Juuri vuorotöiden takia ei tuolla tunnilla ole yhtään merkitystä. Ensi viikolla to ilta - ma aamu pitäisi valvoa yöt, niin päivät menee ohi aikalailla muutenkin, paitsi lasten harrastuksiin viennit jne. Tuovat päiviin muutakin kuin nukkumista ja odottelua.Jos elämä menee yhden tunnin siirtämisen takia pitkäksi aikaa sekaisin, niin miten sitten onnistuu vuorotyö, tai reissut usean aikavyöhykkeen päähän?
Tämähän olisi paras ratkaisu, mutta jääräpäisimmät ei tajuaisi, että jos kaikkialla on sama aika niin miksi suomessa mennään töihin kello viisi, mutta Portugalissa vasta kello 10.Siis voishan koko maailma olla samassa ajassa. Sitä vain sitten säädettäisiin ympäri maailmaa koska heräillään ja koska mennään nukkumaan ja työt..
Mutta jos kellojen siirrosta luovutaan niin ehkä joillakin työpaikoillakin voitaisiin säätää työhöntuloa talvella ja keväällä koska tullaan töihin ja koska päästään pois kuin lukittaudutaan tähän kellojen säätämiseen kaikkialla. Olkoot talvioloaukioloajat ja kesä-ajanaukiolojat erikseen.
Mielummin nykyinen aikavyöhykkeisiin perustuva järjestelmä. Helpompi laskea aikaeroa kuin arvailla tuollaisen yhteisen ajan tapauksessa mikä vaihe päivästä sillä New Yorkin tai Tokion kaverilla on vaikkapa klo 15:00.Tämähän olisi paras ratkaisu, mutta jääräpäisimmät ei tajuaisi, että jos kaikkialla on sama aika niin miksi suomessa mennään töihin kello viisi, mutta Portugalissa vasta kello 10.
Joo siis ihan hirveä merkitys, katsonko auringonlaskun toimiston ikkunasta vai kotimatkalta töistä auton ikkunasta.Onhan sillä iso merkitys talvella tuleeko pimeys kolmelta vai neljältä.
Jos päivätyön jälkeen harrastaa ulkoliikuntaa, niin sillä on isokin merkitys, kuinka nopeasti pimenee.Joo siis ihan hirveä merkitys, katsonko auringonlaskun toimiston ikkunasta vai kotimatkalta töistä auton ikkunasta.
Tämäpä juuri ärsyttää itseäni tässä kevään siirtelyssä. Muutenkin väsyttää aina nämä muutamat päivät, niin sitten päälle vielä tämä paluun tehnyt aamun pimeys/hämäryys. Kohtahan tuo toki helpottaa, mutta kevyttä vittuilua tuo on silti näin talven jälkeen.Kyllä on tympeää, kun aamuisin on pimeää. No, tasoittuuhan se tästä.
Minulle myös käy tämä nykyinen järjestely ihan hyvin. En, anteeksi vaan, edelleenkään ymmärrä, että kenellä aikuisella ihmisella voi mennä elämä sekaisin yhdestä kellon tunnin siirrosta jopa viikkokausiksi.Itse lukeudun niihin ilmeisen harvalukuisiin suomalaisiin, keille nykyinen järjestely sopii hyvin. Näkisin toisaalta mielelläni Suomen siirtyvän Keski-Euroopan aikaan.
Minulle myös käy tämä nykyinen järjestely ihan hyvin. En, anteeksi vaan, edelleenkään ymmärrä, että kenellä aikuisella ihmisella voi mennä elämä sekaisin yhdestä kellon tunnin siirrosta jopa viikkokausiksi.
Olemme EU:ssa, valuuttamme on euro ja suuri osa meihin vaikuttavista asioista nuijitaan Euroopan Parlamentissa, joten ainoa oikea ja virallinen aika on Euroopan aika eli Brysselin, Strasbourgin ja Luxemburgin aika.
Sitten vielä kaiken maailman lääkärit väittävät että sydänkohtauksen kohta saavat kaikki kellojen takia. Voi elämän käsi
Mikäli pysyvään kesäaikaan siirryttäisiin, tulisi se tehdä koko EU:ssa. Mikäli Suomi ainoana maailman maana (?) moiseen lähtisi, tarkoittaisi se puolet vuodesta kahden tunnin aikaeroa Keski-Eurooppaan (Mm. muihin Pohjoismaihin.), tunnin aikaeroa Viroon ja että käytännössä siirtyisimme Moskovan aikaan.Aivan hanurista, että pimeä tulee näin aikaisin. Pysyvä kesäaika kiitos. En voi käsittää, miten joku haluaa tuhlata väkisin vähäiset valoisat tunnit toimistoaikoina.
Kellojen siirto lisää luunmurtumaonnettomuuksien riskiä, sekä sydän- ja aivoinfarktiriski kasvaa aina seuraavalla viikolla.