Hyvää pohdintaa ja mukavaa luettavaa, kun keskitytään rakentavaan keskusteluun.
Ketjuehdotuksesi olisi mielenkiintoista nähdä tositoimissa. Ei vaan taida valmennus lähteä enää tässä vaiheessa kautta kovin rajusti muokkaamaan ketjuja.
Minusta ketjuja on hyvä lähteä rakentamaan niin, että samassa ketjussa pelaavat ovat samaa nopeusluokkaa, jolloin viisikko pysyy paremmin koossa eikä esim. hidas sentteri jää kahta viivojen väliä jälkeen nopeista laitureista hyökkäyksiin lähdöissä. Pelaajien ollessa nopeutensa puolesta samalla viivalla, on kaikkien luontevaa pelata ikään kuin samalla rytmillä. Hidas pelaaja jää helposti vähän pelin ulkopuolelle eikä pysty optimaalisesti tukemaan nopeampiaan, koska peli siirtyy liian nopeasti hänelle. Kun pelaajat ovat kaikki yhtä hitaita, peli hidastuu, mutta kaikki pysyvät toistensa mukana. Hitaassa liikkeessä kiekkon pitää tietysti liikkua hyvin, koska vastustaja pääsee nopeasti iholle.
Tuossa ehdottamassasi Salminen-Kuparinen-Laganiere ketjussa voisi pelaajien nopeudet sopia hyvin yhteen. Laganiere ainakin vaikuttaa liikkuvan melko verkkaisesti. Mielestäni Kuparinen on hyvin älykäs pelaaja ja taitokin riittää yllättävän pitkälle, vaikka ei mikään näyttävä virtuoosi olekaan. Kuparisen verkkainen liike vaikeuttaa pelin mukana pysymistä nopeiden ketjukavereden kanssa, mutta uskon hänen taitojensa ja peliälynsä puolesta pärjäävän hyökkäävässäkin ketjussa. Myös Kärki-Kuparinen-Salminen voisi olla mielenkiintoinen koostumus nähtäväksi.
Ylivoimien suhteen paras vaihtoehto olisi, jos löydettäisiin kaksi ketjukoostumusta eli ykkös- ja kakkosketjut, jotka olisivat myös ykkös- ja kakkosylivoima. Näin olisi aina ylivoiman alkaessa ainakin toinen ylivoimaketju tuoreena vaihtoaitiossa valmiina pelaamaan ylivoimaa. Myös ylivoiman jälkeen olisi helppo pistää jäälle täysin tuore ehjä ketju, kun ylivoimassa ei olisi pelaajia useammasta ketjusta. Ylivoimaa myös pelattaisiin tuttujen ketjukaverien kanssa eikä millään sekanipulla. Eli kaksi selvää tulosyksikköä jotka pelaisivat myös ylivoimat.