Kenestä olisit valmis luopumaan?

  • 20 970
  • 116

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän pelkästään IFK:n yleisömääriä katsomalla voi todeta, että alaspäin on menty ja paljon. Ainoastaan kotiyleisön edessä on jonkinlaista paloa pelata. Voin tunnustaa, että olen tällä kaudella nähnyt ainoastaan 2 kpl IFK:n kotipelejä; kauden avauspelin Narreja vastaan ja Pelicans ottelun, lisäksi Canalilta nämä muutamat vierasottelut. Rehellisesti sanottuna en tiedä, koska seuraavan kerran paikalle saavun. Kyse ei ole pelkästään siitä, että olisin jollain lailla protestoimassa näitä surkeita esityksiä, mutta sanotaanko näin, että elämäntilanne tällä hetkellä on sellainen, että pelipäiville on ikävien työvuorojen lisäksi tullut esille tärkemämpääkin tekemistä. Toki toivon, että tilanne kauden edetessä muuttuisi sellaiseksi, että olisi kertakaikkisen pakko päästä pelejä katsomaan. Kuitenkin IFK on moodostunut elämässä sellaiseksi asiaksi, että pakko on päivittäin seurata, halusi tai ei...Näillä mennään... valitettavasti.
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Tinke-80 kirjoitti:
KalPa Kimmo Kapanen 7+6+3=16
HIFK Jan Lundell 7+14+13=34

Juu, laitetaan tämäkin häviö täysin lunkan piikkiin.

- tinke.80

Ja lisätään vielä edellinen:

HIFK
Jan Lundell 15+15+10+0=40

Pelicans
Tommi Satosaari 4+2+0=6
Antti Niemi 0+7+9+0=16

Lundell ei todellakaan ole syypää joukkueen huonoihin peliesityksiin.

Joukkueen peli on aivan sekaisin ja ailahtelee jatkuvasti täysin luokattomasta siedettävään. Joskus näkyy pientä välähdystä joukkueen todellisesta osaamisesta. Joskus.

Valmennus tuntuu olevan joukkueessa eniten pihalla. Toivottavasti johtoporras on huomannut saman mitä kannattajat ja uskaltaa vaatia valmennukselta enemmän. Vai onko Bob niin korkean (kallis) tason koutsi, ettei hänelle pysty huomauttamaan joukkueen pelaavan päin persettä. Jouluun asti on mielestäni aikaa odotella valmennuksen näyttöä osaamisestaan.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
HIFK on hävinnyt tällä kaudella 8 kertaa joista kotona kolme kertaa. Näistä kotitappioista kaksi on tullut jokereille joista toinen yhden ja toinen kahden maalin erolla. Kolmas tappio tuli Bluesille rankkareiden jälkeen. Kun tarkastellaan vierastappioitta tarkemmin tulee näkyviin varsin selkeästi HIFKn suurin ongelma jonka moni on täälläkin tuonut esiin hyvin esiin. Joukkueen peli ailahtelee liian paljon pelien välillä ja jopa pelin sisällä. Pelicansseja vastaan pelatun 10-1 rökäletappion jälkeen HIFK voitti kotonaan JYP 4-2 ja vieraissa Jokerit 5-3. HIFK voitti kauden kolmannessa pelissä Kalpan 5-0 mutta hävisi eilen Kalpalle 5-1 voitettuaan sitä edellisessä pelissä Pelicansin kotonaan 5-4 jatkoajan jälkeen.

Moni täällä jatkoajassakin sysää vastuun HIFKn huonoista otteista HIFKn huonon maalivahtipelin piikkiin. HIFK:lla ei missään nimessä ole tällä hetkellä ole liigan parasta maalivahtia mutta on järkyttävää puusilmäisyyttä laittaa tätä ongelmaa Lundellin piikkiin. Mielestäni tämä ongelma heijastelee varsin selkeästi HIFKn perimmäistä ongelmaa. Joukkueen kasauksessa on vakavia puutteita. Viime kauden jälkeen HIFK menetti kolme kotimaista sentteriä joiden menetyksiin ei reagoitu tarpeeksi nopeasti. Tälläkin hetkellä HIFKn kalusto kaipaa eniten Häppölän tyyppistä pelaajaa kolmosen keskelle. Pakisto taas alkukaudesta vaikutti erittäin hyvältä mutta Seppäsen, Korhosen ja Niskasen huonot otteet ovat vaikuttaneet siihen että HIFK joutuu peluuttamaan puolustuksen avainpelaajia (esim Karalahtea) liian paljon ottelua kohden. Saarisen paluu helpottaa pakiston tilannetta erittäin paljon.

Tällä hetkellä luopuisin ainoastaan Korhosesta ja Niskasesta mutta vain siinä tapauksessa että HIFK hankkisi näiden kahden sankarin tilalle kotimaisen peruspakin joka antaisi paljon kaivattua lepoaikaa yli- ja alivoimaa tahkoaville luottopakeille.

Kotimainen puolustava sentteri (tyyliin Kuki, Sihvonen tai Häppölä) kolmosen keskelle parantamaan HIFK puolustus työskentelyä ja järkyttävän huonoa alivoimaa. Nelosesta voitaisiin luoda täsmäase Laine - Nielikäinen - Lostedt. Tämä ketju itseasiassa pelasi tuolla kokoonpanolla harjoituskaudella erittäin hyvin ja ihmettelen minkä takia se rikottiin kauteen mentäessä.

- tinke.80
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Tinke-80 kirjoitti:
Tälläkin hetkellä HIFKn kalusto kaipaa eniten Häppölän tyyppistä pelaajaa kolmosen keskelle. Pakisto taas alkukaudesta vaikutti erittäin hyvältä mutta Seppäsen, Korhosen ja Niskasen huonot otteet ovat vaikuttaneet siihen että HIFK joutuu peluuttamaan puolustuksen avainpelaajia (esim Karalahtea) liian paljon ottelua kohden. Saarisen paluu helpottaa pakiston tilannetta erittäin paljon.

Tällä hetkellä luopuisin ainoastaan Korhosesta ja Niskasesta mutta vain siinä tapauksessa että HIFK hankkisi näiden kahden sankarin tilalle kotimaisen peruspakin joka antaisi paljon kaivattua lepoaikaa yli- ja alivoimaa tahkoaville luottopakeille.

Kotimainen puolustava sentteri (tyyliin Kuki, Sihvonen tai Häppölä) kolmosen keskelle parantamaan HIFK puolustus työskentelyä ja järkyttävän huonoa alivoimaa. Nelosesta voitaisiin luoda täsmäase Laine - Nielikäinen - Lostedt. Tämä ketju itseasiassa pelasi tuolla kokoonpanolla harjoituskaudella erittäin hyvin ja ihmettelen minkä takia se rikottiin kauteen mentäessä.

- tinke.80

Paljon asioita mitä pitäisi tehdä ja olen osaltaan kanssasi samaa mieltä. Meiltä todellakin uupuu sentteri, joka olisi Luigin tyylinen äijä. Eli herra, joka hoitaa av-pelaamisen loistavasti ja hallitsee välillä maalinteon myös. Vaikka Murray pystyy hoitamaan myös av:ta pitäisi ryhmään saada kaveri, joka on nimenomaan av-spesialisti. Kyllä nuo huonot av-luvut sen kertovat. Pakistosta ei pitäisi lähteä ulostamaan Korhosta väkipakolla, jollei tilalle saataisiin hyvää peruspakkia. Kaverin liksa ei vaan varmasti ole korkea ja hänestä voidaan vielä hio hyväkin peliä tekevä pakki, mutta ei vaan noilla peliajoilla. Kyseessä on vielä erittäin nuori kaveri ja hyvän potentiaalin omaava. Minkä sille mahtaa, jos toinen yv-pakeista on liigan parhaimpia ja Jere siinä seuraavana ja kohta myös Saarinen kehissä. Ihan hevillä ei noita herroja siirretä alta pois.

Niskanen on sitten todellakin saatava pois. Palkka ei varmastikaan pakiston pienimpiä ja ikää on jo. En voinutkaan kuvitella, että kyseessä on todellakin noin sysipaska äijä. Miettikää, jos Corya ei olisi hankittu ja Niskanen olisi jäänyt ainoaksi uudeksi pakiksi Korhosen kanssa. Niskasenhan piti korvata Hank Penan sanojen mukaan. Ilmeisesti Penallekin karu todellisuus näkyi äijästä. Jos Niskasen tilalle saataisiin kohtuu liigatason pakki, tilanne muuttuisi varmasti parempaan suuntaan. Jere, Cory, Saarinen, mahd. uusi äijä, Schnappi, Turunen ja Laakso sekä Korhonen. Jos tuolla pakistolla ei saataisi tulosta ja joka pelissä vastustajan päädyssä olisi puolet vähemmän torjuntoja kuin Lunkalla rupeaisin jo osoittamaan valmennuksen perään ja heidän roolituksiin.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Kannan korteni kekoon ja kerron nyt, kenestä minun mielestäni HIFK voisi luopua. Kategorioita on monta ja luopumista voidaan harkita monenkin pelaajan kohdalla, mikäli saadaan tilalle riittävän kova mies. Johtoportaasta Penasta voisi luopua, mikäli hänen asenteensa pelaajia kohtaan ei muutu. Mieluummin silti Pena voisi luopua osasta töistään ja hän voisi vaikkapa palkata avukseen urheilutoimenjohtajan. Näin aikaa jäisi taloudenhoitoon ja utj hoitaisi pelaajien palkkauksen.

Valmentajista olen valmis luopumaan myös, mikäli riittävän kovat nimet saadaan tilalle. Näistä kukaan ei ole korvaamaton.

Pelaajista sitten...

Mika Niskasesta olen valmis luopumaan, vaikka emme saisi vastineeksi kuin kilon paskaa. Potkut perseelle ja saman tien. Tämä kaveri on joukkueen paskin puolustaja sitten Jari Munckin.

Veskareista luopuisin Lundellista, mikäli saamme tilalle vastaavan tasoisen veskarin, ja se ei luulisi olevan kovin vaikeaa. Ahlqvistista en suostuisi luopumaan, koska hän on lupaava maalivahti, eikä uransa ehtoopuolella, kuten Lunkka. Lundellin korvaajaksi kävisi niin moni kotimainenkin veskari, etten jaksa luetella nimiä kaikilta osin, vaan mainitsen muutamia ihan riittävän hyviä korvaajia: Tommi Satosaari, Antti Niemi, Teemu Lassila... Luonnollisesti parempiakin löytyy, mutta heitä tuskin omat seurat kovin herkästi päästävät.

Pakeista en missään nimessä luopuisi Jerestä, Cory Murphystä, Teemu Laaksosta, Pasi Saarisesta, enkä lupaavista omista junnuista (Holmberg, Seppänen). Sen sijaan muut pakit ovat täysin korvattavissa. Varsinkin Turunen voisi olla melko hyvää kauppatavaraa. Schnabelista olisin valmis luopumaan, koska hän on erittäin jäähyherkkä, eikä kunnolla kerkeä edelleenkään tilanteisiin. Hän ei myöskään ole riittävä fyysinen pelote, eikä ylipäätään ulkolaisvahvistusta kannata uhrata pelkäksi fyysiseksi pelotteeksi. Schnabel siis ulos heti, kun saadaan tilalle joko hyvä peliätekevä sentteri tai veskari. Siis ulkolaisia...

Hyökkääjistä pitäisin huomattavasti isomman osan. Kuhta, Guolla, Petrell, Murray, Pikkarainen, Fagerstedt, Porthen, Nielikäinen, Jouhkimainen ja Salonen täytyisi pitää itsellä. Sen sijaan mm. Janne Laakkosta voisi hätätilanteessa käytää kauppatavarana. Häntä ei pidä ulostaa, mutta jos joku tarjoaa vaihdossa esim. hyvää veskaria tai sentteriä, niin sitten Laakkosen voi antaa mennä. Järvinen kuuluu vähän samaan sarjaan, mutta helpolla en Turosta luopuisi, sillä hän on hyvä av-pelaaja ja tärkeä duunari. Myöskään nuoria lupauksia (Wärn, Keränen) ei saa ryssiä maailmalle.

Eli tällaiset pelaajat saisivat mennä. Jotain pitää tehdä, jotta eilisen kaltaiset fiaskot eivät uusiudu. Ehkä valmentajamme eivät olekaan niin hyviä kuin luulimme? Ehkä kannattaisi kokeilla Ahlqvistiä maalilla? Ehkä Niskanen pitäisi myydä vaikka Turkin liigaan?
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Tinke-80 kirjoitti:
Nelosesta voitaisiin luoda täsmäase Laine - Nielikäinen - Lostedt. Tämä ketju itseasiassa pelasi tuolla kokoonpanolla harjoituskaudella erittäin hyvin ja ihmettelen minkä takia se rikottiin kauteen mentäessä.

- tinke.80

Oli kirjoituksessa paljon asiaakin, mutta tämä on kyllä huippu. Yksi noista on juuri ja juuri liigakelpoinen pelaaja ja kaksi muuta voivat pelata sopivassa seurassa vaihdon silloin toisen tällöin.

Valmennuksesta puhutaan paljon ja jotain siellä taatusti on vialla, sillä tuollainen pelin tason ailahtelu kertoo jotain ongelmista valmennuksen ja joukkueen välillä. Silti en ehkä kuitenkaan tässä vaiheessa lähtisi koskemaan valmennukseen, sillä varmoja vaihtoehtoja ei liene löydettävissä. Puolustuksessa olen Niskasen myynnin kannalla, muuten en tekisi mitään suuria muutoksia. Schnablin olen tarvittaessa valmis vaihtamaan yhteen suomalaiseen pelaajaan, joka vaikuttaa Lahdessa.

Hyökkäys huutaa vähintään yhtä jopa kahta sentteriä, josta itsekin olen jankuttanut jo elokuusta asti, näillä mentäessä lopputulos ei voi olla hyvä. Maalivahtitilanne on mikä on, kaikki ei oikeastikaan ole Jannen syytä, mutta myös Lundellin taso on laskenut viime vuodesta ja nyt hän on vain enintään liigan keskikastin maalivahti. Sillä tasolla ei mikään joukkue voi menestyä, joten jossain vaiheessa on meillä pakko hankkia maalivahti joko Jannen tai Aleksin tilalle. Ehkä niillä Frankin 200:lla tuhannella voidaan nämä puutteet juuri hoitaa, mutta voi olla tarvis myös antaa omia vastineeksi ja koskemattomia ovat mielestäni vain Murray, Murphy, Jere, Lennu, Kuhta, Pikkarainen ja varauksella Guolla, jonka pelin taso on kyllä ollut viimeisissä aika heikkoa, ei lähellekään samaa tasoa kuin sarjan alussa.
 

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
King Jeremy kirjoitti:
Veskareista luopuisin Lundellista, mikäli saamme tilalle vastaavan tasoisen veskarin, ja se ei luulisi olevan kovin vaikeaa.
Tässähän nyt ei ole mitään järkeä. Lundell on ollut tällä kaudella pirun epävarma, mutta jos hänet jollain korvataan, niin se pitää olla sitten selvästi parempi maalivahti. Ennen pelaajakauppoja antaisin kuitenkin AA:lle peliaikaa ja katsoisin sujuuko homma. Jos homma toimisi, niin AA pelatkoon 2/3 peleistä ja Janne loput. Ja jos homman toimimattomuus tulisi ilmi vasta siirtorajan umpeuduttua... se olisi sitten siinä.

Jos Ässien sukellus jatkuu, niin ehkä Luigi voitaisiin hankkia takaisin, ellei Pena ole polttanut siltoja.
 

coolman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäiseksi luopuisin valmentajista, koska tämmöisiä tappiota ei voi panna kuin valmennuksen piikkiin. Joko siellä kuuluisassa pukukopissa on luottamuspula valmentajiin tai näiden kyky valmistaa joukkue peliin on puutteelinen.
Pakeista luopuisin Niskasesta, Seppäsestä ja Turusesta, koska aina pelottaa näiden ollessa kentällä.
Hyökkääjistä lähtis ekana nielikäinen ja perässä laine sekä losted(pakki vai ei).
Nimet pienellä kirjoitettu, kuvaa kuinka paljon arvostan kyseisiä henkilöitä.
Kauankohan menee siihen kun näemme Sir Pentin vaihtoaitiossa..... yeah ja purkkaa kuluu.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
:ultrar

Katso huviksesi HIFK:n nelosketjun peliminuutteja. Tällä hetkellä sm-liigassa pelataan käytännössä kolmella ketjulla joten miksi HIFK ei loisi nelosketjusta ns telaketju-kenttää jonka ainoa tarkoitus olisi rikkoa vastustajan peliä? Laine - Nielikäinen - Lostedt ketju olisi täydellinen tähän tarkoitukseen.

- tinke.80
 

Oleg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pasi Nielikäinen
coolman kirjoitti:
Hyökkääjistä lähtis ekana nielikäinen ja perässä laine sekä losted(pakki vai ei).
Nimet pienellä kirjoitettu, kuvaa kuinka paljon arvostan kyseisiä henkilöitä.

Toivottavasti tämä oli vitsi?
 

coolman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oleg kirjoitti:
Toivottavasti tämä oli vitsi?
Ikävä kyllä ei ollut. Pasi on päässyt kokeilemaan ykkösketjua myöten mutta kun ei oo järkeä eikä käsiä....
Ja nää kaks muuta heppua on niin huonoja jopa valmentajien mielestä etteivät pääse edes kokeilemaan.
Meidän alivoima on niin surkeeta ettei se kestä näiden kolmen kaahotusta.
Ja nyky nössäri-liigassa ei "peloitteita" tarvita eli tilalle omia junnuja kokeilemaan siipien kestoa.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
On todellakin vaikea nimetä joukkueesta kenestä pitäisi luopua. Ehkä Niskanen olisi lähinnä mutta se ei tuo mitään muutosta joukkueeseen. Ihmettelen eniten joukkueeen pelin aaltoilua, tälläisellä pelillä ei pitkälle pötkitä. Lundell torjuu uskomattoman määrän laukauksia/ottelu. Ykkönen ei toimi kunnolla, olisiko aika hajoittaa ykkönen ja kasata se ilman että koskee kakkoseen. Toivoisin joukkueeseen suomalaista pelaajaa mutta eipä taida olla tarjolla.
 

Oleg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pasi Nielikäinen
coolman kirjoitti:
Ikävä kyllä ei ollut. Pasi on päässyt kokeilemaan ykkösketjua myöten mutta kun ei oo järkeä eikä käsiä....
Ja nää kaks muuta heppua on niin huonoja jopa valmentajien mielestä etteivät pääse edes kokeilemaan.
Meidän alivoima on niin surkeeta ettei se kestä näiden kolmen kaahotusta.
Ja nyky nössäri-liigassa ei "peloitteita" tarvita eli tilalle omia junnuja kokeilemaan siipien kestoa.

Laine on tainut pelata noin 10 ottelua tällä kaudella ja jäähyminuutteja taitaa olla 0. Lostedt ollut jokaisessa pelissä kokoonpanossa, mutta peliaikaa ei ole pahemmin saanut. Minkä ihmeen takia näistä pelaajista tarvitsisi luopua? Mielestäni Lostedt ja Laine ovat todella hyviä täytemiehiä, ja estävät joukkueen muodostumasta tasasen paskaksi puuroksi.

Sen verran vielä, että kyllä nyky "nössäri-liigassa" tarvitaan yksi Pasin tapainen pelaaja, ja ihmettelen vaan mikä huuto tulisi jos Helenius pelaisi HIFK:ssa. Häneltä niitä käsiä vasta löytyykin.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Tinke-80 kirjoitti:
:ultrar

Katso huviksesi HIFK:n nelosketjun peliminuutteja. Tällä hetkellä sm-liigassa pelataan käytännössä kolmella ketjulla joten miksi HIFK ei loisi nelosketjusta ns telaketju-kenttää jonka ainoa tarkoitus olisi rikkoa vastustajan peliä? Laine - Nielikäinen - Lostedt ketju olisi täydellinen tähän tarkoitukseen.

- tinke.80

Tästä pitää kyllä olla eri mieltä. Lostedt ja Laine eivät yksinkertaisesti mahdu kokoonpanoon, jollei meillä ole loukkaantumisia. Sen sijaan neloseen pitäisi muodostaa tällainen ketju:

Järvinen-Fagerstedt-Nielikäinen

Lostedt ja Laine kelpaavat tällä hetkellä lainaan Mestikseen, mutta liigajoukkueessa katselee mieluummin Tobias Salmelaisen kaltaista omaa junnua, kuin tätä parivaljakkoa, joiden ainut apu kaukalossa tuntuu olevan päätön ryntäily. Ja lisää jäähyminuutteja tämä jengi kaipaakin.

Mutta mielestäni ykkösketjun peli kärsii nyt pahasti siitä, että sieltä puuttuu Pärssisen tai Salmelaisen tavoin liikkuva ja nopeudellaan muille paikkoja luova kaveri. Jos ajatellaan paria viime kautta, niin kyllähän siellä selkeästi on ollut se yksi sähäkkä laituri. Tähän tämän hetken jengistä pystyy taidollisesti ja liikkeellään Pasi Salonen ja myös mielestäni Jouhkimaista voisi tuolla paikalla kokeilla. Nyt näkyy selvästi, ettei 1. ja 3. ketjut toimi, joten sekoitus näihin ei ainakaan huonompaan suuntaan veisi asioita.

Eli: Salonen/Jouhkimainen-Guolla-Kuhta
Piku-Murray-Laakkonen
Petrell-Porthen-Jouhkimainen/Salonen
Järvinen-Fagu-Nielikäinen

näin minä rakentaisin.
 

coolman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oleg kirjoitti:
Laine on tainut pelata noin 10 ottelua tällä kaudella ja jäähyminuutteja taitaa olla 0. Lostedt ollut jokaisessa pelissä kokoonpanossa, mutta peliaikaa ei ole pahemmin saanut. Minkä ihmeen takia näistä pelaajista tarvitsisi luopua? Mielestäni Lostedt ja Laine ovat todella hyviä täytemiehiä, ja estävät joukkueen muodostumasta tasasen paskaksi puuroksi.

Sen verran vielä, että kyllä nyky "nössäri-liigassa" tarvitaan yksi Pasin tapainen pelaaja, ja ihmettelen vaan mikä huuto tulisi jos Helenius pelaisi HIFK:ssa. Häneltä niitä käsiä vasta löytyykin.
Käyppä vilkaisemassa Laineen peliminuutit eli on ollut kokoonpanossa kuten Lostedt. En ottais Heleä meille pelotteeksi, ehkä Snaabin korvaajaksi jotta saatais yks ulkkari paikka vapaaksi.
 

Oleg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pasi Nielikäinen
coolman kirjoitti:
Käyppä vilkaisemassa Laineen peliminuutit eli on ollut kokoonpanossa kuten Lostedt. En ottais Heleä meille pelotteeksi, ehkä Snaabin korvaajaksi jotta saatais yks ulkkari paikka vapaaksi.

Kyllä Laine on kuitenkin pelaamaan päässyt ja kysehän oli siitä, että hän ottaa muka turhia jäähyjä. Mikäli nykyiseen kokoonpanoon tulee vahvistuksia niin en todellakaan ole sitä vastaan, että tämän myötä H. Laine katoaa kokonaan pois pelaavasta kokoonapanosta, mutta yritän vaan sanoa, että en näe pelaajassa mitään varsinaista haittaakaan, jotta hänet pitäisi potkia pois joukkueesta.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Anteeksi, että tulen tänne teidän puolelle, mutta ihmettelen suuresti, että miksi juuri Lundellin pitäisi lähteä? Hän torjuu pelissä 30 - 40 laukausta, ja pelaa muutenkin hyvin. Sitten välillä tulee ehkä yksi lipsahdus, joka tulee kaikille.

Mitäs jos puolustuksessa on vikaa? Mitäs jos puolustus hoitaisi maalinedustapelaamisen paremmin, ja muutenkin puolustaisi paremmin, niin Lundell saattaisi olla vielä paremmin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Syylä kirjoitti:
Joku tuolla epäli, etteikö pojat haluaisi pelata nykyvalmennukselle. Ehkäpä niinkin voi olla - ainakin kuulopuheiden mukaan Bob ja Tom ovat jääneet vähän turhankin etäiseksi joukkueeseen nähden ja jättäneet hieman ylimielisen
ja pakkotyöläisen kuvan itsestään kumpikin. Sen sijaan totuudenmukaisempi arvio voisi olla, että pojat eivät halua pelata
nykyiselle johtoportaalle- ainakin Pena on ehkäpä tehnyt viimeiset Penailunsa monen nykyjätkän mielessä. Sillat ovat palaneet.

Just. Eli siis pelit ovat menneet perseelleen siksi, että koutsit ovat etäisiä ja Pena on polttanut sillat takanaan? Jos tilanne on tämä, pitäisiköhän asialle tehdä jotain? Minkä helvetin takia joukkueessa on kapteenisto? Kapteeniston tehtävänä on nimenomaan pitää puheyhteys valmennukseen auki. Onhan siellä Sikarisakari, jos ei uskalla Bobille ja Tompalle avautua. Varsinaista hameväkeä, jos eivät rohkene antaa palautetta valmennuksen suuntaan. Ja palautteella en nyt tarkoita mitään raivopäistä avautumista, vaan sitä, että jätkät kertoisivat, mitä odottavat valmennukselta noin niinkuin sosiaaliseltakin kantilta. Kai siellä nyt joku sen verran englantia osaa.

Ei sitä nyt tarvitse vapaa-ajalla hengailla yhdessä, mutta kyllä kai sitä kannattaisi yrittää oppia tuntemaan koutseja muutenkin. Harva meistä tavallisista tallaajista puhuu pomonsa kanssa ainoastaan duuniasioita, vaan kyllä yleensä bamlataan paljon muustakin. Varsinkin tällaisessa tilanteessa, missä koutsit tulevat merten takaa, voisi olla muutenkin aiheellista ottaa äijät "erityishuomioon", jotta pääsisivät helpommin sisään myös muuhun elämään täällä. On ihan eri asia, jos koutsi on Arska Martinlaaksosta kuin Bob Kanadasta. Voi tietysti olla, että koutseilla menee kaikki aika uuden opetteluun niin hallilla kuin ylipäänsä Suomessa. Mutta eipä siinä mitään häviä, jos kertoo, "että me ollaan täällä Suomessa totuttu siihen, että koutsit käy saunomassa meidän kanssa ja vetää bisseekin aina välillä. Ja tätä me nyt niinku kaivattais".

Ja jos ei kiinnosta pelata koutseille tai Penalle, niin pelatkaa nyt edes vaikka faneille, jotka osan jätkienkin liksoista maksaa. Mun mielestä on todella anteeksiantamatonta kuvitella, että se riittää, kun pelataan himassa hyvin, tai edes voitetaan. Niinku vierastappiot jäisivät jotenkin salaisiksi. Missä on ammattiylpeys? Jos vetää HIFK-paidan päälle, pelaa aina täysillä. Ei tässä Penalle kuulukaan pelata, vaikka kenellekään tuskin on yllätys, että Pena on tj. Se on siellä ollut nyt jo jonkin aikaa.

EDIT: Olen valmis luopumaan Pentistä ihan koska tahansa.
 
Minkähän vitun takia täällä on näin kova vääntö siitä, pitäisikö Nielikäisestä/Lostedtista luopua? Ketä se kiinnostaa, onko 13. hyökkääjä Lostedt, jos joukkueen peli menee päin persettä, se tuskin on Lostedtin vika, kun ei pääse edes kentälle. Mitä muutosta se toisi, jos Lostedt potkittaisiin mestikseen? Jos HIFK:n suurimpia ongelmia on Lostedtin huonous, asiat on kyllä aivan saatanan hyvin. Mitä toisi joukkueelle lisää 13. hyökkääjän vaihtaminen toiseen 13. hyökkääjään? Muuttaisiko se jotain tämän hetken HIFK:ssa? Patella ja Nielikäisellä ei varmasti ole hinta-laatu -suhde vituillaan. Kuka odotti kavereista jotain uusia Hauhtosia/Salmelaisia. Varsinkin, kun ottaa huomioon asian, että heidän palkallaan ei todellakaan saisi muuta kuin nelosketjun jyrän.

Kenestä olisin valmis luopumaan? Siihen ei ole kuin yksi mahdollisuus, mutta se ei kyllä houkuta henkilökohtaisesti minua yhtään, Schnabel on kuitenkin pätevä kaveri omassa päässä. Toisaalta Schnappille olisi helpoin löytää stuntti. Muutamia samantyylisiä kavereita, jotka haluaisin nähdä HIFK:ssa olisi:

- Antti-Pekka Lamberg: Jo silloin aikoinaan Lamberin pelatessa meillä, pidin kaveria hyvänä oman pään jyränä ja tätähän Schnabelkin on. Pelaa tällä kaudella muistaakseni Tanskassa, joten ei voisi olla vaikeaa saada kaveria takaisin, vai onko sillat Sir Penaan palaneet ja tämä estää paluun?

- Jani Honkanen: Miliisi Honkanen oli mielestäni edellisellä HIFK-visiitillään aliarvostettu pelaaja, minä pidin häntä pätevänä oman pään jyränä myös.

- Tuukka Mäkelä: Jäänyt vähälle vastuulle Lukossa, mutta omaa potentiaalia hyväksi oman pelaajaksi, iso ja ilkeä.

Siinä pelaajia, joihin olisin ilomielin valmis vaihtamaan Schnabelin.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
punasydän kirjoitti:
Kenestä olisin valmis luopumaan? Siihen ei ole kuin yksi mahdollisuus, mutta se ei kyllä houkuta henkilökohtaisesti minua yhtään, Schnabel on kuitenkin pätevä kaveri omassa päässä. Toisaalta Schnappille olisi helpoin löytää stuntti. Muutamia samantyylisiä kavereita, jotka haluaisin nähdä HIFK:ssa olisi:

- Antti-Pekka Lamberg?

- Jani Honkanen.

- Tuukka Mäkelä.

Siinä pelaajia, joihin olisin ilomielin valmis vaihtamaan Schnabelin.

Noi vaihtarit mitkä tohon laitoit niin en vaihtaisi Schnabelia noihin ikinä. Joku raja sentään. Kaksi ekaa ovat mestispakkeja, Schnabel ei. No, Mäkelä ehkä just menee, mutta ei nuo kaksi ensimmäistä. Ymmärrän, jos vaihtarina olisi toiseen suuntaan Niskanen. Silloin noista äijistä menisi jokainen. Toisaalta siihen mieheen edes kohtuu vaihtarin saaminen vaatii jo taikuutta.
 

Erämaavaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK ja suuret sympatiat Saipalle
punasydän kirjoitti:
Kenestä olisin valmis luopumaan? Siihen ei ole kuin yksi mahdollisuus, mutta se ei kyllä houkuta henkilökohtaisesti minua yhtään, Schnabel on kuitenkin pätevä kaveri omassa päässä. Toisaalta Schnappille olisi helpoin löytää stuntti. Muutamia samantyylisiä kavereita, jotka haluaisin nähdä HIFK:ssa olisi:

- Antti-Pekka Lamberg: Jo silloin aikoinaan Lamberin pelatessa meillä, pidin kaveria hyvänä oman pään jyränä ja tätähän Schnabelkin on. Pelaa tällä kaudella muistaakseni Tanskassa, joten ei voisi olla vaikeaa saada kaveria takaisin, vai onko sillat Sir Penaan palaneet ja tämä estää paluun?

- Jani Honkanen: Miliisi Honkanen oli mielestäni edellisellä HIFK-visiitillään aliarvostettu pelaaja, minä pidin häntä pätevänä oman pään jyränä myös.

- Tuukka Mäkelä: Jäänyt vähälle vastuulle Lukossa, mutta omaa potentiaalia hyväksi oman pelaajaksi, iso ja ilkeä.

Siinä pelaajia, joihin olisin ilomielin valmis vaihtamaan Schnabelin.

En ole vielä huomannut kenenkään tuoneen esiin Jypistä häipynyttä Tommi Kovasta. Mitä sanoisitte tästä kaverista Snapin tilalle?
 
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU,MIFK
Tommi Kovanen

Sinänsä olisi tietysti ihan mielenkiintoinen nimi, mutta ei kyllä mitenkään voi korvata Snappia. Melkein sama kuin Rangers vaihtaisi Jarkko Ruudun Jagriin. Kovanen toisi paljon kiekollista osaamista, mutta olisiko sittenkin liian saman tyylinen pelaaja kuin joukkueessa jo oleva Murphy.

Parhaiten Snapin korvaisi joku Brad Nortonin tyylinen kaveri. Nortonin kaltaisia pelaajia, kun vain ei kasva puissa paitsi Pohjois-Amerikassa, mutta kotimaista versiota Nortonista olisi ilo katsella.
 

scud9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AFC Wimbledon
Miten ois vaihtokauppa Kärppien kanssa? Saarinen meille Paakolanvaara teille, tietenkin sitten kun Pasi tervehtyy. Sopimusten kesto olisi loppukauden mittainen. Ja tää on vain ihan spekulointia sunnuntain ratoksi...
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erämaavaris kirjoitti:
En ole vielä huomannut kenenkään tuoneen esiin Jypistä häipynyttä Tommi Kovasta. Mitä sanoisitte tästä kaverista Snapin tilalle?

Kovanen on kiekollinen pakki, joka on tehnyt 0+1. Onko tällaisella käyttöä? Ei minusta. Meillä on jo Niskanen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös