Keskustelu Suomen joukkueesta ja sen peliesityksistä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2016–2017

  • 116 735
  • 678
Tila
Viestiketju on suljettu.

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nuoret ovat nuoria, ei heitä voi tällä tavalla tuomita. Muuan laituri Laine taisi muutama vuosi sitten heilutella keskisormea ja puhua valmentajan hakkaamisesta.
Vaihdettiinko silloin päävalmentajaa :)
Tämähän on sinällään erikoinen tilanne, että jotkut pelaajat tulivat kisoihin henkisesti vähän ylileveinä. Sitten kisat menevät perseelleen ja alkaa poru median kanssa ja media suhtautuu näihin kavereihin taas kuten aikuisiin haastatteluineen ja syytöksineen. Kyllähän tässä valmennuskriisiasiassa näitä tiettyjä pelaajia käytettiin keppihevosina, kun huomattiin, että nyt puhutaan sivu suun.

Että tietyllä tapaa tässä on aikamoinen ristiriita: kiekkoyleisö suhtautuu näihin kavereihin ammattilaisina ja ottelut kiinnostavat aikaisempien vuosien menestyksen vuoksi yhä laajempaa osaa suomalaisista, liki jopa yhtä paljon kuin aikuisten kisat. Pelaajatkin suhtautuvat itseensä, osin median myötävaikutuksella, ammattilaisina. Kunnes tuleekin negatiivinen julkisuus. Sitten ollaankin taas pikkupoikia. Enkä tällä syytä pelaajia vaan jääkiekkoyhteisöä.

Ja mitä mainitsemaasi Laineeseen tulee, niin ei ollut häneltäkään hyväksyttävää, tietenkään. Mutta Tappara teki kaverin kanssa hienoa työtä hankkimalla henkistä apua jne. Ehkä tuo pitäisi ottaa laajemminkin osaksi jääkiekkovalmnenusta, sillä eivät ne nuorten pelaajien paineet ja vaativat tilanteet jatkossa ainakaan vähene.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Näin reagoi jääkiekon suurvalta. Syylliset tappioihin on löydettävä ja heitä ankarasti rangaistava. Näin kiekkokansa saa, mitä haluaa ja on tyytyväinen suuriin johtajiinsa. Milloin kolahtaa Marjamäen kohdalla?
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Näin reagoi jääkiekon suurvalta. Syylliset tappioihin on löydettävä ja heitä ankarasti rangaistava. Näin kiekkokansa saa, mitä haluaa ja on tyytyväinen suuriin johtajiinsa. Milloin kolahtaa Marjamäen kohdalla?
Ihan mielenkiinnosta, olisitko halunnut Rautakorven johtavan joukot vielä B-sarjaan vai patsasta Hartwall-areenan eteenkö odotit?
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
En myöskään pidä pelaajien kapinoinnista, mutta kun kysymys on tosiaan nuorista, ymmärrän mielen kuohunnat. Valmennus on selvästi epäonnistunut työssään, yhteistä säveltä joukkueen kanssa ei ole löytynyt. Nuoret eivät ole vielä rutinoituneita ammattilaisia, jotka sopeutuvat tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Luulen, että tässä on aikalailla kupletin juoni. Siellä on nuorilla jätkillä Ahon,Puljun ja Laineen jäljiltä varmaan aikamoiset paineet, koska rima on vedetty ihan hitusen korkealle. Kaikilla on varmaan kauhea kiima näyttää ja siihen kun vetää vastakohdaksi Rautakorven tavan tukahduttaa pelaajien henkilökohtaiset vapaudet kaukalossa, niin tulos on tämä.

Ja jos vielä ajattelee sitä aspektia, että scoutit tuijottaa ja pitäisi näyttää, niin samalla Rautakorven ääni taustalla huutaa päinvastaista. Ei ole helppoa.

Aika hyvä oppitunti Rautakorvelle. Tapolahan oppi nopeasti, että kyseessä on pelaajien peli. Toivottavasti myös Rautakorpi ottaa opikseen. Kova kolhu Rautakorven uraan.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Mutta Tappara teki kaverin kanssa hienoa työtä hankkimalla henkistä apua jne. Ehkä tuo pitäisi ottaa laajemminkin osaksi jääkiekkovalmnenusta, sillä eivät ne nuorten pelaajien paineet ja vaativat tilanteet jatkossa ainakaan vähene.

Siellähän samainen psykologi on jengin mukana. Ja kun titteli on vielä "valmentaja", niin jengi nauraa isolle valmennusarmeijalle.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Juolevin on oltava kyllä helvetin kova urallaan, että voi missään yhteydessä esiintyä noin kesken turnauksen tai seurajoukkueessaan. Menee varmaan toki vielä "keskenkasvuisuuden" piikkiin, mutta silti. Kiinnostava case, johon täytyy liittyä _paljon_ muutakin kuin yksi hävitty Tanska-peli. Sehän noista oli Suomen järjellisesti voitettavissa.
 

kuksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei yhtään ihmetytä kun on pelaaja ja valmentaja paikat jaettu jo kabineteissa. Kuuntelin sivusta parin pojan keskustelua hallilla kun puhuivat pelaajien näyttö peleistä maajoukkueessa. Olivat pojat siinä uskossa että hyvillä näytöillä voisi päästä maajoukkueeseen. Aika nopeasti oli valjennut leirillä että kaikki paikat oli jaettu jo kesällä. En usko että valmennus liitossa muuttuu sinne valitaan tietyllä kriteerillä valmentajat.
Pitää olla pitkä ruskea kieli ja liiton mafiaa ei saa arvostella ja sama seuroissa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ymmärrän sen että hyviä valmentajia ei kasva joka oksalla mutta nyt olisi oikeasti tajuttava minun mielestäni se että tuonne junioripuolelle tulisi saada päteviä ja saunakaveriseuran ulkopuolelta tulevia valmentajia jotka ovat halukkaita sitoutumaan useammaksi vuodeksi. Eikö ne voisi kasvaa vähän saman malliin kuin pelaajatkin että nousevat ikäluokka kerrallaan ylöspäin? Tietenkin siinä pitää sitten seuloa että voiko tämän kaverin nostaa seuraavalle tasolle. Nää Helmiset, Rindellit, Uramat ja Rautakorvet on kyllä nyt nähty.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Tämä on ehkä 2000-luvun suurin farssi suomalaisessa jääkiekossa. Toivon ettei Rautakorpi enää koskaan valmenna mitään muuta kuin Tapparaa. Mikä on ihan hyvin mahdollista.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
En koko ketjua jaksa lukea mutta saiko valmentaja siis potkut ennen vai jälkeen tuon Sveitsi-Tanska pelin? Eihän sillä toivottavasti ollut mitään tekemistä ratkaisun kanssa? Siis siinä mielessä että jos valmentajan pelitapa ei toimi tai kemiat eivät ole kunnossa (joita selityksiä täältä luin), niin olisiko saanut jatkaa jos Sveitsi olisi hävinnyt?

Pidän tätä joka tapauksessa lähinnä liiton kavereiden oman selän turvaamisoperaationa.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rautakorpi on varmasti hyvä valmentaja, mutta nuorien pariin hän on aivan täysin väärä valinta ja ilmeisesti kukaan Liitossa ei ole tehnyt minkäänsortin analyysiä, että minkä takia edellisellä kerralla Rautakorven alaisuudessa päädyttiin karsimaan.

Ja mitä lie ovat ajatelleet palkatessaan tuon armeijan valmentajia vielä Rautakorpea auttamaan. Lomamatka Kanadaan kavereille?

Uraman voisivat myös pitää kaukana kaikista nuorisomaajoukkueista elleivät sitten vuokraa Raulin osaamista, vaikka Ruotsiin.

Vähän kuin omalta näppäimistöltä, mutta paremmin kirjoitettuna. Mites ne Rautakorven sijoitukset nyt menikään? Kerran karsintaan, 7. ja 6. sijat? Miksi ihmeessä tälläinen valmentaja on edes valittu jälleen valmentamaan.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Totaalinen farssi tuli näistä kisoista Suomen osalta. Ihmettelen monen muun tapaan sitä miksi Ahokas ei valmentanut jo näissä kisoissa, kun kerta ensi vuodeksi kuitenkin ottaa pestin vastaan. Se olisi sitä jatkuvuutta.

Rautakorpi on osaava valmentaja ja menestynytkin. Mutta on nimenomaan pitkän projektin vetäjä ei niinkään lyhytkestoisen. Huonoon saumaan Rautakorpi tuli, koska mestaruuden jälkeen odotukset olivat jälleen korkealla vaikka pitäisi tiedostaa se, että pelaajisto on vaihtunut isosti. Puolivälierät ovat silti Suomelle aina minimitavoite oli joukkue mikä tahansa.

Jos sen sijaan hävitään pelit jopa Tanskalle niin silloin voidaan puhua epäonnistumisesta. Suomi on hävinnyt kaikki pelit mutta totuuden nimissä on todettava se, että Suomen olisi pelitapahtumiin nähden pitänyt ottaa voittoja. Tsekki ratkaisi viime hetkillä, Tanska oli täysin jaloissa ja Ruotsiakin vastaan oli paikat ainakin tasapeliin. Joskus se vaan menee niin, että maaleja ei vain tehdä vaikka paikkoja onkin. Onko syy silloin valmentajan vain pelaajien. Muutamista paikoista sisään ja Suomi pelaisi puolivälierissä. Ja Rautakorpi olisi onnistunut, vai? Pelaajillakin on vastuunsa ja epäonnistuminen voidaan laittaa heidänkin pikkiinsä.

Nyt on helppo laittaa kaikki valmennuksen syyksi. Mä syytän liittoa, koska toimivat helvetin lyhytnäköisesti. Lopettakaa siellä se vatvominen ja ajatelkaa asioita pitkäjänteisesti. Palkatkaa nuorisomaajoukkueeseen valmentaja monivuotisella projektilla eikä aina sitä jota sattuu sillä hetkellä kiinnostamaan, kun ei tässä ole juuri nyt muutakaan tekemistä. Ennenkaikkea valmentajan pitää olla sopivin, niin pelitavallisesti kuin persoonaltaankin.

Joku ehdotti niin, että valmentaja olisi mukana koko junioripolun sieltä U16-vuotiaista aina U20:n asti. Tässä on ideaa. Mutta vaikka eri valmentajat valmentaisivat näitä joukkueita niin silti se yhteneväinen pelitapa on kaikki kaikessa. Ei enää yhtään sellaista valmentaja valintaa joka tuo aivan eri pelitavan tullessaan. Lyhytkestoisessa turnauksessa ei uuden pelitavan sisäänajamiseen ole liikoja aikaa.
 

kuksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Juolevi on yksi niitä pelaajia joista väkisin tehdään pelaaja. Ei Juolevi huono ole vähän löysä ja hidas, mutta kun aikaa on niin hyviä ratkaisuja tekee. A ssa kun pelasi löysästi niin valmentaja olisi hyllyttänyt, ylhäältä tuli käsky että Juolevi pelaa 30 min pelissään tai valmentaja vaihtuu. Kyllä siinä nuorella pelaajalla helposti mielipiteitä syntyy.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Olipahan liitolta varsinainen perseily vaihteeksi. Ensin Rautakorven valmentaja-armeija valitaan U20 joukkueen valmennukseksi ja sitten annetaan potkut kesken kisojen. Ahokas olisi tietysti pitänyt heti alussa olla päävalmentajana mutta tämä kesken kisojen tapahtunut vaihto voi olla sekoittava elementti joukkueelle. Lisäksi miten se vaikuttaa Ahokkaan työhön jatkossa? No sen toki aika näyttää.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Edellä on jo todettu aikalailla kaikki oleellinen, toivottavasti liitossa käy myös tuuletus ja se kuka näistä valinnoista on vastussa saisi myös kenkää.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Juolevi on yksi niitä pelaajia joista väkisin tehdään pelaaja. Ei Juolevi huono ole vähän löysä ja hidas, mutta kun aikaa on niin hyviä ratkaisuja tekee. A ssa kun pelasi löysästi niin valmentaja olisi hyllyttänyt, ylhäältä tuli käsky että Juolevi pelaa 30 min pelissään tai valmentaja vaihtuu. Kyllä siinä nuorella pelaajalla helposti mielipiteitä syntyy.
Ja tuolla tavalla on varmasti saanut löysäillä Londonissa?
Juu on varmasti ollut ennen tuollainen mutta ei ole enää tai ehkä nyt kun valmennus on junnuille ihan väärää ei Rautakorvesta saa hyvää valmentajaa nykyiselle junnupolvelle vaan millään keinoilla, eikä muutenkaan turnausvalmentajaa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Rautakorven valmennukselliset "menneen maailman" heikkoudet on analysoitu puhki jo edellisissä viesteissä, mutta muutaman ensimmäisen ottelua edeltävän ja sen jälkeisenkin Rautakorven haastattelun katsottuani tuli pelottava tunne, että mitähän tämä vesseli yrittää oikeastaan sanoa. Onko hän tippaakaan kartalla siitä, että miten joukkuetta tulisi valmentaa vai missä rinnakkaistodellisuudessa Rautakorpi mahdollisesti liikkui? Oli puhetta mystisestä "efortista" ja kaikki muukin puhe mitä Rautakorpi suolsi, ei kuulostanut yhtään sen uskottavammalta todelliseen tuloksen tekemiseen tähtäävältä jääkiekkopuheelta. Se oli hyvin kryptista puhetta ja jos Rautakorpi on siirtänyt saman teoreettis-filosofisen jääkiekkopuheen suoraviivaisten ja ajan hengessä elävien nuorten pukukoppiin, en yhtään ihmettele, että sama sävel pysytteli kaukana Rautakorven puheiden ja joukkueen tekemisen väliltä.

Itse asiassa tulin aika nopeasti johtopäätökseen jo ensimmäisen ottelun jälkeen ja toisen ottelun alun jälkeen, että Rautakorvella ei ole nyt homma yhtään hanskassa, jota alleviivasivat miehen taustajoukot. Rauli Urama, huh ja kaikki se muukin outo pukulössi, joka täytti vaihtoaition mitään tekemättömän näköisenä mafiajoukkona. Puheet ja reaalitodellisuus eivät siis tuntuneet kohtaavan missään vaiheessa ja ikään kuin Rautakorpi olisi elänyt jossain kuplassa joukkueen ulkopuolella yhdessä muun joukkueen valmennuksen kanssa. Tätä alleviivasivar Rautakorven väsähtänyt ilme ja sinne sun tänne pyörivät silmät jokaisessa haastattelussa.

Sukupolvien kuilu oli syvä ja sitä eivät todellakaan yhtään edistäneet Rautakorven kummalliset joukkueen pelillisiä otteita koskevat kommentit. Rautakorpi ei ollut rehellisen avoin sen enempää itselleen kuin joukkueelle. Samaa henkeä edustivat mielestäni Ylen selostajajengi johtotähtenään Tuulola, jolta kuultiin totuutta vältteleviä, väliin naurettavia, pelillisiä kommentteja. Oli ollut varmaan mukana samoissa saunailloissa Rautakorven kanssa.

Eipä siis ihme, että nuoret nousivat kapinaan koska Rautakorpi leijui koko turnauksen alun jossain "menneen maailman" todellisuudessa tavoittamatta pelillisten asioiden ydintä missään vaiheessa muiden jees-miesten kanssa eikä hän myöskään osannut yhtään lukea nuorten pelimiesten tuntoja siitä miten sen mystisen "efortin" voisi vapauttaa palvelemaan iloista peli-ilmettä sekä voitollista lopputulosta. Tätä taustaa vasten esim. nimimerkki "polvipetteri" kommentit ovat kuin naapurimaasta Venäjältä siitä, että vain päävalmentaja saa julkisesti puhua, mutta eivät joukkueen pelaajat, joiden vain on orjallisesti noudatettava valmentajan kryptisiä ohjeita ja yritettävä parastaan pelitavalla, joka ei sopinut lopulta pätkääkään joukkueelle. Olen hyvin ylpeä pelaajien puolesta siitä, että he avasivat suunsa ja toivat sen totuuden esiin, että "keisarilla ei ollut vaatteita". Vuorovaikutus on päivän sana, ei diktatuuripuhe.

Se onkin mielenkiintoista nähdä, että kuinka Rautakorpi tulee seuraavalla liigakaudella Tapparan pelaajien kanssa toimeen, jos kaveri antaa vielä yhdellä sormella kirjoitettuja komentoja vanhalla DOS-järjestelmällä kun muu maailma on jo päivittänyt tekemisensa virtuaalipalveluihin ja uusimpiin käyttöjärjestelmiin. Veikkaan myös seurajoukkueessa tuloksellisia ongelmia, jos Rautakorpi ei päivitä peli- ja vuorovaikutusfilosofiaansa vastamaan uudean ajan tarpeita. Alkaa jo oikeastaan nyt käydä Tapparan pelaajia sääliksi, jos hän ei ole mukana ajan virrassa ja jatkaa samalla tavalla kuin U20 -joukkueen kanssa. Toisaalta ihmetyttää, että mikä ihmeen suojatyöpaikka Rautakorvella on Tapparassa? Vielä ei ole ainakaan minulle valjennut, että miksi Tapola vaihdettiin Rautakorpeen?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Nää Helmiset, Rindellit, Uramat ja Rautakorvet on kyllä nyt nähty.
Mikä vika Raipessa oli? Valmensi joukkueen kuitenkin ihan siedettävästi neljänneksi, ja finaalipaikka/varma mitali oli ihan parin minuutin päässä kunnes Sami Aittokallio päätti toisin. Vaikka Raipesta nyt montaa mieltä valmentajana voi olla, niin paremmin se junnujoukkueeseen sopi koutsaamaan kuin kukaan näistä muista yhteensä. Ei se nyt mikään taktinen velho ollut, mutta sai kuitenkin porukan pelaamaan rennosti.

Toi niissä Raipenkin kisoissa pari mahalaskua nähtiin, alkusarjassa tuli pataan 8-1 Kanadalta avauspelissä, mutta vastaavasti esm. USA ja Tshekki voitettiin ihan suvereenisti.
 

Kapu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Samalla vois antaa potkut niille ketä Rautakorven apulaisineen tuonne palkkasi. Voisi johtajatkin edes joskus kantaa vastuuta. Saatanan tunarit!
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Ei yhtään ihmetytä kun on pelaaja ja valmentaja paikat jaettu jo kabineteissa. Kuuntelin sivusta parin pojan keskustelua hallilla kun puhuivat pelaajien näyttö peleistä maajoukkueessa. Olivat pojat siinä uskossa että hyvillä näytöillä voisi päästä maajoukkueeseen. Aika nopeasti oli valjennut leirillä että kaikki paikat oli jaettu jo kesällä.

Voi olla mahdollista. Toisaalta Joona Luoto omalla tekemisellään nousi joukkueeseen vailla aikaisempia esiintymisiä junnujen maajoukkeissa. Voihan toki olla, että tapparamafian lonkerot ulottuu näinkin syvälle.

Ymmärrän sen että hyviä valmentajia ei kasva joka oksalla mutta nyt olisi oikeasti tajuttava minun mielestäni se että tuonne junioripuolelle tulisi saada päteviä ja saunakaveriseuran ulkopuolelta tulevia valmentajia jotka ovat halukkaita sitoutumaan useammaksi vuodeksi. .

Paljon huudellaan "pysyvän" valmentajan perään, pitää muistaa sekin ettei tuo varmaan mikään sellaisen valmentajan unelma ole joka haluaa päivittäistä valmentamista. Kyseessä on kuitenkin parin viikon etappi vuoden vaihteessa, jonka johdosta uskon sen johtaneen tälläiseen otetaan kuka vapaana sattuu olemaan


.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oli ihan hyvä, että Aleksi Saarela kieltäytyi kisoista Rautakorven maanitteluista huolimatta. Hän olisi kumminkin mennyt ja LAUKONUT ne pari maalia, jotka olisivat vieneet Suomen jatkopeleihin ja estäneet "paskan osumisen tuulettimeen". Nyt on edessä kunnon suursiivous!
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mikä vika Raipessa oli? Valmensi joukkueen kuitenkin ihan siedettävästi neljänneksi, ja finaalipaikka/varma mitali oli ihan parin minuutin päässä kunnes Sami Aittokallio päätti toisin. Vaikka Raipesta nyt montaa mieltä valmentajana voi olla, niin paremmin se junnujoukkueeseen sopi koutsaamaan kuin kukaan näistä muista yhteensä. Ei se nyt mikään taktinen velho ollut, mutta sai kuitenkin porukan pelaamaan rennosti.

Toi niissä Raipenkin kisoissa pari mahalaskua nähtiin, alkusarjassa tuli pataan 8-1 Kanadalta avauspelissä, mutta vastaavasti esm. USA ja Tshekki voitettiin ihan suvereenisti.
Niistä kisoista on jäänyt mieleen se miten surkeaa kiekkoa Suomi pelasi siellä, mutta lähinnä yksilöjen ansiosta menivät pitkälle siellä. Suomellahan taisi olla juuri silloin tämä Granlundin ikäluokka ja joukkue oli paperillakin yksi kisojen parhaimmista.

Joo tuleehan tässä vähän semmoinen fiilis että valittaa, mutta ei itselläkään ole mitään vaihtoehtoja esittää tilalle. Mutta tuntuu väärältä että tällaiseen tilanteeseen nyt vaan tyydytään että näitä mahalaskuja tulee tiuhaan ja sitten vaan levitellään käsiä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Miksi liitto tekee tällaisia valmentajaratkaisuja kuin Rautakorven valinta? No siksi, että pyritään saamaan kokeneita valmentajia. Olivatko Jalonen tai Jortikka vääriä ratkaisuja? Jortikka oli, koska ei menestytty ja Jalonen ei, koska menestyttiin. No miksi valitaan niitä täysin käsittämättömiä valmentajia tyyliin Helminen, Tolvanen tai Rindell? Muitakaan ei ollut juuri silloin saatavilla. Nuorten menestys ei ollut niin kovin tärkeää aiemmin, nythän tilanne on U20 osalta muuttunut. Viime vuoden hype presidentteineen päivineen sai JKL:n toimimaan.

Voitaisiinko sitten valita nuoria tyyliin Kivi tai Ahokas? Voidaan kyllä, mutta sama dilemma kuitenkin edessä. Kritiikin ollessa kovaa Ahokas lentää kuin leppäkeihäs vaikka olisi sopimus maailman tappiin asti. Ja jos menestystä tulee, silloin Ahokkaalle tehdään tarjous, josta ei voi kieltäytyä. Ja sama etsintä alkaa uudelleen.

Varmaan olisi hyvä, jos laadittaisiin musta lista U20:n. Niitä valmentajia, jotka ovat osoittaneet kyvyttömyytensä valmentaa nuoria, ei valita, vaikka olisikin vielä eläkepäiviin hieman aikaa ja hyvät suhteet päättäjiin. Ja sitten loput valmentajat vain lottoon ja kone pyörimään - näin meillä liitossa ennen ja näin nyt.

Tämän vuoden tulos, jos joukkue ei putoa, oli kuitenkin siedettävää. Joukkue pelasi aika ajoin huonosti ja siitä vastuun kantaa päävalmentaja tiimeineen, mutta odottiko joku tosissaan maailmanmestaruutta? Mitalin puuttuminenkaan ei hirveästi hätkäytä. Lähinnä Tanskalle häviäminen oli noloa, mieluimmin olisi sitten hävitty pleijareissa jollekin kolmesta suuresta. Mikään pelitapa ei saa näistä pelaajista maalintekijöitä, tärkein ero suhteessa kultajoukkueisiin oli nimenomaan johtavan sentterin puute. V. 2014 kulta voitettiin hyvin ohkaisella hyökkäysmateriaalilla, mutta oli kuitenkin yksi ketju joka teki maaleja.

Rautakorven potkut olivat seurausta suuresta pettymyksestä, tuskinpa niitä olisi annettu, jos mentäisiin muutama vuosi taaksepäin esim. vuoteen 2010. Maalivahtipeli oli keskinkertaista eli odotettua, puolustus alisuoritti varsinkin ns. kiekollisten pakkien osalta, hyökkäys oli taas hyvinkin odotettua, eli keskinkertaista. Parempi valmennus olisi saanut joukkueen pudotuspeleihin, mutta vain fakiiri olisi taikonut tästä ryhmästä mitalin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Totaalinen farssi tuli näistä kisoista Suomen osalta. Ihmettelen monen muun tapaan sitä miksi Ahokas ei valmentanut jo näissä kisoissa, kun kerta ensi vuodeksi kuitenkin ottaa pestin vastaan. Se olisi sitä jatkuvuutta.

Rautakorpi on osaava valmentaja ja menestynytkin. Mutta on nimenomaan pitkän projektin vetäjä ei niinkään lyhytkestoisen. Huonoon saumaan Rautakorpi tuli, koska mestaruuden jälkeen odotukset olivat jälleen korkealla vaikka pitäisi tiedostaa se, että pelaajisto on vaihtunut isosti. Puolivälierät ovat silti Suomelle aina minimitavoite oli joukkue mikä tahansa.

Jos sen sijaan hävitään pelit jopa Tanskalle niin silloin voidaan puhua epäonnistumisesta. Suomi on hävinnyt kaikki pelit mutta totuuden nimissä on todettava se, että Suomen olisi pelitapahtumiin nähden pitänyt ottaa voittoja. Tsekki ratkaisi viime hetkillä, Tanska oli täysin jaloissa ja Ruotsiakin vastaan oli paikat ainakin tasapeliin. Joskus se vaan menee niin, että maaleja ei vain tehdä vaikka paikkoja onkin. Onko syy silloin valmentajan vain pelaajien. Muutamista paikoista sisään ja Suomi pelaisi puolivälierissä. Ja Rautakorpi olisi onnistunut, vai? Pelaajillakin on vastuunsa ja epäonnistuminen voidaan laittaa heidänkin pikkiinsä.

Nyt on helppo laittaa kaikki valmennuksen syyksi. Mä syytän liittoa, koska toimivat helvetin lyhytnäköisesti. Lopettakaa siellä se vatvominen ja ajatelkaa asioita pitkäjänteisesti. Palkatkaa nuorisomaajoukkueeseen valmentaja monivuotisella projektilla eikä aina sitä jota sattuu sillä hetkellä kiinnostamaan, kun ei tässä ole juuri nyt muutakaan tekemistä. Ennenkaikkea valmentajan pitää olla sopivin, niin pelitavallisesti kuin persoonaltaankin.

Joku ehdotti niin, että valmentaja olisi mukana koko junioripolun sieltä U16-vuotiaista aina U20:n asti. Tässä on ideaa. Mutta vaikka eri valmentajat valmentaisivat näitä joukkueita niin silti se yhteneväinen pelitapa on kaikki kaikessa. Ei enää yhtään sellaista valmentaja valintaa joka tuo aivan eri pelitavan tullessaan. Lyhytkestoisessa turnauksessa ei uuden pelitavan sisäänajamiseen ole liikoja aikaa.

Jotenkin tämä boldaamani kohta kuvaa niin hienosti tätä turnausta sekä tuossa syksyllä pelattu World Cuppia. Sielläkin Suomella oli kyllä mahkut voittaa Ruotsi sekä Venäjä vaan toisin kävi, koska maaleja tehtiin turnauksessa kokonaan vain yksi. Nytkin maalittomuus on ollut se suurin tekijä, miksi voittoja ei ole tullut. En tiedä millä tuota voisi parantaa mutta olihan niin tässä turnauskessa kuin WCssäkin suomalaisilla paikkoja ihan riittävästi voittoihin. Vaan eipä mennyt edes tuurillakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös