Mainos

Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 210 041
  • 6 962

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Melko hyvää pohdintaa uusimman näkemyksen kirjoittajalta.

Näkemys itse löytyy tästä linkistä:


Tosin taitaa kirjoittaja olla vähän nuoremmasta päästä liikkeellä mikäli ensimmäiset seuratut MM-kisat ovat olleet vasta vuoden 2013 jaetut kotikisat ja on tainnut ehkä vähän liikaa mennä nk. Skoda Cup-herjailun menoon mukaan silloin joskus joskin on ainakin näillä näkymin korjannut näkemyksiään.

Itse se todella paljon silmiinpistävä seikka tosin oli tämä MM-kisojen sinänsä ollut järjestämättömyys vuonna 1988.

Periaatteessa järjestettiin kyllä, mutta kahdella tapaa:

Tapa numero 1: MM-kisat olivat arvoltaan täysin samat kuin Talviolympialaiset eli ne pidettiin Yhteisinä Talviolympialaisina ja MM-kisoina jolloin samalla kertaa Neuvostoliitto oli Yhteisten Talviolympialaisten ja MM-kisojen Kultamitalisti ja Maailmanmestari ja Suomi tietenkin Yhteisten Talviolympialaisten ja MM-kisojen Hopeamitalisti samalla kertaa.

Tapa numero 2: Thayer Tutt Trophy Hollannissa vastasi MM-kisoja silloin kun niitä ei aivan täysin kirjaimelleen pelattu, tässä turnauksessa pelattiin ensi kertaa kokeellisesti sitten vuoden 1954 Jääkiekon MM:n ollessa kyseessä niistä tuosta mainitusta vuodesta lähtien poissa sääntöjen takia olleet Loppuottelu ja Pronssiottelu koemielessä sääntöihin palautettuna kun tämän pohjalta ne tulivat mukaan uudelleen vuonna 1990 ja niitä ei vain jostakin kumman syystä kaikkiaan käytetty vuonna 1991 kiitos suomalaisten järjestäjien sämplyilyn.

Kuten ei vuonna 1990 Sveitsissäkään tuolloin tosin osin liian myöhäisen tulon vuoksi ja niitä alettiin pelata vuodesta 1992 lähtien ja Italian voittaessa turnauksen nk. Sinikone oli samalla kertaa myös Jääkiekon Maailmanmestari Calgaryn 1988 Yhteisten Talviolympialaisten ja MM-kisojen Virallisen Karsijan Japanin ollessa esimerkiksi toinen ja kisaisäntä Ijs-Oranjen eli Hollannin ollessa kolmas sinä vuonna kun MM-kisoja ei sellaisenaan aivan kirjaimelleen pelattu, mutta jolloin tällä turnauksella oli IIHF:n hyväksyntä tätä asemaa vastaamaan.

Melkein kaikki jääkiekon ystävät varsinkin nk. Paremmissa Maissa muun muassa juurikin Suomi mukaan niihin luettuna todennäköisesti pitää kuitenkin muun muassa vuoden 1988 Calgaryn pohjalta Neuvostoliittoa samalla kertaa mieluummin myös maailmanmestarina kuin esimerkiksi Italiaa ja itseään hopeamitalistina toisin kuin Japania.

Jääkiekon pienemmissä maissa tai keskikastin näkökanta tietenkin toisinaan varsinkin ajoittain prameilevissa pienempien kiekkomaiden vuosikerroissa ja vuosimuistelmissa on toinen ja periaatteessa niin uskomatonta ja erikoista kun se voi ollakin niin vuoden 1988 lisäksi myös vuoden 1984 ja vuoden 1980 kohdalla näin voidaan menetellä tavallaan kun tuolloin tietenkin pelattiin Thayer Tutt Trophya.

Pitkälti sen pohjalta kun IIHF ei halunnut luoda laajaa Jääkiekon Talviolympialaisten Karsintaa silloin 1970-luvun lopussa 1980-lukua ajatellen tai tuleville sukupolville muutenkaan kun se äksyili ja halusi edelleen pitää muun muassa 8 maan MM-puolen kehimiskisoja niin kovin arvokkaina.

Mikä omalla tavallaan vanhojen aikojen kokoaikaisten päätösten pohjalta jätti omat ikävät jälkensä kansainväliseen jääkiekkoon ja jonka tuomana niitä paljon toisinaan paheksuttuja tasoeroja jälkineen on korjattu näihin päiviin asti ja tullaan varmasti tietyllä tapaa korjaamaan vielä kauankin.

Tuo erikoisuus päättyi vasta sitten kun IIHF halusi suuren paineen alla sittenkin lopulta luoda laajemman Jääkiekon Talviolympialaisten Karsinnan joskin senkin aluksi rajoittaen ja vasta vuosina 1993-1995 lopultakin alettiin sitä pitää erittäin kasvavan laajamittaisena ajan mittaan ja kun vuoden 1988 Thayer Tutt Trophy jäi viimeiseksi sellaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

PäätyynAsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Uutta: TPS:n valmennus täydentyy – Raumalainen Rauli Urama on kerännyt Raimo Helmisen ympärille 3 raumalaista

Melkoinen otsikko taas.
Tämäkin aika suoritus: Vaasan Sportilla sopimusuutisia – kohun keskellä viime kauden viettänyt Jonne Virtanen palaa Liigaan

Olin siinä uskossa, että syksyä lukuun ottamatta Virtanen harjoitti viime kauden ajan ammattiaan, eli pelasi jääkiekkoa rahallista korvausta vastaan.
Ainakin itseltäni siis mennyt ohi se, että hän olikin kauden kuukausien ajan vain kohusexiwau-huomion keskiössä, johtuen Palloseuran HR-osaston visioista.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
"Liigan huonoin seura", "puuhasteli", "amatöörimäisesti". Nyt on Pärnäsen korjaamo ladannut samaan otsikkoon kaikki mitä irti lähtee. Melkein tekisi mieli lukea, mutta vain melkein.
Itse klikkasin tuon auki järkeä uhmaten ja totesin saman oksennuksen jatkuvan kuin otsikossakin. Ei tarvitse käydä tänään lounaalla, sillä Pärnänen tarjoili juuri* annoksen verbaalista paskaa.

*ja jälleen kerran
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
"Liigan huonoin seura", "puuhasteli", "amatöörimäisesti". Nyt on Pärnäsen korjaamo ladannut samaan otsikkoon kaikki mitä irti lähtee. Melkein tekisi mieli lukea, mutta vain melkein.
Kiinnitin huomiota samaan. Raskas, niin kovin raskas otsikko, jälleen kerran.

Esim. alleviivatut lisäämällä olisi saanut otsikkoon lisää pituutta ja adjektiiveja.

"Pärnänen: Kotimaisen Liigan huonoin seura Sport puuhasteli amatöörimäisesti kulttipelaaja Jonne Virtasen puolivillaisen pestaamisen kanssa"
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Pärnänen rakensi omalle otsikoinnilleen keppihevosen
 

Rocco

Jäsen
Onhan tuossa iso osa totuutta. Sport on Liigan huonoin seura. Mutta ei huonoin joukkue.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Tämä ei liity varsinaisesti artikkeleihin, ehkä, mutta aikooko Jatkoaika lomauttaa ainoan palkallisen työtekijänsä (?) päätoimittaja Antti Pärnäsen tässä maailmantilanteessa?
 

Ylläpito

Administrator
Tässä haastavassa tilanteessa Jatkoaika haluaa tukea omaa yhteisöään, lukijayhteisöämme sekä laajemmin kiekkoyhteisöä kaikin tavoin. Tuemme Mestistä ja sen seuroja, joiden taloustilanne on nykytilanteessa monella paikkakunnalla kriittinen. Olemmekin antaneet noin kolmasosan mainosnäytöistämme heidän käyttöönsä. Lukijoillemme haluamme tarjota hieman hengähdystaukoa pelkästä korontauutisoinnista ja pyrimme julkaisemaan ihan normaaleja artikkeleitamme, mutta myös ammentaa historiasta uusia aiheita runsaasti.

Oman yhteisömme tukena olemme kaikin mahdollisin keinoin. Tilanne on meillekin haastava, kun kiekkokauden parhaiden kuukausien sijaan yhtäkkiä onkin "heinäkuu", joka kestää vielä pitkään. Olemme kuitenkin oman pitkäjänteisen työmme ansiosta tilanteessa, jossa taloutemme on vakaalla pohjalla - vaikka Jatkoajan kaltaisen keskisuuren median julkaiseminen ei ole koskaan ollut mikään kultakaivos.

Ylläpitäjämme, päätoimittajamme, koko toimituksemme ja moderointitiimi jatkavat tässä tilanteessa täysin normaalisti, ja toisaalta tämä tarjoaa meille mahdollisuuden myös kehittää toimintaamme uudella tavalla. Tavallisesti kiekkokausien väliin ei jää juuri muuta kuin se yksi heinäkuun kuukausi, jonka ihmiset pääasiallisesti käyttävät lomailuun. Nyt kun painetta esimerkiksi pudotuspelipakettien rakentamisesta ja kirjoittamisesta ei ole, voimme miettiä monia kehityskohteita rauhassa ilman arjen kiirettä.

- Matti Liljaniemi
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Melko vähän on tämän vuoden puolella tullut luettua kotimaisia lätkäuutisia. Onko tämä todellakin Jatkoajan nykytaso?

26.03.2020 - JA: JYP kiinnitti kuusi uutta pelaajaa
"Puistola oli viime kaudella Tapparan sopimuspelaaja, mutta kävi lainalla myös Jukureissa ja Tapparassa."

Öh... Tapparan sopimuspelaaja kävi lainalla myös Tapparassa?

27.03.2020 - JA: Näkemys: JYPin sopimusuutisista merkittävin oli se, jonka todennäköisesti ohitit
"Kausi päättyi ennenaikaisesti yhdeksän 13 muun joukkueen tavoin, mutta pudotuspelikeväästä oli vaikeaa ennustaa ruusuista."

Siis kuinka monen joukkueen kausi päättyi ennenaikaisesti?

Kun ensimmäiset kappaleet näyttävät tällaisilta, ei se paljoa innosta lukemaan juttua loppuun.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikista suurlupauksista ei tule Patrik Lainetta tai Aleksander Barkovia – usean suomalaispelaajan kohdalla odotukset menivät täysin päin mäntyä

Suomalainen jääkiekko on tuottanut viime vuosien aikana useita huippulahjakkuuksia aina kiekkomaailman kirkkaimmalle huipulle. Kuitenkin monien korkean NHL-varauksen saaneiden pelaajien urat ovat lähteneet varhaisessa vaiheessa alamäkeen.

Ja sitten listalla on tällaisia korkean NHL-varauksen huippulahjakkuuksia:

Juha Gustafsson, 43. varaus 1997, Phoenix Coyotes
Tomek Valtonen, 56. varaus 1998, Detroit Red Wings
Teemu Sainomaa, 62. varaus 1999, Ottawa Senators
Teemu Laine, 39. varaus 2000, New Jersey Devils
Tero Määttä, 41. varaus 2000, San Jose Sharks
Masi Marjamäki, 66. varaus 2003, Boston Bruins


Ei siinä, ihan kiva juttu oli luettavaksi ja tuttuja nimiä lista täynnä, mutta lähinnä tuo jutun alun näkökulma ihmetytti. Varsinaisia ihmetyksiä ja pettymyksiä että kaikista noista aikansa patriklainemaisista ja sashabarkovmaisista suurlupauksista ei tullutkaan supertähtiä noiden vuorojen 40-60 varausnumeroistaan huolimatta.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Siis herrajumala. Masi Marjamäki. Onko Jatkoaika sitä mieltä, että kolmoskierroksen varaus vuonna 2003 on jumalasta seuraava, vai miksi Masi Marjamäki on tuolla listalla? Kolmoskierroksen varaukselle yksi NHL-peli, SM-Liigan hopeamitali sekä pari KHL-kautta ei ole mikään floppi.

Onkohan myös esimerkiksi Samu Perhonen, Joonas Nättinen ja Jyri Niemi floppeja kun eivät pelaa NHL:ää? Nämäkin kun ovat kolmoskierroksella varattuja.
 
Pärnäsen mielipidekirjoitus puuhastelusta on mielestäni erittäin hyvää ja kiinnostavaa journalismia kulmasta, jota ei kovin usein pääse lukemaan. Olen siis tässä täysin eri mieltä aiempien kommentoijien kanssa. Jääkiekko tarvitsee persoonia ja niiden syntymiseen tarvitaan nykyaikana myös ammattimaista markkinointia. Rohkeus, jota tässä oli, on myös asia, jota urheilujouranismissa voisi olla enemmän.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämänpäiväinen Jatkoajan juttu Hannu Aravirrasta päättyy lauseeseen: Hannu Aravirta ansaitsee tulla muistetuksi Leijonien menestyneimpänä päävalmentajana.

Kaikki kunnia Aravirralle, mutta tuo loppukaneetti on täyttä paskaa. Aravirran viisi mitalia (olympiapronssi, 3 MM-hopeaa ja MM-pronssi) on toki määrällisesti eniten, mutta eihän se nyt kuitenkaan millään voi mennä kahden maailmanmestaruuden edelle? Jukka Jalosella on neljä mitalia. Samat olympia- ja MM-pronssi kuin Aravirrallakin, mutta Aran kolmen MM-hopean rinnalle Jalosella on asettaa kaksi MM-kultaa. Vielä jos katsotaan U20-maajoukkuetta niin sielläkin Aralla on vain pronssi, mutta Jalosella kulta.

Jos puhutaan menestymisestä niin voitto on aina voitto. Jalonen on ennen kaikkea voittaja. Aravirta keräili himmeämpiä mitaleja.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
En tiedä muista, mutta itse en nähnyt uusimmassa Tuuli Määtän kirjoituksessa mitään muuta kun uhriutumista.
En taas ymmärrä, että mitä helvettiä tämänkäänkertainen Määttä liittyy jääkiekkoon. On toi uskomaton palsta. Toki hyvä siinä mielessä, että aina yllättää se näkökulma mikä otetaan, koska veikkaan, että ei toista toimittajaa, edes naispuolista löydy, joka tällä kulmalla voi lähestyä Tampereen pian valmistuvan hallin nimiasiaa.

"Paitsiossa on Tuuli Määtän pitämä palsta, joka keskittyy jääkiekkokulttuuriin."

Aha, no sitten. Ja ei sillä, on kai lasikattoisuutta ja setämiesmäisyyttä ja äijäilyä vielä jääkiekossa, tai etenkin jääkiekossa, mutta jos aletaan puhumaan arkipäivän flirteistä ja muusta, niin ei kait ne ole elimellisesti juuri jääkiekkoon liitettävä asia? Lipeviä torspoja lienee kaikilla elämänaloilla.
 
Viimeksi muokattu:

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, CBJ?
En tiedä muista, mutta itse en nähnyt uusimmassa Tuuli Määtän kirjoituksessa mitään muuta kun uhriutumista.
Vahva sama. Vähän hölmöä tilitystä varsinkin kun tosiaan ottaa huomioon sen, että nimen on ostanut yritys mihin tuo UROS viittaa. Jos Tuulia asia niin häiritsee, kättä taskuun ja nimeksi Määttä Areena.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
En tiedä muista, mutta itse en nähnyt uusimmassa Tuuli Määtän kirjoituksessa mitään muuta kun uhriutumista.
Miksi kyseinen oksennusrefleksiä aiheuttava jupakka edes nostettiin pinnalle. 0/5
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
En tiedä ketään naista, jota tämä hallin nimi häiritsisi kuin muutamaa feministiä, jotka uhriutuvat muutenkin joka asiasta.
Oikein etsimällä etsitään asioita, joista voisi kitistä.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Niin, tuolta kolumnilta menee pohja jo otsikon kirjoitusvirheeseen. Eikö näitä kukaan oikolue? Se on UROS.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Minä tykkäsin tuosta Tuuli Määtän kirjoituksesta. Se ei ollut erityisen sekavakaan, toki vähän, muttei paljon. Annan pisteet 3/5. Ja ne on hyvät pisteet, viiteen ei pääse kukaan, neljään joku harvoin.

Tuuli Määttä kertoi omien kokemuksiensa kautta ja se on hyvä lähtökohta mielenkiintoiselle kirjoitukselle. Vähän jäi mieitityttämään se valmentaja, joka risteilyllä oli Määttää viemässä hyttiin, että nimi esiin, no ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös