Palaan vielä tuohon ruokakeskusteluun, koska tätä olisi jopa taviksen helppo lähteä kehittämään pienellä vaivalla ja mielikuvituksella...
Myönnän, että omat syömiset hallilla on melko harvassa (koska mielestäni hinta-laatusuhde ei kohtaa), mutta valikoimaa on tullut toki tuijoteltua kahvia/limsaa/lonkeroa jonotellessa. Oikeastaan on aika käsittämätöntä, että meillä on ns. "puolen Suomen joukkue", jonka yksi merkittävimmistä "arvoista" on pohjoissuomalaisuus, mutta tätä ei ole hyödynnetty kaiketi juuri millään tavalla hallin kioskien valikoimissa. Valikoimasta löytyy pizzapaloja, hodareita, lihapiirakkaa, hampurilaisia, kahvia, kaakaota, limsaa, pillimehuja, karkkia, suklaapatukoita, popcorneja, pullaa... Tavallaan juuri sitä perus "hallikioskin valikoimaa", mutta tarkemmin ajateltuna ihan hirveän persoonatonta, ja osa tuotteista vielä hinnoiteltu melko tyyriiksi. Samat tuotteet on saatavilla varmaan lähes jokaisesta jäähallista, sillä erotuksella, että ainakin valtaosa muista halleista taitaa tarjota edes jotain omaa "extraa" kuten vaikkapa ne lihamukit.
Tällä hetkellä lähiruokabuumi on vahvempana kuin koskaan, ja ihmiset jopa maksavat mieluummin hieman enemmän siitä, että saavat paikallisia tuotteita (toimisto, jos luette tätä, tämä ei ollut kehoitus nostaa hintoja). Pullavalikoima taitaa olla pitkälti Fazerin(/muiden vastaavien valmistajien) paistopistetuotteita. Mitäpä luulette, jos sen Fazerin peruspullan tilalla olisikin joku paikallisen leipomon tuote ja kuuluttaja kuuluttaisi erätauon alkaessa "illan tarjouksena kahvi + oululaisen X leipomon tänään paistettu pulla yhteishintaan Y, tuotteita rajoitettu erä, tervetuloa pullakahveille!", niin melkein löisin pääni pantiksi, että kiinnostus olisi suurempaa.
Jos mietitään ruokaisampaa suolaista syötävää noiden perusjuttujen rinnalle, niin esimerkiksi jo ne aiemmin mainitut wrapit ja rieskarullat onnistuisivat varmasti mainiosti jonkin paikallisen tuottajan kautta. Oulun seudulla sekä myös muualla Pohjois-Suomessa on runsaasti eri tuottajia, joiden kanssa pystyisi luultavasti tekemään yhteistyötä. Viskaalista nakkeja hodarin väliin ja makkaraa myyntiin? Ja kaiken ei tarvitse olla aina valikoimassa, vaan vaihtelua ja virkistystä toisi nimenomaan se, että kokeiltaisi rohkeasti eri tuotteita. Suosiota saavat tuotteet voisivat kenties jäädä pysyvämmin valikoimaan ja jos joku ei toimi, niin sitä ei ole pakko myydä uudestaan. Joku paikallinen kalayrittäjä satunnaisesti paistamaan hallin kulmille muikkuja?
Joku nerompi voisi myös nähdä tässä mahdollisuuden brändätä jotain tuotetta "Kärppä"-nimellä yhteistyössä Kärppien kanssa, yksinoikeudella vain jäähallilla myytäväksi. Ihan heittona, esimerkiksi Kärppä-pulla/viineri / Kärppä-wrap tai jotain muuta vastaavaa. Jos muistatte esimerkiksi Stockmannin Hullut Päivät -munkit, niin ajattelen jotain tämän tyylistä. Tai sitten vaikka joku viineri/pulla, jossa on käytetty pohjoisen marjoja. Joku Kärppä-wrap voisi olla yksinkertaisimmillaan vaikka se paikallisen leipomon porotäytteinen wrap jollain pienellä spesiaalivivahteella, ja pakkauksen päälle Kärppä-tarra.
Korostan, että edellämainitut ideat on muutaman minuutin pohdinnan pohjalta keksittyjä esimerkkejä. Jos tähän joku henkilö toimistolta perustaisi aivoriihen ja alkaisi tosissaan pohtimaan, niin parempia esimerkkejä ja ideoita löytyisi taatusti. Huomioitavaa kuitenkin on se, että tuote kuin tuote muuttuu epäkiinnostavaksi, jos se ylihinnoitellaan. Hallilla käy paljon ihmisiä, jotka ovat eri ikäisiä, erilaisista elämäntilanteista, erilaisista taustoista. Kaikilla ei ole rajattomasti rahaa käytettävissä, mutta rakkaus Kärppiä kohtaan voi olla niin suurta, että lippurahat halutaan kaikesta huolimatta säästää ja tulla katsomaan peliä. Usein hieman edullisempi hinta saa ihmiset loppupeleissä ostamaan enemmän, jolloin voittoakin kertyy enemmän.