Mainos

Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 216 808
  • 6 952

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Hei!

Täällä näkyy esitetyn disinformaatiota tekemieni skuuppien todenperäisyydestä. Skuuppi on uutisartikkeli, jossa julkaistaan aiemmin julkaisematonta tietoa. Jatkoajassa ne tunnistaa otsikon "Uutta:"-etukaneetista.
Jatkoaika on julkaissut tällä kaudella eli viime syyskuun alun jälkeen 68 tekemääni skuuppia. Niistä 2 ovat olleet epäonnistuneita eli uutisankkoja. Sellaiset ovat aina isoja virheitä. Nuo 2 epäonnistumista eivät ole minulle kunniaksi. Jatkoaika on tehnyt niistä erilliset oikaisuartikkelit. Onneksi 66 skuuppia on olleet vajaan 9 kuukauden aikana onnistuneita. Niistä 12 oli pelaajien seurasiirtoja ja 6 valmentajien seurasiirtoja.

Skuuppia Henrik Borgströmin ja Jokerien sopimusneuvotteluista näkyi opponoidun Iltalehden toimittajan twiittaaman Jari Kurin sitaatin perusteella. Jokerit neuvotteli sopimuksesta NHL-sopimuksen alaisen pelaajan kanssa. Jos Kurrilta tällöin kysytään, että neuvotteletteko sopimuksesta, kielteinen vastaus on hänelle ainoa mahdollinen. Borgströmin agentti kommentoi myöhemmin erilaiseen sävyyn. Ylipäätään olisi hyvä huomioida, että julkisuudessa ei puhuta aina totta.
Kieltämättä aika ahdasmieliseksi menee, jos pelaajasiirroista ei saisi etukäteen kirjoittaa spekulaatiota sisältävää juttua. Muissa mediossa kirjoitetaan myös ei niin satavarmoista siirroista, niin miksi jatkoajan kohdalla tämä olisi tuomittavaa. Ei kai se kenenkään maailmaa kaada, vaikka siirto jäisikin toteutumatta. Aika harvinaista olisi, että pelaajan leiri tai joukkue etukäteen ylipäätään kertoisivat neuvotteluistaan asioiden ollesaa kesken.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nico Oksasen uusin näkemys toistaa niitä samoja asioita, joista on mielipidetekstejä kirjoitettu jo vuosia. Ei tuossa ollut mitään uutta, eikä vanhakaan ollut kovin hyvin argumentoitua.

Isompi ongelma oli kuitenkin tekstin kirjoitusasu. Jos Jatkoaika haluaa pysyä arvostettuna ja osaavana verkkomediana, pitäisi jonkun harrastaa oikolukua. Jos teksti on huonoa Suomen kieltä useine rakennevirheineen ihan pilkkusäännöistä saakka, menee tarkalla lukijalla mahdollisesti hyväkin pointti ohi.

Jatkoaika ei ole ammattimedia, eikä täydellisyyttä voi vaatia, mutta toimittajat voisivat luetuttaa tekstejään vaikka toisillaan. Siinä karsiutuisi jo isoimmat mokat pois.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
En haluaisi nillittää otsikoista, mutta hieman pistää silmään otsikko Jim Montgomeryyn liittyvässä jutussa. "Alkoholismista kärsinyt" viittaa enemmän siihen, että ongelmaa ei enää ole. Montgomery siteeraamassanne haastattelussa puhuu kuitenkin päivä kerrallaan elämisestä ja alkoholiongelma on selkeästi osa hänen elämäänsä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ensi kauden pitäisi olla AHL:n parhaalle maalivahdille Kaapo Kähköselle paikka NHL-läpimurtoon, mutta nyt kautta uhkaa koronavirus ja NHL-seuran kotiseutu on suurmellakoiden armoilla
 

Ralph

Jäsen
Ensi kauden pitäisi olla AHL:n parhaalle maalivahdille Kaapo Kähköselle paikka NHL-läpimurtoon, mutta nyt kautta uhkaa koronavirus ja NHL-seuran kotiseutu on suurmellakoiden armoilla
Alkuun vielä "näkemys"-liite ja joku sitaatti perään, niin olisi ollut täydellisen pitkä otsikko.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nuijasodan veteraanit - Kiitos 1596-1597
Lätkäjoukkueiden logoista on tehty nyt näköjään muutama juttu. Ilves on rankattu aika korkealle, mutta Amerikan päässä ollaan vähän eri mieltä. Ite ainakin räjähdin nauramaan kun Ilveksen vuoro tuli vähän 6min jälkeen.

Liitteenä linkki Youtubeen


 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Aika törkeän toksinen otsikko tuossa logoja käsittelevässä artikkelissa. Mielestäni harkintakyky otsikossa on pahasti pettänyt. Kuuluuko joukkueiden logoihin liittää adjektiivina "isokulli- itseluottamus"? Mielestäni se on vääränlaista maskuliinisuutta ja tuskin logojen omistajat haluavat tälläistä leimaa itselleen tai edustamalleen yhteisölle.
 

msg

Jäsen
Tässähän tulee ihan vanhat ajat mieleen, kun Matin jutuissa oli raiskauksia ja perspanoja.

Otsikoiden perusteella on tullut tunne, on että viime vuosina on menty sellaisella poliittisesti korrektilla linjalla ja kiekkoon aikaisemmin liitetty maskuliinisuus on nähty negatiivisessa valossa. Nähtäväksi jää oliko tämä kulli-otsikko merkki jonkinlaisesta muutoksesta verkkolehdessä vai yksittäistapaus.
 
F

Flonaldo

Tässähän tulee ihan vanhat ajat mieleen, kun Matin jutuissa oli raiskauksia ja perspanoja.
Tämä kyllä oli melkoinen pohjanoteeraus. Tänä päivänä mitään tuon suuntaistakaan ei, onneksi, tulisi varmasti Jatkoajassa julkaistua kenenkään kynästä. Otsikko on ala-arvoinen, ja siihen liittyvä vihjaus, että raiskaus voisi olla raiskatun oma vika on häpeällinen. Ingressi ja viimeinen kappale ovat myös ongelmallisia. Tänään tuossa tilanteessa toimittaja myös toivottavasti kyseenalaistaisi valmentajan ilmauksen ihan siinä haastatteluhetkessä, eikä miettisi millaisen otsikon tästä saakaan reviteltyä.

Onneksi kehitystä tapahtuu niin Jatkoajan verkkolehdessä kuin ihmisten ajattelussa.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Artikkelissä pelaajatarkkailijoista on ilmeisesti käsitelty vain nykyisiä pelaajatarkkailijoita. Muuten jutusta olis pakko löytyä myös legendaarinen Turun Sanomien kiekkotoimittaja Erkki "Eki" Liesmäki (täältä muuten löytyy myös oma ketju Erkille), joka sivutoimenaan joskus toimi myös muistaakseni San Josen pelaajatarkkailijana. Tuohon aikaan toi scouttaus tais olla vähän eri tasolla, varsinkin kun muistelee Sharksien varauksia noihin aikoihin. Tais tulla muutama hutikin Ekille ja aika erikoisia nimiä sai varauksen.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Tais tulla muutama hutikin Ekille ja aika erikoisia nimiä sai varauksen.

Ekana tuli mieleen 1995 Teemu Riihijärvi ykkös- ja Marko Mäkinen kolmoskierroksella. Vahva näyttö, eikä kakkoskierroksen Peter Roedkaan ihan nappiin mennyt, vaikka Liesmäellä tuskin oli tämän kanssa tekemistä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic

Holik

Jäsen

Minun mielestäni tämä juttu oli kohtuullisen omituinen. Minusta tässä tehdään ongelmaa asiasta mikä ei ole ongelma. Jokainen joka on toiminut kriisiviestinnän parissa tietää, että ei kannata ehdoin tahdoin sekaantua asiaan joka ei kosketa sinua itseään. Jokaisella yrityksellä on myös työntekijöitä jotka ajattelevat asioista eri tavalla. Jokaisen työnantajan tulee myös kunnioittaa työntekijöidensä vapautta uskontoon, poliittiseen ajatteluun tai seksuaaliseen suuntautumiseen.
 

S.T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Tampa Bay
Ilmeisesti toimittajan mielestä Kekäläisen olisi pitänyt antaa Tortorellalle potkut, jos ei suostu vaihtaa kantaa ja tehdä päivitetty ulostulo. Pelkästään Columbuksen vaikeneminen ei olisi riittänyt, kun silloin olisi liittynyt NYR:n ja Minnesotan kategoriaan ja sekään ei olisi hyvä asia.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ilmeisesti toimittajan mielestä Kekäläisen olisi pitänyt antaa Tortorellalle potkut, jos ei suostu vaihtaa kantaa ja tehdä päivitetty ulostulo. Pelkästään Columbuksen vaikeneminen ei olisi riittänyt, kun silloin olisi liittynyt NYR:n ja Minnesotan kategoriaan ja sekään ei olisi hyvä asia.
Nyt jäi tosiaan hieman avoimeksi kysymykseksi, mikä olisi Wennströmin mielestä ollut oikea ratkaisu.

Olisiko se kuitenkin parempi, jos pelaajat ilmaisisivat mielipiteensä haastatteluissa, sosiaalisessa mediassa, omassa blogissa jne. kuin polvistumalla kanssallislaulun aikana? Muistan, että tästä oli joskus väittely Lindgrenissä ja Sihvosessa, jossa Lauri Marjamäki piti sitä egoiluna osoittaa mieltä tuolla tavoin. Tietyssä mielessä itse ymmärrän, että valmentajat haluavat pitää joistain säännöistä ja käyttäytymiskoodistosta kiinni, kuten esim. kansallislaulujen kunnioittamisesta. Onhan niitä muitakin kanavia, joita pitkin kuuluisat ihmiset saavat äänensä kuuluville ja näihin puuttuminen olisi sitten se paljon isompi ongelma.
 

msg

Jäsen
Niin kyllähän Lindgren, Sihvonen, Marjamäki , Wennström ja kaikki muutkin etuoikeutetut valkoiset miehet ovat parhaita asiantuntijoita tässäkin asiassa ja helppoahan se on itsensä korostamisessa käyttää hyväkseen näitä sorrettuja vähemmistöjä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Minun mielestäni tämä juttu oli kohtuullisen omituinen. Minusta tässä tehdään ongelmaa asiasta mikä ei ole ongelma.

Minä taas luulin aluksi, että toimittaja yrittää jotain keijokaarisademaista parodiaa. Kävi kuitenkin selväksi, että ihan tosissaan sielläkin viljellään anarkistien narratiivia ja ilmeisesti odotetaan Tortorellan eroa tai muuta polvistumista.

No, kukin tyylillään ja tuota kulttimaisen hysteeristä "kerettliäisten" etsintää kestää aikansa siellä sun täällä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tortorella tekee täysin oikein ollessaan kommentoimatta asiaa. Jefustara Drew Brees meni videohaastattelussa viikko sitten toistamaan neljä vuotta sitten esittämänsä kannan:

"I will never agree with anybody disrespecting the flag of the United States of America or our country," Brees said
...
Brees also added that standing with your hand over your heart is an equally good way of showing unity.

"Every time I stand with my hand over my heart, looking at that flag, and singing the national anthem, that's what I think about, and in many cases, it brings me to tears, thinking about all that has been sacrificed," Brees said. "Not just those in the military, but for that matter, those throughout the civil rights movements of the '60s, and everyone, and all that has been endured by so many people up until this point. And is everything right with our country right now? No, it's not. We still have a long way to go, but I think what you do by standing there and showing respect to the flag with your hand over your heart, is it shows unity. It shows that we are all in this together, we can all do better and that we are all part of the solution."


Seuraavana päivänä Brees pyysi asiaa anteeksi ja kertoi katuvansa "aiempaa" näkemystään – tämän jälkeen hän on ehtinyt pyytää toistamiseen anteeksi, lähettää avoimen kirjeen presidentti Trumpille ja viikonloppuna hänen vaimonsakin koki tarpeelliseksi pyytää puolestaan anteeksi todeten, että "we are the problem".

Kenties koskaan ei ole väärinajattelija sovittanut syntejään ja parantunut sairaudestaan niin nopean uudelleenkoulutuksen läpikäyneenä kuin herra Brees. Stalinin aikaan "parantui" mahdollisesti nopeammin suoraan kallon läpi aivoihin annetun lyijylääkityksen avulla, mutta ainakin Kiinassa näyttää uudelleenkoulutus vievän leireillä jonkin aikaa.

Eiköhän Yhdysvalloissa parhaillaan vallitsevassa mielipideilmastossa ja joukkohysteriassa kannata olla turpa kiinni, jos ei koe ääriliberaaleja näkemyksiä täysin omikseen.
 
Viimeksi muokattu:

Minun mielestäni tämä juttu oli kohtuullisen omituinen.

Meikäläinen ainakin tippui kärryiltä pitääkö Tortorellan puhua vai ei:

Olennaista on se, että me kaikki etuoikeutetut ymmärtäisimme Blue Jacketsia myöten ongelmien henkilöityvän juuri Tortorellan esittelemään ajatteluun. Se tulee maailmasta, missä valkoinen mies puhuu ja tumma on hiljaa.

Pitääkö Tortorella pakottaa puhumaan?
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Kaikki asiat saa kyllä käännettyä omaan agendaan sopiviksi jos oikein yrittää (koskee tietysti kaikkia osapuolia). Ja kirjoitukset ovat yleensä parempia jos kirjoittaja edes vähän yrittää järkeillä ja polemisoida, eikä vain toista kaikkein yksinkertaisimpia ulkoa opeteltuja malleja.
Muokkaus: korjoitusasu jne.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Tuolta voi halutessaan lukea mitä Tortorella on aiheesta sanonut vuonna 2016. Häneltä kysyttiin mitä tekisi jos joku ei nousisi seisomaan kansallislaulun ajaksi.
 

Holik

Jäsen
Mieletäni nykytilanteessa on vaan sulaa hulluutta lähteä kommentoimaan asiasta mitään. Tottakai Tortorellalla on asiasta omia mielipiteitä. Paljon suurempi haloo aiheesta tulisi jos hän lähtisi siitä jotain julkisesti nyt sanomaan. Se tekisi ns. kärpäsestä härkäsen. Tässä tilanteessa ei kannata herättää uinuvaa karhua (mediaa) ja lähteä kommentoimaan. Sen takia minusta juttujen tekeminen jonkun seuran kaksilla raiteilla ajamisesta on hieman turhaa, koska jokaisessa organisaatiossa ihmisillä on oma menneisyys ja omat mielipiteensä. Mutta mielipiteeni on tietenkin täysin yrityksen kannalta ajateltu, ei journalismin kannalta missä haetaan haloota asiasta mistä haloota ei saa.
 

theZ

Jäsen
Ymmärränkö nyt oikein? Eli Kaepernick ei suostunut seisomaan kansallislaulun aikana NFL-pelissä vajaa viisi vuotta sitten rasisminvastaisista ideologistista syistä. Tortorella 2016 on kommentoinut, että jos joku hänen pelaajistaan istuu penkillä kansallislaulun ajan niin istuu penkillä myös loppupelin. Ja tätä hän perusteli mm. sillä että ihmiset laittavat henkensä likoon isänmaan puolesta ja kansallislaulu + lippu symboloi sitä. Korostaen vielä, että ei ole Kaepernickin sanomaa vastaan vaan ainoastaan kommentoi tuon olevan väärä tapa.

Nyt Tortorellan pitäisi tätä pyytää anteeksi jotenkin? Tai muuttaa mielipidettään? Eli nyt hänen pitäisi sallia kansallislaulun aikana istuminen koska... rasismi? Wennströmin kirjoituksessa viitattiin niin suoraan noihin kommentteihin, että en tiedä onko Tortorellalla jotain rasistisia lausuntoja taustalla mutta taas halutaan väkisin nähdä rasismia jossain missä sitä ei ole.

Kaepernickin tapa vastustaa rasismia loukkaa monia ihmisiä. Se voi olla teoriassa rauhanomaista mutta niin olisi vaikka lipun päälle sylkeminenkin. Taas asiassa ei suostuta näkemään toista puolta asiasta. "Paremman väkivallan" lisäksi on näköjään "parempaa loukkaamistakin". Rasismia voi vastustaa monilla tavoilla ilman, että se loukkaa monia ihmisiä jotka ovat läheisensä menettäneet tai jopa oman henkensä tai terveytensä kyseisen maan puolesta antaneet. Johonkin pitää voida vetää raja käyttäytymisen osalta. Ei rasisminkaan vastustamisen vuoksi voi tehdä ihan mitä tahansa. Intiaanien päähineiden pitäminen vaikkapa Suomessa loukkaa intiaanien oikeuksia? Mutta niin monelle USA:n kansalaiselle arvokasta kansallislaulua ja lippua saa kyllä teoillaan halveksia? Haistan kaksinaismoralismia.

Henkilökohtaisesti arvostan Colin Kaepernickin tekoa. En sitä, mitä hän fyysisesti teki vaan sitä, että uskalsi olla rohkea ja taistella rasismia vastaan. Hän sai tärkeälle asialleen näkyvyyttä vaikkakin tavallaan kyseenalaisin keinoin. Varmasti tiesi myös, että asiasta voi koitua seuraamuksia. Hän oli ne seuraamukset valmis ottamaan vastaan ideologiansa puolesta. Siistimpiäkin tapoja tietysti olisi ollut mutta tuskin yhtä tehokkaita. Tarkoitus ei aina pyhitä keinoja eikä siten se, että Kaepernick toimi kuten toimi tarkoita, että vastaavia tekoja on syytä tehdä jatkossakin. Se mitä Kaepernick teki oli ensiapua, ei lääke sairauteen.

John Tortorella ei ole kieltänyt ketään osoittamasta mieltään rasismia vastaan. Hän on kieltänyt pelaajiltaan isänmaansa lipun ja kansallislaulun halveksimisen. Siinä on selkeä ero. En tiedä mitä hänen pitäisi kommentoida ja kenelle? Paitsi jos taustalla on jotain aidosti rasistista toimintaa johon Wennströmin kirjoituksessa ei viitata. Onko jokaisella joka pitää kansallislaulun aikana istumista epäkunnioittavana tekona jotain anteeksipyydettävää? Ja jos on, niin keneltä pitää pyytää anteeksi? Anteeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös