Keskustelua Mestiksen tulevaisuudesta

  • 16 421
  • 117

Afan

Jäsen
Hartiapankki kirjoitti:
Luulen, että tämänhetkinen sarjajärjestelmäsotku aiheuttaa myös painetta avittaa esim. RoKin sarjanousua kabinetin kautta. On se sitten moraalisesti väärin tai ei.

Tässä on lisäksi se surkuhupaisa puoli, että jos Haukkojen lisäksi FPS ja Salamat lyövät pillit pussiin, kaikki karsintasarjan joukkueet mahtuvat ensi kaudeksi Mestikseen. Siinä tilanteessa ei tarvittaisi kuin yksi nousija, joka ei ottaisikaan Mestis-paikkaa vastaan, ja hups, RoKi olisi Suomi-sarjan pudotuspelien parhaana tippujana oikeutettu Mestis-paikkaan.

Mutta toivotaan, että FPS ja Salamat jatkavat.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
cock kirjoitti:
Kerrotko lisää meille KooKoon maksuvaikeuksista. Tuo tieto tuli kyllä nyt täysin puskista. Kouvolassa on julkisuudessa kerrottu, että KooKoo on tällä hetkellä täysin velaton seura, mikä on harvinaista tämän päivän mestiskiekkoilussa. Kouvolan Kiekko ry:n viimeiset velat maksettiin syksyllä 2005.

Näin varmasti onkin, enkä sanonut sanaakaan mistään maksuvaikeuksista! Oli tosi hieno veto KooKoo:lta viime vuonna ilmoittaa pyyhkeen heittämisestä; saatiin aikaan todellinen pelastusoperaatio ja edustuskiekon jatkuvuus Kouvolassa turvattiin... Mutta kuinka pitkäksi aikaa, se ei ole käsittääkseni Kouvolassakaan selvillä?

Ymmärtääkseni yksikään Mestis-seura ei tee voittoa ja monessa kaupungissa / kunnassa mennään aina seuraavaan kauteen vain sponsoreiden avokätisyyden ansiosta... Kyllä nuo Kummolan kommentit ällistyttävät; Kalella ei ole mitään ymmärrystä seurojen tilanteesta jos äijä ihan tosissaan toivoo RoKia Mestikseen => olis puolet porukoista seljällään jos tarttis Kaijjaani/Kokkola-linjan yläpuolelle matkustella monta kertaa kaudessa:D
 

zobrax

Jäsen
Suosikkijoukkue
EVU, Kiekko-Vantaa, TPS
Hartiapankki kirjoitti:
Ei kuitenkaan kannata vihjata taloudellisista vaikeuksista em. seurojen(kaan) kohdalla, jos ne eivät perustu faktaan.
KooKoon lähellä ollut alasajo viime keväänähän perustui aivan muihin seikkoihin kuin taloudellisiin

Eikö Kookoon alasajo ollut nimenomaan taloudellisten syiden takia lähellä? Kouvolassahan järjestettiin kausikorttien myyntikampanja, että saatiin rahaa kasaan. Vai muistanko väärin?


Salama15 kirjoitti:
Ymmärtääkseni yksikään Mestis-seura ei tee voittoa ja monessa kaupungissa / kunnassa mennään aina seuraavaan kauteen vain sponsoreiden avokätisyyden ansiosta...

Minulla on sellainen kuva, että rekisteröidyt yhdistykset eivät saa tehdä varsinaista voittoa lainkaan. Ylijäämä "pitää" käyttää jatkossa toimintaan. Kenelle näitä voittoja käytännössä sitten maksettaisiin?

Surullista on tietysti se, että joillain Mestispaikkakunnilla toimintaa on pyöritetty (pitkäänkin) tappiollisena.
 

koukou

Jäsen
Suosikkijoukkue
KK
Salama15 kirjoitti:
Mutta kuinka pitkäksi aikaa, se ei ole käsittääkseni Kouvolassakaan selvillä?
Todennäköisesti niin kauaksi aikaa, kuin mestistä vain pelataan. Näin olen ymmärtänyt johtokunnan puheista ja seuran jatkuvuus ei ole vaakalaudalla edes T.Johanssonin mielessä enää.
Eiköhän viime kaudesta opittu jo se, että jatkajia löytyy aina, jos sen hetkinen vetoporukka on loppuun palanut, että seuraa ei lopeteta..
Ja mitä ilmeisemmin KooKoon tämä kausi jää voitolliseksi, korjatkaa toki jos olen väärässä. Katsojatuloja kun ei laskettu tulobudjettiin ennen kauden alkua ollenkaan niin jokainen playoff peli on vielä lisäextraa kassaan.

edit. Zobrax jatko nimenomaan ei ollut rahasta kiinni. Vaan johdon turhautumisesta nykyiseen sarjajärjestelmään yms.
Kausikorttikampanja järjestettiin siksi, että uusi johtokunta joutui aloittamaan tyhjästä ja kampanjalla varmistivat mahdollisuudet toimia seuraavalla kaudella.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
mapsu kirjoitti:
Kummola totesi puhelimitse pätkässä, ettei olisi kovinkaan huolissaan tilanteesta. Eli hän ei lähtisi vielä panikoimaan. Kuulosti jotenkin pelottavalta, kun vaikutti siltä ettei asia hetkauttaisi häntä todella suuresti...
Haukkojen lisäksi kolme muuta seuraa kuulemma harkitsee jatkoa, ja siihen Kummola totesi vaan jotain tyyliin "Uusia seuroja nousee Suomi-sarjasta mukaan.." Ja lisäksi hän totesi, että Haukat olisi tippunut, vaikka olisikin karsintoja lähtenyt pelaamaan.

Olen luullut kohta 40 vuotta lätkatsomoissa istuneena olevani siellä aina jännittämässä,että kuka sen pelin voittaa.
Kale voisikin rikastua vaikka veikkauksen taitopeleillä,kun on niin tietäväinen.Peleistä. joita ei pelata on helppo antaa veikkausvihjeitä.
Minä puolestani ehdotan Formulakauden peruuttamista, kun Räkä tai Ruusperi kumminkin voittavat.
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
zobrax kirjoitti:
Eikö Kookoon alasajo ollut nimenomaan taloudellisten syiden takia lähellä? Kouvolassahan järjestettiin kausikorttien myyntikampanja, että saatiin rahaa kasaan. Vai muistanko väärin?

KooKoon alasajon syynä ei suinkaan ollut KooKoon taloudelliset vaikeudet. Silloinen johtokunta katsoi kuitenkin siinä vaiheessa, että nykymuotoisessa mestiksessä ei olisi ollut enää järkevää jatkaa toimintaa. Kyllähän tuo oli suurelta osin protesti myös Suomen jääkiekkopäättäjiä kohtaan. KooKoohan oli yksi seuroista, joka ehdotti jonkinlaista välisarjaa liigan ja mestiksen välille, koska tuote ei liigan alapuolella tällä hetkellä enää kiinnosta riittävästi. No tuolle ehdotuksella taidettiin lähinnä naureskella päättäjien taholta. KooKoon puheenjohtaja Timo Johansson itse kertoi, että KooKoo maksaa kaikki velkansa vuoden 2005 loppuun mennessä ja keskittyy jatkossa ainoastaan juniorikiekkoiluun. Osittain tuossa taisi olla syynä turhautuminen nykyjärjestelmää kohtaan ja totaalinen väsyminen toimintaan. Onneksi Kouvolasta löytyi uusia innokkaita henkilöitä johtakuntaan ja näin homma sai jatkoa.

Kouvolassahan uuden johtokunnan myötä hommaa hieman eriytetiin edustuskiekkoilun ja junioritoiminnan osalta.
Vanha emäseura Kouvolan Kiekko Ry vastaa nyt B-junioreista ja nuoremmista junioreista kun taas uusi yhdistys Kouvolan Edustuskiekko ry vastaa edustusjoukkueesta ja A-junioreista. Kausikorttikampanja järjestettiin, koska uusi johtokunta joutui aloittamaan nollilta varainhankinnan.

Kouvolassa tilanne on nyt jopa loistava. Kyllä täällä mestistä pelataan niin kauan kuin sarja ylipäätään on pystyssä ellei sitten vahingossa nousta liigaan tai pudota Suomisarjaan.
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Onhan tuolla jokunen Oy:kin joukossa, vai onko niin, että seura on ry. ja taustalla toimii Oy??

Mutta siitä kai olemme kaikki samaa mieltä, että homma ei toimi pitkään tällä systeemillä?!! Mestikseen pitää saada kilpailua todellisesta palkinnosta tavalla tai toisella...
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Salama15 kirjoitti:
Näin varmasti onkin, enkä sanonut sanaakaan mistään maksuvaikeuksista! Oli tosi hieno veto KooKoo:lta viime vuonna ilmoittaa pyyhkeen heittämisestä; saatiin aikaan todellinen pelastusoperaatio ja edustuskiekon jatkuvuus Kouvolassa turvattiin... Mutta kuinka pitkäksi aikaa, se ei ole käsittääkseni Kouvolassakaan selvillä?

Niin, et kirjoittanut KooKoon kohdalla maksuvaikeuksista vaan taloudellisista vaikeuksista. Ymmärtääkseni KooKoolla ei ole tällä hetkellä mitään taloudellisia vaikeuksia. Toki eihän varmaan millään mestisjoukkueella ole koskaan liikaa rahaa, mutta Kouvolassa ei ole ainakaan tiedossa, että KooKoo olisi jättänyt jotain velvoitteita maksamatta. Kouvolaan on suunnitteilla uusi haroitushalli ja jopa tämän hallin kustannuksiin on Kouvolan Kiekko ry lupautunut joltakin osin osallistumaan. Jos KooKoo olisi taloudellisissa vaikeuksissa niin ei kai herran tähden seura lähtisi osallistumaan kaupungin omistaman harjoitushallin kustannuksiin.

Salama15 kirjoitti:
...no ne kaksi muuta löytynevät joukosta Hermes, KooKoo ja Jokipojat? Tämä ei tietty tarkoita sitä, että ovat lopettamassa, mutta taloudellisissa vaikeuksissa kuitenkin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
cock kirjoitti:
KooKoon alasajon syynä ei suinkaan ollut KooKoon taloudelliset vaikeudet. Silloinen johtokunta katsoi kuitenkin siinä vaiheessa, että nykymuotoisessa mestiksessä ei olisi ollut enää järkevää jatkaa toimintaa.

Osittain totta, mutta kyllähän taloudelliset syyt KooKoonkin silloisen ratkaisun taustalta löytyivät. Akuuttia hätää KooKoolla ei taloudellisesti ollut, mutta kurssi oli pakko saada käännetyksi. Vanhaa velkaa oli, eikä silloisella kulurakenteella sitä oltaisi saatu hoidettua. Rahan hankkimiseksi jouduttiin tekemään mieletön määrä duunia, kun valtaosa tuloista piti hankkia sponsoreilta.

Jos Kouvolassa oltaisiin jatkettu entiseen malliin, olisi taakkana vielä vanhat velat ja toiminnan pyörittämiseen olisi luultavasti jouduttu laittamaan johtohenkilöiden omia rahoja/takauksia. Siihen ei haluttu lähteä, mikä on etenkin näin jälkikäteen katsottuna oikeinkin ymmärrettävää. Kuten tämän kevään tapahtumista voi huomata, monen muun seuran olisi pitänyt uskaltaa tehdä kipeä päätös jo ennen KooKoota.


cock kirjoitti:
Kouvolassa tilanne on nyt jopa loistava.

Ehkä parhaimpia Mestiksessä, mutta tuskinpa sentään loistava. Toimintaedellytykset nykymuotoisessa Mestiksessä ovat likipitäen mahdottomat kaikille seuroille. Sarja on kallistunut koko ajan, mutta tulopuoli junnaa paikoillaan. Käsittääkseni pelastusoperaatioon ryhtyneet sankarimme ovatkin joutuneet tekemään panostuksia KooKoon hyväksi.


Monesta vaikeasta paikasta KooKoon kuiville ohjaillut Timo Johansson ei muuten enää toimi Kouvolan Kiekko -65 ry:n puheenjohtajana, vaan siirtyi elämässään eteenpäin (ilmeisesti Aasiaan?) suunnitelmien mukaisesti. Uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Jyrki Appelgren.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
cock kirjoitti:
Jos KooKoo olisi taloudellisissa vaikeuksissa niin ei kai herran tähden seura lähtisi osallistumaan kaupungin omistaman harjoitushallin kustannuksiin.

OK, OK, (KooKoo;-), uskotaan uskotaan, rahaa on niin, että ranteita pakottaa;-)

Tämä taas jälleen kerran osoittaa, että nämä (tällä kertaa KooKoon junnuporukan lähipiiriin kuuluvalta henkilöltä kuulemani) "varmat tiedot" lienevätkin vain paikallista katkeraa spekuleeraamista...
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
mapsu kirjoitti:
Kummola totesi puhelimitse pätkässä, ettei olisi kovinkaan huolissaan tilanteesta. Eli hän ei lähtisi vielä panikoimaan. Kuulosti jotenkin pelottavalta, kun vaikutti siltä ettei asia hetkauttaisi häntä todella suuresti...
Haukkojen lisäksi kolme muuta seuraa kuulemma harkitsee jatkoa, ja siihen Kummola totesi vaan jotain tyyliin "Uusia seuroja nousee Suomi-sarjasta mukaan.."

Ja Kummola on myös varma, että nämä uudet seurat pystyvät luomaan itselleen sellaiset olosuhteet, että putiikki pysyy Mestiksessä pystyssä kauemmin kuin pari vuotta? Enpä olisi ihan varma, koska siihen ei nykyisetkään seurat tunnu pystyvän kuin hädin tuskin jos ollenkaan. Ja tämä tippaakaan potentiaalisia tulokkaita aliarvioimatta...
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Salama15 kirjoitti:
OK, OK, (KooKoo;-), uskotaan uskotaan, rahaa on niin, että ranteita pakottaa;-)

Tämä taas jälleen kerran osoittaa, että nämä (tällä kertaa KooKoon junnuporukan lähipiiriin kuuluvalta henkilöltä kuulemani) "varmat tiedot" lienevätkin vain paikallista katkeraa spekuleeraamista...

En ole missään kertonut, että KooKoolla olisi liikaa rahaa käytettävissä, kuten alla olevasta lainauksesta voit todeta.
Mutta et voi olla tosissasi, että olet saanut tietosi KooKoon taloudellista vaikeuksista joltain KooKoon junnuporukan lähipiiriin kuuluvalta henkilöltä ja sen jälkeen vedät johtopäätökseksi, että KooKoo olisi yksi näistä vaikeuksista olevista seuroista.

Kuten kirjoitin aikaisemmin KooKoon edustuskiekkoilua pyörittää nykyään Kouvolan Edustuskiekko ry ja tuskin jollain junnujoukkueen huoltajalla on mitään tietoa kyseisen yhdistyksen taloudellisesta tilanteesta.

Mutta tästä sen enempää. Odotamme mielenkiinnolla nähdäänkö KooKoota enää ensi kaudella mestiksessä vai löytyy oikeaa tietoa junnujoukkueen huoltajalta :)

cock kirjoitti:
Toki eihän varmaan millään mestisjoukkueella ole koskaan liikaa rahaa, mutta Kouvolassa ei ole ainakaan tiedossa, että KooKoo olisi jättänyt jotain velvoitteita maksamatta.
 

mapsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Charlie Horse kirjoitti:
Ja Kummola on myös varma, että nämä uudet seurat pystyvät luomaan itselleen sellaiset olosuhteet, että putiikki pysyy Mestiksessä pystyssä kauemmin kuin pari vuotta? Enpä olisi ihan varma, koska siihen ei nykyisetkään seurat tunnu pystyvän kuin hädin tuskin jos ollenkaan. Ja tämä tippaakaan potentiaalisia tulokkaita aliarvioimatta...

No joo kyllä aika monet jutut mietityttää ton Kummolan suhteen. Ihmeellinen asenne sillä. Tuntuu, että Mestis-seurojen työmyyrät ja fanit puhuis Kummolan kanssa jostain täysin eri asioista. Sen verran erilaiset on tunnelmat näissä "leireissä".
Seurat ja fanit ovat hätää kärsimässä ja monessa paikassa joudutaan pelkäämään, kuinka oman seuran käy... Kummola sen sijaan istuu pullakahvilla ja tuntuu luulevan, että ei oo mitään hätää. Tuleehan niitä uusia seuroja joo!

Voihan tietty olla, että Kalervokin tajuu tilanteen paskuuden, mutta haluaa vaan jostain syystä vähätellä näitä ongelmia. Täytyy kyllä olla aika syvällä päässä pulla jumissa, jos luulee että tää homma voi jatkua tätä rataa.
 

osh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Salamat
Esitän muutaman kysyvän ajatuksen Mestiksen jakamisesta kahteen lohkoon:

- Minkä takia maassa pitäisi olla kaksi päällekkäistä valtakunnallista sarjaa? Vain toisessa ratkaistaan valtakunnan mestari. Kysymys näyttää tulleen mielekkääksi, kun varat eivät näytä riittävän päällekkäisyyteen.
- Onko Mestiksen olemassaolon perimmäinen tarkoitus olla korvike SM-liiga vai olla kasvupohja A-junioreista uloskasvaneille pelaajille?
- SM-liiga ehdokkaat voidaan seuloa monella muullakin tavalla.
- Kestävän divisioona-jaon pohjaksi kelpaavaa köyhät-rikkaat seurat -jakoa ei ole, vaan raja on kuin lumeen piirretty.
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
osh kirjoitti:
- Minkä takia maassa pitäisi olla kaksi päällekkäistä valtakunnallista sarjaa? Vain toisessa ratkaistaan valtakunnan mestari. Kysymys näyttää tulleen mielekkääksi, kun varat eivät näytä riittävän päällekkäisyyteen.

Onhan lähes kaikissa lajeissa Suomessakin ainakin kaksi ylintä sarjaporrasta valtakunnallisia sarjoja. Monista muista maista löytyy huomattavasti useammaltakin sarjaportaalta valtakunnallisia sarjoja.

Mitä itse esittäisit mestiksen tilalle. Pitäisikö sarja mielestäsi kuopata ja siirtää kaikki nykyiset mestisjoukkueet Suomisarjaan. Silloinhan sarja ei olisi valtakunnallinen. Vai pitäisikö mestis ja suomisarja yhdistää ja ottaa muutama joukkue II-divaristakin ja jakaa sarja vaikka neljään lohkoon. Kaakkois-Suomen (Kymi-Savo-Karjala) lohko voisi olla: KooKoo, Jukurit, HeKi, Ketterä, Titaanit, SaPKo, KuPu ja PePo.

Olisi siis neljä eri Suomisarjan lohkoa jossa jokaisessa pelaisi kahdeksan joukkkuetta. Näin sarjassa olisi yhteensä 32 joukkuetta. Olisi varmaan Kouvolassakin tupa täynnä paikallisottelussa KooKoo-KuPu :)
 

PJx

Jäsen
Pessimistinä väittäisin, ettei mikään pelasta nykymuotoista Mestistä. Liigaseuroilta ei löydy riittävästi avarakatseisuutta oman edun tunnistamiseksi. Kun nykymuotoinen Mestis häviää, häviää myös aivan liian monta puoli-ammattilaista kiekkoyhteisöstä. Ensiapuna pari seuraa saatetaan pelastaa liigaan, mutta sekin vain kärjistää liigan sisäisiä ongelmia.

Kun pelaajatarjonta vähenee puoli-ammattilaisten lopettaessa/siirtyessä harrastelijoiksi, katoaa samalla aikamoinen määrä pelaajia markkinoilta. Se johtaa tarjonnan puutteeseen ja pelaajapalkkioiden nostamispaineeseen (ainakin hinta/laatu-suhde huononee). Se taas johtaa liigan tasoerojen repeämiseen. Kun tämä tiedostetaan sikariportaassa, ovat korjaavat toimenpiteet jo mahdottomia.

No veikkaisin, että tämä johtaa syvään jakoon liigan kärjen ja tyven välille. Se taas johtaa siihen, että osalta liiga-joukkueista loppuvat toimintaedellytykset. Pitemmällä aikavälillä tämä luo edellytykset uudelle ”Mestikselle”, mutta onko kiekko menettänyt siihen mennessä vetonsa liian suuressa osassa maata?

Toivottavasti olen väärässä. Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen suuntaan, että toimintaedellytykset Mestis-seuroille muuttuisivat siedettäviksi tai että Liigan tyven toimintaedellytykset olisivat vastaisuudessa riittävät.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Tänään Kainuun Radio kertoi että Hokki jatkaa mestiksessä myös ensi kaudella ,Talous on tiukalla mutta pärjätään, OP Hakkarainen oli näin kertonut.

Jos ajatellaan että Titaanit ja Roki tulisi joukkoon mukaan niin pakkohan olisi silloin ajatella sitä lohkojakoa jo matkakustannukset alkaisivat nousta aika suureksi, eli jotain on pakko pikku hiljaa liiton keksittävä, Roki tulee mukaan vuoden sisällä.
Jos nyt Kajaani on kaukana etelän joukkueista entäs sitten Rovaniemi sinne on vielä aika huikonen tästä Kainuustakin ,eikä Kotkakaan ihan keskisuomesta löydy.
Aikalailla amatööri sarja kuiten vielä kyseessä.
Ei siinä ainakaaan kulut pienene.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Tamminen ehdotti aloittaessaan Sportin peräsimessä, että pelipäiviä tulisi tarkistaa. Ehdotus meni aika pitkälle niin, että Tammisen mielestä viikonloppuina tulisi pelata tuplapelit esim. Sport etelässä ja viikko pyhitettäisiin enemmän tai vähemmän harjoittelulle. Siis matkakustannukset vähenesivät (majoituskustannukset nousisivat) ja viikolla pelaajille olisi parempi mahdollisuus käydä töissä ja koulussa.

Ei välttämättä täysin kuolleena syntynyt ajatus.

Mestis-seurat voivat liki kaikki huonosti tai enintään tyydyttävästi. Kädestä suuhun mentaliteetti lienee kaikilla. Osalla on mahdollisuus tulokseen, suurimmalla osalla ei.

Tulevaisuus näyttää vaikealta. Jotenkin itsellä on nyt semmoinen kutina, että tulevaisuudessa se oikea malli löydetään ja se pelastaa suomalaisen jääkiekon. Ja kyllä viittaan tuohon mahdolliseen 10+10-malliin tai sen jonkinlaiseen muunnokseen.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Taas yksi "varma tieto"; Salamoilla kassa maksettu kuntoon ja ens kaudelle pari isoa sponsoridiiliä taskussa => mahdottoman hieno juttu kirkkonummelaisen junnukiekkoilun kannalta, että esikuvat säilyy lähellä (siis jo homma tosiaankin on näin)!!

Eli Salamat jatkaa mestiksessä myös ensi kaudella! Tai sitten ei, tai siis juu, tai... tai no katsotaan vasta ens elokuussa keitä siellä "viivalla" on => eihän täällä uskalla sanoa yhtään mitään kun joku vetää heti herneet nenään;-)
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
mendieta kirjoitti:
Tamminen ehdotti aloittaessaan Sportin peräsimessä, että pelipäiviä tulisi tarkistaa. Ehdotus meni aika pitkälle niin, että Tammisen mielestä viikonloppuina tulisi pelata tuplapelit esim. Sport etelässä ja viikko pyhitettäisiin enemmän tai vähemmän harjoittelulle. Siis matkakustannukset vähenesivät (majoituskustannukset nousisivat) ja viikolla pelaajille olisi parempi mahdollisuus käydä töissä ja koulussa.

Ei välttämättä täysin kuolleena syntynyt ajatus.
Iso osa Suomen pääsarjoista toimii jo näin. Esim jääpallossa Porin Narukerällä on aina joko vieraspeliviikonloppu (pelit esim. Oulussa ja Kemissä tai Lappeessa ja Porvoossa) sekä kotipeliviikonloppu. On erittäin outoa miksi Mestis koettaa taistella tätä vastaan. Joukkueiden kulut eivät välttämättä laske tai kasva, koska majoituskin on kallista mutta tässä voisi jääkiekkoliitto yrittää toimia ja tehdä sponsoridiilin jonkun hotelliketjun kanssa ja saada vastineeksi halvempaa majoitusta.

Ainakin Porissa suuri osa noiden joukkueiden (jääpallo, kaukis yms.) katsojatuloista tulee kausikorteista. Mikä on Mestiksen kausikorttimyynnin tilanne, onko otteluissa kausikorteilla isompi osa kuin kertalipuilla? Järkihintaisen kausikortin voisi moni ostaa "kannatuksen vuoksi" vaikkei joka peliin pääsisikään. Eikös ainakin KooKoolla ollut näin, kun seura myi pirusti kausikortteja tälle kaudelle.
 

Salama44

Jäsen
Salama15 kirjoitti:
Taas yksi "varma tieto"; Salamoilla kassa maksettu kuntoon ja ens kaudelle pari isoa sponsoridiiliä taskussa => mahdottoman hieno juttu kirkkonummelaisen junnukiekkoilun kannalta, että esikuvat säilyy lähellä (siis jo homma tosiaankin on näin)!!

Eli Salamat jatkaa mestiksessä myös ensi kaudella! Tai sitten ei, tai siis juu, tai... tai no katsotaan vasta ens elokuussa keitä siellä "viivalla" on => eihän täällä uskalla sanoa yhtään mitään kun joku vetää heti herneet nenään;-)
Mikä varma tieto tuo on? Ei edes politiikko voi ilmaista asiaa noin epäselvästi.
onpas, eipäs, juupas, katsotaan myöhemmin... Itse kuulin, että pelaajasopimuksia ei ole vielä tehty yhtään ensi kautta varten.Toivotaan kuitenkin parasta. Onhan nämä pudotuspelit jo osittain pelastaneet kauden.
Sport on joutunut paljon ahtaammalle kuin etukäteen olisi voinut odottaa.

Kyllä Salamoilla on tehostamisen paikka organisatioissa niin kuin on ilmeisesti myös alettu tekemään. Tämän lisäksi muutamalla uudella lisäsäsponsorilla talouden tilanteen pitäisi parantua. Ei voi olla totta että puolta suuremmalla budjetilla ollaan yhtä suurissa vaikeuksissa kuin mitä Haukat. Ei kustannukset voi Kirkkonummella olla niin paljon suuremmat.
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Salama44 kirjoitti:
Ei edes politiikko voi ilmaista asiaa noin epäselvästi.

Kiitos palautteesta, olen otettu!! ;-)

Nyt tosiaan näyttää siltä, että ens kauden Mestiksen joukkueiden määrää ja nimiä saadaan odotella huomattavasti pidempään kuin karsintojen loppumiseen. Näitä "tietoja" tulee hiukan sieltä & täältä ja joku kumoaa ne saman tien, eli mihinkään ei voi täysin luottaa (paitsi Kepuun, se pettää aina)!

Salamat jatkavat siis valitsemallaan tiellä koskien noita soppareita; pöytä puhtaana kesätreeneihin, jonkun sorttinen try-out pystyyn ja vasta elokuussa nimiä papereihin...
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Niin ja tänäänhän pidetään Forssassa kokousta ja mahd.tiedotustilaisuus => kuka vaan tietoa sieltä päin saa, laittakaahan tulemaan!!
 

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Pitkä ja piinaava päivä takana. Aurinko nousi, aurinko laski, Palloseura jatkaa Mestiksessä.

Tänä iltana ei tullut pakkeja.

TORILLA TAVATAAN!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös