Ketjulotto kaudella 2023–2024

  • 110 773
  • 869

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ylitalo ja Juhola ovat höpöhpöä, vähän kuin joulupukki. Tämän ikäisenä en enää itse usko.

En mäkään osaa varmuudella sanoa.

Juhola kuitenkin iso poika, vetäny U18 kauden ja U20 kaks kautta pinna/peli. Ikää 19.

No, vale, epävale, tilasto, ainakin mitä tulee nykyseltään kotimaisten junnusarjojen sellaisiin tai miten realisoituvat Liigatasolle. Siinä on kuitenkin yks nimi jolla on sitä kuuluisaa potentiaalia.
 

Nigi

Jäsen
Sitten on Järvistä, joku ennustaa Juholan läpilyöntiä, miten kehittyy Myllymaa.

En ole itse A’n pelejä katsonut, joten ei kovin hyvää kuvaa ole Juholasta pelaajana. Ainakin iso on ja vissiin maalintekijätyyppiä? Riittääkö luistelu liigaan? Olisi kova juttu, jos Juhola vetäisi läpimurtokauden liigassa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Vaikea tällä hetkellä uskoa, että Patrik Juhola pelaisi otteluakaan Liigassa. Jatkoajan myytti.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Senttereitä kun tässä pyöritellään ja kun nyt myös tiedetään ettei enempää senttereitä tule ennen kauden alkua, niin tosiaan varmaan kolmannen kerran pakko todeta, että ainoa asia mistä olen hyökkäykseen suhteen akuutisti huolissani on sentterien vähyys. Muutoin siis kyllä allekirjoitan, että tällä hyökkääjistöllä voidaan aloittaa. Mutta vaikka tätä nyt katselisi miten, niin Ojantakanen tulee olemaan kakkossentteri kun kausi alkaa, koska ilman muuta hänen tietenkin katsotaan korvaavan Turgeon, kuten varmasti ainakin tehollisesti tekeekin. M Davidsson on sitten uusi Barach, ja Järvinen on Järvinen.. eli se "vajaus" suhteessa viime kauteen syntyy siitä, jos Graber siirretään laitaan ja häntä ei ikään kuin "korvaa" kukaan (tosin lienee syytä olettaa, että Graber pelaa edelleen toisen YV-ketjun sentterinä). Myllymaa nousee sitten pysyvästi kokoonpanoon, ja sillä uskolla mennään että hän kykenee ensi kaudella nousemaan sille noin 20 pisteen tasolle..

Mutta jos kerran junnuja seuranneet eivät tällä haavaa edes usko Juholan kykyyn pelata liigassa, niin silloin meillä ei ole kuin nuo edellä luetellut viisi sentteriä. Eli variaatio mahdollisuudet keskikaistalla jäävät hyvin vähäisiksi, lähinnä siihen pelaako nyt keskellä lopulta Järvinen vaiko Graber..

Rami Määttä - Martin Lefebvre
Joona Riekkinen - Libor Zabransky
Aleksi Matinmikko - Verneri Hellman
Tuomas Salmela, Valtteri Viirret

Kaksi ensimmäistä paria selvät?
Ei tietenkään ole kaksi ensimmäistä paria selvät ennen kuin Matinpalon korvaajan nimi tiedetään (sekä se tuleeko lisäksi Heimosalmi sitten vielä syksyllä mukaan). Ja kun Vuorisen tahti on nyt nähty, niin se nimi tiedetään varmaankin aika pian..

Pakiston suhteen on kyllä se siunaus, että jo noillakin kahdeksalla nimellä on mahdollisuus lukuisiin eri variaatioihin, koska tuo runko on noinkin laadukas kuin on..
 
Viimeksi muokattu:

Ässät1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos Vanhataloa kokeltaisiin Davidssonien kanssa, laitetaan tuttu kaksikko Järvinen-Hämeenaho yhteen, liukas Fabre siihen laitaan, Erholtz ”Barachmaisen” sentterin ( Ojantakanen ) kanssa yhteen niin rosteri voisi näyttää tältä:

Vanhatalo-Davidsson-Davidsson
Fabre-Järvinen-Hämeenaho
Talaja-Ojantakanen-Erholtz
Joensuu-Juhola-Graber

Riekkinen-X
Määttä-Lefebvre
Hellman-Zabransky
Salmela-Viirret

Graber paljon alempana mitä ehkä pitäisi, johtuen osittain tuosta Vanhatalon sijoituksesta ykköseen.
Tämä viesti käy nyt runkona noista ketju koostumuksista.
Näitä viestejä lukiessa huomaa, et alkaa menemään ”vaikeeks” luoda selkeitä koostumuksia. Miksikö? No, sieltä puuttuu se v*tun sentterilaituri kärkiketjusta. Menis paljon helpommin prosessi, kun sais JMJ suoraan laitaan, pois sotkemasta.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Jos sinne joukkueeseen saadaan myytyä toimiva puolustuskonsepti, niin tuolla molarikaksikolla ja puolustuksen laadulla pitäisi olla ihan selvällä pelillä pleijareissa.

Variaatioita pakistosta löytyy ja Rubin - Kaarlehto on luotettava pari. Fabren nyt pitäisi vaan pystyä se 1-2 ketjun laiturin rooli sitten ottamaan. Vanhatalo ei ole kärkikenttien ratkaisu.
 

Myrvold

Jäsen
Ässillä on kyllä kaikkiaan nuorten kanssa mielenkiintoinen tilanne. Pakistossa tasonsa osoittanut Määttä, viime kaudella ryminällä sisään tulleet Viirret ja Hellman sekä Jokereista saapunut Topi Vuori.

Hyökkäyksessä Hämeenaho lienee kärkihevosia. Viitala, Myllymaa ja Karnaranta alkavat olla siinä porteilla, että seuraava askel tulee ottaa jos sellainen on tullakseen. Knihtillä kun terveyttä riittäisi, niin uskon vakaasti Liigapaikkaan. Edelleen lahjakkain ja fiksuin pelaaja näistä ns. pidempään mukana olleista nuorista. Lisäksi Noiva ja Juhola kilpailemassa paikasta auringossa.

Lienee selvää Rami Määttä vetää isolla vastuulla. Tämän kesän kehityskohde kuulemma voima ja sehän sopii. Perusominaisuudet kiekon pelaamiseen kun Rambolla on hyvällä tasolla.

Valtteri Viirretin rooli jengissä riippuu varmasti paljon siitä miten Matinmikko lunastaa odotukset. Toisaalta; saattavathan nämä kaksi pelata samalla ylivoimalla. Viirret viivassa ja Matinmikko Virretistä katsoen vasemmalla. En kuitenkaan pidä kovinkaan varmana Viirretin paikkaa kokoonpanossa koska pelissä on niin paljon vielä puutteita. Tottakai toivon, että kova kesä tekee ihmeitä ja pääsee heti kehittämään peliään mutta enpä yllättyisi jos tuleva kausi menisi pääosin nuorissa.

Verneri Hellman on kyllä myös mielenkiintoinen tapaus ensi kautta ajatellen. Kärsi sairastelusta viime kaudella ja tuli ryminällä Liigaan vasta loppukaudesta. On Ässien näköinen pakki ja vieläpä porilainen. Urheilijan elämäkin ilmeisesti alkaa maistua ja se on tietenkin hienoa, jos mittaa itsestään kaiken irti. Sanoisin että on tällä hetkellä ns. seiskapakki ja yksi vielä tulossa sisään. Riippuu varmaan paljon siitäkin minkä tyylinen pakki sisään tulee, että onko pakistossa Matinmikko, Viirret vai Hellman. Edustaa Salmelan kanssa pakistossa äijämäisyyttä.

Topi Vuori on Helsingistä tulleiden raporttien mukaan ns. valmentajan luottopakki. Itselleni tämä antaa aina hyvän kaiun, kun mietitään vähän tällaisia ns. peruspakki tyylisiä nuoria. Pääosa kaudesta menee varmasti U20 jengissä, mutta eiköhän preseasonilla nähdä Vuoren pakittelua myös miehissä.

Lenni Hämeenaho osoitti jo viime kaudella lahjansa pelurina eikä ole kyllä itsellä syytä epäillä etteikö ensi kausi olisi vielä kovempi. Kyseessä kuitenkin sen luokan talentti, että nostanee vielä ensi kaudella draftosakkeitaan. Lienee Ässien kärkikentissä ja 40p täysin mahdollista.

Leevi Viitala on itsellä jo vähän ”unohtunut”. Olen jopa hieman yllättynyt, että on edelleen Ässien mukana mutta en missään nimessä pidä sitä huonona. Toivon todellakin, että Leevi kehittyy vielä pelaajana ja pääsee sitä kautta auttamaan Ässiä mm. loistavan laukauksensa avulla. Mitään en asiasta tiedä, mutta veikkaanpa että Tumba Turusen treenit on jo pidemmän aikaa ollut Viitalalle erilaisia voimaominaisuuksia painottavia mitä hänen kohdalla ennen tehty. Kaverin pitää saada lisää nopeutta ja räjähtävyyttä peliinsä. Voimahan Viitalalla on aina ollut, mutta ei sitä kyllä miehissä ole kerennyt käyttämään.

Kalle Myllymaa oli nuorena kovinkin lahjakas peluri ja kulki majupolkuja kunnes alkoi tulla enemmän loukkaantumisia ja kehitys hidastui. Päästään ilmeisen fiksu kaveri ja käsittääkseni asennoitunut ottamaan paikkansa Liigassa vaikka pidemmän kaavan kautta. Tällä kaudella Myllymaan tulee pystyä mielestäni ottamaan ainakin sen 40+ peliä Liigassa, miksei koko kauttakin. Jos lähtökohtaisesti Juhola on pääkilpailija, niin Myllymaan pitäisi lähtökohtaisesti olla edellä.

Valtteri Karnaranalla on niitä ominaisuuksia mitä Ässät tarvitsee; on nopea ja kykenee nopeisiin rytmin- ja suunnanmuutoksiin. Polku hieman samanlainen Myllymaan kanssa majun osalta. Pitkään oli mukana mutta U20 ei ole enää mahtunut, toisin kuin Myllymaa. Viime kaudella osoitti kehittymisen merkkejä vaikka pelejä Liigassa edelliskautta vähemmän tulikin. Tulevalla kaudella otettava näkyvämpi steppi tai jää ”MatiasVarttiseksi”.

Feetu Knihti on kärsinyt urallaan valitettavan paljon loukkaantumisista. Tai itseasiassa en ole varma onko kyseessä ollut loukkaantumisia vai enemmän kroonista sairastelua. Anyhow; pelaaja Myrvoldin mieleen. Harvoin tekee tyhmiä ratkaisuja kentällä. On fyysisesti kovassa kunnossa, vaikka välillä Liigassa heiveröiseltä näyttänyt. Mutta niin on moni muukin tuon ikäinen jolla pelimääräät jääneet vähäisiksi. Knihtille tosiaan pidettiin kahdet kisat porttia viimeiseen asti auki, mutta loukit/sairastelut vesitti molemmat kerrat. Hyvä kesä alle ja terveyttä, niin olen varma että Knihti vakuuttaa Ässäfanit.

Nestori Noiva on Jokereista Ässiin siirtynyt nuori lupaus. Viime kaudella läpimurto U20 Liigaan ja mukaan maajoukkueisiin. Veto on kaverilla mallia loistava ja paljon samaa kuin Viitalassa. Mitä nyt Jokereiden U20 pelejä loppukaudesta katselin, niin kaverissa on kyllä X-factorya. Tekeekö Hämeenahon vai mennäänkö eri reittiä sitä on vaikea sanoa, mutta aihiota kyllä on. Porilaiset sukujuuret ei ole haitaksi ja varmasti helpottaa sopeutumista myös.

Patrik Juhola on itselle edelleen Ässien ”omista” junnuista se musta hevonen. En ole oikein pystynyt muodostamaan kuvaa pelurista. Raameja kaverilla on, mutta viime kausi taisi olla haastava. Odotin, että tulee miesten peleihin samalla ryminällä mitä veti edelliskaudella nuorissa, mutta oli siltä osin paha pettymys. Iso mies oli aivan liian nöyrä ja olenkin miettinyt näkyikö tämä sitten nuorissa pitkin kautta? Onneksi on nuori ja jo tällä kaudella uusi mahdollisuus.

Lisäksi U20 jengissä on useita mielenkiintoisia pelureita, mutta niistä sitten eriskeen.

Tais tämäkin puhelimella näpytetty viesti hieman ohi ketjun aiheen.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kalle Myllymaa oli nuorena kovinkin lahjakas peluri ja kulki majupolkuja kunnes alkoi tulla enemmän loukkaantumisia ja kehitys hidastui. Päästään ilmeisen fiksu kaveri ja käsittääkseni asennoitunut ottamaan paikkansa Liigassa vaikka pidemmän kaavan kautta. Tällä kaudella Myllymaan tulee pystyä mielestäni ottamaan ainakin sen 40+ peliä Liigassa, miksei koko kauttakin. Jos lähtökohtaisesti Juhola on pääkilpailija, niin Myllymaan pitäisi lähtökohtaisesti olla edellä.
No tässä tullaan juuri siihen mitä pääsin tuossa edellä sanomasta, eli toisin kuin monen muun junnun suhteen, niin Myllymaan kohdalla ei ole oikein vaihtoehtoja. Hänen on käytännössä pakko ensi kaudella pystyä vetämään se 40-60 peliä liigassa, koska senttereitä ei ole kuin viisi kappaletta Myllymaa mukaanlukien (Juhola on sitten ylimääräinen extra). Ja pitäisi nousta sinne noin 20 pisteen tasolle, eli boostia tarvitaan siihen viime kauden 26o ja 2+3 pistetahtiin
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos nyt muutaman kommentin heittää kanssa näistä Ässien nuorista. Ensinnä tapaus Viirret, lähes puolen pinnnan tahdilla pisteitä liigassa tehnyt puolustaja ei pelaa enää nuorissa. Jos ei pelaa liigaa Ässissä, ottajia on jonoon asti muiden liigaseurojen joukossa. Viirretin vahvuus on poikkeuksellinen pelaamisen lahja, joka ei häviä mihinkään, vaan hänen kohdallaan kehitys menee vain eteenpäin kuin fysiikka kehittyy. Eikä tuossa fysiikassakaan ole nyt ihan niin suuria ongelmia kuin katsomoon näyttää, Ässiä vastaan vain tulee paljon sellaisia tilanteita, joissa hyökkääjien ja pakkien väliin jää tyhjää tilaa, joka saa lähes jokaisen pakin näyttämään hitaalta. Täytyy olla Matinpalon fysiikka, jotta pärjää avojäällä täydessä vauhdissa olevaa kiekollista hyökkääjää vastaan, aika monta kertaa myös Coshen ja Sevänen näyttivät aika hitailta noissa tilanteissa. Tässäkin avain on hyökkääjien jalkanopeuden parantaminen. Nuo Viirretin pisteet ehkä suhtetuu jotenkin mittaansa kun todetaan, että hän teki pakin paikalta yhtä paljon pisteitä kuin Myllymaa, Viitala ja Knihti yhteensä huomattavasti pienemmällä otteluumäärällä kuin mainittu kolmikko. Myös 16 pinnaa liigassa 39 ottelussa versus 50 pinnaa Norjan liigassa, saas nähdä kumpi on kovempaa valuuttaa loppupelissä.

Hellman on loppukauden perusteella sen verran hyvä, että myös hän menee pelaavaan kokoonpanoon. Topi Vuoresta kuulin maininnan, että on täysin liigakelpoinen ja ottaa paikkansa vakiokokoonpanon ensimmäisenä tai lähes ensimmäisenä varamiehenä. Matinmikosta olen aina itse pitänyt hänen liikkensä ansiosta ja on erittäin mielenkiintoista nähdä mitä kausi rajattatomalla peliajalla hänelle teki muilla pelin osa-alueilla.

Hyökkääjistä oma silmä näkee Juholassa myös jotain aika isoa lahjakkuutta. Hyvä kesän kehityshyppy ja moni yllättyy. Potentiaali on paljon Myllymaata suurempi ja jos se realisoituu ohittaa ilman muuta Kallen. Kallelle voisi olla hyvä pelata vaikkapa Jokereissa Mestistä isossa roolissa ja hakea Matinmikon tapaista kanuunakautta ja sitten tosissaan haastamaan kakkossentterin paikasta. Jos jää nyt liigaan väkisin roikkumaan ruutu jää helposti kovin pieneksi ja nuoret kuitenkin kehittyvät paitsi harjoittelemalla myös pelaamalla.

Knihti ja Karnaranta ovat myös tunkemassa itseään kokoonpanoon ja onkin erittäin toivottavaa, että kilpailutilanne tulee olemaan reilu ja avoin. Veikkaan ensi kauden oleva se kausi, jolloin Ässien ns. vanhoilla parroilla lisättynä Graberilla tulee olemaan vaikeaa mahtua koko joukkona samaan aikaan kokoonpanoon, vaan tällä osastolla tulisi tapahtua hyvinkin paljon kierrätystä pelistä toiseen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
@vero olen ollut usein huomaavinani, että sovittelet mielellään nuoria suoraan pelaavaan kokoonpanoon, kuten nytkin Viirret, Hellman, Knihti ja Karnaranta. Kuitenkin pakistoon on jo hommattu ja ainakin yksi on vielä tulossa lisää, valmiita tekijämiehiä niin sinne ei jää tilaa kuin toiselle noista seiskapakiksi. Hyökkäyksessäkin on sen verran tunkua, että esimerkiksi Karnaranta voi pelata vielä harjoituspeleissä mutta Liigastartissa on aika monta ukkoa edessä.

Enkä ole vakuuttunut siitä, että Härkälä & kumppanit tiputtelevat JMJ:tä ja Graberia sivuun nuorten tieltä, loukkaantumisten ja sairastumisten kautta niin näyttöpaikkoja voi tulla ja sitten pitää olla heti valmiina lyömään kovat näytöt tiskiin.

Joku nuorista voisi ensi kaudella tehdä kunnon läpilyönnin, kuka se sitten olisi niin en lähde vielä arvailemaan nimillä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Hellman-Salmela luunkova av-pari?

Laitureissa on sitten kilpailutilannetta ja mielenkiintoa. Lennin toinen kausi, Erholtzin vastaisku, Fabren tikkaus, Vanhatalo? Talaja ja Jesse. Knihdin rakentelu ja Viitalan viimeistely. Ja millasta haastetta sieltä takaa vielä heitetäänkään.

On arvoituksellisuutta, mutta on myös ominaisuuksia. Ja paljon hyvässä iässä ja uravaiheessa olevia nälkäsiä urheilijoita.
 

RedPower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät // Habs // Carolina Hurricanes
Näin aikaisin ennen alkavaa kautta, meidän joukkue on Top4 pakkia vailla valmis. Koskahan viimeksi näin ajoissa? Usean pelaajan kohdalla päättyneen kauden pisteet ovat kovat mutta miten he menestyvät meidän liigassa jää nähtäväksi,odotukset tietysti ovat kovat heidän suhteensa.

Maalivahti tilannekin on Rubinin ansiosta mainio jo tässä vaiheessa ja se osasto on kunnossa.

En ala ketjujen kanssa fiilistelemään tässä vaiheessa, koska mielestäni kaikkien pelaajien täytyy ansaita paikkansa ja antaa näyttönsä alusta lähtien, näin myös nuoremmat saavat kunnon mahdollisuuden.

Nyt on pelimerkit jaettu valmennusryhmälle ja on heidän aikansa näyttää mihin tämä joukkue pystyy.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
@vero olen ollut usein huomaavinani, että sovittelet mielellään nuoria suoraan pelaavaan kokoonpanoon, kuten nytkin Viirret, Hellman, Knihti ja Karnaranta. Kuitenkin pakistoon on jo hommattu ja ainakin yksi on vielä tulossa lisää, valmiita tekijämiehiä niin sinne ei jää tilaa kuin toiselle noista seiskapakiksi. Hyökkäyksessäkin on sen verran tunkua, että esimerkiksi Karnaranta voi pelata vielä harjoituspeleissä mutta Liigastartissa on aika monta ukkoa edessä.

Enkä ole vakuuttunut siitä, että Härkälä & kumppanit tiputtelevat JMJ:tä ja Graberia sivuun nuorten tieltä, loukkaantumisten ja sairastumisten kautta niin näyttöpaikkoja voi tulla ja sitten pitää olla heti valmiina lyömään kovat näytöt tiskiin.

Joku nuorista voisi ensi kaudella tehdä kunnon läpilyönnin, kuka se sitten olisi niin en lähde vielä arvailemaan nimillä.
Syitä miksi Ässien pitää tai ainakin pitäisi suosia nuoria pelaajia on useita. Ensimmäinen ja suurin syy on se, että Ässät ei voi mitenkään pärjätä liigassa toimimalla samalla tavalla kuin liigan suuret seurat, joilla ensi kaudella on aikalailla kaksi kertaa isompi pelaajabudjetti kuin Ässillä, eli Ässien kaksi miljoonaa versus isojen seurojen lähemmäs neljää miljoonaa. Tämä budjettiero on Ässille samalla kertaa sekä mahdollisuus että uhka. Mahdollisuus siitä tulee sitä kautta, että isot seurat haalivat ns. valmiita aikuisikäisiä pelaajia viiteen tai kuuteenkin ketjuun, joka tarkoittaa sitä, että nuorille pelaajille ei jää käytännössä mahdollisuuksia pelata liigassa juuri missään roolissa ilman megalomaanista loukkaantumissumaa. Jos Ässät samaan aikaan tarjoaa mahdollisuuksia pelata kärkirooleissa, alkaa kiinnostus Ässiä kohtaan heräämään juuri siinä liigaiän kynnyksellä ja tässä vaiheessa uraa ollaan valmiita pelaamaan kausi tai kaksi halvalla, jos se mahdollistaa läpilyönnin liigassa ja sitä kautta siirtymisen ensi sijassa NHL:ään tai toissijaisesti Euroopan liigaa suurempiin rahasarjoihin. Nuoret pelaajat ovat nykyään yksilöurheilijoita joukkuelajissa ja nuorien pelaajien ympärillä oleva "tiimi" laskee hyvinkin tarkasti missä on se paras mahdollisuus iskeä läpi ja tässä laskennassa Ässien pitää olla aivan Suomen kärkeä, jos halutaan liigassa ensinnä edes pelata pitkällä tähtäimellä ja toisekseen menestyä hyvin resursseihin nähden.

Toinen syy on se, että liigassa voi aivan hyvin pärjätä hyvällä valmennuksella ja nuorilla pelaajilla kuten Pelicans juuri näytti. Johtuu siitä, että edes tuolla isojen seurojen neljällä miljoonalla ei saa mitään absoluuttisia huippupelaajia, vaan sellaisia maailmantasolla kolmos- tai neloskorin pelaajia. Tästä seuraa se, että ero nousevien nuorien ja rahalla rakennettujen joukkueiden välillä ei ole läheskään niin suuri kuin se oli vaikkapa 90-luvulla Tepsin ja Jokerien ollessa lähes kaksi suurinta ja kauneinta NHL:n ulkopuolella. Rahan avulla saatava ero on otettavissa kiinni, jos nuorien pelaajien tukena on sarjan parasta valmennusta ja tulevaisuuteen päin kallellaan oleva ajattelua jääkiekosta pelinä.

Kolmas syys on se, että Ässissä on ennen kaikkea Turusen takia oikeaa osaamista miten nuoria viedään nopeasti eteenpäin. Ihmettelen, jos ensi kesänä ei synny pari kolmea kehityshyppyä, jos vain terveysasiat pysyvät kunnossa. Tähän kohtaan voidaan lisätä myös se, että Ässillä on käsissään tällä hetkellä ihan oikeasti lahjakkaita pelaajia, ei ole mitenkään itsestään selvää, että tämän lahjakkuuksia on käytettävissä joka kaudella, vaan nyt pitää puskea näitä pelaajia eteenpäin.

Neljäs syy on Ässien kokeneemmat pelaajat. Ruotsin veljekset voivat olla suht lähellä liigan kärkeä, jos ajatellaan kokonaisvaltaista pelaamista, toki tässäkin on iso varauma, koska nyt heidän pitäisi kantaa joukkuetta eikä vain antaa satunnaista tulitukea kärjen takaa. Sitten löytyy muutama hyvä roolipelaaja, tyyliin Joensuu ja Talaja, mutta ei heidän kokonaisvaltainen pelaaminen enää riitä liigassa kärkirooleihin. Eli tilaa on ottaa ihan kärkipaikkoja kokoonpanosta kunhan kilpailutilanne on reilu, eli ei lukita pelipaikkoja hutihankintojen palkkakuittien mukaan. Itse en näe edellenkään mitenkään realistisena, että vaikkapa JMJ tai Graber olisivat liigassa kahden kärkiketjun pelaajia, jos joukkueen tarkoitus on olla sarjassa kuuden joukossa. Ja tämä pätee sekä alkavalla kaudella että sitä seuraavilla kausilla. Jos Juhola/Myllymaa lyödään kakkossentteriksi en usko, että tulos on alkavalla kaudella missään tapauksessa huonompi kuin JMJ/Graberin kanssa ja jokainen pelattu peli kääntää etua nousevan nuorison eduksi ja seuraavilla kausilla nuorille annettu luotto maksaa isosti takaisin. Ässien tulisi kääntää kilpailutilanne ehdottomasti niin päin, että koko loppukauden ja pudotuspelien ajaa ripulikuralta näyttäneen Graberin pitää todistaa olevansa selvästi parempi kuin Juholan, jotta hän liigan avauksessa pelaa.

Lopuksi pitää ymmärtää, että nuorien halu pelata Ässissä hiippuu hyvin nopeasti, jos peliaikaa ei uskalleta antaa, vaan kentällä hiihtelee joukko pappoja tai tusinaulkkareita, käytännössä Poriin syntyy Oulun Kärpät ilmiö Porin mittakaavassa tai Vaasan tilanne aikalailla tarkkana kopiona.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Hyvä selkeästi eritelty vastaus. Pakistossa tarkoitin lähinnä sitä, että terveenä seuraavat herrat pelaavat kyllä käytännössä aina: Määttä, Zabransky, Riekkinen, Lefebvre, Salmela ja se kohta hankittava Matinpalon korvaaja. Siinä on jo kuusi pakkia, jäljelle jää siis seiskapakin tontti Viirretille tai Hellmanille. Kenet sinä @vero tiputtaisit noista kuudesta pois heidän tieltään? Uusia miehiä kaikki paitsi Määttä niin vaikea yhtään sanoa millaisia suorituksia on odotettavissa. Ja sitten on vielä case Matinmikko, hänellekin pitäisi joku tontti löytää.

Hyökkäyksessä on enemmän tilaa ja tonttia nuorilla ottaa isoakin roolia, ja suotavaa olisikin että sieltä nuorista noustaisiin pelaavaan kokoonpanoon.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Hyvää tekstiä verolta yllä. Allekirjoitan kaiken.

Hieman ihmettelen, että pakistoon ollaan vielä hommaamassa vahvistusta kun siellä on jo määrää riittävästi ja laatuakin löytyy. Matinmikko elää peliajasta, ei hänelle voi enää mitään jämäminuutteja tarjota. Hellman antoi jo viime kaudella vakuuttavat näytöt ja kehittynee edelleen hyvän treenin ja pelien myötä. Viirret ansaitsee myös luottoa. Kilpailu pelipaikoista on hyväksi tietyissä rajoissa, mutta mitä vaikutusta on joukkuehengelle, jos useampi nuori liigatason puolustaja joutuu pettymään saamaansa vastuuseen.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvä selkeästi eritelty vastaus. Pakistossa tarkoitin lähinnä sitä, että terveenä seuraavat herrat pelaavat kyllä käytännössä aina: Määttä, Zabransky, Riekkinen, Lefebvre, Salmela ja se kohta hankittava Matinpalon korvaaja. Siinä on jo kuusi pakkia, jäljelle jää siis seiskapakin tontti Viirretille tai Hellmanille. Kenet sinä @vero tiputtaisit noista kuudesta pois heidän tieltään? Uusia miehiä kaikki paitsi Määttä niin vaikea yhtään sanoa millaisia suorituksia on odotettavissa. Ja sitten on vielä case Matinmikko, hänellekin pitäisi joku tontti löytää.

Hyökkäyksessä on enemmän tilaa ja tonttia nuorilla ottaa isoakin roolia, ja suotavaa olisikin että sieltä nuorista noustaisiin pelaavaan kokoonpanoon.
Sanoisin, että iso kysymys on se miksi Matinpalolle yritetään löytää korvaaja? Ensinnä on aivan selvää, että yksikään liigaseura ei pystyisi Matinpaloa korvaamaan yhtä hyvällä pelaajalla, ei edes ison rahapussin seurat. Ässillä olisi käytössään Matinpalon ensi kauden palkka ja mahdollisesti etukäteen voisi ottaa siivun tulevista siirtokorvauksista, mitähän sillä sitten saisi? Ensinnä voidaan ajatella pelaajamarkkinaa ja toisekseen Ässien tarpeita.

McCoshen oli hyvä haku, mutta myös kallis Ässien mittakaavassa. Phillps oli lähes samaa hintaluokkaa, mutta hyvistä odotusarvoista huolimatta huti. Puhtaasti Matinpalon palkalla voisi saada Seväsen/Saku Salmelan tai suurin piirtein vastaavan. Jos sitten ajatellaan mitä on nyt kotona ja lisätään vielä vähän peliaikoja kylkeen, ehkä jotain tälläistä.

Määttä (22min) - Zabransky/Lefebrve (18min) tai sitten Heimosalmi (22min)
Riekkinen (22min) - Hellman (18min)
Salmela (15min) - Viirret (15min)
Matinmikko (15min)
Vuori (lähtökohtaisesti pystyvä varamies)
Mattila (lähtökohtaisesti pystyvä varamiehen varamies)

Itse sanoisin, että Matinpalon lähtö oli jopa tietyssä mielessä joukkueenrakentajien kannalta onni (tosin varmasti tiedossa hyvissä ajoissa), koska peräpää on vieläkin aivan tukossa ja tuohon ei kannata missään tapauksessa ainakaan ennen leirejä tuoda yhtään pelaajaa, koska maalivahteihin ja puolustukseen Ässät ei tule kaatumaan.

Hellmannia ja Viirrettiä isosti epäilevät voivat listata tähän ketjuun niitä syitä miksi he eivät ole liigakelpoisia heille järkevästi räätälöidyissä rooleissa. Itse tuotan sitten vastaavan listan hyökkäyspään helmistä.
 

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
@vero Olen täsmälleen samaa mieltä ajatuksistasi. Ensinnäkin - Ässien on oltava houkutteleva paikka noille nuorille joita nyt on onnistuttu naaraamaan mm. Kärpistä ja Jokereista. Se, ettei heille edes annettaisi kunnon saumaa näyttää osaamistaan, olisi melkoinen perseen näyttö koko organisaation strategialle, joten ei liene edes todennäköistä että näin kävisi.

Lisäksi - Matinpalon lähdön jälkeen olen aika varma että mitään varsinaista korvaajaa hommataan, niin kauan kun Heimosalmen tilanne on auki.

Lisäksi Hellman ja Viirret ovat jo todistaneet kykynsä ja lisäarvonsa joukkueelle - miksi jostain syystä kuviteltaisiin markkinoilta löytyvän takuuvarmasti heitä parempia pakkeja, varsinkin kun sellaista aitoa tarvetta ei edes ole?

Kyllä tämä vahvasti näyttää että seuraava hankinta Ässiin tulee hyökkäykseen, jos johonkin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Sanoisin, että iso kysymys on se miksi Matinpalolle yritetään löytää korvaaja?

Tämä onkin mielestäni myös erikoinen juttu ja varsinkin se, ettei voida odottaa Heimosalmen kohdalla tapahtuvaa ratkaisua vaan (kuten Vuorinen on ilmoittanut) Matinpalon korvaajaa haetaan jo nyt.

Määttä, Lefebvre, Zabransky, Salmela ja Riekkinen. Siinä on nyt viisi Liigatasolla riittävää pakkia jo sopimuksen alla. Kuudennesta paikasta voisi kilpailla Hellman, Viirret ja Matinmikko. Jos sitten Heimosalmi syksyllä liittyisi mukaan niin hänelle löytyisi tonttia. Tuohon jos hommataan nyt väkisin joku tusinapakki, niin voi jäädä Heimosalmi ilman pelipaikkaa. Jos selkeä kärkipakki löytyy, niin sen hankinnan kesäkuussa voisi ymmärtää.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Lisäksi - Matinpalon lähdön jälkeen olen aika varma että mitään varsinaista korvaajaa hommataan, niin kauan kun Heimosalmen tilanne on auki.

Vuorinen on jo ilmoittanut, että Matinpalon korvaajaa etsitään ja Heimosalmen tilanne ratkeaa vasta myöhemmin eikä hänelle sitten välttämättä löydy enää pelipaikkaa.

" Joukkueen rakentaminen on hyvässä mallissa ja olemme tyytyväisiä tämän hetken kokonaisuuteen. Matinpalon NHL sopimuksen johdosta haemme kuitenkin vielä vahvistusta puolustukseen, Vuorinen kertoi."

Tämä siis Salmelan hankinnan jälkeen, Salmela ei ollut se viimeinen vahvistus puolustukseen.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Päivän pyörittelyt 28.5. fiiliksellä.Puolustuksen osalta pari variaatiota:

Rami Määttä - Martin Lefebvre
Joona Riekkinen - Libor Zabransky
Tuomas Salmela - Valtteri Viirret
Verneri Hellman - Aleksi Matinmikko

tai

Rami Määttä - Martin Lefebvre
Joona Riekkinen - Aleksi Matinmikko
Verneri Hellman - Libor Zabransky
Tuomas Salmela - Valtteri Viirret

tai

Rami Määttä - Libor Zabransky
Verneri Hellman - Martin Lefbvre
Joona Riekkinen - Valtteri Viirret
Tuomas Salmela - Aleksi Matinmikko

- Uskon Matinmikon saavan mahdollisuuden.
- Tahdon nähdä oman pojan Hellmanin ja lähes porilaisen Viirretin mieluusti kentällä.
- Ulkomaalaiset vahvistukset plus Määttä ja Riekkinen ovat pomminvarmat kokoonpanossa.
- Näin ollen Matinmikko, Hellman ja Viirret ovat ensisijaisesti loput pelaavat.
- Mitä tekee Topi Vuori?Hyökkäyksen osalta pari variaatiota:

Lenni Hämeenaho - Marcus Davidsson - Jonathan Davidsson
Dylan Fabre - Jan-Mikael Järvinen - Emil Erholtz
Roope Talaja - Kasperi Ojantakanen - Will Graber
Lassi Vanhatalo - Kalle Myllymaa - Jesse Joensuu
Jami Virtanen

tai

Emil Erholtz - Marcus Davidsson - Jonathan Davidsson
Dylan Fabre - Jan-Mikael Järvinen - Lenni Hämeenaho
Roope Talaja - Kasperi Ojantakanen - Will Graber
Lassi Vanhatalo - Kalle Myllymaa - Jesse Joensuu
Jami Virtanen

tai

Lenni Hämeenaho - Marcus Davidsson - Emil Erholtz
Dylan Fabre - Jan-Mikael Järvinen - Jonathan Davidsson
Lassi Vanhatalo - Kasperi Ojantakanen - Will Graber
Jesse Joensuu - Nestori Noiva - Roope Talaja
Feetu Knihti

tai

Dylan Fabre - Marcus Davidsson - Jonathan Davidsson
Lenni Hämeenaho - Nestori Noiva - Emil Erholtz
Lassi Vanhatalo - Kasperi Ojantakanen - Roope Talaja
Jesse Joensuu - Jan-Mikael Järvinen - Will Graber
Feetu Knihti

- Veljekset yhdessä, vai sittenkin erikseen?
- Hämeenahon ympärille voi pyöritellä tehoketjun
- Noivan rooli?
- Jos on puolustus hankala pohdiskella, nii hyökkäys vielä vaikeampi.
 

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
Vuorinen on jo ilmoittanut, että Matinpalon korvaajaa etsitään ja Heimosalmen tilanne ratkeaa vasta myöhemmin eikä hänelle sitten välttämättä löydy enää pelipaikkaa.
Laitatko vielä missä yhteydessä on sanottu että korvaaja ja Heimosalmen pelipaikka sulkevat toisensa pois?

Ei tietenkään Vuorinen voi sanoa että "Odottelemme loppuun asti jos saisimme Heimosalmen puoli-ilmaiseksi", mutta voiko se silti olla tilanne, millä edetään ?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Laitatko vielä missä yhteydessä on sanottu että korvaaja ja Heimosalmen pelipaikka sulkevat toisensa pois?

Taisi olla SK:ssa missä Vuorinen kommentoi Heimosalmen tilannetta. Itse ainakin käsitin asian niin, että Ässät eivät odota syksyyn asti vaan uusi pakki on hakusessa välittömästi. Ehkä käsitin väärin, mene ja tiedä.
 

Kylnäio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt pian tulevassa kuukausi katsauksessa varmasti selviää hieman enemmän tämä tilanne, eli siellä luultavasti tulee tietoa myös että miten tässä pakiston kanssa edetään.
 

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
Taisi olla SK:ssa missä Vuorinen kommentoi Heimosalmen tilannetta. Itse ainakin käsitin asian niin, että Ässät eivät odota syksyyn asti vaan uusi pakki on hakusessa välittömästi. Ehkä käsitin väärin, mene ja tiedä.
No kuten laitoin, niin tuskinpa tuohon Vuorinen voi virallisesti sanoa odottavansa NHL:n sopimuspelaajan putoamista pelaavasta kokoonpanosta. Oma arvaukseni on että koska varsinaista pakkoa Matinpalon korvaajalle ei ole, niin Heimosalmen tilanne katsotaan loppuun asti, vaikka toisin sanotaan julkisesti.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Eiköhän Matinpalon korvaajaa haeta heti, tuskin Ässät spekuloi sen kummemmin Heimosalmella. Se olisi aika kummallista joukkueen rakentamista. Pidän muutenkin hyvin epätodennäköisenä, että Heimosalmi tarjolle tulisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös