Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana jussi_j, 09.05.2012 klo 23.47.

 1. wilco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK,LiPu
  "Urheilulehti: Liitossa merkittävässä asemassa ollut henkilö tirkistellyt alaikäisiä pelaajia"

  Mikä on tämän jutun juuri? Mainostaa Urheilulehteä? Heittää syytöksiä kaikkien maajoukkueissa toimineiden päälle?

  Että silleen...
   
 2. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Hei,

  Tuo uusi 235 eli NHL:n aamuraportti on mainio, mutta olisiko pisteiden, jäähyjen ja peliaikojen lisäksi mahdollista saada taulukkoon vielä suomalaisten +/- tilastot?
   
 3. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Hei,

  Juttu kuuluu osaltaan normaaliin tiedonvälitykseen. Yksi journalismin tärkeimmistä tehtävistä on yhteiskunnan epäkohtien esilletuonti.

  Urheilulehden mainitseminen otsikossa ja jutussa on journalistin ohjeiden mukaista. Toisen työtä/toisen julkaisemia tietoja käytettäessä on mainittava lähde.

  Juttu käsittelee tirkistelyn osalta yhtä henkilöä ja se tulee ilmi selkeästi otsikosta lähtien.

  Lainaus:
  235 ehtii vielä kokea muutoksia ja hiomisia, mutta juuri tehotilasto on toistaiseksi vain ottelukohtaisella pelaajatilastosivulla.

  Myös uratilastoja on tarkoitus skarpata tulevaisuudessa.

  Terveisin

  Antti Wennström
  päätoimittaja
  Jatkoaika.com -verkkolehti
   
 4. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  NHL:n aamuraportista kiitokset, topit ja flopit taas on ihan hirvee.

  Erityiskiitos toimitukselle Sami Halosen kolumnista.
   
 5. McBean Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
  Artikkelissa Ruotsin junnusarjan hulinasta:"Huomioitavaa on ottelun yleisömäärä, 67."

  Onko lukema poikkeuksellinen ikäluokka ja sarjataso huomioiden?
   
 6. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  "KalPa jatkaa hurmostaan
  Lähes kaikkien yllätykseksi sarjan piikkipaikalla heiluva KalPa isännöi torstaina Ilvestä. Vierailijat saivat potentiaalisen jättivahvistuksen hyökkäyskalustoonsa Michael Keräsen muodossa. Yksi Keränen ei kuitenkaan takaa onnea kuopiolaisten vieraana. Vähintään KalPan vakuuttava ylivoimapeli tuo tarvittavan edun torstai-illan mittelössä."

  Onko Ilveksestä haastamaan kovakuntoista KalPaa? - 08.12.2016 - KalPa - Ilves - LIIGA - Otteluennakko - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

  Tässä ennakossa on pakko tarttua tähän tulosvetovihjeeseen. Ensimmäinen lause on mielestäni hieman vaikeahko tulkita, vaikka sinänsä asialla ei oikeasti olekaan mitään merkitystä. Ennakko on siis kaikin puolin ihan mallikas, mutta tuo eka lause aiheutti pienen hymynkaaren ainakin allekirjoittaneelle. Itselleni tulee tuosta lauseesta ekana nimittäin mieleen, että "Lähes kaikkien yllätykseksi" viittaa enemmänkin siihen, että KalPa isännöi Ilvestä torstaina (joka ei siis ole mikään yllätys) ja kirjoittaja tarkoittaakin todennäköisesti ennemminkin sitä, että Kalpa johtaa koko sarjaa, mikä on tullut kaikille oikeasti yllätyksenä.

  Asia on lähinnä sanasemanttinen ja huvittava, mutta järjestelisin lausetta hieman uudestaan tästä huolimatta :D
   
 7. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  En minä niin mieltäni pahoittanut, mutta kannattaisiko Armia sisään, Stafford ulos -jutun otsikko miettiä rehellisyyden nimissä uudelleen esim. muotoon "Näkökulma: Armia sisään, Stafford ulos", kun kyse ei ole uutisesta, vaan toimittajan kolumnista?

  Sitten plussaa ja ruusuja: Kimmo Timosen uran varrelta koostettu valokuvakavalkadi on erittäin laadukas ja ajatuksella koostettu juttu. Kiitokset siis sekä Jatkoajan päätoimittajalle että koosteen kuvalähteelle!
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2016 klo 16.55
 8. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 9. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Hetki sitten totesin että ai niin, maajoukkuehan pelasi eilen. No Jatkoajasta varmaan löytyy matsista raportti, josta selviää pääkohdat. Mutta kun ei, kuvakoostetta tarjoaa, ei muuta. Siinä sentään ohimennen mainitaan matsin lopputulos, ettei ihan pimennossa tarvitse olla. Suomen johtava kiekkomedia?
   
 10. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  EHT:n vähäinen palstatila verkkolehdessä heijastanee osaltaan turnauksen nykyistä huomio-, media- ja markkina-arvoa, mikä on sinänsä hyvin ymmärrettävää. Asetelma korostuu entisestään, kun Liiga on jostain syystä käynnissä samaan aikaan.
   
 11. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Morjesta!

  Onkos teillä henkilökunnasta pulaa vai teknisiä ongelmia kun JYP-Ässät, sekä Saipa-KooKoo pelin otteluraportteja ei ole julkaistu? Onkohan niitä edes tehty?

  Näyttäs olevan myös Kalpa-Pelicans ottelun ennakko vielä jossain hukassa. Tätä varmaankin on turha enää tässä vaiheessa odotella julkaistavaksi, vaikka kivahan se olisi lukea näin jälkikäteen heh.
   
 12. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Vastaus tähän ja maajoukkuekysymykseen on toimituksen resursseissa. Muutamalla paikkakunnalla (Liiga ja Mestis) sekä osittain myös NHL-toimituksessa on ollut vaikea koko kauden, mitä on sitten paikattu tv:n välityksellä etäraporteilla. Uusia toimittajia tulee joka vuosi, muttei ollenkaan tasaisesti eri paikkakunnille. Tekijöitä myös lähtee, yksi oikeisiin töihin, toinen armeijaan, kolmas aloittaa työt ja perheeseen tulee lisäystä.

  EHT-pelit ovat tosiaan pöljään aikaan ja niiden uutisarvo on periaatteessa hyvin kyseenalainen, mutta kyllä ne lukijoita kiinnostavat kohtalaisesti. Onhan etenkin uusien maajoukkuepelaajien onnistuminen mielenkiintoinen juttu vaikka Tšekkoslovakian c-maajoukkuetta vastaan.

  Resurssipulmaan olemme kehittäneet uutta rekrysivustoa, jonka uskomme toimivan paremmin kuin nykyinen rekrysivumme. Toimitus, tekijöiden mahdollisuudet sekä tekemiset tulevat paremmin tutuksi sen avulla.

  Joulun kunniaksi muistutan kaikkia jatkoaikalaisia ja Jatkoajan muita lukijoita siitä, että otamme tekijälahjoituksia eli hakemuksia toimitukseen vastaan osoitteessa rekrytointi@jatkoaika.com. Hoh hoh hoh!

  Terveisin
  Antti Wennström
  päätoimittaja
  Jatkoaika.com -verkkolehti
   
 13. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Kiitosta paljon @Toimitus vastauksesta!

  Jotain tollasta ounastelinkin, mutta ajattelin vaan varmistaa. Onnea rekrytointiin. Kivahan nuo otteluraportit on aina lukea, niistä kun saa sellaisen kohtalaisen värilasittoman kuvan ottelusta. Plus että otteluketjuja ei keskustelupalstalla enää availla kaikkiin otteluihin näköjään. Niistä värilasittomuus tosin on kaukana, mutta kuitenkin.
   
 14. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Suomen edellisen pelin kuvakoosteen ingressi näyttää tältä:

  "Torstai ilta ja Centre Bellissä oli kisojen ennätysyleisö seuraamassa kun veriviholliset Suomi ja Ruotsi kohtasivat. Ensimmäisessä erässä suomalaiset pelasivat loistavasti mutta sitten tahti alkoi hiipua ja Ruotsi tuli rinnalle ja ohi, loppulukemat 1-3."

  Onko tämä toimituksen mielestä hyvää suomea? Minusta tämä näyttää jonkun 10-vuotiaan Veeti-Petterin tekeleeltä.

  Edit. Sama taso näyttää jatkuvan Sveitsi-Tanska -ottelun kuvakoosteen ingressissä:

  "Tanska oli pakkovoiton edessä mikäli suomalaiset mielivät jatkoon. Alkuun Tanska tykitti pelin 3-0:aan mutta sitten olikin sveitsiläisten vuoro alkaa mättämään maaleja, lopputulos rangaistuslaukauskisan jälkeen 5-4 sveitsille."

  Kommentin voisin kopioida tuosta yltä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2016 klo 11.28
 15. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Uusimmassa Jatkoajan "kommentissa" on puututtu käsille hakkaamiseen ja käyttäen esimerkkeinä Pelicans-pelaajia ja joukkueen valmentajan haastattelua.
  Vaikka kirjoituksessa on varmasti paljon asiaakin, niin lisäisihän se tietyllä tavalla uskottavuutta, jos kirjoittaja ei olisi lahtelainen Pelicans -fani.
   
 16. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
 17. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Lert ehkä muutamia erikoisia lauserakenteita, mutta kyllä itse ainakin pointin saan nopeasti irti.
   
 18. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Mitä jutun ingressi (ohessa kokonaisuudessaan siteerattuna) tarkoittaa? Kysyn ihan vilpittömästi.

  "Ruotsin maajoukkue on voittanut nuorten MM-kisojen alkulohkoissa kymmenen vuotta sitten. Kaikkiaan voittoputki on jo 40 ottelun mittainen. Tuota taustaa vasten on suorastaan käsittämätöntä, että mestaruuksia mahtuu joukkoon vain yksi."
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2017 klo 18.30
 19. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Lainaus:
  Eiköhän siinä haeta sitä, että huolimatta Ruotsin pitkästä alkulohkon voittoputkesta, menestys mestaruuksissa mitattuna on surkeaa tai nimenomaan menestys mestaruuksien suhteen on surkeaa kun huomioi pitkän voittoputken alkulohkojen otteluissa.
   
 20. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Luultavasti, mutta tarkoitin nimenomaan kappaleen alkua, "Ruotsin maajoukkue on voittanut nuorten MM-kisojen alkulohkoissa kymmenen vuotta sitten. Kaikkiaan voittoputki on jo 40 ottelun mittainen", missä ei ole logiikkaa.

  Pitäisikö olla "kymmenen vuotta putkeen", "hävinnyt kymmenen vuotta sitten", vai mitä?
   
 21. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Lainaus:
  Joo siinä on jokin katkos tullut toimittajalla.
   
 22. Rocco Jäsen

  "JYP oli tänään Vaasassa se joukkue, joka kenttä tapahtumia hallitsi. Sport otti kolme jäähyä, joiden aikana JYP teki kaksi maalia. JYPin kolmannen ja neljännen maalin välissä oli vain 8 sekunttia."

  Kenttätapahtuma on yhdyssana, sekunti on yhdellä T:llä, ja JYP:n neljäs maali syntyi Sportin maalin jälkeen, 8 sekuntia myöhemmin.

  "Erik Riska oli peli tuulella ja viihtyi maalin edessä."

  Pelituulella on yhdyssana.

  "Ei se vaan meinaan maaliin mennä."

  Kuka meinaa ja mitä? Vai ei kiekko meinaa maaliin mennä?

  "Sportin Aleksi Ainali teki uransa ensimmäisen Liiga maalin vesipullot lentäen."

  Taas yhdyssana?

  JYP haki täyden potin Vaasasta - 07.01.2017 - Sport - JYP - LIIGA - Kuvakoosteet - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
   
 23. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Oikein asiallinen ja mielenkiintoinen juttu Bonsaksenista ja hänen urastaan Suomessa. Pisteet kirjoittajalle eli Lassi Sepälle.
   
 24. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Voi olla, että aika multaa puistot, mutta kun yli vuosikymmen sitten aloin Jatkoaikaa aktiivisemmin lukemaan, oli haastetteluita enemmän kuin tyhjiä kolumneja raflaavan otsikon takana.

  Jatkoajan teki mielenkiintoiseksi tuolloin nimenomaan nuorten toimittajien pelaajista tekemät jutut ja haastattelut - eikä nuo tuolloin olleet ainoastaan pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa tehtyjä revolverihaastiksia, vaan hyvää in-depth-kamaa. Noita kaipailisi lisää.

  Esim tälläinen löyty googlaamalla - haastattelu Brett Harkinsista, ja juttu oli osa ulkomaalaisista tehtyä sarjaa: Ulkomaalaisena SM-liigassa: Brett Harkins, HIFK - LIIGA - 28.09.2003 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
   
 25. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Yksi asia pisti silmään katsellessani Jatkoajan Liiga top 5 -tilastoja. Miksi Jatkoajan Liiga top 5 -tilastossa Tapparan Jukka Peltola on merkitty puolustajaksi? Pelaajakortissa lukee taas, että hän on laitahyökkääjä. Tarkistin asian myös Liigan ja Tapparan sivuilta niin Jukka Peltola on hyökkääjä.

  Jukkaa on tituleerattu myös Liigan parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi mm. tällä keskustelupalstalla ja mediassa. Onko hänen pelipaikkansa sitten muuttunut, jota ei ole noteerattu missään muualla? Kyseessä voi olla myös inhimilinen virhe, jolloin top 5 -tilastonne pitäisi päivittää, jotta oikea puolustaja saisi kunnian myös teidän top 5 -listalla. Eipä muuta.

  Ps. Oli siellä muitakin kummalisuuksia, kuten JYP-Akatemia Liigassa? :)