Niin, tuolta kolumnilta menee pohja jo otsikon kirjoitusvirheeseen. Eikö näitä kukaan oikolue? Se on UROS.
En tiedä muista, mutta itse en nähnyt uusimmassa Tuuli Määtän kirjoituksessa mitään muuta kun uhriutumista.
Sitä minäkin oli juuri tulossa taas toitottamaan. Ei minkään hallin tai sen sponsorin nimi ole Uros vaan isolla kirjoitettu UROS. Miksikö kirjoitetaan isolla? Koska on lyhenne sanoista Universal Roaming Solutions. Pienellä kirjoitettuna se tarkoittaisi sukupuoleen viittaavaa sanaa.Hallin nimeksi ei ole annettu Uros vaan nimi on UROS LIVE.
Sitä minäkin oli juuri tulossa taas toitottamaan. Ei minkään hallin tai sen sponsorin nimi ole Uros vaan isolla kirjoitettu UROS. Miksikö kirjoitetaan isolla? Koska on lyhenne sanoista Universal Roaming Solutions. Pienellä kirjoitettuna se tarkoittaisi sukupuoleen viittaavaa sanaa.
Aika surkea kolumni, jos kirjoittaja mokaa ja nolaa itsensä täydellisesti jo tekemällä otsikossa ison virheen. En lue juttua, mutta siellä varmaan kerrotaan, kuinka kirjoittaja mielummin käy Turussa katsomassa Tps-Hpk-ottelun tai Lappeenrannassa Saipa-Hifk.
Toki pelkkää kirjoittajaa ei voi syyttää. Kyllä oikolukijankin pitäisi noin selkeä virhe huomata, kun se heti otsikossa näkyy.
Sitä minäkin oli juuri tulossa taas toitottamaan. Ei minkään hallin tai sen sponsorin nimi ole Uros vaan isolla kirjoitettu UROS. Miksikö kirjoitetaan isolla? Koska on lyhenne sanoista Universal Roaming Solutions. Pienellä kirjoitettuna se tarkoittaisi sukupuoleen viittaavaa sanaa.
Eli koska yhtiön nimessä on kieliopillinen virhe, Jatkoajan tehtävä on kirjoittaa nimi eri tavalla kuin itse yhtiö toimii? Hassua kyllä, Jatkoaika kirjoittaa JYP:n isoilla kirjaimilla. Miksi Jatkoajan linja heittelee eli UROS kirjoitetaan Uros, mutta JYP kirjoitetaan JYP?Jos nimi tulisi noista sanoista, niin se pitäisi lyhentää URoS. Nyt kokonaan isolla kirjoitettuna se on vain tehokeino, ja koska suomen kielioppisäännöt eivät tunne tehokeinona käytettyjä isoja kirjaimia, niin se kuuluukin kirjoittaa Uros. Ihan sama tilanne on esimerkiksi Jypin, Kooveen tai Tuton kohdalla.
Kuinka moni heteromies on kirjoittanut esimerkiksi suosituille kauneudenhoitosivustoille kolumneja, miten he tuntevat olonsa ulkopuoliseksi kauneudenhoitoalalla, ja miten esimerkiksi Mary Kay tuotemerkki loukkaa heitä, eivätkä he tunne sitä omakseen, koska siinä viitataan selvästi naiseen. Kuinka moni mies tästä ottaa itseensä? Tasa-arvo my ass. Tää on taas jotain aivan turhaa uhriutumista, kun ei asiat mene naisen oman pään mukaan. Kasvattakaa pallit, naiset. Älkää kirjaimellisesti, vaan kuvainnollisesti. Life is life ja niin edespäin. Mennään eteenpäin.
Saat lukea. Kun selaat lehtihyllyä, tuleeko sinulle fiilis, että kaikista vaihtoehdoista juuri Me Naiset on sinulle suunnattu aikakauslehti ja se haluaa sinut lukijakseen?Tuuli Määttä, saanko minä miehenä lukea Me Naiset lehteä?
Eli koska yhtiön nimessä on kieliopillinen virhe, Jatkoajan tehtävä on kirjoittaa nimi eri tavalla kuin itse yhtiö toimii? Hassua kyllä, Jatkoaika kirjoittaa JYP:n isoilla kirjaimilla. Miksi Jatkoajan linja heittelee eli UROS kirjoitetaan Uros, mutta JYP kirjoitetaan JYP?
UROS on muuten englanninkielinen lyhenne, eikä suomen. Jos toisen kielisessä nimessä on suomeksi kielioppivirhe, pitääkö se korjata?
Tulee jos olen kiinnostunut sen sisällöstä. Se on sama, vaikka sen nimi olisi "peräkammarin pojat Ruotsissa", jos tiedän sen sisällön ja se sisältö minua henkilökohtaisesti kiinnostaa. Ja älkää väittäkö, ettei Tuuli Määttä tiedä, mitä jäähalleissa tehdään.Kun selaat lehtihyllyä, tuleeko sinulle fiilis, että kaikista vaihtoehdoista juuri Me Naiset on sinulle suunnattu aikakauslehti ja se haluaa sinut lukijakseen?
Saat lukea. Kun selaat lehtihyllyä, tuleeko sinulle fiilis, että kaikista vaihtoehdoista juuri Me Naiset on sinulle suunnattu aikakauslehti ja se haluaa sinut lukijakseen?
Eli Jatkoajan on turha perustella mitään millään kielioppiasioilla, kun itse tekee jatkuvasti saman virheen. Yhtenäistä linjaa ei ole.Tähän en osaa vastata, mielestäni Jyp pitäisi kirjoittaa myöskin kieliopillisesti oikein.
Ei tule, koska minua ei kiinnosta kyseisen lehden asiat. Jos Me Naiset lehdessä keskustellaan jääkiekosta niin tietenkin minulle tulee sellainen olo että se haluaa minut lukijakseen, koska jääkiekko kiinnostaa minua.Saat lukea. Kun selaat lehtihyllyä, tuleeko sinulle fiilis, että kaikista vaihtoehdoista juuri Me Naiset on sinulle suunnattu aikakauslehti ja se haluaa sinut lukijakseen?
"Tuotenimen iPhone oikeinkirjoitusperiaatteiden mukaiset kirjoitusasut ovat I-phone ja Iphone. Alkuperäistä asua iPhone voi kuitenkin myös käyttää" terveisin Kielitoimistonohjepankki.fiTeksti on suomenkielistä eli siihen pätevät suomen kielioppisäännöt. Kotuksen linjauksen mukaisestihan esimerkiksi eräs Applen puhelinmalli pitäisi kirjoittaa Iphone. Harvahan tätä toki toteuttaa, mutta ei niin tekemistäkään voi vääräksi sanoa.
Eli Jatkoajan on turha perustella mitään millään kielioppiasioilla, kun itse tekee jatkuvasti saman virheen. Yhtenäistä linjaa ei ole.
Kielioppivirhe tai ei, niin tämä pätkä otsikossa "sitten liigahallille annetaan nimeksi Uros" ei pidä paikkansa. Yhdenkään liigahallin, nykyisen tai tulevan, nimi ei ole "Uros".
Vaikka kuinka asiaa kääntää tai vääntää, niin onhan toimittaja silloin mokannut ja hieman nolannut itsensä, kun kirjoittaa yrityksen nimen väärin.Tämä metakeskustelu on myös yksi hyvin yleinen tapa viedä huomiota pois tasa-arvokeskustelusta. Kuunnelkaa nyt kun spleinaan, se akka on naurettava ja mokannut ja nolannut, älkää kuunnelko mitä se koittaa sanoa!
Aika hakemalla haettua tasa-arvokeskustelua. Yrityksen nimi on UROS, mutta kukaan ei ole väittänyt, että nimi liittyisi sukupuoliin tai etteikö nainen saisi käydä kyseisen yhtiön sponsoroimassa hallissa. Samalla tavalla jos pelipaidassa lukee "SAVINAINEN", kukaan ei ole kieltänyt miestä käyttämästä sitä pelipaitaa.Tämä metakeskustelu on myös yksi hyvin yleinen tapa viedä huomiota pois tasa-arvokeskustelusta.