Ketkä ansaitsevat jatkosopimukset?

  • 25 171
  • 98

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
HIFK:n kannattaminen on ku asuis naisen kanssa joka tuo vieraita ukkoja kotiin nussimaan, sylkee naamalle, vetelee paistinpannulla naamaan. Kaikki rahat pitää sinne kantaa, kun vittu rakastaa sitä huoraa.- HIFK:n fanin suusta kuultua 9.12 HPK-ottelun jälkeen.

Tuo kuulostaa niin paljon minun 12.11.2007 suutuksissani tuottamaltani tekstinpätkältä, että pakko korjata. Originaali meni siis näin:

"Vituttaa. Tuntuu ku olis tossun alla ja korviaan myöten rakastunut pettävään huoraan joka lisäks on läskistynyt ja lyö paistinpannulla turpiin joka päivä."

Ketjun aiheeseen:

Mv-osasto

- Juha Pitkämäki. Jotenkin ois pakko päästä eroon Housusta, jos sen sais myytyä edes 40% ostohinnalla (eli 80% tokan vuoden osalta). Tilalle joku Norrenan/Norosen tasoinen huippukassari jos on mahdollista saada. Jos ei, mennään Nieminen-Ahlqvistillä ja kaikki massit puolustukseen.
- Sakke pois. Ehdottomasti. Jopa tärkeämpi kuin Paskahousun ulostaminen. Sakke jatkakoot vaikka PR-miehenä, Loundgen isäntänä tai joukkueenjohtajana, mutta ei mv-valmentajana.
- Nieminen ja Ahlqvist -kaksikko on riittävä, jos puolustus on huippuluokkaa. Jos taas hommataan huippumaalivahti ja Nieminen jäisi kakkoseksi, voisi Ahlqvistin sopimuksen purkaa ja lähettää mies hakemaan peliaikaa ja menestystä muualta. Kyllä siitäkin hyvä liigaveska tulee, mutta ei meillä, eikä etenkään kolmosveskana.

Puolustus

- Melartilla ja Kankaanperällä siis soppari, ja hyvä niin. Lisäksi sorvaisin jatkot Pikkaraiselle ja Heikkiselle, kaikesta fleguilusta huolimatta. Tämä siis jos palkkapyynnöt ovat suhteessa hyötyyn.
- Heikkiselle pitää ehdottomasti hommata joku rightin huippukaveri ykköspariin, periaatteessa Söde leftinä ei siis oikein sopisi. Kakkospariin pitää hommata kiekollinen kaveri Kangen kaveriks, tähän Söde sopisi. Kakkospari vois olla myös Heikkinen-Kanki jos Söde ja rightin huippu olisivat ykkösparissa, mutta mielestäni Kangen pariksi sopii paremmin joku hyökkäävämpi kiekollisesti taitava, eikä all-roundpakki kuten Heikkinen. Pikkarainen olisi siis kolmosparissa skenaarioni mukaan. En kuitenkaan usko että Heikkinen meillä jatkaa jolloin hankintalistalla olisikin kolme pakkia eikä kaksi.
- Vaikea sanoa ketkä kannattais pitää joukosta Holmberg, Haverinen, Purolinna, Ahonen, Talonen jne, mutta pitäisin heistä ehkä Haverisen ja Purolinnan (Talosta en ole nähnyt, kuullut olen paljon hyvää mutta ei mitään käsitystä jätkästä). Honkanen on täysin turhake, maksimissaan sen vois pitää ihan puhtaana tappelijana/hakukoneena hodaripalkalla. Turusen vois ehkä pitää tuomaan leveyttä. Ei se huono pakki ole, aivan täysin riittävä kolmospariin.

Puolustus olisi siis:
Heikkinen - rightin huippupakki
Söderholm - Kankaanperä
Pikkarainen - Melart
Haverinen, Purolinna, Turunen

Hyökkäys

- Hirsolla, Taikurilla, Lennulla, Lopilla ja Pöystillä on siis soppari. Pöystiin siis uskotaan, ja mikäs siinä. Silti laittaisin hänet ens kaudeks pelaamaan Mestistä vähän vastuullisemmassa roolissa ja sitten liigamiehistöön kaudeksi 2010-11.
- Bates tuskin jää meille, joten yksi sentterilaituri tarvitaan. Hacker ei missään nimessä ole riittävä, pitäisi olla Bates/Vesce/Murray-tasoa (ja joo, tajuan että noi kolme on aika erilaisia pelaajatyypeiltään, mutta jokaisen varmaan sais sopimaan palettiin).
- Kibelle sorvaisin jatkopahvin, jos suostuu vähän pienempään rooliin ja paljon pienempään palkkaan. Kakkosketjussa menee vielä ihan hyvin.
- Pikkarainen / Pesonen. Enpä oikein jaksa uskoa että kumpikaan meillä jatkaa. Mutta jos jommankumman saa jatkamaan, ni mielummin Pikun. Jos yksi jatkaa, olis toiselle kuitenki ihan hyvä hankkia stuntti varmuuden vuoks. Joku tyyliin Järvinen sopis oikein hyvin, vaihdetaan vaikka Ipan kanssa Pessi Järviseen.
- Liivikille ehdottomasti jatkoa.
- Porthen, Wärn & Ahtola vois jatkaa nelosessa. He ovat ihan riittäviä nelosketjun duunareita, mutta eivät riitä kolmosketjussa, joten sorvaisin myös Ramstedtille (tai Keräselle tai Rouhiaiselle) pahvin ja vuokralle Mestikseen, tarvittaessa kolmossentteriksi jos tulee loukkaantumisia.
- Ykkösen laitaan Ville Peltonen, Tony Salmelainen tai muu vastaava ykköspyssy (mieluiten vielä kokenut ja right, tai edes jompikumpi. Peltosella paljon kokemusta, Salmelainen right).
- Ilman muuta Pehkoselle näytönpaikkoja, ehkä jo Karjalaisellekin. Miksei Heikkilällekin.

Hyökkäys näyttäisi tältä:

Luttinen - Hirso - "Peltonen"/Salmelainen"
Lennu - Loppi - Kuhta
Liivik/Järvinen - "sentterilaituri" - Piku
Ahtola - Porthen - Wärn/Liivik
Ramstedt/Keränen/Rouhiainen, Pöysti, Karjalainen, Pehkonen

Ois vielä omavaraisempi rosteri ku tänä vuonna :) Mutta parempi. Ulkkareitakaan tuossa ei pahemmin ole muuta kun ehkä se huippumolari tai rightin pakki.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Riittäisi että hankitaan ykkösen laitaan yksi kolmikosta Caloun/Peltonen/Salmelainen, ei me kahta niistä tarvita.

En tiedä, mitä sijoja lähtisit tuolla kokoonpanolla tavoittelemaan kauden 2009/2010 SM-liigassa, mutta jotenkin Jan Calounin nimi IFK:n ykkösketjun laidassa, samassa kategoriassa Tony Salmelaisen ja NHL:ssä tällä hetkellä pelaavan Ville Peltosen kanssa kummastuttaa. Kyseessä on juuri 36 vuotta täyttänyt pelaaja, joka kykeni viime kaudella pelaamaan vain 23 Extraliigapeliä ja joka tällä hetkellä pelaa Tsekin toiseksi korkeimmalla tasolla. Odotettavissa ei olisi se sama pelaaja, joka dominoi SM-liigaa vuosisadan vaihteessa lähes kymmenen vuotta sitten. Toivottavasti IFK:n uudistuneessa johdossa on oikeasti unohdettu kaikki kultti- ja vapaamatkustajapaikat etenkin, kun edessä on taloudellisesti entistäkin vaikeammat ajat, jolloin seurojen pitää olla entistä tarkempia, keihin pelaajiin rahat sijoitetaan ja keillä kokoonpanon avainpaikat täytetään.
Toivoisin myös, että tulevaisuudessa IFK:ssa satsattaisiin myös alempien ketjujen puolustaviin pelaajiin ja av-osaajiin. Joskus IFK:ssa oli näitä oman alan ammattilaisia, kuten Toni Häppölä, Juha Fagerstedt ja Turo Järvinen, jotka olivat roolissaan liigan ehdotonta kärkeä. Nykyään tuntuu, että IFK:ssa liian huono pelaaja hyökkäävään roolin on yhtä kuin hyvä puolustava hyökkääjä ja tämän takia IFK:n nelosessa pelaa Keräsen, Ahtolan, Wärnin ja Brennanin tapaisia pelaajia, joilla +/- -tilasto on todella ikävää luettavaa ja joista ei ole erityistä hyötyä edes alivoimapelissä. Käsittämätöntä, että Hirson ja Kuhdan tapaiset, ykköskentän hyökkäyspelin osaajat joutuvat tappamaan IFK:ssa jatkuvasti alivoimaa ja rasittamaan itseään. Alivoimapelaamisen aiheuttama väsymys on luonnollisesti huono asia, kun heidän pitäisi vielä kantaa päävastuu pisteiden teosta ja ylivoimapelistä.
 
Viimeksi muokattu:

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
jotenkin Jan Calounin nimi IFK:n ykkösketjun laidassa, samassa kategoriassa Tony Salmelaisen ja NHL:ssä tällä hetkellä pelaavan Ville Peltosen kanssa kummastuttaa. Kyseessä on juuri 36 vuotta täyttänyt pelaaja, joka kykeni viime kaudella pelaamaan vain 23 Extraliigapeliä ja joka tällä hetkellä pelaa Tsekin toiseksi korkeimmalla tasolla. Odotettavissa ei olisi se sama pelaaja, joka dominoi SM-liigaa vuosisadan vaihteessa lähes kymmenen vuotta sitten.

Joo, oot aivan oikeassa. Copypastesin vaan tuon kolmikon BR:n viestistä sen kummemmin miettimättä. Ykkösen laitaan tarvitaan takuuvarma, dominoiva ja kokenut snaipperi, ja Caloun ei ehkä täytä näitä kaikkia kriteerejä. Editoidaanpas viestiä niin, että ykkösen laitaan tulisi "Peltonen"/"Salmelainen".
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, oot aivan oikeassa. Copypastesin vaan tuon kolmikon BR:n viestistä sen kummemmin miettimättä. Ykkösen laitaan tarvitaan takuuvarma, dominoiva ja kokenut snaipperi, ja Caloun ei ehkä täytä näitä kaikkia kriteerejä. Editoidaanpas viestiä niin, että ykkösen laitaan tulisi "Peltonen"/"Salmelainen".

Tuohon voisi lisätä vielä "Hyvösen". Right-puolen takuuvarma piste-/maalitykki ja ylivoiman viivapelote, joka on tämän kauden jälkeen taas vapailla markkinoilla. Helsinki ja IFK ovat tulleet miehelle tutuiksi ja päävalmentaja Jalonen on se valmentaja, jonka alaisuudessa Kärpissä Hyvönen oli ehkäpä elämänsä iskussa kaikennäköisten kiukuttelu- ja ylilyöntiongelmien loistaessa poissaolollaan. Kuhta/Pesonen/I.Pikkarainen -triosta vapautuu varmasti hyvin rahaa ja hyökkäyspään avainrooli. IFK:ssa ei I.Pikkaraisen ja Eetu Pöystin lisäksi ole oikealta ampuvia pelaajia ja heistä IFK:lle tärkeä maalintekijä ja yv-pelaaja Pikkarainen ei näillä näkymin ole jatkamassa IFK:ssa.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Toivoisin myös, että tulevaisuudessa IFK:ssa satsattaisiin myös alempien ketjujen puolustaviin pelaajiin ja av-osaajiin. Joskus IFK:ssa oli näitä oman alan ammattilaisia, kuten Toni Häppölä, Juha Fagerstedt ja Turo Järvinen, jotka olivat roolissaan liigan ehdotonta kärkeä. Nykyään tuntuu, että IFK:ssa liian huono pelaaja hyökkäävään roolin on yhtä kuin hyvä puolustava hyökkääjä ja tämän takia IFK:n nelosessa pelaa Keräsen, Ahtolan, Wärnin ja Brennanin tapaisia pelaajia, joilla +/- -tilasto on todella ikävää luettavaa ja joista ei ole erityistä hyötyä edes alivoimapelissä.

Olen samaa mieltä siitä, että parempia puolustavia hyökkääjiä ois hyvä saada, siksi ottaisin esim. mieluusti Järvisen Pessin tilalle. Siitä en ole samaa mieltä, että Ahtola olisi tässä huono. Sillä on tosiaan +- tilasto pakkasen puolella, oliko jopa jengin huonoin, mutta av:llä erittäin käyttökelpoinen jäbä. Ja se ei mun mielestä sovi keskushyökkääjäks, vaikka on joutunut pelaamaan sillä paikalla paljon (on pelannut myös tepsukoiden junnuissa sentterinä, mutta musta se on parempi laiturina, ja tulis varmaan paremmat tilastot myös laiturina). Fagun loukkaantuminen vituttaa vieläkin, mutta no can do. Häppölä taas on nostanut tasoaan landella, eikä ikinä tulis takas jos on vain nelosketjun paikka tarjolla.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka ketjun aihe onkin jatkosopparit, sivutaan sitä nyt uusilla mahdollisilla hankinnoilla. Kotoisasta sm-liigasta löytys ihan kivoja nimiä, kenellä loppuu soppari ens kevääseen. Tässä vain ihan muutama mielenkiintoinen nimi.

Puolustajat:

Markus Seikola. Tästä tuskin tarvii enempää sanoa. Vahvasti veikkaan, ettei Ipa saa kaveria pidettyä joten oisko saumaa saada miestä Nordikselle? Ilmalassa varmasti ollaan tän kaverin perässä niinkuin muuallakin. Rahako vie vai miten on?

Narreista kelpuuttasin Jokelan ja Kauppisen. Ilmalassa on kyllä rahaa pitää kiinni molemmista ja veikkaisin että halua löytyy myös. Silti, kokeilla aina voi.

Mälkiä tai Pulkki Lappeenrannasta. Pulkki olis mun mielestä HIFK:n näköinen pelaaja. Mälkiä kiekollinen, rightin jannu. Ihan hyvää leveyttä näistä kavereista saisi. Myös Iliakis kelpaisi.

Söderholm on jo yhdistetty, kelpaa. Mikä Majeskyn tilanne on sopimuspuolella? Varmasti kelpuutettais allaround.

Juha Uotila lopuksi vielä. Pakiston leveyden puolesta kelpais erittäin hyvin.

Hyökkäys:

Haatajan nimi on jo tullut esille ja sehän kelpaa. Olis myös hyvä tietää mikä Colby Genowayn sopimustilanne on ensi kautta ajatellen? Kaverihan pelas aika maagisesti Ipassa, ja nykyisellä ulkkaritasolla olis jopa vahvistus liigassa.

Rajamäen soppari loppuu myös ensi kauteen, sopis mulle hyvin jos tulis meille, vaikkapa taitaa miehen sydän sykkiä blegille.

Mäkkäri? Kelpuuttasin, mutta ei taida HIFK:lle kelvata mikä ihmetyttää.

Heitetään lopuksi vielä hatusta nimi Leo Komarov. Jos Piku lähtee meiltä, niin ketäs sen meidän ärsyttämisen hoitaa? Vastustajanahan leksa on äärettömän vittumainen(respektit siitä) ja ihan mukavasti on mies heitellyt tehojakin.

Veska tilanteesta on ihan tarpeeksi sen omassa ketjussa.

Ens kauden varmat sopparit plus nämä edellä mainitut, xxx-kohdat pitäs täyttää joko uusilla tai näillä ketä jo pelaa. Kentät ihan vaan nopeasti heitetty.

Yläkerta:

Petrell-Hirso-Haataja(?)
Luttinen-Loppi-Rajamäki(?)
Komarov(?)-Genoway(?)-Pöysti
xxx-xxx-¨Mäkkäri(?)

Alakerta:

Kanki-Söde(?)
Jokela(?)-Seikola(?)
Pulkki(?)-Uotila(?)

Fantasiaahan tämä, mutta saahan sitä haaveilla. Vaikka tossa on monta uutta nimeä, kannattaa muistaa, että monella HIFK jäbällä loppuu soppari tähän kauteen. Loukkaantumistekijä on myös hyvä pitää mielessä, kuten tällä kaudella katkerasti opittiin. Laatua ja leveyttä pitää löytyä molempia. En kadehdi Nybarin duunia.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Fantasiaahan tämä, mutta saahan sitä haaveilla. Vaikka tossa on monta uutta nimeä, kannattaa muistaa, että monella HIFK jäbällä loppuu soppari tähän kauteen. Loukkaantumistekijä on myös hyvä pitää mielessä, kuten tällä kaudella katkerasti opittiin. Laatua ja leveyttä pitää löytyä molempia. En kadehdi Nybarin duunia.


Niinpä. Ongelma on siis sekä kärjen haaliminen että leveyden hankkiminen. Lähtökohtaisesti minun mielestäni myös kahdeksannen pakin tulee olla suunnilleen samaa tasoa Turusen kanssa. Ts. Rosterissa pitää olla 4 "huippua", 4 "Turusta" sekä yksi Honkanen. Tai yksi "Kapanen/Hyvönen" (pakin paikkaa pelaamaan pystyvä hyökkääjä) Huippuja on mielestäni kaksi. Varauksin kolme. Oikealla parilla Pikkarainen voisi olla kakkospariin oikein hyvä. Heikkinen ja Kanki ovat sitten oikeasti "Huippuja".
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jatkosopimukset/sopimutilanne kaudelle 09/10

Avataan nyt tälle spekuloinnille oma ketju, kun tämäkin asia alkaa olla entistä ajankohtaisempi, vaikka HIFK ei kesken kauden totusti mitään tiedotakkaan. Laitetaan me tänne omia näkemyksiä ensi kauden pelaajahankinnoista ja ketkä nykyisestä joukkueesta ansaitsevat jatkopestin ensi kaudeksi. Seuraavalla kaudella ei ole enää varaa samanlaisiin tyräilyihin pelaajahankinnoissa ja nyt meidän UTJ ei voi myöskään selittää olevansa myöhässä markkinoilla, koska on saanut hoitaa tehtäviä kauden alusta asti.

Tämän hetkinen sopimustilanne ensi kautta silmällä pitäen:

Maalivahdit
Pitkämäki
Nieminen

Puolustajat
Kankaaperä
Melart?

Hyökkääjät
Hirso
Petrell
Luttinen
Loppi

Paljon on vielä tehtävä, jotta HIFK voi olla varteen otettava haastaja ensi kauden mestaruustaistossa. HIFK ei todellakaan ole automaattisesti mestaruudesta taisteleva joukkue, vaikka suurella pelaajabudjetilla toimiikin vuodesta toiseen. Mun mielestä ensi kauteen olisi parempi lähteä haastajan roolista, siirtää menestyspaineet tällä kaudella dominoiville joukkueille. Näin voidaan rauhassa aloittaa nöyrä työnteko, mistä syntyy illasta toiseen taisteleva petolauma.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Ottamatta kantaa tarvittaviin pelaajiin pelipaikkakohtaisesti, toivoisin, että Nybari hankkii jengiin mahdollisimman monta IFK:n ulkopuolista pelaajaa ja vielä sellaisia, jotka ovat entisessä seurassaan kantaneet paidassaan C-kirjainta. Tämä siksi, että joukkue tarvitsee nyt asennetuuletusta ja vastuunkantajia.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Ottamatta kantaa tarvittaviin pelaajiin pelipaikkakohtaisesti, toivoisin, että Nybari hankkii jengiin mahdollisimman monta IFK:n ulkopuolista pelaajaa ja vielä sellaisia, jotka ovat entisessä seurassaan kantaneet paidassaan C-kirjainta. Tämä siksi, että joukkue tarvitsee nyt asennetuuletusta ja vastuunkantajia.

Erittäin hyvä huomio. Etenkin puolustukseen tuo väite sopii erittäin hyvin. Mietitäänpä ifk:n nykypakkeja: Heikkinen,Hank,Kanki,Turunen,Honkanen,Haverinen ja Walsh. Meillä ei ole yhtään sellaista pakkia, jossa olisi kapteeniainesta. Heikkinen on tästä hyvä esimerkki. Taidoiltansa hyvä, mutta korvien välissä pahoja ongelmia. Huonojen vaihtojen jälkeen monesti raivoaa pää punaisena pakkikaverille, joka saattaa kaiken lisäksi olla junnu, jolta ei edes voi vielä odottaa huippupelaamista. Heikkinen ottaa myös usein typeriä kostojäähyjä tärkeillä hetkillä(kusee siis jengin nilkoille). Henkilökohtaisesti pidän Heikkistä aika mulkkuna jätkänä, enkä toivo hänelle jatkosopimusta.

Puolustuksen tekemistä rauhottaisi se, että siellä olisi joku henkinen liideri rauhoittamassa peliä. Ensi kaudeksi Söden ja Karalahden sopimukset olisivat tervetulleita.

Myös Mikko Jokelan kaappaus narreilta olisi loistava veto. Pidän Jokelaa erittäin hyvänä puolustajana. Ja jos joku pitää häntä narripelaajana, niin täytyy muistaa, että hän on pelannut siellä vain pari kautta ja on muuten kokeillut ifk:ssa junnuna pari kautta liigapaikkaakin haistellen.

Puolustus voisi näyttää tältä:

Söde-Jokela
Kankaanperä-Karalahti/x
Melart-Kotimainen peruspakki
+joku oma junnu

Karalahtea en huoli jengiin jos ei ole tarpeeksi hyvässä kunnossa. Joku ulkkari siihen tilalle jos ei nappaa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myös Mikko Jokelan kaappaus narreilta olisi loistava veto. Pidän Jokelaa erittäin hyvänä puolustajana. Ja jos joku pitää häntä narripelaajana, niin täytyy muistaa, että hän on pelannut siellä vain pari kautta ja on muuten kokeillut ifk:ssa junnuna pari kautta liigapaikkaakin haistellen.
Jokelan perässä lienee puoli Eurooppaa, slobot ja hyvässä lykyssä joku seura rapakon takaakin saattaa tarjota miehelle sopparia, joten Leksan signaaminen olisi kyllä megaluokan kyykytys, johon en ihan heti usko.

Söderholmin tulo lienee kiinni lähinnä miehen omista suunnitelmista. Toni on kuitenkin hieman laajemmin asioita ajatteleva tyyppi kuin perus-lätkäjätkä. Meni mm. aikoinaan Sveitsiin pelaamaan jopa vähän pienemmällä liksalla oppiakseen saksan kielen.

Karalahtea voi sanoa tuoreiden lehtikuvien perusteella jo urheilijan näköiseksi, kun vertaa siihen pullukka-Jereen, joka Nordiksella pari viimeistä kautta suhasi. Jos ei menneisyyden haamut ole liian suuria ja Jerellä itsellään motivaatiota riittää, niin tervetuloa minun puolestani - tiukkojen reunaehtojen säestämänä, luonnollisesti.

Toisin sanoen, jos puolustuksen profiilipakit ensi kaudella on Söderholm, Karalahti, Kankaanperä ja Heikkinen ja siihen sellainen 5-6 junnupakin & "mikkoturusen/janihonkasen" porukka taistelemaan kahdesta jäljellä olevasta paikasta, niin kyllä sillä kehtaisi lähteä uuteen kauteen. Tuon päälle voisi vielä rohkeasti hakea rightin "AHL -arpoja", joita ei kuitenkaan pelaajan flopatessa roikotettaisi mukana koko kautta, vaan käytettäisiin Virmasen lanseeraamaan try-outtia.

Hyökkäyksessä on sitten enemmän valinnanvaraa ja perusrunko on aika hyvin valmiina, jos Lopin, Hirson, Luttisen, Petrellin seuraksi saadaan Pikkaraiselle ja Liivikille jatkosopparit ja Haataja kaapattua Lukosta. Peltonen olisi tietysti lottovoitto ja ratkaisisi johtajuusongelmat kertaheitolla, mutta eiköhän tuo suuntaa Sveitsiin, jos ei Nahilassa jatka.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kannanpa tähänkin keskusteluun korteni kekoon vaikka tänne aikapaljon on jo samansuuntaista tekstiä tullut. Olen samaa mieltä monen muun kanssa, että IFK:sta on pakko repiä irti tämä pahasti pesiytynyt velliperseily. Se onnistuu ainoastaan voittamisen kulttuuria kasvattamalla, niin kuin täällä on jo mainittu ja siitä syystä toivon, että muualta tulevista koostuisi vähintää puolet HIFKin ensi kauden joukkueesta. Taitoahan monella nykyjoukkueessa on, kuten H.Pikkaraisella, Heikkisellä jne., mutta kun heidän pelinsä muistuttaa Jesse Niinimäkeä ja tämä syöpä aiheuttaa sen, että koko joukkue on yksi Jesse Niinimäki. Seuraavanlaista pohdintaa on tullut tehtyä:

Pelaajat joilla sopimus kaudelle 2009-2010:

Maalivahdit

Juha Pitkämäki
Jani Nieminen

Puolustajat

Markus Kankaanperä
Ilari Melart

Hyökkääjät

Kim Hirschovits
Arttu Luttinen
Lennart Petrell
Eetu Pöysti
Matias Loppi

Näistä pelaajista Juha Pitkämäki pitää ulostaa, mielellään jo tällä kaudella jos vaan mahdollista. Kunhan nyt vaan lähtisi pois. Muuten tuo runko pitää sisällään paria pelaajaa lukuunottamatta suurinpiirtein sen keitä haluankin nähdä IFK:ssa ensi kaudella nykyisestä joukkueesta.

Pelaajat joille sopimus kaudelle 2009-2010 nykyisestä joukkueesta:

Ilkka Pikkarainen
Siim Liivik
Joni Haverinen

Heistä kaikki ovat menneet eteenpäin tällä kaudella vaikkakaan ei mitään maagista voi vielä sanoa Liivikistä tai Haverisesta, ovat kuitenkin selkeästi lahjakkaimmat ja potentiaalisimmat pelaajat IFK:n nuorista.

Pelaajat joille ehkä sopimus kaudelle 2009-2010 nykyisestä joukkueesta:

Shawn Bates - Pidettävä, jos suostuu pitämään palkkansa kohdillaan ja pelaamaan mahdollisesti 3 kentässä tietysti riippuen muiden senttereiden esityksistä. Jos nämä käy Normanille, niin ehdottomasti pidettävä!

Kimmo Kuhta - Myöskin pidettävä, mutta ainoastaan jos suostuu huikeaan palkanalennukseen.

Aleksi Holmberg - reservi, jotain 6-8 pakin välimaastossa, mahdollisuudet toki korkeammallekin, laajuutta joukkueeseen.
Jani Honkanen - reservi, 7-8 pakki.
Max Wärn - reserviä, potentiaaliakin on.
Jermu Porthen - Jos suostuu pelaamaan 4. kentän sentterinä, olisi tällä paikalla SM-liigan paras. Erittäin kädetön, joten 3 kenttä on jo liikaa.

Pelaajat joille ehdottomasti ei sopimusta kaudelle 2009-2010 nykyisestä joukkueesta:

Hannu Pikkarainen
Ilkka Heikkinen

Taitoa ja lahjakkuutta olisi, nuppi vaan on vinossa ja pysyy.

Tom Walsh
Dan Hacker
Mikko Turunen

Huoh, en halua enää nähdä näitä surkeita ulkomaaneläviä ja tätä köyhän miehen Mikko Kurvista joukkueessa.

Ulos myöskin muut, joita en jaksa tähän luetella. Minusta se ei ole olleenkaan huono, että lähtevät kiertelemään maakuntia, se on paras heille ja HIFKille. Sitten jos onnistuvat niin terve tuloa takaisin, hyvän asenteen kera.

IFK:ssa pitäisi aina pelata parhaat mahdolliset pelaaja sekä omista nuorista ainoastaan ne lahjakkaimmat, taitavimmat ja kunnianhimoisimmat pelaajat, jotka tekevät kaikkensa joukkueen eteen ja sen eteen, että heistä tulee ammattilaisia.

Ihan turha näitä kansallisestikin enintään keskitasoa olevia junnuja pyörittää liian monta vuotta joukkueessa, toki heistä voi tulla jotain, mutta heidän takiaan joku oikeasti lahjakas joutuu pelaamaan vuoden liikaa A-junioreissa, kuten esim. nyt Joni Karjalainen (Jonille ainakin se 5 ottelua pitäisi saada tälle kaudelle, mieluummin 15 ottelua).

Näiden lisäksi joukkueeseen pitää saada tähtipelaajia Ville Peltosen, Tony Salmelaisen, Toni Söderholmin ja/tai Jaroslav Bednarin yms. muodossa.

Lähden ajatuksesta, että ensikaudella pitää olla 3 taitokenttää hyvin roolitettuina ja neljäs rikkovassa roolissa. Omat fantasiahoki kenttäkoostumukseni ensi kaudelle:

Hyökkääjät:

Ville Peltonen-Kim Hirsovitch-Ilkka Pikkarainen
Lennart Petrell-Matias Loppi-Tony Salmelainen/Juha-Pekka Haataja/Kimmo Kuhta
Arttu Luttinen-Shawn Bates-Joni Karjalainen
Siim Liivik-Jermu Porthen-Max Wärn
ynnä muut.

Puolustajat:

Toni Söderhom-Super pakki
Markus Kankaanperä-Nuoruus&taito
Ilari Melart-Kokemus&taito
ynnä muut.

Maalivahdit:

Köyhänmiehen Brodeur
Jani Nieminen

Tältä siis haluaisin kutakuinkin joukkueen näyttävän ensikaudella, ikäväksemme joudumme varmaan katsomaan samoja paskasäkkejä ensi kaudellakin kun risteilyllä taas kerrotaan uusista sopimuksista. Varmaan siellä joku "huippuhankintakin" on tyyliin Jari Kauppila. Ai niin, tuli Pelicansista mieleen, että ottaisin kyllä Komarovin oikeasti mielelläni IFK:hon.
 

H.Hyvönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät,Kajaanin Hokki,Hannes Hyvönen
Pelaajat joilla sopimus kaudelle 2009-2010:

Ihan turha näitä kansallisestikin enintään keskitasoa olevia junnuja pyörittää liian monta vuotta joukkueessa, toki heistä voi tulla jotain, mutta heidän takiaan joku oikeasti lahjakas joutuu pelaamaan vuoden liikaa A-junioreissa, kuten esim. nyt Joni Karjalainen (Jonille ainakin se 5 ottelua pitäisi saada tälle kaudelle, mieluummin 15 ottelua).


Ihan pakko oli tarttua tähän. Joni Karjalainen, 170cm 71kg. Statsit A-junnujen SM-liigassa: 28o 10+13=23p +23 -40 +/-17
Eli +- on joukkueen toiseksi huonoin aika reilusti. Ei siinä mitään, lahjakas peluri mutta kysymys onkin, että mihin ketjuun Karjalaiset laittaisit?
Taitaa olla parempi, että Karjalainen keskittyy ainakin tämän kauden pelkästään A-junnuihin.
 

bollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
1998, 2011
Ihan pakko oli tarttua tähän. Joni Karjalainen, 170cm 71kg. Statsit A-junnujen SM-liigassa: 28o 10+13=23p +23 -40 +/-17
Eli +- on joukkueen toiseksi huonoin aika reilusti. Ei siinä mitään, lahjakas peluri mutta kysymys onkin, että mihin ketjuun Karjalaiset laittaisit?
Taitaa olla parempi, että Karjalainen keskittyy ainakin tämän kauden pelkästään A-junnuihin.

Samaa mieltä! Kaveri on aika höyhensarjalainen vielä liigatasolle. Paino kasinkympin paremmalle puolelle, että pystyy edes vastaanottamaan taklauksia. Ei noilla näytöillä sentään ole asiaa liigamiehistöön, vaikka surkeita pellejä toi nykyinen rosteri täynnä onkin.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ihan pakko oli tarttua tähän. Joni Karjalainen, 170cm 71kg. Statsit A-junnujen SM-liigassa: 28o 10+13=23p +23 -40 +/-17
Eli +- on joukkueen toiseksi huonoin aika reilusti. Ei siinä mitään, lahjakas peluri mutta kysymys onkin, että mihin ketjuun Karjalaiset laittaisit?
Taitaa olla parempi, että Karjalainen keskittyy ainakin tämän kauden pelkästään A-junnuihin.

Ihan vaan vaikka 2-3 kenttiin kokeneiden pelureiden kanssa, kuten Bates, Pesonen, Loppi.

En tiedä oletko nähnyt Karjalaiselta yhtään pelejä, mutta itse olin katsomassa viikonloppuna A:n ottelua Jokereita vastaan ja Karjalainen oli selkeästi IFK:n paras pelaaja Häppölän kanssa. Karjalainen on kasvanut viime keväästä eikä todellakaan ole enää 170cm vaan ennemminkin 175 ja pelasi paljon fyysisemmin kuin esim. Pulkkinen. Ei väistellyt yhtään isompia vastaan ja taklaili 190cm vastustajia sekä taisteli kulmissa ja tuli yleensä niistä kulmista myös voittajana. Vaikka esim. Granlund tai Rajala on näistä kääpiöistä selkeästi vielä taitavampia, niin Karjalainen on varmasti se, joka noista eniten kestää kovaa peliä.

IFK:n A:n kausi on mennyt todella huonosti ja Karjalainen ei saa siellä käytännössä keneltäkään apuja, ainoastaan vasta nyt kun toinen kääpiö Häppölä tuli joukkueeseen, niin Karjalainen onj saanut yhden, joskin vielä nuoren avun joukkueeseen. Tässä yksi syy Jonin ainoastaan kohtalaisiin pisteisiin ja heikkoon +/- tilastoon.

Karjalainen pärjäisi helposti noissa kentissä vähintäänkin yhtähyvin kuin Hacker ja saattaisi tehdä jopa jonkun pisteen enemmän kuin Duracell.

Karjalaisen pisteet viime kaudelta (tarkoittaa HIFK A on tällä kaudella syvältä, mutta pelejä nähneenä voin sanoa, että Joni on kehittynyt huomattavan paljon):

KARJALAINEN Joni 40 13+19=32 +34 -30 +4
 

H.Hyvönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät,Kajaanin Hokki,Hannes Hyvönen
Ihan vaan vaikka 2-3 kenttiin kokeneiden pelureiden kanssa, kuten Bates, Pesonen, Loppi.

En tiedä oletko nähnyt Karjalaiselta yhtään pelejä, mutta itse olin katsomassa viikonloppuna A:n ottelua Jokereita vastaan ja Karjalainen oli selkeästi IFK:n paras pelaaja Häppölän kanssa. Karjalainen on kasvanut viime keväästä eikä todellakaan ole enää 170cm vaan ennemminkin 175 ja pelasi paljon fyysisemmin kuin esim. Pulkkinen. Ei väistellyt yhtään isompia vastaan ja taklaili 190cm vastustajia sekä taisteli kulmissa ja tuli yleensä niistä kulmista myös voittajana. Vaikka esim. Granlund tai Rajala on näistä kääpiöistä selkeästi vielä taitavampia, niin Karjalainen on varmasti se, joka noista eniten kestää kovaa peliä.

I

Joo, viime kaudelta ja toissa kaudelta olen nähnyt häneltä vain n. 4 ottelua joten taidat olla oikeassa. Ainoa kohta mitä ihmettelen on tuo: "Vaikka esim. Granlund tai Rajala on näistä kääpiöistä selkeästi vielä taitavampia, niin Karjalainen on varmasti se, joka noista eniten kestää kovaa peliä."

-Nimittäin Granlundia seuranneena tuo on kyllä kova väite. Granlund antaa kyllä tosi kovia pommeja sille päälle sattuessaan ja hyvin hän ottaa taklauksiakin vastaan.
 
Nyt kun näistä jatkosoppareista on puhetta, niin muistanko aivan väärin, että Teemu Ramstedt tuli virallisesti meille tryoutille, josta taisteli itselleen vuoden sopimuksen? Ja siihen lisäkysymys, luinko HIFK-magazinesta oikein, että Ramu sanoi siinä saaneensa suoraan kahden vuoden sopparin ilman mitään tryoutteja? Jos jollain tuo lehti on tallessa (about toiseksi viimeinen lehti, sama jossa oli juttu Honkasesta ja taisipa olla Hirsostakin), niin pieni tarkistus olisi paikallaan.

Sitten taas jatkokysymys, miksi asiasta on tiedotettu aivan jotain muuta kuin totuus?
 

XXLshirt#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Drumheller Miners
Teemu Ramstedtin sopimus

Nyt kun näistä jatkosoppareista on puhetta, niin muistanko aivan väärin, että Teemu Ramstedt tuli virallisesti meille tryoutille, josta taisteli itselleen vuoden sopimuksen? Ja siihen lisäkysymys, luinko HIFK-magazinesta oikein, että Ramu sanoi siinä saaneensa suoraan kahden vuoden sopparin ilman mitään tryoutteja? Jos jollain tuo lehti on tallessa (about toiseksi viimeinen lehti, sama jossa oli juttu Honkasesta ja taisipa olla Hirsostakin), niin pieni tarkistus olisi paikallaan.

Sitten taas jatkokysymys, miksi asiasta on tiedotettu aivan jotain muuta kuin totuus?

Teemu sanoo HIFK Magazine 5/2008: "Juteltiin Tom Nybondaksen kanssa keväällä jokunen tovi. Lopulta huhti-toukokuun vaihteessa tehtiin suoraan kahden vuoden sopimus. Ei tarvinnut antaa ensin näyttöjä testijaksolla"
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
En nyt puolustele Ramua, mutta ihan ok tehot se on tehnyt 3./4. ketjun sentterinä kun miettii, että joukkueesta 1. ja 2. kentän pelaajilla on varmaan 90% pisteistä. Ja +/- näyttää vain -1. Outo juttu toi kahden vuoden soppari joka tapauksessa, vain Nybari pystyy tähän.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt puolustele Ramua, mutta ihan ok tehot se on tehnyt 3./4. ketjun sentterinä kun miettii, että joukkueesta 1. ja 2. kentän pelaajilla on varmaan 90% pisteistä. Ja +/- näyttää vain -1. Outo juttu toi kahden vuoden soppari joka tapauksessa, vain Nybari pystyy tähän.

Ramstedthan pelasi Lopin loukkaannuttua melko paljon ja hyvien laitureiden kanssa. Itse en ymmärrä, että mihin Ramu tungetaan ensi kaudella. Ramu on pelaajatyypiltä ylempien ketjujen sentteri; kohtuu taitava, mutta pehmeä liigatasolla ja riittääkö asenne duunarirooliin alemmissa kentissä? Kaksi ensimmäistä sentteripaikkaa on varattu Hirsolle ja Lopille, eikä Ramstedt mielestäni auta joukkuetta 3- tai 4-sentterinä ellei hän sitten jotenkin yhtäkkiä kykene monipuolistamaan peliään kesän aikana. Kuitenkin nämä "ei tarvinnut antaa näyttöjä" -jutut hieman huolestuttaa, kun mestis-pelaajalle oltiin väsäämässä 2v-pahvia. Walsh ja Pitkämäkikin taidettiin skoutata hockeydb.com:ista. Onneksi kyseessä on halpa kaveri.
Toivotaan silti, että Nybondaksen aikana ei jouduta ojasta allikkoon tässä frendien adoptoimisessa ja sidota itseä moneksi kaudeksi hyvävelisopimuksiin(esim Kibe Kuhdan Pena-soppari).

Nyt kun näistä jatkosoppareista on puhetta, niin muistanko aivan väärin, että Teemu Ramstedt tuli virallisesti meille tryoutille, josta taisteli itselleen vuoden sopimuksen? Ja siihen lisäkysymys, luinko HIFK-magazinesta oikein, että Ramu sanoi siinä saaneensa suoraan kahden vuoden sopparin ilman mitään tryoutteja?

Sitten taas jatkokysymys, miksi asiasta on tiedotettu aivan jotain muuta kuin totuus?

Historian ensimmäinen tryout-pelaaja, joka on tienannut itselleen kahden vuoden pahvin juttelemalla? :)
Samaa ihmettelen, sillä esim. Jääkiekkolehdessä ja Jatkoajan listassa Ramulle on merkitty sopimus vuoteen 2009.
 
Viimeksi muokattu:

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
E Outo juttu toi kahden vuoden soppari joka tapauksessa, vain Nybari pystyy tähän.

Ramstedthan pelasi Lopin loukkaannuttua melko paljon ja hyvien laitureiden kanssa. ... Onneksi kyseessä on halpa kaveri.

Pudotin muutaman asian pois Norlyn lainauksesta, mutta joka tapauksessa.
Kohtuu taitava käsistään? Eihän jätkä ole kuin vm.-87 eli kehittyvää ikäluokkaa vielä. Vaikka Loppi ja Hirschovits meillä ovatkin, olen sitä mieltä että Teemu kannattaa mukana pitää. Asenteen pitääkin olla mukana, jos nyt ihan superjunnu ei ole.
Ihmettelen kuitenkin kovasti sitä, että täällä itketään oman junnun sopparille. Kaveri kävi Turussa, tuli takaisin ja tehnyt ihan kivat 4+7 tehot 37 pelissä. Ensi kauden sopparissa ei ole mitään väärää, jos vain saadaan oikeanlainen jengi kasaan.
Norly sanookin hyvin Teemun olevan halpa kaveri. Eli oikealla peluutuksella jätkästä saadaan irti paljon enemmän kuin liksan osalta voisi odottaa.
Eniten ihmettelen sitä, jos Ramstedtin sopparin pituudesta on valehdeltu.
 
Viimeksi muokattu:

Halkidis #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Komppaan tukevasti kaikkia (lähes), lainapeite Pitkämäki vuokralle Forssaan, koska eihän sitä mihinkään saa myytyä. UTJ teki hyvän diilin... Seuraavaksi Kankaanperä ulkoistamislistalle, onhan meillä Hankki.. ;) Nyt kysyn viisaammilta, miksi JOKA vuosi meillä on suurimpia pelaajabudjetteja, mutta kykenemätön lauma pelaamaan oikeata kiekkoa, ja pärjäämään? Aina sattuu ja tapahtuu, joskus Nordiksellakin?
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Seuraavaksi Kankaanperä ulkoistamislistalle, onhan meillä Hankki.. ;)

No, tuota miksi? Kankaanperä on hyvä omassa roolissaan, eikä se ole hänen vika, jos joukkueen kasaaja ( Nyyperi) ei kykene hoitamaan niitä kiekollisia pakkeja. Ei Kankaanperää ole tietääkseni hankittu uudeksi "Zetaksi" joukkueeseen. Tämänkin miehen arvo/ hyöty joukkueelle olisi paljon suurempi, jos siellä olisi oikeasti kiekollinen mies pakkiparina. Aivan turhaa hakea yksittäistä syyllistä, kun isompi kuva on sekaisin. Muutama onnistunut täsmähankinta ja moni saa pelata omilla vahvuuksillaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös