KHL – pelin ulkopuolisista asioista

  • 1 113 031
  • 4 071

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kun Medvedevin puhumisiin tutustui tarkemmin, niin kuulostaahan se äkkisältään kyllä aika mahdottomalta. Iihf:n sivuilta löytyy juttu päivän keskusteluista. Pelejä 32 oman "konferenssin" sisällä ja 28 konferenssien yli. Jos näillä konferensseilla tarkoitetaan juuri euro & khl, niin aika hurjalta kuulostaisi. Tarkottaisi suomalaisjoukkueelle Euroopan kiertämisen lisäksi 14 pelin kierrosta eri KHL kaupungeissa, joka kausi. Aikataulukin vielä ensi vuonna tai sen jälkeisenä. Edes eurohaihattelija tshekki77 ei usko tämän olevan mitenkään toteuttamiskelpoinen idea. Vähemmillä matkapeleillä voisi ehkä toimia.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Onhan Medvedevin ajatus tarkemmin ajateltuna täysin järjetön. 64 joukkueen euroliiga tuollaisella aikataululla, matkustusmäärällä ja joukkueiden välisillä budjettieroilla? Ei mitään mahdollisuuksia toteutua.

Medvedev on jännä tyyppi. Hän on tehnyt paljon hyvää jääkiekkoilun eteen, mutta välillä hän esittää aika tyhmiä ehdotuksia.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tosiaan outo avaus Medvedeviltä, koska pitäisihän hänenki ymmärtää, ettei Euroopasta tällaisia rahoja hevillä löydy. Täällä pitäisi saada ensin tuote esille ja vasta sen jälkeen voidaan aloittamaan myyminen. Tämän takia jos jotain tällaista haluaisi viedä eteenpäin, olisi tärkeintä ensin saada nämä joukkueet saman katto-organisaation alle. Heti ei tarvitsisi pitkin Euraasiaa matkustaa, vaan ensimmäinen vaihe konferenssien sisällä. Kun liiga on sitten pystyssä, voidaan pikkuhiljaa hivuttautua kohti "todellista" liigaa.

Eli KHL omana idän konferenssina ja länteen sitten oma konferenssi, joka voisi olla se 32 joukkuetta tai sitten vaikka adoptoida se ruotsalaisten esittämä malli, vaikka siinä olisiki 40 joukkuetta. Ensi vaiheessa pelattaisiin tosiaan keskenään omissa konferensseissa ja molempien konferenssien voittaja kohtaa jonkinlaisessa Euraasian superfinaaleissa mm-kisojen aattona.

Toisessa vaiheessa sitten otetaan varovasti askeleita konferenssirajojen yli. Eli vaikka Eurohockeytourien taukojen aikana järjestetään jonkinlainen cup kilpailu, jossa kohtaa lännen ja idän joukkueita. Jos joukkueita olisi se 64, niin ensimmäisen tauon aikana jaettaisiin joukkueet 16 neljän joukkueen lohkoon, joissa jokaisessa kaksi idästä ja kaksi lännestä. Jokaiselle lohkolle olisi yksittäinen isäntäkaupunki ja näiden pelien tulokset voitaisiin laskea jopa halutessa runkosarjaan. Jokaisesta lohkosta sitten voittaja jatkoon, jotka sitten toisen eurohockeytour tauon aikana jakautuu taas neljään neljän joukkueen lohkoon ja näistäkin jokaisesta paras jatkoon. Kolmannen tauon aikana sitten parhaat neljä kohtaa finaaliturnauksessa ja neljäs eurohockeytour jää sitten mm-kisoihin valmistautumiseen.

Jos katsojilla riittää kiinnostusta konferenssirajojen yli, niin sitten voidaan mennä jollain aikataululla ihan perus runkosarjapeleihin näiden rajojen yli.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Läntisestä Euroopasta ei hevillä löydy 32:a joukkuetta, joilla olisi rahkeita pelata missään mantereen laajuisessa sarjassa. Ja jos vielä pitäisi löytää suht. tasaisesti 16 joukkuetta lähinnä Suomesta ja Ruotsista ja toiset 16 keskemmältä Euroopasta niin aina vaan levottomammaksi juttu menee.
Hyvä jos YHTEENSÄ 16 joukkuetta Skandinaviasta ja Manner-Euroopasta löytyisi, ja siihenkin lukuun saa jo laskea Dinamo Rigan, Dinamo Minskin, Lev Prahan ja Slovan Bratislavan.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Läntisestä Euroopasta ei hevillä löydy 32:a joukkuetta, joilla olisi rahkeita pelata missään mantereen laajuisessa sarjassa.

Vaikkei tietenkään vielä kaikkea kerro, niin kyseiseltä alueelta taitaa kuitenkin löytyä se noin 30 joukkuetta, jotka haluavat ainakin jonkinlaista, kansalliset sarjat ylittävää yhteistyötä harrastaa mantereella. Eikä yllä olevaa ehdotusta tarvitse lukea, niinkuin monet tekevät, että nuo kaikki pelaisivat kaikkia vastaan saman verran otteluita. Alueellisilla lohkojaotteluilla matkusta voidaan rajoittaa edelleen.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Toisaalta voisihan Medvedev ehdottaa tuota yllä mainittua cup kilpailua ensi vaiheena, ennenkuin mitään yhteisliigaa rakennetaan. 24 joukkuetta KHL:stä ja taas ruotsalaisten 4x10 mallin mukaisesti 40 joukkuetta Euroopasta.

64 joukkuetta jakautuisi ensi vaiheessa (ensimmäisen eht turneen aikana) 16 x neljän joukkueen lohkoihin, joista kahdeksaa isännöisi KHL kaupungit ja toiset kahdeksan Euroopassa. Koska KHL:stä mukana 24 joukkuetta, niin KHL kaupunkien lohkoissa olisi ensi vaiheessa jokaisessa kaksi KHL joukkuetta ja eurooppalaisissa vain yksi. Vähentää sekä eurooppalaisten, että KHL joukkueiden matkakuluja. Jokaisesta lohkosta vain ykköset jatkoon.

Tokassa vaiheessa (tokan eht turneen aikana) 16 joukkuetta jakautuu neljään neljän joukkueen lohkoon, joilla taas isäntäkaupungit ja vain ykköset jatkoon. Kolmannessa vaiheessa sitten enää neljä joukkuetta, jotka niin ikään pelaavat neljän joukkueen turnauksen kolmannen eht turneen aikana.

Edit. Ja kilpailun nimeksi tietenkin jotain tyyliin KHL Open cup tai vastaavaa, että saadaan gazpromin rahat mukaan...
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
KHL goes west
Moskovan Dynamo ja SKA Pietari pelaavat kaksi KHL:n runkosarjapeliä 19. ja 20.1.2013 New Yorkissa, Brooklynissä. Pelipaikka on Barclays Center, jossa pelaa NBA:n New Jersey Nets.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HC Milano Rossoblu on tehnyt jo kesäkuun loppupäivien aikana jonkinlaisen yhteistyösopimuksen KHL-liigan kanssa, vaikka pelaa vielä ainakin kauden 12-13 Italian sarjassa, eikä KHL-liigassa. Maalivahdiksi seura on hankkinut "Tapparasta tutun" Andrew Raycroftin jo ensi kaudeksi. Saa nähdä pelaako Milanossa KHL-joukkue jo kaudella 13-14 vai ei. Milano on hieno kaupunki, joten sinne vaan pelaamaan myös suomalaispelaajat, jos HC Milano Rossoblu siirtyy KHL-liigaan ja maksaa tulevaisuudessa KHL-palkkoja.
Hockey Milano Rossoblu
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Mitä yhteistä on Janne Lahdella ja Petri Matikaisella?

Molempien KHL -agenttina toimii Vladimir Gudacek.

KHL lisenssin omaavia agentteja ei ole kovin paljon ja ainoita ei venäläisiä taitavat olla Gudacek ja Vladimir Vujtek. Nyt näyttää pahasti siltä, että Gudacek ei hallitse hommaansa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Arkadi Rotenberg valitaan lähiaikoina Moskovan Dynamon jääkiekkojoukkueen uudeksi presidentiksi. Juutalainen Rotenberg on 60-vuotias ja kuuluu presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin. Putin ja Rotenberg olivat nuorina miehinä judokavereita.

Rotenbergin henkilökohtainen omaisuus on noin $1 miljardia ja hänellä on omistuksia valtionyhtiö Gazpromissa. Rotenberg oli vuonna 2011 Venäjän 90. rikkain henkilö.

Moskovan Dynamo tulee uuden sopimuksen mukaan lähes kokonaan Rotenbergin omistukseen. Summaa jolla Rotenberg ostaa Dynamon ei ole tiedossa, mutta sanomalehti Vedomostin mukaan Rotenberg sijoittaa Moskovan Dynamoon miljardi Venäjän ruplaa vuosittain, mikä tekee noin $31 miljoonaa vuositasolla.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Moskovan ZSKA:n uusi 20,000 - 22,000 katsojaa vetävä areena rakennetaan Krasnogorskiin, joka on kaupunki Moskovan alueella: http://allhockey.ru/images/files/files/2707-sckanewarena.jpg

Krasnogorskista on Moskovan keskustaan suurin piirtein sama matka kuin Mytishistä, missä Atlant pelaa.

Onko tuon areenan kokoa mietitty ihan loppuun asti vai tuleeko areenalle muitakin pääkäyttäjiä kuin vain ZSKA? Käsittääkseni ZSKA on tällä hetkellä yksi KHL:n heikoimmista yleisöjoukkueista ja nyt seuralle rakennetaan 20k+ katsojan areena jonnekin kaupungin laita-alueelle(?)... Asiasta paremmin perillä olevilta kysyn, onko tämä järkevä ratkaisu? Jopa Pohjois-Amerikassa uudet NBA- ja NHL -seurojen areenat ovat pääosin alle 20 000 katsojan areenoita, koska ratkaisu on koettu taloudellisesti toimivimmaksi. Pittsburghin pari vuotta sitten valmistunut areena vetää jääkiekkopeleihin 18 387 katsojaa ja Brooklynin uusi Barclays Center vetää koripallomatseihin 18 103 katsojaa.
 
Viimeksi muokattu:

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Onko tuon areenan kokoa mietitty ihan loppuun asti vai tuleeko areenalle muitakin pääkäyttäjiä kuin vain ZSKA? Käsittääkseni ZSKA on tällä hetkellä yksi KHL:n heikoimmista yleisöjoukkueista ja nyt seuralle rakennetaan 20k+ katsojan areena jonnekin kaupungin laita-alueelle(?)... Asiasta paremmin perillä olevilta kysyn, onko tämä järkevä ratkaisu?

#47 nostaa katsojakeskiarvoa 18 tonnilla.

Eivaan tosiaan mietin ihan samaa. Näyttää varmaan aika autiolta jos ton kokosessa hallissa on alle 10k ihmistä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Onko tuon areenan kokoa mietitty ihan loppuun asti vai tuleeko areenalle muitakin pääkäyttäjiä kuin vain ZSKA?
ZSKA on muutakin kuin vain jääkiekkojoukkue. Sillä on myös oma koripallojoukkue, joka varmaan tulee pelaamaan areenan valmistuttua ottelunsa uudessa areenassa. Lisäksi areenaa voi vuokrata kolmannelle taholle silloin kun seura ei sitä itse tarvi.


Käsittääkseni ZSKA on tällä hetkellä yksi KHL:n heikoimmista yleisöjoukkueista ja nyt seuralle rakennetaan 20k+ katsojan areena jonnekin kaupungin laita-alueelle(?)... Asiasta paremmin perillä olevilta kysyn, onko tämä järkevä ratkaisu? Jopa Pohjois-Amerikassa uudet NBA- ja NHL -seurojen areenat ovat pääosin alle 20 000 katsojan areenoita, koska ratkaisu on koettu taloudellisesti toimivimmaksi. Pittsburghin pari vuotta sitten valmistunut areena vetää jääkiekkopeleihin 18 387 katsojaa ja Brooklynin uusi Barclays Center vetää koripallomatseihin 18 103 katsojaa.
ZSKA on ollut viime vuodet yksi sarjan huonoiten yleisöä vetäviä joukkueita. Tähän ei ole syynä vain moskovalaisten vähentynyt mielenkiinto jääkiekkoa kohtaan, vaan myös ZSKA:n heikko menestys, vanha ja kolkko halli sekä hallin hankala sijainti. Kuka jaksaa jonottaa Moskovan ruuhkassa pari tuntia vain päästäkseen katsomaan vanhassa ja kolkossa hallissa heikosti menestyvän joukkueen peliä?

Krasnogorsk (joka ei kuulu Moskovaan vaan on oma noin 120,000 asukkaan kaupunkinsa) on uudelle areenalle parempi paikka kuin ruuhkainen Moskovan keskusta. Krasnogorskiin on hyvät ja nopeat kulkuyhteydet sekä autolla että metrolla. Uusi halli varmaan vetää yleisöä jo itsessään, kuten kävi Minskissä, missä uusi ja iso halli on ollut melkein aina loppuunmyyty Dinamon peleissä.

Jos ja kun vielä joukkue tulee menestymään runsaamman rahoituksen myötä paremmin, uskon että ZSKA:n uudelle areenalle on hyvinkin tilausta. Siihen en tosin usko että 20k areenaa saadaan ainakaan runkosarjan peleissä kovinkaan usein loppuunmyytyä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tuossa olisi hyvä pitää mielessä myös ZSKA:n potentiaali. Jos buumin saa alkamaan, niin kymmenen vuoden päästä joku 15k:n halli voisi olla liian ahdas. Väkeä jo pelkästään Moskovassa on n. 11-12 miljoonaa, joten siltä osin homma ei tule jäämään kiinni. Lisäksi vielä mahdollisuudet vuokrata areenaa esimerkiksi muille alueen urheiluseuroille ja konserttien järjestäjille, niin koko ei mielestäni ole liikaa tuon kokoiseen kaupunkiin.

Toki jos moskovalaiset eivät syty kiekosta ja rupea käymään hallilla, niin koolla on myös kääntöpuolensa...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jopa Pohjois-Amerikassa uudet NBA- ja NHL -seurojen areenat ovat pääosin alle 20 000 katsojan areenoita, koska ratkaisu on koettu taloudellisesti toimivimmaksi. Pittsburghin pari vuotta sitten valmistunut areena vetää jääkiekkopeleihin 18 387 katsojaa ja Brooklynin uusi Barclays Center vetää koripallomatseihin 18 103 katsojaa.

Tämä on totta, samaan kategoriaan voidaan esimerkkinä nostaa Detroit Red Wingsien tuleva halli, jonka kapasiteetti tulee olemaan selkeästi pienempi kuin Joe Louis Arenalla (jonka kapasiteetti on noin 20 000 katsojaa kun pelataan kiekkoa). Eli hiukan minuakin mietityttää TsSKA:n tulevan hallin kapasitetti, jos katsojia ei todella saada halliin seuraamaan kiekkoa, jos joukkue ei saa myytyä itseään katsojille. Tulee varmaan aika "orpo" olo katsomossa, jos siellä on puolet kapasiteetista katsojia, ja millainen vaikutus tällä on sitten pelin tunnelmaan?

Toki jos halli (ja joukkue) saadaan myytyä yleisölle ja siellä järjestetään myös muita tapahtumia, jotka vetävät väkeä, katsomokapasiteetti voi olla perusteltu.

vlad.
 

Theone

Jäsen
Nyt näyttää pahasti siltä, että Gudacek ei hallitse hommaansa.

Ihan vain mielenkiinnosta kysyn, että mihin perustat mielipiteesi?

Lahden tapauksessa seura yritti/yrittää purkaa voimassa olevaa ja jo osin maksettua sopimusta. Sopimusrike on siis tapahtunut seuran toimesta. Tämä nyt on aivan päivänselvä tapaus.

Matikaisen tapaus on vähän erilainen, on totta, että Matikaisen/agentin olisi pitänyt infota IFK:ta paremmin mutta toisin kun julkisuudessa on väitetty, niin IFK oli tietoinen Matikaisen neuvotteluista Omskin kanssa ja tieto tästä tuli Matikaiselta. Matikaisen IFK-sopimuksen purkamisen olivat venäläiset luvanneet hoitaa, ilmeisesti se sitten vain unohtui kaikessa kiireessä. Tyhmänä Omsk meni julkistamaan sopimuksen ennen kuin asiat olivat IFK kanssa selvät ja tapauksesta nousi jumalaton haloo.

Itse odotan mielenkiinnolla miten pelaajayhdistys lähtee hoitamaan tuota Lahden tapausta. Edellisen kerran kun härmäläinen pelaaja oli tuolta apua vailla, niin tuolta ilmoitettiin että apua ei ole tulossa ja ilmeisesti mitään virkaa/valtaa tuolla järjestöllä ei ole.
 
Moskovan ZSKA:n uusi 20,000 - 22,000 katsojaa vetävä areena rakennetaan Krasnogorskiin, joka on kaupunki Moskovan alueella: http://allhockey.ru/images/files/files/2707-sckanewarena.jpg

Krasnogorskista on Moskovan keskustaan suurin piirtein sama matka kuin Mytishistä, missä Atlant pelaa.

Kuulostaa taas hieman ylimitoitetulta. Mielestäni tuollainen noin 15 000 - 17 000 olisi oikein sopiva jäähallin kapasiteetti Moskovan KHL-joukkueelle. Tuollaisessa yli 20 tuhatta vetävässä hallissa voi olla aika jäätävä tunnelma jos hallissa on vaikka vain noin 5 000 katsojaa. Olisikohan tässä taas kyseessä se perusviisaus, että meillä on pakko olla suurin, koska sitä rahaakin on? No kaipa ne siellä Venäjällä tietävät mitä tekevät. Siihen maahan muutenkin nousee uusia halleja kuin sieniä sateella, mikä on tietysti tosi hieno asia.
 
Itse odotan mielenkiinnolla miten pelaajayhdistys lähtee hoitamaan tuota Lahden tapausta. Edellisen kerran kun härmäläinen pelaaja oli tuolta apua vailla, niin tuolta ilmoitettiin että apua ei ole tulossa ja ilmeisesti mitään virkaa/valtaa tuolla järjestöllä ei ole.

Nyt lähtökohdat on ainakin paremmat kun pelaajayhdistyksen pomo ja ex-huippupelaaja Andrei Kovalenko on ihan julkisesti arvostellut Astanan johdon touhuja ja asettunut Janne Lahden taakse. No aiemmin on kyllä vaikuttanut siltä, ettei tällä pelaajayhdistyksellä mitään todellista valtaa ole yhtään mihinkään, joten mene ja tiedä sitten. Mielenkiinnolla seuraan itsekin tämän kehittymistä.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Ihan vain mielenkiinnosta kysyn, että mihin perustat mielipiteesi?

Samalle kaverille sattuu ja tapahtuu.

Gudashenik ja kaikkien muidenkin pitäisi jo tietää, että KHL :n virallisesti terkisteröimä sopimus on ainut, joka pätee KHL :ssä. Sopimuksia rekisteröidään 30.04. jälkeen. Tämä siis Lahdesta.

Verrataan nyt Minskin tekemään kupruun pari vuotta sitten. Olisi luullut, että agentti oppi siitä jotain.

Tapaus Matikainen on saanut elämää suuremmat mittasuhteet. Erikoinen tapaus, jossa agentti ei varmaan ollut se suurin hämmentäjä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nyt vaikuttaa siltä, ettei ensi kaudella tulla näkemään KHL-matseja tv:stä. Oikeudet maksavat liikaa ja Viasat ei ole enää kiinnostunut näyttämään otteluita, myöskään Nelosella ei ole varaa ostaa oikeuksia itselleen. MTV3/Canal+ ei ole kovinkaan kiinnostunut oikeuksista, koska keskittyvät Mestareiden Liigaan. Uusimmassa Veikkaajassa oli uutinen aiheesta.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Käsittämätöntä, että Euroopan selvästi parasta kiekkosarjaa ei näe ensi kaudella kuin netin välityksellä. NHL:ssä tulee kuitenkin työsulku, joten mitäs Viasatilla sitten näkyykään? Allsvenskania päivästä toiseen. Ai niin SM-liigasta myös kuukauden peli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös