Keskustelua Marvel-universumin elokuvista ja tv-sarjoista (Marvel Cinematic Universe, X-Men jne.)

  • 219 393
  • 1 161

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Taitaa Agentit olla Suomessa Viasatin tarjonnassa? Tai ehkä se on vaan sopimuskysymys missä näytetään. Toinen kausi pääsi yllättämään itseni positiivisesti, kun ekan kauden jälkeen pitkään mietin jaksanko edes jatkaa sarjan katselua. Koko toinen kausi tuli lopulta katseltua muutamassa päivässä, kun ekalla kaudella tuli lähinnä seurattua sarjaa sivusilmällä muun toiminnan ohessa.

Ah, jos sarja on päätynyt Viasatille silloin lienee turha toivoa, että NetFlixiin sarjaa saisi reaaliajassa, kuten Agent Carteria.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Daredeviliä en ole katsonut yhtään mutta ilmeisesti tämä Jessica Jones jotenkin liittyy Daredeviliin tai toisinpäin? Jossain oli maininta että sarjojen tarinoissa on vaikutuksia toisiinsa. Joka tapauksessa, kolme jaksoa olen Jessica Jonesia katsonut ja vaikka kuvaus on synkkää niin pitää otteessaan. En kovinkaan paljon spoilaa mutta tuo kolmen henkilön mielenkiintoiset suhdekoukerot tuottaa varmaankin mielenkiintoisia tapahtumia kunhan sarja etenee. Vielä kymmenen jaksoa jäljellä ja mieli vetää takaisin sarjan pariin mutta ei voi telkkaria omia koko päiväksi.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Samoin kolme jaksoa minullakin vasta takana, mutta Jessica Jones vakuuttaa. Kilgrave on juuri niin pelottava pahis kuin odottaa saattoikin.

Daredeviliä en ole katsonut yhtään mutta ilmeisesti tämä Jessica Jones jotenkin liittyy Daredeviliin tai toisinpäin? Jossain oli maininta että sarjojen tarinoissa on vaikutuksia toisiinsa.
En tiedä kuinka paljon nämä jo julkaistut sarjat toisiinsa liittyvät (väittäisin että erittäin löyhästi), mutta tulossa on sarja, jossa nämä omissa sarjoissaan esitellyt sankarit lyöttäytyvät yhteen ja muodostavat tiimin. Sama kuvio siis kuin leffapuolella, missä Iron Man, Hulk, Thor ja Kapu esiteltiin ensin omissa leffoissaan ennen Avengers-tiimin kasaamista.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Daredeviliä en ole katsonut yhtään mutta ilmeisesti tämä Jessica Jones jotenkin liittyy Daredeviliin tai toisinpäin? Jossain oli maininta että sarjojen tarinoissa on vaikutuksia toisiinsa. Joka tapauksessa, kolme jaksoa olen Jessica Jonesia katsonut ja vaikka kuvaus on synkkää niin pitää otteessaan. En kovinkaan paljon spoilaa mutta tuo kolmen henkilön mielenkiintoiset suhdekoukerot tuottaa varmaankin mielenkiintoisia tapahtumia kunhan sarja etenee. Vielä kymmenen jaksoa jäljellä ja mieli vetää takaisin sarjan pariin mutta ei voi telkkaria omia koko päiväksi.

Vielä ei ole tullut vastaan mitään selviä viittauksia Daredeviliin hahmojen puolesta, tosin itsekkään en ole loppuun asti ehtinyt. Samalla Hell's Kitchenin alueellahan Jessica ja Daredevil käsittääkseni seikkailevat. Jessica Jones ja Luke Cage -sarjat lienevät sitten paljon lähempänä toisiaan kuin DD ja JJ, tosin eihän tuota tiedä, vaikka JJ esiintyisi jo Daredevilin toisella kaudella jossain määrin. Ja, kuten tuossa yllä jo sanottiinkin kaikki neljä NetFlixin MCU -sarjaa (DD, JJ, Luke Cage ja Iron Fist) ympätään vielä lopulta yhteen The Defenders -minisarjassa tai ainakin tämä oli alkuperäinen suunnitelma.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viisi Jessica Jones jaksoa katsottuna ja ei voi kuin antaa peukkua. Siistiä että Marvel jaksaa luottaa laadun voimaan ja palkata sarjoihinsa oikeat näyttelijät. Käsikirjoituskaan ei ole tuotettu teini-ikäiset tytöt ja pojat mielessä vaan selvästi aikuiseen makuun halutaan iskeä. Tekisi mieli katsoa kaikki jaksot putkeen, harmi että muu elämä haittaa ;-)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huh, todellakin näyttää ja vaikuttaa. Jotenkin on luottoa Russo Brothersiin sillä edellinen Captain America oli todella hyvä elokuva ja mielestäni yksi MCU:n parhaiten tasapainossa olevista leffoista. Osalle se ei tuntunut iskevän, mutta minusta hemmetin hyvä leffa. Jos tähän on saatu tiettyä samaa henkeä puhallettua, niin loistavaa.

T'Challakin näyttäytyi trailerissa. Spidermania ei vielä näytetty. Varmaan hahmoa pantataan aika viimeiseen saakka ja muutenkaan en usko, että on kovin isossa roolissa tässä.

Tämä tulee olemaan kyllä ensi vuoden kovin juttu elokuvien suhteen omalla kohdallani. Ellei sitten Doctor Strange vie valtikkaa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tämä tulee olemaan kyllä ensi vuoden kovin juttu elokuvien suhteen omalla kohdallani. Ellei sitten Doctor Strange vie valtikkaa.
Kova varmasti tulee olemaan. Itselläni kuitenkin Deadpool on ensi vuoden odotetuin leffa tässä vaiheessa. Vaikka se Foxin tuotantoa taitaakin olla.

Avengers kakkonenkin on minulta vielä katsomatta. Sekin pitää tässä saada hankittua jostain järkevään hintaan. Varmaankin ostan sitten joskus 3d blurayn siitäkin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kirjoitellaanpas muutama sananen tuosta Netflixin Marvel's Jessica Jonesista. Viime viikolla tuli katseltua loppuun.

Olihan tuossa sarjassa toki tuotantoarvot kohdallaan, hyvät näyttelijät pestattu ja tunnelmaan panostettu, mutta kokonaisuudessaan se päätyi pieneksi pettymykseksi kuitenkin. Tarina ei ihan lähtenyt liitoon. Sarjan alku ja loppupuoli oli parempaa, mutta siinä välillä vatvottiin ja odotutettiin liikaa ja mitenkään merkittävän taidokkaasti ei tarinaa ja sen hahmoja syvennetty kuitenkaan. No loppukliimaksikaan ei ihan täyttänyt odotuksia, pedattiin kyllä aika paljon. Eli ei tämä mikään Daredevil tosiaankaan ollut ja kyseinen sarja onnistui kaikilla osa-alueilla paremmin ja tempaisi mukaansa. Toki se oli huomattavasti toimintapainotteisempi kuin tämä ja ehkä itse kuitenkin jonkinlaista räjähtävää toimintaa tyylikkäällä otteella odotan enemmän kun aiheena on Marvelin jutut. Siihen nähden tässä oli aika minimalistisesti sitä puolta. Muutama fyysinen vääntö kyllä varsin hienosti toteutettu. Toki tässä oli psykologiselle jännitykselle varattu se suurin tila, mutta sitäkään ei ihan joka jaksossa saatu vietyä todella hyytäviin sfääreihin.

Lisäksi odotin huomattavasti enemmän kytköksiä muuhun universumiin, varsinkin juuri Daredeviliin. Siihen tämä ei oikeastaan linkittynyt kunnolla kuin ihan lopussa ja sekin aika pintapuolista loppujen lopuksi. Kun nyt kuitenkin asiat tapahtuu ihan samoilla huudeilla, niin luulisi, että tiet ja tapahtumat risteäisi enemmänkin. Näin ei ollut ja tuntui, että huideltiin aika eri maailmoissa. MCU:n isompiin eventteihin nyt viitattiin sivulauseissa kuten Daredevilissä myös. Ne on hauskoja detaljeja, mutta aika pintapuolista kuitenkin. Luulisi jos kerran diili on Marvelin kanssa, että voisi enemmänkin mainita asioita suoraan esim. Avengersien nimet, eikä puhua viitteellisesti? Ilm. diilissä on jotain ehtoja kun nämä Netflixin sarjat tapahtuu jotenkin aika omassa kuplassaan. Se on harmi, sillä itse haluaisin kyllä esim. Daredevilin nähdä isommissakin kuvioissa, koska hahmossa on kaikki ne ainekset, että voisi toimia muiden hahmojen rinnalla.

Mutta summattuna, ei nyt ihan tajuntaa räjäyttänyt tämä Jessica Jones ja jotain odotin enemmän ja en sitä ihan siitä saanut. Huonosta sarjasta ei tokikaan puhuta ja toihan tämä ihan erilaista kuvakulmaa koko Marvelin universumiin ja varmasti monelle voi toimia ihan täysillä, jotka ei niin lämpene esim. elokuville ja niiden kepeämmille tunnelmille, huulenheitolle ja toiminnalle. Tässä nyt käsiteltiin aika kipeitäkin aiheita, hässiittiin Marvel-aihepiiriin nähden aika ronskisti ja myös verta ja ruumiinosia esiteltiin ihan toiseen malliin.

Muutama ihan kiehtova lanka jäi toki auki ja kaipa tällekin voi odotella jatkoa tulevaksi. Enemmän kyllä kiinnostaa Daredevilin toinen kausi.
 
Viimeksi muokattu:

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
JJ täällä myös katsottu. Alla pohdintaa. Joukossa jotain spoilereita.
Katsoin siis Jessica Jonesin loppuun. Ei tosiaan päässyt Daredevilin tasolle, mutta ihan hyvä sarja. Kilgravea rakennettiin alkusarjasta huolella ja hahmo oli parhaimmillaan hyytävä, mutta jotenkin loppua kohti valjuuntui. Ilmeisesti oli tarkoitus kuvata Kilgrave jotenkin todellisuudesta vieraantuneena, mutta homma jäi mielestäni vähän epäselväksi. Kuitenkin Kilgrave voimineen oli mahtava pahis. Sitä jäi miettimään, että noinkohan itse kustakin tulisi täydellisen tunteeton psykopaatti, jos pystyisi lapsesta asti hallitsemaan täysin kaikkia ympärillään. jessican ja Luken kasuaali suhtautuminen supervoimiinsa oli myös hauska ja vähän erilainen lähestymistapa. Yksi sarjan parhaita hetkiä oli kun Jessica kysyi Lukelta:

"Where did you get your powers?"
"Experiment. You?"
"Accident."

Ja se oli siinä. Ei mitään kolmen jakson syntytarinoita turhanpäiten. Toki Jessican voimien syntyä vähän valotettiin myöhemmin ja ilmeisesti siihen tullaan syventymään Luke Cagen sarjassa tai sitten JJ:n mahdollisella jatkokaudella.

Muutama juttu, mitkä minua häiritsivät:
1. Miksi Daredeviliin ei viitattu sarjassa kertaakaan (ennen päätösjaksoa)? Oletan, että JJ tapahtuu joko yhtä aikaa DD:n kanssa tai melko heti sen jälkeen. Luulisi miehen olevan aika taajaan uutisissa tai ainakin tulevan puheeksi, kun supersankareita muuten sivutaan. Melkein tuntui välttelyltä. Luulisi Kilgraveakin kiinnostaneen saada punainen paholainen valtaansa.
2. Miksi Jessica yhtäkkiä muuttui immuuniksi Kilgraven (voimistetuillekin) käskyille Revan tapettuaan? Mitään selitystä ei annettu. Nyt vaan kävi näin...
3. Loppuohtauksessa Kilgrave meni liian helposti Jessican hämäykseen. Olisi nyt ensiksi vaatinut Jessican tappamaan vaikka viisi sivullista ja Trishin siihen päälle, niin olisi nähnyt, että onko JJ vallassaan vai ei.

Mutta hyvä sarja yhtä kaikki. Daredeviliä lukuunottamatta paras katsomani supersankarisarja. Toivottavasti Luke Cage ja Iron Fist ovat vähintään samaa tasoa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muutama juttu, mitkä minua häiritsivät:
1. Miksi Daredeviliin ei viitattu sarjassa kertaakaan (ennen päätösjaksoa)? Oletan, että JJ tapahtuu joko yhtä aikaa DD:n kanssa tai melko heti sen jälkeen. Luulisi miehen olevan aika taajaan uutisissa tai ainakin tulevan puheeksi, kun supersankareita muuten sivutaan. Melkein tuntui välttelyltä. Luulisi Kilgraveakin kiinnostaneen saada punainen paholainen valtaansa.
2. Miksi Jessica yhtäkkiä muuttui immuuniksi Kilgraven (voimistetuillekin) käskyille Revan tapettuaan? Mitään selitystä ei annettu. Nyt vaan kävi näin...
3. Loppuohtauksessa Kilgrave meni liian helposti Jessican hämäykseen. Olisi nyt ensiksi vaatinut Jessican tappamaan vaikka viisi sivullista ja Trishin siihen päälle, niin olisi nähnyt, että onko JJ vallassaan vai ei.
Tagitetaanpa nyt itsekin hieman. Sen verran hyviä pointteja otit esiin.

Kieltämättä tuo Daredevilin poissaolevuus häiritsi tässä tosi paljon, kun miettii miten omassa sarjassaan Hells Kitchenissä aika tehokkaasti vaikuttaa. Petyin suorastaan kun hahmoon ei oikein mitenkään otettu kantaa, mitä nyt tosiaan vikassa jaksossa Claire Temple hänestä vähän puhui. Jostain luin ennakkoon, että Matt Murdock tekisi jonkun cameon sarjassa, mutta joko sitten luin omiani tai uutinen oli bullsshittiä, Mielestäni tuossa kohtaa kyllä hukattiin paljon potentiaalia tiivistää tätä universumin kolkkaa. Oliko tuossa sitten se pelko, että jotkut katsojat ei ymmärtäisi viitteitä vai mitä? Tälläiset sarjat pitäisi kyllä ehdottomasti saada kytkettyä tiiviimmin toisiinsa. Olen sitä mieltä.

Tuo Jessican vapautuminen Kilgraven otteesta kieltämättä tuntui sellaiselta twistiltä, että se piti kirjoittaa, että hommaan saadaan joku ratkaisu ja Kilgrave ei ole käytännössä voittamaton. Ehkei tuo nyt kuitenkaan ollut suurinkaan ongelmakohta lopulta. Kun noiden hahmojen supervoimiakaan ei tosiaan selitetty ihan erityisen tarkasti. Voihan siis olla, että koska Jessicalla on sen salamyhkäisen ihmiskokeita tekevän järjestön toimesta yliluonnolliset voimat, on hänellä myös tavalliseen ihmiseen verrattuna potentiaalia vastustaa mm. Kilgraven mielenhallintaa. Näytti mielestäni siltä, että vaikutuksen alainen Luke Cage taisteli sitä kontrollia vastaan myös. Ehkä siis jonkun ponnistuksen kautta sille virukselle voi tulla immuuniksi. No, nämä on näitä selittelyjä ja kun tosiaan nyt on kyse muutenkin ihan mahdottomista jutuista, niin kenties tuo ei mikään suurin kompastuskivi ole.

Kilgraven lopullisesta jallittamisesta samaa mieltä. Tuon takia sarjan päätös oli aavistuksen laimea ja ratkaisu "helppo" jotenkin. Toki Kilgrave oli aika oman erinomaisuutensa ja kykyjensä sokaisema ja yli-itsevarma, mutta astui silti ansaan turhankin kevyesti. Kun miettii miten umpikiero mastermind oli sarjan aikana. Hyvän suorituksen Tennant teki tuossa roolissa pääasiassa, mutta olisin odottanut ehkä vähän vielä kipeämpiäkin juttuja. Paikoin oli hieman sellainen yli-ikäinen teinipoika jotenkin.

Näiden pointtien ulkopuolelta täytyy sanoa, että Wil Travalin esittämä Will Simpson oli vähän kuin sellainen mielipuolinen Captain America. Näyttelijässä ulkoisestikin aika paljon samaa näköä kuin Chris Evansissa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JJ katsottu täälläkin. Minä olen henkilö joka on nauttinut toimintajytkeestä esimerkiksi Avengers leffoissa mutta tälläinen henkilöhahmoihin perustuva psykologinen jännite iski todella hyvin. Kuvaus on synkkää ja luonnollisesti korreloi hieman päähahmon tuntemuksia. Laajempaan analyysiin voin palata myöhemmin vaikka aika hyvin niitä tuossa ylempänä onkin.

Onko jossain ollut esillä mihin tarkemmin JJ sijoittuu Marvelin aikajanalla? Ilmeisesti Avengers ykkösen jälkeen kuitenkin?
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Onko jossain ollut esillä mihin tarkemmin JJ sijoittuu Marvelin aikajanalla? Ilmeisesti Avengers ykkösen jälkeen kuitenkin?
Avengersin ja Winter Soldierin jälkeen, mutta ennen Age of Ultronia. Eipä tosin Jonesissa juuri yhtymäkohtia leffoihin ole.

The Comic Board -foorumilla pidetään näistä leffoista ja sarjoista tarkkaa aikajanaa, jossa ne pätkitään kohtaus kohtaukselta. Kasasin sen pohjalta oman pelkistetymmän timelinen, jota olen pitänyt ajan tasalla. Olen sen tainnut ennenkin tähän ketjuun kopioida mutta alla päivitetty versio:

Tähdellä merkityt alustavia sijoituksia.

Captain America: The First Avenger (2011)
Agent Carter S1 E01 - S1 E08 (2015)
Marvel One-Shot: Agent Carter (2013) [Iron Man 3 BD/DVD]
Agent Carter S2 E01 - S2 E10 (2016) *

Iron Man (2008)

Iron Man 2 (2010)

Marvel One-Shot: A Funny Thing Happened on the Way to Thor's Hammer (2011) [Captain America: The First Avenger BD/DVD]
Thor (2011)

The Incredible Hulk (2008)
Marvel One-Shot: The Consultant (2011) [Thor BD/DVD]

The Avengers (2012)
Marvel One-Shot: Item 47 (2012) [The Avengers BD/DVD]

Iron Man 3 (2013)
Marvel One-Shot: All Hail the King (2014) [Thor: The Dark World BD/DVD]

Agents of S.H.I.E.L.D. S1 E01 - S1 E07 (2013)

Thor: The Dark World (2013)
Agents of S.H.I.E.L.D. S1 E08 (2013)

Agents of S.H.I.E.L.D. S1 E09 - S1 E15 (2013-2014)

Agents of S.H.I.E.L.D. S1 E16 (2014)
Captain America: The Winter Soldier (2014)
Agents of S.H.I.E.L.D. S1 E17 (2014)

Agents of S.H.I.E.L.D. S1 E18 - S1 E22 (2014)

Guardians of the Galaxy (2014)

Agents of S.H.I.E.L.D. S2 E01 - S2 E05 (2014)

Daredevil S1 E01 - S1 E13 (2015)

Agents of S.H.I.E.L.D. S2 E06 - S2 E13 (2014-2015)

Jessica Jones S1 E01 - S1 E06 (2015)

Agents of S.H.I.E.L.D. S2 E14 - S2 E15 (2015)

Jessica Jones S1 E07 - S1 E13 (2015)

Agents of S.H.I.E.L.D. S2 E16 - S2 E18 (2015)

Agents of S.H.I.E.L.D. S2 E19 (2015)
Avengers: Age of Ultron (2015)
Agents of S.H.I.E.L.D. S2 E20 (2015)

Agents of S.H.I.E.L.D. S2 E21 - S2 E22 (2015)

WHIH NewsFront: WHIH Promo (2015) [Ant-Man BD/DVD]
WHIH NewsFront: Vista Corp Heist (2015) [Ant-Man BD/DVD]
WHIH NewsFront: Darren Cross Interview (2015) [Ant-Man BD/DVD]
WHIH NewsFront: Scott Lang Live (2015) [Ant-Man BD/DVD]
Ant-Man (2015)

Agents of S.H.I.E.L.D. S3 E01 - S3 E22 (2015-2016) *

Captain America: Civil War (2016) *

Luke Cage S1 E01 - S1 E13 (2016) *

Doctor Strange (2016) *

Daredevil S2 E01 - S2 E13 (2016) *

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) *

Spider-Man (2017) *

Iron Fist S1 E01 - S1 E13 (2017?) *

Thor: Ragnarok (2017) *

The Defenders S1 E01 - S1 E08 (2017?) *

Black Panther (2018) *

Avengers: Infinity War, Part 1 (2018) *

Ant-Man and the Wasp (2018) *

Captain Marvel (2019) *

Avengers: Infinity War, Part 2 (2019) *

The Inhumans (2019) *
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan hitonmoinen rispekt Vintsukka tuosta listasta!

MCU on kyllä melkoinen kyhäelmä tällä hetkellä. Mieltä voi olla monenlaista, mutta onhan tuo universumi nykymuodossaan aika ainutlaatuinen elokuvahistoriassa. DC:lla on aika iso homma vielä päästä samaan.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Captain American Civil War traileri katsottu ja todella hyvalta nayttaa. Itse en ole ikina ollut Captain America fani, mutta varsinkin Winter soldier on ehka paras MCU:n tuotos. Aivan loistavan laadukas patka joka kantoi loppuun asti. Itse odotan etta Civil Wars jatkuu tasta ja toivottavasti nain kay. Hienoa actionia oli kylla.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Captain American Civil War traileri katsottu ja todella hyvalta nayttaa. Itse en ole ikina ollut Captain America fani, mutta varsinkin Winter soldier on ehka paras MCU:n tuotos. Aivan loistavan laadukas patka joka kantoi loppuun asti. Itse odotan etta Civil Wars jatkuu tasta ja toivottavasti nain kay. Hienoa actionia oli kylla.
Lupaavaa on ainakin se, että elokuvan ohjaa sama taho, eli Russo Brothers. En ole heidän tuotoksiinsa ennen Winter Soldieria tutustunut, mutta tuon kohdalla onnistuivat hyvin tasapainossa toiminnallisuuden ja muiden elementtien kanssa. Samaa toivoisin kyllä Civil Warin suhteen. Age of Ultron oli jotenkin turhan epäbalanssissa ja toiminnallisuus vei liikaa huomiota.

Samat veljekset ohjaa myös Avengers: Infinity War Part 1 ja 2:n myös.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Lupaavaa on ainakin se, että elokuvan ohjaa sama taho, eli Russo Brothers. En ole heidän tuotoksiinsa ennen Winter Soldieria tutustunut, mutta tuon kohdalla onnistuivat hyvin tasapainossa toiminnallisuuden ja muiden elementtien kanssa. Samaa toivoisin kyllä Civil Warin suhteen. Age of Ultron oli jotenkin turhan epäbalanssissa ja toiminnallisuus vei liikaa huomiota.

Samat veljekset ohjaa myös Avengers: Infinity War Part 1 ja 2:n myös.

Winter Soldierissa parasta oli se, etta se oli supersankari leffa joka ei tuntunut supersankarileffalta. Se oli ikaankyin vakoiluleffa jossa oli supersankarit keskiossa. Kun nyt esimerkiksi Avengers 2 oli ihan perus supersankaritouhua. Russon veljekset kylla hoiti himaan tuon WS:n ja nyt odotan kovasti tata. Sinallaan ei saisi trailereita vertailla, mutta nyt kun iskivat julkaisut niin lahekkain, niin mielestani Marvel pyyhki poytaa DC:n Battis vs. Supermanin kakkostrailerilla. Tosin Marvel on jo niin kovassa huudossa, etta kaikkia kortteja ei tarvitse heti paljastaa, hamikset sun muut voi jattaa sitten leffaan ja taten keskittya tekemaan enemman traileria, kun taas DC:n on pakkokin paljastaa korttejansa. Disney on naissa muutenkin toiminut hyvin, Star Warsista on paljastettu niin minimaalisesti, mutta kuitenkin onhan se jo muutenkin sanomatta selva, etta SW keraa katsojia helvetisti.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Cate Blanchett todennäköisesti mukana Thor: Ragnarok elokuvassa

Oletettavasti rooli on sitten elokuvan pahana tyttönä. Vaihtoehdoista tulee nyt mieleen lähinnä Enchantress tai Hela.

**'

Agents of S.H.I.E.L.D. jäi tauolle ja oli kyllä melkosta tykitystä loppu, jos nyt ehkä vielä enempäänkin oli mahdollisuuksia. Mielenkiintoisin käänne oli tietenkin se, että...
...sarjan vakiopahis Grant Ward menehtyi viimein, mutta muukalaisplaneetalle karkoitettu voimallinen inhuman "riivasi" Wardin kropan ja pääsi livahtamaan Maapallolle. Tuo otus ei nyt siellä Maveth-planeetalla vaikuttanut lopulta erityisen vaaralliselta, jos nyt äärimmäisen vaikeasti tapettavalta, mutta saa nähdä mikä on tilanne kun pääsee vauhtiin.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
.
Enchantress pitäisi olla aika...rehevä, sanotaanko vaikka. Sitä ei Cate toimita.
Kieltämättä. Sen takia Blanchettin pitkä ja hoikka olemus sopisi juuri kuolemanjumalattaren rooliin. Jää nähtäväksi.

Käsitin kyllä jostain vahvistamattomista tiedoista, että Enchantress olisi mahdollisesti tässä MCU:ssa melko erilainen kuin mitä sarjakuvissa, joten sellainen uhkeampi olemuskaan ei ole välttämättä ole tarpeellinen. Onhan noita hahmoja nyt muunneltu aika reippaalla kädellä muissakin tapauksissa.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jessica Jones piti otteensa viimeiseen jaksoon asti, mielestäni meni jopa loistavan Daredevelin ohi jos pitää verrata. Toki ymmärrän krittikin jos preferoi supersankariaiheisia elokuvia ja sarjoja, kun JJ oli selvästi myös antisankaritarina. Kaikesta huokui että kohdeyleisönä ei olleet teinit ja teinimieliset vaan todella nyt oli tehty aikuiseen makuun sopivaa tarinaa. Ahdistus oli ahdistavaa, seksikin oli yllättävän isossa roolissa sarjakuvafilmatisoinniksi. Juonen painopiste oli ihmisten todellisen elämän mukaisella käyttäytymisellä, eli käsikirjoitukseen oli nähty paljon vaivaa. Muutenkin saippuaoopperaamaiset elementit loistivat poissaolollaan, niinpä tällaisia esim. Arrowista tuttuja "oletko sinä todella isäni" tasoisista käänteistä ei tarvinnut murehtia.

David Tenant esitti huippuroolin pahiksena, joka oli jäänyt henkisesti teinin asteelle. Pahuuden motiivit oli rakennettu vielä paremmin kuin vaikka Daredevilin Kingpinillä. Olisi ollut helppo toteuttaa sarja päähenkilön naiseuden ja seksin varaan, mutta Krysten Ritterin luoma kuva Jessicasta hieman huono-onnisena, mutta kuitenkin oikeamielisenä sankarina oli erinomaisesti näytelty myös.

Netflixin etu normaali televisiosarjoihin on ilmiselvän koko kausi kerralla eetteriin lisäksi se että jaksojen ei tarvitse täyttään sekunnilleen tiettyä formaattia vaan jaksojen pituudet voivat vaihdella tarinankerronnan mukaan, tässäkin jaksojen pituudet vaihteivat 46 ja 55 minuutin välillä. Lisää tälaista Netflixiin!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Netflixin etu normaali televisiosarjoihin on ilmiselvän koko kausi kerralla eetteriin lisäksi se että jaksojen ei tarvitse täyttään sekunnilleen tiettyä formaattia vaan jaksojen pituudet voivat vaihdella tarinankerronnan mukaan, tässäkin jaksojen pituudet vaihteivat 46 ja 55 minuutin välillä. Lisää tälaista Netflixiin!
Onhan sieltä tulossa ensi vuonna Daredevilin toinen kausi ja Luke Cagen oma sarja myös. Jossain vaiheessa sitten Iron Fist ja en ihmettelisi vaikka JJ saisi myös toisen kauden. Jäihän siinä juonilankoja auki ja Jessican onnettomuuteen ja siinä yhteydessä saatuihin voimiin varmaan palataan. Niin ja lopulta sitten tulee vielä Defenders jossa on tuo koko nelikko mukana.

Hiukan kaivelee kyllä itseäni se, että nuo yhtymäkohdat muuhun MCU:n universumiin on todella viitteellisiä. Hiukan mietin mikä idea on sijoittaa nämä tarinat ja hahmot samaan jaettuun universumiin, kun käytännössä ei asiat kohtaa millään lailla. Liekö sitten joku ristiriita oikeuksien kanssa, ku esim. muita Marvelin hahmoja ei edes voida mainita ääneen tässä, puhutaan vaan "isosta vihreästä miehestä" jne. Samoin Avengersissa tapahtuneesta muukalaisinvaasiosta New Yorkiin puhutaan silleen "insidenttinä."

No, monelle tuollaisille ei ole varmaankaan suuremmin väliä, mutta minulle kun tuo jaettu universumi on tavallaan koko jutussa ylivoimaisesti pääroolissa ja se, että tapahtumat ja eri asiat vaikuttavat toisiinsa on kaikkein mielenkiintoisinta, niin näinkin irrallaan olevat jutut jotenkin pännii siltä osin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös