Kenen joukoissa seisot?

  • 12 896
  • 162

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Kyllä se on Ranska ollut 90-luvulta lähtien. Zinedine Zidane, Thierry Henry ja lopullinen niitti eli MM-98.
 
Portugalin kelkassa ollaan. Aina fanittanut Cristiano Ronaldoa. Viimeiset kisat hänelle ja mikä olisi hienointa päättää ura johonkin muuhun kuin maailmanmestaruuteen. Muutenkin paperilla Portugalilla kova nippu tänä vuonna.
 

Barney

Jäsen
En kenenkään. Normaalisti olisin Englannin kelkassa, mutta eivät nämä kisat ole aiheuttaneet yhtään sen kummoisempia fiiliksiä kuin jotkut harjoitusottelut. Hyviä pelaajia, todennäköisesti ihan hyviä pelejäkin, mutta kaikki tunne puuttuu pelistä. Sinänsä aika sama, että kuka voittaa.
 
Saksa since 1982. Tai siitä lähtien kun muistan.

Englanti, Ranska ja Brasilia taas arkkiviholliset. Italiakin olisi, jos osallistuisi MM-tason turnauksiin.
 

MegaForce

Jäsen
Tällä hetkellä Ecuadorin vankkureissa. Tästä huolimatta toivoin tänään Senegalille vähintään tasapeliä. Sitten kun he tippuvat vaihdan vaunua luultavasti Puolaan, heidän tippuessa fiiliksen mukaan ja riippuu kaaviosta, sekä siitä mitkä joukkueet vastakkain.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Hollannilla mennään kuten aina.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
En minä tiedä. Oikeastaan ihan sama. Mutta ehkä näiden upeasti järjestettyjen kisojen edetessä ilmenee jokin ilmiö. Tai yleisemmin aletaan pelata rantafutista kun suopotkupallolle ei kai ole tiloja.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Siempre Argentina.
Hollanti siinä sivussa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Toisaalta pitää hieman tarkentaa vastausta, varsinaisesti en seiso missään. Katson kisat kuitenkin pääsääntöisesti omalta kotisohvalta ja harvemmin tulee sohvalla seistyä. No jos jännä paikka tulee, esim. pilkkukisa niin silloin saatan kyllä nousta seisomaankin, mutta en sohvalle.

Istun siis sohvalla kädet puuskassa, pelikirjoja analysoiden.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Saksan kelkassa on oltu Italian vuoden 1990 kisoista saakka. Ei siksi, että Saksa voitti nuo kisat vaan koska Saksa on ollut itselle pienestä pitäen jolllain tapaa läheisen maa Suomen lisäksi. Toki Saksan maajoukkue ja sen pelaajat noissa kisoissa, kuten Matthäus, Klinsmann ja Illgner tekivät vaikutuksen. Ja noiden kisojen Saksan valkoinen kotipaita on ehkä hienoin pelipaita koskaan.

Harmi vaan, että nämä kisat menivät FIFA:lta täysin persiilleen jo kisojen myöntövaiheessa ja näistä tulee ensimmäiset kisat, joita en seuraa, mukaanlukien Saksan otteet. Toivotaan kuitenkin die Mannschaftille menestystä!
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Argentiina. Maailman parhaan jalkapalloilijan, Lionel Messin, ura ansaitsee huipennukseksi MM:n. Argentiina on ollut oma suosikki jo 1978 kisoista lähtien.
Aaaaarg... ja sehän lähti nätisti käyntiin. Taisi Argentiina olla jo voittaja eka puoliajan jälkeen.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
1990 oli ensimmäiset kisat, joita seurasin. Olin 10, kannatin Englantia ja itkin, kun Saksa voitti Englannin välierässä pilkuilla ja itkin toistamiseen, kun Saksa voitti maailmanmestaruuden.

Parikymppiseksi asti kannatin aina Englantia kisoissa, mutta sitten se alkoi vähän vähältä tuntua yksinkertaisesti ontolta ja laimealta, koska maajoukkueeni on Suomi eikä minulla ole mitään sidettä Englantiin. Itävaltaa olen Suomen ohessa sympannut, koska olen asunut maassa 12 vuotta.

Näissä kisoissa en kannusta ketään. En ole tehnyt mitään boikottipäätöksiä, mutta ei vain kiinnosta. Kaikki tuo paska - ihmisoikeusrikokset, ympäristörikokset ja silmitön taloudellinen tuhlaus sekä FIFAn syväsukellus - ovat vieneet mielenkiinnon kisojen pelilliseltä puolelta. Tulokset tuntuvat olemattoman vähäpätöisiltä.

Seuraan kyllä tiiviisti ei-pelillistä uutisointia kisoista.

Sympatiat kaikille tahoille (toimittajat, pelaajat, toimihenkilöt, joukkueet), jotka osoittavat rohkeutta ottamalla kantaa.
 
Viimeksi muokattu:

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Argentiina koska Messille mestaruus, mutta nyt se ei näytäkkään ihan todennäköiseltä niin kyllähän tuo Hollanti on musta hevonen. Sympatiat Espanjalle, voi myös yllättää
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Kyllä se on Modricin joukoissa vielä yhdet kisat mentävä, viimeksi sujui finaaliin asti hyvin. Kai tässä on Kroatiaa tullut eniten nyt viimeiset vuodet tullut kannatettua. Lisäksi Portugalin voitto ei haittaisi ollenkaan. Myös monet altavastaajat miellyttävät, etenkin jos pelaavat viihdyttävää jalkapalloa. Kanadakin voisi olla kiva. Entinen suosikkini Ranska ei oikein ole nyky- eikä sitä edellisellä sukupolvella kiinnostanut. Zidanen ja kumppaneiden Ranska olisi edelleen suosikkini.

Inhokkeja on useita, kuten Espanja ja Argentiina. Monet ennakkosuosikit ärsyttävät, mutta ehkeivät kuitenkaan absoluuttisesti, vaan suhteellisesti vastustajaansa nähden.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
En varsinaisesti kannata ketään, mutta silloin kun Englanti, Argentiina, Brasilia ja Portugali pelaa, niin haluaisin nähdä heidän voittavan. Myös näiden Afrikan ja muiden Etelä- sekä Väli-Amerikan maiden menestymisen näkeminen lämmittää. Kanadalle myös sympatiat.

Saksan, USA.n ja Ranskan kyntäminen ei harmittaisi ollenkaan.
 
Viimeksi muokattu:

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Argentiinan ja Espanjan kelkassa mennään. Jonkun Afrikan maan olisi hieno nähdä myös menestyvän. Neutraaleja joukkueita on sitten enemmänkin joiden menestys nyt ei automaattisesti sytytä, mutta ei toki haittakaan jos joku altavastaaja luo jonkun hienon tarinan. Saksalle, Ranskalle, Portugalille ja Ita...ei kun niin...toivon laihaa menestystä.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Ekat muistamani kisat -86. Sandra Kimin takia Belgia. Menin herättämään äitini kesken unien kun Belgia voitti Espanjan rankkareille. Olin siis 9v. Sain kuitenkin katsoa matsin kun kiinnosti.

Englanti toki ollut lauantaisten matsien takia aina sellainen, jota kannatan. Vielä enemmän sen jälkeen kun brittein saarilla tuli asuttua 89 (Skotlanti toki aina suosikkini ennen Englantia, mutta menee se etelänaapurikin).

Ranskaan tai oikeastaan Zizoun ihastuin jo ennen kuin tiesin sinne muuttavani. No muutin juuri MM-voiton jälkeen. Näkyi katukuvassa kohtuullisen hyvin koko siellä viettämäni kouluvuoden (Gloria Gaynor laulamassa I Will Survive Nizzassa ja olin kuuntelemassa).

Toki sitten myös Brasilia. Asuimme siellä (isä 78-79, me äitin kanssa vain 79). Isä oli todella kova Pelen fani eikä se brassifanitus nyt voinut olla vaan siirtymättä pojalle (samalla tavalla kuin minun SaiPa fanitus siirtynyt lapsilleni).

Mutta jos noita nyt järjestykseen pistäisi niin Belgia, Englanti (ihan vain siksi etteivät ole voittaneet hetkeen, muuten Ranska edellä), Ranska, Brasilia.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Saksa vuodesta -82 lähtien. Lapsuuden perheeni on matkustellut siellä paljon, koska isäni ehti asua siellä jonkin aikaan nuoruudessaan, joten sieltä se lähti. Itsekin vietin germaanien keskuudessa puoli vuotta opiskeluvaihdossa paljon myöhemmin.

Glory hunteriksi on turha syyttää, kun ensimmäinen MM-kulta tuli 8 vuoden odotuksen jälkeen, ja seuraava heti perään 24 vuoden kuluttua.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Oon huomannut, että koronavuosien jälkeen kiinnostuin hieman enemmän taas jalkapallosta, kun urheilutapahtumia peruttiin isolla kädellä koronavuosien aikana. Edellisen kerran katsoin jalkapallon MM-kisoja vuonna 1998 ja siihen asti seisoin aina Brasilian takana. Niin se on myös tässä turnauksessa, vaikka rosteri on "hieman" muuttunut vuoden 1998 jälkeen :D

Toisena ehdottomasti Englanti.

Mutta tosiaan noin muuten aika neutraalina katsojana näitä katson, eikä rostereista ole juuri mitään hajua. Toki ne isoimmat tähtipelaajat tiedän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös