Keikka-arviot

  • 73 061
  • 257

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
26.7. Tenors Of Kalma, Rantajatsit, Raahe

Olipahan uskomattoman psykedeelistä happotrippailua! Loistava päätös tämänvuotisille Rantajatseille. Varttuneempi väki varmaan odotteli jotain soul-tyyppistä menoa, nimittäin aika moni 50+ henkilö käveli pois kesken keikan. Nuorisomusiikkia :) No, sitähän se tietyllä tapaa olikin. Hienoa oli nähdä Jimi Tenor livenä!

Setti:

Sakura
Gilgames
Can We Yes!
Miettelys
Ininää
Hymn To The Sun God

Encore:
Kalevala-mies

26.7. Black Motor feat. Sakari Kukko & PK Keränen, Rantajatsit, Raahe

Sakari Kukolle kaikki kunnia, mutta kyllähän tuo osuus oli puuduttavinta jatsailua ikinä. Koko ajan mielessä pyöri kysymys "Milloin tässä tapahtuu jotain muuta kuin tuota pimputtelua?". Ehkä en vaan sitten ymmärrä jazz-musiikkia. Homman luonne muuttuikin totaalisesti kun P-K Keränen astui puikkoihin. Avausbiisinä soitettu Kinksin This Strange Effect oli varmaankin yksi liikuttavimmista hetkistä mitä allekirjoittanut on keikalla kokenut, itku meinasi tulla oikeasti. 22-Pistepirkon materiaalista oli soittoon poimittu Zombie (jota en ole Pirkkojen keikalla aiemmin kuullutkaan) ja aina yhtä hieno Rat King. Silti oli hienoa nähdä P-K mukavuusalueensa ulkopuolella. Hienosti veti.

Setti:

This Strange Effect
Zombie
Say Mama
Rat King
If I Had A Hammer
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Qstock - Musta Barbaari

Keikka oli sopivan lyhyt ja ytimekäs, kaikki hitit kuultiin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
17.9. The Hollies, Finlandia-talo, Helsinki

Oli kyllä loistokeikka Helsingissä! Paitsi että sai kuulla upeita harmoniota ja laulustemmoja, niin sai nähdä myös aivan loistavia muusikoita! Soitto ja laulu kulki aivan upeasti ja yleisö antoi keikan lopussa bändille standing ovationit. Tony Hicks on kyllä melkoisen kova soittaja. Ja tuntuu ettei kaveri ole vanhentunut yhtään. Rokki todellakin pitää nuorena. Onhan Hollies tehnyt läjän aivan upeita kappaleita. Very Last Day oli mahtavaa kuulla livenä, yksi 60-luvun ehdottomia helmiä. Vokalisti Peter Howarthin karisma puri yleisöön. Upeimpia keikkakokemuksia ikinä.

Setti:
The Day That Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee
I Can't Let Go
Jennifer Eccles
Yes I Will
On A Carousel
Then, Now, Always (Dolphin Days)
4th Of July, Asbury Park (Sandy)
King Midas In Reverse
The Very Last Day
Just One Look
Stay
Too Young To Be Married
Look Through Any Window
Im Alive
Sorry Suzanne
Bus Stop
Stewball
The Baby
Here I Go Again
Listen To Me
Hey Willy
Gasoline Alley Bred
Weakness
Carrie Anne
Stop! Stop! Stop!
Long Cool Woman In A Black Dress
He Ain't Heavy, He's My Brother
The Air That I Breathe
Let Love Pass
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
3.10.2014 Kerkko Koskinen Kollektiivi, Sibeliustalo, Lahti

Outoa olla perjantaikeikalta kotona jo ennen kymmentä, etenkin kun keikka oli reilun sadan kilometrin päässä. En päässyt taannoiselle Kulttuuritalon keikalle, niin päätin korjata asian näin. Lamako se taas on vai oliko Lahden väestö Pelicansin matsissa, mutta yleisömäärä oli yllättävän pieni. Mitä lie Sibeliushallin pääsali vetää, mutta varmaankin alle puolet tuoleista oli myyty. Etenkin se ihmetytti, että etummaiset rivit olivat hyvin väljästi täytettyjä.

Myönnettäköön, että etenkin ensimmäisellä levyllä minulla oli vaikeuksia erottaa, kuka daameista on milloinkin äänessä, mutta vaikuttaa siltä että livenä Maija Vilkkumaa on perinyt Paula Vesalan osuudet. KKK:n Paula Vesala-editionin näin viime vuoden keväänä Tavastialla ja se keikka oli mannaa (pun pun) korville. Nyt sen sijaan alkupuolella sali tuntui kaikuvan ikävästi ja siksi vähän kun muutaman biisin jälkeen Vilkkumaa (vai oliko se Hovatta) kehui SIbeliustaloa Suomen parhaaksi saliksi akustiikaltaan. Aiheuttiko tuo sitten psykologisen effektin korvien väliin vai heräsikö äänimies, mutta mielestäni sen jälkeen saundit paranivat.

Uuden Kerkko Koskinen Kollektiivi 2 levyn biiseistä kuultiin kaikki Häkkilintua lukuunottamatta ja ensimmäisestä levystä vajaa puolet. Ensimmäisen levyn omia suosikkejani skipattiin valitettavan tehokkaasti: esim. Nukun hiljaa kirkkomaassa, Koska meitä ei ole, Odotusta ja Isoäiti jäivät kuulematta. KKK:n biisit ovat sen verran lyhyitä, että vaikka keikka kesti vain karvan verran yli tunnin, ehdittiin soittaa 17 biisiä. Encoreina kuultiin Koskisen soolobiisi Mayday, jonka Manna tulkitsi komeasti, pääasiassa VIlkkumaan laulama alunperin Annika Eklundille sävelletty Shanghain valot ja vielä toisena encorena Ultra Bran Pärnu. Ehkäpä kaikista illan biiseistä parhaan vastaanoton saanut Shanghain valot taipuu täydellisesti Kollektiivin esitykseksi ja onkin harmi, että siitä ei taida olla olemassa levytettyä versiota. Singlen menivät mokomat jo tappamaan, niin ei taida olla toivoa kuulla sitä edes B-puolena.

Enpä oikeastaan osaa sanoa, miksi olen lämmennyt Kerkko Koskinen Kollektiiville, vaikka Ultra Brasta en koskaan erityisemmin välittänyt. Olisiko se tämä astetta muhkeampi soundi? Nytkin lavalla oli mukana 7-8 henkinen puhallinsektio ja taustamuusikot olivat taattua laatua: Eeva Koivusalo, Antti Lehtinen, Heikki Tikka ja Miikka Paatelainen.

Se piti vielä sanoa, että "Lokki" herättää sisäisen Juha Watt Tolvasen. "Kun tytön sydämestä tekee hakkelusta, siitä tulee lokki." Tytöstä vai sydämestä? Ja ei siitä mitään lokkia tule.

Settilista:
Vapaudesta
Lokki
Hämeentie
Käki
Ole tyytyväinen nuorena
Raunioilta rakkautta
Oi rakkaus
Huone 232
Kavahda minua
Déjà vu
Korintin ruusut
Jos saisin
Laura Palmer
Tallinnan-lautta
----------
Mayday
Shanghain valot
----------
Pärnu
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Morrissey, Finlandia-talo, Helsinki 15. & 16.11.2014

Tuli nähtyä Morrisseyn molemmat tämän viikonlopun konsertit - ensimmäinen myytiin nopeasti loppuun, mutta kun jälkimmäiseen oli vielä jokunen päivä myynnin alkamisen jälkeen reilusti paikkoja jäljellä, niin tartuin tilaisuuteen ja ostin saman jakkaran molemmille keikoille. Finlandia-talo ei ole keikkapaikkana kovin rock, mutta akustiikaltaan se kyllä toimii. Lauantain keikan välispiikeistä selvisi, että vaihtoehtoisina paikkoina olisi ollut The Circus tai Jäähalli.

Morrissey ei vielä päälle viisikymppisenäkään ole sortunut pelkäksi Greatest Hits-jukeboxiksi, molempien keikkojen settilista rakentui vahvasti kesällä ilmestyneen World Peace Is None Of Your Business-albumin ympärille. Siltä soitettiin samat 9 biisiä molempina iltoina. Tämän vuosituhannen muu tuotanto jätettiin hyvin vähälle, vain Years Of Refusalin I'm Throwing My Arms Around Paris soitettiin - The Smithsin biisejä tuli myös varsin säästeliäästi, lauantaina kaksi ja sunnuntaina neljä. Toimiiko tällainen järjestely? Mielestäni kyllä, vaikka ymmärrän myös, jos settilistat olivat jollekin pettymys. Mukana oli toki miehen kenties tunnetuimmat soolohitit Suedehead ja Everyday Is Like Sunday, joita ei viime vuosikymmenen Kaapelitehtaan vierailulla soitettu kertaakaan. Olin kuunnellut tuon uuden albumin vain pari kertaa läpi ennen näitä keikkoja ja siitä jäi ehkä aika vaisu ensivaikutelma, mutta monet biisit puhkesivat kunnolla kukkaan vasta livenä. Staircase At The Universityn olen valmis nostamaan jo Mozzerin soolouran kirkkaimpiin helmiin - etenkin näin liveversiona.

Hieman yllättäen sunnuntain extrakeikan settilista oli pidempi - ja kenties useimpien mielestä myös kiinnostavampi - kuin lauantain "varsinaisen" keikan. Lauantain biiseistä jäi sunnuntaina kuulematta vain Maladjusted-albumin Trouble Loves Me, mutta listaan oli sen tilalle lisätty peräti kolme biisiä: Certain People I Know sekä The Smiths-klassikot How Soon Is Now? ja Asleep. Vaikka valtaosin samat biisit kuultiinkin molempina iltoina, listan järjestys oli aika lailla erilainen.

Lavalle ryntääminen ja Morrisseyn halaaminen on jo jonkinmoinen rock n' roll-klisee ja sunnuntaina näytti siltä, että keikka selvitään loppuun asti, mutta viimeisen encoren Everyday Is Like Sundayn aikana nuori tyttö juoksi lavalle. Tuo meni vielä herttaisen piikkiin, mutta siitä alkoi melkoinen ketjureaktio ja turvamiehillä riitti kiirettä, eikä Morrisseykään pystynyt oikein keskittymään laulamiseen. Mahtoiko Mozzer hieman hermostua tilanteesta, kun viimeinen lavalta poistuminen tapahtui varsin rivakasti - biisejä tuskin olisi kuitenkaan ollut lisää tulossa, sillä ilmeisesti suunnilleen kaikki kiertueen keikat ovat päättyneet tuohon klassikkoon.

Jonkin verran miinusta pitää laittaa Meat Is Murderin taustavideosta. Olen sitä mieltä, että karjan tehokasvatuksen epäkohtiin pitää kiinnittää huomiota, mutta tuollainen suoranainen Peta-propaganda lähinnä suututtaa. Sunnuntaina ei sentään kuultu lauantain kaltaisia McDonalds-palopuheita ja Morrissey oli muutenkin vähemmän puheliaalla tuulella kuin lauantaina. Bändi on joka tapauksessa tiukassa tikissä - juuri sama kokoonpano, joka soittaa uudella albumillakin ja Morrissey laulaa kenties paremmin kuin koskaan.

Settilistat:
Lauantai 15.11.
The Queen Is Dead
Suedehead
Speedway
World Peace Is None of Your Business
I'm Throwing My Arms Around Paris
Staircase at the University
Neal Cassady Drops Dead
Trouble Loves Me
The Bullfighter Dies
Yes, I Am Blind
Istanbul
Kick the Bride Down the Aisle
Kiss Me a Lot
Earth Is the Loneliest Planet
I'm Not a Man
Meat Is Murder
------------------
Everyday Is Like Sunday

Sunnuntai 16.11.
The Queen Is Dead
Speedway
I'm Throwing My Arms Around Paris
Certain People I Know
Suedehead
Staircase at the University
World Peace Is None of Your Business
Neal Cassady Drops Dead
How Soon Is Now?
Yes, I Am Blind
Istanbul
Kick the Bride Down the Aisle
Earth Is the Loneliest Planet
Kiss Me a Lot
I'm Not a Man
The Bullfighter Dies
Meat Is Murder
------------------
Asleep
Everyday Is Like Sunday
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tässä viikon sisään tuli todistettua kaksi Suomirockin suurmiestä eli Hector ja Dave Lindholm. Jospa kertoisinkin siis vähän molemmista.

15.11. Hector, Ouluhalli

Oulun keikka oli hieno! Hienoa oli huomata, että Hectorin lauluääni on yhä samanlainen kuin niillä klassikkolevytyksillä. Äänessä on edelleenkin se sama voima tallessa. Holveja oli vähän kaiveltu, hienoa oli kuulla esim. Walk On The Wild Side livenä. Tuohan on ainoa biisi minkä Hector ja Juice ovat yhdessä kääntäneet. Mandoliinimies säväyttää aina, niin nytkin. Eurooppa oli todella vimmainen veto 67-vuotiaalta mieheltä. Lopussa Hector osoitti oivaa itseironiaa. "Ai oliks meillä joku hittikin?" minkä jälkeen Lumi teki enkeiln eteiseen polkaistiin käyntiin. Kyllähän se säväytti, taas kerran. Niin ja on se Kotilainen melko kiipparivelho. Keikan introna käytetty Tähtien takaa oli aivan huikeaa näytöstä. Keikasta muistona on Jarmo Nikun nimmari keikkalipussa.

Setti:
Tähtien takaa
Kesytetty
Hauras
Vanhan Kirkon Puisto
Kotijumala
Strawberry Fields Forever
Lainaa vain
Seisovaa ilmaa
Laura
Kissojen yö
Satakielen laulu
Mandoliinimies
Kuunnellaan vaan taivasta
Onnen sirpaleet
Olen nielaissut kuun
Palkkasoturi
Kuningatar
Peggy
Yhtenä iltana
Jos sä tahdot niin
Eurooppa
Ake, Make, Pera ja mä

Encore:
Kaikki tahtoo rakastaa
Lumi teki enkelin eteiseen

21.11. Dave Lindholm, Kapun Kellari, Raahe

Olihan se upeaa taas kerran todistaa yksi Suomirockin merkittävimmistä laulaja-lauluntekijöistä livenä. Hieman myöhästyin alusta mutta ei haittaa, koska sai kyllä rahalle vastinetta. Daven edellisestä Raahen-visiitistä olikin vierähtänyt jo kuutisen vuotta, silloinkin olin katsomassa livenä. Daven slide-soitto on kyllä joka kerta säväyttävää. Kun mies on vielä muutenkin kova kepittäjä. Settiin kuuluivat tietysti kaikki tunnetuimmat klassikot ja vanhoja blues-covereita niiden lisäksi. Kyllä sitä kelpasi kuunnella. Yleisö olisi voinut käyttäytyä vähän kunnioittavammin vanhaa legendaa kohtaan. Vähän kävi jopa sääliksi Davea, kun osa porukasta katsoi asiakseen huudella hävyttömyyksiä artistille.

Setti:
Sitähän se kaikki on
Voi kun riittäis pieni taivas
Kuusipuu
Tupaakka, viina ja villit naiset
Puhelinlasku on mun
Annan kitaran laulaa vaan
Jazzikansa tulee
Rollin' Stone
That's All Right Mama
I Believe My Tima Ain't Long
Pieni ja hento ote

Ja sinun äänesi
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
The Yardbirds & Uriah Heep 12.12.2014 - Jyväskylä, Paviljonki

Perjantai ehtoo oli pyhitetty keskisessä Suomessa todelliselle klassiselle rock-musalle, jota edustivat ensisijaisesti The Yardbirds sekä Uriah Heep. Etukäteen ainakaan allekirjoittaneen innostusta ei laskenut edes se fakta, että Nazareth teki oharit melkeinpä keikkapäivän aaton aattona, toki perustellusta syystä. Stuntti ei kuitenkaan rock`n rollin vääntämisen suhteen kalpene skottirokkareille yhtään, päinvastoi, The Yardbirds on saarivaltion legendaaristen kitarasankareiden kasvattaja ja ponnahduslauta takavuosilta ennen kuin nimekkäät veljet olivat maailman maineessa.

Saavuin keikkapaikalle autolla ja auto kätevästi Paviljongin parkkihalliin parkkiin, suunnaksi Paviljongin keikkasali, lähelle miksauspöytää, leveä haara-asento Uriah Heep-paidassa ja eikun odottamaan. Illan avasi Heikki Silvennoinen bändeineen ja settilista koostui pääosin vanhasta Creamista, joka kelpasi enemmän kuin hyvin meikäläisen korvakäytäville. Crossroads, NSU, White Room jne, hienoja sovituksia ja kuultiinpahan legendaarinen Dave Lindholmin & Rock`n Roll Bandin I`m Gonna Roll. Kansa oli yllättävän mukavasti jo tässä vaiheessa mukana ja oli syytä huomioida se, että kyllä Heikki Silvennoinen on ennen kaikkea huippukitaristi, sen jälkeen tulevat mielestäni vasta miehen tuottama tv-viihde ynnä muu hömppä.

Ytimekkään setin jälkeen alkoi The Yardbirdsin soittovehkeiden roudaus stagelle ja soundcheckit tehtiin vanhasta muistista soittajien toimesta siinä ohessa. Tässä kesti yllättävän pitkään, mutta ymmärtäähän sen koska yhtye on hälytetty paikalle varsin minuuttiaikataululla. Keikka polkaistiin kuitenkin vokalisti Andy Mitchellin toimesta vanhalla kunnon blues-anthemilla Rollin` And Tumbingilla ja The Yardbirdsin kupletin juoni paljastettiin samantien; rytmikkäällä rhythm & bluesilla mennään tämä ilta. Huuliharppu vinkui, kahden kitaran yhteissoundi nosti juurevan äänivallin ämyreistä ja harmaahapsu Jim McCarthy takoi rennon letkeästi ja täsmällisen oikea-aikaisesti patteriston takana. Birdsit päätyivät soittamaan myös 2003 julkaistulta Birdlandilta muutaman räväkämmän bluesrock-kipaleen, mutta pääpaino oli 60-luvun klassikoissa, Train Kept A Rollingia tuskin mikään muu yhtye voi soittaa näin uskottavasti, onhan yhtyeessä edelleen kaksi jäsentä tuolta-ajalta eli rumpali McCarthy ja kitarsti Anthony "Top" Topham. Bändiä ei haitannut stunttaajan rooli sekä soundien hakeminen pätkän vertaa keikan edetessä, sillä kokemus, soittamisen vaivattomuus ja kokeneiden miesten tilan haltuunotto oli ammattiluokkaa. Tätä nimittäin on veivattu muutaman soittajan toimesta jo kuudetta vuosikymmentä, joten voisi sanoa, että kaikki on nähty. Jokainen salissa ollut saattoi tajuta viimeistään osan soittajien merkittävän musiikillisen historian siinä vaiheessa, kun McCarthyn spiikattiin aloittaneen yhtyeessä palttiarallaa 50 vuotta sitten. Nykyinen, pian ilmeisesti kamat narikkaan laittava The Yardbirds on kuitenkin yhdistelmä nuoruutta sekä verevää kokemusta, sillä Topham ja McCarthy ovat saaneet kovia ammattimiehiä soittamaan mukaan yhtyeeseen ja järjestys oli jotenkin lavallakin näkyvissä. Konkarit oikealla, nuoruus vasemmalla. Siinä missä vokalisti Andy Mitchell liittyi yhtyeeseen 2009 nuorena poikana, ovat pari kokeneempaa vaaria veivanneet bluesia lähes miltei puoli-ihmisikää jo tuohon mennessä. Bändin omaa tuotantoa kuultiin loppuun asti, jossa vedettiin lyhyt medley Howlin` Wolfia, Zeppeliniä, Bo Diddleyta ja muita vanhoja mestareita. Lopussa vedettiin varsin uskottavaan ja kunnioittavaan tapaan erään sukulaisbändin Dazed And Confused, joka herätti valveutuneita Heep-faneja toden teolla. Upea raita tuo on kuulla taitavien soittajien toimesta ja kylmät väreet värisivät kitarasoolon aikana ja eiköhän Bonzokin kääntynyt haudassaan, tämä oli hienoa. Lyhyt lavalta poistuminen ja encorena Bo Diddleyn I`m A Man ja se oli siinä. Veteraaniyhtye poistui arvokkaasti lavalta ja Heepin odottelu alkoi.

Asiaankuuluvat soundcheckit, uutuuslevy The Outsiderin kansilakana taustalle, valot pois ja show alkaa. Keikka käynnistyy Russell Gilbrookin maskuliinisella takomisella, josta käynnistyy uudehkon levyn nopeimpia vetoja, Speed Of Sound. Hammond ulisee, Mick Box asettuu toteemina wah wahinsa ääreen, Dave Rimmer oikealle ja Bernie Shaw hyökkää takaa, meininki on kohdillaan heti alusta alkaen. Tästä jatketaan jopa hieman yllättäen vanhempiin ja "tuntemattomiin" The Hanging Treehen ja Too Scared To Runiin, jotka saavat mukavan raskaan sovituksen. Seuraavaksi kuullaan the Law ja The Outsider-nimikkoveto ja tässä vaiheessa osa pitkän linjan faneista oli varmasti jo pyytämässä rahojaan takaisin, kun ei 70-luvun ikivihreitä ala tippumaan. No tuleehan niitä, väkevä Sunrise ja lähes progeileva Magicians Birthday ovat biisejä, jossa vokalisti Shaw pääsee testaamaan mukavasti äänijänteitään, mutta jossa ainoa originaalisoittaja Mick Box pääsee esittelemään kitaran kurittamisen taitojaan, vaikkei miestä minään armottona virtuoosina yleisesti pidetäkään. What Kind Of A God, One Minute ja Can`t take that away ovat jälleen bändin uudempaa tuotantoa, joka on reaktioista päätellen jälleen tuntemattomampaa viljaa yleisölle. Keikka kääntyy kuitenkin kohti loppuaan, joten niin bändi kuin yleisökin tietää, mitä kaikki tasan tarkkaan odottavat ja haluavat. Ja sitähän tulee: eeppinen July Morning sekä Lady In Black, joista plussaa siitä että Shaw revittelee kuin Byron vainaa July Morningissa sekä siitä, että biisi soitetaan kymmenminuuttisena, koska kaikki muut lyhennelmät tuosta olisi yleisön aliarvioimista. Lady In Blackin nuotiolaulumaiset yleisönhoilotukset saattoi arvata etukäteen ja vähän ehkä vaisuksi ne jäivätkin. Bändi karkuun lavalta, mutta taputusten saattelemana kuultiin heti jylhillä uruilla alkava Gypsy, jossa kanttorina toimi Phil Lanzon, tuo on niin Uriah Heepiä kuin Heep voi olla. Kuluneempaakin kuluneempi Easy Livin`potkaistiin hetimiten Gypsyn jälkeen ilmoille, johon yhtye saa kiitettävästi kaikkien vuosien jälkeen energiaa ja jykevyyttä.

Hyvä maku tästä jäi. Mä nostan aina hattua näille vanhoille sauruksille, jotka jaksavat esittää uuttakin materiaalia näinkin runsaasti, koska bändi haluaa edustaa hienosta historiastaan huolimatta myös nykyisyyttä eikä pelkästään menneisyyttä. Varsinkin vokalisti Shaw tuntui juttujen perusteella olevan innoissaan uudesta matskusta ja miksei olisi, Byronin aikakausia hän on varmasti saanut hoilottaa koko palkan edestä kaikki vuodet, joten omaakin Heepiä on takuulla mukava esittää. Soundipuoli oli raskas, mutta yhtye todisti, että vanha hevonenkin potkii yhä laitumella uskottavasti jos vertailu käy nuorempiin varsoihin musiikkikentällä. Uriah Heepin kohdalla ei voi enää puhua "uusista jäsenistä" koska Boxin jälkeen yhtyeeseen tulleet ovat sulautuneet bändiin niin hyvin, että kaiken maailman erittely on turhaa, tätä on Uriah Heep vuosimallia 2014. Look At Yourselfiä ja kenties The Wizardia olisin jäänyt odottelemaan, mutta kaikkea ei voi saada. Uutta ja vanhaa, näin oli jämpti ja poistuin hyvän tuulisena Jyväskylän yöhön ja pohdin jo, että eiköhän samat kehäraakit palaile Suomeen jälleen ensi tai sitä seuraavana vuonna, ehkä jälleen uuden pitkäsoiton kera. Ei vanha koira uusia temppuja opi, mutta ei tarvitsekaan, kiitos!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
22.1. The TCB Band & The Imperials feat Terry Blackwood, The Circus, Helsinki

Kannatti käydä katsomassa jo pelkästään Burtonin ja Hardinin takia. Ukot olivat kyllä tikissä. Burton ei lavalla paljoa liikkunut mutta se tatsi ja soundi! Jokainen nuotti osui kohdalleen. Ei tuota miesta ihan turhaan kutsuta lempinimellä "Master Of The Telecaster", Positiivista oli sekin, että laulaja Dennis Jale oli lavalla oma itsensä eikä mikään kahden pennin Elvis-kopio. Liikkeet olivat kyllä kuin esikuvaltaan ja mies sai yleisön suorastaan syömään kädestään. Se on aina karismaattisen solistin merkki. Ja sitten tietysti ne biisit: Suspicious Minds, Hound Dog, That's Allright Mama. Uskomattoman tiukkoja vetoja ja The Imperials antoi harmonioillaan loistavan höysteen koko showlle. Jorma Kääriänenkin nähtiin lavalla ja kyllähän se mies osaa Elvistä laulaa! Vedettiin siellä muutakin kuin Elvistä, oli mahtavaa kuulla Suzie Q:n alkuperäinen riffi ja Johnny B. Goode lähti juuri niin äkäisesti kuin pitääkin! Keikan jälkeen järjestettiin vielä meet and greet ja oli kyllä suuri kunnia tavata sekä Glen D. Hardin että James Burton. Molempien kanssa tuli muutama sana vaihdettua.

Setti:

He Touched Me
The Gospel Ship
See See Rider
Blue Suede Shoes
I Got A Woman
Whole Lotta Shakin' Goin' On
Jailhouse Rock
Hound Dog
Crying In The Chapel
You Don't Have To Say You Love Me
King Creole
Polk Salad Annie
Mystery Train
That's All Right Mama
Suzie Q.
It's A Matter Of Time
Can't Help Falling In Love (Jorma Kääriäinen)
Johnny B. Goode
Guitar Man
Presence Of The Lord
How Great Thou Art
In The Ghetto (Jorma Kääriäinen)
Always On My Mind
Suspicious Minds (Dennis Jale & Jorma Kääriäinen)

Encore:
The Wonder Of You
Burning Love
Can't Help Falling In Love
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
27.2. Erja Lyytinen, Raahesali

Oli kyllä yksi parhaista keikoista ikinä ja heittämällä parempi kuin edellinen Raahen-vierailu. Erja avasi heti kättelyssä makoisalla versiolla Spoonfulista ja mahtavaa oli kuulla tuo klassikko livenä. Settiin kuului myös muutama uusi. vastasävelletty kappale, ja kuulostivat kyllä kieltämättä erittäin hyviltä. Mutta setin ehdoton kohokohta oli The Sky is Crying. Siinä kitara todellakin lauloi! Huikeaa soittoa kerrassaan ja Erja oli elementissään. Keikan loppupuolella kuullun jazz-potpurin aikana Erja käveli myös yleisön seassa ja meni aivan minun ohitseni, eturivissä kun istuin. Keikan jälkeen Erja jakeli vielä nimikirjoituksia ja pitihän se käydä lippuun nimmari hakemassa. Upea soittaja ja aivan ihana nainen!

Ainakin nämä kuultiin:

Spoonful
Alone Together
Stolen Heart
The Sky Is Crying
Hand In Hand
Why A Woman Plays The Blues
Oil And Water
Change Of Season
Erja's Contribution To Jazz
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
23.2 2015 Anneke van Giersbergen&Arjen Lucassen, Nosturi

Niin kuin monet tietävät Anneke oli aikanaan Gathering-bändinsä kanssa nostamassa nykyistä naismetallisti-buumia pinnalle. Bändin aika parrasvaloissa oli lyhyt, kesti oikeastaan vain Mandylion-levyn ajan ja sittemmin bändi lähti Radioheadin ja muiden viitoittamalle neoprogelinjalle ja menetti suosiotansa. Mutta joka tapauksessa Gatheringin ja kumppanien avaamasta ovesta oli sitten Nightwishien, Within Temptationien ja Lacuna Coilien hyvä kävellä kansainväliseen menestykseen.

Arjen Lucassen on puolestaan tuttu monista projekteistaan, joista kuuluisin lienee metallioopperaa ääninäyttelijöillä varustettuna tarjoava Ayreon. Nyt nämä kaksi hollantilaislahjakkuutta ovat laittaneet hynttyyt yhteen ja kiertävät Gentle Stormin nimellä uutta levyään promoamassa. Varsinaisille bändikeikoille Arjen ei ole lähdössä, mutta teki nyt sentään muutaman akustisen keikan Anneken kanssa ja hyvä niin.

Show alkoi Anneken soolovedolla, joka koostui muutamasta coverista ja omista biiseistä uran varrelta. Niin kuin aina, niin äänihän se Anneken valtti oli. Mimmiä on kyllä siunattu lauluäänellä, jota kuuntelee aina suu auki. Tällä kertaa tuo valitteli flunssaa ja tukkoista oloa, mutta ei se kyllä juuri laulamisen tasoa laskenut. Muuten emäntä oli taas oma aurinkoinen itsensä ja laski biisien välissä leikkiä runsaslukuisen yleisön edessä. Runsaasta coverien määrästä voisi tietysti märistä, mutta hei, se on Anneke van Giersbergen, jokainen coveri on vähintään samalla tasolla kuin alkuperäinen.

Todella vauhtiin päästiin kun Lucassen tuli lavalle ja alettiin soittamaan Ayreonin ja tulevan Gentle Stormin materiaalia. Joista nyt mieleen jäi varsinkin loistava akustinen veto Ayreonin biisistä Waking Dreams ja Tears for Fears-cover Mad World.

Kaiken kaikkiaan erittäin hieno ilta oli. Hyväntuulinen parivaljakko hoiti biisit ammattitaidolla ja biisien välit mojovalla huumorilla. Konkarien pitkä kokemus kyllä paistoi kaikesta läpi.

Settilista
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
14.3. Don Huonot, SuperPark Areena

Odotukset olivat todella korkealla, koska olin odottanut Donkkareiden livenä näkemistä lähes kaksi vuosikymmentä. Eikä tarvinnut todellakaan pettyä! Vähän kyllä mentiin aluksi käsijarru päällä. Mutta se irtosi siinä vaiheessa kun Hyrrä polkaistiin käyntiin! Huhhuh mitä vimmaa ja raivoa sen jälkeen. Aivan huikea elämys oli kyllä tuo keikka. Encoret ihan täyttä timanttia. Bändi palkitsi pitkän odotuksen ruhtinaallisesti! Jukalta hajosi basso (tippui lattialle kesken soiton) Seireenin alussa ja siinä meni jonkin aikaa että Jukalle saatiin uusi basso käteen. Miestä itseään tilanne lähinnä huvitti. Ukoilla oli hyvä fiilis lavalla ja nauttivat selvästi soittamisesta. Ja kyllähän oli tykitystä! Ruoski minua!/Vedä käteen-biisikaksikko vedettiin sellaisella raivolla ja vimmalla että heikompia hirvittää. Kyllä lavalla oli se bändi, jota minä olin oppinut 90-luvulla rakastamaan. Don Huonojen live-keikat ovat paljon muuta kuin pelkkiä konsertteja. Ne ovat hurmoksellisia elämyksiä. Se tuli Oulussakin selväksi.

Setti:

  1. Sydänpuu
  2. Seireeni
  3. Mustat linnut
  4. Olemme kuin veljet
  5. Kaunis painajainen
  6. Leijailtiin
  7. Sininen yö
  8. Tuulee
  9. Hannu ja Kerttu
  10. Hyrrä
  11. Ruoski minua!
  12. Vedä käteen
  13. Päivä Kasbah-kukkulalla
  14. Kissaihmiset
  15. Suojelusenkeli
  16. Riidankylväjä
  17. Ruma rämä romu römö-römö
  18. Päivä nousee taas
  19. Öinen salaisuus Suburban Tribe cover)
  20. Pyhimys
  21. Hyvää yötä ja huomenta
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
14.3. Don Huonot, SuperPark Areena

Odotukset olivat todella korkealla, koska olin odottanut Donkkareiden livenä näkemistä lähes kaksi vuosikymmentä. Eikä tarvinnut todellakaan pettyä! Vähän kyllä mentiin aluksi käsijarru päällä. Mutta se irtosi siinä vaiheessa kun Hyrrä polkaistiin käyntiin! Huhhuh mitä vimmaa ja raivoa sen jälkeen. Aivan huikea elämys oli kyllä tuo keikka. Encoret ihan täyttä timanttia. Bändi palkitsi pitkän odotuksen ruhtinaallisesti! Jukalta hajosi basso (tippui lattialle kesken soiton) Seireenin alussa ja siinä meni jonkin aikaa että Jukalle saatiin uusi basso käteen. Miestä itseään tilanne lähinnä huvitti. Ukoilla oli hyvä fiilis lavalla ja nauttivat selvästi soittamisesta. Ja kyllähän oli tykitystä! Ruoski minua!/Vedä käteen-biisikaksikko vedettiin sellaisella raivolla ja vimmalla että heikompia hirvittää. Kyllä lavalla oli se bändi, jota minä olin oppinut 90-luvulla rakastamaan. Don Huonojen live-keikat ovat paljon muuta kuin pelkkiä konsertteja. Ne ovat hurmoksellisia elämyksiä. Se tuli Oulussakin selväksi.

Jäähallin juhlakonsertin lisäksi tuli nähtyä myös perjantainen Pakkahuoneen keikka ja kyllä siinä taas huomasi, mikä ero on klubikeikalla ja ison areenan keikalla, vaikka Pakkahuone on tietysti klubimittakaavassa aika iso paikka. Ei ollut pyroja, erillistä pikkulavaa akustista settiä varten tai nimekkäitä vierailijoita, mutta pienemmässä ympäristössä kokemus parani entisestään. Yksi "vieraileva artisti" lavalla silti kävi, kun polttareita viettänyt neito otettiin laulamaan Kissaihmisiä, mutta siinä taisi olla jo jokunen drinkki pohjalla, eikä sanat muistuneet kuin ajoittain mieleen, niin enemmän Kalle Aholan soolona sekin meni. Pieniä teknisiä ongelmia oli myös Tampereella, taisi olla Riidankylväjän alussa, kun Kien kitara reistasi - sikäli mielenkiintoista, että Maj Karmalta lämmittelysetissä Attentaatti lähti liikkeelle vasta kolmannella yrityksellä, kun Häiriöllä oli häiriöitä kahdessa eri kitarassa ja tontti oli suunnilleen sama, millä von Hertzenkin soitti. Paha aura siinä kohdassa varmaan.

Keikasta jäi voimakas "tätä pitäisi saada vielä lisää"-tunne ja ilmeisesti kesällä onkin luvassa lisää, kun ainakin Tammerfestin esiintyminen on jo vahvistettu. Ei tullut silloin bändin varsinaisina aktiiviaikoina jostain syystä koskaan katsastettua Don Huonoja livenä, mutta hyvä että puutteen pääsi korjaamaan vielä vanhoilla päivillä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
23.3. Bryan Adams, Helsingin jäähalli

Olihan se Reckless komeaa kuultavaa alusta loppuun. Loppusetistä sanottava että kemia Adamsin ja yleisön välillä pelasi loistavasti. Komeaa soittoa ja laulua. Taustabändi oli kyllä omaa luokkaansa ja varsinkin Keith Scott oli liekeissä. "Fastest fingers in Finland!". Todellakin. Myös Mickey Curryn soittoa oli hienoa kuunnella. Ja niin,,, ne yhteislaulut. Niitä kyllä riitti läpi setin. Summer Of '69 kajahti upeasti. Everything I Do (I Do It For You), Heaven, When You're Gone... Ei ole varmaan vähään aikaan tullut todistettua noin hienoa laulamista suomalaisyleisöltä. Loppuun vielä All For Love ja kännykkävalomeri. Upeaa!

  1. Reckless
  2. One Night Love Affair
  3. She's Only Happy When She's Dancin'
  4. Run to You
  5. The Boys Night Out
  6. Heaven
  7. Kids Wanna Rock
  8. It's Only Love
  9. Long Gone
  10. Somebody
  11. Ain't Gonna Cry
  12. Summer of '69
  13. Let Me Down Easy Roger Daltrey cover) (Acoustic)
  14. (Everything I Do) I Do It for You
  15. If Ya Wanna Be Bad Ya Gotta Be Good
  16. Cuts Like a Knife
  17. Can't Stop This Thing We Started
  18. Please Forgive Me
  19. When You're Gone Bryan Adams & Melanie C cover) (Acoustic)
  20. 18 til I Die
  21. Cloud #9
  22. The Only Thing That Looks Good on Me Is You
  23. You've Been a Friend to Me
  24. C'mon Everybody Eddie Cochran cover)
  25. She Knows Me
  26. Straight from the Heart
  27. All for Love Bryan Adams, Rod Stewart & Sting cover) (Acoustic)
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ile Kallio Big Rock Band - House of Rock, Kouvola 4.4.2015 ja Tavastia, Helsinki 11.4.2015

Hurriganesin jälkeen Ile Kallio on tehnyt muutaman vähälle huomiolle jääneen soololevyn ja sen jälkeen keskittynyt lähinnä tekemään iskelmärockia vaimonsa Kaija Kärkisen kanssa. Muutamien kuulemieni biisien perusteella tuo siipan kanssa tehty tuotanto on sinänsä laadukasta, mutta Legendan paluu rock&rollin pariin on silti tervetullut - etenkin kun uusi levy Shook Up! on loistava.

Näin tämän kokoonpanon kahteen kertaan viikon sisään - ensin Kouvolan House of Rockissa ja juuri äsken virallisella levynjulkaisukeikalla Tavastialla. Settilistat olivat melko samanlaiset. Molemmilla keikoilla soitettiin kaikki biisit Shook Upilta ja valikoituja covereita. Kouvolassa kuultu Beatles-laina Come Together oli saanut väistyä Tavastialla Sam Cooken Bring It On Home To Me'n ja The Lovin' Spoonfulin Summer In The Cityn tieltä, mutta Tavastialla Beatlesiä pääsi edustamaan intronauhana kuultu Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (alkuperäisenä versiona).

Varsin paljon radiosoittoa (ainakin Radio Cityllä) saanut nimikappale Shook Up! sai yleisöltä lämpimän vastaanoton, mutta muuten suurimman riehan molemmilla paikkakunnilla sai aikaan covervedot. Sinällään harmi, sillä originaalien ei juuri tarvitse hävetä niiden rinnalla. Kenties tuo muuttuu myöhemmillä keikoilla, kun uuden levyn materiaali on yleisölle tutumpaa. Molemmissa paikoissa oikeastaan Stevie Wonder-laina Higher Ground oli se biisi, jonka aikana yleisö rupesi osoittamaan heräämisen merkkejä - onhan tuo pirun hyvä biisi kenen tahansa esittämänä. Saisi Ilen porukkakin laittaa sen vielä nauhalle.

Odotetusti potin kuitenkin räjäytti keikan loppupuolella kuultu kolmen Hurriganes-biisin suora Oh Baby Doll, Hot Wheels ja Bourbon Street. Keskimmäinen niistä on mukana myös Shook Up-albumilla, ensimmäinen albumin mukana tulevalla live-DVD:llä, mutta Bourbon Street odottaa IKBRB-versiona vielä julkaisuaan. Toivottavasti se vielä julkaistaan jossain muodossa, sillä mielestäni se on noista melkeinpä parhaiten toimiva. Putkea seurasi Neil Youngin Rockin' In The Free World ja ensimmäinen encore Led Zeppelinin Rock and Roll ja yleisö söi Ilen ja bändin kädestä. Encore jatkui vielä I Will Stayllä, joka ehkä ei ihan tämän poppoon käsittelyyn sovi, mutta vastaanotto oli silti hyvä ja lopuksi vielä täydellisenä keikan lopetusbiisinä originaali Take Me Home.

Vokalisti, suomalaistunut ruotsalainen Patrik Eriksson, tulkitsee kyllä karhealla äänellään komeasti melkein biisin kuin biisin ja on Hurriganes-fani. Jonkun haastattelun mukaan Hurriganes oli ensimmäinen bändi, jonka Patrik näki livenä isoveljensä seurassa. Unelmat voivat toteutua ("Hurriganes, jumalauta!"). Tuskin on kovin todennäköistä, mutta olisihan se hienoa, jos joskus edes yhden biisin ajaksi rumpusetin taakse asettuisi Okko Larun tilalle eräs toinen kaljupää...

Toivottavasti Ile Kallio Big Rock Band ei jää yhden levyn projektiksi, mutta varmuuden vuoksi - käykääpä tsekkaamassa livenä, kun vielä voitte. Tulevia keikkoja voi tarkastella vaikkapa viralliselta kotisivulta. HSL:n lipun alueella on lähitulevaisuudessa vielä kaksi konserttisalikeikkaa, niin täytynee ainakin toinen niistä käydä vielä katsomassa baari- ja klubikeikan jatkoksi.

Kouvola:
Shook Up!

Come Together (The Beatles cover)
Night Owl (James Taylor cover)
Make My Day
People Get Ready (The Impressions cover)
Just One Night
Higher Ground (Stevie Wonder cover)
Don't Back Down
Get Away
Release My Heart
Jonathan My Friend
My Shining Star
Oh Baby Doll (Hurriganes cover)
Hot Wheels (Hurriganes cover)
Bourbon Street (Hurriganes cover)
Rockin' in the Free World (Neil Young cover)

--------------------------------------
Rock and Roll (Led Zeppelin cover)
I Will Stay (The Lollipops cover)
Take Me Home


Helsinki:
Shook Up!
Just One Night

Night Owl (James Taylor cover)
Make My Day
People Get Ready (The Impressions cover)
Bring It on Home to Me (Sam Cooke cover)
Higher Ground (Stevie Wonder cover)

Don't Back Down
Get Away
Release My Heart
Jonathan My Friend
My Shining Star

Summer in the City (The Lovin’ Spoonful cover)
Oh Baby Doll (Hurriganes cover)
Hot Wheels (Hurriganes cover)
Bourbon Street (Hurriganes cover)
Rockin' in the Free World (Neil Young cover)

--------------------------------------
Rock and Roll (Led Zeppelin cover)
I Will Stay (The Lollipops cover)

Take Me Home
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
25.4.2015 Pelle Miljoona United, Club Flirt

Hienon keikan heittivät Pelle ja United Raahessa eilen! Oli mahtavaa nähdä Pelle ja Tumppi Varonen viimein samalla lavalla. Club Flirt oli täyteen pakattu, ja vähän ahdastakin meinasi välillä olla. Kohokohtia olivat tietysti ikiklassikot Katupoikien laulu, Moottoritie on kuuma ja Tahdon rakastella sinua. Mutta myös Väkivalta ja päihdeongelma kuulosti upealta! Pelle on legenda, mitä muutakaan voi sanoa. Paljon oli Pellen musikin parissa kasvaneita paikalla todistamassa keikkaa.

Setti:

Mun täytyy mennä (en ole tosin ihan varma tuosta nimestä)
Lähdetään kiitämään
Pitkä marssi vapauteen
Lanka palaa
Juokse villi lapsi
Pelko ja viha
Katupoikien laulu
Älä äiti itke
Olen kaunis
Gabriel
Vapaus on suuri vankila
Moottoritie on kuuma
Tahdon rakastella sinua
Hyvää yötä maailma
Encore:
Väkivalta ja päihdeongelma
Hyvä fiilis
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
5.5. Melrose, Helsingin jäähalli

Toinen Melrose-keikka minulle ja hyvin ukot taas vetivät! Tällä kertaa ehkä jopa parempi kuin viimekesäinen Oulun veto. Rich Little Bitch oli sellaista energiaa että oksat pois. Samoin MVP, It's In The Bag, The Chief ja monet muut. Loistavan keikan jälkeen oli hyvä alkaa odotella itse pääesiintyjää

Setti:
Rock N' Roll Cliche
It's In The Bag
John Doe
Imperial Leather
The Chief
Ain't Lookin' For Love
Come What May
One More Chance
Loverboy
MVP
Got It Made
Drama Queen
Rich Little Bitch

5.5. Lynyrd Skynyrd, Helsingin jäähalli

Oli kyllä upea keikka! Minulle ensimmäinen Skynyrd-konsertti ja settilista oli kyllä täydellinen! 70-luvun Skynyrd on minulle sitä tutuinta materiaalia ja kyllähän keikka täytti odotukset. Vielä kun sain nähdä yhden Black Crowesin alkuperäisjäsenistä livenä, niin ei kyllä todellakaan voi valittaa. Workin' For MCA oli paras aloitusbiisi, mitä kuvitella saattoi. Tunnelma oli heti katossa. Simple Man, huikea versio! Loppuun tietysti sitten Sweet Home Alabama ja etenkin Free Bird jonka lopun kitaratykitys oli yksi huikeimmista livekokemuksista koskaan. Kuten Johnny Van Zant totesi, Skynyrd's in the house!

Setti:

Workin' For MCA
I Ain't The One
Call Me The Breeze
What's Your Name
That Smell
Saturday Night Special
The Needle And The Spoon
I Need You
Simple Man
Mississippi Kid
Tuesday's Gone
Gimme Three Steps
Sweet Home Alabama

Encore:
Free Bird
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Pauli Halme & Hilland Playboys, Ruiskuhuone 5.6.2015

En ollut ennen eilistä päivää kuullutkaan Pauli Halmeesta, mutta yksi video Youtubesta koukutti siinä määrin että keikalle oli pakko mennä kuulemaan lisää. Ja oli kyllä huikea jätkä! Ramblin' Man irtosi komeasti sooloineen päivineen. Mutta varsinaisesti piru pääsi irti keikan jälkeisissä jamisessioissa, jossa Pauli kyllä näytti mikä on miehiään. Raahessa ei ole tuollaista kitaristia nähty pitkään aikaan, eikä varmasti tulla vähään aikaan näkemäänkään. Oli myös siviilissä mukava heppu, joskin juttelin enemmän bändin naissolistin kanssa.

Setti:

Jolene
All My Exes Live In Texas
9 To 5
Home Of The Blues
Folsom Prison Blues
Highway 40 Blues

Encore:
Ring Of Fire
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
25.6. Aino Venna, Ruiskuhuone

En tiennyt artistista juuri mitään ennen keikkaa. Mutta kun ensimmäinen biisi lähti käyntiin, olin aivan myyty. Upeaa folk-tunnelmointia! Setin kohokohtia olivat Suzette, Tin Roof ja Blue Oyster Cult-laina Don't Fear The Reaper. Heinäkuussa uudelleen kuulemaan tätä musiikkia livenä!

Setti (ei järjestyksessä):
  1. Tin Roof
  2. Waltz to Paris
  3. Electric Soul
  4. Murder Island
  5. Isobel
  6. Suzette
  7. Tony My Pony
  8. Devil Take Care
  9. They Have Escaped
  10. Sons of Nakhimov
  11. Kesäyö George Gershwin cover)
  12. Don't Fear The Reaper Blue Öyster Cult cover)
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viikonlopun aikana tuli nähtyä yhteensä yhdeksän livevetoa kolmella eri paikkakunnalla. Jospa koittaisi muutamasta raapustaa jotain.

27.6.2015 Maija Vilkkumaa, Messupuisto, Riihimäki Rock

Maija Vilkkumaan ensimmäinen virallinen keikka pitkän tauon jälkeen oli ehkä hieman yllättävässä paikassa ja aikaisessa vaiheessa Riihimäki Rockin toista päivää. Maija ja uusi bändi kiipesi lavalle jo 17:00 päivän kolmantena esiintyjänä. (Jos erillisessä päiväkonsertissa esiintynyttä Robinia ei lasketa.) Ensimmäisenä pistää silmään, että bändi on laitettu lähes kokonaan uusiksi. Aviomies Mikko Kosonen on luonnollisesti edelleen kitarassa, mutta muuten lavalla nähdään uusia kasvoja, joskin Rummuissa on Tarharyhmän toistaiseksi viimeisestä versiosta tuttu Eppu Kosonen. Myös se pistää silmään, että lavalla on Maijan lisäksi kaksi muutakin naista - apulaulaja Marika Tuhkala ja basisti, jonka nimen missasin. "Apulaulajan" käyttö herättää kysymyksiä - pelkääkö Maija kenties, ettei oma ääni enää kanna tarpeeksi? Todennäköisesti kuitenkin tarkoituksena on vain saada biisit kuulostamaan enemmän levytettäviltä versioilta, kun levyllä Maijan ääntä on kaiketi monissa kohdissa vähintään tuplattu.

Näyttävimmin tämä tuplalaulu toimi äskettäin ilmestyneessä singlebiisissä Lissu ja mä, jonka naiset esittivät lavan lyhyellä catwalkilla. Päivän ainoa sadekuuro yllätti sopivasti juuri ennen biisin alkua ja Maija varmisti miksaajalta, ettei sade riko mikrofoneja. Toinenkin uusi biisi Aja! kuultiin, mutta muuten settilistalla oli turvallisia valintoja vain neljältä ensimmäiseltä albumilta. Harmi, että viides albumi Superpallo skipattiin kokonaan, sillä juuri sen myötä rupesin lämpiämään Vilkkumaan soolomateriaalille.

Niin kuin festarikeikoilla monesti käy, tunti tuli pian täyteen ja kun tuntui siltä, että vasta päästiin kunnolla vauhtiin biisikolmikon Ei, Ingalsin Laura ja Tähti myötä, olikin aikaa enää encorelle Kesä.


27.6.2015 Michael Monroe, Messupuisto, Riihimäki Rock

Illan viimeinen esiintyjä oli ainoa, joka ei pysynyt aikataulussa. Mistään diivailusta ei kuitenkaan ollut kyse, vaan soundcheckissä oli ilmeisesti jotain teknisiä vaikeuksia. Michael näkyi useaan kertaan lavan sivulla kurkkimassa tilannetta, joten haluja tulla lavalle oli. Myöhästyminen ei lopulta ollut kuin kymmenisen minuuttia, mutta kuitenkin napsautti todennäköisesti pari biisiä settilistasta, kun hiljaisuiden piti koittaa keskiyöllä. Viitisen minuuttia siitä kuitenkin mentiin yli, kun n. 5 minuuttia ennen Michael kyseli "onko jo keskiyö"? Yleisön mielestä ei ollut, mutta ylhäältä tuli lupa vielä kahdelle biisille. Moni diiva olisi varmaan moisilla luvilla pyyhkinyt takapuoltaan, mutta herra Monroe tunnetaan herrasmiehenä. Lähistön mummot ja järjestäjät varmaan kiittivät, mutta yleisö tuskin olisi pannut pahakseen pidempääkin venymistä.

Setti oli rakenteeltaan hyvin samanlainen kuin kuukausi sitten Nordiksella, joskin aavistuksen lyhyempi. Otteita tuli niin uusimmilta soololevyiltä kuin Demolition 23.:n levyiltä (Same Shit Different Day ja Hammersmith Palais) ja alkupään soolotuontannosta. Lopun lyhennys varmaan pudotti ainakin jokaisella käymälläni Monroe-keikalla soitetun Malibu Beach Nightmaren. Kun Michael sai kuulla aikaa olevan kahdelle biisille, hän sanoi soittavansa yhden Hanoi-biisin ja yhden Monroe-biisin. Hanoi-biisi paljastui kuitenkin Up Around The Bendiksi... Setti sulkeutui Dead, Jail or Rock n' Rollilla.


28.6.2015 Lasten Hautausmaa, Alppipuisto, Helsinki

Ilmaiseen Alppipuiston kesä-tapahtumasarjaan kuuluva Kalliola Rock oli tänä vuonna ilmaisfestariksi esiintyjälistaltaan aika nimekäs: Ruudolf, Uhrijuhla (Kauko Röyhkän ja Olgan bändi), Samae Koskinen, Viitasen Piia, Stefan Piesnack Band ja ainoana näkemäni Lasten Hautausmaa. Pari viikkoa sitten debyyttialbuminsa julkaissut kouvolalaisbändi ei ehkä ole ollut "nimekäs", kun esiintyminen on sovittu, mutta levy nousi virallisella listalla viidenneksi ja Rumban "oikeista levykaupoista" kerätyllä albumilistalla peräti ykköseksi.

Synkät biisit kuolemasta, tehtaan takana olevasta lasten hautausmaasta ja naulojen hakkaamisista kylkiluihin eivät ehkä olleet aurinkoisessa piknik-konsertissa ihan parhaassa mahdollisessa ympäristössä. Bändin esiintyminen oli varsin vähäeleistä, Kristiina Vaara lauloi pääasiassa mikki telineeseen kiinnitettynä ja ainoa liike oli pientä keinahtelua, eikä välispiikkejä juuri kuultu. Soittaa bändi kiistatta osaa ja melankoliseen musiikkiin tuollainen vähäeleisyys sinänsä sopiikin. Täytyy kuitenkin tilaisuuden tullen käydä katsastamassa Lasten Hautausmaa klubikeikallakin.

Reilun puoli tuntia kestänyt setti piti sisällään 8 biisiä. EP:ltä soitettiin kaikki viisi biisiä, joskin albumin ja EP:n ainoa yhteinen biisi Iho, hiukset ja luut oli lähempänä albumisovitusta. Albumilta edellä mainitun lisäksi luonnollisesti "hitti" Tuulipuut, Kirkkaasta hämärään ja Susien lauma. Bändille nimen antanut Aapeli Kissala & Antipatia-cover on kaikilla mittapuilla vaikuttava biisi.

Samae Koskinen ja Uhrijuhla jäväti väliin, kun piti siirtyä IFK:ta ja IFK:ta katsomaan Kenties ennen Lasten Hautausmaata esiintynyt Viitasen Piia olisi myös ollut näkemisen arvoinen.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi hienoa sanoa, että viime viikolla 87 vuotta täyttänyt Chuck Berry on edelleen vedossa ja veti hienon keikan, mutta sanotaan nyt näin että äskeinen show Finlandiatalossa täytti pahimmat pelot ja korotti ne vielä toiseen potenssiin.....Yleisö sentään suhtautui ymmärtävästi vanhaan setään, vaikka tasaisesti salista poistui porukkaa jo tuon ensimmäisen tunnin aikanakin.
Kaikki eivät lopulta ymmärtäneet ihan näin hyvin keikan huonoutta vaan ainakin yksi pariskunta vaati hyvitystä lipun hintaan. Eilen sitten Kuluttajariitalautakunta antoi päätöksen, jonka mukaan "artistin sairaana esiintyminen voi olla sopimusoikeudellisesti katsottuna virhe, joka oikeuttaa hyvitykseen", ja suositteli lippujen hinnoista palautamaan puolet. Vastuuseen ei joutunut Lippupalvelu vaan konsertin järjestäjä, joka ilmeisesti hyväksyi päätöksen ja palautti rahoja. Mielenkiintoinen ratkaisu tulevaisuuttakin ajatellen, nyt meille konserttikävijöille on vahvistettu edes jonkinlainen oikeusturva.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
2.7. Dave Lindholm, Härkätori

Suomirockin suurmies tuli nähtyä nyt neljättä kertaa livenä ja oli taas säväyttävä keikka. Klassikoita setti täynnä ja vähän vähemmänkin kuultua tavaraa, kuten Luulin. Jazzikansa tulee oli ehtaa parhautta, samoin Pieni ja hento ote. Keikan jälkeen pääsin vaihtamaan Daven kanssa pari sanaakin. Dave on kyllä yksi ehdottomista ikisuosikeistani.

Setti:

  1. Hoida puut
  2. Sitähän se kaikki on
  3. Petin pienen linnun
  4. Tätä iloista siltaa et kävele yksin
  5. Tupakka, viina ja villit naiset
  6. Joo joo mä rakastan sua
  7. Ja sinun äänesi
  8. Sataa & 22
  9. Puhtaat laivat
  10. Jazzikansa tulee
  11. I Believe My Time Ain't Long Fleetwood Mac cover)
  12. That's All Right Mama Arthur “Big Boy” Crudup cover)
  13. The House Love Built The Jeff Healey Band cover)
  14. Rollin' Stone Muddy Waters cover)
  15. Puhelinlasku on mun
  16. Annan kitaran laulaa vaan
  17. Nuoret ja vanhat M.A. Numminen cover)
  18. Pieni & hento ote
  19. Luulin
  20. Voi kun riittäis pieni taivas
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
9.7. Ile Kallio & Big Rock Band, Rotuaari Piknik

Olipahan perkeleen kova keikka! Bändi taisi loistavan grooven ja Ilen Telecaster lauloi. Hienoa oli nähdä yksi Hurriganesin perustajajäsenistä viimein livenä (syyskuussa tulee nähtyä se toinen). Alku oli ehkä hieman tasapaksuhko, mutta kone käynnistyi kunnolla kun päästiin Summer In The Cityyn. Hot Wheels olikin sitten aivan huikeaa menoa! Laulusolisti Patrik Eriksson oli todellakin mies paikallaan ja muutenkin bändistä näkyi soittamisen riemu kauas. Suosittelen kyllä jokaiselle rockin ystävälle!

Setti:

Shook Up!
Make My Day
Night Owl
People Get Ready
Bring It On Home To Me
Summer In The City
Don't Back Down
Hot Wheels
Bourbon Street
Rockin' In The Free World

Encore:
Rock And Roll

9.7. Eppu Normaali, Rotuaari Piknik

Illan pääesiintyjä Eppu Normaali tarjoili taatun hittiputken. Alkuun soitettiin vuoden 1985 klassikkolevy Kahdeksas Ihme kokonaisuudessaan alusta loppuun. Oli kyllä mannaa kerta kaikkiaan! Loppusetin vetivät aika lailla varman päälle aikarajoitusten vuoksi. Mies soittaa rokkia oli kyllä mahtava ylläri setissä. Pantse oli kasvattanut itselleen komean kesäparran.

Setti:
Tien päällä taas
Voi kuinka me sinua kaivataan
Vuonna '85
Elämän tarkoitus
Kitara, taivas ja tähdet
Tihkumme seksiä
Vihreän joen rannalla (kauan sitten)
Yöjuttu
Läpivalaistu
Mies soittaa rokkia
Kun olet poissa
Tahroja paperilla
Joka päivä ja joka ikinen yö
Puhtoinen lähiöni
Linnunradan laidalla
Kaikki häipyy, on vain nyt
Nyt reppuni jupiset riimisi rupiset

Encore:
Suolaista sadetta
Njet njet
 
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
25.7.2015 Maj Karma ja Musta Paraati Karmarockissa

Lauantaina oli aika suunnistaa kohti Harjavaltaa, jossa järjestettiin jo 24. kertaa Karmarock. Muutamalla aikaisemmalla visiitilläni olen digannut festareiden pienimuotoisuudesta ja rennoista järjestelyistä. Keväällä, kun tiedot Mustan Paraatin paluukeikoista lähes alkuperäisellä kokoonpanolla kesän festareilla kera uuden laulajan Herra Ylpön julkistettiin, oli helppo päätellä, että yhtye esiintyisi myös Maj Karman omilla juhlilla. Niinpä liput ostettiin heti kun ne tulivat myyntiin, vaikka tämän vuoden konsepti olikin ettei festari julkaise ohjelmistoaan etukäteen.

Maj Karma on tullut nähtyä viimeisen viidentoista vuoden sisään lukemattomia kertoja ja vaikka bändi on muuten ollutkin tähän vuoteen asti enemmän ja vähemmän telakalla jo pitkään, niin jokavuotinen perinne esiintyä Karmarockissa helpotti arvausta siitä että yhtye siellä esiintyisi myös tänä kesänä. Ja niin tietenkin esiintyi, bändi soitti napakan viidenkymmenen minuutin setin, jossa kolmen uuden biisin lisäksi kuultiin varmoja hittejä muutamalta edelliseltä albumilta, vanhempaa Maj Karman Kauniit Kuvat aikaista tuotantoa ei nyt tullut kappalettakaan. Bändi soitti hyvin, joskus aikaisemmin vuoden ainoalle keikalle levosta herätetty yhtye on ollut Karmarockissa huonommassakin hapessa. Nyt keväämmällä tehdyt keikat Don Huonojen kanssa varmaan auttoivat tähän ja saimme kokea perusvarman Maj Karma keikan. Uusista biiseistä en osaa yhden kuulemisen perusteella oikein mielipidettä muodostaa, mutta toivottavasti se levy sieltä joskus vielä ilmestyy.

Tieto Mustan Paraatin esiintymisestä Karmarockissa paljastui vahingossa(?) jo aikaisemmin Hesarin haastattelussa, joten kukaan ei tainnut olla yllättynyt kun kello 23 pienemmän lavan peittäneen mustan läpikuultavan verhon takaa näkyi Herra Ylpön helposti tunnistettava hahmo. Bändi soitti Peilitalossa klassikkoalbuminsa lähes kokonaan ja lopuksi encoreina nykyisen kokoonpanon jo julkaisemat Uusi musta ja Uudet juhlat kappaleet. Koska bändin alkuperäisen uran aikana 80-luvulla onnistuin yhtyeen näkemään livenä vain kerran, on itselle tämä comeback ehkä tärkeämpi kuin mikään muu realistisesti mahdollinen suomirockin paluuviritys. Toki aikoinaan mm. Ankkarockissa oli tribuuttikeikka, jossa eri solistit kuten Ylppö esittivät Mustaa Paraatia, silloinkin mukana oli alkuperäinen kitaristi Saku Paasiniemi.

Todellista esimakua tästä uudesta tulemisesta sai sitten reilu kymmenkunta vuotta sitten, kun Maj Karman Kauniit Kuvat tributoi minialbumin verran Mustaa Paraatia, ja jälki oli jo silloin aivan loistavaa. Tavastian keikalla lavalle tuli myös Saku ja ajattelin tuolloin että tämä oli parasta Mustaa Paraatia mitä oli mahdollista saada. No kunnes sitten eilen lauantaina uskoni osoittautui vääräksi ja yleisö sai nähdäkseen ja kuullakseen aivan huikean Musta Paraati keikan. Ylppö on juuri oikea korvaaja jo ajat sitten edesmenneelle alkuperäiselle laulajalle Jorelle. Ylpön rakkaus yhtyeen biiseihin huokuu joka äänessä ja liikkeessä. Yhtye oli musiikin lisäksi panostanut visuaaliseen ilmeeseen ja sounditkin olivat kohdillaan. Tätä bändiä ei kuulu nähdä päivänvalossa vaan pimeä kesäyö on juuri oikea aika. Eilen ei edes pieni tihkusade häirinnyt faneja vaan keikan jälkeen oli oikea hetki poistua onnellisina Harjavallan pimeisiin varjoihin synkistelemään.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
28.8. Juliet Jonesin Sydän, Puustelli, Nivala

Keikkakesä 2015 sai arvoisensa kruunun, kun Juliet Jonesin Sydän heitti aivan loistavan keikan Nivalan Puustellissa. Minulla tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin nämä 1980-luvun Suomirock-legendat livenä. Kylmät väreet vaan meni kehossa koko keikan ajan. Eeron puuttuminen ei hirveästi haitannut, sillä soitto pelasi ihan mielettömän hyvin. Yhteislauluksihan se menikin. Ainoastaan bändin suurin hitti "Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin?" jäi soittamatta. muuten kyllä tuli kaikki olennaiset klassikot. Loppuun vielä Suudelma vielä, huikeaa!

Setti:

Helppo elämä
Juliet Jonesin sydän
Kummajainen
Huonoa musiikkia
Jänis
Aamuyöllä
Näköispatsas
Rakkauslaulu
Paratiisiin
Työläiset
Mannerheimintie
Valaiset yön
Cowboy
Jussi And The Boys
Kantri
Mihin katosi mies
Rock-kukko
Perjantai-ilta
Albania

Encore:
Platon Platon/Muumi muumi
Hippa
Suudelma vielä
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
29.10. Mew, The Circus

Huikea keikka! Mew on minulle yksi niitä kaikkien aikojen suurimpia suosikkibändejä, mutta vieläkin sen näkemisestä jaksaa innostua - näin ties kuinka monetta kertaa. Bändin musiikissa on melodiaa, kauneutta ja voimaa juuri sopivassa suhteessa. Kahta ensimmäistä enemmän, mutta myös sitä voimaa, kun sitä tarvitaan. Kauneutta tuo Jonas Bjerren enkelimäinen laulu ja perinteiset jousien ja pianon kaltaiset söpöilysoittimet. Melodiat ovat tarttuvia ja keskimääräistä nokkelampia pop-melodioita, paikoin jopa pienillä progevivahteilla. Kaiken tämän päälle nämä esitetään hyvinkin voimakkaasti: mahtipontisella tuotannolla, isoilla kitaravalleilla, tanakalla bassottelulla ja raskaskätisellä rummuttelulla. Tsekkaa jos et usko -esimerkkinä Mew: The Zookeeper´s Boy.

Torstain keikalla Mew veti vanhemmista biiseistä juuri ne kovimmat. Kaikkea ei ehdi soittaa tietenkään, mutta sarja Special - The Zookeeper´s Boy - Introducing Palace Players - Sometimes Life Isn't Easy - Snow Brigade - Am I Wry? No. - 156 - Comforting Sounds oli aivan tolkuttoman kova. Taas. Ja uusista biiseistä Satellites ja Water Slides ovat kyllä kovia. Kun lähdin hakemaan takkia narikasta Comforting Soundsin lopputahtien aikana, olo oli pökerryttävän onnellinen. Ihan kuin olisi kävellyt vähän ilmassa.

Mew´n instasta kävi ilmi, että jätkät olivat käyneet ihailemassa Alvar Aallon arkkitehtuuria. Tämä vahvistaa entisestään sitä käsitystä, että helvetin hienoja jätkiä ovat. Jos Pohjoismaat on jollain tavalla yhtenäinen käsite, niin pohjoismaisista bändeistä voi olla ylpeä. En tiedä toista näin pientä aluetta, josta olisi tullut näin paljon näin hyviä bändejä. Ja Mew on yksi niistä kirkkaimmista timanteista.

Setti:

Witness
Satellites
Special
The Zookeeper's Boy
Introducing Palace Players
Sometimes Life Isn't Easy
Water Slides
Snow Brigade
She Spider
Piano & Vocal Medley (Clinging to a Bad Dream/The Zookeeper's Boy/Louise Louisa)
Making Friends
Rows
Am I Wry? No.
156

Encore:

My Complications
Comforting Sounds
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös