Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Ketjuviritykset ja fantasiakokoonpanot

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Moderaattorit, 03.08.2010 klo 13.14.

 1. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Olet erittäin jäljillä.
  Esim itsellä alkaa mennä hermo tähän taaperrukseen. Semmoinen kaikille kenkää -fiilis.

  Vikassa kaudessa liigaa oli samaa oloa: Palikat piti olla kohdillaan, mutta aivan kauheaa paskaa. Jokin ei ole kohdillaan. Villit veikkaukset on joukkueen epävarma tulevaisuus tai Jalosen epäonnistuminen. Tai Jalonen ei vain osannut käsitellä suurta vaihtuvuutta.

  Kokoonsa nähden Nelli on ollut yllättävän hyvä laidoilla.
   
 2. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Hän häviää lähtökohtaisesti lähes kaikki kaksinkamppailutilanteensa, haastaa vastustajia harvoin, eikä kykene suojaamaan kiekkoa kovin hyvin. Eikö se haittaa sinua sen armottoman väännön keskellä? Ovatko nämäkin kiinni valmennuksesta ja ketjukavereista?

  Lainaus:
  Hishon ja O'Neill vaikuttavat myös itse sen avauspelin toimivuuteen mm. sillä tavoin, että kun he eivät oikein kiekkoa vastustajalta pois saa, niin tuo kenttä sitten pyörii omissa ihan kiitettävän usein. Viisikkojen pitäisi pysyä myös tiiviinä ja etäisyyksien pelaajien välillä tarpeeksi lyhyinä ja tässä on myös ulkomaalaisvahvistuksilla ollut muiden kenttien ohella opettelemista.
   
 3. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Samaa mieltä @Varis :in kanssa. Itsekin seuraan lätkää enemmän pelaajakeskeisesti kuin joukkuepelitasolla. En siis laskeskele viivelähtöjä enkä positiivisia hyökkäysrytmejä, vaan seuraan yleensä juuri sitä miten yksittäiset pelaajat peliä pelaavat. Toki sitä pelataan aina suhteessa muihin pelaajiin ja joukkueen taktiikkaan, mutta silti yksilöiden toteutetut ja yrityksen asteelle jääneet ratkaisut eroavat selvästi keskenään. Ja kun tätä on tehnyt aktiivisesti muutaman vuosikymmenen, niin uskoisin että silmä osaavan ja osaamattoman pelaajan erottamiseksi toisistaan on väkisinkin kehittynyt. Aivan kuten monet tälläkin palstalla ovat guruja lukemaan ja erottamaan joukkueiden pieniäkin taktisia nyansseja (jotka eivät minua niin kiinnosta, enkä väitä niistä hirveästi tietävänikään).

  Sitä tulin vain sanomaan että O`Neill ja Hishon eivät ole paskoja pelaajia. Keränen sen sijaan alkaa vaikuttamaan sellaiselta (KHL:ään), kaikkiin muihin rooleihin kuin ylivoimalle.
   
 4. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Luulen, että moni kokeneempi kirjoittaja hämääntyy siitä, että heillä on takaraivossa edelleen se taso, mikä riitti Liigassa yksilötasolla sellaiseen 0,5-0,8 ppg tahtiin kärkiketjuissa. Valitettavasti kohelossa se vaatimustaso nousee eri luokkaan, jotta näihin lukemiin päästäisiin.
   
 5. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Sun maailmassahan valmennuksella ei tunnu olevan mitään merkitystä, vaan tuloksenteko pitäisi olla täysi vakio. Tämä täysin riippumatta siitä, pelaako Erkan kurinalaista ja hyvin kontrolloitua peliä vai nykyistä sekametelisoppaa, missä ei ole mitään yhteisen tekemisen viitteitä. Ethän sä nyt voi pisteitä tehdä joukkueessa, missä ei ketju yhdessä pääse kuin aniharvoin edes keskiviivan yli kontrolloidusti.
   
 6. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Osuit aika hyvin asian kantaan tällä tekstillä. Noita asioita ei toki huomaa, jos katsoo peliä teksti-tv:n kautta. O'Neill kärsii tällä hetkellä selvästi eniten olemattomasta pelisysteemistä etenkin, kun on vielä pienestä kaukalosta tullut isoon ensimmäistä kertaa urallaan.

  Muistaako kukaan miltä näytti Moseksen peli viimeisellä liigakaudella varsin usein, kun joukkueen peli ei toiminut. Oliko Moses silti huono pelaaja vai kärsi selvästi pelisysteemistä tai sen vajavaisuudesta lähinnä? Niin.
   
 7. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Tuskin sekameteli on Jalosen ajama malli. Olisi kyllä kiva tietää mitä hän yrittää ajaa sisään. Lätkä on kuitenkin pelinä melko simppeli.

  Tuliskohan Lämsä paikkamaan Jalosta? Ei se voi paljon kehnompi olla. hymiö
   
 8. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ei varmasti ole nykyinen peli Jalosen haluama pelitapa. Tottunut näkemään Jalosen joukkueilta todella laadukasta yhteistyön kiekkoa ja tämä on todella kaukana siitä. Lähtökohtaisesti kaikki osa-alueet kysee, missä Raipella on näpit pelissä. Mutta Jalonen on päävastuussa ja jos Raipen hommat kusee, niin on Jalosen tehtävä ottaa korttitalo haltuun.
   
 9. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Juuri näin. Jalosen pää vadille ensin ja raipet menee sitten pesuveden mukana. Jos Raipe ei täytä ruutuaan, niin pistää vaikka pesemään vessoja ja tekee itse kaikki työt. Jalosen valinnat ja Jalosen vastuu. Ja jos Jalonen ei suostu asialliseen sopimuksen purkuun (mikäli juna ei ala kohta kääntyä) niin hänellekin hammasharja käteen. Areenalla riittää vessoja...

  edit
  Jos huonoon menoon on syynä epävarma tulevaisuus, niin saa lievän synninpäästön, vrt vika kausi liigassa. "Huonohenkisin joukkue ikinä."
   
 10. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ja hän on itse osaltaan tätä aiheuttamassa.
   
 11. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Siis jos Hissun tai Nellin yksilöominaisuuksista puhutaan, niin kummallakin on valtavia puutteita! Ylipäätään tämän kauden Jokereista ei löydy kovin hyvää syöttötaitoa, jota kaksi ensimmäistä kautta ihasteltiin (syötöt kovia ja tarkkoja), mutta eritoten nämä kaksi sankaria erottuvat tässä. O'Neillillä on hyvä liike, Hishon antaa liikaa tasoitusta. Kummallakin on lussu laukaus. Kumpikin hakee keskiviivan ylityksiä liian pitkillä etäisyyksillä, mikä aiheuttaa lähes aina vauhdin hidastumisen ennen hyökkäyssinistä. Kiekon käsittely ei ole kummallakaan kummoista, Hishonilla hieman parempi. Hishon on huonohko aloittaja.

  Jalonen on toki myös epäonnistunut.
   
 12. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Hyvin päätelty. Oletko kiinnittänyt huomiota, että siihen on vaikuttamassa myös 4 muuta oman joukkueen pelaajaa sekä 5 vastustajaa, noin niinkuin useimmiten. Ja asiaa helpottaisi, jos valmentaja tekisi työtään ja antaisi pelaajille vinkkejä ja ohjeita miten siitä voisi kenties yhteistyöllä selvitä parhaalla mahdollisella tavalla? Mutta sun maailmassahan noi on ainoastaan pelaajien huonoutta ja valmentaja voi vaikka syödä munkkipossuja kahvilassa ja nauttia hyvästä palkasta, koska tietysti pelaajan pitää pystyä aina suorittamaan korkealla tasolla riippumatta ketjukavereista ja valmennuksesta. Meillä oli yksi sunlainen johtamassa joukkuetta useamman vuoden, joka totteli nimeä Hjallis Harkimo. Sillä oli se pettämätön logiikka, että kun ostat 50 tehopistettä tehneen pelaajan, saat automaattisesti nuo 50 tehopistettä enemmän seuraavallakin kaudella. Riippumatta valmennuksesta tai ketjukavereista.

  Huomaatko, ajatellaan pelistä hyvin eri tavalla? Mun vahva veikkaus on, että sulla on itselläsi jäänyt joukkueurheilut minkäänlaisella tasolla lähinnä penkkiurheilun tasolle, kun ei tunnu olevan pienintäkään käryä joukkueurheilun dynamiikasta ja eri asioiden vaikutuksista peliesityksiin. Vinkki, valmennus on niistä yksi keskeisin.
   
 13. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jalosen Jukka on saanut pelisysteemin toimimaan kohtuullisen hyvin Niemen ja Reginin johtamien ketjujen osalta, Wirtasen ja Hishonin johtamien ketjujen osalta on ollut vaikeampaa, joissa molemmissa vikaa on yksilötason suorittamisessa. Mun kirjoissa Jukka on Suomen paras jääkiekkovalmentaja, eikä tämä kausi ole tuonut käsitykseen muutosta.

  Hishon ja O'Neill eivät täydennä toisiaan kentällä pätkääkään, heidän peluuttamistaan yhdessä hiukan ihmettelen. Se ei kuitenkaan muuta sitä faktaa, että heidän yksilöominaisuutensa eivät ole riittäviä keskikastin KHL-joukkueen kahteen ensimmäiseen ketjuun. Vain jos muut pelaajat ketjussa olisivat poikkeuksellisen hyviä kaksinkamppailupelaajia ja kiekollisesti laadukkaita pelaajia, voisivat he pelata tuloksellisesti täyterooleissa ylemmissä ketjuissa.

  O'Neill ja Hishon itseasiassa muistuttavat sitä pelaajatyyppiä, jota Suomesta valmistui 2000-luvulla. Pieniä, pehmeitä, kovia yrittämään, mutta yksilötaidot eivät riitä lähellekään korvaamaan fyysisen koon puutteita kv-tasolla. Tällöinhän Suomessa uskottiin tähän valmentajien ja pelikirjojen kaikki voipaisuuteen lätkän suhteen, tulokset olivat yksilöiden kehittämisen kannalta kansallisesti järkyttäviä.
   
 14. Varustepelaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punakeltainen stadilainen
  Nähtävästi siellä kuumeisesti mietitään vielä mistä revitään 18 ukkoa valmiiksi illan peliin, kun ei kokoonpanoa vieläkään ole annettu ulos.
   
 15. flintstone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit&DT, Diniz, L.Lepistö, Johaug, Kadi, Käpä<3
  Lainaus:
  Todennäköisemmin kyse on siitä onko Regin ja/tai Lauridsen kykenevä pelaamaan, eli saadaanko miehet mukaan vai ei ja millä riskillä mahdollisesti otetaan miehiä mukaan.
   
 16. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Samaa mietin itsekin. Jos Regin/Lauridsen on siinä kintaalla, että pelaako, vaiko ei, niin laittaisin suosiolla lepäämään. Paitsi jos loukkaantumisia on tullut taas lisää.

  Vai odotellaanko tässä pääseekö Pihlström sittenkin jo nyt jengin mukaan, vai onko jäänyt Moskovan ruuhkiin? Ei ollut ainakaan A-junnujen aamujäillä tänään, eli suunta on jo tonne päin oletettavasti.
   
 17. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Regin ja Lauridsen olivat ainakin kuvien perusteella eilisissä treeneissä normaalisti mukana. Toivottavasti eivät pelaa puolikuntoisina tänään, kun turpiin tulee joka tapauksessa.
   
 18. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Illan ketjuja katsellessa herää kyllä kysymys, että mitä vittua liikkuu Jalosen päässä. Ihan ensin Hishon <-> Niemi, ja pidän aika kyseenalaisena ratkaisuna myös treenipelien 0+0 ykköskentän reunionia, sekä Keräsen paikkaa pelaavassa kokoonpanossa ennen Mäkistä.
   
 19. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Keränen - Hishon - Anttila on kyllä huikaiseva ketju! Odotan pyörityksiä, kaksinkamppailuvoittoja, lavasta lapaan syöttöjä, vetoja ja maaleja.

  Vastustajalle.
   
 20. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kiitos, Jugi ja Raipe, että luette mun viestejäni
   
 21. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Vastaan tänne, koska vastaukseni liittyy enemmän tähän ketjuun

  Itse näen tarpeen kakkosen sentterille. Tällöin voidaan mennä hyökkäysketjuilla kaikkien ollessa terveinä:

  Joensuu - Regin - O'Neill / Salminen
  Pihlström - X - Salminen / O'Neill
  Huhtala - Niemi - Jormakka
  Mäki - Wirtanen - Talaja/Anttila

  Xn paikalle voisi kysyä J Lajusta, kun tuskin Kontiolaa on siihen irroitettavissa. Tämä tietenkin tarkoittaa, että joko Hishon tai Keränen lähtee hiuksista vittuun sillä meidän 25 pelaajan rosteri on täynnä.
   
 22. Trymuch Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KalPa
  Kyllähän tuonne oikeasti saadaan jopa aika hyvät ketjut kasaan kun Huhtala, Jormakka ja Marjamäki palaavat. Ja ennen kaikkea päästään Keräsestä eroon. Mitenhän Pihlström-Hishon-Salminen toimisi... Jos Hishon nyt enää kaukaloon palaa.
   
 23. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Omaan silmään tuo Pihlström-Niemi-Salminen toimi todella hyvin, enkä lähtisi sitä ensimmäisenä rikkomaan. Huhtalan ja Jormakan ollessa terveitä, heidät kolmoseen Hishonin kanssa ja neloseen sitten Wirtasen laidoille Mäkeä, Marjamäkeä, Talajaa ja Anttilaa.

  Eli siis jotenkin näin:

  Joensuu - Regin - Nelli
  Pihlström - Niemi - Salminen
  Huhtala - Hishon - Jormakka
  Mäki - Wirtanen - Marjamäki/Anttila/Talaja
  Gymer, Mäkiset

  Keränen
   
 24. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Keränen on tällä hetkellä täysin Dead weight, niinku Ameriikoissa on tavan sanoa.

  Ei tuo kentälle mitään ja vie ylimääräisen paikan rosterissa. Tuomo Ruutua tilalle kiitos.
   
 25. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Rankalle vieraskiertueelle lähdetään seuraavalla hyökkäyskalustolla:

  Marko Anttila, Frank Gymer, Joey Hishon, Jesse Joensuu, Pekka Jormakka, Michael Keränen, Tomi Mäki, Mika Niemi, Bryan O’Neill, Antti Pihlström, Peter Regin, Sakari Salminen, Roope Talaja, Petteri Wirtanen. (Jokerit.com)

  Hyökkääjiä on siis 14 kappaletta. Kun oletetaan, että Gymer merkataan jokaiseen peliin kokoonpanoon, voi Jokerit lepuuttaa 1-2 hyökkääjää joka ottelussa.

  Lähtisin keskiviikon peliin seuraavilla:

  Joensuu - Regin - Salminen/O'Neill
  Pihlstörm - Hishon - O'Neill/Salminen
  Keränen - Niemi - Jormakka
  Mäki - Wirtanen - Anttila
  Gymer

  6 pakkia

  Keräselle pitää antaa vielä näytöpaikka penkityksen jälkeen. Jos homma ei tämänkään jälkeen ala skulaamaan, on kaikki kortit katsottu (Mestikseen tuskin lähetetään).

  Salminen on ollut hieman pimennossa viime pelit. Pelistä selvästi kiinni saanut O'Neill voisikin helpottaa enemmän Hishonin paluuta, kuin tämänhetkinen Salminen, joka taas voisi saada lisää ajatusta ja itseluottamusta Reginin rinnalta.

  Regin - Salminen
  Hishon - O'Neill -duot olisi isomman riskin veto, mutta isompi riski tarkoittaa aina myös isompaa voittoa.

  Jos Keränen ei näytä elonmerkkejä, niin seuraavaan peliin alemmat ketjut sitten mallia:

  Gymer - Niemi - Jormakka
  Talaja/Mäki - Wirtanen - Anttila/Talaja (kumpi nyt tarvitsee enemmän lepoa=Anttila)

  7 pakkia.

  Saman voi tehdä myös toisinpäin, jos Kerästä halutaan istuttaa poppareilla vielä toinenkin peli. Toisaalta viesti varmasti meni perille.