Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
KHL-kausi alkaa tänään, joten listataampas merkittävimmät sarjaan siirtyvät pelaajat

NHL/AHL
Dmitri Jaskin – Dynamo Moskova
Eric Tangradi – Barys
Ryan Murphy – Neftekhimik
Ty Rattie – Lokomotiv
Sven Andrighetto – Omsk
Adam Cracknell – Kunlun
Adam Helewka – Barys
Zack Mitchell – Neftekhimik
Bodgan Kiselevich – CSKA
Nikita Sherbak – Omsk
Spencer Foo – Kunlun
Stefan Elliot – Minsk
Tomas Hyka – Traktor
Brooks Macek – Avtomobilist
Eddie Pasquale – Barys
Jeremy Smith – Kunlun
Trevor Murphy – Kunlun
Andrej Sustr – Kunlun
Jori Lehterä – SKA
Antti Niemi – Jokerit
Libor Sulak – Severstal
Nikita Soshnikov – Kazan
Lukas Sedlak – Traktor
David Ullström – Riga
Corban Knight – Barys
Harri Säteri – Sibir
Jake Chelios – Kunlun
Peter Holland – Avtomobilist
Jordan Schroeder – Torpedo
Igor Ozhiganov – Kazan
Yegor Yakovlev – Magnitka
Jakub Jerabek - Vityaz

NLA
Henrik Haapala – Jokerit
Adam Almquist – Admiral
Andrew Miller – Kunlun
Anders Lindbäck - Torpedo

SHL
Mikael Wikstrand – Kazan
Kristofer Berglund – Riga
Adam Reideborn – Kazan
Lukas Bengtsson – SKA
Markus Ljungh – Admiral
Chay Genoway – Torpedo
Jesse Virtanen – Traktor
Simon Bertilsson – Sochi
Mikko Lehtonen - Jokerit

DEL
Matt White – Neftekhimik
Shawn Lalonde – Admiral
Morgan Ellis – Sochi
Jakob Berglund - Riga

LIIGA
Juho Olkinuora – Admiral
Malte Strömwall – Sochi
Hynek Zohorna – Amur
Teemu Eronen - Jokerit

Eurooppalaisista sarjoista SHL kärsii eniten. Kuusi sarjan ehdotonta eliittipuolustajaa siirtyy KHL:ään. Muuten voimme nähdä, että tälle kaudelle KHL:ään hommataan tavallista enemmän pelaajia rapakon takaa, ja tavallista vähemmän esimerkiksi Liigasta.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Tänään se sitten alkaa. KHL. Ja heti kärkeen mielenkiintoisella finaali uusinalla. Moskovan Tsska - Avangard Omsk.
Ja muutenkin paljon mielenkiintoisia pelaajia tullut änäristä, joten kiva taas alkaa seuraa.
On taas jotain tekemistä.
SHL:stä tosiaan aika moni valitsi KHL:n.
Ja sm liigasta myös muutamia huippunimiä, joten mielenkiinnolla odotan et kausi alkaa tänään. 15.30 lähtee liikkeelle!!!!
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Löytyykö KHL:n maalikoosteita/highlightseja helposti mistään? KHL:n sivuilla lukee, etteivät videot näy Suomessa.
 
Ducks-Oilers 6.3.2012, 48:09, 2-1, B. Ryan (T. Selänne)
Selänne: 1326 658+740=1398
Kurri: 1251 601+797=1398
Nicklas Bäckström pelasi myös KHL:ssä numerolla 99.
Tosin Bäckström totesi tuosta jälkikäteen, että ei todellakaan olisi halunnut pelata tuolla numerolla ja vaati moneen kertaan vaihtamaan sen - turhaan. Hän siis selkeästi noudatti koodistoa. Tai no, olisi ainakin halunnut noudattaa.

Olen kyllä samaa mieltä kanssasi siitä, ettei noiden numeroiden kanssa ole tarvetta olla niin tarkkana kun ei pelata NHL:ssä. Ei ysiysin tarvitse olla mikään pyhä numero muualla kuin NHL:ssä tai muissa P-Amerikan ammattilaissarjoissa.
 
Mängimies tykkää tästä

aintg

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: Jukurit
Mistäs näitä otteluiden kokoonpanoja löytää ennen pelejä? KHL:n sivuilla otteluiden yhteydessä näkyy joukkueen pelaajistot, mutta eivät ko. ottelun kentällisiä. Livetuloksista kokoonpanot näkee vasta ottelun alettua.. Joukkueiden sometileiltäkään ei tunnu löytyvän.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omsk sai sentterinsä. Viime kaudella 61 ottelua 13+12=25 tehoin Devilsissä pelannut Pavel Zacha siirtyy joukkueeseen. Kova hankinta ja vahvistaa entisestään kovaa joukkuetta. Zacha on 2015 draftin numero 6.

Igor Eronkon twitteristä. Voisi siis pitää aika salettina.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omsk sai sentterinsä. Viime kaudella 61 ottelua 13+12=25 tehoin Devilsissä pelannut Pavel Zacha siirtyy joukkueeseen. Kova hankinta ja vahvistaa entisestään kovaa joukkuetta. Zacha on 2015 draftin numero 6.

Igor Eronkon twitteristä. Voisi siis pitää aika salettina.
Taisikin olla ns. uhkailupeliä Devilsin suuntaan. Zacha oli hyväksynyt Omskin ehdot, jos Devils ei tarjoaisi sopparia tiettyyn aikaan mennessä, mutta nyt näyttää siltä, että Zachan uhkailu toimi ja Devils latoi dollareita tiskiin.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niinhän siinä kävi kuten uumoiltiin. Kriisijoukkueiden kohtaamisen voittajan päävalmentaja saa jatkaa. MacTavish sai juuri kenkää Lokon pallilta.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Riika sai ison kalan maalinsuulle, kun jostain ihmeen syystä ilman sopimusta ollut Alexander Salak siirtyy Latviaan. Viime kaudella 1.86 .922% statsein Lokon maalilla torjunutta Salakia voi kyllä pitää tuohon joukkueeseen erinomaisena hankintana.

Elite on siis listannut siirron varmana.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Olisihan tuo kelvannut Jokereihinkin Kalninsin rinnalle, mutta kun piti saada se katsojia vetävä suomalainen huippunimi, jollaiseksi ei ilmeisesti voi laskea edes Joni Ortiota.
 
JE SUIS ILVES

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sasha Huttuselta juttua tämän hetken sensaatiosta.


Vitjazin tarina tuo mieleen viime kauden Avton. Avton lento ei kantanut lopulta pitkälle, mutta jännä nähdä kantaako Vitjazin lento mihin saakka. Pre-seasonin pelit Liigaa vastaan antoi jo viitteitä hyvästä joukkuepelaamisesta. Miro Aaltonen olisi juuri sitä keskikaistaa, mitä Jokerit kaipaisi. Entisen NHL-staran, Alex Seminin ura oli jo hurjassa syöksyssä. Toissakaudella kokonainen kausi meni VHL:ssä, ja nyt mies on painanut 12 pistettä 11. peliin.

Hieno tarina ja toivottavasti se kestää aina konfrenssifinaaleihin asti Jokereita vastaan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On niillä KHL:n johtohenkilöillä veikeä mielikuvitus, kun tällä kertaa ovat saaneet päähänsä käsikirjoittaa Lokomotivin ja Magnitokorskin jumbojoukkueiksi ja Vitjazin koko sarjan kärkeen. Mitähän vielä ne keksii. Kuten joku täällä totesi - käsikirjoitettua shaissea koko sarja.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Burdasov palaa SKAhan, tulinen laukaus häneltä löytyy.
Venäjän Jesse Niinimäki. Olin viisi vuotta sitten satavarma, että siinä on tuleva supertähti, mut ei ollu eikä tule.. Päivänään dominoi ja tekee ihan mitä huvittaa, toisena ja kolmantena päivänä on todella haluttoman ja vetelän oloinen antiurheilija, jonka fleguilua katson hyvinkin mielellään SKA:ssa toivoen, että tartuttaa asenteensa jokaiseen muuhunkin kusipäähän joka siellä pelaa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juho Olkinuora virittelee aikamoista sensaatiota Admiralin maalilla. Tänään nollapeli, koko kauden torjunta % päälle .940, ja KHL:n pienimmän budjetin Admiral on neljä pistettä yli playoff-viivan kivikovassa ja tasaisessa itäisessä konfrenssissa. Admiral on päästänyt koko KHL:n kuudenneksi vähiten maaleja tällä kaudella! Hyvä osoitus siitä, että välillä kannattaa myös lähteä merta edemmäs kalaan. Noilla otteilla Olkinuoralle tulee nimittäin kovia tarjouksia pöytään.

Tänään muuten tulee näin lähtökohtaisesti erinomainen peli Viasatilta, kun SKA ja Spartak iskevät yhteen. Viime keväänä nähtiin monta kuumaa kamppailua näiden välillä, ja kiinnostusta ei ainakaan laske se, että SKA on hävinnyt kaksi viimeisintä peliään ja Spartakin riveissä pelaa SKA:ssa vielä viime kaudella hurjaa jälkeä tehnyt Patrik Hersley.

Joonas Kemppainen on ollut aivan hukassa SKA:n pienessä kaukalossa. Noilla otteilla peliaika tulee olemaan kortilla jatkossa. Saas nähdä, pelaako Koskiranta vai Kemppainen tänään. Tuskin molemmat ainakaan, kun Lehterä miehittää jo keskikaistaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
On kyllä karmeaa KHL:n hyökkäyspelaamisen taso, jos Admiral vs Nefte ja Sibir vs Dinamo Moskova tosissaan pelasivat. Toki pelasivat, mutta se taso. Ymmärrän hyvin, että kaikki lähtee varsinkin KHL:ssä puolustamisesta. Puolustus, puolustus, puolustus. Mutta eihän joukkueet panosta hyökkäämiseen sanan varsinaisessa merkityksessä lainkaan. Surkeaa katseltavaa, kun tappiotilanteessakin oikein vältellään voittavaa hyökkäyspelaamista. Valitettavasti KHL kaivaa hautaansa tällä ultrapuolustavalla tavalla.

Mitä sitten voisi tehdä? Dinamon ja Sibirin materiaalilla pystyisi kyllä tappiotilanteessa ajamaan sisään viideltä kaistalta samaan aikaan. Se olisi toinen ääripää, mutta pelaajien taitotaso mahdollistaa sen. Esimerkiksi valovuosia edellä olevassa NHL:ssä Cooperin Tampa Bay pelaa tarvittaessa viiveellä ja hyvin lähellä NHL-versiota suomalaisesta meidän pelistä. Tämä muistuttaa etäisesti myös KHL:ää. Mutta kun on paikka iskeä, viidellä sisään. Samaan aikaan. Puolustusvelvoitteet hoidetaan silti oikea-aikaisuudella. Tällaista ei voi ikinä kuvitella KHL:ssä.

Olen seurannut edellisten lisäksi tällä kaudella noin 10 ottelua + Jokerien pelit päälle. Jos olisin KHL-pomo, tekisin kyllä kaikkeni saadakseni joukkueet esittämään parempaa jääkiekkoa. Ei 7-6 voitto ole tavoitteena, mutta maalit ja ylipäätään hyökkäyspelaaminen kuuluvat jääkiekkoon. Nyt on nähty aivan liikaa maalien estopelaamista, kun hyökkääminen on karsittu minimiin.

Jokereilla oli hyvä ajatus pelata hyökkäävämmin. Mutta se tapahtui puolustamisen kustannuksella. Siitä ei hyvä heilu KHL:ssä. Saas nähdä, pystyykö Marjamäki kuitenkin rakentamaan parempaa hyökkäyspelaamista kuin nyt jo päättyneissä otteluissa esiintyneet. Eiköhän.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään onkin sitten toistaiseksi mielenkiintoisin Jokerien ulkopuolinen kamppailu Viasatilla tällä kaudella. SKA - Avto. Taikurin paluu Pietariin. Avtolla taitaa olla paras kokoonpano nyt jalkeilla, mutta hieman on kone yskähdellyt. SKA on kolmen ottelun tappioputkessa, ja mikäs sen parempaa olisi, kun Datsyk upottaisi SKA:n neljänteen peräkkäiseen tappioon.

Jännä nähdä nyt kun on tasaväkiset joukkueet vastakkain, että pelataanko @Cobol :in mainitsemaa tylsää jääkiekkoa, vai nähdäänkö hieno ottelu.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rakentavat kyllä mielenkiinoista jengiä, jää vain nähtäväksi korjaantuuko alisuorittaminen näillä liikkeillä.
Loko tarvitsisi valmentajan. Eikös siellä nyt vedä joku toimiston äijä. Siinä mielessö MacTavishin potkut olivat hätiköidyt. Materiaali on hyvä, mutta ei vaan toimi ilman koutsia. Lokohan on ollut Nokka Jalosen perässä, mutta Jalonen taitaa jatkaa Sveitsissä. Zinetulakin kieltäytyi tarjouksesta. Karri Kivellä ei taida natsat riittää.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Erikoista, vielä toissa vuonna n. 0,7 ppg:llä NHL:ää pelannut ja viimekin kaudella n. 50 peliä NHL:ää pelannut Ryan Spooner siirtyi täksi kaudeksi Luganoon. On pelannut Luganossa kaksi peliä ja nyt Spooneria huhutaan Minskiin. Minskin ulkomaalaishankinnat ovat olleet kohtuu kovat ja nyt jos Minsk ostaa Spoonerin ulos Luganosta, niin luultavasti siellä on budjetti kasvanut. Tämä tosin tarkoittaa varmaan sitä, että Pulkkinen on jalkamurtuman vuoksi pitkään poissa.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
SKA tekee SKA:t eli jos ei kulje niin ryöstetään muilta parhaat pois.

Vitjazin alkukauden sensaatioveska Samonov vartio jatkossa SKA:n häkkiä. Vaatimaton 97,6 % kaverilla alkukauteen. Kaikkea huonoa rotille, toivottavasti tarpominen (SKA:n mittakaavassa) jatkuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy