Ke 9.4.2014 Tappara-Lukko, 5. välierä

  • 21 141
  • 109

Seo_Tappara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Älä nyt marise, olisi pitänyt laittaa taas paikoista kiinni eikä filmailla jäähyjä. Ihan omissa käsissä oli taaskin, ei löytynyt taaskaan sitä tylyyttä ja terävyyttä maalipaikoissa. Puuttui se viimeinen halu mennä väkisin maalille ja maalipaikkaan toisin kuin esim. Keräsellä ja Vahalahdella, jotka törkkäsivät lähes identtiseltä paikalta kiekon tyhjään rysään. No, vierasvoitollako jatketaan?

Ei oikein mene vaan linjassa nää tuomiot. Todennäköisesti Rautakorpi ottaa otteluvalvojan kanssa yhteen. Oikeassa olet, että omissa käsissä tämäkin ottelu oli. Ens pelin jälkeen saadaan onneks Bailen mukaan ja Aalto katsomoon!
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Tiukkaa oli taas. Nyt meni taas näinpäin. Tapparalta toivoisi vielä enemmän röyhkeyttä ja suoraviivaisuutta.... Sawada perjantaina kehiin?? Kolmannen erän päähän kohdistunut töötti oli vähintäänkin mielenkiintoisesti tuomittu. Perjantaina sitten taas.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Mahtava.

Hieno vierasvoitto Lukolta!
Ja onhan nää pelit tunteikkaita, mutta on se hienoa nähdä miten Tukka-Ohhoh-Jukan tunteisiin osui tämä ottelu :) Tämä siis pelin jälkeisen haastattelun perusteella.

Nyt sitten kotitaika rikki ja G7 käyntiin!

En nahnyt Tukkiksen haastattelua, mitas se turisi? Se hiuksettomampi virkaveli taas veisteli omiaan.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aika puuduttavaa katsoa tätä turaamista, mitä nämä kaksi joukkuetta esittävät. Ei mitään jääkiekon riemujuhlaa. Lukko oli alussa ihan paska, mutta onnistui asemasodassaan. Puolessa välissä peliä Lukko pääsi mukaan, liekö alkoi hiukan uskoa tulla omaan tekemiseen tai sitten Tappara turhautui kun ei reppu heilunut. Pelillisesti Tappara oli tänään selvästi parempi. Lukon ensimmäinen organisoitu hyökkäys taisi tulla jatkoaika maaliin.

Tapparan tasoituksen jälkeen alkoi vituttaa rankasti ja kyllästyttää, taas jatkoajalle! Mutta kun Vahalahti teki maalin, niin:

TÄÄHÄN OLI HIENO PELI!!
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Hyvä Lukko!

1. erässä Tappara olisi voinut tappaa pelin. Niin paljon oli kirvesrinnoilla paikkoja. Lukon onneksi ei mennyt sisään ainuttakaan. Kakkosessa Lukko pääsi jo paremmin peliin kiinni ja lopulta meni johtoonkin. 3. erässä Lukolla ei ollut hätäpäivää, mutta jäähyn tullessa Tappara laittoi kiekon nuottaan. Täysin ansaittu maali pelin kokonaisuutta ajatellen. Tapparan yv on komeaa katseltavaa.

Ennen jatkoajan alkua oli helppo veikata, että Ville ratkaisee pelin. Mutta tällä kertaa se olikin Meidän Ville. Oli pomppu tai ei, mutta osoitti kyllä Vahalahdelta jälleen kerran omistautumista joukkueelleen. Pitääköhän sen paita laittaa tilaukseen?

Jäähyjä oli vähän ja niitä jäi molemmilta myös puhaltamatta. Riskan tilanne oli vähän ikävän näköinen ja siitä olisi itse vislannut jäähyn. Molemmat kahvasivat ja koukkivat tänään ihan riittävästi, joten kai nuo tuomiot lopulta oikein menivät.

Nyt sitten Raumalle ja kirousta murtamaan. Toivottavasti lauantaina sarja saa arvoisensa päätöksen.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Ei kai tässä paljon ole pulisemista tuomaroinnista, kun Japa Levonen on kentällä viheltämässä.

Lukolta hieno voitto. Aika kliininen ratkaisu lopulta. Zapolski oli todella hyvä tänään. Onneksi seuraava peli on vasta perjantaina, tarttee sitä happea ihan kotikatsomossakin.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eipä tästä paljoakaan jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Kumpikaan joukkue ei osaa voittaa pelejä kotonaan ja Tapparalle jopa maalin tekeminen kotikentällä on työn ja tuskan takana. Turhauttavaa pyörimistä 55 minuuttia ja loppuhetkillä viimein maali. Eipä se paljon auttanut, kun Lukko tuli jatkoerään terävänä ja iski about neljännestä riparista kiekon häkkiin. Tässä mietin kuumeisesti ketä Tapparan pelaajista voisi nostaa onnistuneisiin, mutta eipä tuohon kategoriaan löydy muita kuin Haapala. Muut joko alittivat oman tasonsa, tai pelasivat sillä tasolla mihin on totuttu.

No, Raumalle perjantaina kannustamaan vieraat jälleen voittoon. Maanantaina saatiin hyvä fiilis aikaan, joten miksei myös perjantaina. Eli kaikki tapparalaiset vaan paikanpäälle perjantaiksi.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ohhoh, mikä tuomarilinja! FRiska vetää kyynärpäällä Larssonia naamaan, eikä edes kakkosta tullu??! Lukolta jäi ainakin 4 jäähyä viheltämättä 3 erässä.
Nytkö se itku jo alkoi?

Hyvin vihelsivät dumarit tänään. Levosella on mielestäni pelisilmää näille otteluilla, eikä hän lähde rantalamaisesti nostamaan itseään sen suurempaan rooliin. Toki Levosen linja on yleensä lepsumpi kuin mitä itse haluaisin sen olevan, mutta muuten hän viheltää aika linjakkaasti.

Minulta meni peliä seuratessa ohi se Riskan tilanne, joten on ihan mahdollista, että myös tuomarit missasivat sen. Jos ei näe koko tapahtumaa, ei voi lähteä arpomaan jäähyä seurauksien perusteella.

Kyllä niitä koukkuja meni ohi puolin ja toisin. Nähdäkseni siinä jatkoerän alussa Zalewski kampattiin maalin takana, mutta tuomarit jättivät viheltämättä, koska siinä ei ollut selkeätä maalipaikkaa eikä kamppi ollut erityisen törkeä.

***​

Itse pelistä sen verran, että yhtä päätyähän se oli toisen erän loppuun asti. Lukko sai loppua kohden kuitenkin yllättävän paljon ylivoimahyökkäyksiä, joista olisi voinut ratkaista ottelun.

Zapolski oli loistava. Pikku hiljaa hänkin on nostanut tasoaan, kun Lukko on ymmärtänyt pelata maalin edustan tarkemmin. Kaukolaukauksilla on Zapolski taidettu ohittaa näissä playoffseja vasta muutaman kerran. Lukolla on nyt selkeästi tavoitteena pitää Tappara pois maalilta. Sinälläänhän se toimi tänäänkin melkein loppuun asti, kunnes sitten ylivoimalla unohdettiin Jormakka toiseen laitaan vapaaksi.

Lukko vaikuttaa olevan fyysisessä pelissä niskan päällä. Vieläkin enemmän saisi kyllä pistää Tappara-pelaajia nippuun, jotta avauspelaamista saataisiin horjutettua ja pelihaluja vähennettyä.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olipa matsi! Perkele kun ei meinaa syke laskea vieläkään. Nyt oli aika tyypillistä RDn Lukkoa mitä nähtiin helmikuussakin. Vaikka oltiinkin purjeissa suuri osa pelistä niin silti ei päästetty vastustajaa paikkoihin ja silloin kun päästettiin niin nekin torjuttiin. Siihen päälle pari räkämaalia.

Muutamia yksittäisiä huomioita pelistä. Riskan taklauksesta olisi voinut antaa jäähyn mutta ei ollut paha virhe jättää se viheltämättäkään pelin luonteen ja linjan huomioon ottaen. Vahalahdella voi olla mustelmia selässä, sen verran sinne komposiittia lyötiin ennen Keräsen maalia, onneksi Ville puri hammasta ja pelasi tilanteen loppuun. Sipiläiseltä lähes anteeksiantamatonta huolimattomuutta, ei tuossa tilanteessa voi vaan lyödä kiekkoa yli pleksin. Tänään ei kassarit filmaillu.

Ketä Tapparan pelaajaa Gagnon ajoi vastapalloon? Ja pelasiko tämä keräilijä enää taklauksen jälkeen? Taklaus oli yksi kauden kauneimmista, oppikirjatapaus miten taklataan puun takaa kroppaan.

Ei muuta kuin perjantaita kohti, tietää hyvissä ajoin mitä silloin tekee. Perjantaina voitto Tapparasta ei ole se vuori kiivettävänä vaan se on se perkeleen välieräkotikirous.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalla maalipaikkoja iskeä aivan tarpeeksi monta maalia, mutta ei uponnut tänäänkään. Kyllähän se vituttaa rankasti katsella tuollaista tehottomuutta. Reilu 120 minuuttia ja yksi maali kotihallissa. Ei tuollaisella voi ansaita finaalipaikkaa.

Tuomaritoiminnasta on ihan turha jauhaa. Tuomareita kierrätettiin, kunnes Lukko sai avausvoiton. Sen jälkeen on jatkettu samoilla tuomareilla, joten ainoa vaihtoehto on, että Japa Levosen "antaa poikien pelata, kahvata, roikkua ja rikkoa suurimman osan peliajasta ja pari kertaa vihelletään joku hipaisujäähy"-linja on se, mitä Liiga haluaa. Näillä mennään ja joukkueiden pitää siihen sopeutua. Tulosten valossa Lukko on onnistunut siinä selvästi paremmin.

Perjantaista tulee yhtä helvettiä. Ei kai Lukko aina onnistu häviämään välieräpeliä kotonaan?
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Ei mulla ollu ainakaan yhdestäkään tuomiosta eriytyvää kantaa. Peli oli kovaa vääntöö ja sitä noi pelaajatkin toivoo, että saa vääntää.

Kolmanteen erään sipiläisen purku ja peltolan huikeen fiksu kampitus. Eipä noissa sen ihmeempiä vaihtoehtoja ollut. Pelin mukainen oli myös tämä "kyynärpäätaklaus". Ei morjes, jos tosta olis pitäny vielä boksia arpoa. Mutta mulle kyllä käy, jos tuohon jäätte kiinni.

Tää o pleioffei hei!
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Ketä Tapparan pelaajaa Gagnon ajoi vastapalloon? Ja pelasiko tämä keräilijä enää taklauksen jälkeen? Taklaus oli yksi kauden kauneimmista, oppikirjatapaus miten taklataan puun takaa kroppaan.

Kyllä siellä Peltola vielä myöhemmin pelaili. Kaunis pommi kyllä tosiaan, vielä kun siitä vastahyökkäyksestä olisi maalin tehnyt oltaisiin saatu hienot highlight-pätkät kasaan.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä siellä Peltola vielä myöhemmin pelaili.

Hyvä ettei kaveri loukaantunut pahemmin, siinä oli varmaan hartiat ja olkapää kovilla. Parempi että siellä jatkaa pelejään sellainen tyyppi joka on kunnon puhtaan niitin ottanut vastaan. Se voi meinaan pistää aristamaan joihinkin paikkoihin menoa seuraavassa pelissä.
 

Huapala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä tämän pelin jälkeen viimestään voi todeta, että ihan yhtälailla Lukko saisi mennä finaaliin kuin Tappara, ei vaan tolla maalipaikkojen tuhlailulla mitään finaalipaikkaa ansaitse, Lukko tekee tarvittavat maalit, Tappara ei.

Semmonen täytyy vielä sanoa, että Aalto on paska, näytti siltä, että olisi pelannut Lukolle.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuomareita kierrätettiin, kunnes Lukko sai avausvoiton. Sen jälkeen on jatkettu samoilla tuomareilla, joten ainoa vaihtoehto on, että Japa Levosen "antaa poikien pelata, kahvata, roikkua ja rikkoa suurimman osan peliajasta ja pari kertaa vihelletään joku hipaisujäähy"-linja on se, mitä Liiga haluaa.

Salaliittohan tämä selvästi on.

Ei vaan, jos asiaa puhutaan, playoff-kiekon kuuluukin olla juuri tuollaista sallivaa. Minä ainakin tykkään.
 

Mackerson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Huhhuh, täytyy sanoo et sydäntä ja hermoja koetellaan taas tänä keväänä vähän liikaaki...! Tapparan olis pitäny laittaa tää peli pakettii jo varsinaisella peliajalla ku paikkoja ainaki oli tarpeeks, mutta Lukon onneks Zapolski piti ne pelis mukana.

Luotan siihen että perjantaina katkee tää sarja Raumalla tai muuten menee liian jännäks!
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos jollakulla on laittaa tuosta FRiskan kyynärpäätaklauksesta videota niin katsoisin mielellään. Omien värilasien takaa kyllä näytti, että molemmat pelaajat yrittää taklausta / enempi on yhteentörmäys tulee vahinkona ja että kyynärpää oli kropassa kiinni ja siihen Tapparan pelaaja törmää. Eli kyynärpäätä ei tahallisesti tarjottu, vaan sitä ei FRiska tajunnut / kerennyt ottaa välistä pois. Toisaalta Tapparan pelaajan pää oli juurikin sillä korkeudella, että jos kyynärpää osuu väkisin naamaan jos kontakti tulee.

Liigan linjan mukaan olisi voinut tulla jäähy, mutta mielestäni taas tilanteessa ei ollut minkäänlaista tahallisuutta, vaan enemmän tilanteessa on kyse yhteensattumasta jossa kumpikaan ei missään nimessä tahallisesti ollut kumpaakaan vahingoittamassa. Mutta jos joku toiseksi osaa tuon osoittaa, niin on minun mahdollista antaa periksi ja myöntää, että kerrankin olen väärässä.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä siellä Peltola vielä myöhemmin pelaili. Kaunis pommi kyllä tosiaan, vielä kun siitä vastahyökkäyksestä olisi maalin tehnyt oltaisiin saatu hienot highlight-pätkät kasaan.
Joo, perhanan hieno pommi oli. Juuri noin pienen miehen pitääkin taklata. Joku voisi lähettää Bailenille opetusmielessä videomateriaalia tuosta taklauksesta.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Hyvin vihelsivät dumarit tänään. Levosella on mielestäni pelisilmää näille otteluilla, eikä hän lähde rantalamaisesti nostamaan itseään sen suurempaan rooliin. Toki Levosen linja on yleensä lepsumpi kuin mitä itse haluaisin sen olevan, mutta muuten hän viheltää aika linjakkaasti.

Hyvin olet sinäkin peliä katsonut. Nimenomaan Levonen-Lindqvist oli ihan saatanan linjaton. Niemisen kampituksessa vedettiin kyllä niin vihkoon pelin aikaisempaan linjaan kuin olla ja voi. Tuon jälkeen Lukon pelaajat esitti monen monta kamppia ja ei yhtään jäähyä.

Nimenomaan tuolla parilla ei ole mitään linjaa. Ja nostavat itseään suurempaan roolin tuolla pelleilyllä.

Eiköhän tuo rattijuoppo vihellä finaaleissakin, niin siinä mielessä hyvää treeniä ja Kärpät yllätetään housut kintussa roikkumisella ja estämisillä.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Salliva tuomarilinja suosi tänään Tapparaa. Filmit meni tällä kertaa 2-0 kotijoukkueen hyväksi Metsolan välikuoleman ja Erkinjuntin uimahypyn myötä.
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hyvin olet sinäkin peliä katsonut. Nimenomaan Levonen-Lindqvist oli ihan saatanan linjaton. Niemisen kampituksessa vedettiin kyllä niin vihkoon pelin aikaisempaan linjaan kuin olla ja voi. Tuon jälkeen Lukon pelaajat esitti monen monta kamppia ja ei yhtään jäähyä.

Nimenomaan tuolla parilla ei ole mitään linjaa. Ja nostavat itseään suurempaan roolin tuolla pelleilyllä.

Eiköhän tuo rattijuoppo vihellä finaaleissakin, niin siinä mielessä hyvää treeniä ja Kärpät yllätetään housut kintussa roikkumisella ja estämisillä.

Kyllähän tuossa oli niin selvä jäähy kuin olla voi. Ville heittää jalan vastaantulijan jalkoihin, niin mitä tuosta olisi pitänyt sitten viheltää? Sukeltamisesta?
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos jollakulla on laittaa tuosta FRiskan kyynärpäätaklauksesta videota niin katsoisin mielellään. Omien värilasien takaa kyllä näytti, molemmat pelaajat yrittää taklausta / enempi on yhteentörmäys tulee vahinkona ja että kyynärpää oli kropassa kiinni ja siihen Tapparan pelaa törmää. Eli kyynärpäätä ei tahallisesti tarjottu, vaan sitä ei FRiska tajunnut / kerennyt ottaa välistä pois. Liigan linjan mukaan olisi pitänyt tulla jäähy, mutta mielestäni taas tilanteessa ei ollut minkäänlaista tahallisuutta, vaan enemmän tilanteessa on kyse yhteensattumasta jossa kumpikaan ei missään nimessä tahallisesti ollut kumpaakaan vahingoittamassa. Mutta jos joku toiseksi osaa tuon osoittaa, niin on minun mahdollista antaa periksi ja myöntää, että kerrankin olen väärässä.
Katsoin tuon tilanteen pariin kertaan. Riska lähtee siinä hakemaan taklausta, mutta kyyryssä luistelevan Larssonin pää on niin matalalla, että Riskan kädet osuvat suoraan kupoliin ja siitä ilmeisesti naama auki. Ehkä kakkosen paikka, mutta mielestäni tuossakin tilanteessa taklattava edesauttaa loukkaantumista huitelemalla pää alhaalla keskialueella. Taisi mennä tuomareilta ohi koko taklaus.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Kyllähän tuossa oli niin selvä jäähy kuin olla voi. Ville heittää jalan vastaantulijan jalkoihin, niin mitä tuosta olisi pitänyt sitten viheltää? Sukeltamisesta?

Tottakai. Pitääkö sullekin tavata. Puhun PELIN LINJASTA. Joten sillon ei todellakaan ollut jäähyn paikka. Tai jos tuollaisen vihellät niin miten voi olla viheltämättä Lukolle viimeisessä erässä?

Pikkuhiljaa Tappara alkaa oppia näiden kahden pillipiiparin linjalle. Vielä härskimpi pitäisi olla esto- ja mailapelissä kun se kerran sallitaan.
 

Mackerson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Salliva tuomarilinja suosi tänään Tapparaa. Filmit meni tällä kertaa 2-0 kotijoukkueen hyväksi Metsolan välikuoleman ja Erkinjuntin uimahypyn myötä.

Mitähän sää ny selität... et samaa peliä oo ainaka kattonu ja missähän vaiheessa se Metsola välikuolemaa teki!?
Meni kyllä muutama selvä Lukon kampitus ohitte tuomareilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös