Keskustelu Suomen joukkueesta ja sen peliesityksistä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2016–2017

  • 116 930
  • 678
Tila
Viestiketju on suljettu.

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eipä tarvinnut Ruotsin paljoa tehdä voittonsa eteen. Välillä tuntui että Ruotsi oikein yrittää tarjota säälipisteitä Suomelle, mutta ei maistunut. Erittäin heikkotasoinen ottelu, Suomen hyvää ensimmäistä erää lukuunottamatta.

Ottelun käännekohta oli hyvin selkeästi se 5-3 YV, ihmetytti että hierottiin koko aika samalla viisikolla ja puolustajat väärinpäin. Ok, eihän siellä liikaa taitavia hyökkääjiä ole, mutta eivät nuo Juolevi ja Saarijärvi nyt niin maagisia ole olleet etteikö puolustukseen olisi voinut toiseksi minuutiksi laittaa Vaakanaista ja Heiskasta. Siihen se yritys sitten loppuikin, paria viimeistä minuuttia lukuunottamatta.

Vaikka Tanska Sveitsin voittaisikin, en silti pidä jatkopaikkaa kovin todennäköisenä. Näin hengettömällä pelaamisella tekisi tiukkaa jotain Italiaa ja Sloveniaakin vastaan, Sveitsistä puhumattakaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No, tälläistä tämä nyt on. Olipa ainakin peli-ilme parempi ja ihan tiukka ottelu, maalinteko on vaikea asia.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Jokohan nyt uskovat että Rautakorpi ei yksinkertaisesti sovellu nuorten turnausvalmentajaksi?? Tuo Urama oli vielä oikein piste i:n päälle. Kokeillaanko seuraavaksi näitä raikkaita vaihtoehtoja:

- Hannu Jortikka
- Raimo Helminen
- Tomek Valtonen

Mitä tekee Jussi Ahokas? Miksei joukkueen parhaiten tunteva jäbä koutsaa sitä? Muistaakseni on koutsannut osin samoja pelaajia ja jonkinlaisella menestykselläkin..
 

Ränse

Jäsen
Kertakaikkiaan murheellinen kausi ollut maajoukkueille tämän kauden eka puolisko. Suorastaan paluu 70-luvulle tulosten muodossa. Viime kausi meni kuin unessa mutta nyt tullaan alas ja karmealla tavalla. Pieni kaukalo on ollut erityisesti suurta myrkkyä. Onko tosiaan muu jääkiekkomaailma tajunnut Suomen taktiset nyanssit vihdoinkin ja kompensointi sillä puolella on mennyttä, nyt on pärjättävä pelkälllä materiaalilla vai onko vaan sattumaa? Antaa kevään näyttää.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Heh. Onhan se nyt valmennuksen syy, kun puukädet ei osu maaliin. Kaiken kulminaatiopiste oli tuo 5-3 YV, jossa oli joukkueen taitavimmat pelaajat, ja aika torsoksi jäi Räsäsenkin ratkaisut vaikka oli muuten jengin parhaimmistoa. Ei pysty laukomaan suoraan syötöstä, vaan pitää ottaa haltuun ja sitten vedetään rannari molarin varusteisiin.

Miten tää kuulostaa niin tyypilliseltä Suomen maajoukkueiden ongelmalta läpi vuosien. Mikä vittu siinä on, että kiekkoa pitää aina laukoa tolpan juurien sijasta kohti veskareiden logoa. Samaa asiaa tulee melko usein manattua myös kotoista Liigaa seuratessa. Laukausten laatu, nopeus ja onetimereista laukominen ovat sellaisia ominaisuuksia jotka tuppaa jatkuvasti olemaan suomalaisilla heikolla tasolla kansainvälisesti - puhumattakaan esim. Liigapelaajien tasosta. Toki sitten niitä poikkeuksiakin on.

Mitenkäs muuten Vehviläinen suoriutui Ruotsi vastaan? Maalikoosteen perusteella päästetyistä maaleista ei voi moitteita antaa (ekassa tuplamaski ja kiekko muuttaa suuntaa, toisessa Nylanderin tasoinen pelaaja pääsee ykkössektorille) mutta mites noin muuten meni.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Vehviläiseltä ok ja täysin riittävä peli. Hävittiin maalintekokilpailussa. Tällä matsilla kun olisi päästy aloittamaan koko turnaus, niin hyvältä olisi näyttänyt. Mutta ei, joukkue ei ollut valmis tsekkejä ja Tanskaa vastaan.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Jos koko joukkue alisuorittaa materiaalinsa nähden rajusti, on valmentajaa syytettävä. Ensi vuonna sentään tämä lahjakas -99 ikäluokka on pelimiehen iässä U-20 MM-kisoissa ja valmentajana on juniorimaajoukkueeseen paljon paremmin soveltuva Jussi Ahokas. Noista kisoista on taas lupa odottaa menestystä. Se on kuitenkin hyvin harvassa ne pelaajat, ketkä pystyvät varausvuonnaan dominoimaan tällä tasolla, kuten esim. Laine ja Pulju teki viime vuonna.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Hävittiin maalintekokilpailussa.
Tässäpä se Suomen turnaus tiivistettynä tähän saakka. Jos tehdään 1-2 maalia per matsi, on voittaminen pirun vaikeaa. Mutta hei, voidaan edelleen sanoa ettei Vehviläinen ole voittava maalivahti, niin pysytään kaanonissa...
 

Snagari

Jäsen
Mitenkäs muuten Vehviläinen suoriutui Ruotsi vastaan? Maalikoosteen perusteella päästetyistä maaleista ei voi moitteita antaa (ekassa tuplamaski ja kiekko muuttaa suuntaa, toisessa Nylanderin tasoinen pelaaja pääsee ykkössektorille) mutta mites noin muuten meni.
2 maalia omiin noilla paikoilla mitä Ruotsilla oli, on niin sanotusti "se mitä pitikin". 3 olisi ollut Veiniltä paska matsi ja 1 olisi ollut hyvä matsi.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Sen mitä puoliunisena kaksi ekaa erää kärvistelin niin laitetaan hieman omia mietteitä.

Suomi lähti peliin niinkuin pitääkin. Kaikki peliin heti ekasta vaihdosta ja meinasi Tolvanen jo samantien maalin iskeä. Sama meno jatkui lähes ainakin tuonne kakkoserän loppuun asti, vaikka Ruotsi siinä maalin saikin ja tämä peliä vähän lamaannutti. Kolmos eräää katsoin vielä sen kun Ruotsi teki 2-1 maalin ja se riitti - tiesin, että tästä ei enää nousta. Peli oli siis jo paljon parempaa hyökkäyspäähän mutta. Miten voi nuin luokatonta avauspelaamista Suomi esittää? Sii ei yhtä ainutta "vanhaliiton" sentterille - laitaan - avausta tai muutakaan. Omista kiekko vain nopeasti pois ja keskialueelle -> pitkäksi roiskaisuja. En muista yhtään tilannetta, että olisi tultu itse kiekon kanssa omista pois ja Ruotsin päähän. Sen sijaan Ruotsi ei luopunut kiekosta millään, vaan jopa tyhmänrohkeasti kiekotteli omista pois. Ja hyvinhän ne sieltä pois aina pääsivät.

Ottelu ratkesi kuitenkin lopulta nuihin surkeisiin ylivoimiin. Paikkoja oli tehdä maali jos toinenkin. Vedot logoon, plekseihin tai minne sattuu, kyllä nuista pitää jo sitä mustaa häkkiin laittaa. Ja kuka vittu nuo yv-ketjut oli tehnyt? Meidän paras laukoja (Tolvanen) pelaa lähes nollakulmassa. Ei niitä maaleja sieltä tehdä. Sitten siellä viivalla suturoi pakit jotka eivät osaa laukoa suoraansyötöstä tai hyökkääjätkään. Kätisyydet ei natsannut missään kohdassa. Neliön keskelläkin oleva pelaaja oli koko ajan rystypuolella maalintekoa kohden. Eipä siitä paljon voi ohjureita tai syöttöjäkään hänelle antaa.

Paskasti valmennettu ja suoritettu turnaus. Valmennus ei ollut ajantasalla ja pelaajat eivät osaa tehdä maalia edes tyhjiin. Kaikkia voi syyttää ihan yhtälailla. Vehviläiselle tästä pelist synninpäästö. Ekassa omat tekivät taas tuplamaskin ja heistä kimposi kiekko sisään. Ei mokke voi torjua jos ei kiekkoa näe ja se omista pomppii vielä suuntaa muuttaen. Nylanderin ekalla ei olisi kovin moni varmasti mitään mahtanut, ei jäänyt maalivahtipelistä taaskaan kiinni. Jos jotain posia heittää pelistä niin hyökkäyspeli toimi maaleja lukuunottamatta jo siten miten sen pitää. Puolustus ei niinkään.

Tämä turnaus oli kyllä uskomattoman hienoa jatkoa WClle tuossa alkusyksykstä. Suomi-kiekko menee tällä hetkellä todella huonolla tolalla, siis tänä vuonna. WCssä ei voittoja tässä turnauksessa ei voittoja ja eipä nuita ole montaa tullut EHT-höntsissäkään. No kohtahan tuo on onneksi jo uusi vuosi ja uudet kujeet. Ens vuonna paremmin hei!
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Miksi suomen joukkueessa on kolme kääpiötä? Tolvasen vielä ymmärrän mutta mitä tuovat Palmu ja Ruotsalainen? Jos pelaaja dominoi Henrik Haapalan tavoin niin tottakai, mutta mikä on näiden kahden lisäarvo joukkueelle?
 
"Tietenkin se, kun pelaajia tulee eri sarjoista, niin jatkuva kommunikointi on välttämätöntä. Pitää käydä läpi, miten pelaamme nimenomaan tässä joukkueessa ja mitä se tarkoittaa, kun seuralogot jäävät pois ja tilalle tulee Meidän peli kapeaan kaukaloon, Rautakorpi päätti."

Olisiko TukkaJukan sittenkin ollut parempi käydä rapakon takana ennen pelaajavalintojaan kuten muut valmentajat tekivät ja katsoa mitä peliä niissä kapeissa kaukaloissa pelataan. MeidänPeli on nyt osoittanut, miten pitkälle pääsee viivelähdöillä ja jätön-jätön-jätöillä. On muuten saatana tylsää katsoa tällaista pelityyliä.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Ruotsin miesten sarjoissa ja isossa kaukalossa pelaavat voittivat Suomen P-Amerikan junnu sarjoissa ja pienessä kaukalossa pelaavat.
Oliko tuo nyt kenellekkään yllätys.

Noh, olihan tuo Nylander tosin AHL:stä mutta vain 3 / 23 oli P-amerikan sarjoista.
Tanskan pelaajat pelaavat Tanskan ja Ruotsin sarjoissa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olisiko TukkaJukan sittenkin ollut parempi käydä rapakon takana ennen pelaajavalintojaan kuten muut valmentajat tekivät ja katsoa mitä peliä niissä kapeissa kaukaloissa pelataan. MeidänPeli on nyt osoittanut, miten pitkälle pääsee viivelähdöillä ja jätön-jätön-jätöillä. On muuten saatana tylsää katsoa tällaista pelityyliä.

Mitähän pelejä sää oot kattonu?

Siis Suomi nimenomaan EI pelannut MeidänPeliä eikä viiveitä, vaan roiskittiin meneen nopeasti pystyyn. Rautakorpi "keräsi viiskon kasaan hyökkäyslaeuueella", vai mikä se sen kapeenkaukalon meidänpelin höpinä ennen kisoja oli.

Jos olisikin pelattu MeidänPeliä.. ei ainakaan huonompaa tulosta olisi tullut. Samahan se WC:ssä oli, koitettiin keksiä jotain uutta pelitapaa Suomelle, eikä tukeudeuttu siihen selkäydinpelaamiseen.
 

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Rautakorvelta vahvat näytöt taas turnauskoutsaamisesta. Haastatteluiden perusteella kova tsemppi ja peli ihan jeesjees. Pelaajatkaan ei vaikuta olevan valmentajaan tyytyväisiä. Toivotaan hyvää tuuria nyt myös kun ei ole omissa käsissä. Mahdolliset karsinnat pelottaa jo nyt.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ensimmäinen asia Jääkiekkoliitolta on saada valmentajat oikeasti arvostamaan tätä nuorten päävalmentajapestiä. Nythän valmentajat ovat olleet kiinnostuneita tästä vain silloin, kun on tiedossa lahjakas ryhmä ja kisat mielellään vielä Euroopassa. Kun Kivi luikki kultamitali taskussa KHL-rahan perään, ei Kiven seuraajaksi tunkua ollut. Eihän Jortikka ollut liiton ensimmäinen vaihtoehto vaan suostui pestiin, kun muut kysytyt, mm. Jukka Jalonen kieltäytyivät. Jortikka sitten suostui eikä hänellä ole uransa suhteen enää mitään menetettävää. Sama tilanne se oli nytkin. Ahokas olisi voinut olla jo nyt hyvä veto päävalmentajaksi, mutta liitto ehkä halusi pestiin valmentajan, jolla kokemusta ja kestää mahdollisen menestymättömyyden tuoman kritiikin. Joukkuekin paljon heikompi kuin vuosi sitten.

On hyvä muistaa että Suomi ei saa joka vuosi yhtä hyvää nippua kisoihin. Verratkaa esimerkiksi Karri Kiven mestarijoukkuetta seuraavan vuoden, Jortikan luotsaamaan joukkueeseen. On niissä eroa. Puljujärvi ja Aho esimerkiksi ottivat ensiaskeleitaan 20:en kisoissa vuonna 2015 eivätkä olleet tuolloin edes Kärpissä kunnolla runkopelaajia. Sama tilanne nyt: eihän tämä Rautakorven nippu ole lähelläkään viime vuotista tasoa.

Toinen asia mikä tulee mieleen, on se miksi esimerkiksi Saarela jätti kisat väliin. Mutta ehkäpä pelaaja ajattelee, että mitä päävalmentajat (Karri Kivi ja Jukka Jalonen) edellä, sitä pelaaja perässä. Se on sitä arvostusta tai ennemmin sen puutetta.
 

Ruutu8

Jäsen
Vahvasti tulee mieleen noista Rautakorven höpinöistä eräs Kojonkoski viime kesän Rion kisojen aikaan. Miten "fiilis, efortti ja tunne on ollut jokaisella kohdallaan."

Liitossa tuttuun tapaan piiri pieni pyörii.

Ahokkaan Josen jälkeen U20 ottaa koutsattavakseen varmaan mallia Jortikka, sen jälkeen luultavasti on Aravirran tai Pena Matikaisen vuoro. Dinosaurukset haetaan Jääkiekkomuseosta yksi kerrallaan Vierumäelle saunomaan.

On kyllä kisat menneet niin vihkoon kuin olla ja voi. YLE, joka ei yleensä kovin kriittisesti Leijonista kirjoita, on myös antanut suht kovaa runtua Rautakorven poppoolle viime aikoina.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Ensimmäinen asia Jääkiekkoliitolta on saada valmentajat oikeasti arvostamaan tätä nuorten päävalmentajapestiä. Nythän valmentajat ovat olleet kiinnostuneita tästä vain silloin, kun on tiedossa lahjakas ryhmä ja kisat mielellään vielä Euroopassa. Kun Kivi luikki kultamitali taskussa KHL-rahan perään, ei Kiven seuraajaksi tunkua ollut. Eihän Jortikka ollut liiton ensimmäinen vaihtoehto vaan suostui pestiin, kun muut kysytyt, mm. Jukka Jalonen kieltäytyivät. Jortikka sitten suostui eikä hänellä ole uransa suhteen enää mitään menetettävää. Sama tilanne se oli nytkin. Ahokas olisi voinut olla jo nyt hyvä veto päävalmentajaksi, mutta liitto ehkä halusi pestiin valmentajan, jolla kokemusta ja kestää mahdollisen menestymättömyyden tuoman kritiikin. Joukkuekin paljon heikompi kuin vuosi sitten.

On hyvä muistaa että Suomi ei saa joka vuosi yhtä hyvää nippua kisoihin. Verratkaa esimerkiksi Karri Kiven mestarijoukkuetta seuraavan vuoden, Jortikan luotsaamaan joukkueeseen. On niissä eroa. Puljujärvi ja Aho esimerkiksi ottivat ensiaskeleitaan 20:en kisoissa vuonna 2015 eivätkä olleet tuolloin edes Kärpissä kunnolla runkopelaajia. Sama tilanne nyt: eihän tämä Rautakorven nippu ole lähelläkään viime vuotista tasoa.

Täysin totta, mutta sanon tässäkin ketjussa sen, että mielestäni on tärkeää että nuorilla on kokenut päävalmentaja. Ruotsia vastaan peliesitys oli hyvä ja ryhtiliikkeestä propsit Rautakorven suuntaan. Tulokset ovat kuitenkin olleet ala-arvoisia ja tästä tulee valmennusjohdon kantaa vastuu. Ei Suomen nippu ole missään nimessä noin heikko kuin tulokset antavat osoittaa. Mutta tosiaan ei tuonne nuorten maajoukkueen valmennuspesteihin porukkaa ole jonoksi asti ja sen takia varmaan uramat ja kumppanit tuolla penkin takana heiluvat.
 

sheiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei kai kukaan noita tuloksia nyt materiaalilla yritä selittää. Suomen materiaalilla mitalipelit olisivat ihan realistisia joskaan mestaruuteen ei riitä. Mutta että Tanskalta ja Tsekiltä turpaan...
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Tämä maajoukkueen puhki analysoiminen on hankalaa hommaa. Muuttujia on niin paljon, että menestyminen yhdellä osa-alueella tuottaa heti mielikuvan loistavasta turnauksesta. Tuon mielikuvan pilaa vain finaalin "jollakin osa-alueella epäonnistuminen. Ja päin vastoin. Yksi kuuma maalintekijä leijonissa, niin pisteitä olisi kasassa nyt 6-9. Sama juttu yhden huippuvireisen veskan kanssa. Niin ja kaikki olisivat tyytyväisiä ja fokus olisi enemmän onnistumisissa.
Pelaajien taustasarjat ovat myös mielenkiintoisia. Rapakon takaiset junnusarjat ovat kuitenkin "vain" junnusarjoja, tosin huipputaitavilla pelaajilla. Junnupelit ovat melkoista hässäkkää ihan kotoisista A-nuorista USHL:sen saakka. Mitä ylemmäksi mennään peli yhtäältä selkeytyy ja toisaalta variaatioita tulee enemmän, tämä tuo taktista potentiaalia. Eli, Laine olis ehkä riittänyt voittojen yksittäiseksi takuumieheksi. Pula-ahoketjulla oli myös pelipulusilmää, jota tässä jengissä olisi tarvittu ehkä enemmän?
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Jostain syystä näin tuppaa käymään aina, kun Suomi median säestämänä lähtee hakemaan kultamitalit pois. Ja kun hehkutus on taas laimeampaa, tuleekin yllätystulos. Edelleen meille sopii näköjään parhaiten jonkinlainen rauha ennen kisoja ja siitä seuraava rento suorittaminen joukkueena kuin tämä tyyli, jossa mitalit jaetaan porukalla jo ennen kisoja. Noh, ensi vuonna, jos A-sarjassa Suomi pelaa, päästään taas normaalitilaan, jossa alkusarjakin otetaan kollektiivisesti tosissaan.

Ehkä tämä syksy samalla palauttaa koko lajiväen takaisin maanpinnalle ja perusasioiden pariin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä tekee Jussi Ahokas? Miksei joukkueen parhaiten tunteva jäbä koutsaa sitä? Muistaakseni on koutsannut osin samoja pelaajia ja jonkinlaisella menestykselläkin..
Ahokas odottelee vuoroaan. On seuraava päävalmentaja. Ensi kaudella U20-kisoissa on se pääikäluokka, jolla Ahokas voitti jo U18-maailmanmestaruuden. Pääsee vetämään samalla rosterilla. Mitä nyt Puljujärvi ja ehkä vielä joku muukin saattaa olla jo änärissä silloin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Nyt jälkiviisaana voi sanoa että tulosvastuussa on liian kokemattomat jätkät. Nättinen ei nyt ehkä ihan kuitenkaan ole 1. sentterin matskua ja Tolvanen sekä Vesalainen ovat vielä vähän turhan nuoria. Tuli mieleen muuan Sebastian Aho joka 2015 kisoissa jäi 17-vuotiaana häkkipäänä mieleen pirteänä sähikäisenä, joka teki 5 pelissä tehot 0+0. Älyttömän harvassa ovat ne pelaajat jotka alle varausikäisinä vielä pystyy dominoimaan näissä turnauksissa.

Tästä tuli sitten vähän väliturnaus. Suomelta puuttui koko ykkösketju sekä toiseksi paras sentteri Ahon jälkeen poissaolojen kautta. Ruotsilla ei tainnut olla yhtään poissaoloja?
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei kai kukaan noita tuloksia nyt materiaalilla yritä selittää. Suomen materiaalilla mitalipelit olisivat ihan realistisia joskaan mestaruuteen ei riitä. Mutta että Tanskalta ja Tsekiltä turpaan...

Ihan totta. Tarkennan vielä, että puolivälieriin Suomen täytyy mennä joka kisoissa, oli millainen jengi tahansa. Puolivälierässä voi sitten käydä kuinka vaan.

Kaksi vuotta sitten oli myös maalinteon kanssa nihkeää. Esimerkiksi Slovakiaa vastaan, jonka Suomi hävisi, Suomi vei laukaukset mielin määrin, osui tolppiin viisi kertaa jne. Mutta ei vaan onnistunut. Suurin tuhlaajapoika taisi silloin olla muuan 16-vuotias Puljujärvi. Puolivälierässä Suomi hävisi Ruotsille 3-6. Ruotsi teki kolme yv-maalia, Suomi ei yhtään. Ei itse asiassa tehnyt koko kisoissa yhtään yv-maalia. Näitä sattuu aika ajoin.

Mutta karsintasarjaan Suomen ei pitäisi koskaan joutua, se on vaan fakta. Nyt kuitenkin tällainen vaara on olemassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös