Keskustelua Jatkoajan sivujen uudesta ulkoasusta

  • 40 247
  • 319

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
TÄYSI KATASTROFI.

Äkkiä vanha ulkoasu takaisin. Olihan se ruma kuin mikä, mutta tämä on - jos mahdollista - vielä rumempi. Hävettää tekijän / tekijöiden puolesta. Jatkoaika.com on niin suosittu ja ammattimaisesti tehty saitti, että näin amatöörimäisen jäljen ei pitäisi tulla kysymykseenkään.

Uudessa sivustossa on kaikki pielessä: 90-luvun "sininen" kollaasikuva on ruma ja mitäänsanomaton, linkit ovat kuvina (ja vielä jotain kultakiiltoja), bannerit on ripoteltu ympäriinsä sikin sokin, käytettävyys on kerta kaikkiaan aivan surkean olematon... nyt äkkiä lusikka kauniseen käteen ja vanha tsivut takaisin.

Seuraavaan uudistukseen osaavat tekijät, kiitos.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Siitä ei pääse mihinkään, että ulkoasu näyttää hajanaiselta kun mikään ei rajaa kokonaisuutta ja tietyt mainokset ja laatikot jäävät ikään kuin roikkumaan ilmaan.

Tämä on tosin helposti korjattavissa.

Sen sijaan käytettävyyteen ja sivuilla liikkumiseen on jäänyt yllättäviä lapsuksia samaan tapaan kuin sm-liigan sivuillakin. Aika monta painallusta saa hiirellä tehdä, että pääsee esim. yksittäisen sm-liigajoukkueen pistepörssitilastosivulle. Ja kun sinne on päässyt, niin siirtyminen sieltä naapurijoukkueen vastaavalle sivulle on jälleen aika hurjan pitkä.

Pieniä asioita, jotka toivottavasti korjataan.
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Samanlaista ulinaa ja pilkunnussimista täällä oli kun keskustelupuoli vaihtoi ulkoasuaan. Kuka muistaa enää vanhaa?


Niin on! Ihme kitisijöitä ja marisisjoita kaikki tyynni!

Ihanan nostalginen fiilis kun avasi etusivun. Tuli ihan mieleen FrontPage harjoitustyöni vuodelta 1998. Jatkoaika on retroaika!

ps. saanko mä modeoikat ny? ..slurps.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Uusi ulkoasu on yksinkertaisesti järkyttävä. Valkoisen ollessa pääväri, vaikuttaa kokonaisuus kaikkea muuta kuin ryhdikkäältä. Etusivun informaatioarvokin on olematon entiseen verrattuna. Kun nyt klikkaan etusivun auki, näen vain kaksi uutisotsikkoa, kun ennen niitä näkyi enemmän.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Huh huh

Onko nyt aprillipäivä? Eihän tämä voi olla totta. Analyysin aika on myöhemmin, mutta ensivaikutelma on kuin mikä tahansa spedeblogi. Hailakka ja hajutonmautonväritön. Ihme, että noin vähillä elementeillä on kuitenkin saatu tyyliristiriita yläpalkin ja uutispalojen suhteen.

Mainostajat ovat luonnollisesti tyytyväisiä, bannerit näyttävät olevan sivuston ainoa sisältö.

Toivotaan, että keskutelun puoli säilyy ennallaan.

Ja Tamin sanoin: Itsekin huippu-AD:nä tarjouduin aikanaan kehittämään Jatkoajan ulkoasua ja käyttökokemusta. Kutsua ei ole kuulunut, vaikka apu olisi selkeästi tarpeen. Olen edelleenkin käytettävissä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Sanottakoon vielä, että kun täällä huudellaan vanhaa takaisin niin en kannata sitäkään, sillä kyllä se värimaisema ja stabiilisuus alkoi jo puuduttamaan. Vanhasta rakennetta säilöön ja ilmettä vain uusiksi. Ei mitään näin radikaalia. Mutta jos muutoksen pitää olla radikaali niin sitten onnistuneeempi toteutus. Nämä sivut ovat FAILED.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samanlaista ulinaa ja pilkunnussimista täällä oli kun keskustelupuoli vaihtoi ulkoasuaan. Kuka muistaa enää vanhaa?
No, tämä nykyinen keskustelupaikka muistuttaa todella paljon sitä vanhaa kuitenkin, pieniä viilailuja ja muutoksia, mutta yleisilme ja elementit on aika samoja. Tai en tosin tiedä, oliko täällä erilaisia templateja käytössä? Itselläni on ainakin tämä "klassinen Jatkoaika".

Nuo varsinaiset sivut on kyllä melkoinen syrjähyppy, siitä ei pääse yli millään. Hyvä, jos joku tykkää.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Negatiivista:
-Jounin blogissa ei enää näy artikkelin otsikkoa ts. ei voi suoraan tsekata että "ah, uusi juttu on ilmestynyt".

- Sivu on juuri sen verran korkea, että nähdäkseen kaikki uutisotsikot yms. pitää scrollata alaspäin, eli pitkässä juoksussa oletettavasti missaa osan uutisista ja jutuista juuri sen takia.

Positiivista ei nyt sinänsä tule mieleen, jotenkin sivu näyttää siltä kuin adblocker olisi riisunut sen oikean layoutin ja sirottanut tekstiboksit miten sattuu. Ja jonkinlainen home-made my first homepage-henki tuosta tulee mieleen.
 

CaGe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
I remember the good ol' days..

..when jatkoaika looked like it is supposed to look.

En tiedä pitäisikö kirjoittaa vitutusketjuun tämän sijaan, mutta en yksinkertaisesti ymmärrä miksi vanha sivu piti uusia, vanhat sivut olivat todella loistavat internet sivut.

Täksi kaudeksi olisi pitänyt varautua kaikkiin näihin uudistuksiin, mukaan lukien IFK:n pelitapa ja nyt tämä!

Ps. Kotisivu ei enään ole www.jatkoaika.com, vaan keskustelu.jatkoaika.com ;)
Toivottavasti ei mene kaikki uutisotsikot ohi.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Niin kauan ovat perseestä kun luettavuus kärsii. Samanlaisella muotilla tehdään nykyään melkein kaikki kiekkosivustot. Onkohan Kummola tämänkin takana?
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Huh, kylläpäs aamukahvit oli mennä väärään kurkkuun kun refresh painalluksen jälkeen oli sama kalpea väri taustalla. Kuitenkin vuosien varrella on tottunut siihen jatkojan sinisävyiseen väriin ja mieltänyt sen silmälle sopivaksi.

Ymmärrän kyllä että sivustoja pitää päivitellä ja piristää silloin tällöin mutta näin suuria muutoksia en osannut odottaa. Kai siihen tottuu kun taustavärinä on valkoinen... Sitten joskus...
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Jotenkin heti etusivusta tuli mieleen "web2.0 generator"
http://www.web20generator.com/generated.aspx?l=33CCFF&b=FFFFFF&g=0099FF&n=Jatkoaika ;)

Mutta tosiaan, ei toi nyt muuten ihan niin kamala oo. Mitä ite tekisin:

-keskitys
-leveämpi palsta (eihän kukaan enää käytä alle tonnin resoja?)
-ylävalikko: fontti vaihtoon. kaikki linkit samalle värille (miksi sm-liiga on hopeinen, kun muut on kultaisia?)
-taustavärille tai patternille olis mun mielestä käyttöä.
-gradient taustat on nykyään hiukan kliseiset, mutta tää on aikalailla makuasia
-fonttikoko vois olla pykälää pienempi ja etusivua voisi hieman tiivistää, esimerkiksi noi viivat ennen "tulosten takaa" ja uutisosiota on turhia ja vie n. 8 tekstiriviä turhaa tilaa.

No mutta, kun töissä on taas luppoaikaa, niin suhasin photarilla tällaisen, saa käyttää ihan vapaasti:
http://ota.tr.spt.fi/~jsoro/jatkoaika.jpg
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Sen sanon ainakin, että vanha ulkoasu oli selkeämpi ja parempi.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä tässä tarvitaan (muutama) ammatti-AD asialle. Mielellään vielä joku, jolla on kokemusta nimen omaan web-sivujen tekemisestä. Vanha ulkoasu oli huono, mutta silti huomattavasti nykyistä parempi.

Eikö Jatkoajan päätoimittaja tai ulkoasusta vastaava graafikko uskalla täällä sanoa mitään? Eikö näitä asioita tarvitse perustella käyttäjille mitenkään? Ulkoasu-uudistusta ei edes uutisoitu mitenkään, puhumattakaan siitä, että siitä olisi puhuttu etukäteen ja pyydetty ideoita, kommentteja ja parannusehdotuksia jo projektin aikana...
 

RuuhkaTukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, sympatiaa Jokereille
No mutta, kun töissä on taas luppoaikaa, niin suhasin photarilla tällaisen, saa käyttää ihan vapaasti:
http://ota.tr.spt.fi/~jsoro/jatkoaika.jpg

Erittäin hyvin puhuttu. Keskitetään se sivu. Hei nyt on tilaa mainoksille tuplaten. Pidetään kaikki näkyvillä ilman skrollausta. Taustaväri siniseksi. Vielä Jounin blogin uusin otsikko näkyviin. Lisäksi se joukkuevalikko myös sinne tilastosivuille niin toimii pirusti paremmin. Otsikotkin voisivat toimia linkkeinä juttuihin / valikoihin (esim. Uutiset).

Kyllä tästä ihan hyvä tulee.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Kai tuota Jatkoajan pääsivuakin vielä viilaillaan ja parannellaan kauden vanhetessa. Valkoinen taustaväri rasittaa kuitenkin vähiten vanhoja silmiä ja tummaa pohjaa esimerkiksi ei jaksa vanhat ja väsyneet silmät kauan tiirailla. Valkoinen pohjaväri on sikäli oikeansuuntainen ratkaisu.

Vielä ovat tietyt elementit kateissa tai vaikeasti haettavissa kuten esim. joukkuekohtainen tilastopuoli, jota matkan varrella erityisesti olen selaillut Jatkoajassa. Pettymys oli tietysti kova, kun en Lukon pelaajakohtaisia juttuja enää löytänytkään yhtäkkiä.

Vaikuttaa tuo sivuston tyyli olevan melko lähellä Kiekkoareenaa ja jo kuopattua huhuareenaa tai mikä se oli. Ainakin nuo mainokset sivuilla syöksähtävät nyt esille kaikessa kamaluudessaan.

Sivuston selailu varmasti itselläni jää vähäisemmäksi kuin entisillä Jatkoajan sivuilla. Eipä sitten kuormita allekirjoittanut enää niin tuhottomasti serveriä :).
 
Suosikkijoukkue
Hokki
Elikkäs keskittämistä kaipaan itse eniten. Samoiten taakse täytyisi laittaa, joku muuväri kuin valkea. Mielestäni sivut ovat tällähetkellä vähän liian haaleat. IMO
Nimimerkki JZZ photorilla kyhäämä malli näytti huomattavasti mukavammalta.
Siihen ehkä vielä lisäisin ajankohtaista, ottelukierros yms isojen otsikoiden reunoihin reunaviivat, jotta valkoinen tausta ei yhdistyisi niin voimakkasti siihen otsikkoon. Vaikea selittää. :)

Hyvät noista saa, kun vain vähän viilaa. Tosin viilamisen ajaksi voisi palauttaa vanhan layoutin.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
PS. Kuinka moni teistä hakee vanhan autonsa romuttamolta takaisin, jos uudessa onkin keskikonsolin säätönapit eri paikassa kuin vanhassa?

Joka helvetin ainoa, joka huomaa saaneensa haalistuneen ja vitusti vasemmalle puoltavan vm. 1991 Vectran tilaamansa uunituoreen Audi A6:n tilalle.

Kamala uudistus, millä resoluutiolla tuo voi näyttää hyvältä? 640x480?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Joka helvetin ainoa, joka huomaa saaneensa haalistuneen ja vitusti vasemmalle puoltavan vm. 1991 Vectran tilaamansa uunituoreen Audi A6:n tilalle.
Nyt ymmärsin. Mulle tulee vain tämä Jatkoajan ilmaisversio. Maksullisen version tilaajien närkästyksen ymmärränkin, kun kuvastossa se näytti ihan erilaiselta ja hintakin antoi odottaa ihan toista tuotetta.
 

Jerkkola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Porilaiset, etenkin Ässät.
No mutta, kun töissä on taas luppoaikaa, niin suhasin photarilla tällaisen, saa käyttää ihan vapaasti:
http://ota.tr.spt.fi/~jsoro/jatkoaika.jpg

Ottakaa ihmeessä tuosta mallia! Huomattavasti selkeämmätä ja käyttäjäystävällisemmät kuin nykyiset "uudistetut" sivut...

edit. Saisikohan ylläpidolta jotain kommenttia/vastausta vaikka kolumnin muodossa?
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Alspäin on menty

Ei kovin hyvältä näytä. Yli kolmasosa ruudusta valkoisena, jonne sitten mainoksia pukkaa tarpeen ja tilaisuuden mukaan. Asiaosuus leveämmäksi ja keskelle ruutua, nykyinen vasemman reunan täyttö näyttää todella aneemiselta. Nämä sivut ei ulkonäkönsä puolesta houkuttele ketään puoleensa, ei vähääkään.
 

Fiiu

Jäsen
Nyt ymmärsin. Mulle tulee vain tämä Jatkoajan ilmaisversio. Maksullisen version tilaajien närkästyksen ymmärränkin, kun kuvastossa se näytti ihan erilaiselta ja hintakin antoi odottaa ihan toista tuotetta.

Tämä ilmaisversio näyttää kyllä kamalalta, viilailua vaatii. Ja tuohon autovertaukseen, monestiko sinun autosi on viety yön aikana pois ja tilalle tuotu uusi, jossa onkin ratti oikealla normaalin vasemman puolen sijaan?

Jos siis saisin päättää, niin koeajaisin sen uuden auton samoin kuin koeajaisin uutta sivustopohjaa jota ylläpito tarjoaisi. Jos en pidä siitä autosta, en sitä valitse. Äänestäisin myös siitä uudesta pohjasta samoin.

Valta kansalle, demokratiaa, p*rkele!

JZZ:n pohjassa oli jo selkeää parannusideaa tuohon nykyiseen, mutta siltikin haluaisin enemmän vanhan tyylistä. Olenkin kaavoihin kangistunut jäärä.
 

drakon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Mobiiliselaimella uudistettujen sivujen käyttö oli ainakin melkoista tuskaa. Pidemmät uutiset ikäänkuin katkesivat kesken ensimmäisen sivun jälkeen, eikä piiloon jäänyttä tekstiä saanut selattua esiin millään. Vaikuttas siltä että siellä on käytössä joku upotettu raamirakenne. Oikean laidan valikotkin leijuivat missä sattuu ja olivat melkoisen vierittämisen takana ennenkuin niitä edes löysi. Eteenpäin ei todellakaan ole menty.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Nyt ymmärsin. Mulle tulee vain tämä Jatkoajan ilmaisversio. Maksullisen version tilaajien närkästyksen ymmärränkin, kun kuvastossa se näytti ihan erilaiselta ja hintakin antoi odottaa ihan toista tuotetta.

Taitaa tuo autovertaus kuitenkin vähän ontua tässä tapauksessa. Tuskin vaihtaisit hyvin palvelevaa peliä uuteen tätä edes näkemättä?

No se siitä, kehitys kehittyy näköjään tälläkin alueella. Pääasia, että uudistutaan kovaa kyytiä, suunnasta viis.

Kyllä tuolla uudellakin pärjää, mutta toivon tosiaan, että tätä viilataan toimivampaan suuntaan lähiaikoina. Näyttäisi pieni enemmistö olevan uutta vastaan. Ei mulla muuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös