Toi on aika mielenkiintoinen pointti, että kesäaika aiheuttaisi lyhyempää yöunta ja uniongelmia. Jos ja KUN olette kaikki tutkimukset lukeneet, niin mikähän sen aiheuttaa? Valon määräkö?
Kuten moneen kertaan on varmasti ketjussa jo sanottu, niin tällainen normityöaikainen perusjamppa kuitenkin menee reilut puoli vuotta nukkumaan aina pimeällä ja herää aina ennen aurinkoa. Kesällä taas on joka tapauksessa valoisaa. Kun nyt jätetään pois uniherkät, joille tämä tunnin ajansiirtely aiheuttaa niitä sydäreitä joka kevät, niin miksi se tunti vaikuttaisi isossa kuvassa millään lailla sen ihan perusnukkujan – joita luulisi kuitenkin ison enemmistön olevan – unenmäärään tai -laatuun, kun se on pimeästä pimeään tai valosta valoon siitä tunnista huolimatta? (Totta kai ne kevään ja syksyn lyhyet väliajat pois lukien.) Ja se valo, oli sitten illalla tai aamulla, tapetaan muutenkin pimennysverhoilla.
Ettei vain olisi niin kuin K.A.H tuossa myös sanoo, ettei roomalaisten tutkimukset ihan samalla lailla pädekään normannien kohdalla.
Mut tosiaan, jos joku dosentti on osannut kertoa jotain siihen suuntaan, että vaikka silmä herääkin pimeässä siihen kellonpirinään ja vääntää ihmisen kahvinkeittoon, niin hypotalamus tai joku sisäkorva vaan jatkaa untaan kunnes saa armoitettua aamuvaloa tjsp, niin kai se sitten on niin. Paitsi että silloinhan myöskin nukkuisi enemmän eikä vähemmän... Hä?