Biljoona on niin harvinainen määre meidän maailmankaikkeudessa, että harvoin törmää. Viimeksi muistan kun Luukkanen-Kilde kertoi että ufoja on vieraillut maapallolla jotain 4 biljoonaa vuotta ja nyt sitten kun jenkkikansalaisille annetaan joku tukipaketti pärjätäkseen vaikeiden aikojen yli, se oli jotain 2 biljoonaa dollaria.
Kilden moka on ilmiselvä kun on mokannut ämerikän biljoonan ja suomalaisten biljoonan. Toivon Ylen ja kumppanien osaavan tuon eron tehdä. Itsehän menin tässä ihan sekaisin aikoinaan kun aloin selvittää eroa.
Se jenkkijärjestelmä on yllättävää kyllä loogisempi ja se on ehkä ainoa mitä sieltä voitaisiin meille kopioida näissä mittäyksikköasioissa.
Ja nyt kun vähän wikiä selasin asian tiimoilta niin siellähän oli mun oma suosikkiluku biljardikin, joskin sanottiin ettei ole yleisessä levityksessä.
Miljoonassa kuusi nollaa: 1 000 000
Biljoonassa kaksitoista: 1 000 000 000 000
Triljoona: 1 000 000 000 000 000 000 (18 nollaa) jne, aina tulee kuusi nollaa lisää.
Mutta kun me täällä ollaan keksitty ihme miljardeja jollaista ei kaikki tiedä ja se sekoittaa tuon loogisen etenemisen.
Tuo 12-nolla biljoona on kumminkin niin iso luku, että meidän monet monet tuntemat asiat ei yllä noihin sfääreihin. Googlasin ja laiskasti ekasta hausta katsoin, että atomeja maailmankaikkeudessa olisi kumminkin 1 ja 80 nollaa perässä. Mutta eihän tuota nyt voi muutenkaan tajuta kun eihän noita oikein pysty paljaalla silmällä edes näkee. Sitten kun puhutaan vaikka galakseista niin budjetti pyörii ihan vaan jossain ehkä muutama sata miljardia kappaletta.
E: Okei lisään, luulen, että tuo 200 miljardia galaksia käsittää havaitsemamme avaruuden tästä aikaikkunasta, mutta sen takanahan voimme ajatella vaikka homman jatkuvan samanlaisena ja varmaan päästäisiin pian tuohon maagiseen biljoonankin rajaan. Tai jos äärettömyyksiin mennään niin ei näillä luvuilla tee enää mitään ja ne voitais polttaa roviolla pakanallisena.