Ketju TPS:n huhuille, mutuille sekä htt-spekulaatioille

  • 4 633 048
  • 20 712

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Peruspakkien peruspakki olkoon sopiva kuvaus hänestä, joka pelasi hyvin kun rinnalla oli Saarijärvi-Press akselia, mutta kun lyödään tavallinen tasamaan tallaaja viereen, niin silloin alkaa hankaluudet.
Erinomainen kuvaus ja vastaa nähtyä Ässissäkin. Vaatii luotettavan ratsun rinnalle, yksin kun joutuu kantamaan vastuuta tai ylipäätään olemaan se "varma" siinä parissa, alkaa tulla ongelmia.
 
R

Rightin Maila

Yleensä kun kausi päättyy ja uusia pelaajia ruvetaan julkistamaan, niin tietenkin silloin hype on kovimmillaan, eikä suostuta ottamaan kritiikkiä vastaan siitä uudesta pelaajasta, koska eihän se nyt ole vielä edes pelannut omassa joukkueessa. Tämä ilmiö on ihan jokaisen joukkueen kannattajan keskuudessa, että ei ole mitenkään ja missään nimessä sinulle tarkoitettu.

On Sevänen ainakin parempi hankinta kuin Ilomäki, josta osani täälläkin sain viime kaudella. Peruspakkien peruspakki olkoon sopiva kuvaus hänestä, joka pelasi hyvin kun rinnalla oli Saarijärvi-Press akselia, mutta kun lyödään tavallinen tasamaan tallaaja viereen, niin silloin alkaa hankaluudet.

Kyllä mä pystyn ottamaan kritiikkiä vastaan. Ei ongelmia. Ja varmasti aika monella pelaajalla on niitä vahvuuksia ja heikkouksia. Niillä, joilla ei juurikaan ole heikkouksia, pelaavat NHL:ssä.
Pelaajan onnistumiseen vaikuttavat monet muutkin asiat kuin pelkkä pelaaminen. Miten sopeutuu joukkueeseen, kaupunkiin ja valmentajan pelitapaan ym.
Näitä ei etukäteen tiedä. Yleisesti ottaen näen, että Sevänen on lähtökohtaisesti hyvä hankinta kolmospariin. En ole häntä miksikään mentoriksi nuorille pakeille edes kaivannut.

Se, että kritiikki on ylikallis huti, ei käyttöä, on mulle tyhjää länkytystä.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Selasin tätä huhu-ketjua ja tuo 3v sopimuksen toi ilmi, jolla on yksi viesti koko palstalle. Sen jälkeen sitä tullaan komppaamaan jonkun toisen noviisin toimesta. Missä siis ovat ne luotettavat nimimerkit jotka vahvistanut tuon 3v pahvin?
Muistelin että täälläkin joku kokemeempi kävi peukuttelemassa tai kommentoi, että tätä kuulunut. No, tämähän on vaan hyvä asia, jos puhuivat paskaa sopparista. Edelleen kommenttini pitää ja pituus ratksisee. Jos on lopullisessa kokoonpanossa pienessä roolissa ja pahvi 1v niin suurin osa ongelmista häviää. Sitten jää enää hinta, joka selviää vasta paljon myöhemmin.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Seväsestä en hirveästi mitään tiedä, joten en rupea sen enempää argumentoimaan onko hyvä vai ei. Tulee silti keskustelusta mieleen jotenkin Friman ja Vittasmäki. Varmaan suurin osa palstalla mielellään pääsi eroon kavereista aikanaan ja käynyt haukkumassa mestispelaajiksi seuraavan joukkueen palstalla, mutta samaan aikaan molempia varmaa haluttu monta vuotta takas TPS:ään. Nämäkin on kuitenkin viime kädessä peruspakkeja. Ei mitään pistenikkareita, mutta varmaa suorittamista.

En tosiaan Sevästä tiedä, mutta vaikea uskoa että sille mitään mottipäisiä luvataan. Ei toki välttämättä ole hyvä peruspakki, mutta voi sitä olla. Mutta noita nyt ei TPS:ssä liikaa ole ollut. Ronkainenkin jokapaikassa haukuttii. Eihän mikään tähti ollut, muttei hänen takia varmaan yhtään peliä hävitty. Toki ei Seväselle ole mitään järkeä maksaa älyttömäiä summia palveluksista, mutta täällä sitä palkkaa ei varmaan kukaan tiedä. En jaksa uskoa, että TPS samaa maksaa kuin Ässät, koska Lukosta mennyt Ässiin hyvillä statseilla kuitenkin. Ässissä sitten ainakin tilastollisesti suoritustaso laskenut.

Keskustelu osittain kuvastaa kyllä luottoa TPS:n pelaajahankintaan. Kun ehkei enemmistö, mutta äänekäs osa kannattajista pitää todennäköisenä, että Sevänen on palkattu ykköspakiksi suhteellisen kovalla palkalla. En toki itsekkään ole vakuuttunut TPS:n hankinta politiikasta ja jos soppari syksyllä jo tehty ni syytä epäilläkkin hankinnan sopivuutta hinta-laatu-suhteessa. Mutta siitä se on viime kädessä kiinni, että mihin rooliin on ajateltu ja millä hinnalla. Ja sitä täällä kukaan ei tiedä, ni vaikea hankintaa (jota ei ole edes julkaistu) on tuomita.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Friman ja Vittasmäki. Varmaan suurin osa palstalla mielellään pääsi eroon kavereista aikanaan ja käynyt haukkumassa mestispelaajiksi seuraavan joukkueen palstalla, mutta samaan aikaan molempia varmaa haluttu monta vuotta takas TPS:ään.
Seväsestä on nyt varmaan tarpeeksi tosiaan käyty, annetaan odottaa ja katsotaan mitä tapahtuu. Tämä ilmiö taas on täällä hyvin tuttu, myös niiden "posipetterien" keskuudessa. Eli omia poikia kohtaan ollaan usein kärsimättömiä ja hyvin nopeasti kun ei kulje heitetään bussin alle ja toivotetaan hyvää jatkoa jossain muualla. Viime kaudella oli mielenkiintoinen ilmiö, kun saattoi sama nimimerkki puolustaa viimeiseen asti meidän ulkopuolelta tulleita hankintoja, mutta omille muistettiin aina antaa paskaa kun ei toimi. Sama ilmiö toisinpäin toki yleisempi, mutta kuitenkin. Itsellä tilanne on se, että mieluusti omien kohdalla pinna hieman pidempi. Tämä johtuu siitä, että ulkopuolelta tulevan pelaajan tulisi lähtökohtaisesti olla aina vahvistus, eikä meillä monesti ole tarvetta rotaatiopelaajille hyvän junnutuotannon takia. Sitten kun kärkihankinnat jää tekemättä, niin rotaatiomiehet ja junnut pyörittää karusellia ja saa kohtuuttomastikin paskaa niskaan, vaikka syyllinen on jossain muualla.

Ja tosiaan vielä tuohon kaksikkoon, molemmat luonnollisesti enemmän kuin tervetulleita takaisin koska tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisi tämä ihan ok-pakisto. Ei olisi pelkkää nuorisoa pakisto täynnä. Toivottavasti Lehtonen saa myös sopimuksen. Ehkä Saari ja Allén voitaisiin myös kiinnittää. Voihan toki olla, että Tuomistokin vielä lainalle tulee Tepsiin. Toki Rafkin voi lähteä, joten tarvittaisiin ehkä paikkaaja.

Pulli-ykköspakki
Lauridsen-Johansson
Jurgens-Rafkin
Sevänen

Paperilla tuo näyttää todella hyvältä.

Mutta tässä tosiaan oletus, että kaikki onnistuvat. Mikseivät voisi onnistuakin, tuollaista "testattua" laatua.

Pienenä ongelmana tai riskinä näen, että vaihtuvuus on valtava. Tavallaan se on hyväkin paskan kauden jälkeen, mutta on tässä kysymysmerkkiä ilmassa, että miten nämä kaverit onnistuvat Turussa.

Siihen kun yhdistää pidemmät sopimukset, niin on siinä riskinsä. Siltikin pidän ihan hyvänä, että aletaan näkemään näiden 1v pahvien ongelmat. Jatkuvuutta pitää olla.

Minä en nyt oikeen ymmärrä mikä haloo tästä Seväsen hankinnasta, mitä vittua? Tämmöisistä ns. varmoista hankinnoista liigan sisällä josta tiedetään mitä saadaan, oltaisiin kustu hunajaa muutama kausi takaperin vaikka onkin "vain" syvyyspakki. Mutta kun niitäkin tarvitaan.

Hommataan ny vaikka joku Olsson tai vastaava. Mieluummin Seväsiä kun jotain vitun Olssoneita jotka ratsastaa vanhoilla meriiteillä.

Kaikkiko pitäs olla jotain Bobby Orreja.

Olen tästä osittain samoilla linjoilla Kaukalonreunan kanssa. Sevänen ja Jurgens on ajatuksena ihan mukava: pakiston perustuksia useammaksi vuodeksi (?). Kakkosparin pakki ja kolmosparin/seiskapakki.

Se pieni kysymysmerkki on edelleen, että onnistuvatko nuo uudessa ympäristössä. Ja palkkapussistahan tuo on kiinni, onko noissa järkeä vai ei. Epäonnistujalle joka euro on liikaa, mutta vaikea noita on täysin pois sulkea.

Sellaista varmaa hankintaa kun ei oikein taida ollakaan. Tammela, Lukka, Skalicky, sählä-Salonen ja kumppanit sanoo moi. Onneksi tämä Sevänen tulee Porista eikä Raumalta. Raumalta me ei löydetä kuin maalivahteja, muut menee järjestäen vihkoon.

Porista on sentään tullut lähinnä onnistujia... Marko Kivenmäki kirkkaimpana helmenä... eiku.

Ja juu, tää oli tämmöstä huonompaa huumoria, jos kaikki eivät ymmärtäneet.

En osaa omata tuosta Seväsestä vahvaa mielipidettä. Jos on sopiva palkkapussi (ei siis rajoita tulevien kausien joukkueen rakentamista) ja rooli on kykyjä vastaava, niin miksei voisi toimiakin? Peruspakkeja tarvitaan aina ja ruotsista näytetään saavan vain vuoden stuntteja (joskin älyttömän laadukkaita). Toisaalta jos on kolmen vuoden kiviriippa, niin voihan se jossain kohtaa alkaa vituttamaankin. Odotukset on kohtuu matalalla kuitenkin.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Ok. SPP eli Sarjan Paskin Pakki Trophy 2023-24 on jaettu jo etukäteen. Oltais ny saatana odotettu edes pitseihin asti.

Mites nää nyt menee? Rafkin 2021, Lajunen 2022, Tuomisto 2023. Lisäksi Veli-Matti Vittasmäki nevö foget -stipendi 2023 Valtteri Pullille?

Saatanan rutisijat.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Mikä mahtaa ylipäätään olla aikataulu soppareille? Ainakin jatkoja ja muita lyhyen kevään pelanneita luulisi tulevan hyvinkin pian, jos on tullakseen, koska pian aloitetaan jo treenaamaan. Osa varmasti liittyy vasta myöhemmin mukaan ja tästä syystä sopparitkin julki vasta kesällä, mutta kai siellä joku porukka kuitenkin on jo kasassa.

Sitten on toki nämä Pullit, joiden kohdalla kuulisi mielellään, että mikä on homman nimi. Tuomisto sama homma. Leireille varmasti molemmat suuntaavat, mutta kun kumpikaan ei änäriin vielä ensi kaudella mene niin onko se sitten AHL vai meille? Onko ylipäätään AHL vaihtoehto näiden kohdalla?

Ryminällä peli on avattu ja kolme loistavaa pahvia ulkona. Nälkä kuitenkin vaan kasvaa syödessä ja sopparien lisäksi kait jotain muutakin myllerretty kulisseissa. Kaikkea ei voida kertoa, eikä jokaista sopparia kuulu julkaista kerralla, mutta pitkä pääsiäinen takana, niin tässä vähän jo malttamattomana odottaa.

- Sisäinen myllerrys - mikä lopputulema?
- Palloseuran maalivahdit 23-24?
- Palloseuran keskikaista 23-24?

Nämä ehkä ne kuumimmat kyssärit tällä hetkellä. Isoja palasia Nurmi, Lauridsen ja Miettinen on jo sisällä. Nurmen kohdalla teoriassa taitaa mahdollisuus olla ulkomaille, mutta jotenkaan en tähän usko ensimmäisellä kaudella, Shopissakin myydään jo Ruskon-leijona tavaraa. Paljon on vielä auki, huhut on hyviä ja huonoja ja jotain siltä väliltä.

Vielä täytyy hetki jaksaa, ja sitten vielä pidempi hetki, kun lähes valmiin nipun kanssa odotellaan Pitsiturnausta. Ja sitten odotellaan taas. On tämä kärsimättömälle kamalaa aikaa, mutta näkymät on paremmat mitä vuosi sitten. Silloin ei avattu peliä Nurmella ja Lauridsenilla. Kumpikin on omalla pelipaikallaan parempi kuin yksikään viime kaudella noilla paikoilla oli. Yleisöön menevää kiekkoa on myös toivottu ja Miettinen on tähän oikea vastaus.

Paljon hyvää, mutta paljon kysymysmerkkejä. Kokonaisuus toki vasta ratkaisee, ja kyllä viimekausien tapaan vielä kalkkiviivoillakin saattaa joku tulla. Nyt eletään tunteella hankinta kerrallaan ja sitten kun koko setti on julki, voidaan arvioida kokonaisuutta. Tässä kohtaa myös yksittäiset hankinnat joko loksahtavat, tai eivät loksahda paikoilleen.

Viime kaudella isot kysymysmerkit, puolustuksen puuttuva kokemus ja heikko keskikaista molemmat kostautuivat. Ei tarvinnut olla meedio, että jo kauden alla tajusi olleen huono idea, vaikka pitkälti resurssikysymyshän tämä silti loppupeleissä on myös. Anttilan riittämättömyydestä luukkuvahtina oli myös supinaa ja tämä supina oli myös aiheellista huolta. Nyt yksi näistä, eli puolustuksen kokemus on ainakin otettu tosissaan, mikäli huhutut pelaajat tulevat sisään. Keskikaistaa ja MV-osastoa saadaan vielä odottaa, mutta ainakin MV-osastolle luottoa on, kun tuo puoli on täällä jo pidemmän aikaa ollut kunnossa, varsinkin ykkösvahdit kaudesta toiseen liigan kärkipäässä.
 

Ewald

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Florida Panthers, Magpies
Uskaltaa kritisoida hankintoja TPS:n palstalla. Hyihyi!

Oli varmaan vaikea arvata ketkä olivat positiivisesti kommentoimassa Nurmen ja Lauridsenin tuloa?

On tää välillä tosi raskas mesta. @WestCoast110 hyvin perustelee tekstiänsä sekä Porin kannattajat tulevat kertomaan Seväsestä kriittiseen sävyyn. Sitten nämä positiviiset viestit ovat tasoa ”Kyllä Sevänen on hyvä peruspakki ja nii”.
"On tää välillä tosi raskas mesta". Ei niinkään raskas kuin pateettinen! Hihitellen olen lueskellut noita juttuja, joissa loukkaannutaan sydänjuuria myöten ja käydään netti-Don Quijottena toisten kirjoittajien kimppuun. Niiden kannattais varmaan vahettaa lajia, mitä seuraavat. Sehän voi yhtenä päivänä käydä niillä pumpun päälle, kun joku taas kirjoittaa pyhästä asiasta jotain, mikä ei vaan mahdu niiden pirtaan.
 

kiripuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Colorado Avalanche
Teissala lähti täältä Hifkiin ja palaa takaisin, niin hänellä on SUURI TPS-sydän. Kiviharju lähtee Hifkiin ihan samalla tavalla, niin hänellä sitä ei voi olla?

Ja Teissalaa voi hypettää yhdestä maalista vaikka maailman tappiin, mutta jos Liiga-uran ppg on 0.27, niin ei. Ei kyllä koveta. Potentiaalia on varmasti mitä väläytteleekin ajoittain, mutta on eri asia saada se jatkuvasti näytille.
Olin eilen Tampereella katsomassa Tappara - HIFK. Olin tyytyväinen näkemääni. Leevi Teissala oli IFK:n parhaita ellei paras. IL urheilun asiantuntija kirjoittaa tänään näin ” Kuvaavaa oli sekin, että Tampereella pelatuissa otteluissa HIFK:n parhaat pelaajat olivat 19-vuotias Aleksanteri Kaskimäki ja 22-vuotias Leevi Teissala. Ei heidän pitäisi missään nimessä olla kolmen miljoonan euron joukkueen suunnannäyttäjä.”

Hienoa, että saamme 22-vuotiaan junnun takaisin Seuraan, vaikka hänelle ei tarjottu Seurassa aikoinaan liigasopimusta eikä isä ollut takapiruna ylimyymässä poikaansa. Loistava esimerkki suuresta Tepsi sydämestä. Ei tarttunut IFK:n tarjoukseen, vaan valitsi heti Seuran, kun otettiin yhteyttä.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Minä luulin jotta sieltä olisi jotain uutisentynkää jostain sentteristä tänään kerrottu.

On tämä maailma kun ei enää voi edes kuulemiinsa juttuihin luottaa.
 

Brooklyn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varsinais-Suomalainen juniorikiekko
Minä luulin jotta sieltä olisi jotain uutisentynkää jostain sentteristä tänään kerrottu.

On tämä maailma kun ei enää voi edes kuulemiinsa juttuihin luottaa.

Varmaan luettiin tätä palstaa ja laitettiin lisää poppareita uuniin kun @WestCoast110 ja @Spine dominoi menemään. Aivan huikeaa settiä kaikkinensa.

E: mutta pystyykö lainattu kirjoittaja yhtään avaamaan? Onko tämä pelaaja kenties sellainen joka tulee aivan kärkiheppana jostain pubiliigasta (ECHL/ICEHL) ja oltaisiin kupattu erään toisen seuran nenän edestä tai kenties Ruotsinmaalta?
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Minä luulin jotta sieltä olisi jotain uutisentynkää jostain sentteristä tänään kerrottu.

On tämä maailma kun ei enää voi edes kuulemiinsa juttuihin luottaa.
No tehdäänkö niin että teet sen Seuran puolesta :-)?
Eikös tuo Lauridsenin sopimuskin julkaistu aika myöhään illalla.. Vai muistanko nyt ihan väärin..
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Hienoa, että saamme 22-vuotiaan junnun takaisin Seuraan, vaikka hänelle ei tarjottu Seurassa aikoinaan liigasopimusta eikä isä ollut takapiruna ylimyymässä poikaansa. Loistava esimerkki suuresta Tepsi sydämestä. Ei tarttunut IFK:n tarjoukseen, vaan valitsi heti Seuran, kun otettiin yhteyttä.
Onko Teissalan soppari jo julki? Ja muuhan tekstissä onkin ihan faktaa, jos faktana pitää hallihuhuja ja ”kaverilta kuulin” - osastoa.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Kotisivujen edustusjoukkue osio ei toimi. Mahtaako kohta tulla joku pelaajasopimus, vai muuten vaan päivitetään joukkue osiota vastaamaan 12.4.2023. tilannetta.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Oisko tässä Anttilan korvaaja ja hyvä aihio Moisasen oppiin..?


Olisi ja Vali kisaamaan ykkösen paikasta. Toki jos Lehtinen jatkaisi niin…Anttilaan ei kyllä täältä löydy luottoa.
 

O.K!

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, COL, sympatiat Coyotes-faneille
Ainakin omasta puolesta olen valmis sanomaan Anttilalle "kiitos ja hei", ei meinaa vakuuttanut lainkaan viime kaudella ja tuntui, että olisi mennyt vain taaksepäin kehityksessä. Voisin ainakin itse lähteä ensi kauteen parivaljakolla Lehtinen-Vali, kunhan vain saataisiin Lehtinen pidettyä. Omissa papereissa Piiroisella ei olisi käyttöä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös