Läntisen konfferenssin toinen finaalipari ja läntisen konfferenssin runkosarjaykkönen Lokomotiv Jaroslavl raivasi odotetusti tiensä konfferensin finaaleihin asti. Helpolla Lokomotiv ei ole päässyt. Dinamo Minsk pakotti Lokomotivin aina seitsemänteen otteluun asti ja myös Dinamo Riikaa vastaan Lokomotiv tarvitsi kuusi peliä.
Atlantiin verrattuna Lokomotiv on himpun verran taitavampi ja liikkuvampi joukkue. Puolustuksesta löytyy enemmän liikkuvuutta ja kiekollista taitoa kuin Atlantilla. Puolustuksen johtaja on Karel Rachunek, joka on sarjan kahden parhaan puolustajan joukossa. Rachunek oli Riikaa vastaan ratkaisevassa osassa. Hän pystyy parhaimmillaan ratkaisemaan otteluita jopa yksin. Rachunekin ohella Aleksandr Guskovilla on tärkeä kiekollinen rooli varsinkin ylivoimapelissä.
Riika-sarjan viimeiset ottelut missannut Vitali Anikejenko on puolustuksen suurin ja fyysisin pelaaja. Toivottavasti hän on jäällä Atlantia vastaan, koska Atlant on Riikaa fyysisempi joukkue ja Anikejenkon voimaa maalin edessä tarvitaan.
Takalinjoilta löytyy Rachunekin ohella kaksi muutakin ulkomaalaista puolustajaa: Daniel Tjärnqvist ja Michal Barinka. Näistä Barinka on joutunut isthmian katsomossa ulkomaalaisrajoituksesta johtuen, koska pelikuntoon kuntoutunut Tjärnqvist on ollut erittäin hyvä.
Puolustuksen muut pelaajat ovat kokeneet Aleksei Vasiljev ja Sergei Zhukov sekä nuoret Marat Kalimulin ja Juri Uritshev. Kalimulin on pelannut hyvät pudotuspelit ja noussut selvästi pakkien kärkikuusikkoon. Uritshev on viime vuoden vaihteen U20-maailmanmestareita, mutta tuskin tulee saamaan peliaikaa ilman loukkaantumisia.
Lokomotivin hyökkäyksestä löytyy neljä vahvaa ketjua ja sen materiaali on myös hyökkääjien osalta jonkun verran Atlantia laadukkaampi. Tehokkaat pudotuspelit pelannut huippukaksikko Josef Vasicek - Pavol Demitra on ratkaisevassa osassa myös tässä sarjassa. Yleensä heidän kanssaan samassa ketjussa on pelannut 23-vuotias Andrei Kirjuhin, joka on ketjun nopein pelaaja ja kovin karvaaja. Vasicek on iso ja taitava sentteri, joka on KHL:n kolmen parhaan sentterin joukossa. Demitran taidot ovat myös vielä 35-vuotiaana tallella. Hän ei vaikuta jäällä kovin nopealta eikä aina terävältä, mutta kun hän saa kiekon lapaansa niin tulosta yleensä syntyy.
Kakkosketju on maajoukkueesta tuttu Aleksandr Kaljanin-Gennadi Tshurilov-Aleksandr Galimov. Ketju on pelannut Vasicekin ketjun tavoin tehokkaat pudotuspelit. Sentteri Tshurilov saalisti viimeisessä pelissä Riikaa vastaan neljä syöttöpistettä. Ketjun pelaajat ovat iältään nuoria - Kaljanin 23, Tshurilov 23 ja Galimov 25 - ja jos Jaroslavl onnistuu pitämään heidät kaikki, voi ketjun odottaa kehittyvän vielä nykyistä paremmaksi. Kaljanin on ketjun taitavin pelaaja. Hänellä on hyvät kädet ja hyvä pelisilmä. Tshurilov on sentterinä puolustavassa roolissa, mutta on vaarallinen myös hyökkäyspäässä. Temperamenttinen tataari Galimov on ketjun fyysisin ja energisin pelaaja. Galimovilla on vähän samanlainen "kiekollinen raivo" kuten Aleksandr Radulovilla, mutta taidot eivät ole samaa tasoa.
Kolmosketjussa Jori Lehterä on saanut laidoilleen kaksi pehmeäkätistä ja nopeaa laituria, Aleksandr Koroljukin ja Konstantin Rudenkon. Rudenkolla saattaa hyvinkin olla koko sarjan pehmeimmät kädet tai ainakin lähellä sitä. Rudenkolla ei ole samanlaista peliälyä kuin vaikka Sergei Mozjakinilla, mutta parhaimmillaan hän pystyy veivaamaan kiekkoa tavalla johon ei pysty kukaan muu KHL:ssä. Yleensä Rudenko väläyttää vähintään kerran tai pari ottelun aikana yhden uskomattoman veivin, jossa vipuun menee pari kenttäpelaajaa ja joskus myös maalivahti. Harmittavan usein Rudenkon viimeistelyt osuvat kuitenkin maalivahdin suojiin tai ohi maalin. Rudenko on myös vahvajalkainen jässikkä, jota on vaikea kammeta irti kiekosta.
Toinen laituri Koroljuk on kokenut entinen NHL- ja maajoukkuepelaaja. Hän on 34-vuotiaana edelleen huippupelaaja. Koroljukin taidot ovat tuttuja jokaiselle kiekkoa enemmän seuraavalle. Lehterä on pelannut vaisut pudotuspelit hyvän runkosarjan jälkeen. Nyt Atlantia vastaan Lehterä voisi nostaa tasoaan. Vastaan asettuu kovempi joukkue kuin Lokomotivin aikaisemmat vastustajat Minsk ja Riika. Siksi myös kolmosketjun tulisi nostaa tasoaan. Nythän maalintekovastuu on ollut melkein kokonaan kahdella ensimmäisellä ketjulla. Lehterän pitää pystyä nostamaan intensiteettiään ja menemään tilanteisiin nopeammin. Riikaa vastaan jäi vähän se kuva, ettei Lehterä aina pysynyt Koroljukin ja Rudenkon vauhdissa mukana ja ketjun peli kärsi tästä.
Neljännessä ketjussa varmoja pelaajia ovat Ivan Tkatshenko ja Aleksei Mihnov. Molemmat ovat entisiä maajoukkuepelaajia, joilta löytyy kokemusta MM-kisatasolta asti. Mihnov on edelleen huippupelaaja, mutta Jaroslavlin nuorempien pelaajien kuten Tshurilovin ketjun ja Kirjuhinin tason nousu sekä uudet hankinnat (Vasicek, Demitra, Lehterä, Koroljuk) ovat aiheuttaneet Mihnovin tipahtamisen nelosketjuun asti. Mihnov on iso ja vahva härkä, joka on hyvä suojaamaan kiekkoa ja jolla on pehmeät kädet. Puutteena kai voisi sanoa ajoittaisin passiivisuuden erityisesti kiekottomassa pelissä. Tkatshenko on pelannut käytännössä koko uransa Jaroslavlissa on edelleen luottomies, vaikka maajoukkuetasolla hän ei enää olekaan. Nelosketjun sentterinä pelaa yleensä U20-maailmanmestari Daniil Sobtshenko tai toinen nuori keskushyökkääjä Nikita Kljukin.
Hyökkäyksestä löytyy vielä vanha Andrei Subbotin ja nuori Sergei Ostaptshuk, mutta he eivät tule saamaan peliaikaa ilman loukkaantumisia.
Lokomotivin maalissa pelaa saksanvenäläinen Dimitri Koschnew, Häntä on pidetty joukkueen akilleen kantapäänä ja aivan oikeutetusti. Sekä Riikaa että Minskiä vastaan Koschnew päästi useita helppoja maaleja sisään. Atlantin Barulin on parempi ja varmempi maalivahti kuin Koscnew, joten tällä osa-alueella Atlantilla on etulyöntiasema.
Ottelusarjasta tulee varmaankin tasainen, mutta uskon Lokomotivin voittoon otteluvoitoin 4-2. Sen materiaali on parin asteen verran laajempi ja taitavampi kuin Atlantin, maalivahtia lukuunottamatta.