Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 155 946
  • 6 802

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jatketaan kehumista:

Mielestäni kiinnostavaa luettavaa nämä "numeroiden takaa" -artikkelit liigahistorian tehokkaimmista pelaajista.

Kyseisessä artikkelissa käytettyä tapaa laittaa pelaajat tehokkuusjärjestykseen voisi toki myös kritisoida - niin kuin kaikkia järjestelmiä, jossa yritetään arvottaa eri aikakausia keskenään - mutta ihan hauska ja nostalginen fiilis tuli noita lukiessa.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samoja asioita tulen minäkin kehumaan, sillä erotuksella että jonkun nevahööd-Muzzattin sijaan oli hauska lukea SaiPan kakkosmokke Bernardin ajatuksista tuossa Italia-jutussa. Yllättävän mielenkiintoisia nuo jääkiekon lilliputtimaista kertovat stoorit, Luxemburg on jotenkin mennyt ohi silmien, pitääkin se jossain vaiheessa käydä lukaisemassa.

Myös tuo uusin numeroiden takaa pläjäys oli hauska. Kaksi jamppaa tuolta listalta nousi omien numeronpyörittelyjen jälkeen ylitse muiden: Jan Caloun ja Esa Keskinen. Caloun tahkonnut liigaa semmoset 300 ottelua ja tollasella pistekeskiarvolla, aikana jolloin jääkiekko vielä oli hirveetä repimistä ja raastamista. Essin keskiarvo on vähän alempi, mutta on niitä matsejakin sit 200 enemmän. Jotkut tommoset Kellerit ja Bednarit jotka on parhaassa iässään tullu vetäsemään pari kautta huipputehoilla on ihan eri asia ku noin pitkän SM-liigauran tahkonneet jampat.

Sit nää Ketolat ja Martti Jarkot on vielä asia erikseen, vaikea sanoa miehistä mitään kun ei oo koskaan nähny jamppoja toiminnassa, ja olihan se lätkä vissiin siihen aikaan aika puuhastelua vielä tuolloin vaikka jollain tommosella korjauskertoimella on vähän pyritty tehopisteiden arvoa tasaamaan.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Ja vähän taas palautetta.

Italia, hyvää settiä. Kiitos. Näitä on mukava lukea.

Ilves-johto "kolumni", turhaa kuraa. Joo, otetaan tiedote annettuna, kyllä, se on ultimaattinen totuus. Vaikka siinä esim unohdetaan nimien väärennykset listaan ja muut hämäryydet.

Aiemminkin sanonut mutta onko näitä kolumneita puskettava ulos vain määrän vuoksi? Ne kun on lähtökohtaisesti aika surkeaa tavaraa.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kielenhuollon pikakurssi toimittajille tai sellaisiksi aikoville, osa X

Ohessa muutama kieliopillinen huomio Samppa Toivosen ansiokkaiden Mestis-otosten (Sport-JYP-Akatemia -kuvakooste, 13.11.) kuvateksteistä ja ingressistä näin marraskuisen yön ratoksi.

Nimim. Been there, done that

Ingressi:
"Kaikkihan tiedämme kliseen marraskuisesta pelistä; ei kiinnosta ketään, on pimeää, on märkää..." - Kaksoispiste puolipisteen tilalle.

Kuvatekstit:
"Juoni oli selvä, Akatemia haki vastaiskuja ja Palven kenttä sai enemmän vapauksia." - Pilkku korvataan kaksoispisteellä ensimmäisen lauseen jälkeen. "Vastaiskuja"-sanan jälkeen vastaavasti lisätään pilkku, koska subjekti vaihtuu.

"Antti Lehtonen sai venyä heti alusta lähtien, eikä pelannut ollenkaan huonoa peliä." - Pilkku pois, sillä subjekti on molemmissa lauseissa sama.

"Lehtosella oli kova ilta, vaasalaisten lisäksi myös omat ajoivat päin." - Pilkku pois, kaksoispiste tilalle.

"Illan hienoimmasta veivistä vastasi Sami Niku vieden Sportin karvaajat ns. kahville." - Ei varsinaista virhettä, mutta kirjoittaisin asian luettavuuden vuoksi muotoon "...Sami Niku, joka vei..."

"Piispasen palkinto antoi odotuttaa kolmanteen erään." - Antoi odotuttaa ITSEÄÄN.

"Yksi illan teemoista; roikkukiekko." - Kaksoispiste puolipisteen tilalle.

Ja minä itse? Miksi näitä mietin? Koska kuvakoostekin on osaksi kirjallinen tuotos, jonka luettavuuteen kannattaa kiinnittää huomiota.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
"Piispasen palkinto antoi odotuttaa kolmanteen erään." - Antoi odotuttaa ITSEÄÄN.
Älä nussi, jos ei se oo rikki. En tiiä mitä siellä on tapahtunut, mutta oletan tämän Piispasen tehneen maalin kolmannessa erässä. Siinä tapauksessa on paljon informatiivisempaa tarkentaa palkinnon odottaminen "kolmanteen erään", eikä ylimalkaisesti "itseään".

Näitä ylimalkaisuuksia pitäisi kuvateksteissä muutenkin välttää. Case-esimerkki: pelaaja ei ole onnistunut marraskuussa pisteiden teossa, mutta tekee ottelussa tehot 1+1.

Ylimalkainen kuvateksti: Möttösen yritys palkittiin.
Hyvä kuvateksti: Möttönen päätti kuivan kautensa: tänään tehot 1+1.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Älä nussi, jos ei se oo rikki. En tiiä mitä siellä on tapahtunut, mutta oletan tämän Piispasen tehneen maalin kolmannessa erässä. Siinä tapauksessa on paljon informatiivisempaa tarkentaa palkinnon odottaminen "kolmanteen erään", eikä ylimalkaisesti "itseään".
En tarkoittanutkaan, että "kolmanteen erään" -ilmaisussa olisi mitään vikaa, vaan että sitä ennen tulisi käyttää "itseään"-sanaa (antoi odotuttaa itseään):

"Piispasen palkinto antoi odotuttaa itseään kolmanteen erään."
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En tarkoittanutkaan, että "kolmanteen erään" -ilmaisussa olisi mitään vikaa, vaan että sitä ennen tulisi käyttää "itseään"-sanaa (antoi odotuttaa itseään)

Miksi? Voisiko sanoa että "Piispasen palkinto antoi odotuttaa Sportia kolmanteen erään" vrt "Juna antoi odotuttaa matkustajia monta tuntia." Pitääkö aina olla "itseään"?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Oikoluku ennen kuin postataan :(
"
• Tuohimaan ratkaisu ja erätauon jälkeinen Tuppura
Frans Tuohimaa vaihtoi Kerhon maalivahtia. Sillä oli merkityksensä. HPK pääsi mukaan peliin ja alkoi latoa maalejakin, kun Tappara ei ensimmäisen erätauon jälkeen viitsinyt puolustaa tasolla, jolla se viime viikot on pelannut.
"
Frans Tuohimaa vaihtoi maalivahtia? HPK vaihtoi maalivahtia, Frans Tuohimaa luisteli pois, mutta Frans Tuohimaa ei vaihda maalivahtia.
Tuppura? Muka hauskuuttelua, en hymähtänyt?
"Ottelun todennäköisin lopputulos oli etukäteen vähämaalinen kotivoitto." Oliskos ajatusviiva paikallaan?
"Teemu Rautiainen ehti tehdä HPK:n kuparisen vielä ensimmäisessä erässä." Teemu saattoi rikkoa kuparisen, tuskin sitä teki.
"Antti Kerälä. Ville Viitaluoma. Tapparan Kristian Kuuselan viides maalikaan ei auttanut, kun alkupuolen surkein HPK-pelaaja Craig Schira ja Viitaluoma tööttäsivät vielä yhdet ylivoimamaalit mieheen." Miksikäs tuossa on noi kaksi nimeä alussa oikeen lihavoituna? Jäikö lause kirjoittamatta, niillä viitattiin johonkin? Oli siellä Antti Kerälä ja Ville Viitaluoma, oli myös reilu 30 muuta.

Naamapalmu tähän väliin, eiks eka voi lukee artikkelin ennen kuin postaa? Mä ymmärrän että allekirjoittaneen viestit on kieliopillisesti ja sisällöllisesti karmeeta kuraa, kun kirjoittaa ja sitten vasta lukee, saati kun ei aivotoimintaa ole, paikkailen sitten minkä pystyn jälkikäteen, mutta ne on foorumi postauksia. Mutta en mä nyt yhtään artikkelia tekis lukematta mitä olen kirjoittanut. Ymmärrän toki että raporteilla jne. on kiire, mutta ei me kuolla siihen 3 minuuttiin, joka menee aikaa lukee se oma juttu läpi, tai kymmeneen kun kaveri lukee sen läpi.
 
Viimeksi muokattu:

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Paskoja otteluraportteja te nykyään väsäätte. Ei yhden pelaajan haastattelu anna minkäänlaista kuvaa siitä, mitä pelissä tapahtui. Missä valmentajien kommentit?
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Aikamoista lukijan aliarviointia tuo "Kuka Olli? Mikä Määttä" -juttu. Minulle syntyi kuva, että Määtän hyvä peli on tullut juuri toimittajalle yllätyksenä.

Ilman mediaseksikkään Pittsburgh Penguinsin kesän 2011 ensimmäisen kierroksen varausta Olli Määttää luultaisiin todennäköisesti kotimaassamme Matt Niskasen kaltaiseksi Suomi-juurilla varustetuksi jenkiksi. Coyotesin riveissä Määttä tajuttaisiin meidän Olliksi vasta, kun Stanley Cup ylittäisi Jyväskylän rajan.

Luultaisiinko? Totuus: ei luultaisi.

Kuka Olli? Mikä Määttä? - NHL - 17.11.2013 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Maanantaijäällä Tepsin kolmen maalin suorituksista iloinnut Strozyk on katsonut eri matsit kuin minä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Puutun tapojeni mukaisesti jälleen otsikointiin ja kehotan kielioppisääntöjen nimessä ottamaan pilkun pois "Syksy, jolloin Valtteri Filppulasta tuli Jevgeni Malkinia parempi" -Viasat-jutun otsikosta.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Janne Onnela, käytä ihmeessä tietokoneesi laskin-toimintoa. Jos Kärpät ja Lukko ovat kohdanneet 110 kertaa, niin miten ne kolme ottelua ovat päättyneet 60 Kärpät-voiton, 35 Lukko-voiton ja 12 tasapelin jälkeen? Ja oikoluku ei olisi pahitteeksi. "Pelillisesti Kärppien esitys ei ollut samanlaista dominointoi kuin ennen maaottelutaukoa. " Onko järkevää julkaista ennakko klo 00:20, kun lukijoita on nolla, ja taso on tätä? "Kymmenenvuotta Kärppiä edustaneelle Mikkolalle tiistain peli on varmasti erityinen. Miten tunnelataus vaikuttaa pelisuoritukseen?" No, ei sentään 10-vuotta.
 

Toimitus

Jäsen
Toimitus-nimimerkki

Jatkoajan verkkolehden Toimitus-nimimerkki on aktivoitu pitkän tauon jälkeen verkkolehden toimittajien sekä kuvaajien käyttöön.

Keskustelupalstan nimimerkit voivat halutessaan esittää kysymyksiä ja toiveita toimittajille sekä kuvaajille tässä ketjussa. Toimittajat vastaavat asiallisiin kysymyksiin ja toiveisiin oman ehtimisensä ja mahdollisuuksiensa mukaan. Toimittajat "allekirjoittavat" vastauksensa omalla nimellään viestin loppuun.

Muistathan, että tekijät saa kiinni (myös/varsinkin) etunimi.sukunimi@jatkoaika.com-muodossa olevien sähköpostiosoitteiden sekä juttujen yhteydessä olevien kommentointilinkkien kautta. Verkkolehden etusivulta löytyvät lisäksi toimituksen johdon sekä Jatkoaika ry:n edustajien yhteystiedot.

Kiitos jo tähän mennessä esitetystäkin palautteesta.

Toimituksen puolesta,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Toimittajat vastaavat asiallisiin kysymyksiin ja toiveisiin oman ehtimisensä ja mahdollisuuksiensa mukaan. Toimittajat "allekirjoittavat" vastauksensa omalla nimellään viestin loppuun.

Täältä varaukseton peukku tälle. Ilmeisesti jotain lisäarvoa on joku toimittaja tälle nähnyt, vaikka nimimerkki "Flonaldo" toisin aikaisemmin väittikin.

Mutta tosiaan hienoa, jos toimittajat jalkautuvat juttujaan perustelemaan silloin tällöin.
 

Konson Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Kunininkaiden tähtimaalivahti sivussa jouluun asti"

Olin pitkään tyytyväinen, ettei tämmöistä otsikointia näkynyt Jatkoajassa. Ei vissiin tarvi olla enää? Onko tästä tähtisitävittumitä-otsikoinnista tulossa vakiintunut tapa? Onko tosiaan iltapäivälehdet saaneet vuosien kovalla työllään paskaotsikoinnin hyväksi tavoitteensa läpi? Mitä Jatkoaika näkee hyötyvänsä tästä otsikointi-tavasta?
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Jatkoajan verkkolehden Toimitus-nimimerkki on aktivoitu pitkän tauon jälkeen verkkolehden toimittajien sekä kuvaajien käyttöön.

Keskustelupalstan nimimerkit voivat halutessaan esittää kysymyksiä ja toiveita toimittajille sekä kuvaajille tässä ketjussa. Toimittajat vastaavat asiallisiin kysymyksiin ja toiveisiin oman ehtimisensä ja mahdollisuuksiensa mukaan. Toimittajat "allekirjoittavat" vastauksensa omalla nimellään viestin loppuun.

Muistathan, että tekijät saa kiinni (myös/varsinkin) etunimi.sukunimi@jatkoaika.com-muodossa olevien sähköpostiosoitteiden sekä juttujen yhteydessä olevien kommentointilinkkien kautta. Verkkolehden etusivulta löytyvät lisäksi toimituksen johdon sekä Jatkoaika ry:n edustajien yhteystiedot.

Kiitos jo tähän mennessä esitetystäkin palautteesta.

Toimituksen puolesta,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com

Hattu päästä. Hienoa että saadaan tätäkin kautta kanssakäymistä tuottajien ja kuluttajien välille.

Ja sitten kehuja. Huomasin vasta nyt kuvakoosteen "Konkarin viimeinen ristiretki kuvina". Hienoa katseltavaa. Mikä tässä pisti ihmetyttämään että Gettyn kuvissa on Jatkoajan vesileima. Onko tämä ihan normi käytäntö?

Ja tämä kysely siis ihan uteliaISUUTTANI.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jatkoajan verkkolehden Toimitus-nimimerkki on aktivoitu pitkän tauon jälkeen verkkolehden toimittajien sekä kuvaajien käyttöön.
Iso peukku tälle.

Sitten taas otsikkoasiaa:

"NHL:n alkukauden suurin yllättäjä" ja "Ykkössentteristä ongelmalapseksi" ovat suorastaan ala-arvoisia juttuotsikoita, joista saisi varsin pienin muutoksin suunnattoman paljon parempia; "Alexander Steen - NHL:n alkukauden suurin yllättäjä" ja "Daniel Corso - Ykkössentteristä ongelmalapseksi" eivät aliarvioisi lukijaa, vaan saisivat päinvastoin osakseen aitoa mielenkiintoa onttojen klikkien sijaan.
 

Toimitus

Jäsen
Olin pitkään tyytyväinen, ettei tämmöistä otsikointia näkynyt Jatkoajassa. Ei vissiin tarvi olla enää? Onko tästä tähtisitävittumitä-otsikoinnista tulossa vakiintunut tapa? Onko tosiaan iltapäivälehdet saaneet vuosien kovalla työllään paskaotsikoinnin hyväksi tavoitteensa läpi? Mitä Jatkoaika näkee hyötyvänsä tästä otsikointi-tavasta?

Sopivan mielikuvituksellinen, kiinnostava ja ei-yhteen-tyyliin-juuttunut otsikointi on periaatteena Jatkoajassa. Kuten juttujen kirjoa, mukaan mahtuu monenlaista tyyliä tehdä otsikko. Lempinimiä ja tietoista harhaanjohtavuutta vältellään, mutta niin vältellään myös sitä, että tehdään mahdollisimman tylsiä otsikoita. Ja sitä, että otsikossa selitetään koko uutinen/tarina valmiiksi.

Jatkoaika hyötyy kiinnostavasta otsikosta sen verran, että se kerää jo sellaisenaan paremmin huomiota alustoilla ja palveluissa joissa näkyy pelkkä otsikko. Se ei tarkoita, että kyseiset palvelut ohjaavat koko sisällöntuotantoa. Sieltä (Twitter, Ampparit, muu RSS jne.) tulevan lukijavirran määrää ei pidä kuitenkaan väheksyä. Eikä pidä väheksyä sitä, että samoista jutuista on kilpailua muissakin verkkolehdissä koko ajan enemmän. Kilpailuun pitää vastata vähän samoilla aseilla ja paljon omilla vahvuuksilla.

Etusivulla ovat nähtävissä myös kuva ja ingressi. Itse henkilökohtaisesti katselen yksittäisten otsikkojen sijaan kaikkien otsikkojen kirjavuutta ja juttukokonaisuutta. Tekijät antavat myös toisilleen palautetta otsikoinnista. Joskus täällä haukuttu otsikko on saanut kritiikkiä myös tekijöiden keskuudessa. Olen itse myös tehnyt joitain niistä. Otsikointi kehittyy ajan kanssa.

Ja sitten kehuja. Huomasin vasta nyt kuvakoosteen "Konkarin viimeinen ristiretki kuvina". Hienoa katseltavaa. Mikä tässä pisti ihmetyttämään että Gettyn kuvissa on Jatkoajan vesileima. Onko tämä ihan normi käytäntö?

Se on automaattinen vesileima, joka on samalla pienimuotoinen varashälytin. Gettyn tiedot ovat joka tapauksessa aina mukana alalaidassa kuten muidenkin kuvaajien tiedot heidän kuvissaan. Käytämme lähtökohtaisesti kutakin Gettyn kuvaa vain kerran.

"NHL:n alkukauden suurin yllättäjä" ja "Ykkössentteristä ongelmalapseksi" ovat suorastaan ala-arvoisia juttuotsikoita, joista saisi varsin pienin muutoksin suunnattoman paljon parempia; "Alexander Steen - NHL:n alkukauden suurin yllättäjä" ja "Daniel Corso - Ykkössentteristä ongelmalapseksi" eivät aliarvioisi lukijaa, vaan saisivat päinvastoin osakseen aitoa mielenkiintoa onttojen klikkien sijaan.

Viitaten myös aiempaan Konson Antille kommentointiin, monenlaista tapaa otsikoida löytyy. Minä en henkilökohtaisesti koe nyt käytettyä muotoa aliarvioivana, vaan yhtenä tyylinä muiden joukossa. Tuota ehdotettua tapaa löytyy monesta jutusta, joten molemmat tyylit ovat joka tapauksessa käytössä.

Kiitoksia kaikille palautteesta,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Se on automaattinen vesileima, joka on samalla pienimuotoinen varashälytin. Gettyn tiedot ovat joka tapauksessa aina mukana alalaidassa kuten muidenkin kuvaajien tiedot heidän kuvissaan. Käytämme lähtökohtaisesti kutakin Gettyn kuvaa vain kerran.

-------

Kiitoksia kaikille palautteesta,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com

Tänks. Näin arvelinkin. Ihmetytti tuo tns tupla mutta ei enää
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Alistusta, videovirhe ja parimetrinen slovakki - 22.11.2013 - HPK - TPS - SM-LIIGA - Otteluraportti - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
Vai videotuomarin tarkistus autossa ei riitä ja muiden katsojien epämääräiset sinne tai tänne ideoinnit on nykyään riittävä osoitus että voidaan jo otsikoida uutiset että "videovirhe". Toivoisin todella että tämän kirjoittaja menisi itseensä ja miettisi että milläs mittakaavalla asioita pitää ensin tutkiskella ennen kuin aletaan kävelemään suoraan videotarkistusten jne. yli ja ilmoittamaan olevansa de facto oikeassa. Allekirjoittaneelta loppuis boltsit kesken tällästä huutaa, kun ei ole oikeasti osoittaa kuin suttuinen nelosen kuva tai videovalvojan zoomattu raakamateriaaliin perustuva päätös (en tosin usko että videon katsonut tän artikkelin kirjoitti).

Toivon todella että tämän kirjoittaja tulee ja näyttää sen HD laadulla olevan kuvan jossa on kiekko ylittänyt maaliviivan. Muutoin niin ollaan sellasella tasolla jutuissa että keltalööpitkin on jo aika saamarin hyvää tasoa tähän verrattuna. Ne sentään omaa ees jonkun pohjan jutuilleen ja väitteilleen. Tämä ei omaa mitään muuta pohjaa kuin että tarkistettiin videolta, kunnes ainakin sellaista materiaalia osoitetaan, jota ei TV kuvassa ja videotuomarille näkynyt. Lähteet kunnossa?

Tääkin päivä piti nähdä kun jatkoaika omissa artikkeleissaan kyseenalaistaa paikalla olevien tuomarien ja toimitsijoiden päätöksen perustuen subjektiiviseen näkemykseen. Mä voin vinkata muutamia jatkoajan kirjoittelijoita vahvuuteen, tulee värikkäitä tekstejä jatkossa, jos sille linjalle lähdetään että jatkoaika = värilasit eivät haittaa uutisointia ja subjektiivinen mielipide saa jatkossa olla jatkoajassa uutisen pääotsikossa, ilman että sisältö millään tavalla ilmaisee asian olevan mielipidekirjoitus, eikä raportti.
 
Viimeksi muokattu:

Toimitus

Jäsen
ilman että sisältö millään tavalla ilmaisee asian olevan mielipidekirjoitus, eikä raportti.

Huomenta. Otteluraportti on tekijänsä näkemys/havainnointi ottelun kulusta. Usein raporteissa ilmaistaan myös paitsio- tai jäähyvihellysten menneen oikein tai väärin. Tätä raporttia havainnoidessa oli käytössä Nelonen Pron koko videokuva kelailuineen.

EDIT: Uudelleenohjaava linkki poistettu.

Kiitoksia palautteesta,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 
Viimeksi muokattu:

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Tässä vielä lisäksi aika korkealaatuinen lukijan lähettämä kuva kyseisestä tilanteesta.

Tuon linkin takaa paljastuu vähän muutakin kuin kuva Kerhon maalivahdista ja maalissa olevasta kiekosta.

Suomeksi sanottuna pamahti tussu ruudulle, kun linkkiä klikkasi.
 
Jatkoajan maanantaijää, viikko 48

Perus hölöhölöä muuten, mutta loppu ihmetyttää. " Viime kesän onnistunein ja epäonnistunein siirto oli Tomas Plihalin muutto Tampereelle. Kärpille kyseessä oli helpotus ja Tapparalle riski, jonka tuntuivat tietävän kaikki muut paitsi tamperelaiset. Nyt miehelle mietitään jo uutta seuraa."

Ketkä miettivät? Strozyk ja Wennström? Tuskin Tappara-leirissä ainakaan kukaan. Etenkään siihen nähden, että kohtuuhinnalla joukkue on saanut yhden liigan parhaista alivoimapelaajista, aloittajista ja nelossenttereistä. Tietysti nämä asiantuntevat kiekkotoimittajat voivat odottaa kaikilta piste per peli -tahtia, mutta se ei tarkoita, että esimerkiksi Rautakorpi niin tekisi. Jos nyt vaikka tuo toimittajakaksikko vaivautuisi katsomaan jonkun Tapparan pelin, esim. viimeisimmän, niin ei tarvitsisi uusia seuroja Plihalille miettiä. Osoittaisi lähes näiden toimittajien ammattitaitoa vastaavaa huseerausta luopua pelaajasta, joka nyt on aina ratkaisuhetkillä kentällä, kun johtoa puolustetaan tai alivoimia tapetaan.

Esimerkiksi mainitsemassani Jyp-pelissä, Plihal hoiti käytännössä yksin yhden alivoimavaihdon, ilman mailaa, ihan purkua myöten. Oli ensimmäisenä miehenä 5-3 -alivoimassa, aloittaa joka ikisen alivoiman, ellei ole juuri ollut pitkää vaihtoa kentällä. Kaikkinensa todella arvokas pelaaja Tapparalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös