Ketju jonne kaikkien on pakko kirjoittaa, oli asia sitten mikä tahansa

  • 5 318 643
  • 66 802

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Se on vähän määrittelykysymys, että mitä se eteenpäin vieminen tarkoittaa. Jos suomalaiset jalkapallokatsomot täyttyisivät ihmisistä, ei kotimaista futista seuraamalla pystyisi sen jälkeen enää erottautumaan massasta ja osoittamaan omaa älyllistä ylivertaisuuttaan. Sen jälkeen intellektuellien täytyisi etsiä joku toinen laji, jota seurata (jos siis haluaisivat edelleen jatkaa penkkiurheilun parissa).

Ei todellisen jalkapalloihmisen tavoitteena ole se, että suomalaiset futisjoukkueet pärjäisivät mahdollisimman hyvin. Todellisen jalkapalloihmisen tavoite on se, että kotimaisen futiksen katsojista mahdollisimman pieni osa olisi juntteja, jotka eivät hallitse yhdyssanasääntöjä ja pukeutuvat väärin. Suomalaisen jalkapallon imagon kannalta on hyvä juttu, että tämä sivistymätön kansanosa keskittyy jatkossakin lätkän, formuloiden ja keihäänheiton seuraamiseen.
Mistä olet saanut tuon kuvan, ettei Suomen jalkapalloväki ei haluaisi lisää porukkaa futiskatsomoihin? Futisihmiset ovat suorastaan kateellisia kansan keskuudessa suosituille lajeille, minkä takia he pyrkivät leimaamaan erityisesti jääkiekkoväen "kendojunteiksi", koska jääkiekko kerää suurimman media-ja yleisöhuomion.

Esimerkkinä Eero Markkanen, tämä Real Madrid Castillaa ja Huuhkajia edustava pelimies. Hän haukkui Twitter-tilillään suomalaiset tyhmiksi Suomi-Pohjois-Irlanti -karsintapelin huonojen katsojalukujen takia. Markkasen tavoite oli selkeä, hän haluaisi suomalaisten seuraavan sitä jalkapalloa eli kyllä "todelliset jalkapalloihmiset" tahtovat, että lajin suosio kasvaisi, vaikka se tarkoittaisi ns. tuulipukukansan edustajien saapumista jalkapallostadioneiden katsomoihin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Siis hetkinen. Kokoomusräppäri Cheese lepää vuoden, tekee sillä välin YHDEN biisin, palaa sen kanssa keikoille ja media hehkuttaa tätä kuin se olisi vuosituhannen comeback. Seuraavaksi Cheese varmaan ilmoittaa olevansa riidoissa itsensä kanssa ja päättää siksi lopettaa. Tätä uutista tietenkin seuraa jäähyväiskiertue, jonka jälkeen Samuli Edelman ja Jippu alkavat kirjoittaa sille aikuisempaa soolotuotantoa, joka ei enää myy, koska sen entiset kuuntelijat ovat siirtyneet syömään uudesta kertakäyttölautasesta.

Ja ennen kuin joku tulee kertomaan, että se on hyvä tekemään rahaa, niin minä puolestani sanon, että sillä ei ole mitään tekemistä musiikin kanssa.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Olen aina pitänyt islantilaisia sellaisina perkeleen björkkeinä

Impivaaralaisena kokemukseni islantilaisista on rajoittunut tasan yhteen heppuun, johon törmäsin tanskanmaalla reilu 20 vuotta sitten.
Olimme erään elektroniikkavalmistajan luona kurssitettavina viikon päivät ja ryhmän reilu kakskymppisinä kuopuksina keksimmekin pian molemmille meilusta ohjelmaa jokaikiselle illalle ja yölle. Vaikka muistikuvat illanviettojen tapahtumista jäivätkin osin melko hatariksi, niin siinä määrin hauskaa ryyppyseuraa tuo kaveri oli, että tuosta viikosta alkaen olen pitänyt koko Islannin kansaa aivan loistavana. Siis perusjuopottelua, mutta reissuun sisältyy kuitenkin sellainen "Mitä vittua"-hetki, jota en unohda koskaan.

Kun viimeisen, kotiin lähtöä edeltävän filmipoikki-illanvieton jälkeisenä aamupäivänä raottelin silmiäni hotelli-tv:n valaisemaassa huoneessa, niin mitä näinkään. Ensimmäinen tunnistamani sana tuolta huonetta valaisevalta ruudunta oli hotellin infokanavalla loistava sana RIIHIMÄKI! Muutaman kerran tahattomasti tuohon kaupunkiin junailleella jurripäällä kesti hetken muistaa, että hotellin osoite oli Riihimäkivej jotakin. Vaikka heräsinkin aivan oikeasta paikasta, niin tuo muutaman sekunnin kestänyt epäuskoisuuden tila menee kokemuksena kevyesti samaan sarjaan kuin herätys vieraalta paikkakunnalta ilman pienintäkään käsitystä, miten sinne on tullut päädyttyä.

Aalborg on muuten Riihimäen ystävyyskaupunki, jos joku ei sattunut tietämään.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Sitä en kiellä, etteikö islantilaiset juopotella osaisi. Siinä mielessä ne on oikein mainio kansa. Kun olen itse siellä joutunut kolme erinäistä stinttiä viettämään, niin se on käynyt pidemmän päälle raskaaksi, että niillä tuntuu olevan kova tarve viedä kaikki keskustelut liian syviin sfääreihin. Ihan sama vaikka puhuisi ripulipaskasta, niin hetken kuluttua aletaan jo pohtimaan ihmisen mielenlaatua ripuloidessa ja ripulin kemioiden vaikutusta siihen.

Ensimmäisellä kerralla siellä ollessa oli meidän mukana myös englantilaisia ja amerikkalaisia, joten ajattelin että ne koittavat vaan tehdä vaikutusta niihin näillä jutuillaan, mutta myöhemmillä reissuilla kävi selväksi, että kyllä ne on ihan tosissaan aika syvällisiä. Kiitos näiden kokemusten, ymmärrän nyt paremmin, miksi Björk on sellainen hörhö. Syvällinen pohdinta ja avant garde vietynä äärimmäisyyksiin ei voi tuottaa mitään muuta.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Kokemukseni islantilaisesta

Joskus ysärillä jossain vitun Englannissa oli islantilainenkin. Niin heilutteli sitä oman kansansa bränneviniä vai mitä lie olikaan. Join siinä välissä norjalaisen viskit (panin sen muijaa vasta myöhemmin) ja menin sitten kattelemaan tätä Islannin jätkää, joka jaksoikin selostaa isänsä olleen paikallisen kansanedustuslaitoksen edustaja. No hyvä, islantilainen oli tietty jo kännissä mutten juonut sen viinoja kun ällötti se jätkä, vaikka olinhan itekin kännissä, siksihän juodaan, mutten mä tuu känniin desistä ihan sama mitä alkoholijuomaa.

Tässä oli nyt rehentelyn sävyä, mutta totuus on joskus rehentelevä. Oon dokannut maailman parhaiden dokauskansojen jäsenten kanssa ja aina menestyksellä, Suomen lippu on liehunut ylväänä tuulessa siinä paikassa, missä minä olen dokannut, aina.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Ihan sama vaikka puhuisi ripulipaskasta, niin hetken kuluttua aletaan jo pohtimaan ihmisen mielenlaatua ripuloidessa ja ripulin kemioiden vaikutusta siihen.

Teen työtä, jossa (muiden olioiden, tyttöjen) paska ja ripuli näyttelevät erityisen suurta osaa. Silloin on pakko pohtia sitä mitä ripuli, paska tai ripulipaska vaikuttavat sekä duunari-ihmisen mielenlaatuun että sen paskakeskeiseen tilanteeseen syntymällä ajautuneen tahon mielenlaatuun tai terveyteen, joka paskaa suurilta osin tuottaa eteeni pohdiskeltavaksi. Enää paskaa ei näe paskana, vaan eritteenä, jota nyt vain on ja sitä tulee jatkuvasti lisää. Paskaa ei enää edes katso ajatellen, että se on paskaa, sitä vain on ja sitä on siivottava tai sitten tarkasteltava, onko kyseessä hengenvaarallinen tila kuten ripuli. Edes keltavihreä kurkkulima ei vedä vertoja sille ripulille, joka voi kuolemakseenkin eräille koittaa. On kuin suuresta määrästä paskaa olisi tullut jokin abstrakti käsite. Paskaa tulee erilaisista pyllyrei'istä, kaikilla on perseessä reikä, ja sitä tulee solkenaan, eikä suolen toimintaa ei voi ohjailla siten että sitä tulisi säännöllisesti tietyin väliajoin. Se on kuitenkin elollisen olennon elämän kiertokulkua. Shit is life ja life is shit, ja paskaa mekin syömme päivittäin ennen kuin paskannamme itse, mutta se mistä nyt puhun niin kyse on kuitenkin iloisesta paskasta, tai ulosteesta kuten sivistyneet ja paskasta vieraantuneet sitä nimittävät. Paska tuottaa miellyttäviä olotiloja, joten siinä mielessä Freud oli oikeassa, joskaan en muista puhuiko hän koskaan aikuisen ulosteesta. Nuorelle tenhoavalle otuksellehan paska on aina jotain uutta.

Toki loppuun on sanottava, että ihmisenä kun mahassa oikein kiertää, niin kun pääsee pöntölle ja lurauttaa kunnon ruikulit astiaan, niin silloin elämänilo määritellään uusiksi. Ei tullut housuun.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Ameriikassa varmaan keksivät sen viimeistään silloin 80-luvulla(?) kun se joku pittsburghilainen kunnallispoliitikko tuomittiin suhmuroinnista. Piti sitten lehdistötilaisuuden jonka päätteeksi kaivoi esiin revolverin ja esitteli aivonsa tv-kameroille. Löytyy juutuubista..

Budd Dwyer oli miehen nimi. Heti kun luoti läpäisee kallon ja ihmiset aloittavat mesoamisen, toteaa joku pukumies lakonisesti: "Don't panic, please."
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Avautui, että lapsia käytetään nykyään uskontojen mainostamisessa.

Kävin tänään Helsingin keskustassa. Tulin junalla ja kävelin rautatieaseman poikki, ja yhtäkkiä joku arviolta noin 7-9-vuotias poika pysäytti minut. Luulin, että hän oli eksynyt tai jotain, mutta hän alkoikin puhunaan minulle Jeesuksesta. Hänellä oli kädessään joku pienehkö lappu, josta hän luki ujolla äänellä jotain kohtia Raamatusta. En pahemmin kuullut mitä hän sanoi, mutta en viitsinyt poiskaan lähteä, joten jäin kuuntelemaan mitä pojalla oli sanottavaa. Samalla vilkuilin ympärilleni varmistaakseni, ettei kyseessä ollut mikään taskuvarkaiden hämäys.

Sitten hän pyysi minua rukoilemaan yhdessä jonkun kohdan. Kieltäydyin, ja huomasin, että pari metriä sivummalla seisoivat tämän pojan äiti ja sisko (tältä ainakin vaikutti). Kysyin heiltä, minkä kirkon asialla tässä ollaan. En nyt muista mikä kirkko oli kyseessä, mutta sanoivat että he kuuluvat periaatteessa samaan kirkkoon kuin suurin osa suomalaisista. Taitaa kyseessä olla siis jokin herätysliike tai vastaava. Pyysivät vielä toisen kerran rukousta yhdessä, mutta kieltäydyin. Sen jälkeen sanoivat, että he voisivat rukoilla minun puolestani. Sanoin ei kiitos ja lähdin menemään.

Pojan äiti vaikutti kyllä olevan hieman sekaisin päästään. Silmissä oli sellainen tärähtänyt katse.

Tulin noin viiden minuutin päästä takaisin ja kävin katsomassa, olivatko he enää paikalla. Eivät olleet. Olisin kysynyt mikä oli tämän liikkeen nimi, kun ei jäänyt mieleen. Joku r-kirjaimella alkava se oli. Sattuisiko joku tietämään, mistä liikkeestä on kyse?

Aina välillä näitä jehovan todistajia, mormoneja ja muita innokkaita uskonnon levittäjiä tapaa, mutta tapaamisen unohtaa suht. äkkiä. Tämä tapaus jäi mieleen. Ensimmäisenä poika sanoi "Oletko kuullut, että Jumala rakastaa sinua?". Hämmentävä kohtaaminen oli kyseessä.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ei kai ne Rukoilevaisia olleet? Ainakaan Rauman seudulla eivät mielestäni yritä levittää evankeliumia.

Tämmöisen tavan kirjoittaa päivämäärä ja kellonaika näin äsken:

maaliskuun 10 klo 19,30 vuonna -74
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Rukoilevaiset tuskin toimivat noin. En tiedä, mutta jos jotain viidesläisiä olivat. Perinteiset neljä herätysliikettä eri versioineen eivät juuri evankelioi.

Edit. Ja se linkki vie Wikipediaan.
 
Mistä olet saanut tuon kuvan, ettei Suomen jalkapalloväki ei haluaisi lisää porukkaa futiskatsomoihin? Futisihmiset ovat suorastaan kateellisia kansan keskuudessa suosituille lajeille, minkä takia he pyrkivät leimaamaan erityisesti jääkiekkoväen "kendojunteiksi", koska jääkiekko kerää suurimman media-ja yleisöhuomion.

Esimerkkinä Eero Markkanen, tämä Real Madrid Castillaa ja Huuhkajia edustava pelimies. Hän haukkui Twitter-tilillään suomalaiset tyhmiksi Suomi-Pohjois-Irlanti -karsintapelin huonojen katsojalukujen takia. Markkasen tavoite oli selkeä, hän haluaisi suomalaisten seuraavan sitä jalkapalloa eli kyllä "todelliset jalkapalloihmiset" tahtovat, että lajin suosio kasvaisi, vaikka se tarkoittaisi ns. tuulipukukansan edustajien saapumista jalkapallostadioneiden katsomoihin.

Minä en ole mikään markkinoinnin asiantuntija, mutta ainakaan minun korvaani se kansan syville riveille suunnattu "vitun juntit, te katselette vääriä lajeja, teillä on vääränlaiset vaatteet, te juotte vääriä oluita, te olette kouluttamatonta paskasakkia, te ette osaa kirjoittaa ja olette muutenkin ihan vitun tyhmiä" -retoriikka ei varsinaisesti kuulosta siltä, että siinä oltaisiin houkuttelemassa uusia ihmisiä suomalaisen jalkapallon pariin. Tuollaisella vittuilullako ne ihmiset olisi tarkoitus sinne katsomoon saada? Ennemmin tuo kuulostaa minusta siltä, että Suomen kansan syvät rivit eivät Markkasen ja hänen kanssaluturistiensa mielestä edes ansaitse katsella Huuhkajien kaltaista huikeaa joukkuetta, koska tavikset eivät tajua sitä, miten valtavan kova suoritus on napsia neljä pistettä kuudesta karsintamatsista maailman kilpailluimmassa lajissa, tai pelata sitä lajia Espanjan kakkosdivarissa.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
@Kirjoittelija älä sekoita niitä luturisteja tavallisiin jalkapalloihmisiin.

Enhän mä edes tiedä mistä te oikeesti puhutte. Olen hyvin humalassa.

Edit
Eiku niinhän sä sanoitkin tavallaan, luturistit on oma lajinsa..
 

Scipio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Budd Dwyer oli miehen nimi. Heti kun luoti läpäisee kallon ja ihmiset aloittavat mesoamisen, toteaa joku pukumies lakonisesti: "Don't panic, please."

On muuten taas yksi esimerkki amerikkalaisten oudosta moraalista. Tuo kyseinen video löytyy YouTubesta, mutta jos joku uskaltaa laittaa tissi-videoita niin ne ollaan kyllä salamannopeasti poistamassa.
Täytyy myöntää että oli todella hätkähdyttävä video, varsinkin kun laukauksen jälkeen uhria kuvataan lähietäisyydeltä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ennemmin tuo kuulostaa minusta siltä, että Suomen kansan syvät rivit eivät Markkasen ja hänen kanssaluturistiensa mielestä edes ansaitse katsella Huuhkajien kaltaista huikeaa joukkuetta, koska tavikset eivät tajua sitä, miten valtavan kova suoritus on napsia neljä pistettä kuudesta karsintamatsista maailman kilpailluimmassa lajissa, tai pelata sitä lajia Espanjan kakkosdivarissa.
Voi tuo toki noinkin olla, mutta ennemmin minä näkisin, että Markkanen yritti saada jalkapallon ympärille enemmän väkeä, erittäin kyseenalaisella retoriikalla, epäonnistuen tavoitteessaan suorastaan yhtä surkeasti kuin Huuhkajat omissa karsinnoissaan. Tässä tuo Markkasen twiitti:

- Hävetkää suomalaiset. 300k katsojaa eilen vaikka peli paljon tärkeämpi kuin esim Skoda cupin finaali, Markkanen kirjoitti viitaten jääkiekon MM-kisojen loppuotteluun.

Olet oikeassa siinä, että luturistit halveksuvat tavallisia finskejä, mutta pysyn edelleen kannassani siitä, että Markkanen pohjimmiltaan tahtoisi peleille lisää katsojia, vaikka ilmaisikin asiansa kovin tökerösti.

Olen muuten sitä mieltä, että Suomen junteimmat urheiluihmiset löytyvät näistä luturisteista, sanokoot he mitä tahansa.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Elokuvan Cadence kanteen Laurence Fishburnen nimi on lyhennetty Larryksi. Samassa leffassa esiintyvät myös Charlie ja Martin Sheen, sekä Ramon Estevez. Eivät olisi pojat pitkälle päässeet ilman isäukkonsa apua.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Charliessa ja Emiliossa on luontaista tähtiainesta, Ramonissa ei niinkään. Oli isänsä siivestäjiä tai ei, mutta jos Men at Workin pääosia olisi esittänyt Charlien ja Emilion sijasta vaikka Tom Cruise ja Steve Martin, niin siitä olisi tullut kaikkien aikojen paskin elokuva ikinä, eikä nykyisen kaltaisesta kulttiklassikon statuksesta olisi tietoakaan.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
En ymmärrä miksi hän suuttui, vaikka yritin saada ääneni mahdollisimman ystävälliseksi kun sanoin: "Vedä vittu päähäsi ja pakene vuorille syömään ripulioksennusta."
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Hesa cupissa on myllytetty ihan kunnolla. Ihmettelinkin sitä semihulinaa manskulla, mutta nyt selvisi syy siihen.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo keskustassa hyvää safkaa, sitten keikalle, jonka jälkeen akka lutkutti tattia ja lopuksi vielä baariin. Ja noissa muissa se muija ei ollut edes matkassa. Voiko ihanammin ilta enää alkaa? No kaksi neljästä on arkea, kolmaskin jos pizzat lasketaan mukaan, mutta tänään on jotenkin harvinaisen hyvä fiilis. En tiedä mistä johtuu. Oli jo ennen suikkaria.
 

Ralph

Jäsen
Jokohan viimein voittaisin Eurojackpotista miljoonia, kun niin monta kertaa olen jo yrittänyt. Tämänkertainen 30 miljoonaa kuulostaa aika jämptiltä tasaluvulta.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joku bimbo arvuuttelee MTV3:lla automerkkiä, jossa on toisena kirjaimena O. Se on vissiin kirjoittanut taululle vain ne, mitkä osaa kirjoittaa ja nyt siellä soittajat arvailevat koko ajan samoja. Opel ja Skoda on jäätäviä arvauksia. Miksi vitussa jäin katsomaan - sanoiko kukaan vielä Volgaa?

E: Ei ollut Volga, olin jo lähellä soittaa... Eikä Popeda, eikä Rover..
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Joku bimbo arvuuttelee MTV3:lla automerkkiä, jossa on toisena kirjaimena O. Se on vissiin kirjoittanut taululle vain ne, mitkä osaa kirjoittaa ja nyt siellä soittajat arvailevat koko ajan samoja. Opel ja Skoda on jäätäviä arvauksia. Miksi vitussa jäin katsomaan - sanoiko kukaan vielä Volgaa?

E: Ei ollut Volga, olin jo lähellä soittaa... Eikä Popeda, eikä Rover..

Täh?! Tuliks sieltä taas toi sama? Se oli joku ihan saatanan härö automerkki, kun kerran katteltiin toi koko lähetys läpi. Siis joku mitä oli valmistettu yhtä mallia muutama kappale joskus 30-luvulla.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Pitäisi suunnitella mv-leirille treeniaikataulu tarkkaan ja pää on muutaman viikon loman jälkeen totaalisen tyhjä. Mitään järkevää saa aikaan. Raivostuttavaa!
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Viimeksi kun katsoin öistä puhelinvisaa, niin siellä arvuuteltiin automerkkiä, jonka toinen kirjain oli a. Kolme tonnia olisi tullut, jos olisi tietänyt vastauksen, joka jäi itseltäni hämärän peittoon, mutta sen tiedän, että se ei ollut Dacia, Lada, Cadillac tai Range Rover. Jotkut tarjosi myös Saabia innokkaasti ja Talbotille tuli pari huutoa. Kovin ovat muuttuneet vaikeiksi nämä kisat sitten ring-a-lingin aikojen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös