Vancouverin olympialaiset pelattiin keskellä kaikkien aikojen kiekkohuumaa. Sidney Crosbysta tuli kansallissankari. Venäjä romahti puolivälierissä. Suomen kisat muistetaan järkyttävästä välierästä ja pronssiottelun huikeasta loppukiristä. Teemu Selänne nousi olympialaisten tehotilaston kärkeen.
www.jatkoaika.com
Ajatuksena ihan hyvä käydä läpi tuota kymmenen vuoden takaista huipputurnausta, koska ainakin omissa papereissani se on kaikkien aikojen paras kiekkoturnaus ja etenkin tuo Kanadan ja USA:n välinen finaali on kenties modernin aikakauden paras arvokisafinaali. Mutta silti toivoisi vähän tarkempaa paneutumista kun toimittaja kirjoittaa "faktoja", koska kyllä tuolta muutama aika räikeä asiavirhe löytyi. Jonas Hilleriin liittyvä kohta korjattiinkin jo (sanottiin siis että Hiller voitti Stanley Cupin 2007), mutta jäi sinne vielä vähän petrattavaa.
Tässä muutamia lainauksia artikkelista ja kommentteja niihin:
Seitsemisen minuuttia ennen loppua Canada Hockey Placen tulostaulu muistutti yhä munakennoa, kun Suomi pyöritti ylivoimapeliä Tšekin alueella.
Tässä käsitellään siis Suomen ja Tshekin välistä puolivälieräottelua, kyseistä peliähän ei suinkaan pelattu tuossa pääarena Canada Hockey Placessa vaan siinä kisojen kakkoshallissa joka veti yleisöä reippaat 6000 katsojaa. Toki Suomi pelasi kaikki muut pelinsä tuossa isommassa hallissa joten pieni ajatusmoka sinänsä, mutta varmasti tilastofaktoja toimittaja joutui tarkistamaan niin samallahan se peliareena nissä ottelupöytäkirjoissa kaiketi näkyy.
Sitten finaaliin liittyen pari lainausta:
Kanada jatkoi aktiivista hyökkäyspeliä, ja alakerrassa kiekolliset puolustajat (Pronger, Niedermayer, Staal) saivat paljon vastuuta.
Jutussa puhutaan aiemmin Eric Staalista ja ketään muuta Staalia Kanadan joukkueessa ei noissa kisoissa pelannut. Eric Staal ei ole puolustaja vaan hyökkääjä. Velipoika Marc Staal pelasi samana vuonna MM-kisoissa mutta toisaalta eipä hänkään mikään kiekollinen puolustaja varsinaisesti koskaan ole ollut.
Ja kaiken huippuna sitten tämä:
Paul Stastny oli historian partaalla. Isä Peter ja setämiehet Anton ja Marián eivät koskaan voittaneet maajoukkueessa mitään.
Ihan oikeasti? Jos nyt tällaista juttusarjaa lähdetään tekemään niin edes tällaisest asiat olisi syytä tarkistaa. Peter Stastny kun sattui urallaan voittamaan kaksi maailmanmestaruutta Tshekkoslovakian paidassa ja vielä päälle Canada Cupin kun edusti Kanadaa. Aika kaukana ollaan siitä että "ei koskaan voitettu maajoukkueessa mitään". Puhutaan kuitenkin eräästä kaikkien aikojen pelaajasta joten olisit nyt helvetti edes varmistuksen tästä ottanut itsellesi.
Marian Stastnylläkin löytyy kaksi maailmanmestaruutta, Anton toki jäi sitten ilman arvokisavoittoa.
Semmosta. Pari pienempää asiavirhettä ja yksi sitten selvästi isompi ja räikeämpi. Periaatteessa juttuna ihan ok mutta kyllä itseäni ainakin häiritsee noinkin isot asiavirheet mitä tuohon Stastnyyn liittyen oli. Edelleenkin luulisi että sen verran faktoja tarkistetaan kun näin kirjoitetaan, mutta ilmeisesti ei.
Ketkä teillä muuten oikolukee nämä jutut vai millä perusteella nämä pääsee eetteriin? Luulisi että edes vähän asiaan valveutuneita olisi jos kyseessä on olevinaan maan johtava kiekkomedia. Pointsit toki tällä kertaa siitä että kun juttua muokattiin niin siitä oli myös merkintä artikkelissa, tämäkään ei Jatkoajan kohdalla ole aina ihan itsestäänselvyys.
@Toimitus @Jani Mesikämmen