Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Minun virhe, huonosti luettu viesti. Pahoitteluni @erku , sotkin asioita, olen itseasiassa aikalailla samaa mieltä kanssasi.
   
 2. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Tässä on nyt vähän sitten kyse, mitä painottaa. Sinä ilmeisesti hyväksyt nielemättä tämän NHL-henkisen antidopingmaailman, jossa antidopingtyö on PR-työtä eikä niinkään aitoa pyrkimystä rehelliseen, tasapuoliseen ja urheilijoiden terveyttä varjelevaan urheilumaailmaan. Kyllähän se on niinkin, että vapaampi EPO:n käyttö tekisi varmaan hiihto- tai pyöräilykisoista parempia, mutta silti hiihto- tai pyöräilypäättäjät ovat nähneet järkevämmäksi painottaa uskottavaa antidopingtyötä.
   
 3. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Enemmin tuo hyväksytty malli kuin se Venäjän malli jossa huijataan eivätkä kaikki pelaa samoilla säännöillä.
  Jos NHL näkisi tiukemman dopingkontrollin itselleen hyödylliseksi niin he tekisivät sen 100% varmasti, KHL:ssa on taas valittu se perus venäläinen malli eli vaaditaan muilta sääntöjen noudattamista mutta itse rikotaan niitä kokoajan.
  Enkä todellakaan hyväksy EPO:n yms. käyttöä kun kerran astmaiset norjalaisetkin saavat hiihtää vapaasti mutta nyt todistettu Venäjän valtio johtoinen dopingohjelma on myös KHL:lle iso ongelma.
  Siinä listassa urheilijoita joiden näytteitä on vaihdettu yms. on 100% varmasti myös venäläisiä KHL kiekkoilijoita vaikkakaan jääkiekossa dopingista ei saa samaa hyötyä kuin kestävyyslajeissa.
   
 4. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Tassilla joku venäläinen "IIHF advisor" osasi ilmeisesti kertoa, ettei Rene Fasel tee harkitsemattomia päätöksiä ja siten Venäjällä ei pitäisi IIHF:n suhteen olla huolia, vaikka KOK pyysi talvilajien lajiliittoja jäädyttämään kaikki turnaus yms. valmistelut Venäjällä. Toki perään pitää todeta taas, että google kääntäjällä juttua tavasin ja siten väärinymmärryksen mahdollisuus olemassa.

  Ilmeisesti ainoa kv. kiekon tapahtuma Venäjällä ensi kaudella on eurohockeytourin turnaus Moskovassa ja seuraava iso turnaus olisi vasta 2018, jolloin Chelyabinskissa ja Magnitogorskissa pelattaisiin alle U18 mm-kisat.

  Jos tuo advisori tietää asiansa, niin tuskin näillä KOK mahdollisilla banneilla tulee olemaan vaikutuksia KHL:ään asti.
   
 5. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  ...eli sama suomeksi: Rene Fasel on saanut sopivat voitelurahat edustamalleen liitolle ja päässyt Putlerin kanssa samoihin kuviin, joten huolta valtiojohtoisen, systemaattisen douppaamisen vaikutuksista jääkiekkoon ei kannata kantaa.
   
 6. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Miksi Andrei Nazarov ei voi valmentaa KHL:ssä?

  Laitan tähän muutamia kirjoituksia valmentaja Andrei Nazarovin toiminnasta. Ne kertovat osaltaan hyvin sen, miksi mielestäni Nazarov olisi suljettava kokonaan KHL:n toiminnasta. Pidän enemmän kuin todennäköisenä sitä, että Nazarovin tapainen valmentaja olisi vastaavista toimistaan hyllytetty kokonaan niin NHL:ssä kuin esimerkiksi Liigassa.

  1. Barys Astanan vastuuvalmentaja, entinen NHL-tappelija ja KHL:ssä lukuisia toimitsijakieltoja itselleen hankkinut Andrei Nazarov oli jälleen otsikoissa. Tällä kertaa hänen valmentamansa joukkueen pelaaja Damir Ryspajev hakkasi silmittömästi Kunlunin pelaajia maanantain harjoituspelissä. KHL:n tiistaina antaman lausunnon mukaan Ryspajevin käytöksellä ei ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa ja KHL tuomitsee voimakkaasti hänen käytöksensä. Mutta Nazarovista KHL ei puhu mitään, vaikka me jääkiekon ystävät tiedämme sen, että kaikki lähtee valmentajasta. Tässä harjoitusottelussa Astanalla oli valmiudet sikailuun alusta asti ja asiasta enemmän linkissä:

  Tappelijat jahtasivat, suomalaisten KHL-joukkue pakeni kaukalosta jo kolmen minuutin pelin jälkeen

  2. Venäläismedia kertoi noin vuosi sitten tapauksesta, jonka mukaan SKA:n tuore päävalmentaja Andrei Nazarov pahoinpiteli joukkueen lääkäri Jegor Kozlovin sen jälkeen, kun oli kertonut tälle potkuista ja kaksikko oli ajautunut sanaharkkaan. Kozlovin mukaan hänellä oli diagnosoitu päävamma, aivotärähdys ja ruhjeita rinnassa. Lääkärin mukaan Nazarov löi häntä viidesti päähän. Lisäksi SKA:n valmentaja otti vauhtia ja potkaisi lääkäriä voimakkaasti rintakehään. Tämä kaikki tapahtui seurajohdon silmien alla. YLE:n lainaamien venäläislähteiden mukaan SKA halusi pitää tapauksen salassa ja tarjosi lääkärille korvauksia.

  SKA:n valmentajan hakkaamaksi joutunut lääkäri avautuu – iskuja päähän, potku rintaan, huorittelua... - KHL - Ilta-Sanomat
  Vain Venäjällä mahdollista - KHL-suurseuran valmentaja hakkasi lääkärin, uhrille potkut | Yle Urheilu | yle.fi

  3. Aiemmin Vityazin päävalmentajana Nazarov oli järjestämässä erilaisia sikailuja. Myös jossain määrin puhtaita tappeluiden organisointeja nähtiin, mutta ei KHL voi olla jäänne kivikaudelta, jossa penkki tyhjenee ja kentällä tapellaan lähes 10 minuuttia. Alla yksi video aiheesta:

  Biggest bench-clearing fight ever: Avangard-Vityaz, 840 PIM - YouTube

  Yhteenveto

  Nazarov on todennäköisesti jonkun isomman johtajan suojeluksessa, sillä muussa tapauksessa hänen valmentajauransa olisi jo ohi. Nazarovilla ei ollut mitään annettavaa sen paremmin SKA:lle kuin jääkiekiekolle ylipäätään SKA:n päävalmentajana, joten eipä ihme, että potkut tuli kesken viime kauden. Tie vei Kazakstaniin Astanaan, ja jo ennen tämän kauden alkua nähtiin, mitä Nazarovilta on odotettavissa.

  KHL:n päättäjien olisi aika herätä.
   
 7. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kesän jälkeen paluu Jatkoajan palstoille. Harmillisesta asiasta eka kommentti mutta olen kyllä vahvasti samaa mieltä. Muiden managereiden/valmentajien pitäisi kerätä joku hiljainen vetoomus jolla yritettäisiin vaikuttaa siihen että Nazarov suljettaisiin KHL:n toiminnasta ainakin valmentamisen osalta. Aina löytyy joku puupää tykinruoka joka toteuttaa koutsin ohjeita ja koira ei karvoistaan pääse - Nazarov tulee jatkossakin aiheuttamaan vakavia loukkaantumisia vastustajille ja pilaamaan KHL:n mainetta tälläisellä "beer league"-sekoilulla.

  En vieläkään ymmärrä miksi ihmeessä SKA aikanaan miehen palkkasi (muuta kuin vähän hätäisenä stunttina Bykoville aikataulu huomioiden). Vielä ihmeellisempää on, että kenen suojeluksessa Nazarovin täytyy olla jotta touhu saa jatkua.
   
 8. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
 9. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
 10. Kipelov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiovan fasistijuntta
  Markkinointi tuntuu taas kiinnostavan liigaa aika maltillisesti. Sekä KHL:n virallinen youtube-kanava että khl.ru:n video-osasto ovat blokattu ilmeisesti vain Venäjällä näkyviksi. Viaplayn videopuolelle oletettavasti tulee jokeripelien maalikoosteita, mutta edes niitä parilta viime kaudelta tuttuja käppäisiä daily update -koosteita ei ole nyt näkynyt. Olisiko jollakulla tiedossa taho, josta highlighteja näkisi vaivatta? Ei jaksaisi alkaa säätää ties minkä venäläisten vpn:ien kanssa, jos haluaa joskus ohimennen tiirata parit maalikoosteet.
   
 11. faro Jäsen

  Lainaus:
  Käsittääkseni nämä blokkaukset johtuvat Viasatista, jolta ainakin viime kaudella tuli ulos nämä daily update -koosteet. Viasatsport.fi -sivustolle ilmestyi koosteet päivän~parin viiveellä. En sitten tiedä tästä kaudesta.

  Voin toki olla väärässäkin, mutta näin muistan jostain lukeneeni.
   
 12. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Näin juuri. Muilla medioilla ei oikeuksia näyttää Suomessa mitään muuta kuin Viasatilta ostettua kuvaa
   
 13. faro Jäsen

  Lainaus:
  KHL:n englanninkielisille Facebook-sivuille näyttää tätä nykyä ilmestyvän daily update -koosteet, jotka toimivat myös Suomessa.
   
 14. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
 15. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  KHL ilmeisesti saanut hakemuksen Sveitsistä, Genevestä.
   
 16. Fat Jesus Jäsen

  Lainaus:
  Onko kyseessä KHL.en sivusto?
  Itselläni ainakin Youtubeen vievät linkit on blokattu.
   
 17. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Swisshockeynews.ch osaa kertoa, että tosiaan hakemusta olisi KHL:n presidentin mukaan tullut Genevestä, mutta sen enempää asiaa ei avattu. Tuolla kuitenkin kerrottiin lähde ja ilmeisesti tässä Championat.ru:n jutussa kerrotaan erinäisiä asioita, liigaan liittyen ja aivan lopussa sitten mainitaan, että hakemuksia olisi tullut. No ekaksi täytyy myöntää, että jällein kerran google kääntäjällä tavailtu venäjän kielistä uutista, mutta mikäli ymmärsin oikein, niin Lontoon hankkeesta ei halua puhua, koska kyseessä vasta "proposal". Sen sijaan "initiative" asteella ovat Milano, Dresden ja Geneve. Mitä ikinä tuo sitten tarkoittaakaan. Toiseksi pistää silmään se, että kaikesta muusta puhutaan paljon, mutta tämä asia käsitellään ihan viimeisenä, muutamalla lauseella ja tässä yhteydessä Geneve on siis samassa lauseessa Milanon ja Dresdenin kanssa. Meinaa noistahan on ollut jo vuosia puhetta, mutta hyvin vähän on tapahtunut.

  Tuossa championatin uutisessa kerrotaan siis muunmuassa seuraavista asioista.

  - Tuomari päällikkö valittu
  - Kiinan joukkue pelaa osan tämän kauden peleistään Shanghaissa
  - Ryspajevin (Astanan pelaaja, joka sekosi harjoitusottelussa Kunlunia vastaan) kohtaloon puututaan aikaisintaan puolen vuoden päästä.
  - Ulkomaalaispelaajien kiintiöistä, venäläisjoukkueiden osalta, noudatetaan Venäjän urheiluministeriön asettamia rajoja. Eli ilmeisesti muutoksia ei ole luvassa.
  - Kolmella joukkueella palkkarästejä ja heille ilmeisesti napsahtanut bannit, pelaajasiirtojen suhteen ja jos eivät hoida asioita kuntoon 15. syyskuuta mennessä, menee ilmeisesti johtajia noissa seuroissa vaihtoon. Seuroja tai johtajia ei kuitenkaan mainittu nimillä.
  - Palkkakatosta puhutaan ja kerrotaan, että tällä hetkellä 950 miljoonaa (ruplaa kaiketi) ja sitä pyritään laskemaan 50 miljoonalla kausittain.
  - Luksusverosta ei kuitenkaan tulla luopumaan, eli ne joukkueet, jotka ylittävät palkkakaton, maksavat liigalle luksusveroa.
   
 18. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
 19. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
 20. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Missä kohtaa kerroin omasta venäjä kuvastani? Olen ohjelman jo nähnyt enkä väitä, ettei esimerkiksi sinulla ole aiheesta suurempaa tietämystä.
   
 21. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Olen eri mieltä. Koen, että enemmänkin pointti on pohtia ja pyrkiä käsittää syitä ja motiiveja Venäjän meiningille kuin kyseenalaistaa Suomessa yleisesti vallitsevaa näkemystä siitä.
   
 22. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Voit kokea asian miten haluat. Tuossa Rikun alkupuheessa (5-10 min) asia tulee kuitenkin heidän kannaltaan täysin selväksi. "Suomessa Venäjän pelkääminen apokalyptiset mittasuhteet saanut on".
  http://areena.yle.fi/1-3659050?autoplay=true

  Ihanaa, että Erkkakin on muuttanut tänne Venäjän ymmärtäjien puolelle. Tohdin kuitenkin epäillä aikaisempien viestien perusteella, että humalassahan se taitaa olla, kun noin oman vakaumuksensa vastaisia linkkejä jakaapi.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2016 klo 01.18
 23. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Mikä mahtaa olla Riian Dinamon tulevaisuus KHL:ssä? Havahduin miettimään sitä, kun kuulin eilisen Jokerit-pelin vetäneen vain 5000 katsojaa. Olin ajatellut, että Latviassa olisi kiekkoperinteitä sen verran, että oman maan liigan tason ollessa luokkaa Mestis, olisi tuo maan kiekkoilun lippulaiva jonkinlainen yleisömagneetti. Ottelut kuitenkin pelataan yli 10 000 katsojaa vetävällä Areenalla, joten ei tuo 5000:n katsojan määrä kuulosta hyvältä - varsinkin, jos Latviassakin lukuun lasketaan mukaan myös ne kausikorttilaiset, ketkä eivät edes ole tulleet paikalle.

  Ongelmathan alkoivat jo pari vuotta sitten, jolloin tappiota tekevä Dinamo luopui Marcel Hossasta ja muista kovapalkkaisimmista pelaajistaan. Keskikatsojamäärä putosi 2000:lla kausien 13-14 ja 14-15 välillä. Ja esimerkiksi viime kauden avausotteluun AK Barsia vastaan odotettiin perinteisesti täyttä hallia, mutta katsojia tulikin vain 7500. Dinamo voitti sen ja olisi voinut kuvitella, että yllätysvoitto nostaa buumia, mutta seuraavaan kotiotteluun tuli enää 4500 ihmistä.

  Syöksy on ollut kova. Kaudella 13-14 Dinamon keskikatsojamäärä oli 8083. Viime kaudella enää 5900. Ja suunta on yhä alaspäin, koska nyt nähty Jokerit-peli oli joukkueen ensimmäinen kotipeli ja yleisömäärä oli silti noin surkea.

  Onhan Dinamolla takanaan Iteran miljoonat, mutta tuskin öljy-yhtiökään haluaa loputtomasti pumpata rahaa joukkueeseen, joka ei A.) menesty ja B.) tunnu kiinnostavan ketään.
   
 24. Biisoni Jäsen

  Lainaus:
  Ihan aiheellinen kysymys monestakin syystä. Suomalaisille paikka on ehkä se helpoin paikka mennä seuraamaan KHL:ää ulkomaille ilman viisumipelleilyitä ja russofobeille kaupunki näyttäytyy länsimaisena. Olisi sääli, jos joukkue joutuisi sarjasta luopumaan.

  Väen vähyyteen on varmasti moniakin syitä, mutta itse tunnistan ainakin pari, jotka vaikuttavat. Olen asunut aikoinaan kaupungissa ja silloin tuli käytyä peleissä usein. Tämä siis ennen Jokereiden liittymistä sarjaan. Hallilla tilanne katsojien parissa hieman ristiriitainen. Osa väestä käy peleissä kannustamassa suurella kansallistunteella pientä Latviaa pahoja venäläisiä vastaan. Osa on Latvian venäläistä vähemmistöä (jota tosin Riiassa on melkein puolet porukasta), joka käy peleissä katsomassa lätkää sen kummemmin kotijoukkuetta kannustamatta. Etenkin tähän jälkimmäiseen porukkaan vaikuttaa joukkueen menestys. Jos Dinamo menestyy ja pelaa hyvää kiekkoa, he myös käyvät peleissä.

  Kauden ensimmäinen kotipeli ei tosiaan vetänyt väkeä, mutta ei ollut vastustajakaan mikään yleisömagneetti. Jokerit on täysin tunteita herättämätön joukkue paikallisille, vaikka siellä yksi latvialainen pelaakin. Paikalliset venäläisetkään eivät vaivaudu paikalle, kun kentällä ei ole yhtään venäläistä.

  Itse tunnen jonkin verran latvialaisia ja he näkevät koko joukkueen propagandana. Heidän näkemyksen mukaan KHL on yksi venäläisten keino ujuttautua Latviaan ja länsimaihin. Fakta on se, että joukkue pyörii venäläisellä rahalla ja niin kauan, kun tätä rahaa sinne armollisesti pumpataan. Tarinoiden mukaan venäläiset yritykset tai ainakin mutkan kautta venäläisomisteiset firmat saavat suuria urakoita Latviasta ja Riiasta KHL-yhteistyön kautta. Nämä tyypit ovat suuria jääkiekon ystäviä, mutta eivät käy peleissä tai suuremmin seuraa Dinamon menestystä. Maajoukkuetta toki seuraavat.

  Itse toivon, että joukkue pysyy mukana sarjassa. Tällaisia ikuisia altavastaajia on mukava seurata. Joukkueella on hieman sama tilanne kuin Jokereilla. Pienellä budjetilla on yritettävä löytää niitä hioutumattomia timantteja ulkomaalaisvahvistuksiksi, jotka lopulta suurseurat vievät.
   
 25. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Siellä Ramsted twiittailee ettei ole paljoa Amuri maksellu palkkoja.
  Oliko Amur yksi jengeistä joilla viime kaudellakin ongelmia vai onko "uusi" ?