Ketjulotto kaudella 2011-12

  • 71 466
  • 251

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Aika paksua. Lada on minun papereissani JYPin kiekollisen pelin profiilipakki Vatasen kanssa. Auvitu ja Jaatinen ovat kolmosparin pakkeja.

Tietysti silmiä on vaikea ummistaa siltä, mitä tilastotkin kertovat. Luokaton on ollut profiilipakin profiili. Auvity on taas esitystensä myötä tuonut luisteluvoimaa joukkueeseen ja vähemmän maaleja omiin. Toivotaan kumminkin, että kumpaisenkin riviin saisi, ehkä toinen pelien myötä vielä kehittyy ja toinen lunastaisi sen profiilinsa profiilipakkina.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tällähetkellä kokoonpanot kyllä näyttää aika oudoilta ja jopa erittäin tyhmästi rakennetuilta. Voisi ihan suosiolla kokeilla PPP ketjua ja jääskeläisen jättää suosiolla alempiin ketjuihin. Nyt näyttää siltä että meillä on yksi hyökkäävä ketju eli kakkosketju ja sitten ykkösketju on kolmosketju ja kaksi muuta on sitten nelosketjuja.

Pesonen - Perriin - Pihlström
Louhivaara - Hytönen - Pihlman/tuppurainen
Tuppurainen - Asplund - Roine / J.Virtanen / Jääskeläinen
Sipiläinen/jääskeläinen - Lahti - Riska

Karhukoplaakin kyllä kannattaisi jossain kohti kokeilla vanhassa muodossa. Nykyisellään nelosketju ei ole lähellekkään viimekausien tasoa ollut.

Pihlmania varmaan kannattaisi kokeilla ylempiin ketjuihin ja esimerkiksi tuppuraista kolmosketjuun. Tuppurainen ainakin edelliskausilla ollut todella hyvä tuossa kolmosketjun roolissa ja tuonut vaarallisuutta myös sinne vaikka peliaika nyt sitten varmaan tippuisi, mutta ei nyt saa oikein muutenkaan mitään aikaan. Kolmosketjuun jokatapauksessa kyllä lisää vaarallisuutta tarvittaisiin. Pihlmanin paikka kyllä siellä ei ole ainakaan viellä sillä mielummin miestä kannattaisi peluttaa mestiksessä kun pienellä peliajalla kolmosessa..
 

Handyy

Jäsen
Tietysti silmiä on vaikea ummistaa siltä, mitä tilastotkin kertovat. Luokaton on ollut profiilipakin profiili. Auvity on taas esitystensä myötä tuonut luisteluvoimaa joukkueeseen ja vähemmän maaleja omiin. Toivotaan kumminkin, että kumpaisenkin riviin saisi, ehkä toinen pelien myötä vielä kehittyy ja toinen lunastaisi sen profiilinsa profiilipakkina.
No, jos nyt oikein katsotaan tilastofaktaa, niin ei Auvityn tilastokaan niin hirvittävän hyvä ole. Häviää vaikkapa Mikko Viitaselle. Mutta Laatikaisen tilastot on kyllä kieltämättä suorastaan surkeat.

Tasakentällisin otetut miinukset per ottelu:
-0,79 Arto Laatikainen
-0,71 Sami Vatanen
-0,67 Yohann Auvitu
-0,60 Filip Riska
-0,59 Juha-Pekka Hytönen
-0,56 Kristian Näkyvä
-0,56 Mikko Viitanen
-0,53 Eric Perrin
-0,53 Jani Tuppurainen
-0,53 Ossi Louhivaara
-0,50 Olli Sipiläinen
-0,50 Harri Ilvonen
-0,50 Tuomas Pihlman
-0,47 Antti Pihlström
-0,47 Miika Lahti
-0,44 Kalle Koskinen
-0,38 Antti-P Jaatinen
-0,35 Harri Pesonen
-0,33 Turo Asplund
-0,33 Antti Jaatinen
-0,25 Jari Jääskeläinen
-0,24 Olli Malmivaara
-0,17 Jonne Virtanen

Tasakentällisin otetut plussat per ottelu:
0,65 Sami Vatanen
0,56 Kalle Koskinen
0,53 Eric Perrin
0,47 Harri Pesonen
0,44 Mikko Viitanen
0,41 Jani Tuppurainen
0,41 Ossi Louhivaara
0,41 Olli Malmivaara
0,36 Arto Laatikainen
0,33 Yohann Auvitu
0,29 Juha-Pekka Hytönen
0,29 Antti Pihlström
0,25 Kristian Näkyvä
0,20 Harri Ilvonen
0,19 Jari Jääskeläinen
0,17 Jonne Virtanen
0,13 Filip Riska
0,13 Turo Asplund
0,12 Miika Lahti
0,10 Tuomas Pihlman
0,07 Olli Sipiläinen
0,00 Antti-P Jaatinen
0,00 Antti Jaatinen
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Roine ja Pesonen pelaavat todella hyvin yhteen, mutta Asplund on vähän tiellä.
Sen pohjilta tekisin nyt tälläiset ketjut (joka päivä, erillaiset noh entäs sitten)

Tuppurainen - Asplund - Louhivaara
Roine - Perrin - Pesonen
Pihlman - Hytönen - Jaatinen
Riska - Lahti - Virtanen/Jääskeläinen
 

DummBell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJD
Roine ja Pesonen pelaavat todella hyvin yhteen, mutta Asplund on vähän tiellä.
Sen pohjilta tekisin nyt tälläiset ketjut (joka päivä, erillaiset noh entäs sitten)

Tuppurainen - Asplund - Louhivaara
Roine - Perrin - Pesonen
Pihlman - Hytönen - Jaatinen
Riska - Lahti - Virtanen/Jääskeläinen

Ja Pihlström akatemiaan?

Mutta vakavissaan, Pihlström Pihlmanin tilalle tuohon ja Pihlman täydentämään Riska - Lahti kombinaatiota.

Roineelta aivan loistava peli tänään, ehdottomasti on paikkansa ansainnut ylhäällä.
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kolmosketju oli kyllä loistava tänään! Jos Roine pystyy esiintymään tuolla tasolla illasta toiseen, niin saa kyllä ainakin minun JYPissäni pelata koko loppukauden. Tykkäisin nähdä seuraavanlaisen kokoonpanon:

Pihlström-Perrin-Tuppurainen
Louhivaara-Hytönen-Pihlman
Pesonen-Asplund-Roine
Jääskeläinen-Lahti-Riska

Pihlman pelasi pari vuotta sitten hyvin yhteen Hytösen ja Louhivaaran kanssa, jos saa itsestään enemmän irti kuten Aho kovasti uskoo niin tuossa olisi kolme ratkaisuihin pystyvää ketjua sekä loistava jarruketju.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Jos minä saisin päästä arpomaan, oma (uhkarohkeahkokin?) lottorivini olisi seuraavanlainen (sairastuvan ollessa tyhjä - ideaalitilanne siis luonnollisesti):

1. kenttä, mukailtu PPP-ketju

Pihlman - Perrin - Pihlström

Vatanen - Skrbek

Miksi? Pihlman ei ole pelannut vielä lähelläkään sitä tasoa, mitä häneltä ollaan edes varovaisesti ottaen odotettu, mutta Pile on parhaimmillaan kuitenkin hyökkäävässä roolissa. Itseluottamusta kohottamalla saataisiin jo paljon aikaan, mutta liikkeeseen sillä ei hirveästi valitettavasti vaikuteta. Kokeilisin silti. Perrin pelintekijänä pystyisi myös jakelemaan kiekkoa järkevissä määrin, Pihlström toisi vauhtia ketjuun. Ei käsiä (tosin on huomautettava, että katsokaapa kuinka hyvä Pihlström on haastamaan yks-ykkösissä - valitettavaa vain, että maalintekoon ei hyvän haaston ja yks-ykkösen voittamisen jälkeen oikein ole pystynyt). Vatanen ja Skrbek ei tarvinne perusteluja.

2. kenttä, RAP-ketju

Roine - Asplund - Pesonen

Laatikainen - Malmivaara

Miksi? Asplund on myös ennen kaikkea pelintekijä. Ei kovin onnistunut sellainen vielä, mutta tässä paikkaamaan osittain tulee Pesonen. Pesonen tuo tähän ketjuun lisää juonikkuutta ja epäortodoksisia ratkaisuja, joita JYPin hyökkäyspeli kaipaa lisää, kipeästi. Roine myös varmasti kykenee röyhkeään hyökkäyspeliin, kunhan muutaman lisäpelin liigassa saisi alleen. Vaikka Pessiä on itsekkyydestä moitittu - ja pitää varmasti osittain paikkansakin, onko se tämänhetkisessä JYPin joukkueessa niinkään pahe kuin hyve? Joukkueesta puuttuu mielikuvitusta ja rohkeutta haastaa, ja sitä Pesonen tuo rutkasti. Mielestäni kauden tähän mennessä varmin suorittaja (mielenkiintoista kyllä), ja paras hyökkääjä.

Mutta, sitten. Sanokaa mitä sanotte, mutta tsekkailkaapa Malmivaaran peliä. Näkyykö kaveria pahemmin? Eipä juuri. Mutta mistä johtunee moinen? Mielestäni kertoo lähinnä siitä, että Malmivaara pelaa varmaa peruspeliä, eikä tee suuria virheitä. Malmivaara on jäänyt vähemmälle huomiolle monien kirjoituksissa, mutta kun tuota vähän aikaa tarkkaillessani, tulin johtopäätökseen, että Malmivaarahan pelaa itse asiassa aika hyvin! Lada tuo kiekollisen elementin tähän pakkipariin, valitettavasti puolustuksellisen elementin ollessa aika heiveröinen. Tätä paikkaamaan Malmivaara.

3. kenttä

Louhivaara - Hytönen - Tuppurainen

Näkyvä - Koskinen

Hytönen olisi tällä hetkellä hyvä kolmoskentän sentteri. J-P ei saa hyökkäyspäässä kovinkaan paljoa aikaiseksi, mutta puolustustehtävät hoitaa lähes aina moitteettomasti. Louhivaara ja Tuppurainen pitävät huolen siitä, että pelkästään omilla nurkilla ei jouduta pyörimään, ja vaarallisia tilanteita saataisiin myös vastustajan päässä.

Koskinen on hidastumaan päin koko ajan vaan, kyllä, mutta suurimman osan aikaa pelaa järkevästi. Parempaakaan ei tällä hetkellä löydy tähän rooliin. Näkyvä kuuluu ehdottomasti JYPin pakkikuusikkoon, kiekollinen peli kunnossa, puolustaessa ei häikäise mutta pysyy mukana.

4. kenttä, mukailtu (vai originaali?) karhukopla

Riska - Lahti - Jääskeläinen / Jaatinen / Virtanen / Sipiläinen / stuntti Akatemiasta (tässä järjestyksessä, eri joukkueiden pelitavan mukaisesti vaihdeltavissa tarpeen mukaan)

Hyvä joukkue tarvitsee hyvän nelosketjun, ja sen ensisijainen tehtävä on pitää puolustus kunnossa. Tämän ketjun pelin tulee lähteä siitä, että silloin ei saatana tehdä maaleja omiin. Perkele. On erittäin anteeksiantamatonta, jos nelosketjun miehet ovat miinuksen puolella pidemmän aikaa / kauden loputtua. Nämä jätkät sen kyllä osaavat, parhaimmillaan, mutta mikä / missä mättää?

Alivoima- ja ylivoimaketjutkin laittaisin, jos ehtisin. Niistä myöhemmin.

...

Tämä vain minun mutuani.
 

Luikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä tuota Ässät-peliä kattellessa heränny sellainen ajatus mieleen, että meillä on puolustajaongelma. Ja vielä positiivinen sellanen. Auvinen pelaa hiton hyvää peliä ja Skrbek on parempi, mitä osasin odottaa. Poppareita pureskelee Näkyvä ja Ilvonen, sitten vielä on vempat Laakkonen, Auvitu ja Jaatinen.

Mutta mutta... Hyökkäys ja lähinnä Perrinin kenttä. Paljon tuo kenttä tekisi pisteitä, jos toinen laitureista olisi Pesonen? Veikkaan, että hiton paljon. Kolmonenkin ollut tänään hyvä, joten vaikea Pesostakaan on siirtää Asplundin rinnalta pois.
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miksei yhdeks ketjuks voida laittaa Pihlström-Hytönen-Tuppurainen, niin olis kaikki noi joilla ei pysy tällä hetkellä kiekko yhtään hallussa, niin samassa ketjussa, eikä olisi pilaamassa monen ketjun peliä. On varmaan Perrininkin ollu hieno pelata Tuppuraisen ja Pihlströmin kans, kun aina ku jommalle kummalle laiturille syöttää, niin se painaa laput silmillä sinisen yli ja sit hukkaa kiekon. Toinen asia mikä ihmetyttää, on että miksi se on aina Pesonen joka siirretään pois Perrinin ketjusta, kun sitä ketjua muokataan, vaikka Pesonen-Perrin se tutkapari tossa ketjussa on, eikä Perrin-Pihlström tai Perrin-Tuppurainen. Ja Pesonen on tällä kaudella noin yleisesti ottaenkin ollut paljon parempi ku Tuppurainen tai Pihlström.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tästä ketjuloton käsitteestä sen verran, että edellisillä kausillahan sillä viitattiin myös Dufvan tyyliin pistää ketjut sikinsokin heti toisen erän alussa, jos peli tökki yhtään. Sen sijaan Ahon aikana tällaista pelin sisäistä ketjumyllerrystä ei olla juuri nähty. Oikeastaan vasta viimeisillä minuuteilla ja joissakin muissakin erikoistilanteissa on tehty erikoiskentällisiä - johtoaseman puolustamisessa tehty kolme puolustavaa kentällistä (otettu jonnevirtaset ym pois).
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Miksei yhdeks ketjuks voida laittaa Pihlström-Hytönen-Tuppurainen, niin olis kaikki noi joilla ei pysy tällä hetkellä kiekko yhtään hallussa, niin samassa ketjussa, eikä olisi pilaamassa monen ketjun peliä. On varmaan Perrininkin ollu hieno pelata Tuppuraisen ja Pihlströmin kans, kun aina ku jommalle kummalle laiturille syöttää, niin se painaa laput silmillä sinisen yli ja sit hukkaa kiekon. Toinen asia mikä ihmetyttää, on että miksi se on aina Pesonen joka siirretään pois Perrinin ketjusta, kun sitä ketjua muokataan, vaikka Pesonen-Perrin se tutkapari tossa ketjussa on, eikä Perrin-Pihlström tai Perrin-Tuppurainen. Ja Pesonen on tällä kaudella noin yleisesti ottaenkin ollut paljon parempi ku Tuppurainen tai Pihlström.

Veikkaisin, että yksi syy miksi juuri Pesonen lähtee ketjusta on, että Pesosen varaan koitetaan rakentaa toimivaa kolmoskenttää. Kenttää joka ei JYPillä ei ole tällä kaudella toiminut oikeastaan kuin muutamassa pelissä. YV:llähän Pesonen on saanut vielä pelailla Perrinin kanssa.
 

B-Piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miksei yhdeks ketjuks voida laittaa Pihlström-Hytönen-Tuppurainen, niin olis kaikki noi joilla ei pysy tällä hetkellä kiekko yhtään hallussa, niin samassa ketjussa, eikä olisi pilaamassa monen ketjun peliä. On varmaan Perrininkin ollu hieno pelata Tuppuraisen ja Pihlströmin kans, kun aina ku jommalle kummalle laiturille syöttää, niin se painaa laput silmillä sinisen yli ja sit hukkaa kiekon. Toinen asia mikä ihmetyttää, on että miksi se on aina Pesonen joka siirretään pois Perrinin ketjusta, kun sitä ketjua muokataan, vaikka Pesonen-Perrin se tutkapari tossa ketjussa on, eikä Perrin-Pihlström tai Perrin-Tuppurainen. Ja Pesonen on tällä kaudella noin yleisesti ottaenkin ollut paljon parempi ku Tuppurainen tai Pihlström.

Tässä olen täysin samoilla linjoilla ja sääliksi käy Perriniä. Tuppurainen ja Pihlström kouhottavat menenmään kuin päättömät kanat. Ja jos maalipaikkaan on päästy on ratkaisuna ollut lerpattava tuhnu suoraan veskarin syliin. Hytönen myös pois ylivoimaa pilaamasta. Toivoisin enemmän pelinaikaisia ketjumyllerryksiä ja Ahon näkyvämpää reagoimista tehottomaan pyörimiseen.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun Dufvan vaihdon jälkeen JYP alkoi hitaasti heräilemään, voittoja alkoi tulemaan, mutta rehellisesti sanoen kiekollinen peli oli oikeastaan yhden kolmikon käsissä: Tuppurainen-Perrin-Pesonen. Samanaikaisesti hytösten peli oli tahmeaa ja kolmonen totuttuun tapaan ihan koomassa. Ahon ratkaisu oli, kuten usein tehdään, sotkea kokoonpanot, mutta jostakin ihmeen syystä tuo Perrinin ketju päätettiin hajoittaa että saadaan vauhtia muihin ketjuihin. Eli siis Pesonen meni tuonne Asplundin kaveriksi ja yhdessä Roineen kanssa (vastassa TPS) peli näyttikin oikein hyvältä. MUTTA, minkä helvetin takia toimivat kokoonpanot pitää rikkoa jos muitakin ratkaisuja olisi ollut tarjolla? Oltaisiin vaan laitettu suosiolla Pihlström sinne Asplundin kaveriksi kolmoseen, niin kaikki olisi paljon paremmin. No syy on selvä, nokkimisjärjestys: maajoukkuetason pelaajia ei kolmosketjuihin pudoteta tuosta vaan - ilmeisesti. Mutta turha valittaa jos Perrinin ketjun peli ei ole niin loistavaa kuin pari viikkoa sitten.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Kun Dufvan vaihdon jälkeen JYP alkoi hitaasti heräilemään, voittoja alkoi tulemaan, mutta rehellisesti sanoen kiekollinen peli oli oikeastaan yhden kolmikon käsissä: Tuppurainen-Perrin-Pesonen. Samanaikaisesti hytösten peli oli tahmeaa ja kolmonen totuttuun tapaan ihan koomassa. Ahon ratkaisu oli, kuten usein tehdään, sotkea kokoonpanot, mutta jostakin ihmeen syystä tuo Perrinin ketju päätettiin hajoittaa että saadaan vauhtia muihin ketjuihin. Eli siis Pesonen meni tuonne Asplundin kaveriksi ja yhdessä Roineen kanssa (vastassa TPS) peli näyttikin oikein hyvältä. MUTTA, minkä helvetin takia toimivat kokoonpanot pitää rikkoa jos muitakin ratkaisuja olisi ollut tarjolla? Oltaisiin vaan laitettu suosiolla Pihlström sinne Asplundin kaveriksi kolmoseen, niin kaikki olisi paljon paremmin. No syy on selvä, nokkimisjärjestys: maajoukkuetason pelaajia ei kolmosketjuihin pudoteta tuosta vaan - ilmeisesti. Mutta turha valittaa jos Perrinin ketjun peli ei ole niin loistavaa kuin pari viikkoa sitten.

No eilenhän Pihlström pelasi kolmoskentässä noin puolet pelistä Pesosen ja Asplundin kanssa. Eiköhän tässä hieman katsella miten kemiat kohtaavat eri kavereiden kesken ja sitä myötä myös optimaalisia kokoonpanoja. Ei tuo Tuppurainen-Perrin-Pesonen kenttäkään ei mitenkään maagisesti enää siinä vaiheessa toiminut, kun se hajotettiin.

Vaikka Miika Roine hyvin pelasikin TPS:ää vastaan, en usko, että tuo liito ihan koko kautta jatkuisi. Kehityksenkin kannalta varmaan tässä vaiheessa parempi ottaa isoja minuutteja Mestiksessä. Täytyy myös muistaa, että Roine käy tällä hetkellä armeijaa Tikkakoskella, joka vaikuttanee myös jonkin verran siihen miten kaveri pääsee treeneihin ja peleihin.
 

JimStorm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp&Arsenal
Itse haluaisin nähdä ketjut tällaisina maajoukkue tauon jälkeen, siis jos ja kun lasareti on tyhjä:

Louhivaara-Hytönen-Pihlman
Pesonen-Perrin-Pihlström
Tuppurainen-Asplund-Riska
Jääskeläinen-Lahti-Sipiläinen

Pesonen ja Tuppurainen voivat toki vaihtaa paikkoja.

Vatanen-Skrbek
Laatikainen-Malmivaara
Näkyvä/Ilvonen/Auvitu-Koskinen/Auvinen/Viitanen, jos jatkaa.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos tuosta pelistä jollekin nyt JYPin joukkueesta pitää lampaanperseitä jaella, niin se on numero 41, Antti Pihlström. Tili on top3 tuosta jengistä ja hyöty on tällä hetkellä täysin minimaalinen.

Tämä siis Ilves-otteluketjusta lainattu. Komppaan. Perrin pelaa (tuttuun tapaansa) erinomaisesti, ja paremmin suorittavilla laitureilla "Ekin" tilalle saisi todella tehokkaan ketjun aikaan. Vauhtia ja taklausyrityksiä Pihlströmillä riittää, mutta siihen se jääkin. Kiekko ei pysy mukana ja kiekolliset ratkaisut on muutenkin huonoja. Ihmetyttää myös hieman Pihlströmin oma lausahdus jossain haastattelussa, jossa totesi että maalipaikkoja kyllä tulee mutta niistä pitäis laittaa myös sisään. Minusta Pihlström ei tällä kaudella ole päässyt maalipaikoille / saanut luotua omalla nopeudella ja röyhkeydellään maalipaikkoja läheskään samaan tapaan kuin viime kaudella.

Noh, jälleen kerran voi todeta että onneksi tarvitse itse olla ketjuja pyörittelemässä. Pääasia että oikeat koostumukset pikkuhiljaa muotoutuvat ja viimeistään playoffeissa homma toimii.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ketjurulettia pyörittäessä tärkeintä on se kuten joku jo mainitsikin etteivät Pihlström ja Tuppurainen osu samaan ketjuun. Pihlmania terveenä ollessa ja Pesosta vaikka ykköseen. Tuo Hytönen-Ossi-Jääskeläinen on kyllä huippu kolmosketjuksi,sitähän se siis nykyään käytännössä on ja pelaa varmasti puolustussuuntaan.
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
Miksei yhdeks ketjuks voida laittaa Pihlström-Hytönen-Tuppurainen, niin olis kaikki noi joilla ei pysy tällä hetkellä kiekko yhtään hallussa, niin samassa ketjussa,

Toinen asia mikä ihmetyttää, on että miksi se on aina Pesonen joka siirretään pois Perrinin ketjusta, kun sitä ketjua muokataan,

Tuo Hytönen-Ossi-Jääskeläinen on kyllä huippu kolmosketjuksi,sitähän se siis nykyään käytännössä on ja pelaa varmasti puolustussuuntaan.

-mua ihmetyttää kanssa miks sen Pesosen luovuus pitää joka kausi tappaa siirtelemällä miestä esim. Riskan ketjuun? Kaikella kunnioituksella Riskaa kohtaan. Ainoita pelaajia jotka yrittää jotain vaihtelevaakin eikä vaan säntäile paikasta toiseen. Eikö se ole valmentajan suppeutta jos ei pysty käsittelemään tilannetta rakentavasti? Pesonen johtaa kuitenkin Jypin maalipörssiä.

Onko meillä varaa materiaalillisesti ja/tai rahallisesti peluuttaa Hytösen ketjua kolmosketjuna? Ketkäs niissä ylemmissä ketjuissa sitten pelaa?

Jatkan sommittelemista:

Pesonen - Perrin - Pihlström
Pihlman - Hytönen - Louhivaara
Jaatinen - Asplund - Tuppurainen
Jääskeläinen - Lahti - Riska

Skrbek - Vatanen
Näkyvä - Malmivaara
Auvitu - Koskinen

Pile lienee vielä matkan päässä parhaastaan joten Tuppuraista voi tarvittaessa peluuttaa siinä mutta EI Jääskeläistä. Jääskeläinen pelas pari hyvää matsia Lahden ja Riskan ketjuun ja pelityyli sopii paremmin siihen ketjuun. Tarvittaessa Jäsää voi siirtää Jaatisen paikalle ja ottaa Jonnen tai Sipiläisen neloseen jos tarvitaan heidän erikoisosaamista. Jaatisen paikka ei tosin ole mikään kiveen hakattu muutenkaan.

Ja pakistosta sen verran et voidaanko Vatanen-Koskinen jo unohtaa? Ei Vatasen tartte käyttää energiaa Koskisen varmistamiseen kun meillä on kaks parempaakin oman pään vartijaa.

Mun ihannekokoonpanossa Koskinen antais tilaa Viitaselle. Saadaan sitä kaivattua kovuutta oman maalin eteen.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Lyhykäisempänä viestinä kirjoitettakoon, että itseasiassa JYPissähän on varsin hyvä tilanne siinä mielessä, että peleissä voidaan välillä jopa lepuuttaa kavereita. Tuli siis mieleen, että ehkä tarkoituksena esim. Näkyvän lepuuttamisen kohdalla ei välttämättä ole ollut enää pelilliset suoritukset, vaan tarve pitää tuoreita jalkoja kentällä. JYPillä on ollut kuitenkin tähän mennessä eniten pelejä ennen maajoukkuetaukoa, ja JYPin tämänhetkinen(kin) pelitapa tietäen jalkoja tarvitaan, jotta pisteitä tulee. Pakistosta pois ei voida ottaa Vatasta, Skrbekiä ja Malmivaaraa (eikä valitettavasti Koskistakaan, jonka ei tulisi olla enää vakiokokoonpanossa illasta toiseen), mutta Ilvonen, Auvinen ja Viitanen (Auvitu(kin)) ovat stunttailleet tuossa ihan riittävästi, jopa hyvinkin. Näkyvä tullee keväämmällä pelaamaan näillä näytöillä sitten illasta toiseen.

Ja olen vähän muuttanut mielipidettäni Viitasen suhteen, jos kaveri suht edullisesti haluaisi JYPiin jäädä, niin miksei. Toisi rotaatiovaraa kevättä ajatellen.

Isot propsit myös valmennusjohdolle, että Akatemiasta on otettu kavereita pelaamaan myös ylempänä. Auvinen on pelannut mielestäni ennakkoluulottomasti, ja uskoisin kaverin olevan kyllä potentiaalinen hyvän tason liigapakki. Roineesta sama, pakki tosin ei ole.
 

Handyy

Jäsen
-mua ihmetyttää kanssa miks sen Pesosen luovuus pitää joka kausi tappaa siirtelemällä miestä esim. Riskan ketjuun? Kaikella kunnioituksella Riskaa kohtaan. Ainoita pelaajia jotka yrittää jotain vaihtelevaakin eikä vaan säntäile paikasta toiseen. Eikö se ole valmentajan suppeutta jos ei pysty käsittelemään tilannetta rakentavasti? Pesonen johtaa kuitenkin Jypin maalipörssiä.
Eiköhän kyse ole ollut ihan simppelisti siitä, että meillä oli muutama todella huono ketju, jotka piti saada pelaamaan paremmin. Toisin sanoen, ei ole kovinkaan paljon hyötyä siitä jos luovuus ja hyökkäys on yhden ketjun varassa ja muut pyörivät pelistä toiseen omassa päässä. Nyt kun ketjuja on "tasoitettu", niin JYP on ollut huomattavasti vaarallisempi.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuli siis mieleen, että ehkä tarkoituksena esim. Näkyvän lepuuttamisen kohdalla ei välttämättä ole ollut enää pelilliset suoritukset, vaan tarve pitää tuoreita jalkoja kentällä. JYPillä on ollut kuitenkin tähän mennessä eniten pelejä ennen maajoukkuetaukoa, ja JYPin tämänhetkinen(kin) pelitapa tietäen jalkoja tarvitaan, jotta pisteitä tulee.
Juu, niinhän sen voi ajatella, mutta - kuten jo aiemmin olen todennut - miksi ihmeessä sitten niitä lepuutusvuoroja annetaan juuri niille pelaajille, joilla on muutenkin lyhyimmät peliajat? Eli ei se pelaajien lepuuttaminen ihan kaikkea selitä. Ei sillä etteikö Näkyvä olisi pelannut ihan hyvin (tosin +- 5 pakkasen puolella...)
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pillu pois ja Jonne sisään...toinen tuulen nopea pelaaja vain tilalle. On se vaan kova. Jonne on näyttänyt omaan silmään todella hyvältä, myös pelillisesti.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Tänään taisi ketjut toimia kohtuullisesti? Tietysti jos Pihlström lähtee, niin voisihan tuonne Jääskeläisen tilalle jonkun maaliruiskun ottaa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös