KHL kaudella 2010–2011

  • 442 416
  • 1 771
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Miksi Ufan joukkuetta niin suunnattomasti Venäjällä vihataan olisikin uuden viestin aihe.
Tähän on yksi vastaus: kateus.

Suurin osa muiden KHL-seurojen faneista haluaisi oman joukkueensa olevan yhtä hyvä ja rikas kuin Ufa.

Onhan Ufan (ja yhtälailla Kazanin ja Pietarin!) tyyli kalastaa parhaat pelaajat itselleen vahingollista sarjan kilpailukyvyn ja tasaisuuden kannalta, mutta samalla sanon että jokaisen seuran tehtävä on ajaa vain omaa etuaan. KHL:n johdon tehtävä on huolehtia sarjan kilpailukyvystä ja tasaisuudesta. Tämä ei ole Ufan johdon tehtävä. Ufan tehtävä on vain ja ainoastaan taata omalle seuralleen paras mahdollinen menestys.

Jos Venäjällä halutaan jollakin tavalla rajoittaa huippuseurojen pelaajakalastusta on sen tapahduttava sääntöjä muuttamalla KHL:n johdon toimesta, mutta tähän on vaikea uskoa kun tiedämme että KHL:n puheenjohtaja Medvedev on samalla SKA:n puheenjohtaja.

Asiassa on nähtävä myös toinen puoli. Vaikka Ufan pelillinen ylivoima voi välillä tuntua puuduttavalta, on Ufan taloudellinen vahvuus syy sille että näemme KHL:ssä pelaajia kuten Aleksandr Radulov. Radulovin palkka on ensi kaudella neljä miljoonaa dollaria. Ilman Ufan kaltaisia seuroja hän pelaisi NHL:ssä. Ilman Ufan kaltaisia seuroja KHL olisi huonompi sarja.

Kateuden sijasta muiden seurojen ja niiden fanien pitäisi keskittyä parantamaan omaa toimintaansa. Ei vedetä muita alas, vaan koetetaan itse nousta ylös. Tietty on selvää, että osa KHL-seuroista pelaa kaupungeissa missä ei vain ole mahdollisuuksia saada vastaavaa rahoitusta kuin Ufassa, mutta näissä seuroissa pitää panostaa sitten enemmän junioritoimintaan. Yksi asia mihin KHL voisi oikeasti puuttua on lupaavien nuorten pelaajien siirrot KHL:n sisällä. Hyviä juniorikasvattajia pitää palkita ja heille pitää taata paremmat mahdollisuudet pitää kiinni kasvattamistaan pelaajista.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Ainoa asia missä ei paljon muutosta ole tapahtunut on se, että yleensä aina kaatunut tai vähänkin jäälle makaamaan ja vaikeroimaan jäänyt pelaaja saa aiheutettua vastapuolen pelaajalle jäähyn. Sillä ei ole merkitystä, edelsikö tapahtumaa sukeltaminen tai muu filmaaminen. Tuomarien pelinlukutaito joutuu näissä tapauksissa koetukselle ja yleensä päätös menee pieleen. Joskus harvoin filmaamisesta saa kakkosen, mutta ei koskaan yksinään vaan aina yhdessä kuvitellun rikkeen tehneen vastapelurin kanssa.

Niin kyllähän tyypillisenä venäläisenä pelaajana pidetään juuri sellaista nopeaa ja taitavaa hyökkääjää, jota ei puolustuspeli kiinnosta alkuunkaan, joka kaihtaa kaksinkamppailuja. Ja jos peli ei suju yhtään niin siitä tulee sitten sellaista kiukuttelua ja konttaamista.

Se, että kuinka lähellä totuutta tämä on, on vähän hankala kysymys. En kyllä näe Alexander Ovechkinissa tai Pavel Datsyukissa tällaista kiukuttelijaa tai kaksinkamppailujen välttäjää. Tai vaikkapa Rangersin Artem Anisimovissa, ihan vain esimerkiksi tällaisesta ei-huippupelaajasta.

Itseasiassa jos jotain tällaista stereotyyppista venäläistä pelaajaa haetaan niin väittäisin Nikita Filatovin olevan aika lähellä. Nopea ja taitava kyllä, mutta puolustuspeli ja asenne eivät tunnu NHL-tasolle riittävän. KHL:ssä uskoisin Filatovin olevan tähti. Periaatteessa tämä on ihan mutua, mutta näkisin, että nämä stereotyyppiset venäläiset pärjäisivät paremmin juuri KHL:ssä jossa fyysinen peli on huomattavasti NHL:ää pienemmässä osassa.

Miksi Ufan joukkuetta niin suunnattomasti Venäjällä vihataan olisikin uuden viestin aihe.

Tähän näkisin syyksi saman miksi NHL:ssä kaikki muiden joukkueiden fanit vihaavat Detroit Red Wingsiä ja Suomessa muiden joukkueiden fanit vihaavat Jokereita ja Kärppiä.

Käytännössä Ufahan on ollut materiaalinsa puolesta ennakkosuosikki joka kautena KHL:ssä. Samoin kuin Detroit ja Jokerit ja Kärpät ovat pelaajamateriaaliensa puolesta ennakkosuosikkeja. Yleensä ihmisillä on sellainen tapa että sympatiat menevät huonomman ja heikomman puolelle. Ainakin olen itse tällaista huomannut ja uskoisinkin että tämä tulee ihmiseltä luonnostaan.

TOJ tätä jo edellisessä viestissään hyvin käsittelikin, mutta tulipahan rustattua.

Miten tämä liittyi KHL:ään? Ei oikein mitenkään.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Prototyyppistä venäläispelaajaa ei ole olemassakaan. Puhutaanko venäläisestä puolustajasta, keskushyökkääjästä vai laitahyökkääjästä?

Ovatko isot ja fyysiset Fetisov, Kasatonov, Konstantinov ja Malahov stereotyyppisiä venäläisiä puolustajia? Vaiko kiekollisesti taitavat Zubov ja Markov? Vaiko taklauskoneet Vasiljev ja Biljaletdinov?

Entä kuka on prototyyppinen venäläinen keskushyökkääjä? Hintelä ja älykäs Larionov? Voimanpesä Vladimir Petrov? Tekniset ihmelapset Maltsev ja Datsjuk? Puolustava pikakiituri Fjodorov? Kankea mutta vahva Jashin? Kaksimetrinen järkäle Zhluktov? Pätevä pikkumies Bykov? Monitoimipelaaja Malkin?

Laitureita riittää myös moneen lähtöön. "pieni tankki" Krutov. Tekniset taiturit Harlamov ja Makarov. Taistelutahdon ilmentymä Mihailov. Rakettimainen Bure. Kikkailija Kovalev. "Iso jakki" Jakushev. Nopea ja vahva Kapustin. Fyysinen Ovetshkin. Hirmulaukoja Kovaltshuk. Tahtopelaaja Radulov.

Ei ole olemassa prototyyppistä venäläispelaajaa millään pelipaikalla. Joitakin attribuutteja toki voidaan yhdistää venäläispelaajiin. Yksi niistä on taklausten vastaanottamisen taito. Tai oikeammin se pitää yhdistää neuvostopelaajiin ja 1990-luvun alun venäläispelaajiin. He osasivat ottaa vastaan kiekollisena taklauksia paremmin kuin toisten maiden pelaajat. He osasivat ottaa vastaan kiekollisena vastauksen siten, että taklaava pelaaja menetti itse tasapainonsa ja kiekollinen venäläispelaaja pystyi jatkamaan peliä kiekollisena. Nyt tuo taito on suurimmaksi osaksi kadotettu ja menetetty venäläisessä kiekkoilussa.
 
Viimeksi muokattu:

Theone

Jäsen
Ei ole olemassa prototyyppistä venäläispelaajaa millään pelipaikalla. Joitakin attribuutteja toki voidaan yhdistää venäläispelaajiin.

Heh, taitaapi päteä joka ikiseen kansallisuuteen. Ei ole olemassakaan prototyyppistä suomalais-/kanadalais-/ruotsalais-/jenkkipelaajaa. Toki jotain perus juttuja on mutta jos lähdet tuolle linjalle, niin ei minkään kansallisuuden pelaajaa (tai itse asiassa edes minkään lajin) voida stereotypisoida tai voi olla mutta ne on aina äärimmäisen helppo kumota koska aina löytyy merkittäviä eroja pelaajien välillä.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Ei ole olemassa prototyyppistä venäläispelaajaa millään pelipaikalla.

Tästä olen eri mieltä. Itselleni ainakin on aikojen mittaan muodostunut käsitys vähän kaiken maalaisista pelaajista.

Suomi = viime aikoina on NHL-tasolle tullut eniten näitä kolmoskentän päättömiä koohottajia joten se on ehkä tällä hetkellä sellainen stereotyyppinen suomalaispelaaja. Ja vastaavasti jos olet suomalainen ja maalivahti niin olet automaattisesti hyvä.

Tsekki = taitavia ja diivailevia filmailijoita. Pehmeämpiä kuin nallekarhut, mutta armottomia maalintekijöitä kuitenkin.

Venäjä = mainittu yllä

Kanada = Isoja ja hampaattomia voimanpesiä jotka vääntävät ja rouhivat kulmissa ja ajavat maalin eteen tekemään maaleja.

Nämä eivät tietenkään ole mitään absoluuttisia totuuksia, kuten esim. Mikko Koivu, Alexander Ovechkin, Pavel Datsyuk, Martin St. Louis ja Sidney Crosby ovat osoittaneet. Mutta usein puhutaan esim. siitä että nyt tarvittaisiin iso hampaaton kanukki suojelemaan maalin edustaa. Eikö tuo ole juuri sitä kanadalaispelaajien stereotypisoimista? Miksei sanota vain iso ja hampaaton puolustaja? Aivan, koska ihmiset ovat muodostaneet stereotypioita. Mutta kyllä, kuten totesin ei tätä minään absoluuttisena totuutena voida pitää ja asia on sinänsä aika vähäpätöinen, mutta halusin vain varmistaa että ymmärsit pointtini.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Apmp, stereotypia ja prototyyppi ovat eri asioita. Stereotypian ei välttämättä tarvitse pitää paikkaansa, prototyyppi taas kuvaa jonkun asian (tässä tapauksessa tiettyä kansallisuutta edustavien kiekkoilijoiden) yhteisiä todellisia ominaisuuksia.

Varmaan venäläiskiekkoilija voidaan asettaa johonkin muottiin, mutta ei kovin tarkkaan sellaiseen.

Ei venäläisen kiekkoilijan tarvitse aina olla se taitava ja fyysistä kontaktia välttävä kikkailija. Jos ajatellaan vaikka eurooppalaisia puolustajia, niin juuri Venäjä on tuottanut keskimäärin fyysisimmät ja kovimmat puolustajat Euroopassa.

Samoin tällä hetkellä Euroopan sarjojen kaksi parasta tappelijaa jotka osaavat myös pelata, Jevgeni Artjuhin ja Aleksandr Svitov, ovat venäläisiä.
 

Theone

Jäsen
Samoin tällä hetkellä Euroopan sarjojen kaksi parasta tappelijaa jotka osaavat myös pelata, Jevgeni Artjuhin ja Aleksandr Svitov, ovat venäläisiä.

Ei taida olla kovin kova tappelijoiden taso euroopassa jos Artjuhin on kahden joukossa. Vaikka tuohon otettaisiin mukaan nuo mainitsemasi pelitaidot, niin mm. Simon menee molemmista ohi heittämällä (jos oletetaan, että molemmille taidolle annetaan yhtä suuri painoarvo). Jos taas aletaan painottamaan taitoa enemmän, niin yllättävän äkkiä sieltä tulee herra nimeltä Jagr vastaan. Toki tappelee harvoin mutta on niissä yllättävän hyvä ulottuvuutensa ansiosta.

Artjuhin ja Svitov eivät ole huippu taitavia, eivätkä mitään "raskassarjalaisia" tappelijoina. Eli painotetaan tuossa kumpaa tahansa, niin nämä veljet eivät tuolla listan kärjessä ole.

Mitä tulee eurooppalaisten puolustajien fyysisyyteen ja kovuuteen, niin mielestäni siinäkään eivät venäläiset ole kärkeä euroopassa. Nostaisin kärkeen saksalaiset puolustajat. Taidoiltaanhan he eivät kovinkaan kaksisia ole, joka taas näkyy määrässä NHL:ssä mutta kovia ja fyysisiä he ovat.

edit. Millä mittareilla lasketaan tuo, että "Venäjä on tuottanut keskimäärin fyysisimmät ja kovimmat puolustajat Euroopassa" ? Perustuuko johonkin tilastoon vai mihin? Jos verrataan suomalaisia ja ranskalaisia puolustajia, niin kummat ovat kovempia? Entäs laitahyökkääjissä?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ei taida olla kovin kova tappelijoiden taso euroopassa jos Artjuhin on kahden joukossa.
Tarkoitin nimenomaan eurooppalaisia ja Euroopassa pelaavia tappelijoita jotka myös osaavat pelata.

Artjuhin ja Svitov eivät ole huippu taitavia, eivätkä mitään "raskassarjalaisia" tappelijoina. Eli painotetaan tuossa kumpaa tahansa, niin nämä veljet eivät tuolla listan kärjessä ole.
Artjuhin ja Svitov ovat molemmat esiintyneet Venäjän EHT-porukoissa. No, tämä ei vielä takaa kovin paljon, mutta ei Bykov kuitenkaan sinne mitään rupumiehiä valitse. Svitov on ollut myös erittäin hyvä tämän kevään Gagarin Cupissa.


Mitä tulee eurooppalaisten puolustajien fyysisyyteen ja kovuuteen, niin mielestäni siinäkään eivät venäläiset ole kärkeä euroopassa. Nostaisin kärkeen saksalaiset puolustajat. Taidoiltaanhan he eivät kovinkaan kaksisia ole, joka taas näkyy määrässä NHL:ssä mutta kovia ja fyysisiä he ovat.
Fyysisyys ja kovuus ei tarkoita pelkästään taklaushalukkuutta, vaan myös

- kykyä riistää kiekko vastustajan hyökkääjiltä taklauksilla.
- kykyä ottaa vastaan vastustajan taklaus kiekollisena, säilyttää kiekkokontrolli ja jatkaa peliä eteenpäin omalle hyökkääjälle tai pakkikaverille
- riittävän hyvää liikkuvuutta, jotta pääsee vastustajan hyökkääjiin kiinni ja taklausetäisyydelle.

Jos nämä kolme asiaa yhdistetään, niin ainakin eurooppalaisista venäläiset puolustajat ovat olleet näissä parhaita. Vasiljev, Lutshenko, Biljaletdinov, Babinov, Fetisov, Kasatonov, Konstantinov ja Malahov esimerkkeinä. Myös Ruotsi on tuottanut muutamia hyviä fyysisiä puolustajia, kuten U.Samuelsson, mutta ei siinä määrin eikä yhtä laadukkaita kuin NL/Venäjä.
 

Theone

Jäsen
Artjuhin ja Svitov ovat molemmat esiintyneet Venäjän EHT-porukoissa.

Kuten kirjoitit, niin tuo ei tarkoita yhtään mitään. Muutenkin koko EHT on uskomattoman yliarvostettua. Jos siellä surffaa 50-60 ukkoa/joukkue kauden aikana, niin ei siinä kovin kummoinen liigajyrä tarvitse olla, että tuolla pääsee kokeilemaan. Esim. Suomen joukkueessa Pukat, Jääskeläiset yms. myös muilla täysin päättömiä valintoja. Yhdelläkään maalla (ei edes Venäjällä) pelaa 50-60 maajoukkue tason jannua euroopassa.

Fyysisyys ja kovuus ei tarkoita pelkästään taklaushalukkuutta

Ei tarkoitakkaan, onko joku näin väittänyt? Saksalaisten nousua NHL:lään rajoittaa lähinnä luistelu- ja kiekollinentaito. Fyysisyydessä ja kovuudessa he ovat mielestäni omaa luokkaansa euroopassa.

... U.Samuelsson,

hahahaha...
 

mossela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dinamo, Spartak, ZSKA, Krylja Sovjetov
Filmaaminen ja viha

Miksi te nimimerkit The Original Jags ja Apmp- vetoatte vastauksissanne joko Neuvostoliiton ajan tai NHL:n venäläispelaajiin? On minullakin omat mielikuvani esim. Ragulinista tai Firsovista, mutta eihän heidän pelityyleillään ole mitään tekemistä tämän ketjun aiheen kanssa, eikä edes tämän päivän jääkiekon kanssa. Eli kun kirjoitan filmaamisesta tai vihasta Ufan Salavat Juvajevia kohtaan, tarkoitan tätä tai muutamaa edellistä kautta KHL:ssä!

En juurikaan seuraa NHL:ää, kun KHL:ää näkee tuutin täydeltä joka päivä ja parin kymmenen kilometrin säteellä asuinpaikastani voi viikossa olla jopa viisikin kotimatsia livenä seurattavaksi. Suhteilla sain jopa ilmaisen kausikortin kaikkiin KHL:n matseihin vuoteen 2025 asti. En edes pyytänyt sitä, sain sen noin vain. Ok, en malttanut olla mainitsematta, kun on niin uusi ja käyttöä sille varmaankin keksin.

Ei Ovetshkin ollut Dynamossakaan pelatessaan filmailijatyyppiä, ja jos vaikka olisikin ollut, niin kyllä kaikkien filmaajien on aika nopeasti sopeuduttava NHL:n vaatimiin normeihin. Ymmärtääkseni tyhmempikin oppii näissä asioissa äkkiä talon tavoille.

Eikä filmaaminen ole pelkästään pelaajien vika, vaan niitä keinoja käytetään, minkä sallimissa rajoissa tuomarit antavat pelata. Kyllä joku ruotsalainen tai suomalainenkin voi Venäjällä vuosien myötä muuttua kiekkoilijasta sukeltajaksi, mutta vielä sellaista en ole tavannut. Eivät vielä perkule osaa tehdä sitä oikein.

TOJ:n mainitsema taklausten vastaanottotaito on tosiaankin yksi nykyvenäläisten heikko kohta. Toisaalta nykyään sitä ei kannata kunnolla osatakaan, kunhan vain kaadut sopivasti itseäsi loukkaamatta ja ennen kaikkea näyttävästi, niin pilli puhaltaa jäähyä kaverille kuten nimimerkki Theone edellä oikein mainitsikin.

Minulle nykyvenäläisen KHL-kiekkoilijan prototyyppi hyvässä mielessä on 1. maalintekijä 2. hyvä syöttäjä ja syötön vastaanottaja 3. hyväkuntoinen ja sitkeä, mutta ei niinkään jaloiltaan nopea, käsiltään ja kiekonkäsittelyltään toki loistava 4. unohtaa pelin aikana nopeasti ikävät asiat, eikä ole kostonhaluinen, ja huonossa mielessä 1. laiska puolustaja, sekä hyökkääjät ja pakit maalin edessä, maskeja ei edelleenkään tehdä, se voi sattua 2. varoo taklauksia, eikä osaa niitä vastaanottaa 3. harvoin heittäytyy laukausten eteen 4. yhden kosketuksen syötöt ja vedot ei niin yleisiä kuin pikkukaukaloissa 5. toisinaan rakastavat kiekkoa liikaa eli tiettyä egoismia edelleenkin liikaa. Tässä kohtaa suomalaisilla valmentajilla voi tulla vaikeuksia, sillä venäläinen ei luonteeltaan ole puristettavissa liian ahtaisiin kurinalaisiin taktisiin ehtoihin, vaan kaipaa enemmän luovuutta ja improvisointia. Heikkilällä oli tässä mielessä ongelmia Magnitogorskin kanssa vielä aluksi Omskia vastaan, mutta vasta viimeisissä matseissa palaset loksahtivat paikalleen. Lokomotivin kanssa aikoinaan oli viisikkotaktiikan kanssa helpompaa.
Tässä ehkä tärkeimmät, mitä mieleen tuli. Lisäilkää, mutta unohtakaa ne CCCP-ajat.

Viha Salavat Julajevia kohtaan
En usko, että seuralle ollaan kateellisia. Eiväthän venäläiset muutenkaan ole kateellisia luonteeltaan. Usein muiden menestymisestä ollaan vain mielissään, vaikka itsellä menisi kuinka huonosti. Tähänhän koko yhteiskunta ja vakaus perustuu ja on aina perustunut: mm. eläkeläiset ja opiskelijat ja työttömät ovat rutiköyhiä, silti he ovat innoissaan jos saavat nauttia ökyrikkaiden ammattiurheilijoiden esityksistä. Tuskin missään muussa maassa huippu-urheilijoiden ja tavallisen kansan elintasoerot ovat niin päätä huimaavan jyrkkiä kuin Venäjällä.

Eihän ZSKA:llekaan aikoinaan oltu kateellisia, vaikka sinne haalittiin aina asepalvelukseen se nuorukainen, josta katsottiin olevan eniten hyötyä maajoukkueelle. No joo, tämä on tietty vähän eri asia, koska kyseessä oli valtion propagandakoneisto ja kansainvälisten amatöörisääntöjen julkea kiertäminen, ja pelaajille oli tärkeätä päästä VHS-videoplayerin tai Ladan omistajaksi ilman vuosien jonotuksia. Koomista, mutta vieläkin muistan kuin eilisen päivän, kun Krutov tuli Luzhnikin hallin suihkusta ulos pää märkänä ja astui omaan Ladaansa. Ja kuinka Fetisov muistelmissaan toteaa, kuinka hänet ylennettiin majuriksi, vaikka ei eläissään ollut koskenut mihinkään aseeseen.

Salavat Julajevia kohtaan osoitetun vihan syiksi näkisin ainakin seuraavat kohdat:
1. Seura on vuosikymmeniä ollut aika stabiilisti aina sarjan keskivaiheilla eli omaa juniorituotanto ei ole kasvattanut huippuja juuri ollenkaan, eikä tähän yhteen Venäjän rumimpaan kaupunkiin ole muutenkaan saatu houkuteltua pelaajia muualta. TOJ:n on turha vedota tässä keräämiinsä valokuvakansioihin, koska ne esittävät vain ydinkeskustaa ja koko muu kaupunki on yhtä ryysyrantaa, kuten muuten Jekaterinburg, joka todellisuudessa on vielä ankeampi Ufa. Voin myöntää, että en ole käynyt kummassakaan kaupungissa, mutta luotan muiden lausuntoihin ja niihin kommentteihin, joita näissä ko. albumeissa paikalliset asukkaat kirjallisena esittävät.

Siis jos seuralla olisi kiekkoilullista vakaampaa ja pitempää historiaa, niin ostoporukka ymmärrettäisiin paremmin. Verrataan esim. Kazaniin, joka on joukkueurheilulajien kehto Venäjällä, tai Pietariin, jolle koon puolesta yleisesti suotaisiin viimeinkin menestystä. No Medvedevilläkin heittää vähän yli omissa unelmissaan eli onhan SKA kai siitä syystä toiseksi vihatuin seura Venäjällä. Jaroslavl, Omsk ja Magnitogorsk + Moskovan Dynamo ovat jo aikoja sitten osoittaneet kuuluvansa Venäjän parhaimpiin kasvattajaseuroihin, joten heille ostomiehet annetaan anteeksi. Eikä heillä edes 4. kentässä vilise tai penkillä istu maajoukkuetason miehiä kuten Ufalla.

2. Palkkakatot luotiin yhteiseksi säännöksi kaikille seuroille. Miksi Ufalle tai Medvedeville sillä ei ole mitään merkitystä? Venäläiseen tyyliin ( siis maan tavan mukaan jopa alle 400 euroa kuussa ansaitseville ilmoitetaan viralliseksi palkaksi n. 150-200 eur, jotta työnantaja säästää eläke- ym. pakollisissa kuluissaan ja palkansaaja verokuluissaan ) seura maksaa vain sen suuruista palkkaa, mikä palkkakaton raameissa on mahdollista, loput radulovit ja thoresenit saavat suoraan tehtaan tai öljy-yhtiön kassasta. Vaikka tämä on yleinen maan tapa, niin kansan on vaikea nykyään sulattaa asiaa loputtomiin, koska kysymyksessä on miljoonista dollareista, ja KHL:ää on haluttu alusta alkaen kehittää nimenomaan yhteisten sääntöjen pohjalta. Nythän sääntöjen rikkomisesta hyötyvät vain ne, joilla on varaa maksaa loputtomiin palkkakuluissa ja tätä ei enää pidetä oikeutettuna. Ts. sääntöjen laatija rikkoo niitä eniten.

3. Päättömien pelaajahankintojen lisäksi Ufa ryösti koko Venäjän maajoukkueen valmennusjohdon ZSKA:lta. Tähän liittyviä kaikkia skandaaleita en yksityiskohtineen edes nyt enää muista, mutta mukaan tämä ihmeidentekijäkaksikko otti ZSKA:n parhaat pelaajat: Maksim Kondratjev, Vjatsheslav Kozlov, Pjotr Shsastlivi, Oleg Saprykin.

4. Bykov kun saapui Sveitsistä Venäjälle ja ZSKA:n, niin oletettiin että nyt saatiin haaviin kaveri, joka on sopivasti mieleltään länsimaalainen, mutta kuitenkin pohjimmiltaan venäläinen. Tällä hetkellä häneen ollaan aika pettyneitä, ei pelkästään valmentajana vaan ahneena rahan haalijana. ZSKA:lla oli aika hyväkin porukka hänen alaisuudessaan, mutta parhaimmiksi peleiksi jäivät muutama playoff-taisto Ak Barsia vastaan. Kolme kertaa MM-kisoissa sentään menestyttiin, mutta tuskin kenenkään mielestä Bykovin ansiosta vaan materiaaliedun takia. Vancouver meni täysin penkin alle kuten alkuvuodet Ufassa. Ei hän mikään seuravalmentaja ole. Sen osoittaa selvimmin se, miten kehnoa hänen ylivoimapelinsä ainakin seuratasolla on. ZSKA:n aikaan se ei koskaan toiminut, ja vaikka nyt Ufassa toimisikin, niin ei Bykovin ansiosta vaan huikean materiaalin takia.

Toisekseen hän ei kestä lehdistön paineita eli vuosi vuodelta välttelee mediaa tai töksäyttelee jotain aivan ajattelematonta. Kaikki tämä vaikuttaa yleiseen käsitykseen Bykovista. Muistammehan hänen vastauksensa, kun osa maajoukkueen pelaajia saatiin kiinni tupakoinnista jostain yökerhon liepeiltä MM-kisojen aikaan, niin hänen totesi heidän olleen pelaajien klooneja, ei siis todellisia maajoukkueen edustajia, vaikka kaikkien oli helppoa tunnistaa tutut pelaajat videolta.

5. Tosiaankin viha Ufaa kohtaan taitaa liittyä enimmiltään Bykovin persoonaa kohtaan. Maajoukkuepelaajien leiritys on jo alkanut neljällä ottelulla, joita vetää Bragin, kun Bykov on tietysti varattuna oman Ufansa kanssa finaaleissa. Miten maan edun kannalta tällainen yhdistetty seura- ja maajoukkueen valmentaminen onnistuu. Huonosti valmistautuminen MM-kisoihin on ainakin alkanut, kun Sveitsille hävittiin kaksi kertaa ja Valko-Venäjänkin kanssa oli vaikeuksia.

Kyllä kansa tietää eli Bykov+Ufa ei pitäisi mennä kansallisen edun edelle!!!
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Veikkaajan mukaan Leo Komarov on saanut Moskovan Dynamolta muhkean tarjouksen. Nettopalkka: miljoona dollaria.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kuten kirjoitit, niin tuo ei tarkoita yhtään mitään. Muutenkin koko EHT on uskomattoman yliarvostettua. Jos siellä surffaa 50-60 ukkoa/joukkue kauden aikana, niin ei siinä kovin kummoinen liigajyrä tarvitse olla, että tuolla pääsee kokeilemaan. Esim. Suomen joukkueessa Pukat, Jääskeläiset yms. myös muilla täysin päättömiä valintoja. Yhdelläkään maalla (ei edes Venäjällä) pelaa 50-60 maajoukkue tason jannua euroopassa.
Venäjän kohdalla valintakriteerit eivät ole yhtä löyhät kuin Suomella. Lisäksi Venäjällä on Euroopassa enemmän hyviä pelaajia kuin Suomessa eli "kuka tahansa" ei oikeasti ole päässyt kokeilemaan maajoukkueessa Bykovin aikana.

Jos nyt haetaan Euroopassa pelaavia eurooppalaisia pelaajia, joissa tappelutaito ja kovuus yhdistyy pelilliseen taitoon, niin kyllä Svitov ja Artjuhin ovat kärjessä.

Ei tarkoitakkaan, onko joku näin väittänyt? Saksalaisten nousua NHL:lään rajoittaa lähinnä luistelu- ja kiekollinentaito. Fyysisyydessä ja kovuudessa he ovat mielestäni omaa luokkaansa euroopassa.
Olemme asiasta sitten vaan eri mieltä.
 

Theone

Jäsen
Venäjän kohdalla valintakriteerit eivät ole yhtä löyhät kuin Suomella. Lisäksi Venäjällä on Euroopassa enemmän hyviä pelaajia kuin Suomessa eli "kuka tahansa" ei oikeasti ole päässyt kokeilemaan maajoukkueessa Bykovin aikana.

Tämä on totta mutta mielestäni ei edes Venäjällä ole 50-60 todellista huippu tason ukkoa euroopassa. Suomella näitä ei ole välttämättä edes yhden joukkueen verran. Ajetellaan, että tuo "huipputasonukko" olisi sellainen joka taistelisi realistisesti MM-kisapaikasta.

Kun noita EHT-porukoita katselee, niin onhan tuolla käynyt joka joukkueella semmoisia ukkoja pyörimässä joiden ei pitäisi olla lähelläkään oman maansa maajoukkuetta mutta valitettavasti noita pelejä on nykyisin niin paljon, että sinne joudutaan ottamaan noita turisteja pyörimään. Tämä taas laimentaa mielenkiintoa koko EHT:tä kohtaan ja käytännössä tuo ei edes mittaa mitään todellista eroa joukkueiden välillä.

Pudottaisivat turnausten määrän kahteen per kausi (toinen jouluna ja toinen ennen MM-kisoja), saataisiin jalkeille kaikille parhaat mahdolliset porukat ja pelien tasokin säilyisi korkeana. Silloin eivät myöskään olisi varaa ottaa noita turisteja tuonne pyörimään. Joka maalle tulisi oma turnaus joka toinen vuosi, eli tuo vetäisi varmasti myös yleisöä paremmin.

Eipä tämä tosin taida kuulua KHL-ketjuun mitenkään.
 

Sheplak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikä mahtaa olla Dinamo Rigan valmentajakuviot ensi kaudella? Olenko aivan hakoteillä, jos väitän Pekka Rautakallion olevan menossa siihen suuntaan?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Mikä mahtaa olla Dinamo Rigan valmentajakuviot ensi kaudella? Olenko aivan hakoteillä, jos väitän Pekka Rautakallion olevan menossa siihen suuntaan?
Siellä oli Julius Supler päävalmentajana 2010-11 ja johti joukkueen KHL:n puolivälieriin saakka. Nyt Supler jatkaa ZSKA:n valmentajaksi Moskovaan, joten tiedä vaikka haluaisivat Rautakallion sinne. On sielä ainakin paikka auki ja Riika on kiva pikkukaupunki, kuten moni tietää, joka on siellä käynyt. Matkaa on 400 km Helsinkiin. Lento kestää tunnin ja ei tarvita viisumeja välille Riika-Helsinki. Itse olen ihmetellyt pitkään miksi ei Riikan Dynamossa pelaa suomalaisia pelaajia tai valmenna valmentajia, kun sieltä olisi helppo käydä usein Suomessa myös kauden aikana.
CSKA sign Slovak guru from Riga RT
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Noniin, sieltä tulikin sitten karmea tuomarivirhe taas kerran. Salavatin pelaaja laukoi kiekon katsomoon selkeästi osumatta mihinkään ottelun loppuhetkillä, eikä rangaistusta vihelletty. Nelonen pron selostaja sanoi tylysti, että tuosta olisi 100% varmasti vihelletty jäähy mille tahansa muulle joukkueelle paitsi Salavat Yulaev:lle. En sitten tiedä, voihan tuo olla myös tuomarivirhe, mutta epäilykset kyllä heräävät täälläkin päässä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ruotsalainen maalivahti Stefan Liv siirtyy pelaamaan Lokomotiv Jaroslavliin. Viime kaudella Liv pelasi Novosibirskissa. Näin huhuttu suomalaisvahdin siirtyminen Jaroslavliin ei toteudu.


Myös Pietarin SKA:ssa tapahtuu. Seuran presidentti Aleksandr Medvedev ilmoitti, että SKA:n rahoitusta tullaan tuntuvasti lisäämään. Medvedevin mukaan SKA:n budjetti nousee $70-80 miljoonan väliin, mikä tekee siitä Venäjän rikkaimman urheilujoukkueen kaikki lajit huomioon ottaen ja varmaan myös maailman yhden rikkaimmista jääkiekkojoukkueista. Ufan ja Kazanin budjetit lienevät jossakin $60-70 miljoonan välissä.

Vähän aikaa sitten uutisoitiin että Gazprom vähentäisi SKA:n rahoitusta, mutta Medvedevin lausunnon perusteella tilanne on päinvastainen. Medvedevin varsinainen leipätyöhän on Gazpromissa. KHL:n ja Pietarin SKA:n johto ovat hänelle sivutoimia.

SKA:n valmennusjohto tulee uusiutumaan. Vaclav Sykora sai lähteä, kun SKA jälleen kerran epäonnistui pudotuspeleissä. Maajoukkueen ja Ufan valmennuskaksikko Bykov-Zaharkin on huhujen mukaan vahvasti menossa SKA:han ensi kaudeksi.

Medvedevin ilmoituksen mukaan joukkuetta tullaan myös nuorentamaan. Vanhoista parroista Sushinskin, Cajanekin ja Jashinin jatko on erittäin kyseenalaista. Myös Anton But joutunee jättämään joukkueen. Tämän kauden runkopelaajista ruotsalaiset Weinhandl ja Mårtensson pelaavat joukkueessa ensi kaudella. Myös kolmas ruotsalainen Johan Fransson sekä tshekki Petr Prucha yritetään varmaan pitää seurassa, kuten myös venäläiset Denis Grebeshkov, Maksim Afinogenov, Jevgeni Artjuhin ja Denis Denisov.

Jos seuran budjetti nousee jopa lähelle $80 miljoonaa niin se tarkoittaa entistä parempaa mahdollisuutta kalastaa uusia pelaajia myös muista eliitti KHL-seuroista sekä NHL:stä. Viime syksynä saatiin mm. Mårtensson, Afinogenov ja Grebeshkov. Ensi syksynä on varmaankin uusia miehiä tulossa, mutta nimiä on vielä vaikea ennustaa. Bykov-Zaharkin kaksikko voi tuoda mukanaan omia luottomiehiään Ufasta. Myös NHL:ssä pelaa monia venäläispelaajia, miksei muitakin, joita SKA tulee houkuttelemaan isolla rahatukulla.

Medvedev haluaa mestaruuden SKA:lle ja siihen ollaan näköjään valmiita panostamaan melkein kymmenesosa miljardia dollaria.
 

Theone

Jäsen
Medvedevin mukaan SKA:n budjetti nousee $70-80 miljoonan väliin, mikä tekee siitä Venäjän rikkaimman urheilujoukkueen kaikki lajit huomioon ottaen ja varmaan myös maailman yhden rikkaimmista jääkiekkojoukkueista.

Eli se kellä on isoin budjetti on rikkain vai mitä häh?

Ufan ja Kazanin budjetit lienevät jossakin $60-70 miljoonan välissä.

Täytyy sanoa, että tuossa näkyy kuinka vaikea venäjälle on houkutella pelaajia. Noilla budjeteilla joukkueiden olisi pitänyt olla huomattavasti kovempia/nimekkäämpiä
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Myös Pietarin SKA:ssa tapahtuu. Seuran presidentti Aleksandr Medvedev ilmoitti, että SKA:n rahoitusta tullaan tuntuvasti lisäämään. Medvedevin mukaan SKA:n budjetti nousee $70-80 miljoonan väliin,

Hurjimmat huhut puhuvat Zenitin budjetin ylittämisestä Tämä tarkoittaisi 120 - 150 miljoonaa dollaria.

SKA tekisi saman Ufalle ,minkä Ufa teki ZSKA :lle. Maajoukkuevalmentajien värväyksen yhteydessä vietäisiin joukkueesta maajoukkupelaajat.

Onneksi nämä ovat toistaiseksi vain huhuja. Tällaista ryöstökalastusta ei voi hyväksyä. Tämä ei palvele Venäjän jääkiekkoilun, KHL: n tai SKA :n etua.

SKA kielsi eilen sivuillaan neuvottelevansa tai aikovansa neuvotella Bykovin kanssa.

Ensi kaudella liigan palkkakaton yläraja on 900 miljoonaa ruplaa, eli noin 30 miljoonaa dollaria. Ei oikein natsaa yhteen yli 100 miljoonan budjetin kanssa. Tosin vielä ensi kaudella selviää budjettiylityksestä maksamalla liigalle 30 % suuruisen "sakon". Kaudeksi 2012-2013 tuokin poistuu.

Pietarin kiekkoilu voisi paljon paremmin, jos Herra IsoRaha antaisi muiden päättää jääkiekkoon liittyvistä asioista. Tuolla 60 miljoonalla dollarilla saisi kasattua mestaruudesta taistelevan joukkueen, mikäli päätöksenteossa ei hyörisi jääkiekosta mitään ymmärtämätön amatööri. Turha niitä valmentajia on vaihtaa puolen vuoden välein Pitäisi vaihtaa se, joka on epäonnistunut valmentajien valinnassa.

Ostettu onni on erittäin lyhytaikaista. Jääkiekossa se saattaa tarkoittaa parhaimmillaan yhtä mestaruutta. Pahimmillaan ei edes sitä. Joku ylivoimainen runkosarjan voitto ei paljon lämmitä kun pudotuspeleissä tulee lähtö ensimmäisellä kierroksella.

Antaisivat Heikkilälle tai Summaselle 60 miljoonaa käytttöön ja vapaan joukkueen kasaamisoikeuden sekä 2 vuotta aikaa, niin uskoisin parin vuoden kuluttua tulevan pysyvämpää menestystä.
 
Myös Pietarin SKA:ssa tapahtuu. Seuran presidentti Aleksandr Medvedev ilmoitti, että SKA:n rahoitusta tullaan tuntuvasti lisäämään. Medvedevin mukaan SKA:n budjetti nousee $70-80 miljoonan väliin, mikä tekee siitä Venäjän rikkaimman urheilujoukkueen kaikki lajit huomioon ottaen

Kyllä kai jalkapallon puolella sentään isommilla budjeteilla liikutaan Venäjällä? Voisin kuvitella ainakin FC Gazpromin (Zenit) budjetin olevan vielä reilusti enemmän kuin tuo SKA:n huhuttu 70-80 miljoonaa dollaria. Vai onko sinulla tai jollain muulla parempaa tietoa asiasta?

Eipä siinä. Jään kauhulla, mutta samalla mielenkiinnolla odottamaan millaisen jengin Medveded kokoaa tuolla budjetilla.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kyllä kai jalkapallon puolella sentään isommilla budjeteilla liikutaan Venäjällä? Voisin kuvitella ainakin FC Gazpromin (Zenit) budjetin olevan vielä reilusti enemmän kuin tuo SKA:n huhuttu 70-80 miljoonaa dollaria. Vai onko sinulla tai jollain muulla parempaa tietoa asiasta?

Eipä siinä. Jään kauhulla, mutta samalla mielenkiinnolla odottamaan millaisen jengin Medveded kokoaa tuolla budjetilla.

Kuten SKA1946 sanoi voi budjetin suuruus olla suurempikin kuin tuo $70-80 miljoonaa, suurimmillaan jopa $150 miljoonaa. Rahaa on joka tapauksessa luvassa lisää. En tiedä mikä esimerkiksi Pietarin Zenitin jalkapallojoukkueen budjetti on, mutta ei varmaan ainakaan kovin paljon tätä suurempi.
 
Kuten SKA1946 sanoi voi budjetin suuruus olla suurempikin kuin tuo $70-80 miljoonaa, suurimmillaan jopa $150 miljoonaa. Rahaa on joka tapauksessa luvassa lisää. En tiedä mikä esimerkiksi Pietarin Zenitin jalkapallojoukkueen budjetti on, mutta ei varmaan ainakaan kovin paljon tätä suurempi.

Kirjoitit, että: "Medvedevin mukaan SKA:n budjetti nousee $70-80 miljoonan väliin, mikä tekee siitä Venäjän rikkaimman urheilujoukkueen kaikki lajit huomioon ottaen"

Tuon perusteella oletin sinulla olevan tietoa myös muiden lajien rikkaimpien seurojen budjeteista. Kuitenkin nyt sanot, ettei sinulla ole tietoa Zenitin budjetista. Oliko pelkkää mutuilua?

No joka tapauksessa itselläni on sellainen käsitys ja muistan jostain lukeneeni, että Zenitin budjetti olisi pitkälti yli 100 miljoonaa dollaria.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tuon perusteella oletin sinulla olevan tietoa myös muiden lajien rikkaimpien seurojen budjeteista. Kuitenkin nyt sanot, ettei sinulla ole tietoa Zenitin budjetista. Oliko pelkkää mutuilua?
Ei ollut mutua vaan uutinen josta asian luin sisälsi tällaisen tiedon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös