KHL kaudella 2009–2010

  • 577 581
  • 2 678

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Öh, millä tavalla "kolmen parhaan puolustajan joukossa" ja "ehkä joukkueen paras puolustajat" ovat toisensa poissulkevia kommentteja? Joukkueen "ehkä paras puolustaja" lienee samalla joukkueen kolmen parhaan puolustajan joukossa?

Toki toki. Mutta olisit toki mainostanut häntä eilenkin joukkueen ehkä parhaana puolustajana, jos hän sitä olisi ollut jo silloin. Aivan kuin teit erään toisen nuoren venäläisen puolustajan kohdalla.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tässä ketjussa voisi tehdä pienen katsauksen myös Visshaja-liigaan. Visshaja-liiga vastaa Venäjällä Suomen Mestistä, eli kyseessä on Venäjän toiseksi korkein sarjataso.

Visshaja-liiga on jaettu kolmeen lohkoon (läntinen, keskinen ja itäinen lohko) ja sarjassa pelaa yhteensä 27 joukkuetta.

Läntisessä lohkossa pelaavat seuraavat joukkueet: VMF Pietari, THK Tver, Himik Voskresensk, Krilja Sovjetov, HC Rys, Titan Klin, HC Rjazan, HC Lipetsk, HK Sarov ja Dizel Penza.

Keskisessä lohkossa pelaavat seuraavat joukkueet: Kristall Saratov, CSK VVS Samara, Neftejanik Almetjevsk, Toros Neftekamsk, Ariada Volzhsk, Molot Perm, Izhtal Izhevsk ja Gazprom Orenburg.

Itäisessä lohkossa pelaavat seuraavat joukkueet: Sputnik Nizhni-Tagil, Mechel Tsheljabinsk, Gazovik Tjumen, Jugra Hanti-Mansi, Juzhni Ural Orsk, Zauralie Kurgan, Kazzink Torpedo Ust-Kamenogorsk ja Jermak Angarsk.

Itäinen lohko näyttää näistä kovimmalta, ja myös viime kauden mestari Jugra Hanti-Mansi pelaa itälohkossa.

Sarjan tunnetuinpia pelaajia ovat Himikin veteraanihyökkääjä Viktor Gordijuk, saman seuran Ivan Novoseltsev, Krilja Sovjetovin veteraanipuolustajat Boris Mironov ja Dimitri Krasotkin, HC Rysin maalivahti Jegor Podomatski, Samaran puolustaja Aleksei Tezikov, ja Permin puolustaja Tommy Wargh.
 
Myös Roman Voloshenko pitää mainita kun puhutaan Venäjän 2. korkeimman sarjatason pelaajista. Voloshenko on kuitenkin edelleen nouseva kyky ja vasta 23-vuotias vrt. muut sarjan huiput, jotka ovat lähempänä 40 vuotta. AHL:ssäkin parhaimmillaan 60 pistettä kaudessa tehnyt Voloshenko kiekkoilee Molot-Prikamie Permissä yhdessä viiden ruotsalaisen kanssa. Yksi ruotsalaisista on maalivahtina pelaava Daniell Sperrle, jolla on kokemusta melko paljon Elitserienistäkin. Sperrle hankittiin sen jälkeen kun kanadalaismaalivahti Jonathan Boutin häipyi maasta hyvin epämääräisen "pyöräilyonnettomuuden" jälkeen.

Niin ja kyllähän huhujen mukaan myös Nils Ekmanin piti pelata SKA Pietarin kakkosjengissä, mutta näkyy saaneen peliaikaa kuitenkin SKA:ssa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Minusta Visshaja-liiga, josta en tiedä tietenkään mitään, on Euroopan toiseksi paras jääkiekko-sarja. Esim. paljon tasokkaampi sarja kuin sm-liiga. : )
Kiäh, ehdinkö ensimmäiseksi.

Eikö tämä Visshaja-liiga ansaitsisi ihan oman ketjunsa, niin ei joutuisi etsimään kaiken KHL-kirjoittelun keskeltä mahdollisia kiinnostavia tietoja tästä Venäjän Mestiksestä.

KHL.ru-sivustolla ei vieläkään ole Englanninkielisiä sivuja, iso buu sinnepäin.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Myös Roman Voloshenko pitää mainita kun puhutaan Venäjän 2. korkeimman sarjatason pelaajista. Voloshenko on kuitenkin edelleen nouseva kyky ja vasta 23-vuotias vrt. muut sarjan huiput, jotka ovat lähempänä 40 vuotta. AHL:ssäkin parhaimmillaan 60 pistettä kaudessa tehnyt Voloshenko kiekkoilee Molot-Prikamie Permissä yhdessä viiden ruotsalaisen kanssa.

Hyvä info. Pyrin seuraamaan näitä nuoria venäläisiä pelaajia ja Voloshenko näytti lähinnä kadonneen maan pinnalta. Voloshenkolle varmaankin paras vaihtoehto olisi päästä pelaamaan johonkin heikompaan KHL-joukkueeseen isoon rooliin, esim. kakkosketjuun. Hän oli 19-vuotiaana erittäin lupaava pelaaja ja näytti olevan Alexander Radulovin luokkaa prospectina. Seuraavalla kaudella mies kuitenkin olisi halunnut jo tulla nostetuksi Minnesotaan ja ilmeisesti asenne farmissa pelaamiseen ei ollut ihan kohdallaan. Loikkaus Venäjälle oli mahdollisesti sinetti pojan uralle, koska niin marginaaliseen rooliin hän jäi 07-09 kausiksi.
Voloshenko on vahvimmillaan viimeistelijänä ja hänellä on huippuluokan laukaus... maalintekiätyyppi siis. Siitä, jos joku Sm-liigajoukkue saisi itselleen sniperin...


Sitten ihan toiseen pelaajaan. Kysyn nyt pokalla, että mihin on kadonnut sen niminen pelaaja, kuin Sergei Haretin? Luin joskus vuosi-pari sitten vanhoja keskusteluita ja törmäsin tuolloin tällaiseen junnulupaukseen, jota oltiin palstoilla hehkutettu aikalailla tuossa 01-04 kausilla. Hänet oltaisiin ikänsä puolesta varattu 04 draftissa, mutta niin ei tapahtunut, eikä miehestä tuon draftin jälkeen enää ole mitään mainintoja missään ollut.
Asia jäi vaan vaivaan taannoin ja kävin nyt senaikaisten venäläisjoukkueiden pelaajalistoja läpi, eikä miehen nimeä missään listoilla ole ollut siitä huolimatta, että hän olisi kirjoitusten mukaan kaudella 02-03 pelannut 16-vuotiaana superliigaa ZSKAn joukkueessa.
Valitettavasti jääkiekkoliitto on jo hävittänyt sen aikaisten junioriturnausten kokoonpanot ja pistepörssit.

Haretin ei tokikaan ole varmaankaan ainoa huippujuniori, joka on kadonnut tuolla tavoin, sillä esim. muistan Jagsin puhuneen muutama vuosi sitten jostain pelaajasta, jonka nimeä en ole tavannut muualla, kuin Jagsin kirjoittamana... en kuitenkaan tämän pelaajan nimeä enää muista, joten ei siitä sen enempää.


Edit:
Jahas... eli tsekkasin, että IIHF:n sivujen mukaan Venäjän 2004 vuoden U-18 joukkueessa on pelannut puolustaja nimeltä Sergei Karetin. Hän ei ole pelannut lainkaan Venäjän pääsarjassa, eikä ole pelipaikaltaan hyökkääjä. Divarisarjojen puolustaja.

http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php?pid=80672
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Sen toisen sarjatason nimi on muuten suomeksi translitteroituna Vysshaja, ei Visshaja liga. (tai oikeammin vielä hattuässällä)
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tämän päivän kierros.

ZSKA Moskova - Dynamo Riika 2-1
1-0 Denis Parshin (Aleksandr Suglobov)
2-0 Aleksandr Suglobov (Konstantin Kornejev)
2-1 Lauris Darzinsh (Mikelis Redlihs)

Torpedo Nizhni-Novgorod - Dynamo Moskova 2-1
0-1 Jiri Hudler (Mattias Weinhandl)
1-1 Jaroslav Bednar
2-1 Ilja Krikunov (Viktor Aleksandrov, Grigori Shafigulin)

Vitjaz Tshehov - Dynamo Minsk 5-3
1-0 Gleb Klimenko (Aleksandr Vasiljev)
2-0 Aleksandr Vasiljev
2-1 Jussi Makkonen
3-1 Dimitri Megalinski (Vadim Berdnikov)
3-2 Dimitri Meleshko (Jussi Makkonen)
4-2 Aleksandr Romanov (Vladimir Karpov)
4-3 Geoff Platt (Aleksandr Rjadinski)
5-3 Gleb Klimenko (Vadim Berdnikov, Aleksandr Vasiljev)

HC MVD Balastiha - Spartak Moskova 5-3
1-0 Aleksei Tsvetkov (Martin Strbak, Filip Novak)
2-0 Denis Mosalev (Aleksandr Boikov, Ruslan Zainullin)
3-0 Konstantin Volkov (Pavel Vorobjev, Martin Strbak)
3-1 Kirill Knjazev (Branko Radivojevic)
3-2 Eduard Lewandowski (Dimitri Upper, Nikita Schitov)
4-2 Aleksei Tsvetkov (Aleksei Ugarov, Denis Kokarev)
5-2 Denis Kokarev (Pavel Vorobjev)
5-3 Stefan Ruzicka (Kirill Ljamin)

Avtomobilist Jekaterinburg - Traktor Tsheljabinsk 2-3
1-0 Oleg Antonenko (Aleksei Simakov, Aleksandr Guljavtsev)
2-0 Aleksandr Titov (Andrei Subbotin)
2-1 Pierre Dagenais (Ramzi Abid)
2-2 Pavel Boitshenko (Andre Lakos)
2-3 Andrei Popov (Ramzi Abid, Pierre Dagenais)

Salavat Julajev Ufa - Ak Bars Kazan 3-4
0-1 Danis Zaripov (Aleksei Morozov)
0-2 Aleksei Morozov
0-3 Dimitri Kazionov (Jarkko Immonen)
0-4 Danis Zaripov (Aleksei Morozov, Vjatsheslav Buravtshikov)
1-4 Patrik Thoresen (Aleksandr Radulov, Oleg Tverdovski)
2-4 Aleksandr Radulov (Viktor Kozlov, Oleg Tverdovski)
3-4 Viktor Kozlov (Oleg Tverdovski)

Barys Astana - Neftehimik Nizhnekamsk 1-2 (rl)
1-0 Konstantin Glazatshev (Kevin Dallman, Josef Stumpel)
1-1 Andrei Ivanov (Nikolai Belov, Jevgeni Lapenkov)
1-2 (rl) Igor Jemelejev

Avangard Omsk - Lada Togliatti 5-1
1-0 Jaromir Jagr (Dimitri Pestunov, Jakub Klepis)
2-0 Jegor Averin (Igor Volkov)
3-0 Aleksandr Popov (Nikita Nikitin, Anton Kurianov)
3-1 Vadim Golubtsov (Jevgeni Bodrov, Sergei Andronov)
4-1 Anton Babtshuk (Eric Perrin, Igor Volkov)
5-1 Jaromir Jagr (Timofei Shishkanov)

- Jussi Makkoselle ja Anton Babtshukille uran ensimmäiset KHL-maalit.
 

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Tämän päivän kierros.

Vitjaz Tshehov - Dynamo Minsk 5-3
Sattuiko joku katsomaan tuon pelin? Vitjazin viralliselle sekopäälle, Darcy Verot:lle on tuomittu näköjään kympin rangaistus ajassa 60min. Miten tuo edes on mahdollista, kun kysessä on voittava joukkue? Oliko summerin soidessa käynnissä tappelu tai jotain?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Sarjan hännille tippunut Lokomotiv Jaroslavl vahvistaa hyökkäystään. Dimitri Afanasenkov siirtyy Moskovan Dynamosta Jaroslavliin. Lisäksi uransa jo kertaalleen lopettanut 39-vuotias Igor Korolev on tehnyt kauden loppuun kestävän sopimuksen Jaroslavlin kanssa.
 
Kiril Kabanovin karattua Kanadaan on Vladimir Tarasenko se kirkkain timantti Venäjällä. Tässä Tarasenkon tyylinäyte maalinteosta. Tuo maali oli 17-vuotiaan Tarasenkon kauden 1. maali ja tällä jatkoaikamaalilla Sibir otti 1-0 voiton.

Kabanovista puheen ollen. Löysin tuolta netin syövereistä miehen (siis pojan) blogin, jossa hän kertoo elämästään Kanadan Monctonissa. Kovasti poika kehuu oloja siellä. Ja treenit ovat rankempia kuin Venäjällä.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Katsaus Mytishiin

Nikolai Zheredevin siirtymisessä Atlantiin on hieman ironinen sävy... NHL-paikkaa tavoitellut Zherdev joutui siirtymään KHLaan lopulta saadakseen kaudelle pelipaikan, ei saadakseen suurempia tuloja, kuin NHLsta. Zherdevin tavoittelema neljän miljoonan ja välimieskäsittelyn jälkeen 3,9 miljoonaksi säädetty palkka koitui liian luotaantyöntäväksi NHL-joukkueita ajatellen ja talousvaikeuksissa ollut Mytishi Atlant sai lopulta itselleen selvästi alihintaisen Zherdevin joukkueensa ykköspyssyksi.

Mytishin piti heikentyä paperilla huomattavasti viime vuoteen nähden, mutta toisin kävi... itseasiassa kasassa on paperillakin viime kauden tasoinen joukkue:

Sergei Mozjakin – Jiri Novotny – Nikolai Zherdev
Maxim Semenov - Dmitri Bykov

Oleg Kvasha – Eric Landry – Igor Mirnov
Mikhail Balandin - Mikko Luoma

Jan Bulis – Dmitri Semin – Oleg Petrov
Andrei Zubarev - Leonid Kanareyikin

Oleg Yashin – Alexei Glukhov – Anton Lazarev
Vadim Khomitski - Denis Bodrov

Penkille jää: Alexander Nesterov, Pavel Tshernov, Andrei Posnov, Andrei Grenkov

Maalissa: Martin Gerber

Joukkueeseen on kasattu neljä hyökkäävää ketjua ja kolme ensimmäistä kentällistä koostuu Euroopan tason huippupelaajista KHLn suurseurojen muodin mukaisesti pitkän ja tiivistahtisen, raskaan kauden vaatimuksiin sopivasti. Kun rosterista vielä jää yli laadukkaita pelaajia, saadaan kilpailua pelipaikoista KHLn nimekkäimpien joukkueiden jalkapallojoukkue-tyyliin. Penkiltä löytyy paremman luokan liigajyrä Nesterov ja yksi lupaavimmista teinisenttereistä, Tshernov.
Hyökkäyssuuntaan tämä perinteisesti miellyttävän näköistä kiekkoa pelaava joukkue on siis saanut kasattua kauteen varsin kilpailukykyisen kaluston talousvaikeuksista huolimatta.
Tasaisesta hyökkäyksestä erottuu kuitenkin ykkösketjun kaksikko Mozjakin – Zherdev. Kolminkertainen pistepörssivoittaja, hidas ja heiveröinen sniper Mozjakin on saanut ZSKA:sta tutun ketjukaverin, nopean ja KHL tasolla oikeastaan täydellisen Zherdevin. Zherdevin tietty fyysisen pelaamisen löysyys ja flegmaattisuus eivät juurikaan näy tasoltaan ja etenkin fyysisyydeltään NHL:aa heikommassa liigassa.
Zherdev tuo helposti kiekon alueelle ja mikäli tämä äärimmäisen taitava kaksikko ei rakenna heti maaliin johtavaa kuviota, laittavat he oman pakkopelinsä käyntiin, missä Mozjakin pommittaa ja Zherdev hakee kiekon kulmista takaisin Mozjakinille pommitettavaksi.
Mozjakinin yhteispeli uusien ketjukavereiden kanssa ei ole sitä luokkaa, mitä se on ollut aiempien vuosien ketjuissa, mutta Zherdevin ylivoimaisuus pelaajana paikkaa yhteispelin puutetta. Tämä on sellainen asia, mikä voi muuttaa Mozjakinin playoff-pelaamisen aivan toisella tavalla tehokkaaksi, kuin mitä se on ennen ollut. Kyseessä voi olla ratkaiseva asia pudotuspelimenestystä ajatellen.
Näyttäisi myös siltä, että pistepörssin voittaja löytyy tänäkin vuonna Mytshistä.

Jos katsotaan poislähtijöitä, niin joukkue on kokenut aikamoisen muutoksen viime kaudesta. Pois on lähtenyt seitsemän tärkeää pelaajaa, Alexander Koroljuk, Esa Pirnes, Danis Arkhipov, Albert Leschev, Magnus Johansson, lopettamisaikeissa ollut Igor Korolev ja Alexander Bumagin.
Vastaavasti tilalle on tullut Nikolai Zherdev, Jiri Novotny, Oleg Petrov, Igor Mirnov, Dmitri Semin, Eric Landry ja Oleg Kvasha. Tässä valossa voidaan sanoa, ettei joukkue nimellisesti ole viime kaudesta heikentynyt ollenkaan. Maalissa myös Gerber korvaa pois lähteneen Emeryn.

Jos joku osa-alue tässä joukkueessa on selvästi heikentynyt, se on keskusta. Keskushyökkääjistä lähti pois neljä kovaa nimeä, eli käytännössä kaikki keskushyökkääjät. Tilalle tulleista Novotnysta, Seministä ja Landrysta ei ole johtavaan rooliin. Novotny on pahasti jäljessä ketjukavereidensa pelistä ja voidaan sanoa hänen olevan täyte-ykkössentteri.
Landry ei ole mielestäni hyökkäävien ketjujen sentteri ja muistuttaakin lähinnä sellaisia Sm-liigassa käyviä vuoden jälkeen pois lähteviä keskinkertaisia kanukkeja.
Viime vuoden senttereistä tosin Arkhipov oli lähinnä kallis kakkossentteri, Pirnes, vaikka olikin erittäin hyvä, ei ollut välttämättä parhaalla tavalla motivoitunut venäläiseen seuraansa, Leschev tunnetusti pudotuspeleissä hyytyvä ja siten ketjukaveri Mozjakinin hyytymistä edistävä ja Korolev parhaan vireensä ohi ajanut uraansa lopetteleva jälkimmäisten ketjujen mies.

Itse voisin kokeilla kauden aikana muuttaa ketjuja Zherdevin ja Mozjakinin hyvästä yhteispelistä huolimatta siten, että Zherdev siirtyisi vasempaan laitaan Mirnovin kanssa samaan ketjuun, jolloin kaksikon nopeus saattaisi toimia hyvin yhteen.
Alkukaudesta vahvimmat ketjut ovat olleet ykkönen ja kolmonen, kakkosen esitysten ja tehojen jäädessä melko vaisuiksi. Nelonen koostuu nuoremmista pelaajista, jotka hakevat tuntumaa pääsarjaan. Lazarev vaikuttaa yrittelijäältä. Kolmosen Dmitri Semin on joukkueen paras keskushyökkääjä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
KHL:n pistepörssi.

1. Aleksei Jashin, SKA, 7, 2+8=10
2. Aleksei Tsvetkov, HK MVD, 6, 3+6=9
3. Kirill Knjazev, Spartak, 8, 6+2=8
4. Viktor Aleksandrov, Torpedo, 8, 4+4=8
5. Gennadi Tshurilov, Lokomotiv, 8, 4+4=8
6. Maksim Sushinski, SKA, 7, 3+5=8
7. Vadim Berdnikov, Vitjaz, 8, 0+8=8
8. Ruslan Hasanshin, Amur, 7, 6+1=7
9. Jaromir Jagr, Avangard, 7, 6+1=7
10. Denis Parshin, ZSKA, 7, 5+2=7
11. Aleksei Morozov, Ak Bars, 7, 4+3=7
12. Josef Straka, Severstal, 7, 4+3=7
13. Petr Cajanek, SKA, 7, 4+3=7
14. Josef Vasicek, Lokomotiv, 8, 3+4=7
15. Mattias Weinhandl, Dynamo M, 8, 3+4=7
16. Aleksandr Suglobov, ZSKA, 6, 3+4=7
17. Josef Stumpel, Barys, 8, 3+4=7

Suomalaiset kenttäpelaajat:

Lasse Kukkonen, Avangard, 7, 0+1=1
Niko Kapanen, Ak Bars, 7, 1+1=2
Jarkko Immonen, Ak Bars, 7, 1+5=6
Janne Pesonen, Ak Bars, 7, 3+1=4
Mikko Luoma, Atlant, 7, 0+3=3
Leo Komarov, Dynamo M, 6, 2+0=2
Ville Peltonen, Dynamo Mi, 7, 0+3=3
Mikko Jokela, Dynamo Mi, 6, 0+0=0
Hannes Hyvönen, Dynamo Mi, 7, 2+3=5
Jussi Makkonen, Dynamo Mi, 5, 1+2=3
Josef Boumedienne, Dynamo Mi, 7, 1+1=2
Ossi Väänänen, Dynamo Mi, 7, 0+0=0
Petri Kontiola, Metallurg Magnitogorsk, 6, 1+1=2
Toni Koivisto, Metallurg Magnitogorsk, 5, 0+1=1
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ja 18. Pierre Dagenais, Traktor, 6, 2+5=7

Aika hyvin SM-liigassa flopanneelta ja yleiseksi naurunaiheeksi koko liigassa joutuneelta kanukilta.
Tällä kaudella Dagenais on aloittanut hyvin Ramzi Abidin ketjussa. Viime kaudella Dagenais teki Tsheljabinskissa 19 pistettä 40 ottelussa (0,47 pistettä/ottelu), kun Jokereissa syntyi 9 pistettä 16 ottelussa (0,56 pistettä/ottelu), eli "yleiseksi naurunaiheeksi" joutumisestaan huolimatta Dagenais pelasi kovemmalla piste/ottelu -keskiarvolla Jokereissa kuin viime kauden KHL:ssä.

Viime kaudella Traktorissa Dagenais ei minusta täyttänyt ulkomaalaisvahvistuksen vaatimuksia, mutta syystä tai toisesta sai jatkaa edelleen joukkueessa. Tänä vuonna alku lupaa parempaa, mutta kestääkö tämä taso kauden loppuun asti on kyseenalaista.

Suomalaisten alkukauden otteet KHL:ssä ovat olleet lievä pettymys. Parhaiten ovat onnistuneet Karri Rämö ja Jarkko Immonen, sekä ennakko-odotuksiin verrattuna myös Leo Komarov. Tason kohennusta odotetaan varmasti ainakin Niko Kapaselta, Ville Peltoselta, Petri Kontiolalta ja Toni Koivistolta.
 
Tällä kaudella Dagenais on aloittanut hyvin Ramzi Abidin ketjussa. Viime kaudella Dagenais teki Tsheljabinskissa 19 pistettä 40 ottelussa (0,47 pistettä/ottelu), kun Jokereissa syntyi 9 pistettä 16 ottelussa (0,56 pistettä/ottelu), eli "yleiseksi naurunaiheeksi" joutumisestaan huolimatta Dagenais pelasi kovemmalla piste/ottelu -keskiarvolla Jokereissa kuin viime kauden KHL:ssä.

Viime kaudella Traktorissa Dagenais ei minusta täyttänyt ulkomaalaisvahvistuksen vaatimuksia, mutta syystä tai toisesta sai jatkaa edelleen joukkueessa. Tänä vuonna alku lupaa parempaa, mutta kestääkö tämä taso kauden loppuun asti on kyseenalaista.

Niin ja maalintekijäksi hankitun Dagenaisin maalikeskiarvo Suomessa oli 0,125 kun KHL:ssä viime kaudella 0,35 ja tällä kaudella samaa luokkaa. Ja Dagenais todellakin oli yleinen naurunaihe Jokereissa pelatessaan, usko tai älä. Mies oli niin hidas, ettei olisi ehtinyt Zambonin altakaan karkuun.

Minusta taas jo viime kaudella Dagenais oli ehdottomasti vahvistus Traktorille ja hänen jatkonsa oli itsestäänselvyys. Hän teki 14 maalia 40 ottelussa ja oli joukkueensa 3. paras maalintekijä. Mikäli olisi pelannut täyden kauden, niin olisi todennäköisesti ollut joukkueensa ykköspyssy. Ja tällä kaudella näyttää tosiaan olevan joukkueensa tehokkain, tai ainakin alkukauden perusteella. Enpä todellakaan olisi uskonut siltä Pierre Dagenaisilta, jonka otteita sain huvittuneena seurata Suomessa kaudella 2006-07.
 
Suomalaisten alkukauden otteet KHL:ssä ovat olleet lievä pettymys. Parhaiten ovat onnistuneet Karri Rämö ja Jarkko Immonen, sekä ennakko-odotuksiin verrattuna myös Leo Komarov.

Laskisin myös Mikko Luoman onnistujiin. Atlantin tehokkain puolustaja 3 pisteellään (yhdessä parin muun kanssa) ja joukkueensa paras tehosaldo +6. Aka hyvin keskikastin joukkueessa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Niin ja maalintekijäksi hankitun Dagenaisin maalikeskiarvo Suomessa oli 0,125 kun KHL:ssä viime kaudella 0,35
Jep, mutta pistekeski-arvo oli SM-liigassa korkeampi.


Minusta taas jo viime kaudella Dagenais oli ehdottomasti vahvistus Traktorille ja hänen jatkonsa oli itsestäänselvyys.
Kuinka monta Traktorin ottelua katsoit viime kaudella, vai perustuuko tämä arvio vain Dagenaisin maalimäärään?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Laskisin myös Mikko Luoman onnistujiin. Atlantin tehokkain puolustaja 3 pisteellään (yhdessä parin muun kanssa) ja joukkueensa paras tehosaldo +6. Aka hyvin keskikastin joukkueessa.
Harjoituspeleissä ja kauden parissa eka pelissä Luoma oli aivan hukassa, mutta on nyt kohentanut selvästi. Luoma ei tule koskaan täyttämään Magnus Johanssonin jättämää aukkoa joukkueen alakerrassa, mutta harva siihen pystyisi koko Euroopassa.

Atlantin hyökkäys on Nikolai Zherdevin ja Jiri Novotnyn myötä vahvistunut sen verran, että lasken joukkueen KHL:ssä vähintään "ylempään keskikastiin".
 
Jep, mutta pistekeski-arvo oli SM-liigassa korkeampi.

Kuinka monta Traktorin ottelua katsoit viime kaudella, vai perustuuko tämä arvio vain Dagenaisin maalimäärään?

Jep, ja maalikeskiarvo paljon matalampi.

No eipä tuo pistekeskiarvo ja kakkossyötöt ainakaan Jokereiden johtoa lämmittänyt kun päästivät miehen muualle. Maalintekijäksi hankittu Dagenais ei tehnyt maaleja eikä muutenkaan ollut lähelläkään toivottua tasoa, joten hänestä oli helppo luopua.

En katsonut yhtäkään kokonaista Traktorin ottelua viime kaudella, joten arvioni perustuu klippeihin, raportteihin ja statistiikkaan. Entä montako ottelua sinä katsoit Jokereilta kaudelta 2006-2007?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Jep, ja maalikeskiarvo paljon matalampi.
Mutta pistekeski-arvo edelleen korkeampi.

Entä montako ottelua sinä katsoit Jokereilta kaudelta 2006-2007?
En väittänyt missään vaiheessa Dagenaisin olleen Jokereille vahvistus, kuten itse väitit hänen olleen Traktorille vahvistus.

Edit: Dagenais teki ennen Jokeri-kauttaan NHL:ssä 35 pelissä 12 pistettä, eli näillä näytöillä hänen olisi pitänyt olla selvä vahvistus SM-liigassa. Olisiko Dagenaisin oletettu epäonnistuminen(?) Jokereissa johtunut muista syistä kuin miehen pelitaidoista?
 
Viimeksi muokattu:
Dagenais teki ennen Jokeri-kauttaan NHL:ssä 35 pelissä 12 pistettä, eli näillä näytöillä hänen olisi pitänyt olla selvä vahvistus SM-liigassa. Olisiko Dagenaisin oletettu epäonnistuminen(?) Jokereissa johtunut muista syistä kuin miehen pelitaidoista?

Ei se ollut mikään oletettu epäonnistuminen. Ei monikaan olettanut tai odottanut hänen epäonnistuvan, mutta niin vain kävi. Hänen epäonnistuminen johtui täysin pelitaidoista, mies oli laiska ja todella hidas. Ainoa hyvä ominaisuus oli todella kova laukaus. No turha tästä on jauhaa kun totuus on edelleenkin se, että Dagenais ei onnistunut SM-liigassa mutta näkyy onnistuneen KHL:ssä, piste.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Valko-Venäjän maajoukkuepuolustaja Vladimir Denisov siirtyy AHL:stä takaisin Dynamo Minskiin. Denisov teki AHL:ssä edellisellä kaudella 65 pelissä 20 pistettä.

Minskin puolustuksessa pelaavat Duvie Westcott, Ossi Väänänen, Martin Sevc, Aleksandr Rjadinski, Mikko Jokela ja Josef Boumedienne. Jonkun näistä on todennäköisesti tehtävä tilaa Denisoville, sillä KHL-joukkueet saavat peluuttaa peleissä vain 18 kenttäpelaajaa, jolloin neljän puolustajaparin peluuttaminen on aika harvinaista.

On myös mahdollista, että Denisov joutuu pelaamaan farmissa, jos ei peliesityksillään lunasta paikkaa joukkueessa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
No turha tästä on jauhaa kun totuus on edelleenkin se, että Dagenais ei onnistunut SM-liigassa mutta näkyy onnistuneen KHL:ssä, piste.
Pelkästään tilastoja tuijottamalla Dagenais ei onnistunut viime kaudella yhtään sen paremmin KHL:ssä kuin SM-liigassa. Pelkkää maalisaraketta on turha korostaa syöttöjen kustannuksella, sillä jääkiekossa nämä ovat samanarvoisia.

Joskus pelaajan epäonnistuminen on kiinni muustakin kuin pelaajan pelitaidosta. Pelaaja ei ehkä sopeudu uuteen asuinympäristöön, pelitapaan, ketjukavereihin jne. Jossakin toisaalla sopeutuminen on helpompaa.

Tällä kaudella Dagenais on päässyt samaan ketjuun Ramzi Abidin kanssa. Abid ei ole mikään turha pelimies, ja hyvänä pelintekijänä on pystynyt järjestämään hyvän laukauksen omaavalle Dagenaisille tekopaikkoja.

Yhden pelaajan peliesityksen perusteella on turha mennä esittämään arvioita eri liigojen välisistä tasoeroista. Jos tälle linjalle lähdetään, niin mitä Suomen maajoukkuetason senttereiden Kapasen ja Kontiolan alkukauden 1+1 teholukemat kertovat KHL:n tasosta? Eivät paljoakaan, sillä kummankaan sentterin rooli omassa joukkueessa ei ole ykkössentteri. Esimerkiksi Kapasen on jo roolinsa puolesta mahdotonta tehdä KHL:ssä samanlaisia tehoja kuin teki viime kevään MM-kisoissa, kun oli Suomen ykkössentteri.
 
Yhden pelaajan peliesityksen perusteella on turha mennä esittämään arvioita eri liigojen välisistä tasoeroista.

Kuka näin on tehnyt? En minä ainakaan. Eiköhän ne ole ihan eri tyypit tässäkin ketjussa, jotka tasoeroista vääntävät.

E: Jos et näin väittänyt, niin miksi otit asian esiin tässä kohtaa?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös