Ketjulotto kaudella 2023–2024

  • 110 567
  • 868

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Graber ja Erholtz huolettaa itseä eniten hyökkäyksessä. Molempien pitäisi parantaa peliesityksiä rutkasti viime kaudesta. Erholtzin pitäisi alkaa tehoilemaan ihan eri malliin ja Graberilla on parannettavaa jokaisella osa-alueella, no ehkä poislukien rankkarit...
Graber voi olla tekijämies jos saa voimaa kroppaan ja luisteluun lisää potkua. Kuten Graber itse mainitsi niin hyökkäysalueella tulee ampua enemmän nopeita laukauksia. Graberilla on hyvä kuti mutta harvoin käytti sitä.

Erholtzissa tuntui että viime kesä oltaisiin keskitytty liikaakin fysiikkaan ja läheskään samaa Erholtzia ei nähty viime kaudella kun kaudella 21-22.

Viitalaan läpimurtoon en usko, valitettavasti. Kulmikas liike, kiekonkäsittely heikkoa, kaksinkamppailuista myöhässä, omissa hukassa. Laukaus kova.

Knihti ihan hyvä peruspuurtaja, melko virheetön, muttei tuota hyökkäyspäähän juuri ollenkaan. Viime kaudella jäi kamppailupelaamisessa piippuun ja pahasti. Liikettäkin tarvitsee saada paremmaksi.

Itse veikkaan, että jos joku nuorista murtautuu rosteriin niin se on Noiva.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Jos Dylan tulee, on hyökkääjiä jo 18, missä on liikaa koko ajan mukana oleviksi. Tämä herättää tietysti ajatelmia, ketkä mahdollisesti ovat tuossa ylimääräisiä, mikä on kovasti ennen aikaista, mutta ymmärrettävää.

Helposti löytää yhdeksän varsin varmasti pelaavaa, jolloin jää yksi ketju avoimeksi. Yhdeksän joukkoon mahtuvat Graber ja Erholtz, koska Erholtz on kallis mies ja Graberin sopimusta ei olisi kannattanut jatkaa, ellei kaavailtaisi kokoonpanoon. Silti jää vielä Vanhatalo ja Dylan kysymysmerkeiksi, minne mahtuvat, ja ketkä syrjäyttäisivät yhdeksän joukosta? Onko neljäs kh Myllymaa vai Juhola vai joku muu?

Mielenkiintoista nähdä sitten syksyllä, millaista pelaajapolitiikkaa noudatetaan. Nythän on valmentaja Hyvönen, jonka yksi tehtävä on pitää yhteyttä mahdollisesti mestikseen lähteviin pelaajiin. Tämä onkin tarpeen, etteivät jää sille tielle, vaan että homma toimii seuran ja pelaajien eduksi.

Juhola ja Noiva välkkyvät jotenkin hyökkääjistä yllättävän läpimurron tekijöinä, mutta tervetuloa muutkin mukaan. Kokoonpanosta, jos sinne joku nousee, jää myös joku pois, mikä tekee hommasta vaikeaa hahmottaa. Nythän on vasta toukokuu!
 

Kylnäio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien hyökkäys on loppuviimein ihan hyvän näköinen, selkeä "ykköstykki" puuttuu mutta parannusta on viime kauden rosteriin verrattuna jo selkeästi. Toivottavasti myös viime kaudella hieman flopannut JMJ löytäisi pelinsä vaikka vähän vaikea on siihen uskoa viime kauden perusteella kun ikääkin on jo miehellä se 35, joten ihan helposti sitä parempaa kautta ei ole tulossa, taitoahan miehellä riittää vaikka muille jakaa mutta mikä mahtaa olla itseluottamus tulevaan kauteen, luulisi olevan näyttö haluja sillä rosterissa on leveyttä aika paljon ja kilpailu pelipaikoista on kasvanut viime kauteen verrattuna, toivottavasti tuo kilpailu tilanne näkyy myös kaikissa pelaajissa että nyt täytyy tehdä lujaa töitä jotta pysyy kokoonpanossa mukana. Rosterin leveydessähän on tietysti aina sekin hyvä puoli että yhtään ns."ilmaista" pelipaikkaa ei ole tiedossa kenellekään, eli luulisi tuonkin motivoivan ihan jokaista pelaajaa tekemään kauden sekä tietysti kesänkin aikana lujasti töitä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Joensuu-Virtanen olisivat kätisyydeltään ja pelaajatyypeiltään oikein oivat nelosen laiturit. Raasta ja revi toimii näillä sekä se ettei kumpikaan ole tuoreimmillaan jos peliminuutit kasvavat liikaa. Raskas pelityyli syö kovasti energiota.
 

Jootu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miten mahtaisi Erholtz toimia Davidssonien kanssa? Ei ehkä järkevintä sijoittaa 3 nopeinta hyökkääjää samaan ketjuun, mutta pelasi ainakin Barachin kanssa hyvin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Fabre - Ojantakanen - Erholtz?
Tietysti aikalailla mahdotonta on miettiä ketjuja nyt toukokuussa, ja toki tarpeetontakin muutoin kuin että on se ihan hauskaa. Pidän itse kiinni ainoastaan siitä, että Hämeenahoa kokeilisin ilman muuta veljesten kanssa, joten siinä tilanteessa esimerkiksi tämä voisi olla kakkonen. Koska joka tapauksessa Fabre tulee olemaan TOP-2 kaveri vasemmalle kaistalle, ja sitten vaan pidetään peukkuja että kyllä se siitä lähtee..

Eniten ketjujen suunnittelua hankaloittaa tämä suhteellisen akuutti sentteripula. Myllymaa joutuu esimerkiksi väkisin ottamaan tässä tilanteessa jo isohkoa roolia, mikä on toki myös hyvä, mutta kunhan sitten vain on valmis. Ja siihen spekulointiin en edes lähde, että mites ketjut sitten jos veljekset pelaavatkin eri ketjuissa kuten Tapparassa pelasivat. Näin tuskin tapahtuu, koska Ässillä ei ole ensi kaudella siihen rosterin puolesta oikein varaa..
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Mun mielestä se on ihan ilmeistä, että Vanhatalon paikka on Davidssonien laidalla.
Ilmeistä on korkeintaan, että veljesten kanssa sopisi joku tilaa tekevä hyvä maalin edustan pelaaja, joka tekee itsekin tehoja. Jos Vanhatalo on rooliin riittävän hyvä, niin mikäs tuossa. Tällaisia rohkeita kuvioita kaivataan, ei sovi elää vain jo menneen mukaan.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi?

Peliajaltaan Vanhatalo oli Sporassa 12. hyökkääjä enkä keksi syytä miksi ansaitsi paikkansa Ässien parhaiden hyökkääjien rinnalta. Harkkapeleissä voidaan toki kokeilla, jotta saa näyttää.
Vanhatalo kuuluu siihen kategoriaan Ässien hyökkääjistä, jolla on potentiaalia lyödä kunnolla läpi. Vaatii vaan paikan, jossa ketjun muut jäsenet pystyvät tekemään tilaa toimia ja Ässissä oikeastaan ainoat vaihtoehdot ovat Ruotsin pojat. Jos Vanhatalo on lähtökohtaisesti hankittu alaketjuihin, hankinnassa ei ole juurikaan järkeä, Virtanen on nousemassa hyvälle tasolle samassa ruudussa.

Kokonaan toinen asia on se realisoituuko tuo potentiaali, mutta sitä pitää joka tapauksessa kokeilla ja pyrkiä luomaan ketjukavereiden vahvuuksien avulla paras mahdollinen odotusarvo potentiaalin esiin tulemiseen.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi?

Peliajaltaan Vanhatalo oli Sporassa 12. hyökkääjä enkä keksi syytä miksi ansaitsi paikkansa Ässien parhaiden hyökkääjien rinnalta. Harkkapeleissä voidaan toki kokeilla, jotta saa näyttää.

Et sä tuon perusteella voi johtopäätöksiä vetää.
Se on ainakin varmaa, ettei Vanhataloa hankittu ajatuksella toimia kuten Vaasassa toimittiin Vanhatalon kanssa.

Miten kävi Erholtzin kanssa. Sportissa 20-21 24 peliä 1+1 ja seuraavalla kaudella 21-22 Ässissä 26 pinnaa ja EHT:lla. Tuo 26 pinnaa ja EHT voi itse asiassa olla Vanhatalonkin kohdalla hyvinkin lähellä totuutta ensi kaudella.
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sportissa 20-21 24 peliä 1+1 ja seuraavalla kaudella 21-22 Ässissä 26 pinnaa ja EHT:lla. Tuo 26 pinnaa ja EHT voi itse asiassa olla Vanhatalonkin kohdalla hyvinkin lähellä totuutta ensi kaudella.
Niin pääsi tuossa Sport - Ässät siirron välissä pelaamaan SaiPassa isohkolla vastuulla ja pelasi siellä 0,5 ppg keskiarvolla.

Saa nähdä, mutta kovuutta ja ns. tiikerin silmää Vanhatalo tarvii lisää.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei tarvitse mennä kovin montaa vuotta taaksepäin kun Vanhatalo oli ehkä se kaikkein mielenkiintoisin nuori hyökkääjä liigassa. Potentiaali on edelleen siellä ja nyt pitäisi ainakin motivaation olla kunnossa, jotta se saadaan ulosnäytettyä. Ässien jälkeen liigassa tuskin tulee enää näyttöpaikkaa, jos homma ei lähde nyt lentoon. Se hieman arveluttava seikka on siinä, että Vanhatalon ongelmat ovat juurikin siellä missä on Ässien hyökkäyksen suurin ongelma, eli se liike ei ole mitään helmeä liigamittarilla ja juurikin siksi se lähes ainoa hyvä paikka on Ruotsin poikien vieressä, jos oletetaan heidän olevan hyväliikkeisiä.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin pääsi tuossa Sport - Ässät siirron välissä pelaamaan SaiPassa isohkolla vastuulla ja pelasi siellä 0,5 ppg keskiarvolla.

Saa nähdä, mutta kovuutta ja ns. tiikerin silmää Vanhatalo tarvii lisää.
Tuskin Erholtzista Lappeenrannassa tuli yhtään parempi pelaaja kuin oli Vaasassa.

Vanhatalo teki muuten viime kaudella tasakentällisin peliaikaan suhteutettuna enemmän maaleja kuin esimerkiksi vaikka Derek Barach, vaikka ketjukaverit olivat suurimman osan aikaa luokkaa Riska ja Nalli.

Vanhatalon ja Ässien parhaiden maalintekijöiden maalit tasakentällisin viime kaudella
Nimi5vs5 maalit5vs5 maalit/60min
Talaja101,00
Ruuttu61,00
Vanhatalo60,74
Barach80,63
Joensuu80,61
Hämeenaho60,52
Erholtz60,47
Rohdin60,45
Graber50,42
Turgeon50,38
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se oikea roolitus kentällisissä on tärkeää, esim. Vanhatalokin voi olla juurikin Davidssonien ketjussa. Mielenkiinnolla odottelee jo ekoja pelejä Ässissä, niin monia uusia pelureita tsekattavana.
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos Vanhataloa kokeltaisiin Davidssonien kanssa, laitetaan tuttu kaksikko Järvinen-Hämeenaho yhteen, liukas Fabre siihen laitaan, Erholtz ”Barachmaisen” sentterin ( Ojantakanen ) kanssa yhteen niin rosteri voisi näyttää tältä:

Vanhatalo-Davidsson-Davidsson
Fabre-Järvinen-Hämeenaho
Talaja-Ojantakanen-Erholtz
Joensuu-Juhola-Graber

Riekkinen-X
Määttä-Lefebvre
Hellman-Zabransky
Salmela-Viirret

Graber paljon alempana mitä ehkä pitäisi, johtuen osittain tuosta Vanhatalon sijoituksesta ykköseen.
 

Tuamas

Jäsen
Jos meidän toinen ykköslaituri on Vanhatalo, niin kusessa ollaan. Tämä ei ole edes mielipide.

Voi olla, että Fabre saa ainakin harkkapeleissä Davidssonien kanssa paikan näyttää.

Turha noita on etukäteen stressata ennen ainuttakaan harjoituspeliä.

Sopiva kombo on aina parempi kuin osiensa summa, kuten mm. Luomalan taannoinen tykkikausi osoittaa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
@Seeepra siinä olet oikeassa, että tosiaan aivan varmaa on ettei Graberin optiota käytetty nelosen rooliin. Sen käyttö perusteltiin vielä sillä miten "näemme hänessä paljon lunastamatonta pisteidenteko potentiaalia". Sama on tietysti Ertzin jatkon kohdalla, ja Fabre taas lienee varmuudella TOP-2 vasen laita kun harkkapelit alkavat. Mutta kun myös Hämeenaho tarvitsee TOP-2 roolin ensi kaudella, ja veljekset taas haukkaavat kaksi spottia TOP-6 hyökkääjien joukosta.. joten kyllä hurja kapina tulee

Alan kallistua jo näin ennakkoon sille kantille, että järkevämpää olisi jos Graber pelaisi sentterinä ja JMJ laidassa (Graber on sitä paitsi näistä kahdesta parempi aloittaja). Järvinen nimittäin sopisi nykyisellään jo hyvin sinne 3-4 ketjun laitaan, jos/kun Graberille kommenttien perusteella tulee isompi rooli..

Ja vaikka olen sentterien aika akuutista pulasta huolissani, niin silti kyllä nyt kaiken järjen mukaan Fabren täytyy olla viimeinen hyökkääjähankinta ennen kauden alkua. Siellä alkavat nyt jo päät kolkata yhteen, kun ukkoa riittää..
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
@Seeepra siinä olet oikeassa, että tosiaan aivan varmaa on ettei Graberin optiota käytetty nelosen rooliin. Sen käyttö perusteltiin vielä sillä miten "näemme hänessä paljon lunastamatonta pisteidenteko potentiaalia". Sama on tietysti Ertzin jatkon kohdalla, ja Fabre taas lienee varmuudella TOP-2 vasen laita kun harkkapelit alkavat. Mutta kun myös Hämeenaho tarvitsee TOP-2 roolin ensi kaudella, ja veljekset taas haukkaavat kaksi spottia TOP-6 hyökkääjien joukosta.. joten kyllä hurja kapina tulee

Alan kallistua jo näin ennakkoon sille kantille, että järkevämpää olisi jos Graber pelaisi sentterinä ja JMJ laidassa (Graber on sitä paitsi näistä kahdesta parempi aloittaja). Järvinen nimittäin sopisi nykyisellään jo hyvin sinne 3-4 ketjun laitaan, jos/kun Graberille kommenttien perusteella tulee isompi rooli..
Vaikeaa on kyllä tehty ensi kauden rosterin kaavailusta. Leveyttä on, varmoja TOP6 hyökkääjiä minun papereissa Davidssonit, Hämeenaho ja Fabre.

Ihan hirveän todennäköisenä en pidä JMJn siirtoa laitaan, kun ei sitä tapahtunut viime kaudellakaan vaikka senttereitä oli mm. Barach, Turgeon ja Graber. Todennäköisemmin varmaan taas neljä vahvaa sentteriä ja laitaan sitten joku muu, esim Noiva.

Erholtzin on kyllä löydettävä se 21-22 kauden taso. Oli liukas ja vaarallinen.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tekis mieli aloittaa, että jälleen kerran keskikaistaan kohdistuu suurin mielenkiinto ja pienimuotoinen kysymysmerkki.

Mutta se taitaa olla ihan luontaista. Kärki/laatusentterit, ykköspakit, halutuinta tavaraa ja keskipakan budjetin Liigaseuran täytyy taiteilla omilla realiteeteilla. Kh vaativa pelipaikka ja siihen kukin yksilö kypsyy, kehittyy ajan kanssa.

Top-2 sentterit. Lukitaan M. Davidsson. Sitten meneekin mielenkiintosemmaksi.

Voihan toki olla, että 2-3 ketjut on tasapainosia, tai tason, peluutuksen puolesta ero ole valtaisa.

Jos ajatellaan, että Graber lyödään laitaan ja J-M Järvinen enempi tukiroolissa -luulisin näin, katotaan mitä veteraani lyö vielä pöytään- niin intuitiolla 2. ketjun keskelle tasapainottamaan Ojantakanen.

Sitten on Järvistä, joku ennustaa Juholan läpilyöntiä, miten kehittyy Myllymaa.

Otso Ylitalo? Ollaankohan vielä vuoden etuajassa? Kesällä 2024 aletaan etsimään hänelle ruutua?
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Otso Ylitalo? Ollaankohan vielä vuoden etuajassa? Kesällä 2024 aletaan etsimään hänelle ruutua?
Ylitalo ja Juhola ovat höpöhpöä, vähän kuin joulupukki. Tämän ikäisenä en enää itse usko.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Rami Määttä - Martin Lefebvre
Joona Riekkinen - Libor Zabransky
Aleksi Matinmikko - Verneri Hellman
Tuomas Salmela, Valtteri Viirret

Kaksi ensimmäistä paria selvät?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös