Keskustelu Suomen joukkueesta ja sen peliesityksistä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2016–2017

  • 116 766
  • 678
Tila
Viestiketju on suljettu.
Tanskalle konttauksen jälkeen ei edes uskalla ajatella mahdollisia lukemia, jos vapinaveini saa imeä maalilla myös Ruotsia vastaan. Nykykuosissaan ukko ei pitäisi pystyssä edes jyp-akatemiaa, saati sitten maajoukkuetta tiukassa paikassa. Kyllähän kundilla on lupausta, mutta harvoin näkee henkisellä tasolla ulosteen lorahtavan punttiin noin helposti, kuin mitä Vehviläisellä. Ja moltsun, jos kenen, pitäisi se cooli ja keskittyminen pystyä pitämään.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kahden ekan pelin konttauksesta en pistäisi kyllä Veinin piikkiin mitään. Tshekki pelissä maalit olivat sellaisia joille ei varmasti kukaan muukaan veskari olisi voinut mitään. Tanska pelissä taas Suomen olisi pitänyt ottaa voitto heikommallakin maalivahti -pelillä. Unisena katselin tuon Tanska pelin, mutta jos Suomi häviää 3-2 Tanskalle niin kyllä katse menee ihan muualle kuin maalivahtipeliin. Suomen joukkueesta ei taida löytyä vastuunkantajia yhtään ja jokseenkin fyysisesti raakileeltakin porukka vaikuttaa. Juolevi on hyvä napakoiden syöttöjensä kanssa, mutta vastaanottajilta tippuu suurinpiirtein maila ottaessaan syöttöä vastaan.

Kemiaa ei tunnu myöskään löytyvän ainakaan vielä keidenkään välillä ja tämä Vesalainenkin näyttää ihan turistilta kentällä. Ei tuo pakisto edes pystyisi estämään esim Kanadaa, USAa tai Ruotsia pistämästä limppua sisään. Vähän heikolta on joukkue vaikuttanutmeikä henkinen puolikaan näytä olevan kunnossa. Vähän vastuunsiirtelijä porukalta vaikuttaa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
Suomen peleissä on ollut tosi hyviä aihioita ja eilenkin hallitsimme peliä täysin. Maalipaikoissa oli vain huonoa tuuria. Juuselakin joutui katsomaan peliä puun latvasta yms.

Tähän nojaten sanon, että tulemme vielä näkemään "Montrealin ihmeen" Suomi tulee taistelemaan voittamattomalta Ruotsilta tarvittavan pisteen ja sen jälkeen kaatamaan maagisessa vireessä olevan Sveitsin. Puolivälierissä sitten nähdään. On hienoa olla omiin uskova kannattaja.

Hävetkää te pessimistit.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ei Suomen tasoinen joukkue voi lähteä Tanskaa vastaan hakemaan yhtä hikistä vaan kyllä pelaajien pitää olla valmiina tekemään useampia maaleja. Erikoinen ajattelumalli.
Ei niin, mutta kyse oli vain ottelun voittamisesta. Jos teet yhden hikisen enemmän kuin vastustaja, olet voittanut ottelun. Tässä kohtaa turnausta on ihan sama miten nämä pelit voitetaan. Tärkeintä on että pelit voitetaan ja peli ns. kehittyy. Olisin tyytynyt eilen voittoon, vaikka se olisikin tullut tuolla pelillä. Ja oma ideologiani ei perustu tähän "Ei maalivahti tee niitä maaleja" -sanontaan, vaikka se ihan totta onkin. Jos yksi mies kusee yksinään alakerrassa, siinä menee äkkiä muiltakin pasmat sekaisin, se on nähty vuosien saatossa moneen kertaan joka tasolla.

On totta, että Suomella on muitakin ongelmia kuin maalivahtipeli. Toinen ongelma seisoo mielestäni penkin takana, heitä voi olla useampikin. Tärkeintä on nyt ensiksi voittaa tarpeeksi matseja, jotta päästään kuolemanpeleihin. Tähän ei viime pelissä pystytty ja oma syyttävä sormeni osoittaa kahta em. herraa joukkueen intohimon sun muun hössötyksen sijaan.

Kyllähän tässä toivoo ihmettä, jossa Suomen peli aukeaa ja Kaarlehto/Ruusu saa heti kupletin juonesta kiinni maalinsuulla. Ärsyttää myös sekin, ettei toisella maalinsuulla myöskään kukaan ole valmis menemään viivalaukausten eteen. Mikä ihme siinä on, ettei kiekon eteen uskalleta/voida mennä? Hyvällä maskipelaamisella voidaan saada pari "ei-ansaittua" maalia ja yhtäkkiä on hoideltu vaikea peli huolimatta oman veskarin imuroinneista.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
En kyllä yhtään ihmettele, miksi Vehviläinen on jäänyt tyystin ilman varausta. Ei hänestä tule ikinä NHL-tason maalivahtia. Pää ei vaan yksinkertaisesti kestä. Tuskin edes A-maajoukkueeseenkaan tulee pääsemään koskaan.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Mikähän siinä on, että sen kiekon kanssa pitää väkisin lähteä puskemaan eteenpäin? Miksei sitä kiekkoa voi palauttaa omaan päähän, ja lähteä rauhassa tekemään hyökkäystä? Myöskin se, että puretaan kiekko vastustajalle ja mennään vaihtoon, kun voisi taas palauttaa sen omalla pelaajalla, omalle alueelle ja sitten mennä vaihtoon.
 

PJx

Jäsen
Pakin kannaltakin on "hieman" helpompi siivota ripari maalivahdin edestä (johon pakki jäi), kuin lähes maaliviivalta. Välimäeltäkin silti huonoa pelaamista.

Toinen maali on vielä pahempi, kiekko kääntyy keskialueella ja Tanska saa 3-2 hyökkäyksen, jossa kuitenkin Tanskan kiekottomat hyökkääjät ovat täysin pakkien näpeissä eli syöttö heille on otettu pois. Kiekollinen pelaaja on vaarattomalla alueella laidan puolella ja kaikki Suomen 3 takakarvaavaa pelaajaa täydentävät keskelle.

Niinmpä: " (johon pakki jäi)" kuvaa tilannetta täydellisesti - kun vielä lisää, että päästi käytännössä kaverin itsensä ja maalivahdin väliin. Ei edes hävinnyt omaa 1 vs 1 tilannetta, kun jätti menemättä tilanteeseen. Tuolla(kin) tasolla tärkeintä on estää kaveria pelaamasta kiekkoa, kaukana perässä tulee kiekon pelaaminen. Jos kadottaa kaverian vierestä, niin millä avuilla se kiekko sitten löytyy?

Vaarattomalla ja vaarattomalla. Ei tarvitse olla mikää patriklaine, että saa kohtuullisen vedon kun on aikaa ja tilaa kuin Siperian aroilla. Harvalta noissa kisoissa olevalta se onnistuu, jos puolustus muistaa ottaa edes jomman kumman pois, Aivan sama, Hoover vai Nilfisk, niin nuo paikat olisi pitänyt jäädä syntymättä ja pukemalla "ylimääräinen" hyökkääjä veskariksi, olisi homman pitänyt hoitua. Paskaa puolustuspelaamista, jota mv ei tällä kertaa paikannut.

Entäs tuo maalinteon tehokkuus, voisiko sieltä löytyä jotain sanomista?
 
Suosikkijoukkue
Koovee
Jo se kertoo aika paljon, että Suomen ykkössentterinä selkä suorana hiihtelee kaveri, jonka peli-ilme ja liike ei vaan yksinkertasesti riitä tolle tasolle. Kaikkein hirvittävin esimerkki Tanska -pelissä oli hyökkäyksiin lähdöt yv-llä; kaks hyökkääjää seisoskelee hyökkäyssinisellä ja odottaa, että joku tuo kiekon alueelle tai tekee jonkun muun ihmesuorituksen. Näissä peleissä Suomen tasosen joukkueen pitäs pyrkiä joka tilanteessa hyökkään ja puolustaan tiiviinä viisikkona.
 

Taikajim

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Luleå
En jaksa lukea kaikkia veinidissejä, mutta jos täällä joku väittää, että tappio ei ollut veskareiden/veskarin syytä, niin suosittelen muuttamaan jyväskylään. Siellä ei ilmeisesti jääkiekko ole niin tuttu peli kansalla.

No heh, ei nyt sentään. Tuleehan sieltä kovia pakkeja ja tän jengin paras pelaaja eli nättinen.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Mikähän siinä on, että sen kiekon kanssa pitää väkisin lähteä puskemaan eteenpäin? Miksei sitä kiekkoa voi palauttaa omaan päähän, ja lähteä rauhassa tekemään hyökkäystä? Myöskin se, että puretaan kiekko vastustajalle ja mennään vaihtoon, kun voisi taas palauttaa sen omalla pelaajalla, omalle alueelle ja sitten mennä vaihtoon.

Nyt pelataan Pohjois-Amerikassa, joten kiekon taaksepäin palauttelut sun muut sihvoslaisuudet olisivat äärimmäisen noloja ratkaisua. Old Time pystysuunnan jääkiekkon on ainoa vaihtoehto. Eihän se ehkä tuloksellisesti kannata, mutta kunhan pelataan pohjoisamerikkalaista lätkää ettei tarvitse aina hävetä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kahden ekan pelin konttauksesta en pistäisi kyllä Veinin piikkiin mitään. Tshekki pelissä maalit olivat sellaisia joille ei varmasti kukaan muukaan veskari olisi voinut mitään. Tanska pelissä taas Suomen olisi pitänyt ottaa voitto heikommallakin maalivahti -pelillä. Unisena katselin tuon Tanska pelin, mutta jos Suomi häviää 3-2 Tanskalle niin kyllä katse menee ihan muualle kuin maalivahtipeliin.
Kyllä se Tanska-peli menee nyt sen verran Veiniläisen piikkiin, että kaveri ei ihan oikeasti saanut edes silmiään kiinni (tai sitten se nimenomaan pelasi kirjaimellisesti silmät kiinni). Olihan nuo nyt ihan järkyttäviä imurointeja ekassa erässä, vaikka aikaa toki olisi vielä ollutkin nousta.

Veini jatkaa kovasti siitä mihin vuosi sitten jäi. Silloin onneksi Jalonen tajusi ottaa miehen pois sabotoimasta Suomen otteita vielä silloin kun turnaus oli pelastettavissa, mutta mitenkähän käy tällä kertaa? Eilisen pelin amatöörimäiset sössimiset saattoi maksaa pahimmassa tapauksessa jopa jatkopaikan.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Olisi mielenkiintoista päästä kurkistamaan myös kulissien taakse haistelemaan joukkueen ilmapiiriä. Löytyykö sieltä sitä joukkuehenkeä vai ei? Nyt on tietenkin vaikeaa kun kaikki on mennyt vituiksi, mutta onko sitä yhteishenkeä ollut tuossa joukkuseessa alunperinkään?

Ovatko nuo pelaajat edes frendejä keskenään? Kun miettii, kuinka tunteikkaasti esim. Kimmo Timonen, Teppo Numminen ja Teemu Selänne puhuvat aina vanhoista Leijonat-kavereistaan kaikissa haastatteluissa, niin siinä liikuttuu ihan itsekin. Ei näissä nuorissa sellaista rakkautta toisiaan kohtaan oikein näe. Kaikki ovat niin huolissaan omista NHL-uristaan ja niin individualisteja, että jääkiekon perimmäinen olemus - joukkuepeli - unohtuu. Lisäksi ovat hajaantuneet nykyään ympäri maapalloa tuon NHL-unelman epätoivoisen jahtaamisen perässä, etteivät kerkeä missään vaiheessa toistensa kanssa pelata tai hengailla ennen maju-turnauksia.

Mieleen on jäänyt ennen Tsekki-peliä lyhyt välähdys pukkarista, missä joku pelaaja räplää kännykkäänsä kun pelin alkuun on n. 5 minuuttia aikaa. Silloin ei varmaankaan ole keskittyminen ja valmistautuminen peliin ollut ihan 100% tasolla. Ja kuinkas kävikään?

Itse olen sen verran natsi, että päävalmentajana ottaisin joka ukolta takavarikkoon kännykät ja läppärit heti aamupalan jälkeen ja sen jälkeen koko päivä käytettäisiin peliin valmistautumiseen henkisesti. Pyörittäisiin kimpassa porukassa, kellään ei olisi oikeutta mennä omia polkujaan. Käytäisiin vaikka puistossa kävelyllä sorsia syöttämässä, mutta pääasia että jätkät hengaisivat kimpassa ja sitä kautta löytäisivät sen tarvittavan Talvisodan hengen, mitä näiden pelien voittaminen vaatii, etenkin tällaisella taitojensa puolesta keskinkertaisella ryhmällä. Nyt se on sitä, että joka jätkä räplää sitä saatanan kännykkääaamusta iltaan, on fyysisesti läsnä mutta henkisesti jossain ihan muualla. Ei se sitä yhteishenkeä luo riittävästi, että joka ukolle laitetaan Leijonat t-paita päälle ja sitten jokainen lähtee omiin suuntiinsa ja vasta askissa nähdään. Jossa sielläkään se kommunikaatio ei näytä kulkevan. Nämä U20-pelaajat ovat vielä melkein samanikäisiä kaikki, joten luulisi yhteisiä puheenaiheita riittävästi löytyvän, eikä yhdessä vietetty aika tuntuisi kiusallisen väkinäiseltä "hei, mennään nyt purjehtimaan ja hypitään pukkihyppelyä Curren mieliksi tässä nyt vähän aikaa, että päästään äkkiä vittuun täältä"-meiningiltä.

Venäjällähän näitä kokemuksia riittää, kuinka lähes ylivertaisella materiaalillakin on otettu rumasti pataan ties keltä maju-turnauksissa, kun ei ole sitä yhteistä nuottia vaan löytynyt. Siitäkään huolimatta, että ovat hyvin patrioottista kansaa. Silloin on jokin mennyt pahasti pieleen yhteishengen luomisessa ja myös valmennuksessa. Aivan kuten taitaa olla nyt Suomen kohdalla viimeisimmissä turnauksissa.
 
Jo se kertoo aika paljon, että Suomen ykkössentterinä selkä suorana hiihtelee kaveri, jonka peli-ilme ja liike ei vaan yksinkertasesti riitä tolle tasolle.

Tuleehan sieltä (Jyväskylästä toim. huom.) kovia pakkeja ja tän jengin paras pelaaja eli nättinen.

Kaksi perättäistä viestiä. Toinen näkee Nättisen joukkueen parhaana pelaajana ja toisen mielestä ei riitä tälle tasolle. Nämä ovat kai niitä kuuluisia näkemyseroja sitten.

Omasta mielestäni Nättinen ei ole pelannut tasollaan, mutta samaa voi sanoa lähes jokaisesta pelaajasta muutenkin. Valmennusjohdon luottamusta Nättinen ainakin nauttii. Tanska-pelissä peliaikaa 20:30 kun muilla senttereillä huomattavasti vähemmän. Räsänen 15 min, Mattila 13 min ja Borgström 11 min.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Silloin onneksi Jalonen tajusi ottaa miehen pois sabotoimasta Suomen otteita vielä silloin kun turnaus oli pelastettavissa, mutta mitenkähän käy tällä kertaa? Eilisen pelin amatöörimäiset sössimiset saattoi maksaa pahimmassa tapauksessa jopa jatkopaikan.

Vähän pahalta kyllä näyttää, että tuo joukkue tuosta otteineen tokenisi. Toivotaan toki, että valmentaja saisi puristetttua joukkueesta esiin sen potentiaalin mitä tuossa kuitenkin on. En kovin todennäköisenä ennen kisoja mitalia pitänytkään, mutta en olisi uskonut ihan näin kisojen alkavan.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Omaan silmään myös Suomen hallinta Tanskaa vastaan näytti lähinnä näennäiseltä. Ei siinä noussut missään vaiheessa sellaista vaaran tunteista kutinaa, että "saatana, kohta muuten on kiekko repussa" millainen tulee aina hieman ennen maalia oikeasti vaarallisissa pyörityksissä. Se oli sellaista harmitonta siirtelyä lähinnä. Kukaan ei ollut missään vaiheessa ruoska tappamisenmeiningillä viritettynä hyökkäyspäässä, että "tähän kun laitat niin pistän satavarmasti sisään", millaisessa asennossa vaikkapa Laine on melkein koko ajan. Ei ihme, ettei lukuisilla ylivoimillakaan tapahtunut oikein mitään, kun kukaan ei uskaltanut kantaa vastuuta tekemisestä.

Maalivahtipelistä en paljoa ymmärrä, joten älkää hirveästi tylyttäkö asiantuntematonta kommentoijaa, mutta olisko tuo Kaarlehto jotenkin omituisesti vetäytyneenä verkon perille suurimman osan ajasta? Ei kait se nyt maalivahdille mikään paras sijoittuminen ole? Helposti meni kyllä mielestäni KK:llekin se yksi maali, että eroa VV:hen ei siinä mielessä kyllä valitettavasti nyt tullut.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Toinen maali on vielä pahempi, kiekko kääntyy keskialueella ja Tanska saa 3-2 hyökkäyksen, jossa kuitenkin Tanskan kiekottomat hyökkääjät ovat täysin pakkien näpeissä eli syöttö heille on otettu pois. Kiekollinen pelaaja on vaarattomalla alueella laidan puolella ja kaikki Suomen 3 takakarvaavaa pelaajaa täydentävät keskelle. Tanskan pakit eivät nouse hyökkäykseen mukaan eli jättöä toiseen aaltoon ei voi tehdä. Kiekollisen ainoat vaihtoehdot ovat laukoa tehdäkseen maali, laukoa riparilaukaus tai lähteä haastamaan Suomen toista pakkia laidan kautta. Hän laukoo B-pisteen yläkaarelta ihan hyvän laukauksen, joka ei kuitenkaan saisi missään tapauksessa mennä maaliin. Epäilen tällä tanskalaisella myöskään olevan Patrik Laineen värähtelevää laukaustaitoa.

Veinin ainoa torjunta koko ottelussa oli tuo "torjunta", josta kiekko lipui ensimmäisessä maalissa maaliviivalle ja tanskalainen siirsi kiekon verkkoon. Aivan järjetöntä väittää, että tuo ottelu olisi vaatinut Veiniltä minkään sortin "venymistä".
Veinin olisi kannattanut laittaa toinen silmä kiinni, sitten olisi jäänyt ihan kaikki.

No tosiasiassa ihan turha tuota paskaa on pelkästään Veinin niskaan kaataa, mutta kyllä maalivahdin pitäisi antaa joukkueelle mahdollisuus voittaa, siihen ei Veini pystynyt. Samaten on ihan turha alkaa ulisemaan jostain Rautakorven suolapatsaisuudesta. Onkin muuten helvetin hauskaa luettavaa tämä, kun samaan aikaan haukutaan vanhaksi, liian uudeksi, pelikirjavalmentajaksi, intohimottomaksi ja sitten mainitaan Kiva-Harri samassa kappaleessa. Siinä ei voi kyllä enää paljoa enempää vedellä täysin toistensa vastakohtia ja sillä sitten yrittää perustella väitteitä. Että kehdataan olla jatkoajassa ihan pihalla ja vielä myönnetään se, eikä edes itse tajuta mitä on juuri tullut tehtyä.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Rautakorven puolustajat on kyllä huikeaa sakkia. Mies on nyt toista kertaa viemässä junnuja karsintoihin, ja täällä ollaan sitä mieltä ettei ole syyllinen heikkoihin esityksiin?
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rautakorven puolustajat on kyllä huikeaa sakkia. Mies on nyt toista kertaa viemässä junnuja karsintoihin, ja täällä ollaan sitä mieltä ettei ole syyllinen heikkoihin esityksiin?

Niin, tätä voidaan ajatella myös niin, että jos Rautakorpi-Urama kaksikko olisi korvattu vaihtopenkin takana temppuja esittävällä simpanssilla ja omaa ulostetta heittävällä paviaanilla, niin tämä ei olisi voinut mitenkään mennä huonommin.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Rautakorven puolustajat on kyllä huikeaa sakkia. Mies on nyt toista kertaa viemässä junnuja karsintoihin, ja täällä ollaan sitä mieltä ettei ole syyllinen heikkoihin esityksiin?

Syyllinen on vain ja ainostaan Jypyköiden veskari Veini Vehviläinen - yksin. Rale ja Tukkajukka ovat kaiken arvostelun ulkopuolella.
Oikeasti: kuka/ketkä kantavat vastuun siitä, ettei peli kulje? Kale? Juti?
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Viime vuonnahan oli noita kaikkia jänniä joukkuehenkijuttuja. Näyttelijä laitto ne vaan karjumaan ja huutamaan yms. Junnujen kanssa lienee tavallistakin isompi juttu tollanen joukkuehenki - varsinkin turnauksissa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joukkueen materiaali on kaikista poissaoloista huolimatta huippuluokkaa ja kaikki alle välieräsijoituksen on pettymys. Katse kääntyy väistämättä Rautakorven kyvykkyyteen turnausvalmentajana. Ainakaan tähän asti hän ei ole kyennyt vakuuttamaan ketään pystyvänsä saamaan parasta irti nuorista lupauksista lyhyessä ajassa.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ruotsi vei tuota Tanskaa vaan 6 -1 ja vain koska kolmannessa ei enää pelannut. Ruotsin junnuthan pelannut koko kauden pikkulootassa?
Jos tuo Rautakorpi on noin epäkelpo turnausvalkku, niin kuka vittu sen aina sinne valitsee, pysyköön sarjakoutsina. Ei voi Tanskalle hävitä, ei stna millään. Jätkät on aivan kohmeessa, ei tunnetta ei mitään. Tämähän on aivan katastrofi, Ruotsi pöllyttää sitten ihan huolella.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Niin tai sitten se maalivahti vain on ollut ihan samanlainen imuri, kuten turnausvalmentaja Jukka Jalosen alaisuudessa Veini oli. Silloin vain oli vaihtoehto vaihtaa Kähköseen, joka kannatti.

En sitten tiedä onko silläkään merkitystä, että Jalosen ryhmästä neljä on NHL-pelaajia seuraavalla kaudella (Laine, Aho, Pulju, Rantanen). Näistä Rautakorven jampoista tuskin on yksikään.

Mutta Jukan syytä toki kaikki.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Niin tai sitten se maalivahti vain on ollut ihan samanlainen imuri, kuten turnausvalmentaja Jukka Jalosen alaisuudessa Veini oli. Silloin vain oli vaihtoehto vaihtaa Kähköseen, joka kannatti.

En sitten tiedä onko silläkään merkitystä, että Jalosen ryhmästä neljä on NHL-pelaajia seuraavalla kaudella (Laine, Aho, Pulju, Rantanen). Näistä Rautakorven jampoista tuskin on yksikään.

Mutta Jukan syytä toki kaikki.

Ja seuraava puolustelija. Yllätys. Koittakaa nyt jo tajuta että siinä vaiheessa kun suomi on 2 erän jälkeen 3-0 tappiolla TANSKALLE ei vika ole sen enempää maalivahdissa kuin materiaalissakaan.

Jos Vehviläinen olisi imuroinut joka ikisen vedon eikä suomella olisi ollut valmentajaa turnauksessa mukana ollenkaan, oltaisiin silti oltu tuossa vaiheessa johdossa. Tälläkin materiaalilla. Tuollainen totaalikipsi ja peli-ilon kuoleminen joukkueessa vaatii nimenomaan valmentajaa, ei se itsestään synny.

Tämä turnaus on Rautakorvelta aivan täydellinen epäonnistuminen eikä todellakaan mikään yllätys.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kyllä popcornia kului kun tätä ketjua alkoi lukemaan viime yön viesteistä lähtien. Joka turnauksessa tuntuu olevan sama juttu, eli moni ylireagoi ja vetää hätäisiä johtopäätöksiä. Turnausta on pelattu vasta kaksi peliä ja Rautakorpi on haukuttu pystyyn.

Ekassa pelissä vastustaja laukoi kaksi maalia suomalaisten kankkujen kautta maaliin ja voitti yhdellä maalilla. Tänään Tanska teki pienen ihmeen ja teki seitsemällä laukauksella kolme maalia. Suomella taas ei mennyt riittävästi sisään vaikka paikkoja oli. Aivan yhtä hyvin Suomi olisi voinut voittaa ekan pelin vaikka jatkoajalla ja ottaa viime yön pelistä kolme pistettä, mutta nyt kävi näin. Tanskan taktiikka riitti eilen, mutta tuskinpa riittäisi jos pelattaisiin paras seitsemästä tyyliin.

Tämähän se on turnausten suola että tulee yllätyksiä ja pienet maat voittavat isoja. Suomessa vaan ollaan totuttu siihen miesten puolella että maajoukkue harvoin häviää alemman korin maille, ja monet tuntuvat vaativan ettei heikompiin saa kompuroida. Turnauksia tulee ja menee, eikä yksien (junnu)kisojen takia pitäisi ottaa noin pulttia. Kahden pelin otanta on niin pieni että siitä on turha yrittää vetää jotain ihme johtopäätöksiä. Moni onkin jo todennut että Suomen hyökkäyskalusto ei ole vertailukelpoinen viime vuoden kanssa ja että alaikäisiin ei pitäisi kohdistaa liian isoja odotuksia.

Nyt vaan pitää ottaa tarvittavat voitot ja pudotuspeleissä aloitetaan nollasta. Jos joudutaan karsintaan niin so what, ensi vuonna on uudet kisat ja uusi yritys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös