Huhtasaari oli ehdokkaista toinen, joka uskalsi sanoa Venäjää uhaksi, ja ainoa joka ei halua korkeisiin sotilasvirkoihin Venäjän kansalaisia, haluaa panostaa Suomen puolustukseen, ja on muutenkin näyttänyt aktiivisesti halua kehittää itseään Suomen puolustusta koskevissa kysymyksissä. Torvalds taas on ollut yli nelikymppiseksi taistolainen ja Nato-kanta on vaihtunut juuri ennen vaaleja. Mitään kompetenssia Torvaldsilla ei ole puolustusvoimien ylipäälliköksi yhtään sen enempää kuin Huhtasaarellakaan. Torvaldsin esiintyminenkin on porukan heikointa yhdessä Kyllösen kanssa. Muutaman ulkoaopetellun fraasin vaivainen toistelu ja yhtäkkiä tapahtunut "herääminen" ei ainakaan minussa herätä luottamusta. Jos johonkin muuhun ehdokkaaseen pitäisi Torvaldsia verrata, olisi se Väyrynen. Kaksi itserakasta opportunistia, joilla on historiaa itänaapurissa kulkemisesta, sekä kannat jotka muodostuvat sen mukaan mitä niillä itselle saavutetaan.
HUhtasaaren turpo-osaaminen on luokkaa "maamiinat takaisin" (tarkoittaen toki jalkaväkimiinoja). Puolustusvoimien ja turvallisuuden kehittäminen on muutakin kuin höpisemistä "maamiinoista" ja samalla Suomen eriyttämistä läntisestä yhteisöstä, tarjoamatta mitään tilalle. Huhtasaaren puheet EU-erosta ovat juuri tätä, Suomen erottamista lännestä, mutta samalla hän on myös NATO:on liittymistä vastaan, joten hän ei halua tarjota mitään konkreettista tilalle. Ja ei, en itsekään pidä EU:ta minään optimaalisena turpo-ratkaisuna, mutta jos Suomi eroaisi EU:sta liittymättä NATO:on olisi Suomen asema monin verroin heikompi - paluu YYA-aikakaudelle ja juuri sitä mitä Venäjä haluaa, jäsenmaiden eroa EU:sta ja sen myötä EU:n hidasta hajoamista.
Vaikka EU:n on kaukana optimaalisesta ratkaisusta, vaikka siinä on todella paljon korjattavaa, Suomen on parempi olla EU:ssa kuin olla yksin ja kuulua Moskovan silmissä entistä enemmän samaan viiteryhmään Valko-Venäjän kanssa. Sitäkö me haluamme?
Mikäli Huhtasaaren kanta olisi EU-ero mutta liittyminen NATO:on, hänen puheilla olisi verrattomasti enemmän painoarvoa, häntä voisi pitää näiltä osin pätevänä ehdokkaana presidenttikisassa, (vaikka muuten arvonsa ovatkin sellaisia, etten häntä voisi äänestää). Mutta nyt hän ja kaltaisensa ovat voima, joka heikentää Suomen asemaa. Näihin "kaltaisiinsa" kuuluvat erinäiset opportunistit ja suomettuneet, kuten Väyrynen (ja osin Vanhanenkin), jotka tekojen tahi retoriikan kautta käyttävät kieltä, jota kautta Euroopan venäjämieliset ryhmät käyttävät.
Roman Skaskiw'n kirjoituksessa "
Nine Lessons of Russian Propaganda" käydään läpi (lyhyelti) venäläispropagandaa, osa niistä on toimia, jotka kohdistetaan ulkomaihin ja joita on kohdennettu Suomeen, ja joiden toistoon suomalaisia poliitikkoja ja päättäjiä on langennut:
Nine Lessons of Russian Propaganda | Small Wars Journal