Keskustelu Suomen joukkueesta ja sen peliesityksistä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2016–2017

  • 116 734
  • 678
Tila
Viestiketju on suljettu.

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No tätähän nyt on pitkään jo haluttu Suomen kiekkoiluun. Samat naamat täällä itkee kuinka Suomi on jämähtänyt tähän menneisyyden peliin, eikä ymmärretä nykyajan reagointi lätkää ja kuinka Ruotsi se osaa pelata nopeasti ylös. Ne kun tajusi jo aikaa sitten ettei millään menneisyyden pelillä voida voittaa.

Sitten kun Suomi pelaa huonommalla miehistöllä nopeasti pystyyn ja jopa hallitsee pelejä, mutta ei saa maaleja, niin haukutaan koutsi, kun se ei peluutakkaan sitä meidän peliä ja kun ei kiekotellakaan.
Olipahan osuva kommentti. Piristävä näiden mediavaikutteisten passiivikiekko-, estokiekko ja kahvakiekkoviisauksien ym. seassa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Rautakorven sijaan kannattaakin osoittaa keskisormet liiton suuntaan. Valmentaja valmentaa useimmiten tyylillään ja sopii tiettyihin projekteihin paremmin kuin toisiin. On päättävän tahon vastuulla pohtia paras vaihtoehto projektiinsa. Lopuksi voikin vain ihmetellä että miksei Ahokas ollut päävalmentajana tässä projektissa.

Joo, liitossa on selvästi vaikeuksia arvostaa juniori-joukkueita vaikka ne ovat todella luonteva paikka kehittää suomalaista peliä ja hioa lahjakkuuksia. Mutta kyllä miettisin myös valmentajien asennetta - eipä tunnu olevan heidänkään parissa kauhean arvostettu pesti vaan voidaan lähteä siitä kuin hauki rannasta. Ei tietenkään tarvita mitään absurdia kanadalaista ylihypetystä, mutta kyllähän tuon pitäisi olla arvostettu ja vaativa suomalaisen jääkiekon ja valmennusosaamisen näyteikkuna, jota ei voi kohdella kuin jotain toisarvoista jälkiajatusta. Vaan onpa jatkuvasti kohdeltu.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Peliäkään en ole tänä vuonna ehtinyt katsomaan, mutta tämänkaltaiset kommentit ovat todella erikoisia ja käsittämättömiä:
Kommentti: Ahokas aloittaa liian myöhään - MAAJOUKKUE - 31.12.2016 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Suomi tekee tällaiseen lyhyeen turnaukseen todella poikkeuksellisen ratkaisun vaihtamalla valmentajaa. Ja "asiantuntija" on sitä mieltä, että liian myöhään! Esimerkkejä siitä, miten turnaus on huonon alun jälkeen kuitenkin ollut menetys on useita (ulkomuistista esim. aikuisten MM-kisat -11 ja -14).

Skenaario: Suomi olisi vaihtanut Tanska-pelin jälkeen valmentajaa, tilalle olisi tullut N.N. ja Suomi olisi marssinut maailmanmestaruuteen. Tämä samainen toimittaja olisi kirjoittanut jutun siitä, miten Jääkiekkoliiton toiminta oli erikoista: kokenut ja meritoitunut valmentaja heitettiin hätiköidysti bussin alle yhden yllätyshäviön jälkeen ja N.N. sai tulla poimimaan hedelmät.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olipahan osuva kommentti. Piristävä näiden mediavaikutteisten passiivikiekko-, estokiekko ja kahvakiekkoviisauksien ym. seassa.

Tuskin lopulta kovin monia kiinnostaa millä tavalla joukkue pelaa jos se pärjää. Nyt tulos oli täysi katastrofi, turpaan kaikilta pikkumailtakin ja on vain oikein että pelaajiensa kanssa riitautunut, huonosti suoriutunut valmentaja saa kenkää. Nettipalstoilla niilot voivat sitten anaalisoida viiveitään ja muita turhuuksia kun joukkue palaa jälleen voittavaksi.

Tl:dr Rautakorven epäonnistuminen ei johtunut pelitavasta, vaan persoonasta. Joukkue ei pitänyt miehestä eikä ostanut tämän ajatuksia.
 

Boozer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen samaa mieltä siitä, että liian myöhään. Liekö Tamin vaikutusta tuo muutos, vaikkakin kävi kyllä mielessä, että Tami olisi puhunut toisin, jos olisi itse päässyt Rautiksen paikalle. En nääs usko, että hän sen kummemmin olisi selviytynyt.

Ahokas on oikea kaveri hommaan, mutta ehtiikö korjata vaurioita. Ei pidä kuvitella, että pompan napit auki luisteltaisiin karsinnassakaan. Ikäviä yllätyksiäkin voi tapahtua. Noh...uskoisin, että uusi päävalmentaja ei anna poikien päähän edes pälkähtää ajatus heppoisesta vastustajasta.Uskon paremminkin, että pojat näyttävät maali-ilottelua, kun pääsevät kahleistaan.

Rautakorpi on hyvä valmentaja, mutta ei näissä geimeissä, vaan Tapparan peräsimessä hoitaa kyllä hommat hyvin.

Potkut valmennuksell ei sinällään haittaa itseäni yhtään, varmasti ansaitut. Hävityn Tanska-plin jälkeen jo tuli juttuja siitä, että nyt on pelaajat ottaneet vallan valentajan yli. Ja eihän sen näin pitäisi mennä. Mutta potkut kesken kisojen...en tiedä, jotenkin tulee mieleen ettö ollaanko me joku Neuvostoliitto? No kai tämä on hyvänä asiana otettava, ainakin liitto näyttää että tarvittaessa voidaan reagoida nopeastikkin. Ei puutu kuin että annettaisiin kenkää niille, jotka valmentajat ylipäätään valitsivat, niin saataisiin oikeat ihmiset vastuuseen ja pidetääisiin huoli, ettei sama paska jatku tulevaisuudessa.

Niin tätä Noitarummun viestiälainasin lähinnä sen takia, että miten tässä miten vaurioita enään korjataan? Pelataan jotain hemmetin Latviaa ja mitä lie Namibiaa vastaa.? Ethän nyt oikeasti usko että näillekin voidaan vielä hävitä? Normi tulos olisi kai jotain 11-0 molempien kanssa. Jos voitetaan enemmän niin ovatko Ahokas ja muut onnistuneet joukkueen kanssa? :) No joo, antaa olla. Eiköhän meidän pojat nouse vielä pistepörssissä ihan hyville sijoille.Vuosien päästä voidaan katsoa et hyvinhän ne veti :D Tsemiä jätkille joka tapauksessa. Tää nyt oli vaan turnaus jossa kaikki meni päin vittua (mutta ei Saran :().
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Minusta ihan oikea ratkaisu. Sveitsi peli nyt on aivan sama mitenkä se menee, kun kaikki on jo menetetty. Sopiva sisäänajo peli Ahokkaalle. Sitten karsintasarjan pelit Latviaa vastaan pitäisi olla valmentajalla kuin valmentajalla ns pala kakkua. Huom PITÄISI. Ahokas saa sen 3 peliä alle jo tälle kaudella ja ensi vuonna johtaa sitten joukkuetta pidemmälle mihin Rautanaama saunakavereineen tänä vuonna pystyi.

Kerrankin asiallista toimintaa ja ajateltu jo tulevaa.
 

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mutta potkut kesken kisojen...en tiedä, jotenkin tulee mieleen ettö ollaanko me joku Neuvostoliitto?

Asiaan vaikutti varmasti se, että Ahokas joka muutenkin ottaa pestin haltuun tulevaisuudessa oli paikalla Montrealissa ja hänet voitiin Ylen studiosta hakea penkin taakse. Potkut kesken kisojen on aika radikaali peliliike, mutta kuten mainitsit niin varmasti ansaitut.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ja pitäähän tämä myös osata lukea niinkuin se on: Rautakorven klaanille haluttiin tehdä selväksi, että tällainen epäonnistuminen ei käy. Mies ei ole tervetullut valmentamaan joukkuetta enää ja mono heilahti niin että tuntui.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Ja pitäähän tämä myös osata lukea niinkuin se on: Rautakorven klaanille haluttiin tehdä selväksi, että tällainen epäonnistuminen ei käy. Mies ei ole tervetullut valmentamaan joukkuetta enää ja mono heilahti niin että tuntui.
Haisee hieman myös että liitto pesee valinnasta tällä käsiään.

Paskat kisat, paska lopputulos. Karsintakorpi ei jatkoon, vaikka Suomi pelasikin Ruotsia vastaan hyvin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mutta hei, ensi vuonna ollaan taas mestareita. Mä tiesin tän sukelluksen jo ennen turnausta, koska pariton vuosi.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän Rautakorpi mokasi pahasti lähtiessään yliarvioimaan pienen kaukalon merkitystä. Tämä näkyi pelaajavalinnoissa ja väärässä pelitavassa. Olisi vaan jatkanut tutulla meidän pelillä eikä lähtenyt kokeilemaan jotain itselle outoa pystyroiskintaa. Arvokisat ovat väärä paikka testailla jotain uutta.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Rautakorven näytöt nuorten joukkueista on kyllä sitä luokkaa että ei enää ikinä nuorten maajoukkueisiin valmentamaan! Muutenkin toivoisi liitolta vähän pitkäjänteisempää toimintaa näissä nuorten joukkueissa, että valmennus ei vaihtuisi joka vuosi ja toiminnassa olisi muutenkin jonkinlainen jatkumo. Nythän tämä on vähän kuin Rauman Lukon touhu jossa tempoillaan suunnasta toiseen ilman järkevää suunnitelmaa, kun aina pitää jollekin välivuotta pitävälle (tai välivuodelle joutuneelle) kaverille järjestellä suojatyöpaikka nuorten maajoukkueista. Eipä silti, näitä joojoo-ukkojahan on koko liitto ollut täynnä jo pitkään, kun joka toiselle ex-maajoukkuepelaajalle pitää yrittää järkätä joku virka liitosta heti kun peliura loppuu.
 

sheiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eiköhän tämän myötä Rautakorven suojatyöpaikka liitossa ole historiaa. Tampereelta sellainen vielä löytyy...
 

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
Muutenkin toivoisi liitolta vähän pitkäjänteisempää toimintaa näissä nuorten joukkueissa, että valmennus ei vaihtuisi joka vuosi ja toiminnassa olisi muutenkin jonkinlainen jatkumo...
Tämän pitkäjänteisyyden varjopuoli on, että pelaajien vaihtuminen/kierrätys olisi todennäköisesti entistäkin heikompaa. Tapana kun on ottaa kahdesta tasaväkisestä se tutumpi. Tämä on helpointa nähdä maalivahtien valinnoissa. Tai, Olisiko esimerkiksi Luoto noussut Ahokkaan joukkueeseen. Tuskin.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Hyvin meni. Te ootte nöyryyttäny ittenne. Koko Suomi häpee teitä. Yks tuhnu valmentajasta lähtien.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Taitaa olla ensimmäinen kerta Suomen kiekkohistoriassa, kun valmennus vaihtuu kesken turnauksen. Edes 1978, kun Leijonat hyvän alun jälkeen alkoi hävitä kaikille, ei moista vaihtoehtoa taidettu miettiä. A-sarjapaikka oli katkolla kisojen viimeisessä pelissä DDR:ää vastaan. Sen Suomi voitti 7-2. Pietarissa 2000 Aravirta oli väläyttänyt vaihtoehtoa, että hän eroaisi, kun pelaajat sortuivat ryypiskelemään kesken turnauksen. Sekin asia selvitettiin ilman kenekään eroa.

Jukka Rautakorpi on meritoitunut viime vuosina huippu-urheilun saralla. Mutta myös poukkoillut hommasta toiseen, Tapparalle tehnyt oharit, joten onkohan kukaan oikeasti selvillä, mitä mies haluaa oikeasti tehdä. Tuleva Tappara-pesti haiskahtaa siltä, että Rautakorvelle kasataan ensi kaudeksi niin hyvä joukkue, että sillä ei voi muuta kuin kuitata mestaruuden. Koska liigamestaruuden Rautakorpi vielä haluaa, koska lukuisat finaalitappiot ovat kuitenkin lyöneet tietyn leiman Rautakorpeen. Tappara haluaa tämän sauman kaikesta huolimatta Rautakorvelle tarjota. Rautakorpi on ristiriitainen persoona, jolla on tietty oma hyvä veli-verkosto. Valitettavasti siihen ryhmään ei ole päässeet sellaisiakaan henkilöitä, joilla olisi oikeasti annettavaa Suomen jääkiekolle.

Jääkiekkoliitossa toivottavasti Nummelan johdolla aletaan pkku hiljaa oikeasti suuntautumaan kohti nykyaikaista johtamista. Esimerkiksi huippu-urheilun johtajana ei voi olla mies, jolle nauraa naurismaan aidatkin. Lisäksi liitossa on ollut jos jonkinlaista valmennusvaliokuntaa, jota on johtanut mm. Jukka Koivu. Mikähän rooli tuollakin porukalla on ollut ja onko yhä?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mielestäni pelaajisto on avautunut hyvin poikkeuksellisella tavalla pelitavasta ja peliin valmistautumisesta.

Jos tämä olisi miesten joukkue niin en välttämättä olisi kauhean innostunut tästä sotilaiden ja työläisten neuvostosta, mutta nuorisojoukkuetta ei voi käsitellä kuten miesten joukkuetta - etenkään näinä nykyisinä aikoina. Ja veikkaan ettei Rautakorpi juurikaan tätä tajunnut eikä kauheasti viitsinytkään tajuta, kun ne oikeat työt vasta odottivat edessä...
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielestäni pelaajisto on avautunut hyvin poikkeuksellisella tavalla pelitavasta ja peliin valmistautumisesta.
En puhunut pelaajien kommentoinnista, mutta mitä niihin tulee, olet oikeassa, se on ollut poikkeuksellista. Se on myös minusta täysin anteeksiantamatonta. Juolevin esiintyminen kisojen aikana on ollut halveksittavaa. On se joukkueen pelitapa tai henkilökemiat tai päävalmentaja jne. mitä hyvänsä, ne keskustelut käydään joukkueen sisällä, ei median edessä. Vastaavasti esimerkiksi Räsänen arvioi asioita erittäin ammattimaisesti.

Kokonaan toinen asia on, kuten @Borre kirjoitti, oliko valittu pelitapa ja sen mukaan otetut pelaajat valittu oikein. Mutta niitä keskusteluja eivät pelaajat käy median kanssa kesken turnauksen. Pelaajan tehtävä on laittaa parastaan kentällä ja siinä eivät nämä Suomen "starat" onnistuneet. Valitulla pelitalla luotiin kuitenkin kymmeniä maalintekopaikoja, mutta vain muutama hassu maali saatiin aikaiseksi. Siinä voi Rautakorven lisäksi pelaajisto katsoa peiliin.

Mitä tulee pasiivikiekkoon, kiekolliseen peliin jne. tuloshan se lopulta massaa kiinnostaa. Vai mitä mieltä finaalista Suomi-Ruotsi Karri Kiven johdolla?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos tämä olisi miesten joukkue niin en välttämättä olisi kauhean innostunut tästä sotilaiden ja työläisten neuvostosta, mutta nuorisojoukkuetta ei voi käsitellä kuten miesten joukkuetta - etenkään näinä nykyisinä aikoina. Ja veikkaan ettei Rautakorpi juurikaan tätä tajunnut eikä kauheasti viitsinytkään tajuta, kun ne oikeat työt vasta odottivat edessä...

En myöskään pidä pelaajien kapinoinnista, mutta kun kysymys on tosiaan nuorista, ymmärrän mielen kuohunnat. Valmennus on selvästi epäonnistunut työssään, yhteistä säveltä joukkueen kanssa ei ole löytynyt. Nuoret eivät ole vielä rutinoituneita ammattilaisia, jotka sopeutuvat tilanteeseen kuin tilanteeseen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En puhunut pelaajien kommentoinnista, mutta mitä niihin tulee, olet oikeassa, se on ollut poikkeuksellista. Se on myös minusta täysin anteeksiantamatonta. Juolevin esiintyminen kisojen aikana on ollut halveksittavaa. On se joukkueen pelitapa tai henkilökemiat tai päävalmentaja jne. mitä hyvänsä, ne keskustelut käydään joukkueen sisällä, ei median edessä.?

En kyllä sanoisi "halveksittavaa" - poikkeuksellista ja miesten joukkueen kohdalla täysin epäviisasta ja yleensä täysin tuomittavaakin, toki. Mutta tämä ei ole valmiiden ja kovaksikeitettyjen ammattilaisten joukkue. Eikä meistä kukaan tiedä, mitä siellä pukuhuoneessa on konkreettisesti tapahtunut. Ei valmentaja pysty ansaitsemaan kunnioitusta pelkillä natsoilla, ja, kyllä, se kunnioitus on tosiaan ansaittava, myös aikuisten joukkueissa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En puhunut pelaajien kommentoinnista, mutta mitä niihin tulee, olet oikeassa, se on ollut poikkeuksellista. Se on myös minusta täysin anteeksiantamatonta. Juolevin esiintyminen kisojen aikana on ollut halveksittavaa. On se joukkueen pelitapa tai henkilökemiat tai päävalmentaja jne. mitä hyvänsä, ne keskustelut käydään joukkueen sisällä, ei median edessä...

Nuoret ovat nuoria, ei heitä voi tällä tavalla tuomita. Muuan laituri Laine taisi muutama vuosi sitten heilutella keskisormea ja puhua valmentajan hakkaamisesta.
 

Kapu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksei Ahokas ollut kakkosena näissä kisoissa ja ensi vuonna sitten ykkösenä. Nyt oli seitsemän valmentajaa. Mikä on täysin käsittämätöntä. Aikamoinen farssi näistä kisoista tuli.

Ei onnistunut Rautakorpi. Mutta kyllähän nämä ns. johtavat pelaajatkin epäonnistui täysin. Positiivista on, että nähdään ainakin yksi peli enemmän, kun pudottiin karsintasarjaan.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Rautakorven sijaan kannattaakin osoittaa keskisormet liiton suuntaan. Valmentaja valmentaa useimmiten tyylillään ja sopii tiettyihin projekteihin paremmin kuin toisiin. On päättävän tahon vastuulla pohtia paras vaihtoehto projektiinsa. Lopuksi voikin vain ihmetellä että miksei Ahokas ollut päävalmentajana tässä projektissa.

Ihan normisettiä Jääkiekkoliitolta. Vähän menestystä ja heti kairataan jostain suojatyövirasta/eläkkeeltä joku dinosaurus/Kalen kaveri pilaamaan seuraavat kisat.

Rautakorpi on toki onnistunut tässä kisojen pilaamisessa kaikkia muita yrittäjiä paremmin. Kahdesti karsintasarjaan on kyllä aika hieno saavutus, jota ei ihan heti kukaan tule rikkomaan, ottaen huomioon etenkin Tukka-Jukalla käytössä olleet pelaajat.

Rautakorpi on varmasti hyvä valmentaja, mutta nuorien pariin hän on aivan täysin väärä valinta ja ilmeisesti kukaan Liitossa ei ole tehnyt minkäänsortin analyysiä, että minkä takia edellisellä kerralla Rautakorven alaisuudessa päädyttiin karsimaan.

Ja mitä lie ovat ajatelleet palkatessaan tuon armeijan valmentajia vielä Rautakorpea auttamaan. Lomamatka Kanadaan kavereille?

Uraman voisivat myös pitää kaukana kaikista nuorisomaajoukkueista elleivät sitten vuokraa Raulin osaamista, vaikka Ruotsiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös