Ketju jonne kaikkien on pakko kirjoittaa, oli asia sitten mikä tahansa

  • 5 315 505
  • 66 798

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Euroviisut. Viisut. Onko se joku yleiseurooppalainen virsilaulukilpailu?

En tunne hakuprosessia tarkemmin, mutta ainakin Turkki ja Australia saa luritella. Golfissa on jotain Euroopan kiertueen kilpailuja. Perth, Western Australia, mutta miksipäs ei palloja koloon laittelisi. Eurooppaan on yli kymmenentuhatta kilometriä, mutta onhan se hieno nimi ja hienoa olla Euroopassa. Voittaja pääsee silittämään koalaa mikä on Euroopan kansalliseläin.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Nyt on melko hyvä fiilis. Jo se saa mielen iloiseksi kun on taas perjantai ja viikonloppu alkoi. Mutta mielen saa iloiseksi sekin että on edessä viikon hiihtoloma. Työtkin ovat sujuneet hyvin. Olin tämän viikon töissä pääruokapisteellä tuolla koulun keittiöllä. Hiukan ahdistusta tuotti hommat sitten tuossa alkuviikosta. Ahdinkoa tuotti se että pohdin sitä sujuvatko ne hommat ja kuinka osaan tehdä töitäni pääruokapisteellä.

No tänään toin sitten avoimesti ahdistukseni esille aamupalaverissa töissä ja sainkin myönteistä palautetta. Keittiön apupäällikkö sanoi että hänen korviinsa ei ole ainakaan kantautunut mitään huonoa sanottavaa minusta. Ja kokki sanoi että osaan hommani tosi hyvin, turha murehtia. Tai että ei ole mitään syytä stressata.

Tuollaiset myönteiset palautteet kyllä piristävät mieltä aina. Ainakin näin kun on ollut muutaman vuoden töistä pois. Kiva huomata että osaan vieläkin tehdä työtäni. En nyt varta vasten kalastellut palautetta työstäni mutta kun pomo kysyi aamupalaverissa että miltä ne kokin hommat ovat tuntuneet niin vastasin sitten suoraan, ei tarvitse sitten yksinkään murehtia ja märehtiä.

Hiihtolomallani aion ainakin seurata hiihdon MM-kisoja ja NHL:ää. Nyt pääsee katselemaan NHL:ääkin kun voi vaikka yölläkin olla joskus tämän seuraavan viikon aikana valveilla kun ei tarvitse töihin mennä. Hiihtolomallani teen myös sen päivän reissun Tampereelle. Kysyin ja sain välitystililtä sen verran rahnaa että on varaa pieneen reissuun. Ja joku päivä menen pitkästä aikaa isäni luokse ja varmaan saunotaankin sitten samalla.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Vielä ei ole annettu pelikieltoa, käsittääkseni, hakamussuttelutykkäämisistä eli että tykkäisi vaikka kaikki kommentit ketjussa ja aloituksenkin.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet

Ai saatana. Nauran. Saako olla vahingoniloinen? Miks ees kysyn, koska tottakai saa. Ja olenkin. Toki onhan mielenterveysongelmaisille nauraminen vähän kiikunkaakun. Mutta toisaalta, en välitä paskaakaan mikä on sovinnaista. Päädyn siis nauramaan paskaisesti.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
@vilperi

Muutkin saa toki valoittaa reseptiarkkuaan, mutta huomenna pitäisi tehdä pitsapohja. Oma salainen reseptini on kadoksissa enkä sitä täysin muista, kun en ole näissä hommissa aikoihin ollut. Vettä, jauhoja, hiivaa, öljyä, ripaus suolaa. Jotenkin noin se menee, mutta missä suhteessa. Parisuhde tuskin yhteen pohjaan kaatuu, mutta olisi se kiva olla joutumatta siihen tilanteeseen "olisko nyt vaan pitänyt tilaa." Internetistä saa pitsoja, hassu paikka.

Täytteeksi tulee kaikki mitä ikinä voi keksiä ja marketista saa. Kyllä, tietenkin kananmuna kuuluu lättyyn.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
@pernaveikko

Jos siis minulta kysyit vinkkejä pitsan tekemiseen niin en kyllä osaa antaa täysin varmaa pitsapohja-reseptiä. Kotikokista suosittelisin katsomaan reseptiä, siellä on usein hyvät ja toimivat ohjeet.

Teen liian harvoin itse pitsaa kotona. Paljon useammin pitäisi tehdä. Itsetehty pitsa kun on niin hyvää. Viimeksi kesällä tein pitsaa itse ja siitä tuli pohjineen ja täytteineen tosi hyvää mutta en muista reseptiä. Jostain Kotikokista taisi olla pohjan resepti.

Toinen nimimerkki joka voisi sinua pernaveikko auttaa tässä asiassa on @Iisoppi Hänellä on täällä muutenkin ollut välillä hyviä reseptejä.

Itse aika usein syön tai tilaan pitsani pitserioista. Noita pitserioita kun on vielä aika paljonkin tässä asuinpaikkani lähistöllä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Tuli muuten miäleen että mää en oo koskaan saanut penalttia palstalla. Kerran sain virhepisteen kuvailemattomata linkistä. Eikä sen takana ees ollu mitään häiritsevää. Olen siis valtakunnallisesti todella pc, bitcheees...
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Toisaalta tämä tulisi vähän eri syystä, joten tuskin tulisi kovennettua. Viikostahan selviää kyllä. Sovitaanko, että harkitset vielä uhrautumista? Kateellisten karttuisa käsi pitää kuitenkin huolta siitä, että boxin puolelta seurataan, kun muut pelaa alivoimaa päin persettä.

Eikä viittis nyt ottaa penaalia kun on noi Seefeldin kisat ja voi rätkyttää liveseurannassa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Eikä viittis nyt ottaa penaalia kun on noi Seefeldin kisat ja voi rätkyttää liveseurannassa.

En viitsi mennä seuraamaan, onhan tämä aivan uskomaton laji. Muutamasta maasta on muutama tyyppi ja siellä hyppelee ja hiihtelee. Onneksi on tekemistä, muuten voisi tylsyys iskeä.

Mitään järkeä tässä ei kyllä ole. Onneksi alle tunnin päästä alkaa jääkiekko.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Mukava kuulla, että tapaaminen meni hyvin ja pidätte sopivasti yhteyttä. Vaikket mihinkään isän rooliin lähtisikään niin onpahan kuitenkin uusi sukulaisuus/tuttavuussuhde ja varmaan kelpo nuorukainen kyseessä, jos on biologisen isänsä palstaolemukseen tullut. Eli kaikki meni lopulta ihan hyvin, vaikka sinua tapaaminen ja asian käsitteleminen aluksi varmasti mietityttikin.
Kyllähän tuo nuori herra on hommansa hyvin hoitanut, opiskelut kohta loppusuoralla. Jatkoonkin on mahdollisuus joko matinkanmaikaksi tai sitten lukemaan tohtoriksi. Sitä en sitten tiedä mikä vaikutus on geeneillä ja mikä kasvatuksella. Tyytyväinen täytyy joka tapauksessa olla.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Närhi nähty... Siis lintujen ruokintapaikalla meidän pihassa. Muuten on kyllä ollut lähipäivinä aika hiljaista sillä osastolla. Orava jäi kyllä verekseltään kiinni lintulaudalla ruokailusta. Ei siinä mitään, syötäväähän sekin tarvitsee mutta en ole vain aikaisemmin tällä ruokintakaudella nähnyt oravaa lintulaudalla, vain maassa syömässä tippuneita siemeniä yms. Päästäinen myös on välillä vilahdellut hangella hakemassa apetta. Vaikka päästäinen on lähinnä hyönteissyöjä niin kyllä sille kelpaa henkensä pitimiksi myös siemenet.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En viitsi mennä seuraamaan, onhan tämä aivan uskomaton laji. Muutamasta maasta on muutama tyyppi ja siellä hyppelee ja hiihtelee. Onneksi on tekemistä, muuten voisi tylsyys iskeä.

Mitään järkeä tässä ei kyllä ole. Onneksi alle tunnin päästä alkaa jääkiekko.
Kerro tämä salkkarit-juttu ettei jää ketään hämäämään.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Oravat kuuluvat Suomen luontoon ja niinpä toisinaan myös lintujen ruokintapaikalleni,. Mutta kyllä hieman harmittaa ahmatit, kalliiksi käyvät nuo elätit, perhana.
Haluan pitää ruokintani klasista vahtaamisen eli itseni kannalta mukavalla eli rahanarvoisella, mutta myös lintujen kannalta mahdollisimman turvallisella paikalla. Tässä on siten muutamia raja-arvoja asemoinnille, ja oravien käteväjalkaisuus kuin myös keksimiskyky näyttää pystyvän haastamaan arveen talvesta toiseen. Vaikka yritän minkälaisia uusia säätöjä, viritelmiä, niin seuraavana vuonna joku orava on aina automaatilla tai lintulaudalla rohmuamassa.
Ne pienehköt perkeleet harrastavat jotain evoluutiontapaista, ehkä vanhemmat opettavat tai luultavasti fiksummat katsovat tarpeeksi pitkään kun tollo yrittää kavuta liukasta putkea pitkin lintulaudalle: jotenkin seuraava sukupolvi siinä samperi soikoon onnistuu...

Oravannahoista saisi puolestani alkaa maksamaan jotain rahuskia, on niitä tullut kasvatettua jo liikaa.
Minä en pysty kykenemään oravia harventamaan, ei luontoni riitä. Dilemmaa pukkaa tästäkin, ikävää on maailmassa elää.

Lis: hommaan ammattimiehen ja maksan tuon Kotikuusen kaadon ensi kesänä: siellä näitä ylimielisiä Tontinhaltijoita on siinnyt jo vuosikymmeniä, lyhyt matka kotipesästä safkalle talvellakin. Ja syöneet lintujen poikaset keväällä ja kesäisin.
arveeta alkaa kyrsiä just nyt, kuusi lähtee ja kurre-mulkut kanssa. Mä myrkytän ne kaikki.
 
Viimeksi muokattu:

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Elämä aina ja usein jaksaa yllättää. Biologinen jälkeläinen soitteli ja kyseli josko ois majapaikkaa su-ti, on tulossa kesäduunin haastatteluihin. No tokihan löytyy.

Kysyi lisäksi etteikö ne pudotuspelit ala maanantaina. Myöntämään että joo ja meinasin olla mestoilla, lippukin on maanantaille. Pyysi hommaamaan itselleenkin. Hoituu. Viereen ei pääse, mutta kyllä tää tästä.

Kohta on yksi Lukkofani vähemmän.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Voi olla muuten tylsää töissäkin. Fyysistä työtä muka. Pah, nappaan jatkossa kirjan mukaan kun tulee luppoaikaa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ei mennyt matkalasku läpi vaan lisäselvityspyyntö tuli. Tuo on helppo hoitaa ja saadaan asiat järjestykseen, koska kusettamista ei ole.

Joskus sitä aina vain miettii kunpa olisi hiihtokisoissa tai FIFA:lla hommissa, niin saisi tehdä mitä haluaa. Mennä vaikka Pattyalle kokoukseen.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Rakennetaan kehä 3:n tilalle muuri niin maaseutukin pysyy asuttuna. Ja laitetaan maalaiset maksamaan se.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään tuli sitten siivouspäivä. Mies alkoi tuossa imuroimaan ja hänellä menee siinä jonkin aikaa koska hän on niin tarkka (~hidas) imuroimaan. Lattiat voi pestä vasta imuroinnin jälkeen ja pölyt pyyhitään kun lattiat on pesty... Joten tässä odotellaan että mies saa lattioita imuroitua että pääsee "mopin" kanssa seuraamaan perässä. Lähdin laittamaan pyykkejä koneeseen... Tuolla se kaveri nyt hyrrää. Pitäisi lähteä yläkertaan katsomaan missä vaiheessa imurointi on. Kisat alkaa puolilta päivin, siihen mennessä pitäisi olla siivottu ja syöty. Tänään syödään kanankoipia ja uuniperunaa.

@pernaveikko , köksästä opittu ohje uunipelliseen pitsaa....

2 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
n. 4,5 dl vehnäjauhoja
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
No niin, eli ainesosaset oli muistissa ja tiedossa. Enää pitää löytää se sisäinen kemisti miten nuo sekoitetaan keskenään.
Parempi löytää se sisäinen leipuri kuin kemisti, siitä voisi olla enemmän hyötyä. Hiiva sekoitetaan kädenlämpöiseen veteen, lisätään öljy ja suola ja alustetaan taikinaan jauhot (käsin vaivaamalla). Nostatetaan puolisen tuntia (lämpimässä paikassa). Kaulitaan leivinpaperin päällä (tai miten kukin tykkää, itse teen noin koska pohjaa on vaikea nostaa pöydältä pellille ilman paperia). Täytetään miten halutaan ja paistetaan 250 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia (kunnes näyttää hyvältä).
 
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nostatetaan puolisen tuntia (lämpimässä paikassa)
Kylmäkohotus jääkaapissa on parempi, mutta vaatii enemmän aikaa (vähintäänkin yhden yön yli).
 

teppana

Jäsen
Tuli herättyä kohtuu aikaisin tänä aamuna. 4:30 jälkeen ei oikein uni maistunut joten keittelin kahvit ja tein muijalle eväät töihin. Sitten katsoin Jetsien pelin ja pesin kämpän vessat. Avovaimo on tosiaan 24h vuorossa ja alkaa oma tekeminen olla vähissä. Ulkona oon hieno keli ja ajattelin käydä kävelyllä. Mietin vain, pitäiskö kävellä pitkäripaiseen ja hakea vähän evästä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös