On taas sakeaa paskaa. Poimitaan kirsikoita ja vääristellään niitäkin parhaansa mukaan.
Katsoin tietoni
tuolta. Noiden tietojen mukaan työttömien työnhakijoiden osuus oli 13,5 %, mikä on lukumääräisesti mitattuna vähän.
En edelleenkään ymmärrä, mitä hyötyä on siitä, että heikosti työllistyvät siirretään kalliiden kaupunkien kallisiin lähiöihin, missä sosiaaliset ongelmat kertautuvat.
Mitä hyötyä olisi siitä, että minä koulutettuna mutta vajaakuntoisena ihmisenä muuttaisin kalliiseen kaupunkiin? Elän jo nyt osaksi yhteiskunnan tukien varassa. Kalliissa kaupungissa tulisin veronmaksajille vain entistä kalliimmaksi.
Kaupungit sopivat ihmisille, jotka pärjäävät kilpailussa. Meidät heikommin suoriutuvat kannattaa säilöä johonkin muualle. Jos heikosti pärjäävät sullotaan yhteen, he luovat kulttuurin, jossa huono-osaisuus alkaa kasautua.
Ja kaupungit ovat juurikin sitä keskiluokkaisuutta tukevia.
Missä muualla sosiaalinen epätasa-arvoisuus on yhtä suurta kuin Helsingissä? Siellä ääripäät korostuvat. On huippumenestyjiä, mutta vastaavasti on kurjalistokehitystä, jossa kulttuuri tukee syrjäytymistä. Sama näkyy Tukholmassa. Maahanmuuttajia on tuettu valtavilla summilla, mutta silti meneillään on kehitys, jossa he syrjäytyvät ruotsalaisesta tuottavasta yhteiskunnasta.
En usko
@Cobol in näkemykseen siitä, että tulevaisuudessaa koulutuksella ratkaistaisiin ongelma, koska yhä pienempi osa ihmisistä pystyy vastaamaan nykyajan koulutusvaatimuksiin. Cobolin näkemys perustuu kuplaantumiseen. Hän itse on koulutettu ihminen, joka näkee ympäristössään muita koulutettuja ihmisiä. Tällaisessa kuplassa ymmärrys siitä, mihin kansa keskimäärin kykenee, hämärtyy. Kun ei näe ihmisiä, joilla on heikko oppimiskyky tai merkittävästi elämää haittaavia mielenterveysongelmia, syntyy harha, että ihmisiä pystyisi ohjelmoimaan nykymaailman tarpeisiin.
Työt, joista heikommin suoriutuvat tulevaisuudessa kilpailevat, ovat taksitöiden kaltaisia. Palkat ovat mitättömiä ja kilpailu kovaa. Siksi töihin liittyy paljon harmaata taloutta. Työtä tehdään tukien päälle.
Lisäksi tahtoisin huomauttaa, että on epäreilua vertailla maakuntien ja kaupunkien työllisyysastetta, koska kaupungeissa on paljon enemmän veroin rahoitettua tai sen seurannaisvaikutuksena syntynyttä työtä. Kun Savonlinnasta lähti opettajankoulutuslaitos, joka kooltaan oli pieni, oli sillä erittäin merkittävä vaikutus monille yrittäjille. On perusteetonta esittää, etteivätkö yrittämisen edellytykset olisi voimakkaasti riippuvaisia yhteiskunnan kokonaisratkaisuista.
Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että menestyjät siirretään kaupunkeihin, mutta miksi sinne pitäisi luoda kulttuuria, joka syventää ja voimistaa huono-osaisuutta? Pitäisi ymmärtää, että kaikesta kansasta ei ole yhteiskunnan tuottaviksi jäseniksi. Heille täytyy löytää edullisia säilömisratkaisuja. Jo pelkästään teknologinen kehitys pitää huolen siitä, että säilömistä tarvitaan, koska vähintään puolet kansasta on kyvytöntä muuhun kuin yksinkertaiseen suorittavaan työhön.