ja vähemmän fyysistä peli on, sitä helpompaa pitäisi pisteiden teko olla nopeille ja taitaville pelaajille. Kuitenkin KHL:ssä pisteiden tekeminen on ilmiselvästi vaikeampaa kuin SM-liigassa. Miten selität ristiriidan?

En näe tuossa mitään ristiriitaa, mielestäni on sinulta erittäin typerää alkaa selittämään, että siinä ja siinä liigassa pärjäävät sellaiset ja sellaiset pelaajat. Näinhän se ei mene koskaan. Jos asia olisi noin yksinkertainen, niin miten on mahdollista, että esim. Martin St. Louis on pystynyt voittamaan NHL:n pistepörssin? Teoriasi mukaan tuon ei pitäisi olla ikinä mahdollista.

Tottakai KHL:ssä pelaa ehkä puolet parhaista euroopassa pelaavista pelaajista ja pelaaminen on haastavaa mutta täytyy muistaa se, että pelkästään tuo kaukalon koko muuttaa peliä älyttömän paljon. Joidenkin mielestä kyseessä on jopa eri peli kuin kotoisessa SM-Liigassa tai NHL:ssä.

Olisi mielenkiintoista nähdä tutkimus esim. siitä kuinka paljon puolustaja/hyökkääjä luistelee KHL:ssä ja vastaavasti SM-Liigassa/NHL:ssä. Veikkaisin, että erot olisivat todella isoja varsinkin puolustajien kohdalla ja varsinkin puolustajilla sijoittuminen korostuu tuolla aika paljon. Kaukalon koko myös rajoittaa taklauspeliä ja taklauksia ei lähdetä edes yrittämään jollei osuma ole 110% varma ja silloinkin harkitaan vielä kerran tai kaksi.

Pidätkö SM-liigaa ihan oikeasti kovempana sarjana kuin KHL:ää?

KHL:n ylempi keskikasti ja kärkiporukat ovat euroopan huippua yhdessä joidenkin KHL:n ulkopuolisten seurojen kanssa mutta häntäpää on sitten mitä on. Hienoja pelaajia, legendaarisia seuroja, paljon kulissien takaista kähmintää ja paljon rahaa mutta silti SM-Liiga vie mielestäni viihdyttävyydessä KHL:lää 6-0. Iso kaukalo tappaa vauhdin ja taklaukset jotka ovat mielestäni iso osa peliä nimeltä jääkiekko. Tilaa ja aikaa tuolla vain on yksinkertaisesti liikaa.
 

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPille kauppa itään on ollut avaintekijä kun budjettia on pidetty plussan puolella parin-kolmen vuoden aikana. JYP on pieni seura kuten tämän viikon veikkaajassakin todettiin. (Liigan yleisökeskiarvo on noin 4900 katsojaa ja Synenergialle mahtuu 4500, eikä keski-suomi ole mikään kovin iso talousalue kun katsotaan vaikka siellä toimivia yrityksiä.)

Monet fanit älähtää aina kun huorataan itään, mutta esim yhdellä maalivahti kaupalla saadaan Akatemian budjetti kasaan kaudeksi joten realiteetit tulee ottaa huomioon.
 

Panosmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Minnesota Wild, Kalle Sahlstedt
Mitä hitaampitempoista ja vähemmän fyysistä peli on, sitä helpompaa pitäisi pisteiden teko olla nopeille ja taitaville pelaajille. Kuitenkin KHL:ssä pisteiden tekeminen on ilmiselvästi vaikeampaa kuin SM-liigassa. Miten selität ristiriidan?

Ainakin Petruzalek tuntuu olevan sitä mieltä että KHL:ssä on helpompaa tehdä pisteitä, koska tempo ei ole niin korkea ja peli ei ole niin fyysistä kuin SM-liigassa. Toki Petruzalek pienenä, nopeana ja fyysisenä pelaajana sopii hyvin KHL:an pelityyliin ja olisi luultavasti tehnyt tällä kaudella kovat pisteet myös SM-liigassa, jos olisi vielä jatkanut täällä. Joka tapauksessa kovempaa menee Petrulla KHL:ssa ja homma näyttää helpolta.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ainakin Petruzalek tuntuu olevan sitä mieltä että KHL:ssä on helpompaa tehdä pisteitä, koska tempo ei ole niin korkea ja peli ei ole niin fyysistä kuin SM-liigassa.
Jatkoajan haastattelussa Petruzalek sanoi vähän toisin: Pieni suuri mies - kolumnit - Maajoukkue - www.jatkoaika.com

"Nopeus on suurin ero. SM-liigassa tilaa tuntui olevan huomattavasti enemmän. SM-liigassa pelataan myös paljon suoraviivaisemmin, kun KHL:ssä pelataan enemmän KalPan tyylistä jääkiekkoa. Kiekkoa pidetään paljon ja tarvittaessa pelataan myös paljon alaspäin."

Tuo on mielenkiintoinen huomio Petruzalekilta, että tilaa on SM-liigassa enemmän kuin KHL:ssä, vaikka SM-liigassa pelataan pienemmissä kaukaloissa. KHL:ssä pelaa parempia pelaajia kuin SM-liigassa ja paremmat pelaajat osaavat ottaa tilan paremmin pois. Ehkä tämä selittää Petruzalekin lausunnon?

Vaikka Petruzalek on pelannut KHL:ssä loistavan alkukauden, on hän kuitenkin poikkeus siinä, että valtaosalla SM-liigasta KHL:ään (Immonen) tai KHL:stä SM-liigaan (Perrin, Peltonen) siirtyneistä pelaajista tehot ovat kovemmat nimenomaan SM-liigan puolella. Minusta tämä on selkeä näyte siitä, että maalinteko on Suomessa helpompaa.
 

EinoKeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vaikka Petruzalek on pelannut KHL:ssä loistavan alkukauden, on hän kuitenkin poikkeus siinä, että valtaosalla SM-liigasta KHL:ään (Immonen) tai KHL:stä SM-liigaan (Perrin, Peltonen) siirtyneistä pelaajista tehot ovat kovemmat nimenomaan SM-liigan puolella. Minusta tämä on selkeä näyte siitä, että maalinteko on Suomessa helpompaa.

Tai olisiko syynä kenties vähentynyt peliaika? Siis nimenomaan KHL:än puolella. Tietenkin sitä selittää se, että huippujoukkueissa on monta kentällistä huippupelaajia, ja peliaikaa pitää antaa kaikille tasaisemmin. Sitten on taas näitä "heikompia" joukkueita, joissa tähtiä ei pelaa niin paljon, niin pisteiden tekoon annetaan huomattavasti paremmat edellytykset.

Muutenkin on semmonen mututuntuma, että KHL:ssä peluutus on yleisesti ottaen tasaisempaa, kuin vaikkapa SM-liigassa tai varsinkin NHL:ssä, jossa tähtipelaajat voivat tehdä huikeita pisteitä suuren vastuun myötä. Tähän edesauttaa amerikkalaisille ominaisten mainoskatkojen paljous, joita on varmaan lähemmäs kymmenen erässä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tai olisiko syynä kenties vähentynyt peliaika? Siis nimenomaan KHL:än puolella. Tietenkin sitä selittää se, että huippujoukkueissa on monta kentällistä huippupelaajia, ja peliaikaa pitää antaa kaikille tasaisemmin. Sitten on taas näitä "heikompia" joukkueita, joissa tähtiä ei pelaa niin paljon, niin pisteiden tekoon annetaan huomattavasti paremmat edellytykset.
Ilman muuta tällä on vaikutusta. Paras esimerkki on tämän kauden Jori Lehterä verrattuna viime kauden Jori Lehterään. Paikka ykkösketjussa, rajattomasti ylivoima-aikaa ja sopivat ketjukaverit tekevät ihmeitä.

Harmi kyllä Lehterä loukkaantui ja on poissa vielä ainakin pari viikkoa. Ilman tuota Lehterä olisi saattanut kamppailla jopa KHL:n pistepörssin voitosta.

Muutenkin on semmonen mututuntuma, että KHL:ssä peluutus on yleisesti ottaen tasaisempaa, kuin vaikkapa SM-liigassa tai varsinkin NHL:ssä, jossa tähtipelaajat voivat tehdä huikeita pisteitä suuren vastuun myötä.
Tämä vaihtelee KHL:n sisällä paljon. Huippujoukkueilla on varaa peluuttaa neljää ketjua tasaisesti, koska hyviä pelimiehiä on kaikkiin neljään ketjuun asti. SKA:lla pörrää maajoukkuetason miehiä nelosketjussa. Valmentajalla on helppo peluuttaa neljää kentällistä, jos on tuollainen joukkue käskytettävään.

Toisaalta esimerkiksi Sibir on joukkue, jossa ykkösketju pelaa 30-35% peliajasta. Myös Barys Astanalla kaksi ensimmäistä ketjua pelaavat huomattavan paljon verrattuna vaikka SKA:n tai Ufan peluutukseen.
 

Topnaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho ja Kulman Pojat
Ihan näin mielenkiinnosta kysyn, minä kautena tapahtui ensimmäinen myynti KHL:ään ja näkisikö siirrot SM-liiga -> KHL kesken kauden jostakin?
 

Jonzze

Jäsen
Suosikkijoukkue
PEPO, SaiPa
Jos ihan summamutikassa saa arvata niin sanoisin, että Wallinheimo on ensimmmäinen myynti tuonne suuntaan kaudella 2007-2008.

KHL perustettiin 2008-09, joten ei ainakaan ole ensimmäinen myynti KHL:ään, jos on myyty 07-08 kaudella. Venäjälle myynti toki voi olla ensimmäinen, sitä en tiedä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
KHL:n ja Venäjän superliigan erottaminen toisistaan tuossa jatkumossa on lähes yhtä typerää kuin se, että Mestiksellä on omat ennätykset ja I divisioonan aikaa ei niissä enää huomioida. Saman sarjan eriniminen versio.
 

Puksprööti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
KHL on kyllä todella kiinnostava liiga ja toivottavasti laajenee myös Suomeen. Tosin eipä taida Suomessa olla yhtään seuraa joka täyttäisi kriteerit päästä noihin karkeloihin? Tuossa kun katselee Venäjän jäähallejakin niin eihän Suomesta taida löytyä yhtään joka sopisi tuohon joukkoon. :o

Jos saisi valita niin itse ainakin katselisin oman suosikkijoukkueeni pelejä KHL:ssä kuin kotoisessa SM-Liigassa. Eivät nuo kotimaisten joukkueiden rosterit kovin sytyttäviä ole kun lähinnä ykköskentissä on porukkaa joista joku on joskus edes kuullut. Tuolla naapurimaassa taas pelaa maailman parhaat pelaajat. On siinä ehkä hieman eroa kumpi kiinnostaa enemmän?

Fanimatkatkin olisivat huomattavasti kiinnostavampia... halpaa viinaa ja kauniita naisia. Kumpaakaan ei Suomesta löydy! Vielä kun viisumiasiat helpottuisivat.

Venäjän on maana ainakin meikäläisen sytyttänyt. Todella upeita ihmisiä täynnä! Jos haluaa nähdä kulttuuria ja ei kaipaa tuhansia kanssaturisteja niin ei voi kuin suositella vierailemaan Venäjällä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Olenkohan nyt käsittänyt aivan väärin, koska minun tietääkseni KHL:n halleissa on täysi kirjo kansainvälisen tason arenoista täysiin latoihin, siis aivan kuten SM-liigassa.
Suurin osa KHL:n halleista on uusia, 2000-luvun puolella rakennettuja. Vanhimmissa halleissa pelaavat (ehkä yllättäen) Moskovan kaksi KHL-seuraa ZSKA ja Spartak, jotka pelaavat 1990-luvun vaihteessa valmistuneissa noin 6000 katsojaa vetävissä kieltämättä aika kolkoissa halleissa. Moskovalaisseura Vitjaz pelaa myös pienessä hallissa, mutta halli on kuitenkin melko uusi.

Moskovan suurin seura Dynamo sen sijaan pelaa ainakin osan peleistään Venäjän tämän hetken ykkösareenassa eli Megasport -areenassa. Dynamolle on myös valmistumassa oma areena (VTB-areena) jonka pitäisi olla valmis vuonna 2016.

Rosneft tulee viime aikaisten uutisten perusteella ottamaan ZSKA:n rahoituksen vastuulleen, mikä tietäisi seuralle myös omaa uutta areenaa. Areenan aikataulusta minulla ei ole vielä tietoa.

Nimimerkki ultin versio KHL:n parhaista areenoista: Kontinental Hockey League Top Arenas
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös