Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. faro Jäsen

  Lainaus:
  Veikkaan että palkat menee maksuun sitten kun voittoja alkaa tulla.
   
 2. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Tuo on sitä oikeaa rakkaudesta lajiin pelaamista. Tuskin ainakaan yllätyksenä tulee nämä nollatilit. Ehkä sitten ens kaudella tai sitä seuraavalla sitten taas (riippuen minne tekee sopimuksen) tulee vähän palkkaakin. Siihen asti kannattaa vaan nauttia tuosta, että pääsee pelaamaan.
   
 3. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Taitaa Ramu olla fasisti ja suvereenin demokratian vihollinen kun mustamaalaa tuolla tavalla naapuria, Ramu kaipaisi eittämättä hieman poliittista ohjausta mielipiteisiinsä ja uskoisin Eeron ja Matin voivan auttaa. Teemun pitäisi vaalia ja ylläpitää hyviä naapuruussuhteita eikä lietsoa russofobiaa.
   
 4. Katto Jäsen

  Amurilla oli ainakin loppukaudesta palkanmaksuongelmia ja oli siis yksi näistä kahdeksasta khl jengistä joilla uutisoitiin olleen taloudellisia ongelmia. Ihan hyvin Amur tänään pelasi vaikkei palkkaa maksetakaan. Metsola oli loistava, Kuusela näytti siltä ettei sitä kiinnostanut ja Ramu jotain siltä väliltä.
   
 5. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Lainaus:
  Habarovsk on maailman kaunein kaupunki, katsokaa vaikka Googlesta näkemystä tukevia fotoja, rumien kuvien kohdalla katsokaa muualle. Siellä pelaa vaikka ilmaiseksi monta kautta kunhan vaan saa olla.
   
 6. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Kiitos vastauksesta. Arvasin, että täältä löytyy tietoa.

  Onhan tuo Latvian kiekon tilanne vähän ikävä. Kyse on kuitenkin hienosta kiekkomaasta, jossa oman kokemukseni perusteella on ne parhaat kiekkofanit. Latvia on tuottanut Irben ja Ozonlisin kaltaisia huippuja ja vajonnut nyt kauas parhaista vuosistaan. Mietin sitä, onko Dinamon KHL:ään kuuluminen lopulta hyväksi koko maan kiekolle? Eli jarruttaako se maan kansallisen sarjan kehitystä, kun kovin joukkue ei pelaakaan omaa sarjaa vai onko siitä vain hyötyä, että joukkue pelaa kovassa kansainvälisessä sarjassa. Kuitenkin noustakseen takaisin tasokkaammaksi kiekkomaaksi, tarvitsee Latvia nykyistä tasokkaamman kansallisen sarjan.
   
 7. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Latviassa on vissiin sen verran vähän asukkaita (ja heillä varmaan suhteellisen vähän rahaa käytettävissä), että onkohan edes realistista odottaa, että pystyisivät ylläpitämään tasokasta sarjaa, sanotaan nyt esim. kymmenellä tai useammalla joukkueella? Aikaisemmin jokunen latvialainen joukkue pelasi Valko-Venäjän liigassa, joten olisiko siitä sitten tietä parempaan? Jos esim. saisivat sinne vaikka sellaiset neljä-viisi joukkuetta? Vai onkohan tuossakin mahdollisessa yhteistyössä jotain EU-Diktatuuri ongelmia?
   
 8. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Latvialla ei ole nykyresursseilla kunnon mahdollisuuksia oman sarjan pyörittämiseen, koska maa on liian pieni, köyhä ja maassa on liian vähän jäähalleja.

  Ilman Riikan Dinamoa Latvian yksi tai kaksi parasta seurajoukkuetta pelaisi todennäköisesti Valko-Venäjän sarjaa, ja nyt Dinamossa pelaavat parhaat latvialaispelaajat pelaisivat muissa KHL-seuroissa tai Suomessa/Ruotsissa/Saksassa/Tshekissä/Sveitsissä.

  Näkisin, että nykyinen KHL/MHL yhdistelmä on Latvian kiekolle tällä hetkellä paras vaihtoehto. Se että maan kiekko ottaisin seuraavan kehitysaskeleen vaatisi uusien jäähallien rakentamista ja isomman massan saamista lajin pariin.
   
 9. Biisoni Jäsen

  Lainaus:
  Juu, ei ole realismia. Maassa reilut 2 milj. asukasta ja jäähalleja alle kymmenen. Kyllä siellä pari seuraa jotain toimintaa pyörittää, mutta ei mitään kummempaa. Rigan juniorit pelaavat Venäjän junnuliigassa ja toimii samalla jonkin sortin farmina nuorille. Ennen maan totaalista talouskuplan puhkeamista 2009 menossa oli hyvä buumi junnutoiminnassa, mutta se lässähti muun mukana. Onhan maalla vielä muutamia hyviä pelaajia KHL:ssä, mutta jatkuvuus näyttää heikolta.
   
 10. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Siperialaiseen Barnaulin kaupunkiin valmistui tänään uusi areena, joka toimii jääkiekon osalta lähinnä nuorten harjoitus- ja peliareenana: «В Алтайском крае открыли ледовый дворец» в блоге «Спортивные объекты» - Сделано у нас

  Areenan loppuhinnaksi tuli noin 500 miljoonaa Venäjän ruplaa ja se kantaa nimeä "Dynamon urheilupalatsi".

  Barnaul sijaitsee Altain hallinnollisella alueella. Viimeisen kuuden vuoden aikana Altain alueelle on rakennettu kuusi uutta jäähallia.

  Jäähallien määrä maassa on kasvanut viime vuosina sangen nopeasti. Tässä tilastoa jäähallien määristä Venäjällä viime vuosina:

  Nov. 2015: 450
  Nov. 2014: 419
  June 2014: 386
  June 2013: 346
  June 2012: 340
  June 2011: 316
  June 2010: 257
  June 2009: 168

  Hallikanta on kolminkertaistunut kuudessa vuodessa. Suurin osa viimeisen kuuden vuoden aikana valmistuneista halleista on muihin kuin KHL-kaupunkeihin valmistuneita halleja tai KHL-kaupunkeihin valmistuneita harjoitus- ja juniorijoukkueiden käyttämiä halleja. Valtaosa KHL-seurojen nykyisin käyttämistä halleista on valmistunut vuosina 2000-2008.
   
 11. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Tässä maittainen tilasto jäähallien määristä kaudella 14-15: • Countries ranked by number of ice hockey rinks 2014/15 | Statistic

  Kanada on listalla melko ylivoimainen ykkönen 2631 katetulla ja noin 5000 kattamattomalla kaukalolla.

  Venäjä on noussut nopean hallien rakentamistahdin takia kakkoseksi. Venäjällä on yhteensä tuo mainitsemani 450 katettua hallia ja lisäksi 2553 kattamatonta kaukaloa.

  USA on listan kolmonen 1900 katetulla areenalla ja 500 kattamattomalla kaukalolla. Vähäinen kattamattomien kaukaloiden määrä siellä selittynee suureksi osaksi ilmastolla. Vain pohjoisissa osavaltioissa kiekkoa voidaan harrastaa joko luonnonjäillä tai kattamattomassa kaukalossa.

  Tshekissä olisi tuon listan mukaan vain 21 katettua areenaa mikä ei voi pitää paikkaansa. Olisiko jäänyt nolla lopusta pois?
   
 12. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, #8, Athletic Bilbao, Millwall FC, Saints
  Lainaus:
  Tsekit on varmaan Naton ja EU:n raskaiden jäsenmaksujen nälkiinnyttäminä vaihtaneet ne venäläisten kanssa perunoihin ja hapankaaliin. Siellä ne nyt on Siperiassa. Onneksi vain jäähallit, ei tsekit.
   
 13. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kuulostaa melko pieneltä luvulta, mutta Tsekki on kuitenkin urheilumaa, missä pelataan muitakin lajeja ja mikä on aika pieni pinta-alaltaan. Miten siellä nyt satamäärin juuri jäähalleja olisi.
   
 14. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Vai olisiko Tshekin sisä-/ulkokaukaloiden määrä väärinpäin?
   
 15. Fishstick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Islanders
  Tsekeissä on oheisen linkin mukaan 107 jäähallia, joista 34kpl vetää katsojia 5000 tai enemmän, mutta onko KHL-joukkueilla liigan puolelta vaatimuksia areenan kapasiteettiin? Muistelisin jollain joukkueella olevan joku 4000 katsojaa vetävä liiteri..  Linkki vie eurohockey-sivustolle:
  Arenas - Eurohockey.com
   
 16. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Onko tällainen pykälä yleisestikin käytössä khlässä? Toivottavasti ainakaan Putinin YstävYyslÄhiössä, Pasilassa ei olla lähdetty tähän.
   
 17. faro Jäsen

  Lainaus:
  Käsittääkseni tätä harrastetaan joissain seuroissa, ja muistaakseni Jortikka tästä puhui (ollut Amurin palkkalistoilla).
   
 18. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Ok. Jos pelaajien työ on voittaa eikä pelata niin mikäs siinä sitten.. Voittamisen- ja palkanmaksunkulttuuri kulkevat siis käsi kädessä.
   
 19. Theone Jäsen

  Lainaus:
  Itse en ole kuullut vielä yhdestäkään KHL-seurasta jonka palkkarästit johtuvat muusta kuin rahojen totaalisesta loppumisesta. Esim. Amurilla on ollut jo vuosia todella pahoja ongelmia palkanmaksun kanssa ja rästejä on edelleen ainakin 2-3 viime kaudelta. Toki Amur ei ole ainoa, maksamattomia palkkoja edellisiltä kausilta löytyy ainakin Sotshilta, Torpedolta, Sibiriltä ja ainakin muutamalta joukkueelta Moskovasta. Niemen AJ:n lisäksi muutama/moni muukin suomalainen odottelee turhaan rahojaan. Toki sääntöjen mukaan lisenssiä ei pitäisi tulla mutta..

  Oliko se nyt toissa kaudella kun pelaajat joutuivat itse rahoittamaan jäähallin keittiötä Habarovskissa jotta saivat syödä harjoitusten jälkeen? Moskovassa taidettiin kerätä seurasta lähteviltä pelaajilta kauden jälkeen verryttelypuvut takaisin, jotta ne voitiin seuraavalla kaudella jakaa uusille pelaajille... Ufa taitaa olla ainoa seura joka on hoitanut rästinsä fiksusti ja pitänyt pelaajat ajantasalla tilanteesta.

  Yleensä ongelmissa olevat seurat makselevat rästejä pois keväällä, kun ilmeisesti sitä rahaa silloin tippuu liigalta ja toki jonossa ovat ensimmäisenä seurassa jatkavat pelaajat. Viime kaudella esim. Sotshi yritti epätoivoisesti pitää kiinni tietyistä pelaajista ja rahat rästeihin otettiin muistaakseni jostain virkamiesten eläkerahastosta. Jalasvaara ja kumppanit kiittivät, paikallinen virkamies ei...
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2016 klo 16.02
 20. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Jamalin autonomisen tasavallan pääkaupungissa Salehardissa avattiin eilen kaupungin toinen jäähalli: «В столице Ямала открыли вторую ледовую арену» в блоге «Спортивные объекты» - Сделано у нас

  Jamalin niemimaa, missä autonominen tasavalta sijaitsee, on Venäjän kylmimpiä ja arktisimpia seutuja. Vaurautta alueelle tuo lähinnä kaasunporaus, sillä Jamalin niemimaalla sijaitsee Venäjän merkittävimmät maakaasuvarannot.
   
 21. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Hei. Osaakos joku antaa vähän kuvausta alempien sarjojen tilanteesta, tätä nykyä. Keväällähän puhuttiin jostain Hockey Premier Leaguesta tai jostain vastaavasta, johon kait piti jopa tallinnalainen joukkuekin osallistua. Hanke taidettiin torpata, mutta nyt kun livetuloksia katselee, niin siellä näyttäisi olevan VHL, VHL-B ja MHL. Eikös tuo MHL ole se junioriliiga ja VHL sitten ikäänkuin idän AHL:ää vastaava? Meinaa tuolla VHL-B:ssä näyttäisi olevan muunmuassa Junior Sputnik ja Kristall Junior nimiset joukkueet. Eli onko tuo VHL-B sarja sitten vielä joku välivaihe VHL:n ja MHL:n välillä vai mikä tuon liigan rooli on? Ja jos on juniorikilpailu, niin miksi nimi ei ole MHL-B?

  VHL livetuloksissa

  MHL livetuloksissa

  VHL-B livetuloksissa
   
 22. d00b Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ihan näin mielenkiinnosta kysyn, että miten tämä viesti liittyy ketjun aiheeseen? Hienoahan se on, että Suureen Mahtavaan avataan jäähalleja, mutta aika rantojen kautta saadaan mennä, että se KHL:ään liittyy. Mielenkiintoinen aihe kyllä sinänsä. Etkös voisi avata ketjun "Venäjän hallitilanne" ja kasata sinne päivityksiä jokaisesta uudesta hallista? Haluaisin myös esittelyn jokaisesta hallista mitä tuolta Suuresta Mahtavasta löytyy.

  Uskon, että en ole ainoa henkilö tällä palstalla ketä nämä asiat kiinnostaa, mutta jos saisit siirrettyä ne omaan ketjuun jossa ei höpötettäisi turhaan jostain jääkiekkosarjasta! Kiitän jo etukäteen!
   
 23. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Koska parempaakaan ketjua ei ole.

  Lainaus:
  Avaappa itse sellainen ketju.
   
 24. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  HFBoardsilla, Zagrebin ketjussa huhuillaan, että joukkue olisi myyty ja että oikeudet olisivat menneet lontoolaiselle taholle. Onkos tällaisesta mitään enempää tietoa suomalaisilla KHL seuraajilla? Onko Lontoon laajennus jo done deal? Ja mahtaakohan tuleva joukkue siis olla Medvechak London vai jättävätkö brändin Kroatiaan, että paikalliset voivat mahdollisesti sitten yrittää uudestaan EBEL liigaan?

  Toisaalta mahdolliset vieraspelit Lontoossa ei varmaan suomalaisia kiekkokuluttajia suuremmin haittaisi..
   
 25. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jos jonnekin pitäisi laajentua, niin se olisi Pariisi. Ranskalaisia hyviä kiekkoilijoita riittää ihan kiitettävästi ja ranskaa äidinkielenään puhuvia on paljon. Siinä olisi sopiva kasvualusta KHL-jengille. Lontoo olisi paljon vaikeampi, kaupunki on muutenkin täynnä jalkapalloseuroja.